Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017

Σύντροφε Ζαν Λυκ γαμιέσαι

- Ναι, προφανώς το "δίνω γραμμή στους ψηφοφόροι μου" δεν είναι και τόσο προχώ και οι ψηφοφόροι μας δεν είναι γίδια σαν τους άλλοι.
- Ναι, προφανώς και ο Ποταμίτης (;) της Γαλλίας Μακρόν δεν  «κατανοεί τα κοινωνικά κεκτημένα».
- Ναι, προφανώς και απο τους δυο τελικούς υποψήφιους μας χωρίζει άβυσσος.
- Επίσης προφανώς δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για το τι θα στήριζε το "μετωπο της λογικής" στην Γαλλία αν τύχαινε και το δίλημμα ήταν εσύ ή η Λεπέν.


Για όλα αυτά έχουμε από ελάχιστη έως καμία αμφιβολία.



Αλλά και πάλι ρε ντουγάνι, εδώ κρινόμαστε ο καθένας για τις δικές του μαλακίες, όχι για των άλλων και δεν πολιτευόμαστε με υποθετικά ερωτήματα. Δεν μπορεί να κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε και αν οι αστοι την έχουν πατήσει 32 φορές εμπιστευόμενοι τους φασίστες κόντρα στην αριστερά, αυτό δεν σημαίνει πως η αριστερά πρέπει να κρατήσει "ευμενή ουδετερότητα" στην ακροδεξιά για να μπει στο μάτι των αστών.

Οπότε φίλε αυτές οι πουτανιές τύπου "Δεν δίνω γραμμή στους ψηφοφόρους μου" ξέρουμε πολύ καλά τι είναι. Είναι κλείσιμο ματιού στα καθίκια. Και με βάση μάλιστα το μέτωπο που σχηματίζεται ενάντια στην ακροδεξιά, αν τελικά βγει η Λεπέν να δεις κύριε μαλάκα που θα το χρεωθεί ηθελημένα ή αθέλητα η αριστερά και άντε μετά να ξεπλύνεις την βρώμα, δεν σου φτάνουν 22 Σηκουάνες.

Επίγραμμα:

Υ.Γ.1 : Φήμες που θέλουν τον Μακρόν (γράψε λάθος) Μελανσόν να συνδιαλέγεται με τον Κουτσούμπα πριν κάνει δηλώσεις κρίνονται ως ανεπιβεβαίωτες :Ρ
Υ.Γ.2: Ενώ ξέρουμε πως αυτοι οι περίεργοι ακροκεντρώoι είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τους φασίστες ήρθε τούτο το ντουβάρι ο Ζαν Λυκ να δώσει τροφή στην αστεία θεωρία των δύο άκρων. Congrats και όλα τα σχετικά.


13 σχόλια:

  1. Εγραψα στο φέησμπούκ μου ότι η Αριστερά επί δεκαετίες, παντού απέτυχε γιατί έχασε απογοητευμένους και τσαντισμένους φηφοφόρους ...και πέσανε να με φάνε. Μάλιστα, ένα ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μου έγραψε ότι είμαι λάθος. Απάντησα ότι μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω να είμαι λάθος γιατί απ' ότι ξέρω οι γονείς μου με είχαν προγραμματίσει και δεν ήρθα απρόοπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αριστερά απέτυχε (όχι) παντου για 1 εκ λόγους. Όταν αποτύχει και ο καπιταλισμός παντου (διοτι μεχρι τώρα πετυχαίνει σε ελάχιστες συγκριτικά χώρες) θα υπάρχουν άλλο 1 εκ λόγοι.

    Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε σαν πρόσωπα πρώτ' απ΄όλα , εξ΄ου και ο τίτλος του ποστ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι το παν. Τι κάνουμε εμείς σαν πρόσωπα. Πως κρατάμε τις αξίες μας και πως είμαστε θετικά-ενεργά μέρη του συνόλου χωρίς να δινόμαστε σε συστήματα ή ανθρώπους που απέτυχαν ή/και μας δουλεύουν. Ο Pete Seeger (1919-2014) έλεγε "Think globally and act locally".

    Παρ' όλη την απογοήτευσή μου, όλο αυτό αισθάνομαι να με γεμίζει με κάποια δύναμη και αποφασιστηκότητα. Για την τελευταία σου φράση, Respect.

    (και ναι... και ο καπιταλισμός θα αποτύχει παντού, ήδη συμβαίνει, γιατί η εξέλειξη τους έκανε δεινόσαυρους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/4/17 22:17

    Η μεγαλύτερη υποκρισία των δήθεν αριστερών-σοσιαλιστών , που δεν άφησαν κανένα φιλελέδικο μέτρο ανεφάρμοστο, είναι πως δήθεν αντιτίθενται στην ακροδεξιά.
    Αφού αυτοί την έφεραν την ακροδεξιά εδώ που είναι σήμερα! Τόνι Μπλερ, Ολάντ, Τσίπρας , σε τι διέφεραν και διαφέρουν από την Θάτσερ και τον Ρήγκαν; Σκέψου ακόμα κι Ντάισενμπλουμ σοσιαλιστής λέει πως είναι! Ας γελάσω.
    Κι ο Μακρόν τι διαφορετικό επαγγέλλεται; Μιλά για απολύσεις και λιτότητα. Άνθρωπος των Τραπεζών είναι. Σε έξι μήνες η Γαλλία θα καίγεται… Κι απλά η Λεπέν το 2022 θα βγει από τον πρώτο γύρο.

    Να ευχαριστάμε που οι εγχώριοι φασίστες παραμένουν ούγκανα , να λες, γιατί αν εμφανιστεί καμιά ντόπια Λεπέν , θα ψάχνουν οι ευρωαριστεράντζες μας να βρουν την ψήφο τους. Εκεί φτάσαμε.

    Το δίλλημα «πανούκλα ή χολέρα» είναι τζούφιο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η δημοκρατία διαρκώς θα εξασθενεί, όσο εφαρμόζονται οι φιλελέδικες πολιτικές. Είδαμε τα χαΐρια μας και με το 62% που δώσαμε στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

    Οι κομμουνιστές κι οι ριζοσπάστες αριστεροί , δεν πρέπει να ψηφίσουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Να ρίξουν άκυρο. Οι κομμουνιστές κι οι Ριζοσπάστες αριστεροί δεν πρέπει να δίνουν κανένα άλλοθι στις εφαρμοζόμενες πολιτικές , μην τάχα μου και βγει ο φασίστας νεοναζί.
    Το να λες πως πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες ανάμεσα στον άχρηστο και στην φασίστρια ,δίνει αξία και στους δύο. Άκυρο ηχηρό.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/4/17 13:45

    Θυμίζει αρκετά Τραμπ - Χίλαρι η κατάσταση

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @thinks
    Συμφωνώ
    άρα

    @ανώνυμος
    Διαφωνώ. Και νομίζω πως και οι ΚΚΕδες του Βόλου με δήμαρχο Μπέο θα με νιώσουν. Δεν υπάρχει ηχηρό άκυρο. ΤΟ άκυρο ειναι εξ ορισμού άηχο. Χρησιμεύει μόνο για να "μετράνε δυνάμεις" οι Κουτσούμπες της πιατσας και να περιχαρακώνουν το χώρο τους.
    Υπ΄όψιν πως "γενικά" δεν είμαι υπερ του να δίνουν γραμμή η υποψήφιοι. Θα μπορούσε πχ να πει "ΕΓΩ δεν μπορώ να στηρίξω Λεπέν και δεν μου αρέσει ο Μακρόν, κάντε ότι καταλαβαίνετε". Αλλά το τι Πλαστήρας τι Παπαγος είναι μαλακία.

    Βεβαίως το καταλαβαίνετε όταν σας σκάσει στο κεφάλι ο Παπάγος, αλλά τότε είναι αργά :Ρ


    @Πρόεδρας
    Καθόλου
    Ο Τραμπ ειναι πιο αμερικάνος και από την αστερόεσσα, πιο ρεπουμπλικάνος και απο τους rednecks, πιο δημοκρατικός και από τον Κένεντι. Η Χίλαρι είναι πιο mainstream και απο το mainstream. Η Λεπεν ειναι το πραγματικό loose canon και όχι ο Τραμπ ο οποίος μέχρι στιγμής ελάχιστα έχει αλλάξει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ας πουμε (που μας ενδιαφέρει. Στο εσωτερικό τους δεν μας νοιάζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος με την περιγραφή του Τραμπ :-) όταν το καλοσκεφτεί κανείς, ψυχρά και κυνικά, πολύ σωστός :-)
      Μόνο μια σκεψη...: Το "εσωτερικό" ενδιαφέρει, γιατί στην τελική το τι γίνεται στο εσωτερικό υπαγορεύει την εξωτερική πολιτική. Μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά πούλησε εξωτερική πολιτική και αυτήν θέλανε όσοι τον ψηφίσανε (απομόνωση/επιθετικότητα/αδιαλλακτικότητα, τοίχους και πολύχρωμες χάντρες –το ότι τώρα παραπαίει και αλλάζει καθημερινά δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε κοντύτερα σε πόλεμο από όσο δεν είχαμε φτάσει από το 1962…)

      Διαγραφή
    2. Ναι, σωστό, η εξωτερική και εσωτερική πολιτική είναι αλληλένδετες και καταπώς φαίνεται η αποτυχίες του Τραμπ στο εσωτερικό τον οδηγούν, πολύ αμερικάνικα, στο να κάνει πόλεμο στο εξωτερικό, κόντρα στις προεκλογικές του διακηρύξεις.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος27/4/17 15:52

    Είμαι η ανώνυμη που έγραψα χτες στις 22:17. Συγνώμη αλλά το πάτησα δίχως να βάλω ένα ψευδώνυμο.

    Δηλαδή το δίλημμα είναι Τι να διαλέξουμε; Τους φασίστες ή αυτούς που προκαλούν την επιλογή του φασισμού; Πολυ φοβούμαι, πως για άλλη μια φορά ,"θα πέσουμε από τα σύννεφα".

    Παρεμπιπτόντως , δεν είμαι κκε ούτε ακολουθώ τις προτροπές του. Τη λογική μου ακούω.
    Όμως, επειδή ξέρεις ιστορία,...επί Πλαστήρα δεν εκτελέστηκε ξημερώματα ο Μπελογιάννης;

    jane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα υπάρχουν επιλογές, ακόμα και όταν ειναι δυσάρεστες. Το τι θα κάνει ή θα έκανε αν.... ο Μακρόν είναι άλλο σχεδιο, η ερώτηση ειναι (πάντα όμως) τι κάνουμε εμείς.

      Νομίζεις πως αν είχαμε Παπαγο δεν θα εκτελούνταν; Ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε Παπάγο και όχι εξ΄αιτίας του

      Διαγραφή
  8. υπάρχει και το άλλο: ας υποθέσωμε οτι στηρίζουμε όλοι τον γκασμά (με μα και μου αλλά τεσπα), βγαίνει, τα κάνει δεξιοπουτάνα και μετά πάνε σούμπιτοι όλοι στους ναζί γιατί "όλοι οι άλλοι είστε ίδιοι, στηρίξατε τον αρχίδα που μας πήδηξε"...ποία η θέση μας;


    Ας ανατρέξουμε εις τας πηγάς:
    "Πήγατε και μου τα κάνατε τάτσι-μητσικότσι με την δεξιά...έτσι είναι; νεροκουβαλητές είστε στον μύλο της αντίδρασης...θα κάνω δρυμήτατη κριτική και θα σας τα πώ όλα. Όλα. Όλα τα λέει το ΚΟΛΑΝ"
    Σπύρος Παπαδόπουλος (Λεβεντόσπυρος) - Απαράδεκτοι
    https://www.youtube.com/watch?v=IT7LPFigbSI&feature=youtu.be&t=814

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ποία η θέση μας;"
      Ότι εγώ ναζί δεν ψήφισα ποτέ. Ψήφισα τον μαλάκα που μου έφεραν οι συμπολίτες μου ως επιλογή απέναντι στους φασίστες.

      Διαγραφή
    2. οτι δεν ψηφίζεις τον έναν δεν σημαίνει κατ'ανάγκη οτι ψηφίζεις τον άλλον...υπάρχει και η αποχή, το άκυρο, η μορταδελα κλπ...εδώ το ΚΚΕ έκανε αποχή σε δημοψήφισμα ναι ή όχι, σε εκλογές τώρα;

      Διαγραφή

aeisixtir