Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

2 cents για το προσφυγικό

Disclaimer: Ο γράφων δεν ειναι γνώστης του ζητήματος, δεν ειναι διεθνολόγος, δεν ειναι προσφυγολόγος, δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια, δεν ειναι φιλοκυβερνητικός ή αντικυβερνητικός παράγοντας, δεν εχει "κρυφή ατζέντα" και τέλος πάντων λέει την γνώμη του και προσπαθεί να την στηρίξει στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους. Αντε γιατί μερικοί μας έχετε πρήξει με τα σενάρια που φτιάχνετε όταν η μαλακία που έχετε στο κεφάλι συναντά την πραγματικότητα.Βασικές παραδοχές: Οι πρόσφυγες ειναι άνθρωποι. Δεν ειναι πέμπτη φάλαγγα, δεν έρχονται να μας εξισλαμίσουν, δεν είναι α πριόρι τρομοκράτες, δεν ειναι άγιοι, δεν είναι διάβολοι, είναι άνθρωποι σαν εμένα και πιθανόν σαν και σας. Δεν γεννάνε παιδιά επίτηδες για να αλλάξει το δημογραφικό της Ευρώπης (! ρε τι μαλακίες καθόμαστε και διαβάζουμε), δεν στέλνουν εδώ μόνο τα παιδιά τους, δεν έρχονται εδώ μόνο οι ίδιοι χωρίς τα παιδιά τους (έχω πετύχει άτομο που υποστηρίζει ΚΑΙ τα δύο, ανάλογα με την ώρα), ειναι πληθυσμός πολιτών/αμάχων και ως κάθε τέτοιος, ένα τυχαίο δείγμα του μπορεί να ποικίλλει εντός μιας τρεχα-γύρευε κατανομής. Ως κανονικοί, κανονικότατοι άνθρωποι λοιπόν έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με σένα ρε γκασμά, οπότε οι αρχιδιές του στυλ να τους πυροβολάμε, να τους πετάμε, να μην τους ταϊζουμε κτλ κτλ απλά δείχνουν πόσο εντελώς για τον πούτσο γομάρι είσαι εσύ που το λες. Είτε το δει κανείς διεθνιστικά πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι, είτε το δει φιλελεύθερα, η ελεύθερη διέλευση ανθρώπων δεν πρέπει να εμποδίζεται, είτε το δει έστω καθαρά νομικά ρε μπαγλαμάδες διότι η χώρα μας έχει υπογράψει ένα εκατομμύριο συνθήκες για την περίθαλψη και υποστήριξη των προσφύγων. Και οποιου δεν του αρέσει να πάει στην Β. Κορέα που ειναι εκτός των περισσότερων διεθνών συνθηκών, απ΄όσο ξέρω, αν και μεταξύ μας ο Κιμ αποκλείεται να ειναι τέτοιο αναίσθητο γομάρι όπως οι εδώ Αρούληδες, Μπαμπούληδες, Θανούληδες, Πασχούληδες, Αδωνούληδες και το λουρί της μάνας.

Εμβόλιμον: Υποψήφιοι για #Όσκαρ_σκατοψυχιάς:

 


Update: Το φαβορί σε νέα εμφάνιση:

* Πάμε παρακάτω. Οι ερχόμενοι στην Ελλάδα από Τουρκία και αλλαχού πλέον καταμετρώνται (και απο τον ΟΗΕ), παίρνουν χαρτιά και τους αναγνωρίζεται ένα αλφα στατους εντός μιας ευρωπαϊκής χώρας. Μην το γελάτε. Το ότι ο άλλος ειναι πρόσφυγας δεν θα νοιάξει τον δουλέμπορο, τον νταβατζή, τον κλέφτη, ειδικά σε μή ευρωπαϊκές χώρες. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, λόγω των καταστάσεων, έφτασαν στην Ελλάδα από παράνομους δρόμους, χωρίς χαρτιά, όντες έρμαια του εκάστοτε δουλέμπορου. Απαξ και τους αναγνωριστεί το στάτους του πρόσφυγα όμως το πράγμα αλλάζει. Δεν ειναι παράνομοι, δεν ειναι εγκλειστοι, δεν γενικώς, αλλά αντιθέτως έχουν μια αναγνωρισμένη νομική υπόσταση, και ρε παιδι μου, αμα τελος πάντων πάθουν κάτι, κάποιος, έστω θεωρητικά, θα ασχοληθεί να το ψάξει. Και πριν πεις την μαλακία σου, θα σε προλάβω και θα πω πως το ~90% εξ αυτών (και όχι, δεν ειναι μαλακίες του Βίτσα, ειναι νούμερα από τον ΟΗΕ) ειναι όντως πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες ή κάτι άλλο, αν και για τον γράφοντα αυτή η διάκριση ειναι παντελώς ηλίθια, θες λόγω διεθνισμού, θες λογω φιλελευθερισμού, θες που δεν ειμαι μαλάκας.

* Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, ή ακριβέστερα ελάχιστοι εξ αυτών, βρίσκονται στην Ελλάδα.


Πολλοί περισσότεροι έχουν περάσει από τη χώρα μας και έχουν φύγει για άλλες χώρες της ΕΕ όπως πχ η Γερμανία ή η Σουηδία. Και οι περισσότεροι βρίσκονται εκεί με το ίδιο στάτους που μπήκαν στην χώρα μας, δηλαδή με αυτό του αναγνωρισμένου πρόσφυγα ο οποίος έχει δεδομένα δικαιώματα και δεν θεωρείται η διαμονή του παράνομη, αντιθέτως θεωρείται (απο διεθνείς συμφωνίες) υποχρέωση της χώρας που τον φιλοξενεί. Σε κάποιες εξ αυτών είτε η κοινωνική ενσωμάτωση (πχ υπάρχει μικρή ανεργία) ειναι πιο εύκολη και γι αυτό οι ίδιοι προτιμάνε να πάνε εκεί, είτε οι οικογένειές τους βρίσκονται ήδη εκεί, οπότε πολύ λογικά προσπαθούν να τους συναντήσουν, είτε τελος πάντων ελεύθεροι άνθρωποι ειναι εκει θέλουν να πάνε. (οπως θα δούμε όμως άλλο το τι θέλω, αλλο το τι με αφήνουν να κάνω και άλλο το τί μπορεί να γίνει εντός πραγματικότητας, διότι και γω ήθελα μικρός να πηδηξω την Καιτούλα και της το 'πα, αλλά δεν έδειξε να πολυσυγκινείται)

* Να θυμόμαστε πως οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από το προφανές της βίας με την οποία έρχονται αντιμέτωποι στις χώρες τους, έχουν να αντιμετωπίσουν κατά την μετάβασή τους, εκτός από τους προφανείς (πνιγμος, ασιτία, αρρώστιες) που τους καταλαβαίνουν (σχεδόν) ακόμα και στο Mega και ένα σωρό άλλους κινδύνους όπως:
- Να πέσουν θύματα τραφικιν
- Να γίνουν πιόνια στα γεωπολιτικά παιχνίδια παλαβών
- Να πέσουν θύματα εμπορίου οργάνων. Γενικά το δουλεμπόριο με αυτές τις καταστάσεις πάει καλα
- Να πυροβοληθούν στο ψαχνό από τον εκάστοτε μαφιόζο που θέλει να τους ληστέψει ή τον εκάστοτε Θάνο Πλεύρη που θέλει να φυλάξει τα σύνορα του. Έχοντας δει από πρώτο χέρι τί έπαθαν  πολλοί από τους πρώτους παράνομους Αλβανούς που ήρθαν τότε στην Ελλάδα (δουλειά χωρίς πληρωμή, εργοδοτική τρομοκρατία, ληστεία (ξέρω και για δολοφονίες) όσων είχαν τα λεφτά απάνω τους, γιατί που στο καλό να τα βάλουν, τέλος πάντων πράγματα που κάνουν τις Μανωλάδες κάπως ...ειδυλλιακές(1)), γνωρίζω πλέον πως το να έχει κάποιος ξένος χαρτιά πάνω του είναι πολύ σημαντικό πράγμα, γι' αυτό και ήμουν πάντα υπερ της με οποιονδήποτε τρόπο νομιμοποίησης της παραμονής όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, διότι, ε ανθρώπινο ειναι, η αυθαιρεσία όταν βρίσκει νομικό κενό οργιάζει. Εδώ Έλληνες πολίτες και τυχαίνει να τραβάν τα πάνδεινα από το αφεντικό, τον μπάτσο, τον μαλάκα του χωριου, πόσο μάλλον ένας ο οποίος ειναι χωρίς κάποια νομική υπόσταση και ως εκ τούτου φοβάται παραπάνω να αποτανθεί στις αρχές όταν αδικείται.
Tέλος πάντων, ας το επαναλάβουμε: ο δρόμος του πρόσφυγα δεν ειναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Για όποιον μένει χαζός και δεν νογάει ιτς δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, πέρα από αυτό.

* Τι έχει συμφωνήσει η Ελλάδα να κάνει: Αφ' ενός να ελέγξει τις ροές, δηλαδή να καταγράψει τα άτομα (για να ξέρουμε τι μας γίνεται), να δώσει τα απαραίτητα χαρτιά όπου χρειάζεται, να εγκαταστήσει στρατόπεδα προσωρινής (για μετεγκατάσταση δηλ. ) αλλά και πιο μόνιμης διαμονής, διότι, ας μην γελιόμαστε, ένα καλό κομμάτι των ανθρώπων που έρχονται εδώ θα μείνουν εδώ για μεγάλο διάστημα, και προφανώς να προσπαθήσει να φροντίσει για τους ανθρώπους αυτούς όσο βρίσκονται στην χώρα και προφανώς να ενσωματώσει ένα μέρος τους. Εσχάτως συμφώνησε με την Τουρκία να της επιστρέφει μερικούς πίσω από αυτούς που έρχονται μέσω διακινητών - δουλεμπόρων (ο όρος έχει σημασία, θα επιστρέψουμε). Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα ειναι η πρώτη ασφαλής χώρα στην οποία φτάνουν. Μπορεί ενίοτε οι συνθήκες να είναι σκατά, αλλά τουλάχιστον εδώ δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τεθούν επίσημα υπο διωγμό (το θέτω κομψα, αλλά καταλαβαινόμαστε) από το οργανωμένο κράτος ή παραστρατιωτικές ομάδες ή να τους ρίξει κανένας καμια βόμβα στο κεφάλι.

* Τι δεν μπορεί να κάνει η Ελλάδα:
- Δεν μπορούμε να τους κοπανάμε με τα ΜΑΤ, δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάζουμε και, απ΄όσο ξέρω, δεν μπορούμε να τους στείλουμε σε κέντρα φιλοξενίας με το ζόρι (Update: Δεν έτρωγα σκατά καλύτερα; Μόλις έμαθα πως δεν άργησε πολύ να το προτείνει ένας *****), διότι ακριβώς δεν ειναι παράνομα στην Ελλάδα, κατά καμία ερμηνεία του όρου.
- Δεν μπορούμε να τους εμβολιάζουμε σωρηδόν, χωρίς μελέτη ιστορικού, φροντίδα και παρακολούθηση
- Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθάνουν της πείνας (τουλάχιστον. Για την ακριβεια ειμαστε υποχρεωμένοι να παράσχουμε αξιοπρεπή διαβίωση)
-  Η Ελλάδα δεν μπορεί να πειθαναγκάσει άλλες χώρες (όπως λχ η ΦΥΡΟΜ) να δεχθούν πρόσφυγες αμα δεν θέλουν. Η πειθαναγκαστική επιβολή της δικής μας πολιτικής άποψης σε μια ξένη χώρα δεν είναι και πολύ φιλική κίνηση. Και πείτε ότι το καταφέρνουμε, ποιος μας εγγυάται για την συμπεριφορά των φυρομιατων έναντι στους πρόσφυγες κατόπιν; Πριν πείτε λοιπον την μαλακία σας, να θυμάστε πως η Φυρόμ δεν είναι μελος της ΕΕ, και δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις της, εκτός και αν θέλει να δεσμευτεί και ως ανεξάρτητο κράτος δικαιούται να μας γράψει στα αρχίδια της. Τα ανοιχτά σύνορα γενικώς είναι θεσμός της ΕΕ επίσημα και όχι ΕΕ-τρίτων χωρών. Εντός ΕΕ η Ελλάδα μπορεί να απαιτήσει να τηρηθούν τα όποια συμφωνηθέντα και να έχει βάσιμες ελπίδες να δικαιωθεί. Εκτός ΕΕ βράστα. Εκτός και αν νομίζετε πως ειναι καλή φάση και καλη ώρα να κηρύξουμε πόλεμο ή εμπάργκο στα Σκόπια με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Αλλά να θυμάστε πως τότε εσείς θα παίζετε γεωπολιτικά παιχνίδια (πιθανόν άθελά σας) στην πλάτη των προσφύγων. Τέτοια κάνει η Τουρκία του Ερντογάν (που παρεμπιπτόντως: α) ειναι σε εμπόλεμη κατάσταση, άρα de facto μή ασφαλής χώρα, β) έχει ήδη 3(;) εκατομμύρια πρόσφυγες στην καμπούρα της, πιθανόν περισσότερους απ΄ότι ολόκληρη η ΕΕ και γ) εχει την Ερντογάν στα κουμάντα που δείχνει πλέον να το έχει "χάσει" τελείως), τέτοια θελετε και σεις;

* Ειδομένη;
Στην Ειδωμένη το Ελληνικό κράτος δεν έχει φτιάξει καταυλισμό μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και ούτε προβλέπεται να φτιάχνει. Το ελληνικό κράτος δεν θέλει τέτοιους καταυλισμούς κοντά στα σύνορα για ευνόητους (;) λόγους. Αυτό που υπήρχε θεωρητικά στην Ειδομένη (τελικά πως γράφεται;) ήταν " Στην πραγματικότητα είναι το σημείο διαμετακόμισης, ο τελευταίος σταθμός στην Ελλάδα." (άρθρο της 29/09/2015). Κοινώς το πράγμα στην Ειδομένη άρχισε να χαλάει όταν οι Φυρομιάτες άρχισαν να επιβάλλουν ασφυκτικούς ελέγχους στα σύνορα, διότι οι τότε υποδομές ήταν για μή μονιμη εγκατάσταση λίγων ανθρώπων που την επόμενη - μεθεπομενη μέρα θα εφευγαν. Όταν τα σύνορα έκλεισαν, θες η αδράνεια σκέψης των προσφύγων, θες η μαλακία του ελληνικού κράτους που δεν είχε έτοιμες εναλλακτικές λύσεις, θες ότι δεν μπορεί να τους κλείσει κάπου με το ζόρι, ο προσφυγικος πληθυσμός εκεί άρχισε να συμπιέζεται με τα γνωστά επακόλουθα. Και εδώ που τα λέμε και ο x πρόσφυγας έχει τα δίκια του, σου λέει εγώ θέλω να φύγω, πάμε κοντά στα σύνορα και βλέπουμε.
Επαναλαμβάνω: στην Ειδομένη υπάρχουν υποδομές, αλλά για πολύ λίγα άτομα, και υπάρχουν και ανεξάρτητοι παρατηρητές ("Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τους Γιατρούς του Κόσμου, την αστυνομία και γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ." λινκ), δεν ειναι τελείως μπάτε σκύλοι αλέστε, αλλά δεν στήθηκε για να συντηρεί πολλά άτομα, ούτε για μακροχρόνια διαμονή, ειναι διακομετακομιστικό κέντρο το οποίο συμπιέστηκε όταν οι ροές προς τα Σκόπια αποκόπηκαν.

Τώρα, το ελληνικό κράτος υποτίθεται ότι έχει φτιάξει σχετικές εγκαταστάσεις (2) στην επικράτεια που μπορούν να δεχθούν ομάδες προσφύγων. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να τους εξαναγκάσει να πάνε εκεί, γι αυτό και προτρέπει/παρακινεί. Από την άλλη δεν είναι και εύκολο να εξαναγκαστεί να φτιάξει καταυλισμό εκεί που οι ίδιοι θέλουν, διότι απλούστατα το πράγμα δεν πάει έτσι. Μια εγκατάσταση χρειάζεται υποστήριξη, υποδομές και συνεχή φροντίδα. Αν πχ οι πρόσφυγες επέλεγαν όλοι να πάνε.... στα Στουρναραίικα ή στην Πέρα Παναγιά της Άνω Ραχούλας, δεν έχει το κράτος την υποχρέωση να τους φροντίσει εκεί. Έχει όμως την υποχρέωση να τους φροντίσει όπου αυτό νομίζει πως είναι πιο εύκολο κοιτάζοντας ένα εκατομμύριο παραμέτρους, όπως την οικολογική επιβάρυνση, την κοινωνική ενσωμάτωση, τις συνθήκες υγιεινής, την υπάρχουσα πρόσβαση σε απαραίτητες υποδομές (νερό, ρευμα, ίντερνετ κτλ). και άλλα πράγματα που προφανώς δεν ειναι στις προτεραιότητες σκέψης του πρόσφυγα και δεν θα μπορούσαν να είναι άλλωστε. Εδώ δεν είναι στις δικές μας το να μην πετάμε σκουπίδια όπου να 'ναι. Δεν λέω ότι το κράτος το κάνει αυτό, λέω πως πρέπει να το κάνει.

Σημείωση: Αυτή η εξήγηση/διήγηση καίτοι αρκετά, δεν ειναι αρκούντως πειστική. Κάτι χου έχει η δουλειά και δεν το βγάζεις από το μυαλό μου πως και η κυβέρνηση παίζει και αυτή τα παιχνίδια της  (ποια άλλη ερμηνεία να δώσω στα "go go go" που αναφέρονται εδώ;) χρησιμοποιώντας τους μετανάστες/πρόσφυγες είτε ως μοχλό πίεσης προς την Ευρώπη, είτε ως μέσο αποπροσανατολισμού από τα δικά της εγχώρια θέματα μνημονιακού τύπου.

* Φυλλάδια. 
Με τρόμο άκουσα την ιστορία αυτή. Δεν ξέρω ποιος το κανόνισε, αλλά δεν μου αρέσει. Μπορεί να είναι τίποτα ρομαντικά συντρόφια, μπορεί να είναι και τίποτε Θανούληδες που θέλουν να διώξουν κόσμο από την Ελλάδα με κάθε τρόπο, σε κάθε περίπτωση όμως, το συμπέρασμα ειναι το ίδιο. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία μερικών συνανθρώπων τους για να κάνουν δικά τους παιχνίδια σε βάρος και της χώρας, αλλά κυρίως των ιδίων των συνανθρώπων τους. Το να έχεις ελεύθερους και νομίμως διαμένοντες ανθρώπους εντός μιας χώρας της ΕΕ, που τους αναγνωρίζει το στάτους που λέγαμε παραπάνω και να τους τραβάς να τους περάσεις παράνομα σε μια χωρα εκτός ΕΕ μόνο λογική σκέψη δεν μου κάνει. Ναι, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν. Η επιλογή της οδού των δουλεμπόρων όμως δεν ειναι ασφαλής λύση, δεν ειναι καν λύση. Και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά (απ όσο ξέρω) δεν θέλουν να εγχειριστούν, δεν σημαίνει πως θα τους πούμε μπραβο κιόλας. Όταν και αν τα Σκόπια τους απελάσουν/εκτελέσουν/διώξουν/κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εσείς που το σκεφτήκατε αυτό τι δικαιολογία θα έχετε; Και αν θέλατε να αποδείξατε πως η Φυρομ ειναι μια χώρα για τον πούτσο, μπράβο και το αποδείξατε, οι άνθρωποι αυτοί όμως τι σας φταίνε; Και ποια ήταν η σκέψη σας ακριβώς; Να φύγουν απο την Ελλάδα (επειδή αυτό θέλουν και καλά) και μετά στα αρχίδια μας; Tι θα φάνε αυτοι οι άνθρωποι στα κατσάβραχα, ποιος μπορεί να τους εγγυηθεί ασφαλή διέλευση και διαμονή στα ρουμάνια μιας ξένης χώρας, ποιος τους εγγυήθηκε πως θα τους αφήσει μετά η χώρα αυτή ήσυχους; Προφανώς κανένας. Το ίδιο το φυλλάδιο άλλωστε δίνει οδηγίες μόνο για το πως θα φύγουν και τίποτε παραπέρα. Η δε παράγραφος "τρομοκράτησης" περί κινδύνου επιστροφής στην Τουρκία, μόνο καλές εντυπώσεις δεν αφήνει στον εξωτερικό παρατηρητή. 


* Κατακλείδα: Ο αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα στην παρούσα φάση ειναι περίπου 40.000 άτομα. Ποσοστό μηδαμινό σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. Ειναι αστείο μια χώρα 10 εκατομμυρίων να μην μπορεί να τους φροντίσει ικανοποιητικά (3). Ναι μεν οι πρόσφυγες με το δίκιο τους δυσπιστούν πλέον σε κάθε εξουσία, αλλά και μεις μάλλον τους δικαιώνουμε εκ νέου.

Τα υπόλοιπα ας τα πει ο Κώστας:

(1) Όποιος ηλίθιος καταλάβει πως ειμαι υπερ των Μανωλάδων παρακαλείται να φάει τα αρχίδια του με ταμπάσκο. Ευχαριστώ.
(2) Να θυμηθούμε την γυφτιά των δημαρχαίων που όταν τους έλεγε ο Υπουργός να φτιάξουν καμια εγκατάσταση και να φιλοξενήσουν λίγους ο καθένας το γύρισαν στο αντάρτικο
(3) Μια πιο αριστερή ή για άλλους πιο λογική κυβέρνηση θα τους έδινε κίνητρα για να μείνουν σε περιοχές του γούστου της, όπως οι ακριτικες. Στα κίνητρα θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε μονιμοποιηση, παροχή φτηνών δανείων για ανεγερση κατοικιών, προγράμματα εργασιακής ενταξης και ταχύρρυθμης εκμάθησης ελληνικών γιατί οι περισσότεροι Σύριοι ειναι και μορφωμένοι και αρκετά "δυτικότροποι" κτλ, και για να μην γκρινιάζουν οι φασίστες, θα έδινε ακριβώς τα ίδια κίνητρα και σε Έλληνες απορους. Και θα έστελνε εκεί τα ευρωπαϊκά λεφτά που παίρνουμε γι αυτό το λόγο. Το κυριότερο πρόβλημα θα ήταν οι υστερικές αντιδράσεις των γνωστών υστερικών του facebook και των λαϊκιστών της ΝΔ, αλλά έτσι και αλλιώς αυτοί θα αντιδρούσαν υστερικά στο οτιδήποτε.3 σχόλια:

 1. Για κάποιον που δεν είναι γνώστης, δεν είναι διεθνολόγος, δεν είναι προσφυγολόγος, δεν κατέχει την απολυτή αλήθεια, δεν είναι φιλοκυβερνητικός, ή αντικυβερνητικός παράργωντας, δεν έχει «κρυφή ατζέντα» και τα λοιπά, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι κατά την γνώμη μου …τα λες απροσδόκητα σωστά. Πολύ σωστά. Έχω εργαστεί με πρόσφυγες στην Ιταλία και μπορώ να σου πω ότι τα λες πάρα πολύ σωστά. Π

  ερισσότερο μου έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό στιγμές που έπιασα μάτια ανθρώπων, έτσι σε μια φευγάτη στιγμή, να κοιτάνε τους Ιταλούς με την περικεφαλαία τους και να ξέρουν, μέσα τους, ότι εκείνοι κι’ ας είναι πρόσφυγες, έχουν περισσότερη μόρφωση πνεύμα και ανθρωπιά από δαύτους που τους χρησιμοποιούν σαν αγελάδες για να αρμέξουν κάπου 45% των χρημάτων του προορίζονται για τους πρόσφυγες. Να βλέπεις τον πρόσφυγα και να ανταλλάσσεις μια ματιά χαμογελαστή επικοινωνώντας το γεγονός ότι πράγματι εκείνοι έχουν μεγαλύτερη αξία σαν άνθρωποι από τα καθάρματα που τους «δέχονται» στην Ευρωπαϊκή τους χώρα.

  Και είναι οι νόμοι και οι κανονισμοί και οι «αρχές» και οι επιτήδειοι που δυσκολεύουν την διαδικασία, την κίνηση, την διεκπεραίωση… Το μόνο που θέλουν οι πρόσφυγες είναι να φτάσουν στην Γερμανία ή στην Σουηδία, όσο πιο γρήγορα μπορέσουν να ξεφορτωθούνε τους Μεσογειακούς. Το μόνο που θέλουν οι ντόπιοι είναι να ρουφάνε Ευρώ που κανονικά προορίζονται για τους πρόσφυγες, και ν α τους μαντρώνουνε καθώς, για τα μάτια, παραπονιούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά περιμένεις τώρα ελληναρά να αναγνωρίσει ΟΗΕ, συμβάσεις, υπογραφές και τέτοια. Δεν έχει ρε. Τέλος. Δεν υπάρχουν πρόσφυγες σύμφωνα με το πόπολο.
  Το αστείο είναι αυτό που σου λεγα στο τηλέφωνο: Βλέπω ανθρώπους που μεγάλωσαν σε περιβάλλον με πρόσφυγες (μουσουλμάνους) απο μικροί. Σε περιβάλλον που τα μονα προβλήματα που έπαιξαν επί 40ετία είχαν να κάνουν με πρακτορίστικες φάσεις μεταξύ τούρκων κούρδων. Με μηδενική παραβατικότητα από αυτούς κλπ. Ανθρώπους που σε αυτό το περιβάλλον βοηθάνε καθημερινά σχεδόν και ενεργά αυτου΄ς τους ανθρώπους να ζήσουν, επι 40 χρονια. Ε υτοί ξαφνικά τώρα να τους δεις πως σκουζουνε στο φουμπου.. ο,τι να ναι. Κρίμα. Από την άλλη έχεις και κάτι δονκιχώτες όπως αυτοί που βγάλανε το κειμενάκι που λες, που δε μασάνε τίποτα. "Εμπρος παιδιά, μπορει να πεθάνετε, δεν πειράζει, θα γίνετε ήρωες και μεις θα έχουμε κάνει το καθήκον μας".. αλλοι ζαβοί απο κει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σε 2-3 χρονια απο τώρα οι Έλληνες δεξιοί θα προσπαθούν να μας πείσουν οτι ο Σαμαράς ήταν τόσο πατριώτης που κατέστρεψε "φαινομενικά" την χώρα (και με προσωπικό κόστος) γιατί ήξερε ότι θα μας πλημμυρίσουν προσφυγομετανάστες οπότε ακολούθησε τακτική καμμένης γης για να μην θέλουν να έρθουν εδώ και έτσι την γλυτώσαμε

  παράλογο; ναι ε; ενώ οτι οι ταγματασφαλίτες επιτέλεσαν εθνικό έργο γιατί αλλιώς "θα γινόμασταν Αλβανία" είναι πιο λογικό

  τώρα που το έγραψα, ήδη φοβάμαι οτι το Yale ψάχνει τον επόμενο Καλύβα να του δώσει έδρα να μας το αποδείξει και "επιστημονικά" ενώ στην Καλαμάτα αρχίζει έρανος για άγαλμα και ετήσια γιορτή...ωχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir