Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016

Υπερ και κατά - τα τοπ της εβδομάδας

Το παρόν blog δηλώνει:

Υπερ Γαλαξιάρχη
Βασικό προαπαιτούμενο: Ο νεκρός δεν δεδικαίωται (δείτε και αυτό). Το πρόβλημα με τα λιβελογραφήματα κατά του Γαλαξιάρχη δεν είναι τόσο ότι πέθανε ο άνθρωπος και οι κότες βγήκαν να τον κράξουν αλλά ότι:
- για να κάνουν αυτό παραποιησαν συστηματικά τα γεγονότα φτάνοντας σε δολοφονία χαρακτήρα
- εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά το ζήτημα και
- δεν σεβάστηκαν τον πόνο των οικείων του. Θα μπορουσαν ρε αδερφέ να περιμένουν μερικές μέρες, δεν θα τους χάλαγε η μανέστρα.

Εξηγούμαι:
Ο συνονόματος Γαλαξιάρχης ήταν παλιά φορουμάς. Μετά σχολιαστής του tvxs (από τότε άρχισαν να μας μπερδεύουν). Μετά(;) blogger. Μετά και οψίμως τουιτεράς. Δεν ανακάλυψε το νετ πρόπερσι σαν μερικούς μερικούς. Τα τελευταία χρόνια έχει γράψει τόνους και τόνους κειμένων. Πχ:

Έχει επίσης γράψει/RTρει 149000 τουιτς τα τελευταία 6 χρόνια. Μιλάμε για λοιπόν συνολικά για τεράστιο όγκο κειμενου το οποίο ανάλογα με το μέσο ήταν αναλυτικο, οξύθυμο, υβριστικο κτλ κτλ.

Από το σημείο αυτό, και στο σημείο να επιλέγονται μέσω cherry picking αυτά



και μόνο αυτά η απόσταση είναι τεράστια. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί αποκαλύφθηκε πως ο Γαλαξιάρχης από το Φθινόπωρο του 2015 δούλευε ως μετακλητός για την κυβέρνηση. Λες και όλοι οι άλλοι που γραφουν στο νετ το κάνουν για την ψυχη της μάνας τους. (Ο γράφων κόντρα στις κατηγορίες και στις διαδόσεις, παραμένει ερασιτέχνης, και παρεμπιπτόντως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να του τα χώσει. άρα δηλώνει ερασιτέχνης εκ του ασφαλούς). Λες και δεν είχε γνωστή παρουσία στα media μια δεκαετία και βάλε. Λες και ο Πορτοσάλτε, ο Μανδραβέλης, ο Κύρτσος, ο Πετρουλάκης, η Σπυράκη έγραφαν δωρεάν και για την ψυχή της μάνας τους. Λες και η Κοσιώνη, ο Καμπουράκης, ο Πρετεντέρης, η Χούκλη, η Σαράφογλου, ο Παπαδημητρίου και όλα τα άλλα τα φυντάνια έλεγαν την αντικειμενική (θεμουσχωραμε) τους άποψη μακρυά από συμφέροντα και την τσέπη του αφεντικού.


Η ερώτηση ήταν και παραμένει, όχι αν παίρνεις λεφτά για να γράφεις, αλλά τι σκατά γράφεις. Αν γράφεις ανακρίβειες και μυθεύματα τότε είσαι άξιος χλεύης. Αν αποκρύπτεις/παραποιείς την πραγματικότητα όπως έκαναν κατ' ομολογία τους η Σπυράκη και ο Πρετεντέρης τότε είσαι ένα καθήκι και μισό. Αν κανιβαλίζεις ξεσκίζοντας την πραγματικότητα ή και απειλείς όπως έκανε και κάνει η ομάδα αλήθειας - ομάδα Μουρούτη τότε είσαι επικίνδυνος περισσότερο από τους προηγούμενους.

Όλοι λοιπόν ασχολήθηκαν με την (σχετικά πρόσφατη) παρουσία του Γαλαξιάρχη στο τουίτερ. Πάνε τα blogs, πάει το tvxs, πάει το ραδιοφωνο πάνε όλα. Έμειναν τα τουίτς. Και όχι όλα. Διότι σε ένα μέσο που η αγένεια ειναι must, το κράξιμο κανόνας και ο ΨΟΦΟΣ το καλημέρα σας είναι εύκολο να βρεις υβριστικά κείμενα και με αυτά να καπελώσεις μια ολόκληρη και διαρκή δικτυακή παρουσία. Και ως γνήσιος γκεμπελάκος να πιαστείς από τον πρόσφατο, μα τελείως πρόσφατο διορισμό του και να βγάλεις το μαγικό συμπέρασμα: ο Σύριζα τον πλήρωνε 10 χρόνια για να βρίζει (είπαμε και ξαναλέμε πως ο Γαλαξιάρχης έγραφε τουλάχιστον 10 χρόνια και τα κείμενα του ήταν κατά κανόνα μεστά νοημάτων και όχι υβριστικά).


Ποιανού ρε γαμημένοι (ουπς!) τα τουίτς/FB statuses είναι όλα και συνολικά αμέμπτου και τα λοιπά ηθικής; Είναι δυνατόν ένας νορμάλ άνθρωπος να μην έχει παρεκτραπεί ποτέ; Θέλετε να δούμε μερικά; (πλάνα αρχείου)

Καλα, η Σιδέρη δεν ειναι και νορμάλ, κουβέντα να γίνεται
















Κοινοβουλευτικόν Διάλλειμα

Συνεχίζουμε!

Η διακίνηση hoaxes δεν συνιστά πρόβλημα
ουπς!



Θα μπορούσα προφανώς να βρω πολλά τέτοια καλούδια, αλλά βαριέμαι και δεν το κάνω. Ο Μουρούτης μόνος του θα μπορούσε να γεμίσει τόμους.
Το ότι ο Γαλαξιάρχης πληρώθηκε για όσο πληρώθηκε για να γράφει αυτά που γράφει δεν ειναι a priori μεμπτό. Μεμπτό θα ήταν αν έγραφε μαλακίες. Δεν ξερουμε καν αν πληρωνότανε για να γράφει στο τουίτερ, δεν ξέρουμε καν το αντικείμενο εργασίας του. Εικάζει ο μουρουτο-όχλος πως πληρωνότανε για να τουιτάρει διότι αυτοί αυτό κάνουν.  Και αυτοί που το παίζουν ξερόλες και μάγκες γιατί λησμονουν πως για δικούς του λόγους (;) το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει γράψει χριστό; Τσάμπα πληρωνότανε δηλαδής; Μήπως τον πλήρωναν για να μήν γράφει; (Ο γράφων δηλώνει προθυμότατος να κλείσει το ακάουντ και να μην ξαναγράψει τίποτα ως Ζάφοντ για 1000 ευρώ το μήνα. Μόνο ηλιθιοι ερωτεύονται/ταυτίζονται με την περσόνα τους)

Η αλήθεια ειναι ότι ο Γαλαξιάρχης συνονόματος ενόχλησε μερικούς. Και επειδή ξέρανε πως δεν μπορούσαν να του βγουν στα ίσια για αυτά που έγραφε, πιάστηκαν από υβρεολογίες και μερικά blocks, λες και το μισό ελληνικό τουίτερ δεν έχει blockαρει το άλλο μισό (πάλι ο γράφων αποτελει εξαίρεση καθώς δεν θυμάμαι να έχω μπλοκάρει κανέναν. Αν κάποιος έφαγε χ στις εποχές που ήμουνα "νέος" και μάθαινα το μέσο καλείται να μου το πει για να τον ξεμπλοκάρω)

Βεβαίως στο σύμπαν μερικών "όλοι" οι αριστεροί τα παίρνουμε, "όλοι" είμαστε στρατός και "όλοι" είμαστε σύμμαχοι, καθώς μερικοί πάλι κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια.


Δεν είμαστε στρατός λοιπόν (ίσως αυτή να είναι και η ....αδυναμία "μας") ούτε παίρνουμε ορντινο απο πάνω (προφανώς πάλι ο γράφων μιλάει για την πάρτη του. Τουιτεράδες προσωπικά ξέρω 2 όλους και όλους, εκ των οποίων "φίρμα" ειναι ένας), ούτε περιμένουμε με το πληκτρολόγιο παραπόδα για να κράξουμε τον εκάστοτε "αντίπαλο'. Αυτά ανήκουν κυρίως στην σφαίρα της φαντασίας ορισμένων. Από την άλλη όμως, όταν βλέπεις τέτοιες παπαριές
δεν είναι και δύσκολο ούτε να απαντήσεις, ούτε οι απαντήσεις να είναι κάπως ....συντονισμένες.

Κλείσιμο:


Κατά πιτσιρικου
Τον πιτσιρίκο επίσης τον διάβαζα αρκετά και ενίοτε τον διαβάζω. Μου θύμιζε τους λαλημένος τυπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έγραφα γ αυτούς εδώ. Το ότι και αυτός πιάστηκε από μια αρχιδιά για να κάψει έναν άθαφτο ακόμα άνθρωπο ξεπερνάει πολλές του παρελθοντικές παπαριές, όχι για το άθαφτο του ανθρωπου (τα είπαμε), αλλά για το ίδιο το πιτσιρικικό στυλάκι που υιοθέτησε αβίαστα τις παπαρολογίες της μουρουτιέρας για να βγει ο ίδιος "αποπάνω" σε μια κόντρα την οποία ούτε ξεραμε, ούτε και μας πολυένοιαζε στην τελική. Στο τέλος τέλος μόνο ένα πράγμα μπορεί να πει κανείς....



Κατά Πετρουλάκη, Καλύβα, Δοξιάδη
Η επιλεκτική τους ευαισθησία και ....δημοκρατικότητα μας έχει τσαταλιάσει. Τόσα χρόνια on line μόνο μια περίπτωση επαγγελματικής ομάδας που πολιτικολογεί (τρόπος του λέγειν) μέσω τουίτερ είναι γνωστή. Προφανώς είναι η ομάδα Αλήθειας του Μουρούτη η οποία έχει μια δουλειά και μόνο. Να παραποιεί/διαμορφώνει κατάλληλα λεγόμενα και γραφόμενα "αντιπάλων" για να δημιουργεί, μέσω της ακριτης διάδοσης της μαλακίας της από πρόθυμα κορόιδα, πολιτικές καταστάσεις. Η δράση της έχει τσεκαριστεί πειστικότατα εδώ (χαριτωμένα τεμάχια εδώ, εδώ, εδώ, εδώ (για το λεξιλόγιο του @GVeltsi κανείς Πετρουλάκης  δεν ασχολήθηκε ποτέ) και εδώ.). Στην μουρουτιέρα και στο κάψιμο που είχε φάει σε κάποιο στάδιο αναφέρθηκα και γω στο "Κάηκε η μουρουτιέρα" ποστ μου.

Προσοχή! Δεν λέμε πως τα άλλα κόμματα δεν έχουν υπαλληλους που ασχολούνται με το δίκτυο - έμμισθους ή άμισθους. Όλοι έχουν. Τα περισσότερα ακαουντ (για να πω το ανώδυνο) πολιτικών τα χειρίζονται συνεργάτες τους - ακόμα και του Τσίπρα. Κακώς, κάκιστα κατ' εμέ, αλλά το κάνουν. Κάθε κόμμα που σέβεται τον εαυτόν του έχει μια ομάδα που είναι με τα μούτρα στο νετ, όχι τόσο για να χειραγωγούν (αυτά ειναι ευσεβείς πόθοι σε ένα κατ' εξοχήν άναρχο μέσο) αλλά για να προλαβαίνουν τουλάχιστον την πληροφορία.
Αυτό που λέω όμως είναι ότι η κατεξοχήν ομάδα που
"ο χαρακτήρας του στο twίtter ήταν χολερικός λαϊκιστής, εχθροπαθής και βίαιος, συχνά βρόμικος και χυδαίος, με ασίγαστο μίσος για αυτούς που θεωρούσε εχθρούς του. Ότι στοχοποιούσε πολιτικούς και δημοσιογράφους και άνοιγε βιτριολικές  προσωπικές βεντέτες με τους εχθρούς του, όταν δε τού τέλειωναν τα πολιτικά το έριχνε στα φτηνά σεξουαλικά." (κλατς. Πετρουλάκης για Γαλαξιάρχη)
ήταν και είναι (γιατί εξακολουθεί να είναι ενεργή. Η ΝΔ μπορεί να μην έχει λεφτά γενικώς αλλά μάλλον έχει ειδικώς) η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ. Για την οποία και προφανώς ισχύει ότι:
"Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ψυχολογίας για να αντιληφθεί κανείς πως οι βούρκοι αποτελούν ιδανικούς βιότοπους για την εμφάνιση και δράση διαταραγμένων προσωπικοτήτων. Οταν μπορείς να κράξεις, να συκοφαντήσεις ή να εκφοβίσεις τον οποιοδήποτε χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο ή κόστος θα το πράξεις, καθώς η ζωή σου δεν έχει να σου προσφέρει κάτι πιο ουσιαστικό. Πρόκειται για κλασική περίπτωση συναισθηματικής αναπηρίας: τα «τρολ», όπως αποκαλούνται οι κουκουλοφόροι του Διαδικτύου, είναι κυρίως νεαροί άνδρες που ηδονίζονται από το δηλητήριό τους, βιώνοντας μια στιγμιαία αίσθηση και συνάμα αυταπάτη ισχύος και αυταξίας." (κλατς. Καλυβας για τον Γαλαξιάρχη. Ο οποίος χωρίς ντροπή συνεχίζει:)
"Αν στην Αμερική ενδύονται κυρίως τις λευκές κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν, στη χώρα μας τοποθετούνται ιδίως στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές.
......
Το τρίτο επίπεδο αφορά τη χρήση δικτύων τρολ από οργανώσεις και κόμματα για την επίτευξη πολιτικών στόχων, κυρίως διαμέσου της στοχοποίησης των αντιπάλων τους. Αυτό ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ από πολύ νωρίς και με σημαντική επιτυχία. Καθοδηγώντας μια μεγάλη ομάδα διαδικτυακών κουκουλοφόρων, καλλιέργησε συστηματικά το μίσος και στοχοποίησε τους αντιπάλους του με χυδαίο τρόπο.
 Το τέταρτο και τελικό στάδιο του φαινομένου είναι η χρήση των δικτύων αυτών από τον κρατικό μηχανισμό. Πρόκειται για πρακτική που έχουν επιλέξει αρκετά αυταρχικά καθεστώτα νέας κοπής, που για διάφορους λόγους προτιμούν την έμμεση από την άμεση καταστολή, προκρίνουν δηλαδή την παρακρατική δράση. Το βασικό όπλο που διαθέτουν τα καθεστώτα αυτά είναι οικονομικό και χαρακτηρίζεται από την ανάδυση του έμμισθου τρολ. Για να παραφράσω μια γνωστή ατάκα, τότε είναι που η χολέρα γίνεται καριέρα. Στις περιπτώσεις αυτές το λιντσάρισμα μετατρέπεται σε οργανωμένο πογκρόμ. "
Για την Ομάδα Αλήθειας, που τσεκατισμένα πληρωνόταν από την ΝΔ (και πιθανότατα από το Μαξίμου) για να κάνει αυτό ακριβώς που κατηγορεί ο Καλύβας, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Πετρουλάκης, ούτε ο Δοξιάδης άκουσαν ποτέ τίποτα.

Επιγραμματικά


Τι να λέμε τώρα, εδώ ο Καλυβας ξεκίνησε με "αφορμή" τάχα μου τάχα μου την παρανοϊκότητα του Τραμπ και ξεχνά...

Εγώ πάντως εύχομαι, όπως και ο Λεωνίδας στον Εφιάλτη


Υπερ Γεωργιάδη
Μπορει να του έχω σούρει πολλά. Μπορεί ο ίδιος να έχει στρατό πληρωμένων ακόλουθων στο τουίτα (κανένας Καλύβας δεν ασχολείται με αυτά ε; :Ρ), αλλά παραμένει εκ των ελαχιστων πολιτικών που γράφει ο ίδιος τα κειμενά του, είναι ο ίδιος που χειρίζεται τους λογαριασμούς του και δεν μπλοκάρει παρά μόνο σπάνια.
Ποτε δεν μπορούσα να καταλάβω τα μαζικά μπλοκαρίσματα που κάνουν κατά κύριο λόγο τα στελέχη της ΝΔ και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ. Οι περισσότεροι ΝΔτες και δημ/φοι του ΣΚΑΙ (με την εξαίρεση του Μανδραβέλη, του οποίου επίσης έχω σουρει ουκ ολίγα) με έχουν μπλοκάρει χωρίς ποτέ να τους απευθύνω τον λόγο. Ακόμα και ο ίδιος ο ΣΚΑΙ, ο ενημερωτικός φορέας δηλαδή(!).


H ερμηνεία θα μπορούσε να είναι ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν με υβριστες. Αυτό ίσως να ισχύει για πρόσωπα όπως ο Πορτοσάλτε λχ, αν και δεν θυμάμαι ποτέ να βρίζω σκαιότατα όπως τουλάχιστον συχνά υβρίζομαι. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Στην προσπάθεια για δημιουργία "πιστού στρατού" το να βλέπει ο εκάστοτε Ζαφοντ τις μαλακίες και τις ανακρίβειες που γράφεις και να τις ξεμπροστιάζει ως τέτοιες ενέχει τον κίνδυνο να χάσεις την αξιοπιστία σου ακόμα και στον "πιστό στρατό" σου. Και επειδή είναι κάπως δύσκολο να κλείσεις έναν λογαριασμό που δεν σου επιτίθεται προσωπικά, καταφεύγεις στην λύση να του δυσκολέψεις όσο γίνεται την πρόσβαση στην πληροφορία την οποία ο ίδιος διακινείς, κυρίως για να προφυλαχτείς από το να γίνεις ρόμπα. Δημοκρατικο και έξυπνο, δεν βρίσκετε; (Σημείωσις: πιθανόν την ίδια "στρατηγική" να ακολουθεί η Αυγή και ο Σύριζα. Δεν το ξέρω όμως διότι δεν έχω υπάρξει θύμα της καιτοι τους έχω κράξει αρκετές φορές. Το παρον εδάφιο είναι - αναγκαστικά- προσωπικό)

Γι αυτό σας λέω Άδωνης και πάλι Άδωνης, ο οποίος δεν διστάζει τουλάχιστον να εκτίθεται στην κριτική και στο δούλεμα.


Υπερ Τσίπρα
Τα είχαμε πει και στα περι αριστείας. Ο Τσίπρας τελείωσε κανονικό σχολείο, έκανε παρέα με κανονικούς ανθρώπους, έδωσε κανονικές πανελλήνιες εξετάσεις, πέρασε σε κανονικό πανεπιστήμιο (ΕΜΠ) και έκανε κανονικό μεταπτυχιακό. Δεν ήμουν βεβαίως και μπροστα, αυτά γράφει το βιογραφικό του, αυτά λέω. Ως τέτοιος λοιπον σαν λυκειοπαις ήταν μέσα στις καταλήψεις που πήγαιναν κόντρα στον παρανοϊκό νόμο του Κοντογιαννόπουλου τότε. Υπερ των καταλήψεων δεν ήταν μόνο το ΚΚΕ, ο (ανύπαρκτος κυριολεκτικά τότε) ΣΥΡΙΖΑ, ή οι αναρχικοί. Σιγά τα λάχανα. Όλοι ήταν. Και ήταν και εκλεγμένος αντιπρόσωπος των μαθητών, κάτι που μάλλον οι "αριστοι" δεν θα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους. Αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Πλην ΝΔ όλη η κοινωνία είχε ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο-έκτρωμα Κοντογιαννόπουλου και ειδικά τα πασόκια (που έψαχναν ευκαιρία να ξανάρθουν στα πράγματα) είχαν λυσσάξει. Η ΝΔ απάντησε συστημικά ή "αυθόρμητα" με επιθέσεις τραμπούκων και παρακρατικών στα σχολεία. Και εδώ που μένω έγιναν τέτοιες, πιθανότατα αυθόρμητες από τους παλιούς καλούς τραμπούκους οι οποίοι δεν περίμεναν οδηγίες από κανένα κέντρο (υποθέτω) για να κάνουν ντου, απλά εξεγέρθησαν ως "αγανακτισμένοι πολίτες" όπως κάνουν κάθε φορά οι δεξιοι στην παραμικρή υποψία πως θα τους παρουν την (φρέσκια και νεοαποκτημένη μετά από 9 χρόνια πείνας) κουτάλα.

Και βγήκαν, αυτό, την αντίσταση δηλαδή σε έναν παρανοϊκο νόμο, να του την προσάψουν ποιοι; τα πασόκια και προφανώς ο Κούλης σε μια ....μουρουτική προσπάθεια να ταυτίσει όλες τις καταλήψεις, όλους του μπαχαλάκηδες και όλον τον ...Τσίπρα σε μια ενιαία και αδιατάραχτη οντότητα.

Ε όχι λοιπον Κυριάκο μου. Η τότε συμμετοχή στις αντιδράσεις στον Νομο Κοντογιαννόπουλου δεν αποτελει ντροπή. Αντιθέτως η κάλυψη των δυνάμει δολοφόνων παρακρατικών που έκαναν ντου στις καταλήψεις αποτελεί, ειδικά όταν αυτοί οι δυνάμει γίνονται τελικά δολοφόνοι.







Υπερ Τραμπ
Μην σε ξενίζει φίλε αναγνώστη. Ο Τραμπ ειναι ένας ακροδεξιός, παρανοϊκός και επικίνδυνος πολιτικός. Μόνο μαλάκες, επικίνδυνοι ή τελείως ηλίθιοι "θα τον ψήφιζαν και με τα δύο χέρια" (ουπς!) και αυτό δεν αλλάζει ότι και αν πούμε παρακάτω.

Αλλά

Ειναι γνωστό πως πλεον ένας πολιτικός πρέπει να ζει σε μια γυάλα (θυμηθείτε και την ιστορία του Σακελλαρίδη).
Ειναι γνωστό πως πλέον η κινησιολογία, οι εκφράσεις, ο τρόπος εκφοράς, το ντύσιμο κτλ επιβλέπονται αυστηρά και παρόλαυτά επιτιμούνται συχνότατα είτε υπάρχει θέμα (Πατούλης) είτε όχι (Μπαζιάνα).
Αλλά όταν έχεις έναν Τραμπ απέναντι και κάνεις σημαία σου την συμμετοχή του (με ένα ποτήρι σαμπάνια και ντυμένος) σε μια ταινία του playboy πριν 100 χρόνια, τί είπε για μια κωλάρα (;) και για μια μοντέλα, τότε φίλτατε έχεις χάσει την μπάλα. Ένας τύπος που θα έχει δυνητικά στην κατοχή του το μεγάλο κόκκινο κουμπί για τα επόμενα χρόνια καλό θα ήταν να αξιολογηθεί για την ικανότητα χειρισμού καταστάσεων, την πολιτική οξυδέρκεια και την γενικότερη πολιτικολογία του και όχι για το τι έκανε σε έναν διαγωνισμό μοντέλων λχ. Ναι ήταν καφρίλα και μαλακία του και ότι θέλετε, αλλά ειλικρινά, αυτό σας πειραξε στον Τραμπ;

Η εκστρατεία κατά του Τραμπ αναδεικνύει πλέον φανερά αυτό που ισχύει λίγο ή πολύ στις ΗΠΑ και σιγά σιγά γιγαντώνεται και εδώ. Πως η πολιτική διαμάχη παίρνει πλέον διαστάσεις και κανόνες reality show και πως τα πολιτικά επιχειρήματα περνάνε στην απέξω, ίσως γιατι πλεον οι πολιτικές όλες ειναι ΤΙΝΑ, ίσως γιατί οι ψηφοφόροι ειναι ντουγάνια, ίσως και τα δύο, ίσως κάτι άλλο.




Υπερ Φίλη
Προφανώς ο Συριζα ξεφτιλίστηκε με την ιστορία με το παπαδαριό. Ασχέτως αν κέρδισε ή έχασε (ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει το "παλια βιβλία-νεο πρόγραμμα") και μόνο το ότι έκατσε ο ΠΘ στο ίδιο τραπέζι με τα τραγιά του αφαιρεί πόντους κοσμικότητας. Προς τιμήν του ο Φίλης έδωσε τη μάχη μόνος ή σχεδόν μόνος όπως είχε κάνει και η Γιαννάκου παλιότερα. Οι συγκρίσεις με την στάση πολύ λιγότερο αριστερών ακόμα παλιότερα είναι αναπόφευκτες ((νοσταλγία) Τότε το 2000, Σημίτης: Όχι διάλογος με την Εκκλησία για τις ταυτότητες αν και λησμονεί ο Ροϊδης πως τότε ο Σημίτης είχε δώσει χοντρά λεφτά κάτω από το τραπέζι στην Εκκλησία Α.Ε., αλλά τέλος πάντων)



Υστερικόγραφον.
Χαριτωμένο, αλλά ....να το πούμε. Μπορεί υποψήφιοι για μαλάκες της εβδομάδας να ήταν πολλοί, αλλά μερικοί παραμένουν φαβορί και μόνο που αναπνέουν

4 σχόλια:

  1. Ο λαός έχει μια παροιμία που λέει "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς". Ο λεγάμενος αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετώπιζε, απλά τα πράγματα. Και οι άλλοι φαντάζομαι μετά θάνατον την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιφυλάσομαι. Ο "λεγάμενος" οπως ΓΡΑΦΩ στο ποστ ειχε κυριως αντιμνημονιακη παρουσια η οποια οψίμως εγινε με συνεπεια αντισύριζα. Αντιμετωπίστηκε ως εμμισθος υβριστης εν υπηρεσία, κατι που πολύ απλα δεν ήτανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μιλούσα για την παρουσία του. Ο λεγάμενος μπορεί αν ήταν ό,τι ήθελε, ποσώς με ενδιαφέρει. Αντιμνημονιακή/μνημονιακή παρουσία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που έβλεπα εγώ ήταν μια κακεντρέχεια, μία εμπάθεια και οργή προς αρκετούς («ψόφο», «φρικτούς πόνους», κλπ) «αντιφρονούντες». Αν θέλεις να κάνεις κριτική το κάνεις με σωστό τρόπο, όχι με ύβρεις και μίσος. Οπότε λογικό είναι και μετά θάνατον να αντιμετωπίζεσαι όπως αντιμετώπισες. Ο θάνατος δεν είναι ιατρικό πάσας αμαρτίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανως κ δεν ειναι. Απλα ισχυριστικα πως
    α. στο τουιτα ολοι ψοφους μοιραζουμε
    β. εγινε cherry picking κ επιλεχθηκαν μερικα τουι που εινια σταγονα μπροστά στο υπόλοιπο υλικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir