Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2016

Ανασκόπησις νο χασαμε το μπούσουλα

Ας υποθέσουμε ότι γίνονται εκλογες. Αρχικές παρατηρήσεις:
1. Την γαμήσαμε
2. Παρατηρησιακά το κομματικό μας επίπεδο, ιδεολογικα και στελεχιολογικά, παρόλο που δεν ήταν και το υψηλότερο to begin with, έχει πέσει στα τάρταρα. Η πραγματικότητα συντρίβει τα πάντα.
=>
3. Την γαμήσαμε

Ας τα δούμε στα γρήγορα:
(Κόμματα σε σειρά σύμφωνα με το σκορ που πήραν στις προηγούμενες εκλογές. Στα χαμηλά πατώματα το ψιλοπαράτησα και δεν το πήγα τόσο αυστηρά. Έβαλα και την Πλεύση Ελευθερίας μέσα και μετά κουράστηκα.
Αρχικά λέω δυο λόγια για το τι ειναι το κάθε κόμμα πέρα από συναισθηματισμούς και χαζομάρες που συνήθως διαβάζουμε. Κατόπιν εξετάζω τον "ποσοστό ψεκασμού" ή αν θέλετε το πόσο η περιγραφή τους για το τι γίνεται και το τι πρέπει να γίνει έχει να κάνει με την πραγματικότητα. Στο τέλος προτείνω ποιο είδος ανθρώπου είναι ιδανικός ψηφοφόρος για το εκάστοτε κόμμα)

Updated Version


ΣΥΡΙΖΑ: Στην παρουσα φάση μπορούμε να μιλάμε για την λιγότερο αποτυχημένη μνημονιακή κυβέρνηση. Αν δεν σας αρέσει, τότε πάρτε τα χαμπάρια σας, το μνημόνιο δεν σας αρέσει. Πρακτικά τον τελευταίο χρόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με προηγουμένως, όσον αφορά την καθημερινότητά μας τουλάχιστον, με εξαίρεση "διακοσμητικά" τύπου:
-Εκκοσμίκευση (κάπως...) της παιδείας
-Σύμφωνο συμβίωσης
-Λιγότερη υστερία από κυβερνώντες για το όποιο ζητημα (θυμηθείτε Λοβέρδο και οροθετικές, υγειονομικές βόμβες, Άδωνη και μετανάστες κτλ κτλ)
-Σνομπάρισμα του λόγου του κάθε Αμβρόσιου. Κάθεται και γράφει ο Αμβρόσιος φιλιππικούς και τον γράφουν όλοι, πολιτεία και πόπολο στα παπάρια τους. Εδώ που φτάσαμε το αυτονόητο το λες και βελτίωση.
-Δημοπρασία για τα κανάλια
τέτοια. Ενδιαφέροντα, χρήσιμα, αλλά όχι αρκετά για να δώσουν διακριτό στίγμα και η κουβέντα φεύγει από το επίπεδο ασκούμενης πολιτικής στο επίπεδο "ηθική", "τιμιότητα", "ικανοτεροτερότητα", που ήταν α) το ψωμοτύρι των μονομαχιών ΝΔΣΟΚ πριν χρόνια και β) όπως έχουν γίνει τα νούμερα ο καθείς τα διαβάζει όπως γουστάρει.
Κατά τα άλλα μπορούμε πλέον να ξεχάσουμε τον όρο "αριστερά" και να δουμε αν μιλάμε για σοσιαλδημοκρατία (1) αν και πρακτικά η εφαρμοζόμενη πολιτική ειναι φιλελεύθερη μεν, μετά φόρων για το πόπολο (τι γαμάτο ε;) δε. Τέλος πάντων για κεντροδεξιά, καλός φαίνεται ο Σύριζας, αλλά στην ουσία η φάση που βρίσκονται οι συριζαίοι ειναι παρόμοια με την φάση των πασόκων προ δεκαπενταετίας. Εχουν μεν κάποια "αντανακλαστικά" λόγω σπουδων, διαβασμάτων και σκαλωμάτων, τα οποία θυμούνται σε random ρυθμούς αλλά η πολιτική που υλοποιούν και υπερασπίζονται είναι αντιδιαμετρική αυτών. Κάποιοι θα το πουν ωρίμανση, κάποιοι προδοσία, κάποιοι ξεπούλημα, κάποιοι ήττα. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά η ουσία ειναι ότι με τέτοια προίκα σίγουρα δεν γοητεύεις το πόπολο είτε είσαι αποτελεσματικός είτε δεν είσαι. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνησεις έτσι και η τωρινή δεν χαίρει δημοτικότητας και ο λόγος που δεν γίνεται της πουτάνας (όπως έχω ξαναπεί) δεν ειναι η αποδοχή της κυβέρνησης ούτε η ωρίμανση του λαού (αντιθέτως, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις πως ο λαός τα έχει παίξει τελείως, διαβάστε παρακάτω***), αλλά η αίσθηση της απο-γοήτευσης. Όταν και αν έρθει ο επόμενος γοητευτής θα γίνει της κατακαριόλας.
Η δε ολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ από "κόμμα μελών" σε καθαρά προεδρικό κόμμα (ποιες συνιστώσες, ούτε τάσεις υπάρχουν, ούτε τοπικές, ούτε χριστός), νεοΠΑΣΟΚ δηλαδή δεν ήταν ούτε επιβεβλημένη από την είσοδο νέων (πασοκικών) στελεχών, ούτε νομοτελειακή, ούτε καν απαραίτητη, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή της ηγετικής ομάδας, μια επιλογή που ξεκινά αρκετό καιρό πριν και τελικά κέρδισε οριστικά την μιμιδιακή εσωκομματική μάχη στις προηγούμενες εκλογές. In Tsipras we trust και έτσι. Καταπώς φαίνεται στην Ελλάδα τα κόμματα δεν θα γίνουν ποτέ "κόμματα αρχών" και θα μείνουν αρχηγικά.
Στις ολισθηρές συμπτώσεις μπορούμε να επισημάνουμε και τον "πασοκισμό" στις εκφράσεις όπως πχ ότι ο ρυθμός αύξησης του τάδε μεγέθους μειώνεται (το ξεκίνησε ο -αθάνατος- Στουρνάρας και οψίμως το χρησιμοποιησαν κυβερνητικά στελέχη), αλλά και τον εντελώς περιττό λαϊκισμό της πιπας πως τα έσοδα από την Δημοπρασία Αδειών θα πάνε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. (Τεράστιο αυτογκολ σε μια νικηφόρα διαδικασία. Θα μπορούσε να πει πως υλοποιήσαμε το μνημονιακο στόχο και ο κόφτης απομακρύνεται, πως δεν χρειάζεται να κοψουμε απο ευπαθεις ομάδες και τα λοιπά και όλοι να του λένε μπράβο. Ποιανού μαλάκα ιδέα ήταν αυτή η παπάτζα;)

Όσο μένει ο Σύριζα τα πασοκικά φαινόμενα θα αυξάνονται και σε βάθος χρόνου θα αποκτήσουν καθεστωτικά χαρακτηριστά τα οποία α) προφανώς και β) ευτυχώς, δεν έχουν ακόμα αποκτηθεί, απλούστατα διότι δεν υπήρξε ικανός χρόνος και χρήμα για να αποκτηθούν.

Ποσοστό ψεκασμού: Μετά την "προσγείωση" μνημονιακού τύπου είναι συγκρητικά χαμηλό, όπως χαμηλών τόνων προσπαθεί να είναι και η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους, κυρίως για να μην της πολυθυμίζουμε αυτά που έλεγε παλιότερα ή ενίοτε της ξεφεύγουν ακόμα. Όταν οι τόνοι ανεβαίνουν (πχ Αδειες, ευπαθεις ομαδες κτλ) τότε το πράγμα γίνεται θλιβερά αστείο. Το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν οι κυβερνώντες θα ήταν να κάνουν ότι ειναι να κάνουν και να μην μιλάνε. Όταν ανοίγει στελεχάρα το στόμα της ή κοτσάνα θα βγει ή κάτι το οποίο οι έμπειροι λαϊκιστές των "αποκει" θα το κάνουν κορδελάκια σε χρόνο dt. Όταν έχεις ένα σύστημα ολόκληρο απέναντι σου δεν περιμένεις καλοπαιδισμούς. Είτε κάνεις δουλειά και γρήγορα και ελπίζεις να πιάσει τόπο στα μάτια του κόσμου ή δεν κάνεις και πάμε παρακάτω.

Γιατί να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί θέλεις ευρώ και Ευρώπη και γιατί θες να γίνει μεν παση θυσία, αλλά αν γίνεται χωρίς πολλές κοινωνικές αναταραχές. Γιατί είσαι ο τύπος που του αρέσουν οι ηγετικές φυσιογνωμίες και περί ιδεολογιών βαριέσαι να ασχοληθείς. Γιατί είσαι αισιόδοξος πως η αριστερά είναι κάπου στο δρόμο και έρχεται. Γιατί δεν βλέπεις το λόγο να αλλάξουμε κυβέρνηση στην παρούσα φάση ή και γενικώς διότι οποιος και να ρθει τα ίδια θα κάνει, οπότε που να τρέχεις τώρα.

Σημειώσεις:
(1) Δεν έχω ιδέα τι σκατά πρεσβεύει επίσημα η σοσιαλδημοκρατία πια και ποια η διαφορά της από την δεξιά του Βέμπερ και του Σαμαρά, πέρα από τα "ανθρωπιστικά αντανακλαστικά" που οφείλονται κυρίως σε .....νεανικές απερισκεψίες.




ΝΔ: Επιγραμματικά: Ο Κούλης δεν κάνει. Μου λέγανε πως όποτε ανοίγει το στόμα του οι αποπίσω προσεύχονται και το είχα πάρει στην πλάκα. Οι συμπτώσεις όμως σαν να παραείναι πολλές και συνεχόμενες και σε όλες η κοτσάνα πάει στεφάνι. Σε επίπεδο πολιτικής δεν έχει καμία αντιπρόταση(2) σε σχέση με την εφαρμοζόμενη Συριζαίικια -πλέον- ΤΙΝΑ γι αυτό το έχει ρίξει στην σκανδαλολογία και στο "νομος και τάξη", πράγμα όμως ζόρικο διότι ακομα υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα της ίδιας της ΝΔ τα οποία θα βγαίνουν σε random ρυθμό για κάμποσο καιρό ακόμα. Επειδή ο Κούλης δεν κάνει λοιπόν για ηγετική φάτσα οι λύσεις που είχε η ΝΔ ήταν οι εξής:

1. Κατάρτιση σοβαρού και μελετημένου καινοτόμου προγράμματος, το οποίο και θα προτείνει κάτι άλλο πέρα από την τσίχλα "μείωση φόρων" και "απολύσεις" ή "μείωση φόρων χωρίς απολύσεις" ή τέτοιες πίπες και να δίνει ένα όραμα εξευρωπαϊσμού, λέμε τώρα. Που όντας κάργα φιλελεύθερο θα πρότεινε ένα άθρησκο, φιλελεύθερο κράτος, με χαμηλή φορολογία, έστω και κόντρα στην τρόικα (αυτό το κάνουμε πλέον όλοι αβαβά) και εξίσωση δικαιωμάτων σε όλους του κατοικους της Ελληνικής περιφέρειεας, Έλληνες, Ξένους, ομογενείς, πρόσφυγες, μπας και με τις μπίζνες βγούμε από την λούμπα. Πως να το κάνεις όμως με ένα θρησκόληπτο, ξενοφοβικό και ...τροϊκόδουλο κόμμα το οποίο διαχρονικά έχει ταυτίσει τα συμφέροντα της χώρας με μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων; Και πως να φτιάξεις σοβαρό πρόγραμμα με ανθρώπους που εξ ορισμού βαριούνται να δουλέψουν καθότι η δουλειά ειναι για την πλέμπα να πουμε; Όχι, φαντάσου τον Βαρβιτσιώτη jr να δουλεύει διπλοβάρδιες καλοκαιριάτικα να φτιάξει πρόγραμμα. Το συμπέρασμα είναι πως πρώτα θα έπρεπε η ΝΔ να διώξει (πολύ) κατιμα και μετά να παει να φτιάξει 5 προτάσεις που να ειναι καινοτόμες και όχι εκθέσεις ιδεών. Ζόρικα βάζω, το ξέρω.
Τέλος πάντων εδώ και έξι μήνες η ΝΔ ζητά εκλογές, αλλά παρόλαυτά πρόγραμμα δεν έχει φτιάξει, οπότε μένει στο "Μνημόνιο με λιγότερους φόρους και βλέπουμε". Βεβαίως λιγότερους φόρους θέλουν όλοι, την τρόικα όμως δεν την ρωτάει κανένας. Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, έτσι και η ΝΔ νομίζει πως το μνημόνιο ειναι είτε για τους άλλους είτε κάτι στο οποίο μπορεί να γίνει cherry picking κατά το δοκούν. 

2. Ολίσθηση σε τελείως ακραίες θέσεις αγκαλιάζοντας τους ψηφοφόρους της ΧΑ και κάνοντας μερικούς μερικούς στην ΝΔ πολύ ευτυχείς. Αυτή η θέση επιλέχθηκε τελικά κατά το ήμισυ και όχι τελείως διότι ούτε οι Καραμανλικοί ούτε οι αμιγως Μητσοτακικοί γουστάρουν τέτοια, εκτός και αν "χρειάζονται επειγόντως", οπότε στην ουσία η ΝΔ στην παρούσα φάση πατάει σε δύο βάρκες και με τον Άδωνη τραβάει τις γριές, τα ψώνια και τους αμόρφωτους ενώ διώχνει όλους τους υπόλοιπους.
Η αδυναμία διατύπωσης εναλλακτικής από την ΤΙΝΑ (το οποιο ειναι προφανές, αφου η ΝΔ του Σαμαρά ήταν ακραία ΤΙΝΑ-κη), διατρανώνεται από την επιστροφή Κούλη στο δόγμα "νόμος και τάξη" το οποίο -θεωρητικά- ελκύει τους νοικοκυραίους αλλά, εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την ψηφοθηρική αποδοτικότητά του διότι το 2016 δεν ειναι 2012.

3. Η σκανδαλολογία και λαϊκίστικη προσέγγιση του 
α) ό,τι κάνετε ειναι σκατα, όπως πχ έγινε με τις άδειες που πριν τον διαγωνισμό λέγαμε ότι ειναι παράνομος, κατά τη διάρκειά του πως δεν θα μαζέψει λεφτά και μετά πως τα λεφτά που μαζεψε είναι i) πολλά άρα κάτι χου έχει η δουλειά ή ii) λίγα διότι θα μπορούσε να μαζέψει περισσότερα(!)
β) θα τα κάνουμε καλύτερα γιατί έτσι
=>
γ) τα κάναμε καλύτερα στο παρελθόν
το οποίο ζητά αρκετή γυμναστική από τα κανάλια και τον εγκέφαλο του ψηφοφόρου για να περάσει και δεν είναι και εξασφαλισμένης επιτυχίας διότι το (α) μπορούν άλλοι να το κάνουν καλύτερα (πχ Ποτάμι, ΚΚΕ) και να περάσουν ίσως πιο πειστικά το δικό τους (β)

Στην αναμπουμπούλα η ΝΔ έχει πιάσει τα 2 τελευταία, αλλά θέλει να μας κάνει να υποθέσουμε πως κάνει το πρώτο, αρχίδια καπαμα δηλαδής. 

Ποσοστό ψεκασμού: Αρκετά υψηλό με τον Κούλη να θέλει να μας πείσει πως αν ήταν γιος καμπούρη ζητιάνου που έπασχε από τύφο και χολέρα, πάλι τις ίδιες σπουδές θα έκανε και πάλι πρόεδρο θα τον εβάζανε γιατί ειναι άριστος. Το ποσοστό ψηλώνουν διάφοροι αδώνιδες, βουλτεψες και ταλιμπαν και ταλιμπάν. Η παρλαπίπα περί αριστείας έχει ξεφύγει και θα οδηγήσει σε πολύ πολύ χαζές καταστάσεις λίαν συντόμως.

Γιατι να ψηφίσω ΝΔ; Γιατί νομίζεις πως ο φιλελευθερισμός οριοθετείται από την μείωση του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος (ειδικά στα μεγάλα εισοδήματα) και δεν ακουμπά άλλες διαστάσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Γιατί είσαι Έλλην, Χριστιανός Ορθόδοξος και Ευρωπαίος "για τα μάτια του κόσμου", γιατί θέλεις Ευρώ και Ευρώπη πάση θυσία και κυρίως γιατί δεν θες να κυβερνάνε "αυτοι". Όσο κυβερνάνε "αυτοί" η Γυάρος και η Μαρκόνησος θα ειναι καλύτερες από τις όποιες κρατικές διεργασίες. Όταν ο Σαμαράς και ο ΓΑΠ κοπάναγαν κόσμο αλύπητα ήταν επιβεβλημένες κινήσεις του κράτους που έχει το μονοπώλιο της βίας και όταν ο Σύριζα σε καλεί σε εξεταστική επιτροπή ή σε διαγωνισμό αδειοδότησης είναι χούντα. Βεβαίως και λες πίπες, αλλά δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Σημειώσεις:
(2) Οι πίπες για "μείωση φόρων και του σπάταλου κράτους" ειναι οι ίδιες πίπες που λένε όλα τα κόμματα εδώ και 200 χρόνια. Όταν στα σκάσει όμως η τρόικα ξαφνικά ξεχνάς και μειώσεις φόρων και ΔΕΘ και Ζάππεια και απ΄όλα. Στην παρούσα φάση η ΝΔ έχει ντοκουμενταρισμένα το ρεκορ αύξησης του εθνικού χρέους και σπαταλων (Μητσοτάκης Sr, Καραμανλής Jr) ενώ η διακυβέρνηση Σαμαρά έχει ακόμα το ρεκόρ της πλέον μισητής κυβέρνησης μεταπολιτευτικά, αν και πρέπει να ομολογήσουμε ότι έτσι όπως τα βρήκε δεν είχε και πολλές δυνατότητες εναλλακτικών χειρισμών. Βάλε και το αυξημένο ποσοστό ουγκανισμού και το πράγμα εξηγείται.




ΧΑ: Ουγκ. Ενώ παλαιότερα πίστευα πως έχει ταβανιάσει τώρα πλέον ανησυχώ. Η ολοένα και μεγαλύτερη εκτροπή όλων των κομμάτων προς την δική της ατζέντα, η παγκόσμια δεξιά στροφή γενικως λόγω και της παγκόσμιας  μαλακίας των καναλιών, έχουν κάνει το προσφυγικό από ζήτημα λειτουργίας μια συντεταγμένης πολιτείας σε μάχη πολιτισμών (!), προσπάθεια κατάκτησης των φτωχών από πλουσίους και λοιπά και λοιπα. Στην ουσία η ΧΑ και πολλοί σαν την ΧΑ, θελημένα ή αθέλητα δημιουργούν/οξύνουν φοβικά σύνδρομα, και μετά επαφίονται στην αυξανόμενη μαλακία και αμορφωσιά του εκλογικού σώματος. Όλα αυτά τέλος πάντων με κάνουν και ανησυχώ. Ελπίζω το πράγμα να μπορεί να γυρίσει, αλλά ανησυχώ.

Ποσοστό ψεκασμού: Της πουτάνας

Γιατί να ψηφίσω ΧΑ: Γιατί είσαι Ελλην, απόγονος του Λεωνίδα, του Χριστού, του Μ. Αλεξάνδρου, του Απόστολου Παύλου, του Ιουστινιανού και του Ωνάση και κυρίως των ταγματασφαλιτών που τώρα δικαιώνονται. Γιατί είσαι ηλίθιος και άχρηστος αλλά δεν φταις εσύ, φταίνε οι ξένοι, οι Εβραίοι, οι κομμουνισταί, οι μασόνοι, το λουρί της μάνας και η κατσίκα του γείτονα. Γιατί το iq σου είναι οριακά μεγαλύτερο από του σκύλου μου, αν και δεν τον κόβω κιόλας γι΄αυτό.




ΠΑΣΟΚ-Δημάρ: Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι ευαγγελίζονται πλεον. Εκεί που πήγαινε να τους αντικαταστήσει οικολογικά το Ποτάμι, το έκανε με επιτυχία ο Σύριζας εκφράζοντας την σύγχρονη μνημονιακή σοσιαλδημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τοξικό και ο Βαγγέλας τοξικότερος. Η μοναδική έντιμη (πολιτικά) λύση ειναι μάλλον η διάσπαση σε νεοΠΑΣΟΚ που θα έχει νοοτροπια παλαιοΣΥΡΙΖΑ (τύπου πατριωτικό ΠΑΣΟΚ) και υπολοιποΠΑΣΟΚ (παλαιοΣημιτικό και νυν Βαγγελικό ΠΑΣΟΚ) που τα μέλη του θα πάνε στο κόμμα που πραγματικά ανήκουν, στην ΝΔ, να τελειώνουμε. Στην παρούσα φάση το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διακριτό λόγο, δεν έχει καν κάποιο ηθικολογικό πράγμα να περάσει, δεν έχει στελέχη της προκοπής και η Φώφη δεν έχει το απαραίτητο βάρος να σηκώσει τα πράγματα από το μηδέν που τα παρέλαβε, και σε ένα κόμμα που έχει στα γονίδιά του τον "προεδρισμό" αυτό ειναι πρόβλημα.

Ποσοστό ψεκασμού: Γενικά χαμηλό εκτός και αν προσπαθήσεις να θίξεις τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που τα κάναν όλα άγια, άσπιλα, δημοκρατικά και δίκαια. Από το παρελθόν βεβαίως φταίει μόνο ο ΓΑΠ, αλλά ο ΓΑΠ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ ποτέ μα ποτέ μα ποτέ.

Γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ; Έλα ντε!




ΚΚΕ: Όλα τριγύρω αλλάζουνε  και όλα τα ίδια μένουν. Υπό Κ.Σ. το ΚΚΕ, όντας δικαιωμένο από τις εξελίξεις μιας και παρατηρησιακά και προφητικά (για άλλη μια φορά) είχε πέσει 100% μέσα θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό και να αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά την προοπτική εξουσίας ή έστω κοντραρίσματος στα ίσια με τα πιο μεγάλα κόμματα και παγίωση του στην 1η κατηγορία. Κατ΄εμέ το ΚΚΕ πληρώνει την .... οπορτουνίστικη στάση του στο Δημοψήφισμα η οποία ξενέρωσε και τους ίδιους τους ψηφοφόρους του οι οποίοι (για πρώτη φορά) το γείωσαν κανονικά. Το (υποθετικό) ερώτημα του τι θα γινόταν αν το ΚΚΕ τότε έδινε χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση (πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το Δ/Ψ) με την απαίτηση να γράψει την ΕΕ στα αρχίδια του θα τους κατατρώει για χρόνια. Και αυτούς και εμάς.

Ποσοστό ψεκασμού: Παρατηρησιακά ελάχιστο. Στο τι δέον πράττειν, ή στο τι έγινε παλαιότερα γάμησέ τα.

Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ: Για τους ίδιους λόγους που το ψήφιζες μέχρι πρότινος. Αν δεν το ψήφιζες τότε.... χμμμμ ο Πελετίδης ειναι από τους πλέον επιτυχημένους Δημαρχους (σε μια πολη που διαδοχικά δήμαρχοι απο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τα έκαναν σκατά) και είναι ΚΚΕ μέχρι κόκκαλο. Βεβαίως αν περιμένεις οποιουδήποτε είδους πρόταση δια το τι δέον πράττειν θα τράβαγες τα βυζιά σου, αλλά σάματις δεν τα τραβάς έτσι και αλλιώς;




Ποτάμι: Νταξει, ομολογώ πως δεν τους μπορώ πια. Δεν ειναι πλέον καν αστείοι. Έχουν τον τουπέ των παλιών ΝΔτων αλλά όχι τα πτυχία τους ή την "αριστοκρατική" σταρχιδίλα τους, την αήθη ΠΑΣΟΚίλα των 80's αλλά όχι τα αρχίδια ή τα κουμάντα τους, την παπαρολογία των ΑΝΕΛ και του Καρατζαφέρη, αλλά όχι την γνήσια παράνοιά τους. Τρεντίλα, demi πασοκίλα, κωλοπαιδισμός, χαζογκόμενοι και χαζογκόμενες από πάνελ του κώλου, εμετικός ελιτισμός από λουμπεναριό του κερατά που μας το παίζουν ιστορία, χιπστεροκυράτσες, χουντικιές, θεούσες, θατσερικοί, ποδηλάτες, ούγκανα, όλοι οι χαζοί χωράνε. Πολτός. Το ιδανικό κόμμα για να γίνει αρχηγός ο Χειμωνάς γιατί η χαζομάρα έχει πλέον ξεπεράσει τον -ας το πούμε ευγενικά- απλοϊκό αρχηγό του  κόμματος και χρειάζεται ένα γνήσιο καθήκι για να το απογειώσει. Το Ποτάμι ενώ ξεκίνησε σαν -ας το πούμε- εκσυγχρονιστικό νεοΠΑΣΟΚ κατάντησε το νόθο της ΝΔ με τον χαζό του χωριού και τίποτα παραπέρα.

Ποσοστό ψεκασμού: Τα παιδιά ειναι πραγματικά στην κοσμάρα τους. Ο καθεις εκει μέσα ότι θυμάται χαίρεται απο κρυφούς ακροδεξιούς, ακροκεντρώους (sic), ακροακραίους γενικώς που συλλογικά πρέπει να ειναι κυριολεκτικά το κοινό που διαβάζει μανιωδώς Δημουλίδου και Κοέλιο και νομίζει πως με αυτήν την προίκα μπορεί να παράξει πολιτική.

Γιατί να ψηφίσω Ποτάμι: Γιατι εισαι χρυσαυγίτης, αλλά δεν θες να λες πως είσαι χρυσαυγίτης. Γιατί εισαι ΝΔ αλλά δεν θες να είσαι στην ΝΔ. Γιατί εισαι Βαγγελικό ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το ξέρεις. Γιατί από κείμενο μεγαλύτερο από 40 γραμμές δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Γιατί σου αρέσουν τα σακίδια. Γιατί κατά τη γνώμη σου, αυτό που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες όταν φτάνουν στον Πειραιά ειναι σωσίβια. Γιατί δεν έχει κάνει ακόμα κόμμα ο Μπόμπολας. Γιατί θεωρείς το ΣΚΑΙ αντικειμενικό κανάλι, τον Μαραντζίδη έγκυρο ιστορικό και την Θάτσερ πρωτοπόρα ανθρωπίστρια. 




ΑΝΕΛ: Εξακολουθουν να γοητεύουν ως οι πλέον γνήσια παρανοϊκοί δεξιοί της χώρας. Δεν μας κοροϊδεύουν με φιλελευθερισμούς και τέτοιες θολούρες. Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανων και άμα γουστάρετε. Εξαιρέσεις παραμένουν ο Ζουράρις και η Κουντουρά για διαφορετικούς προφανώς λόγους ο καθένας. Στην ουσία είναι πιο ΝΔ από την ΝΔ, μια ειλικρινής ΝΔ αν θέλετε. Οι λόγοι με τους οποιους συνεργάζονται (και αρκετά ομαλά) με το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αλλάξει:
α) Υπουργείο στον Πάνο
β) Σκατά, ΠΣΟΦΟΣ και καρκίνος στον Σαμαρά
γ) ;....
Αυτά. Πως λέμε ο Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός να κερδίζουν και οι άλλοι να πα να γαμηθούν; Κάπως έτσι.

Ποσοστό ψεκασμού: #tilt

Γιατί να ψηφίσω ΑΝΕΛ; Γιατί συγκρατούν τα κουμμούνια του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μια όαση μετριοπάθειας και ωριμότητας στην κυβέρνηση. Αυτά αμα είσαι τελειως ούγκανο. Για πιο νορμάλ χαρακτήρες γιατί θα είσαι από τους δεξιούς που θα είναι στην κυβέρνηση ΑΝ βγει 1ο κόμμα ο Σύριζας, είτε εσύ μπεις στην Βουλή είτε όχι (οι χάρες ξεπληρώνονται φαντάζομαι). Γιατί ακόμα ζει ο Σαμαράς.




ΕΚ: Σε μια φάση ο Λεβέντης πήγε να το παίξει σοβαρός, αλλά ευτυχώς του πέρασε. Ο Καλλιάνος (3) προβάρει τα μπλε της ΝΔ και ο πρόεδρος αγωνιά αν θα ειναι στην επόμενη Βουλή ή όχι διότι η χαβαλεδιάρικη ψήφος μπορεί να πάει αλλού. Πολιτικά η διαρκής και μόνιμη πρόταση για απολιτίκ οικουμενική "τεχνοκρατών" καταντά πλέον εχθρική προς την ίδια την Δημοκρατία.

Ποσοστό ψεκασμού: Κακός χαμός αλληλούια. Μια οικουμενική θα μας σώσει ακόμα και από την κακοκαιρία.

Γιατί να ψηφίσω ΕΚ; Γιατί θεωρείς πως ο Λεβέντης ειναι ένας ήπιων τόνων πολιτικός με όραμα για την χώρα, οργανωμένο κόμμα και ικανό στελεχιακό δυναμικό. Γιατί αντί να κάνεις χαβαλέ σε κανα μπαρ σαν κανονικός άνθρωπος εκτονώνεσαι στην κάλπη.

Σημειώσεις:
(3) Ποιος ειναι αυτός που ήταν σε δελτίο καιρού ως μετεωρολόγος χωρίς να είναι μετεωρολόγος και επι παλιάς ΕΡΤ και (για 1 μέρα) στην ... κοινωνική ΕΡΤ και επι ΝΕΡΙΤ και επι νέας ΕΡΤ (; αν θυμάμαι καλά) μέχρι να γίνει πολιτική στελεχάρα; Να δεις που αν γίνει παγκόσμιος πολεμος θα επιβιώσουν ο Όζι, οι κατσαρίδες και ο Καλλιάνος




ΛΑΕ: Δεν το έχω κρύψει πως τους θεωρώ ελαφρώς χαζούς και βαρέως πρόβλημα. Μπορεί στο background να υπάρχουν ικανά και ιδεολόγα στελέχη που να μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχερα και να γίνουν η ευρωπαϊκή αριστερά που δεν έγινε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑς (αριστερα;) ούτε το ΚΚΕ (ευρωπαϊκή;), ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δεν μας ψεκάζουν;), αλλά επιφυλάσσομαι και θα επιφυλάσσομαι όσο η ηγετική ομάδα παραμένει το ίδιο άθροισμα στόκων (Λαφαζάνης, Στρατούλης και σία) που στήριζαν την κυβέρνηση καταψηφίζοντάς τα πιο defining νομοσχέδιά της, αλλά και μή αποχωρώντας από αυτήν. Η ΛΑΕ εξελίσσεται (;) σε ένα ακόμα αρχηγικό κόμμα χωρίς θέσεις και χωρίς πρόγραμμα στο οποίο το πρωτεύον ειναι τα εσωκομματικά οφίκια (και καταντά αστείο όταν μιλάμε για κόμματα εκτός Βουλής) που βγάζουν γκόμενες στο καφενείο και η συνομωσιολογία και όχι το τι δεον πράττειν.

Ποσοστό ψεκασμού: Ίσως μεγαλύτερο και απο του ΚΚΕ, το οποίο τουλάχιστον έχει μιαν άλφα μέθοδο ανάλυσης ρε αδερφέ.

Γιατί να ψηφίσω ΛΑΕ; Γιατί πιστεύεις όντως ότι αν τσακωθούμε με την ΕΕ σε 2-3 μερούλες θα είμαστε οκ. Γιατί σου τη σπάει ο Σύριζας. Γιατί ο βασικός μισθός πρέπει να πάει στο ενάμισι χιλιάρικο. Γιατί ο Λαφαζάνης είναι ο ηγέτης που έχει ανάγκη η χώρα. Γιατί αμα γίνει κανα ευρωπαϊκό μπραφ τους έχουμε. Γιατί αν βγάλουμε το ευρώ και βάλουμε δραχμή όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν έτσι και από μόνα τους. Τελος πάντων γιατί όχι;




Ανταρσύα: Σε προσωπικό επίπεδο είναι ίσως συμπαθείς, αλλά με όσους έχω κουβεντιάσει (ομολογώ πως δεν είναι και πολλοί) είναι αυτό που θα έλεγε κανείς ψεκασμένη αριστερά. Η Κουτσούμπα ειναι άτομο και φάτσα, αλλά δεν φτάνει.

Ποσοστό ψεκασμού: (Με όσους έχω κουβεντιάσει) Εναλλακτική πραγματικότητα. Πέρα απο ιδεολογικά ζητήματα και προτάσεις και τα λοιπά έχω βαρεθεί να εξηγώ πως δουλεύουν πράγματα που οι υπόλοιποι θεωρούμε (;) trivial, όπως πχ πως λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία ή πως εισάγουμε κρέας ή το ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους.

Γιατί να ψηφίσω Ανταρσύα; Γιατί δεν θα μπουν στην Βουλή, οπότε δεν θα σκας με τις μαλακίες που θα ακούς από αυτούς που ψήφισες, διότι απλουστατα δεν θα τους ακούς και τόσο συχνά.




Πλεύση Ελευθερίας: Η Ζωή είχε πιο μάγκικη στάση απ΄όλη τη ΛΑΕ μαζί. Και φάτσα που κάνει για ηγέτης. Το πρόβλημα ειναι πως στην μή σταλινική αριστερά τα προσωποπαγή κόμματα δεν πάνε μακριά και γίνονται γκρουπούσκουλα. Νομίζω δηλαδή. Η Ζωή πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξει ένα συμπαγές πρόγραμμα θέσεων το οποιο θα πρέπει να κοινοποιηθεί για να μπορέσουμε να μιλήσουμε πολιτικά. Οι γερμανικές αποζημιώσεις δεν ειναι θέμα πολιτικής, αλλά διακρατικών σχέσεων και διεθνούς δικαίου και η παρανομία ή όχι του Μνημονίου δεν ειναι πρόταση για το τι δέον πράττειν με βάση ζητήματα που μας καίνε έτσι και αλλιώς (Παιδεία, Υγεία, Δημόσιος τομέας, φορολογία, παραγωγή, συνταξιοδοτικό κτλ κτλ) πέρα και πάνω από τα Μνημόνια.

Ποσοστό ψεκασμού: Δεν έχω ιδέα, αλλά σίγουρα ξεκινά με αρκετά υψηλό σκορ του οποίου η Ραχήλ ειναι δείκτης αν ειναι ακόμα στο κόμμα.

Γιατί να ψηφίσω Π.Ε.; Γιατί θεωρείς ότι η Ζωή ως ηγέτης έχει την στόφα που δεν έχουν ολοι οι άλλοι μαζί. Και το σφυρί του Θωρ. Γιατί σου αρέσουν οι σύντομες, επί της διαδικασίας, παρεμβάσεις των 47 λεπτών. Γιατί φοβάσαι μην σε δείρει αν δεν την ψηφίσεις . Γιατί για όλα φταίνε οι Γερμανοί και οι γερμανοτσολιάδες. Γιατί το μνημονιο ειναι παρανομο, παρατυπο, ειδεχθες, επαχθες, απεχθες, επάρατο, πουλημένο, ετεροβαρές, κακομελετημένο και γαμιέστε ούλοι.




Διάφορα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα τύπου Φαυλος, Μπαλτάκος και το λουρί της μάνας. Εντάξει, ας υποθέσουμε πως υπάρχει ένα πολιτικό κενό μεταξύ ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΧΑ. Αυτοί που θα το γεμίσουν δεν θα πρεπει να είναι ανοιχτά ναζί, αλλά να ειναι "λίγουλάκι" μόνο φασίστες, να μην ειναι πολύ μνημονιακοί, αλλά όσο χρειάζεται για να κοπανάνε απεργούς και απεργίες, να μην τους πολυνοιάζει να είναι στην κυβέρνηση και να μην είναι καθόλου φιλελεύθεροι διότι φιλελές και Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών δεν κανει. Αναζητούνται δηλαδή ψιλοφασιστάκια, χριστιανάκια, αμορφωτάκια που να ειναι μεν ΕΛ και χριστιανοί, να ειναι κατά των κοινωνικών διεκδικήσεων, να ειναι ταυτόχρονα αντιμνημονιακοί (διοτι Ελλην και περηφανος για το DNA του και μνημονιακος δεν παίζει) και παράλληλα να μην ανήκουν σε ΧΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ.
......
......
=>
Ποσοστό ψεκασμού: +
Γιατί να τους ψηφίσω: Γιατί επιτέλους βρέθηκαν κόμματα που να ζητάνε στα ίσια μαλάκες ψηφοφόρους.




Τζήμεροοοοοος!
Αυτά

Ποσοστό ψεκασμού: Σαν το Ποτάμι με περισσότερες αγορές, περισσότερη αμορφωσιά, περισσότερες γραβάτες και λιγότερα σακίδια.

Γιατί να τους ψηφίσω: Γιατί θεωρείς πως η ιδιωτικοποίηση του νερού και του αέρα ειναι καλή ιδέα. Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία ειναι περιττό έξοδο. Γιατί τέλος πάντων το Κοινωνικό Συμβόλαιο  του Ρουσσώ είναι βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Γιατί η πρόσληψη με αμοιβή στέγη και φαγητό είναι καλή και προοδευτική ιδέα. Γιατί θεωρείς τις μαλακίες των fortune cookies φιλοσοφικό οδηγό. Γιατί στην Ιστορία και στην Έκθεση σε είχαν κόψει στο σχολείο. Γιατί τα πτυχία δεν φέρνουν την ευτυχία, ειδικά αν είναι απο δημόσιο πανεπιστήμιο. Γιατί τέλος πάντων  και πέρα από πτυχία και άλλα τέτοια είσαι ένας βαθύτατα αμόρφωτος και άξεστος τύπος που νόμιζεις πως είσαι εστέτ.




ΕΠΑΜ: Αν θεωρώ τους Ανταρσύα ψεκασμένους, αυτοί είναι ψεκασμένοι στο τετράγωνο και δεν έχουν καν την καλη διάθεση που έχουν συνήθως οι ανταρσυακοι τύποι οι οποίοι είναι διασκεδαστικοί με την καλή έννοια γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο τσίπουρα και σε κερνάνε και κανα τσιγάρο αμα δεν έχεις.

Ποσοστό ψεκασμού: Πάρτε τον Καμμένο, τον Κρανιδιώτη, τον Σοφιανό, τον Βασίλη Παπανικολάου και τον Λιακόπουλο και φτιάξτε έναν κλώνο που να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τους. Έχετε τον μέσο οπαδό του ΕΠΑΜ

Γιατί να τους ψηφίσω: Γιατί θα ψηφίζατε Σώρρα αλλά δεν θέλετε να σας πουν δεξιούς.


*** Το γενικότερο συμπέρασμα ειναι ότι ο κόσμος τα έχει παίξει. Ναι μεν οι ηγεσίες που έχουμε είναι από τις χειρότερες δυνατές στην προκείμενη φάση, αλλά ο ίδιος ο κόσμος έχει χαζέψει τελείως. Έχω βαρεθεί να ακούω για τους ανθρωποφάγους Γερμανούς, για τον Σώρρα, για τους εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ (!), για τα εμβόλια που προκαλούν αυτισμό και καρκίνο, για το φάρμακο του καρκίνου που δεν δίνουν οι πολυεθνικές, για το πόσο μεγάλο έθνος είμαστε και οι ξένοι μας μισάνε, για το πόσο καλός ήταν ο Σαμαράς (!!) και για την αριστεία από ανθρώπους δεν ξέρουν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχερα και παρόλαυτά νομίζουν πως οι άριστοι  οι οποίοι θίγονται (!) από τα συριζαίικα μέτρα ειναι αυτοί οι ίδιοι, για τη δραχμή που θα μας σώσει, για το πόσο καλό μας έκανε το ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά και τα λοιπά.


Συμπέρασμα:
Με αυτό το ποστ μάλλον θα γίνω αντιπαθής στο 99,9% του εκλογικού σώματος, αλλά τι να κάνεις κανείς δεν είναι τέλειος. Διαφωνίες, ενστάσεις, χριστοπαναγίες και τα λοιπά δεκτά σε κάθε περίπτωση.


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/9/16 10:38

    Εγώ νομίζω πως είναι μια εξαιρετικά ψύχραιμη και όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένη περιγραφή όλων. Ο κόσμος τα χει πάίξει τελείως και τα κόμματα με τις ηγεσίες τους το αντανακλούν απολύτως. Εν κατακλέίδι την επουτσήκαμαν.
    Κουμπάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να θυμόμαστε πως το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Στην μεγάλη πλειοψηφία του ο κόσμος μιμείται τους αποπάνω. όταν όμως οι αποπάνω ακούνε μια vocal minority (ρε κοιτα κατι οροι που υπάρχουν), όπως ήταν πχ το Tea Party τότες στο αμέρικα, και την ταυτίζει με τον λαό, τότε τελικά πάμε όλοι κατά διόλου.

      Για μένα η μεγαλύτερη πρόοδος που έφερε ο Συριζας δεν ειναι τόσο τα επι μέρους μέτρα όσο το χαμήλωμα των τόνων της υστερίας στο οτιδήποτε (προσφυγες, υγειονομικές βόμβες, οροθετικές, ελονόσια κτλ κτλ) στην οποία υστερία ακόμα προσπαθούν να μας προπονούν άλλα κόμματα και κανάλια

      Διαγραφή
  2. εγω θα το δω αλλιώς και θα πω οτι υπάρχει ένα καλό σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Συριζας προσπαθεί να οργανώσει ένα ευρουπαικό αστικό κράτος...το οποίο προφανώς δεν είναι και υγρό όνειρο κανενός αριστερού, αλλά από την αφρικανική μπανανία που είναι η χώρα από γεννησιμιού της, το λες και βελτίωση

    βλέπω λοιπον ορισμένα σημάδια οργάνωσης τα οποία θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα αλλά έλα που μέχρι προσφάτως ήταν επιστημονική φαντασία για την χώρα τούτη

    έτσι λένε οτι θα ανοίξουν τα σχολεία όλα την ίδια μέρα χωρίς κενά (δεν πρέπει να έχει ματαγίνει-να δούμε), θα έχουν (ακου να δεις) άδεια όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, φαινεται οτι δεν θα βγαίνουν αποπάνω τόσο ξεδιάντροπα οι νταραβεριστές στο ποδόσφαιρο δίνοντας και τον τόνο στην κοινωνία (που τους έβγαζε μέχρι και δήμαρχους και βουλευτές), προχωράει μια υποτυπώδης μηχανογράφηση/διασύνδεση στο κράτος, δεν έχουμε γεμίσει δακρυγόνα και μπάτσους γενικώς, δεν πνίξαμε τους πρόσφυγες γιατι "δεν τους αντέχει η χώρα" ούτε τους λυσσάξαμε στο ξύλο γιατι "δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις", δεν ακούμε παπαριές τύπου "να φύγουν τα παιδιά των ξένων από τους παιδικούς σταθμούς" ούτε να "πάρουμε πίσω τις πόλεις/δρόμους" από επίσημα στόματα, έγιναν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χωρίς να τους σαπίσουν στο ξύλο κρατικοί/παρακρατικοί, δεν ακούμε για τρομοκράτες διαδηλωτές ούτε για εθνικούς ευεργέτες επενδυτές που χάρη μας κάνουν και οι αλήτες εμείς δεν καθόμαστε να μας δώσουν τα λεφτά τους γιατί μας αγαπάνε (πχ σκουρίες), δεν κυκλοφορούν πολιτοφυλακές στους δρόμους κοπανώντας και σφάζοντας, φαίνεται να τελειώνει το πάρτι με διάφορους γελοίους τρόπους χορήγησης χρημάτων στους δικούς μας (π.χ. ΚΕΕΛΠΝΟ, κέντρα εκπαίδευσης, ΜΚΟ κλπ), κανένας δεν έφερε με φορτηγά κανα τρένο για να κάνει εγκαίνια σε γραμμή της περιφερειάς του που δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτε, δεν βγαίνουν βουλευτές/υπουργοί να μας πουν οτι καλοί οι νόμοι αρκεί να μην εφαρμόζονται στην ολυμπιακάρα ούτε και βγάζουνε στον ντάκο ναρκομανείς για να το παίξουνε προστάτες της κοινωνίας (πρόκειται για το ίδιο ακάθαρμα που έλεγε και ο χατζηχρήστος), δεν μας λένε οτι τραπεζικοί λογαριασμοί μιζών είναι αριθμοί τηλεφώνου και οκ και απολύτως και οτι είχαμε κάτι λίστες με φοροφυγάδες αλλά στα @@ μας, δεν σκούζουν κυβερνητικοί στα κανάλια οτι πρέπει να στήσουμε κώλο γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε ούτε κωλόχαρτο, δεν μας λένε τι κακοί που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι διάφοροι τύποι που 127 χρόνια τους θρέφει οικογενειακά το κράτος κλπ κλπ

    όλα αυτά θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα μεν, φαίνεται να ξεχνάει το πόπολο όμως ότι μέχρι τον τσίριζα ΔΕΝ ήταν...ούτε και έχουν εμπεδωθεί σε επίπεδο που να πιστεύουμε οτι θα παραμείνουν και μετά...άλλωστε επίσης βάσει δηλώσεων κούλη φαίνεται και η πείνα όλων αυτών να επιστρέψουν

    συνεπώς θα έβαζα και ένα ποσοστό ψήφου στον τσίριζα ανθρώπων που δεν επιθυμούν/ελπίζουν σε αριστερή στροφή αλλά ποντάρουν στην εμπέδωση μιας "αστικής" δημοκρατίας...καθότι για επαναστάσεις δεν είμεθα και από την μέχρι τώρα ζούγκλα του "κονέ", το προτιμούν...

    τώρα βέβαια σιγά το ποσοστό που θα είναι αυτό σε μια χώρα που οι ιθαγενείς μαθημένοι στον τριτοκοσμισμό το μόνο που θέλουν είναι κάποιος να τους βολέψει σε προσωπικό επίπεδο και έχουν αλλεργία σε κάθε είδους οργάνωση του κράτους η οποία μπορεί να σημαίνει οτι δεν θα μπορεί να τους βολέψει το κονέ τους, αλλά λέμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι υπάρχουν προσπάθειες να γίνουμε κράτος απο μπανανία, υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Επαναλαμβάνω πως ο Συριζας ειναι η λιγότερο αποτυχημένη κυβέρνηση, ειδικά επι εποχών μνημονίου. Αλλά ο πήχης έχει πλέον κατέβει πολύ χαμηλά.

      Και επίσης, δυστυχώς, το ζήτημα ειναι πως μια αρκετά μεγάλη ομάδα του πληθυσμού, ίσως και πλειοψηφική έχει μάθει να λειτουργεί με μπανανικό τρόπο και αν της το κόψει αντιδρά θιγόμενη. Το παράδειγμα των καναλιών που σκούζαν για τους άλλους άλλά όχι για τα δικά τους είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό.

      Εγω πάντως βλέπω γενικώς μια στροφή προς την μεταφυσική (ΕΛ DNA, Σώρρας, δραχμή) η οποία είναι λογικά σύμπτωμα απογοήτευσης και αποτυχίας της κρατικής λειτουργίας διαχρονικά. Δεν ξέρω αν ειναι εύκολο για τον σύριζα να
      α) γυρίσει το πράγμα και να πάμε σε κανονικές λειτουργίες και
      β) να το πιστωθεί
      διότι ποτέ δεν οριοθετήθηκε (από κανέναν) τι είναι επιτυχία σε ποσοτικά πλαίσια και όχι ευχολόγια, οπότε το ποπολο ειχε απεριόριστες επιδιώξεις.

      Ρε ειναι μερικοι που και αποζημιώσεις να πέρναμε και το χρέος να μας χάριζαν, και τσιμπούκια να μας έπαιρναν πάλι θα μίλαγαν για αποτυχία διότι το λιοντάρι δεν κοιμάται παρέα με το αρνί

      Διαγραφή
    2. ο πήχης ήταν πάντα πολύ χαμηλά απλά μέχρι τώρα περνάγανε χιλιόμετρα απο κάτω του

      Διαγραφή
  3. Και γιατί να γίνουν εκλογές;
    Έγινε τίποτα και δεν το πήρα χαμπάρι;
    Στο κάτω κάτω, όποιος και να είναι κυβέρνηση ακριβώς το ίδιο θα είναι, Μανωλιό θα τον λένε από τις Βρυξέλες εκείνοι που μας λένε τι να κάνουμε. Τι να βάζει τώρα τα ρούχα του αλλιώς; για να ικανοποιούνται οι σχεδιαστές μόδας, ο ένας μετά τον άλλον; Δε βαριέσε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir