Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2013

Της πατριδας μου η σημαια και ολα τα σχετικά

Διαβασα πως καποιοι κατεβασαν την Ελληνική σημαία απο το ΕΜΠ και έβαλαν μια μαυροκοκκινη στη θεση της. Επισης εβαλαν και κατι πανώ ΝΑ με το συμάθειο, διαμαρτυρόμενοι για κάτι, με το συμπάθειο, το οποίο κατά τα φαινόμενα δεν έχει σημασία. 



Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, κανένας φαντάζομαι δεν γουστάρει να υποστέλλεται η σημαία απο δημόσια κτίρια αλλά απο εκεί μεχρι να προσαχθούν 63 (!) ατομα και να βγει ο Κεδίκογλου να αντιδράσει λες και δεχόμεθα εισβολη:

"

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ενέργεια των αντιεξουσιαστών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας πως «πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν».
«Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων», συμληρώνει.

"

και επί τη ευκαιρία να ζητήσει και δηλώσεις υποταγής απο όλο τον πολιτικό κόσμο μου φαίνεται λίγο βαρύ. Απο την άλλη θα μου πεις αν εκαναν κανα ντου οι χρυσαυγίτες και βάζανε καμια δικιά τους στην θέση της ελληνικής θα σου άρεσε; Βεβαίως και δεν θα μου άρεσε, αλλά...δεν θα τρελενόμουνα κιολας. Ασε που με τους Σαμαρα,  Κεδικογλα και σία στην ηγεσία τους  ίσως να πρέπει σιγά σιγά να αλλάξει και  η σημαία, αν με πιάνετε, οπότε ίσως και να το έβλεπα σαν δείγμα ειλικρίνειας.


Τελος πάντων με τόσες ιστορίες και υστερίες αναρωτιέμαι πότε αυτό θα αρχίσει να μας φαίνεται ...βάρβαρη πράξη προσβολής εθνικού συμβόλου.



 Ποτε θα σταματήσουμε να λέμε πως ο Σολωμού ήταν ήρωας και θα αρχίσουμε να λέμε πως καλα του έκαναν διοτι προσέβαλε τη σημαία τους κτλ κτλ. Εκτος και αν οι ...αλλοι δεν δικαιούνται να θεωρούν ιερές τις σημαίες τους οπως εμείς οι έτσι, οι αλλιώς, οι αλλιώτικοι, οι σαμαριώτικοι.



7 σχόλια:

  1. ε καλα ρε, απο το να τον ντουφεκίσεις μέχρι να τον συλλάβεις έχει και μια διαφορά

    Επί της αρχής βέβαια, ο Έλληνας θεωρεί ιερή ΜΟΝΟ την δική του σημαία...για τις άλλες χέστηκε, έτσι κ αλλιώς οι άλλοι είναι βάρβαροι...
    (και τους κερδίσαμε κ το 2004 με την ελληνική ψυχή μας...όποιος δεν κατάλαβε, οι νίκες στα αθλήματα δείχνουν ψυχή και φυλετική ανωτερότητα επίσης ΜΟΝΟ όταν κερδίζουν οι έλληνες, δόξα στην ιερή ΜΟΝΟ δική τος σημαία)

    τεσπα, όλοι αυτοί οι σημαιονόμοι είναι θλιβερά απομεινάρια παλαιών εποχών και θα έπρεπε να πάρουν πόδι...πότε; όταν φορολογηθεί η εκκλησία και σταματήσουν να βάζουν τους μαθητές να κάνουν παρέλαση...του αγίου φούτσου δλδ

    όταν κλέβεις το ψωμί απο τον κόσμο, τον ταϊζεις παπάτζες και μεγάλες άυλες ιδέες (πχ ασφάλεια, υπερηφάνεια, πατρίδα, έθνος)που μπορεί να μεταφραστούν όπως θέλεις (γιατί άμα τους πεις πχ ισότητα τότε την γάμησες) ... ανέξοδο και εφαρμοσμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ChrisMrSly25/4/13 13:42

    Έλα ρε πρόεδρε κι εσύ που κράζεις τον Κεδίκογλου. Ο άνθρωπος είχε επιτέλους πρόφαση να ζητήσει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων σαν τους πατεράδες του, τι θα κάνεις, θα του στερήσεις τη χαρά να εκπληρώσει το μεγάλο όνειρό του; Σε λίγο δε θα τους αφήσεις καν να βάλουν τρίκυκλα για αστυνομικά οχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @διον
    Γι αυτο ρεσε γραφω "αναρωτιέμαι πότε αυτό θα αρχίσει" δεν ειπα πως ειναι το ιδιο. Η νοοτροπια ομως ε;

    Παραπέρα συμφωνούμε

    @chrisMrSly
    Πλακα πλακα αν δεν ημασταν στην ΕΕ θα το ειχε ήδη πράξει!!
    ::)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την άλλη θα μου πεις αν εκαναν κανα ντου οι χρυσαυγίτες και βάζανε καμια δικιά τους στην θέση της ελληνικής θα σου άρεσε; Βεβαίως και δεν θα μου άρεσε, αλλά...δεν θα τρελενόμουνα κιολας

    Δε θα τρελαινόσουν, θα έκανες κάτι όμως; Και αν ναι, τί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα έγραφε ένα σεντόνι εδώ...
    το πρόβλημα με τα χρυσάβγουλα δεν είναι οι συμβολικές κινήσεις...είναι οτι βγαίνουν και κοπανάνε/μαχαιρώνουν κόσμο

    τόσο απλά...οι τύποι είναι νταβατζήδες εγκληματίες και άμα το κράτος τους μάζευε για τα εγκλήματα εναντίον ανθρώπων αντί να τους αφήνει να βγαίνουν κ απο πάνω
    (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/03/08/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5/)

    τότε νομίζω κανένας δεν θα απαιτούσε να συλληφθούν για προσβολή συμβόλων

    απροπό ο Κουσουμβρής αν ενθυμούμαι καλώς στο βιβλίο του είχε πει ότι μαζέψαν με καρφωτή κάποιους εξ αυτών για καθύβριση συμβόλου (είχαν κατεβάσει μια τούρκικη αν θυμάμαι καλά σημαία) και εκεί μερικοί συναγωνιστές τους (π.χ. Παναγιώταρος) ήταν κώλος και βρακί με τους ασφαλίτες κ επέδειξαν και καταπληκτική συνεργασία (=δώσιμο)

    και εκεί άρχισε μια ακτίνα κατανόησης να τρυπώνει στο μυαλό του αρχίτραμπούκου και ταμία της ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πηγούλα:
    http://www.scribd.com/doc/128237052/%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82

    το παραπάνω σκηνικό στην σελ 46 και πέρα

    αλήθεια τότε είχε καταδικάσει ο κεδίκογλου;
    ή πρέπει να καταδικάζουμε την προσβολή μόνο της δικής ΜΑΣ σημαίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρωας μεγάλος.. γι αυτό τον τραγούδισε και ο Νότης Σφακιανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir