Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Ιουλίου 17, 2016

Πως να μην γίνεστε ρόμπες στα social media όταν γίνεται κάτι σημαντικό - the guide

.... όπως πχ η επίθεση στην Γαλλία ή το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Δεν μπορώ άλλο, δεν υποφέρεστε πια. Είτε ο Ζαφοντας πρέπει να κόψει το ιντερνετ είτε εσείς να γίνετε άνθρωποι.

Αγανάκτησα.

Και αφού δεν μπορώ να κόψω το ιντερνετ, ας προσπαθήσουμε να σας κάνουμε ανθρώπους. Που ξέρεις μπορεί να πείσω και κανέναν.

Κανόνες συμπεριφοράς στα social media όταν βρισκόμαστε σε συνταρακτικά, καινοφανή κτλ κτλ γεγονότα. Υπο του Ζάφοντα του Ποντίφικα του Σουβλακέα.

1. Η άποψη σας δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Ναι, νιώθετε μια τάση να πείτε και σεις την μαλακία σας, αλλά για όνομα του Σουβλακέα συγκρατηθείτε. Το σύμπαν επιβίωσε ~ 14 δις χρόνια χωρίς να έχει εσάς να του πρήζετε τον πούτσο, θα αντέξει λίγο ακόμα. Η επίθεση στην Γαλλία ή το πραξικόπημα στην Τουρκία δεν έγιναν για να έχετε εσείς την ευκαιρία να δικαιωθείτε για ό,τι μαλακία έχετε στο κεφάλι σας.

2. Τo tromaktiko, trobaktiko, makeleio κτλ κτλ ΔΕΝ ειναι έγκυροι δημοσιογραφικοί ιστότοποι. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος σε καταστάσεις αναμπουμπούλας είναι να διαδίδει μαλακίες κομπλεξικών, καραγκιόζηδων, φασιστων.

3. Ακόμα και οι έγκυροι δημοσιογραφικοί ιστότοποι, ειδικά στην Ελλάδα, ενίοτε τους ξεφεύγει και γίνονται τρομακτικοί ή μαλλον tromaktikoi. Το κυνήγι των θεάσεων και των likes, που ανεβάζει τα διαφημιστικά έσοδα έχει το κόστος του σε ποιότητα ενημέρωσης. Και μερικοί σαν να το χουν παρακάνει τελευταία.

4. Δεν είστε δικαστές, δεν έχετε την υποχρέωση να αποφανθείτε για τα τεκταινόμενα εντός 10 δευτερολέπτων απ΄όταν τα μάθατε. Πραγματικά δεν ειναι κακό να το βουλώνει κανείς μέχρι να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη.

5. Όλα τα δακρύβρεχτα, συντετριμμένα κτλ ποστ, που επισημαίνουν την ιερότητα της στιγμής και τελος πάντων τι κακο που μας βρήκε και κάντε like τώρα και κάθε like και μια προσευχή για τα θύματα και τέτοιες αρχιδιές στην ουσία μεταφράζονται σε μία φράση: "What about me? Μεσα σε όλη αυτή την συμφορά ας θυμηθούμε και μένα που είμαι ευαισθητος, τρυφερός, γλυκούλης και ο ψυχικός μου κόσμος συνταράχτηκε. Παρακαλώ θυμηθείτε και εμένα που πονάω γι αυτές τις κακόμοιρες ψυχούλες". (παραλίγο να ξεράσω όπως τα έγραφα). Μας έχετε σπάσει τα αρχίδια, γλοιώδη σκουλήκια του κώλου που πάτε να αρμέξετε προσωπικούς πόντους συμπάθειας από τον πόνο των άλλων. Κατακλείδα:




6. Να θυμάστε πως η προσωπική σας πολιτική θέαση δεν είναι το μέτρο των πραγμάτων και πως δεν είστε το κέντρο του σύμπαντος. Μπορεί να έχετε μια δική, κατάδική σας θεωρία για τη Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα, αλλά πρέπει να θυμάστε πως ό,τι γίνεται δεν γίνεται για να επιβεβαιώσει εσάς. Μπορεί η Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα να λειτουργούν διαφορετικά απ΄ότι νομίζετε. Μπορεί να κάνετε λάθος. Μην ξεχειλώνετε τα γεγονότα για να επιβεβαιωθείτε και μην πετάτε παράλογες συνδέσεις γεγονότων για να σας βγει η θεωρία. Ναί, ίσως οι Εβραίοι, οι ....Σαυρόμορφοι, οι Μασόνοι κτλ κτλ να είναι πίσω από τα πάντα (τα Πάντα Όλα, τα Κοάλα τίποτα) αλλά πρέπει να θυμάστε πάντα, μα πάντα εναν χρυσό κανόνα που αγνοούν όλοι οι συνωμοσιολόγοι: Οι υπερβολικοί (ασυνήθιστοι) ισχυρισμοί απαιτούν και υπερβολικές  (δηλ.  πολλές) αποδείξεις. 


7. Με τα αποτελέσματα του Euro, τις πατάτες οικονομολόγων, τις γκάφες δημοσκόπων και εξιτ πολ-λόγων, την αποτυχία Πραξικοπήματος στην Τουρκία και τις συλλήψεις μέντιουμ, το 2016 είναι και επίσημα το έτος του κουβά. Γενικώς οι προφητείες και οι γνώστες πριν-απο-σας-για-σας διανύουν περίοδο κρίσης κάτι που είναι μάλλον καλό για το σύνολο εάν και εφόσον σταματήσουμε επιτέλους να τους δίνουμε πίστη.


8. Τα γεγονότα στην Γαλλία στην Τουρκία ή αλλαχού δεν έχουν να κάνουν με την δική μας πολιτική σκηνή. Δεν υπάρχει μακρύ σκοινί που να συνδέει (καλώς ή κακώς) τον..... Τσίπρα με την Νίκαια υπο κάποια σχέση αιτίου-αιτιατού. Ως χώρα δεν ειμαστε το κέντρο της γης.

9. Προσοχή στις θεωρίες που σας αρέσει να ποστάρετε. Όταν βάζετε μέσα σε ένα "μυστικό σχέδιο" την απαίτηση αυτό το μυστικό να το κρατήσουν τουλάχιστον 10.000 νοματαίοι, τότε μάλλον η θεωρία σας πάσχει. Εδώ σε 3 άτομα λες κάτι μυστικά και το έχει μάθει το γαμημένο το σύμπαν σε 8 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. Πχ δεν είναι δυνατόν ο Ερντογάν να έστησε το πραξικόπημα ενάντια στον εαυτό του και να μην βρέθηκε ένας πούστης απο τους πραξικοπηματίες να το πει. Δηλαδή:
9.1 Και να θυμάστε: Εδώ για να πετάξουμε χαρταετό και να φαμε παράλληλα ταραμά κανονίζουμε για μια βδομάδα και πάντα κάτι πάει στραβά, θες ο ένας μέθυσε την προηγούμενη και παρακοιμήθηκε, θες ο μαλάκας δεν έφερε σκοινί, θες ότι βρέχει γαμώ τον Μέρφι μου γαμώ, θες τα βαρίδια ήταν χαζά και καταλήγει ο χαρταετός μέσα στον ταραμά και ο ταραμάς στα σύννεφα. Όταν οι θεωρίες σας βασίζονται στο ότι στην πραγματική πραγματικότητα 10^Ν διαφορετικοί άνθρωποι θα δρουν συντονισμένα και με ακρίβεια ωρολογιακού μηχανισμού, μην το ψάχνετε, γράφετε μαλακίες. (Ο Σέρμερ έλεγε χαριτολογώντας πως η μεγαλύτερη απόδειξη πως η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους δεν έγινε από την κυβέρνηση Μπους είναι ακριβώς το ότι ήταν πετυχημένη)

10. Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε φονταμενταλιστικές επιθέσεις από πιστούς η πρέπουσα απάντηση δεν ειναι η προσευχή. Οι επιθέσεις γίνονται από ά-λογους τύπους που πιστεύουν όντως πως τις προσευχές τους κάποιος εκεί πάνω τις ακούει και ενδιαφέρεται γι αυτές. Το να ανταποκρίνεσαι με τέτοιο τρόπο είναι ήδη μια νίκη για αυτούς τους ά-λογους τύπους.

11. Η λύση δεν είναι ποτέ να ρίξουμε κάπου μια ατομική βόμβα.

12. Οι άνθρωποι ειναι πολύπλοκα όντα και σπανίως δρουν σύμφωνα με τα στερεότυπα που έχετε στο κεφάλι σας. Δεν ειναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες, δεν ειναι όλοι οι χριστιανοί σαν τον Παϊσιο, δεν ειναι όλοι οι βέγκαν μουρλοι (εδω σημειώνουμε μια επιφύλαξη) και κυρίως δεν δρούν όλοι συνέχεια ανάλογα με τα στρατόπεδα που τους έχετε χωρίσει εσείς στο μυαλό σας.

13. Ένας άνθρωπος πάντα μπορεί να αλλάξει γνώμη ή άποψη. Δεν είναι ούτε προδότης, ούτε πουλημένος, ούτε κρίκος σε ένα μυστικό σχέδιο αποπροσανατολισμού της μαλακίας που σας δέρνει.

14. Η βαρύτητα της άποψης του μαλάκα στο facebook, είναι ίδια με την άποψη του μαλακα στο καφενείο. Του ίδιου μαλάκα που τον παίρνεις στην πλάκα και ενίοτε του κερνάς και καμια σφαλιάρα για να σταματήσει να μας ζαλίζει τα αρχίδια. Το ότι κάτι το είδατε γραμμένο στον τοίχο του Τζήμερου δεν το κάνει αληθές, ούτε και τον Τζημερο λιγότερο μαλάκα απ΄ότι ειναι στην πραγματικότητα επειδή τα γράφει στο facebook.

15. Πάντα, σε κάθε τέτοια κατάσταση, κάποιος κοιτάζει να κερδίσει κάτι είτε αυτό ειναι προσωπική προβολή (what about me?), είτε λεφτά/προσωπικά δεδομένα, είτε ψήφους, είτε απλά την νοσηρή ικανοποίηση πως η μαλακία που έχει στο κεφάλι του δικαιώνεται. Μην γίνεστε θύματα.

16. Σε ένα ημιιστορικό βιβλίο είχα διαβάσει πως οι αρχαίοι (Πέρσες νομίζω) είχαν μια καλή ιδέα όταν θέλανε να πάρουνε αποφάσεις. Πίνανε μαζί και κάνανε brainstorming. Οι μεθυσμένες ιδέες είναι συνήθως γεμάτες έμπνευση. Ποτέ όμως, μα ποτέ, δεν υλοποιούσανε τις μεθυσμένες ιδέες όσο ήταν μεθυσμένοι. Καθόντουσαν την επόμενη μέρα και νηφάλιοι, τις κρίνανε και τότε αποφασίζανε. Εν βρασμώ λοιπόν, κατά κανόνα λέμε μαλακίες, οπότε επανερχόμαστε στο νο1. Η άποψη σας δεν ειναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Η άποψη σας μπορεί να περιμένει. Στο ίντερνετ ότι γράφει δεν ξεγράφει και η πιθανότητα να γίνετε ρόμπα, ή ακόμα χειρότερα να βοηθήσετε στην διάδοση μιας τρισδιάστατης μαλακίας αυξάνει όσο περισσότερο εν θερμώ δράτε.


*** Επιμύθιο: Κάθε πιθανή αντίδραση του ελληνικού facebook σε τρομοκρατικό χτύπημα ***


Αυτά προς το παρόν και ....προσοχή!


Update.
Παραλίγο να το ξεχάσω!!
17. ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να διαλέξουμε στρατόπεδο, δεν ειμαστε με μας ή με τους άλλους και δεν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης. Η καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων δεν ειναι συγχωροχάρτι στον Ολάντ, πολυ περισσότερο στον Σαρκοζί ή στον Μπλερ. Η καταδίκη του πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν σημαίνει πως επιβραβεύουμε τον Ερντογάν. Ναι ο Ερντογάν είναι μουρλός και ελαφρώς φασίζων τύπος. Ειναι ομως ενας εκλεγμένος μουρλός, φασίζων τύπος. Το πραξικόπημα δεν το σταμάτησε ο Ερντογάν, το σταμάτησε ο λαός που αρνήθηκε να κάνει την χάρη σε μερικούς μή εκλεγμένους τύπους, οι οποίοι πυροβολούσαν στο ψαχνό. Δεν διαλέγουμε το στρατόπεδο του Ερντογάν, δεν δίνουμε άφεση αμαρτιων, δεν έχει σχέση το ποιον του εκλεγμένου τύπου με την πρέπουσα αντίδραση σε ένα πραξικόπημα. Ίσως η δημοκρατία στην Τουρκία να ειναι κουλή, αλλά μην το παίζετε μάγκες και η δικιά μας μαύρα χάλια ειναι, παρόλα αυτά θα ήθελα, έτσι για αλλαγή ρε παιδί μου, αν γίνει και εδώ κανα τέτοιο πραξικόπημα να δω το λαό να αντιδρά όπως δεν έκανε το 1967.


4 σχόλια:

  1. Ναι, το ‘πα κι’ εγώ κάπου για το πως δεν αντέδρασαν το ’67 και πέσανε να με φάνε. Το ’67 λέει δεν είχε σόσιαλ μήντια. Άσε το ότι οι άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο επειδή προτιμάνε Σουλτάνο που να φέρει την θρησκεία πιο άμεσα στο πολίτευμα. Επίσης, δυστυχώς, το κείμενό σου κολλάει παντού σήμερα, όχι μόνο στη Γραικία. Ο κόσμος δεν ψάχνει ειδήσεις. Ψάχνει οτιδήποτε να το κολλήσει σαν έγκυρο σ’ αυτό που ήδη τον βολεύει χωρίς να τον ενδιαφέρει η πηγή. Δεν είναι ότι δεν ξέρει τι είναι «φίλτρο»: δεν τους ενδιαφέρουνε τα φίλτρα γιατί θα τους χαλούσανε το πάρτι. Καλώς ήρθαμε στο 415 της Κοινής Εποχής. Η Βιβλιοθήκη ρημαδιό και την βιβλιοθηκάριο την γδέρνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/7/16 18:15

    Πες τα χρυσόστομε!
    Καλά , ο τύπος στο βίντεο όλα τα λεφτά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @fstylekallithea18/7/16 00:50

    Ναι αλλα αν δεν πει κι ο αλλος την μαλακία του εμείς πως θα διασκεδάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/7/16 01:42

    Στο σημειο 16 πρεπει να αναφερεσαι στους Γερμανους του Τακιτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir