Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2016

Το πτυχίο του Γκιόλβα από την Πάδοβα

Το πιο δημοφιλές ποστ του blog ειναι αναμφίβολα το "Οι απατΕώνες του κΕρατά και ο Γκιόλβας", που προσπαθεί να αναδείξει πολλά από τα παραμύθια που μας πετάνε οι οπαδοί του εν λόγω "μαγικού" επιστήμονα.
Ακόμα και τώρα, 6 χρόνια μετά, παραμένει από τα πιο συχνά επισκεπτόμενα posts του blog κάτι που δεν το λες τυχαίο. Η δικιά μου ερμηνεία είναι πως ακόμα ο κόσμος τρωει το παραμύθι του Γκιόλβα και ψάχνει να βρει τα πάντα σχετικά με αυτον στο δίκτυο.
Υπενθυμίζω τα τελικά συμπεράσματα του ποστ:
- Ο Γκιόλβας υπήρξε. Παραπέρα το χάος:
- Το Μπέβατρο ειναι μουφα, ειναι επιταχυντής ιόντων και όχι υπερόπλο
- Ο Γκιόλβας παραποιούσε παντού την ιστορία και πάντα υπέρ διδακτορικών καθεστώτων (σε Ελλάδα και Αργεντινή)
- Η ιστορία με το αντιαεροπορικό Άρτεμις ειναι μουφα, καθότι το Άρτεμις υπήρξε και κατασκευαστηκε και στην Ελλάδα αν θυμαμαι καλά.
- Οι Αιθιοπικοι σιδηρόδρομοι που ....έφτιαξε ο Γκιόλβας υπήρχαν και λειτουργούσαν απο το 1937 (υπ΄όψιν πως ο Γκιόλβας λέγεται ότι γεννήθηκε το 1920) ενώ ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 1911
-  Η συνάντησή του με τον Αϊνστάιν, η υπογραφή του Αϊνστάιν στην πατέντα του Γκιόλβα κτλ ειναι τόσο χοντρές μούφες που ειναι να τα χάνεις
- Η γνωριμία του με τον Τέσλα ειναι 99% μούφα
- Γενικά ο τύπος παπαρολογούσε ασύστολα με Ελ, Βριλ, ηλεκτρονια που είναι ψυχές, φάρμακα για τον καρκίνο που κρύβουν οι εταιρείες, εξωγήινους που είναι Έλληνες και Έλληνες που ειναι εξωγήινοι, τον Αϊνστάιν που δεν ηξερε φυσική και τον Καραθεοδωρη που του κλέψανε τη θεωρία της σχετικότητας οι Εβραίοι (!), γενικώς κακούς Εβραίους κτλ κτλ


Δεν είχα ασχοληθεί και είχα ζητήσει βοήθεια για
- Τα πτυχία και
- Τις πατέντες του Γκιόλβα
Όπως και για το όλο ιστορικό πλαίσιο της βιογραφίας του μιας και οι "πιστοί" του μας τα έχουν κάνει μαλλιά-κουβάρια τοποθετώντας άτομα σε μέρη και χρονολογίες που δεν κολλάνε μεταξύ τους (πχ ο Γκιόλβας ισχυρίζεται πως γνώρισε τον Τέσλα και μάλιστα "του εδωσε" κιόλας πολλά, κάτι τουλάχιστον περίεργο μιας και η τελευταία πατέντα του Τέσλα χρονολογείται το 1928 ενώ ο ίδιος ο Τέσλα πέθανε το 1943 όταν ο Γκιόλβας ήταν μόλις 23 χρονών. πχ2 Ο Γκιόλβας ισχυρίστηκε πως εν έτη 1937 (;) βρήκε τον Αϊνστάιν να εργάζεται στο γραφείο ευρεσιτεχνιών στην Ελβετία από το οποίο είχε παραιτηθεί το 1909)

Τελος πάντων, ομολογουμένως δεν χρειαζόμασταν και άλλα στοιχεία για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως μας δούλευαν κατάμουτρα, αλλά ότι βρίσκεται καλό ειναι να δημοσιεύεται.

Και εδώ ήρθε ο φίλος Χαλιμάς, που ασχολήθηκε ελαφρώς.
Μια από τις λοιπές ιστορίες που διακινούσε ο ίδιος ο Γκιόλβας γύρω από τον εαυτό του ήταν ότι σπούδασε στην Ιταλία :" Οσον αφορά στη μηχανολο­γία, σπούδασα και πήρα το πτυχίο μου στην Πάδοβα της Ιταλίας. " (πηγή: http://www.kostakis.gr/pent_all.html)

Ε, η Πάδοβα δεν ειναι και στον Άρη, οπότε μπορούσα οποιοσδήποτε να ρωτήσει το εκεί πανεπιστήμιο αν υπήρξε απόφοιτος ή έστω εγγεγραμμένος φοιτητής με τέτοιο όνομα. Το έκανε λοιπόν ο φίλτατος.

Την συνέχεια φαντάζομαι την ...φαντάζεστε


Καλά, μεταξύ μας, δεν μπορώ να πω πως έπεσα και από τα σύννεφα

Υ.Γ. Η φωτογραφία μπήκε και στο αρχικό ποστ, σε update. Η μοναδική παρατήρηση που έχω να κάνω είναι πως εγώ θα ρώταγα για εισακτέους στο πανεπιστήμιο από το 1935 (όταν ο Γκιόλβας ήταν 15 ετών) και όχι από το 1938 (όταν ο Γκιόλβας ήταν 18). Από την άλλη δεν μπορώ να πω πως περιμένω να αλλάξει κάτι, αλλά αν γίνει κανα ... θαύμα και βρεθεί ο φοιτητής Γκιόλβας στο πανεπιστήμιο της Παδοβα, εδω θα είμαστε να το γράψουμε. Όχι πως θα αλλάξει και τίποτα σε σχέση με τα Μπεβατρα, τις χούντες, τις φωτοδέσμες πλάσματος και τους εξωγήινοι, σωστά;


7 σχόλια:

  1. Απορώ γιατί ασχολείσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διότι, απλούστατα, η απατεωνιά των .... γκιολβιστών ακόμα πουλάει. Αν δε, δεν υπάρχει αντίλογος ακόμα χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγάλο γέλιο πέφτει τώρα με τον γνωστό πανελίστα της Πάνια (ή Πανιαλίστα;) υπέρβαρο τύπο ο οποίος -πέρα του οτι έχει δηλώσει παλιότερα οτι διάγει βίο αρχαίου έλληνα φιλοσόφου ή χριστιανού ασκητή (!!!)-έκανε «εισοδισμό» στην ανύπαρκτη οργάνωση και την χρέωσε στον εαυτό του και τώρα μασάει τα φράγκα...οι καμένοι που έχει μαζέψει εκτός του ότι του ακουμπάνε, του πηγαίνουν και τα παιδιά τους τα οποία ο ίδιος "αξιολογεί", τους λέει ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες (να γίνουν άριστοι που λένε και οι ΝΔιτες) και μετά τους μαζεύει τα γκαφρά ΚΑΙ τα παιδιά δια βίου (ώστε να τα "εκπαιδεύσει" για να φτάσουν εκεί που μπορούν)

    ο δε έτερος μεγαλοαπατεώνας με τα ελλιπή δόντια εκτός του οτι μαζεύει τα γκαφρά με την οποιαδήποτε παπαρολογία λανσάρει (αλλάζει κάθε μήνα, δεν ξέρω τι λέει τώρα), έχει γεμίσει τον κόσμο με γραφεία όπου μαζεύει τα πρόβατα που προσέρχονται οικειοθελώς για άρμεγμα

    Οπότε το κράξιμο πάντα έχει νόημα, πλην όμως δεν σταματά ούτε την προσφορά ούτε την ζήτηση στην παπαρολογία

    Εδώ δεν έχουν ψοφήσει τα ζώδια και οι καφετζούδες ακόμα, τι ψάχνουμε τώρα

    Το μόνο που αξίζει σε όλο αυτό είναι ότι οι κατεστραμμένοι της δίωξης αντί να κυνηγάνε τον κάθε Παστίτσιο, θα έπρεπε να τσουβαλιάζουν αυτούς αλλά καλά…το αυτό ισχύει για εφορίες και τον λοιπό κρατικό διωκτικό οργανισμό...αλλά στο ελλάντα άμα φασιστοφέρνεις δεν σε πειράζει άνθρωπας διαχρονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι όλα ξεκινάνε από την αναμφισβήτητη καταναγκαστική και μανική ψύχωση του στερεοτυπικού Έλληνα να αποδεικνύει και να χαίρεται ότι Έλληνες βρίσκονται πίσω από κάθε τι που έγινε ή γίνεται στον πλανήτη επί 3.000 χρόνια. Σε αυτήν την ψύχωση (την οποία σατίρισε η καρικατούρα του μπαμπά της νύφης στο My Big Fat Greek Wedding, ας πούμε) βρίσκεται η κρίσιμη μάζα. Από εκεί και πέρα το ηλιακό σύστημα που δημιουργείται γύρω από τον ήλιο της σοφίας αυτής, περιλαμβάνει πλανήτες, γίγαντες αερίου, αστεροειδείς, κομήτες… Όλα τα καλά. Στην ηλίθια-έως-φασιστική μυθολογία αυτή, ο Γκιόλβας φαίνεται να έχει αναχθεί σε υπερφυσικό ήρωα σαν εκείνους που χτίζει κάθε κουλτούρα από Ρομπέν των δασών έως μαυρομάτη ( ο οποίος μαυρομάτης στα Τούρκικα λέγεται Καραγκιόζ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάς με αποδείξεις σε κοινό που αν δεχόταν αποδείξεις, δε θα χρειαζόταν να του μιλήσεις.
    Να σου πω εγώ αντεπιχείρημα απευθείας και εύκολο: "δε μου λέει τίποτα το κωλόχαρτο, εύκολα το φτιάχνετε μόνοι σας".
    Ρε ο ίδιος ο πρύτανης της Πάντοβα να έρθει να τους πει "δεν έχουμε τέτοιο φοιτητή πουθενά", πάλι θα βγάλουν μια συνωμοσία συγκάληψης και διωγμού και τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεβαιως μπορούνε πάντα να επικοινωνήσουνε με το πανεπιστήμιο της Παντοβα οι ίδιοι, αλλα ....σε πιάνω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir