Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2012

Δημοσιογράφοι του κώλου

Το θεμα μας δεν ειναι ο βιασμος μετα φόνου. Ειδικα και ιδιαιτερα αφου η αστυνομια (δειχνει να) εκανε καλα τη δουλεια της, γρηγορα και αποτελεσματικα συλλαμβανοντας εναν υποπτο και αποσπώντας (;) μια ομολογία σχετικα γρηγορα δρώντας επαγγελματικά και αποτελεσματικά.

Το θεμα μας δεν ειναι πως ο κατηγορούμενος δεν ηταν μεταναστης, αριστερος και τετοια για να δοθεί η ευκαιρία στα χαζοκουρεμενα να πουν τα δικα τους. Ουτε και ηταν πολύ έξυπνο  να λενε στα καναλια "ο Έλληνας" (οπως και δεν ηταν ομοιως εξυπνο να λενε ο Πακιστανος, ο Ζαμπιανος, ο Παναθηναϊκος, ο...)

Το θεμα μας είναι η ηδονική ευχαρίστηση που ένιωσαν μερικοί (Πορτοσάλτε speaking) να περάσουν την δική τους φασιστική ατζέντα μην διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν σαν όχημα το πτώμα μιας άτυχης κοπέλας.

(λινκ: http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63905 απο το 45:30 και μετά)

Τι έμαθα λοιπόν χτες;
Έμαθα πως αφού στην Αμερικοί οι καταδικασμένοι sexual offenders οφείλουν (και σωστά θα έλεγα) να προειδοποιούν την γειτονια τους για αυτήν τους την ιδιότητα, πρέπει στην Ελλάδα οι παλαιότεροι κατηγορούμενοι και κατόπιν αθωωθέντες πρέπει να κάνουν το ίδιο, πρέπει να ελέγχονται, να παρακολουθούνται κτλ.
Επί τη ευκαιρία θίξαμε και απόξω απόξω το ζήτημα του μάξιμουμ των 25 ετών κάθειρξης και μετά αρχίσαμε τα ευχολόγια και τις παπαρολογίες (ζήτημα γούστου το οποίο μερικοί το θεωρούν ...ένδειξη ενοχής) για το.. όνομα του μαγαζιού του κατηγορούμενου!


Αν δεν το ξέρει ο Πορτοσάλτες και ο κάθε Πορτοσάλτες όταν κάποιος αθωωθεί, σημαίνει πως ΔΕΝ εχει κανει το αδικημα για το οποίο κατηγορήθηκε. Στην παρούσα φάση λοιπόν αν δεν μας αρέσει που ο κατηγορούμενος για το προχθεσινό έγκλημα δεν παρακολουθείτο και τα λοιπά, τα παραπονά σας στο δικαστήριο που τον αθώωσε για το προηγούμενο αδίκημα για το οποίο κατηγορείτο. Αλλα τα στερνά εδώ δεν τιμούν τα πρώτα. Δεν ξέρουμε αν αφου το έκανε (; Αναγκαστικά βαζουμε ερωτηματικο. Στην παρούσα φάση έχουμε κατηγορούμενο και όχι ένοχο-καταδικασθέντα) τώρα σημαίνει πως το έκανε και παλαιότερα 

Αν υπάρχει ζήτημα με το δικαστικό - αστυνομικό μας σύστημα  αυτό είναι στην παρούσα φάση η ευκολία με την οποία δείχνουν να απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα στην Ελλάδα. Ακομα σε μερικούς δειχνει να περνάει η άποψη "Δεν την βίασε, τα ήθελε ο κώλος της". Αν υπάρχει ζήτημα λοιπόν, αυτό είναι και όχι η κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας και σίγουρα όχι η παρακολούθηση αυτών που έχουν αθωωθεί για παλαιότερες κατηγορίες.

Τώρα γιατί από όλο αυτό βρήκαν μερικοί ευκαιρία και θυμήθηκαν τα δικά τους πως πρέπει όλοι μας να παρακολουθούμαστε και τέτοια (γιατί κάποιος ο οποίος αθωώθηκε για κάτι θεωρείται επίσημα τόσο ύποπτος όσο εσύ και εγώ, έτσι δεν ειναι; Η αθώωση δεν επιστρέφει τον κατηγορούμενο καθαρό στην κοινωνία;) αυτό μόνο το μυαλό ενός Πορτοσάλτε μπορεί να μας το εξηγήσει

5 σχόλια:

  1. Το ποιο του Πορδοσάλτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. <3 ναιαιαι
    είναι να τραβάς τα μαλλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην ελληνική νομοθεσία η ελάχιστη ποινή για βιασμό είναι 5 χρόνια, χωρίς αναστολή. Ο δικαστής συνήθως βρίσκεται αντιμέτωπος με μόνο 2 μαρτυρίες, (οχι ιατροδικαστικές εκθέσεις κλπ). με αυτή τη βάση (2 μαρτυρίες) το μόνο που μπορει να κανει είναι να "κόψει φατσες", και δύσκολα θα στείλει κάποιον 5 χρόνια "μέσα", αν δεν είναι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχίζω με επίπληξη, γιατί ασχολείσαι με τον Πορτοσάλτε: είναι αποδεδειγμένο ότι ο άνθρωπος αυτός είναι η επιβεβαίωση ότι μπορείς να ζεις και χωρίς εγκέφαλο...
    ...Και συνεχίζω. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, όμως, και αλλού, ο βασικός πυλώνας του κράτους δικαίου, δηλαδή, το τεκμήριο της αθωώτητας έχει σχετικοποιηθεί τόσο πολύ που ουσιαστικά δεν ισχύει. Γι' αυτό ευθύνονται τα ΜΜΕ σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, ο βασικός λόγος είναι ότι σε μια χώρα με μακρά θεσμική κρίση (ουσιαστικά, μιλάμε για failed state) οι βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας (λογοδοσία, κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, κλπ, κλπ ad infinitum) αντιμετωπίζονται ως παρεμπιπτώσες συνθήκες και όχι ως προαπαιτούμενα. Επίσης, το μαγαζί που δουλεύει ο Πορτοσάλτες έχει συχνά-πυκνά θέσει διάφορα ζητήματα, όπως την κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών... Αυτά και θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir