Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

Του Έλληνα ο τράχηλος ζεστο εβιάν δεν υπομένει

Σημειολογική Εισαγωγή: Προφανώς μια διαδήλωση που ζητάει να πέσει η κυβέρνηση (και όχι ξερω γω να "πάρει πίσω" το τάδε ή δείνα νομοσχέδιο) κινείται στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας, για τον απλούστατο λόγο ότι βάσει Συντάγματος κυβέρνηση αλλάζουμε με εκλογές ή αμα η τρέχουσα απωλέσει την εμπιστοσύνη της Βουλής (που και πάλι, συνταγματικά δεν πάμε σε εκλογές, αλλά σε διερευνητικές εντολές). Και προφανώς και οι αγανακτισμένες διαδηλώσεις παλαιότερα, όσες τουλάχιστον είχαν ανάλογο αίτημα, ε και αυτές κινούνταν περιξ των Συνταγματικών ορίων. Γι αυτό και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε πως η επανάσταση κτλ δεν έχει δίκιο αλλά παράγει δίκ(α)ιο. Προφανώς επίσης όλες οι καταστάσεις δεν ειναι ίδιες και δεν τσουβαλιάζουμε και τα λοιπά, αλλά δεν είναι κακό να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, σωστά;

Update: Μολις αντελήφθην ότι γινεται ένα ψιλο debate σχετικά με το ποστ αλλού, και επειδή δεν έχω account εκεί και βαριέμαι να φτιάξω, να διευκρινήσω μερικά πράγματα.
- Το ότι η επανάσταση "παράγει δίκαιο" δεν ειναι δικό μου εύρημα, αλλά της....ιστορίας και της πολιτικής επιστήμης.
- Η απαίτηση για παραίτηση της κυβέρνησης ειναι "στα όρια" του Συντάγματος, όχι εκτός αυτών. Και οπωσδήποτε δεν ειμαστε καούνοι σαν μερικούς μερικούς για να θεωρούμε κακό πράγμα τις διαδηλώσεις. Κοινως, προφανώς ο καθείς μπορεί να διαδηλώσει με ότι αίτημα γουστάρει, αλλά μπορούμε και εμείς να πούμε την άποψή μας γι αυτό.
Τελος Update

Τέλος πάντων χτες ήταν η συγκέντρωση των #παραιτηθείτε και μετά από πολύ καιρό θυμήθηκα τις παλιές μου φόρμες και έμεινα on line αρκετή ώρα για να δω τι σκατά γίνεται.

Τα συμπεράσματα μου ειναι τα εξής:


1. Εχει επισημανθεί και αλλού αλλά θα το πω και εγώ. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις παλαιότερα δεν ήταν τόσο αντικυβερνητικές, έτσι σκέτα όσο κυρίως αντιμνημονιακές αλλά και ενάντια στο γενικώς γενικά κατεστημένο το οποίο μέσα από μια πορεία μεταπολίτευσης 40 χρόνων μας έφερε εδώ που μας έφερε. Το ζητούμενο ήταν η αλλαγή πολιτικής, το να πάτε σπίτια σας, το να πάνε οι κλέφτες στην φυλακή, να φύγουν τα μνημόνια και άλλα τέτοια. Πέραν του εφικτού των αιτημάτων σχημάτιζε τελος πάντων μια γοητευτική αφήγηση σύμφωνα με την οποία ο λαός δήλωνε αμέτοχος για τις ματσαράγκες των απο πάνω και ζητούσε να την κοπανήσουνε όλοι οι μέχρι πρότινος κυβερνήσαντες. Σε αυτόν τον απολιτικ αχταρμά και στο γοητευτικό στόρι χωράγανε και χωρέσανε λοιπόν όλοι όσοι δεν είχαν κυβερνήσει μέχρι τότε αλλά και αυτοί που είχαν ψηφίσει κυβερνητικά μεν, ένιωθαν αμέτοχοι στην ματσαράγκα δε. Ο Σύριζα δεν έγινε μεγάλος λόγω των διαδηλώσεων, ο Σύριζα πήγε στις διαδηλώσεις και έπαιξε μονότερμα επειδή όποιος άλλος πήγαινε (πλην ΚΚΕ) θα έτρωγε ξύλο. Τόσο απλά και απέριττα.
Τέλος πάντων το όλο στόρι ήταν αρκετά πειστικό και τα μνημόνια ακόμα φρέσκα για να ακολουθήσει ο κόσμος το κεντρικό meme που έλεγε πως για τον Ακη, την Ζιμενς κτλ κτλ δεν ειμαστε συμμέτοχοι και δεν θα πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό. 

Το πρόβλημα με το τρεχον σκριπτ ειναι πως το στόρι του δεν ειναι πειστικό. Δεν μπορείς να ζητάς να πέσει μια κυβέρνηση με το επιχείρημα πως εσύ θα εφάρμοζες το Μνημόνιο (το οποίο υπερψήφισες πέρυσι) καλύτερα, ενώ κατά γενική ομολογία η τρέχουσα κυβέρνηση το εφαρμόζει καλύτερα απ΄ότι το έκανες εσύ. Ο συνδετικός κρίκος των #παραιτηθείτε δεν είναι η αλλαγή πολιτικής αλλά η αλλαγή προσώπων. Σήκω συ να κάτσω εγώ και τέτοια. Και αν σκεφτείς πως μετά βίας έχουν ενάμιση χρόνο απουσίας από την εξουσία αρχίζεις και τρομάζεις με το τι ειναι διατεθειμένοι να κάνουν για να επανέλθουν όταν η πείνα τους για εξουσία αρχίζει και φουντώνει ή αν -θου κύριε- ετούτη η κυβέρνηση αρχίζει και σημειώνει τίποτις επιτυχίες.

Ο Τύριον νογάει πως για να τσουλήσει κάτι στο πόπολο χρειάζεται και ένα καλό συνοδευτικό στόρι (μέχρι το 1:00)


Να συμφωνήσουμε πως το κεντρικό σκριπτ ειναι προβληματικό ή μόνο οι "αποεδώ" το βλέπουμε;

Τέλος πάντων δεν μπορώ να βρω σκριπτάκι στο οποίο θα γεμίσει το Σύνταγμα με κόσμο με απαιτήσεις - μίξη των παρακάτω:
- ΦΠΑ στο 23% αντί για 24%
- Απολύσεις στο δημόσιο
- Να έρθει ο Άδωνης στο Υπουργείο Υγείας
....... 

εεεε δεν βρίσκω άλλα διότι μάλλον δεν υπάρχουν άλλα :(


2. Ως συνήθως η καθ ημών δεξιά έχει χάσει σημειολογικά την μπάλα. Όταν την τελευταία πενταετία (και όχι μόνο), όποτε γινόταν διαδήλωση έπεφτε το ξύλο της αρκούδας, με τις ευλογίες των Υπουργών (προφανώς) αλλά και των ΜΜΕ (καθόλου προφανώς), το να βγαίνει ξαφνικά απο το πουθενά ο Μητσοτάκης και να καθιστά υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό για την ασφάλεια των διαδηλωτών (!) το λες και απο τα συντομότερα ανέκδοτα. 

Τι να περιμένεις απο ανθρωπους που ψέκασαν τον Γλέζο και τον Θεοδωράκη και κανείς δεν παραιτήθηκε;
Το να βγαίνουν άνθρωποι σήμερα και να παραλληλίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση με την ...χούντα (οι ίδιοι οι οποίοι έβγαζαν σπυράκια σε παρόμοιους παραλληλισμούς όταν τα ΜΑΤ κοπάναγαν στα τυφλά) σημαίνει ότι προφανέστατα είτε κοροϊδεύουν την νοημοσύνη μας είτε έχουν αίσθηση της πραγματικότητας παρόμοια με αυτήν του Σαμαρά (που έχω σχολιάσει αρκετες φορές στο παρόν μπλόγκ) σύμφωνα με τον οποίο καλός αριστερός ειναι ο εξόριστος αριστερός και αφού δεν είστε ήδη εξορία μας ....καταπιέζετε.
Update

Eγώ ακόμα περιμένω τον Πάσχο να αρχίσει να λέει πως δεν ξέρετε τι σημαίνει χούντα και είστε ανιστόρητοι και κατεδαφιστές και τέτοια, αλλά έχω την υποψία πως θα περιμένω γενικώς.
Τέλος Update

Αλλά μεταξύ μας, τι πολιτικό κριτήριο περιμένεις από αυτούς;
(Κούλη στο 'πα και στο ξαναλέω. Αν δεν απαλλαγείς από τα ταμένα του Άδωνη και του Σαμαρά, χαϊρι δεν κάνεις)



Σωστός υπότιτλος: Ρε γαμώ το σπίτι μου που είναι οι οδηγίες χρήσης;

Εμβόλιμη σημειολογική παρατήρηση: Όταν ο dj παίζει το "Άμα τα πάρω", ένα τραγούδι που καλώς ή κακώς ταυτίστηκε με τις κινητοποιήσεις περιξ του φόνου Γρηγορόπουλου (update: που έγινε της πουτάνας απο επεισόδια, που έγινε της πουτάνας απο καταστολή, που κυβέρνηση ήταν αυτοί που τώρα διαδηλώνουνε ενάντια στην ..... κοκκινη χούντα. τελoς update), μετά Ξυλούρη και ..... τα Χαιρετίσματα του Παπακωνσταντίνου τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά στο μυαλό αυτών που διαδηλώνουν υπερ ελευθερίας αγοράς, κατά του ... Brexit (!) και τελος πάντων αγωνιστικά ενάντια στα κομμούνια.

Ευτυχώς δηλαδή που δεν παίξανε και το Παντιέρα Ρόσα



Update: Πριν αρχίσουμε τα γνωστά με το κλισέ περί συνταγματικού δικαιώματος του διαδηλώνειν, και την αντιδημοκρατικότητα της συριζαίικιας κυβέρνησης η οποία τόλμησε να πει ότι ....διαφωνεί με το αίτημα των διαδηλωτών και άλλα τέτοια εσπεριδοειδή καλό είναι πάντα να θυμόμαστε τι λέγανε οι ίδιοι οι σημερινοί δημοκράτες

τέλος Update

3. Προφανώς εν έτει 2016 δεν έχει καμία πολιτική σημασία το πόσο κόσμο θα κατεβάσεις στο Σύνταγμα (update: δηλαδή: δεν έχει σημασία που ήταν λίγοι), μιας και η δεκαετία του 80 έχει παρέλθει προ πολλού. Αλλά όταν υποτίθεται πως η κυβέρνηση τα έχει κάνει σκατά και δεν παει άλλο και τα λοιπα, και καλείς σε λαϊκή κινητοποίηση για να ρίξεις την κυβέρνηση και δεν μαζεύεις ούτε τους μισούς από αυτούς που μαζεύει το ΠΑΜΕ ή το Gay Pride πρέπει να το κοιτάξουμε λίγο το πράγμα (σημείωσις: ειναι η 1η διαδήλωση τα τελευταία χρόνια που είχε λιγότερο κόσμο από αυτον που υπολόγιζε από πριν η αστυνομία).


Έχουμε συναίσθηση των μεγεθών. Λέμε τώρα.

Και προφανώς οι δικαιολογίες τύπου είχε ήλιο, είχε στάση εργασίας το μετρό και δεν συμμαζεύεται είναι απλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Με αυτά τα μυαλά όχι επανάσταση (γιατί τι νομίζετε πως ειναι η προσπάθεια να ρίξεις την κυβέρνηση;) δεν ξεκινάς, ούτε πρέφα δεν αρχίζεις.
*** Εμβόλιμον. Ανταποκρίσεις:
- Το Βήμα
- Jungle-report
- Infowar
- Luben
***


4. Προσωπικό συμπέρασμα. Από το φόνο Γρηγορόπουλου και δώθε έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι οι μισοί και πλέον μπαχαλάκηδες ειναι της ασφαλειας. Αν ήταν "καθ' έξιν" (update: και μόνο καθ έξιν) οι μπαχαλάκηδες, τότε απλά θα κατέβαιναν σε ντου και επί Σύριζα - που δεν είχε και πολλούς μπάτσους. Σαν να κερδίζω πόντο ε;
Update: Δεν εννοώ πως τα μπάχαλα κόπηκαν μετά μανίας, ούτε και πως όλοι ειναι ασφαλίτες. Εννοώ πως η παρουσία τους σε διαδηλώσεις είναι περίπου μηδαμινή
Τέλος Update


5. Θυμίζω πως οι μούτζες στην Βουλή παλαιότερα (κατά Πασχον και όχι μόνο) δυνάμωναν την ΧΑ, και στρέφονταν κατά του πολιτεύματος,
Μουτζώνει μεν, αλλά με στυλ, όχι σαν και σας

θυμίζω πως ο Μητσοτάκης μπαμπάς ζήταγε επέμβαση Στρατού (και ας υπάρξουν νεκροί, τι να κάνουμε), θυμίζω τη ζημιά που γινότανε τότε στον τουρισμό (και είχανε λυσσάξει τα κανάλια). Αν τώρα, μεταξύ μας, χτες γινότανε το 1/10 από μεριά εξουσίας από αυτά που γινόντουσαν τότε, τα κανάλια θα είχαν φρυάξει. Ο μέσος αγανακτισμένος (από τους υπερεικοσαπλάσιους που διαδήλωναν τότε στο Σύνταγμα καθε γαμημένη μέρα), που είχε φάει δακρυγόνα και το ξύλο της αρκούδας, βλέποντας στην τηλεόραση αυτούς που ζητάγανε νεκρούς και ξύλο τότες (ας μην κοροϊδευόμαστε, είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας) να διαδηλώνουν και να μην τρέχει από άποψη εξουσίας κάστανο, ε θα έκανε τις συγκρίσεις μόνος του.


6. Βασικον:

7. και ολίγον τι άσχετο, αλλά:
Με γράφει στα σχόλια προχτές ο κουμπάρος:
"που εσύ ζαφ το διαχωρίζει και καλά κάνεις, αλλά είσαι σταγόνα στον νεοσυριζαϊκό ωκεανό" κτλ κτλ.
Εχω βαρεθεί να εξηγώ τα εξης:
- Εννοείται πως δεν ειμαι ο μέσος συριζαίος, οπως εννοείται πως δεν ειμαι ο μέσος πασόκος, νεοδημοκράτης και κουκουές. Κινούμεθα εντός της πλέμπας μεν, αλλά τιθέμεθα άνωθεν αυτής εκ του φυσικού μας. Αφενός διότι έτσι είναι, αφετέρου διότι είμεθα ψώνια.
- Καθε κόμμα της ταξης του 30% έχει αναγκαστικά κατιμά μέσα, δεν ξέρω αν έχετε κάνει καμια βόλτα στην πιάτσα καθόλου τα τελευταία χρόνια, αλλά ο μέσος Έλληνας ειναι αρκούντως μαλάκας, βολεψάκιας και αμόρφωτος. Διακομματικά και υπερκομματικά. Συγνώμη φίλτατοι, αλλά έτσι είναι.
- Προσπαθώ να καταλάβω με ποια λογική καλούμαι να απολογηθώ για κάθε μαλακία που κάνει κάθε συριζαίος επι προσώπου γης, και μάλιστα επί προσωπικού, λες και κρέμονται από τα αρχίδια μου. Δεν θυμάμαι να έπαιρνα τηλέφωνο και να έκραζα προσωπικά τους Νεοδημοκρατες, μνημονιακούς φίλους μου ή να τους σύγκρινα με τον Άδωνη ή τον Βαρβιτσιώτη κάθε φορά που ο χ νεοδημοκράτης έκανε μαλακία. Αφενός διότι έχω λίγο μυαλό και αφετέρου διότι θα έπρεπε να κάνω αυτή την δουλειά όλη μέρα, κάθε μέρα. Χαίρω πολύ φίλτατε που δεν μοιάζω στον μέσο συριζαίο, και συ δεν μοιάζεις στον μέσο νεοδημοκράτη, τζημεροειδές ή πασόκο, γιατί αν έμοιαζες δεν θα σε έκανα παρέα. Και προφανώς δεν έλεγα στον κολέγα μου κάθε μέρα πως ειναι σταγόνα στον Αδωνίδειο ωκεανό μαλακίας που ειναι η ΝΔ, ή ότι άλλη μαλακία ψήφισε, γιατί αυτό εννοείται.
- Αν και μεταξύ μας δεν ξέρω τι θα έπρεπε να κάνει ο μέσος συριζαίος για να σας είναι κάπως σέξι και θελκτικός. Όταν έχετε φάει στην μάπα αυτά:





και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, το να νομίζετε πως οι νέοι κυβερνώντες φυτρώσανε ξερω γω  από κανα μαρούλι προχτές και είναι καθολικά και συνολικά μια μίξη του Γκάντι και του Μ. Λ. Κινγκ και δεν έχουν σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, ε τι να πω, μάλλον περι πολιτικής και κοινωνιολογίας χρειάζεστε φροντιστήριο.

Όσο και για τον πούτσο να είναι μερικοί συριζαίοι, και δεν το αμφισβητώ καθόλου αυτό, όντας μέχρι πρότινος αρκετά εντός του πράγματος, ε ρε παιδιά ο πήχης έχει κατέβει πολύ χαμηλά και τέλος πάντων μην το παίζετε υπεράνω, δεν σας παίρνει.
Τελος πάντων, όποτε μου ξαναπεί ο οποιοσδήποτε κάτι για τον χ, ψ συριζαίο και το ....επίπεδό του θα του δείχνω αυτό:



2 σχόλια:

aeisixtir