Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Απριλίου 30, 2017

O μετριότατος κος Δήμου

Ολοκληρώνοντας την τριλογία μας - αφιέρωμα στους μέτριους και αμετροεπείς (Κασιμάτης, Μαυρίδης) που εκπροσωπούν το "νέο" στην Ελλάδα, το φερέγγυο και το χιούμορ (στην περίπτωση του Κασιμάτη, τρομάρα του), τους "έχοντες περάσει Διαφωτισμό", δυστυχώς κλείνουμε με μια σχετικά συμπαθή ή μάλλον λιγότερο αντιπαθή από τις άλλες, φιγούρα που μας εξέπληξε -ξανά-δυσάρεστα.

Εισαγωγή:

Όλοι οι Πρωθυπουργοί και όλες οι ....σύζυγοι πρωθυπουργών των τελευταίων ετών κανιβαλίζονται. Η Δήμητρα και τα βυζιά της, η Μαρίκα και τα ντολμαδάκια της, η Δάφνη και ο Κώστας της Δάφνης του Τσουκάτου, η Νατάσα -γιατρός- και ο άλλος Κώστας και τώρα προφανώς η Μπέτυ και ο Αλέξης.
 Περίεργο μου φαίνεται πως η Άντα του ΓΑΠ και η Γεωργία του Σαμαρά φαίνεται να έχουν γλιτώσει τα χοντρά και όσο για την Παπαδήμαινα, αυτή δεν πρόλαβε να ...ακουμπηθεί. 
(Παρατήρησις: το παρόν blog ειναι προφανώς αθυρόστομο και απότομο και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα και όλα τα σχετικά. Ποτέ όμως δεν έχουμε πέσει στην χυδαιότητα μερικών η οποία βρίζει/υποβαθμίζει μάνες, γυναίκες, παιδιά, καταγωγή(!), σεξουαλικές προτιμήσεις ή επιδόσεις (!!) και δεν ξέρω τι άλλο για να δείξει δια της τεθλασμένης πως το δικό τους πουλέν είναι το "άριστο". 11 χρόνια κείμενα έχει το blog, άντε βρείτε ποστ μου που να κάνω το αντίθετο. Μοναδική μας διολίσθηση στον κιτρινισμό παραμένει αυτό (και προφανώς η σειρά ποστ που θα το ακολουθήσει), το οποίο όμως ήταν δηλωμένο πως δεν είναι πολιτικό σχόλιο, αλλά απάντηση στο ίδιο ύφος στην μαλακία που δέρνει ορισμένους που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν το Έβερεστ)

Κυρίως θέμα:
Φαβορί για τις Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία είναι ο Μακρόν, τον οποίο στηρίζει περίπου το σύμπαν και μαζί και μεις, όχι τόσο γιατί είναι καλός, όσο γιατί δεν είναι ο Κθούγκα ή ο Νυαρλαθοτέπ (ή ο Αντίχριστος, ο Αριμάν κτλ, ανάλογα με τα γούστα σας).

Ο οποίος Μακρόν στην Γαλλία καταπώς φαίνεται σπρώχνεται πολύ περισσότερο απ΄όσο μερικοί σπρώχνουν "ανιδιοτελώς" τον Μητσοτάκη εδώ. Ο οποίος Μακρόν περιέργως για Γάλλο έχει την ίδια γυναίκα εδώ και 200 χρόνια. Και ακόμα πιο περίεργα την είχε καθηγήτρια στο σχολείο, την καψουρεύτηκε παιδιόθεν, περίμενε να μεγαλώσει (!), μεγάλωσε, την κυνήγησε, αυτή χώρισε, παντρεύτηκαν και έγινε παππούς σε ηλικία ρεκορ. ΟΚ και σιγά τα λάχανα, σε μερικούς αρέσει η μαρμελάδα αβοκάντο, σε άλλους άλλα, ποιος νοιάζεται τέλος πάντων (1);

Απ΄ότι φαίνεται μερικοί κομπλεξικοί νοιάστηκαν. Και αντί να βγουν οι "διαφωτιστές" να κράξουν την μαλακία που δέρνει ορισμένους που επιμένουν να ασχολούνται με τα ξένα γαμησιάτικα (ρε μακρυά από τον κώλο μας και ας είναι - νόμιμο - και 10 πήχες.) βρήκαν ευκαιρία να κάνουν ρελάνς μαλακίας.

Ρεκορντμαν μαλακίας ο προοδευτικός, φιλελεύθερος (να τα λέμε αυτά), δημοκράτης και δημοφιλής (;) Νίκος Δήμου:
update: Μόλις τώρα είδα πως το πάνω screenshot δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θυμάμαι εγώ και μνημονεύει ο Σαραντάκος (και "απολογείται" γι αυτό αργότερα ο Δήμου, βλ. παρακάτω):

Tώρα τι έγινε, πόσα τουι έβγαλε ο εγκέφαλος του Δήμου και τα λοιπά θα σας γελάσω διότι είναι τα πάντα όλα σβησμένα. Τέλος Update


Απαρίθμηση unfair ή/και μαλακιών που χωράνε σε ένα δύο τουι: 
(αρίθμησις 1)
  1. Αλέξης vs Μακρόν. Με το μικρό ο ένας, με το επώνυμο ο άλλος. Ένας στοιχειωδώς μορφωμένος (κοινωνικά τουλάχιστον) θα ήξερε πως σε συγκρίσεις κοιτάμε να βάζουμε ίδια βαθμίδα κλήσης αυτών που θέλουμε να συγκρίνουμε, ήτοι Τσίπρας vs Μακρόν είτε Αλέξης vs Εμμανουέλ (ή Αλέξιος vs Μανώλης) και τέτοια διότι θέλουμε να φανεί το "κλου" της σύγκρισης αλλού (δηλ στην ίδια την σύγκριση) και όχι στο αν με κάποιον νιώθουμε πιο κοντά ή όχι, και εντέλει πρέπει να φαινόμαστε και αντικειμενικοί. Μα θα μου πεις επαγγελματίας συγγραφέας και δεν τα ξέρει αυτά; Θα σου πω πως τι να πω, δεν ξέρω ;)
  2. Περιστέρα - Μπέτυ αντί για σκέτο Μπέτυ (αλλιώς γιατί δεν λέτε "Ιωάννης" Παπαντωνίου και λέτε "Γιάννος"); Η βασική κοινωνική μόρφωση ορίζει πως προσφωνούμε τον άλλο όπως αυτός θέλει, όχι με το σκάλωμα των γονιών/νονού του.
  3. Θυμίζω πως ο Τσίπρας έχει πτυχίο και Μάστερ Μηχανικού ΕΜΠ και η Δρ Μπαζιάνα είναι....Δρ, κάτι που δεν είναι ούτε ο Δήμου, ούτε ο Μακρόν, ούτε η γυναίκα του Update: ορίστε και το βιογραφικό της Δρ Μπαζιάνα. Ας βγάλει και ο Δήμου το δικό του bio να .... τα μετρήσουμε να δούμε ποιος έχει περισσότερα προσόντα. Τέλος Update. Και γω είμαι κατά των αμόρφωτων αλλά κοιτάω να λέω αμόρφωτους αυτούς που έχουν λιγότερα πτυχία από μένα!
  4. Καταντάει αστείο, αλλά σε τουί που λέει κάποιον αμόρφωτο και μάλιστα επιδεικτικά, περιπαικτικά, με ύφος που έχουν τα πιτσιρίκια όταν κοροϊδεύουν καναν καμπούρη, φροντίζεις τουλάχιστον εσύ ο μορφωμένος να μην έχεις ορθογραφικά λάθη! Άκου "κνίτισα"! Μα πόσο μυαλό - και μόρφωση- χρειάζεται για να ξέρεις πως γράφεται "κνίτισσα" όπως λέει και ο αρμοδιότερος εμού Σαραντάκος εδώ.
  5. Η υποβόσκουσα ηλίθια άποψη, που πα να περαστεί "εντέχνως" (αρρρρχίδια) είναι ότι δεν κάνει ο Τσίπρας ο χ, ο ψ γιατί είναι αμόρφωτος, ιδίως όταν έχουμε το καραμορφωμένο πουλέν, τον Μητσοτάκη ντε, στην αναμονή. Αν ο λαός και οι εκλογές διαφωνούν, τότε φταίει ο λαός που δεν προτιμά τους πεφωτισμένους (άριστους) ηγέτες. Μια άποψη μέσα στον Διαφωτισμό ε;
  6. Να θυμόμαστε πως ο Τσίπρας και η Μπαζιάνα τα φτιάξανε όντας συμμαθητές και όχι στο πανεπιστήμιο. Η γυναίκα του Μακρόν ήταν δασκάλα του στο σχολείο και όχι στο πανεπιστήμιο (κρατήστε το αυτό)
  7. Ξαφνικά μας έγινε fairplay να απαυτώνουμε ("ερωτευόμαστε") τις καθηγήτριές μας. Και οι γνώσεις μας συνάρτηση των μπίκων που έχουμε ρίξει. Οπότε δικαιούμεθα να αναρωτηθούμε:
α) Πόσες τέλος πάντων καθηγήτριες μπιφτέκωσε ο Δήμου και μας το παίζει μόρφωση;
β)
β1. Αν μπιφτέκωσε: Το μπιφτέκωμα ήταν εντός των καθηκόντων τους στο Κολλέγιο Αθηνών ή ήταν εξτρά;
β2. Αν δεν μπιφτέκωσε: με τι προσόντα μιλάς ρε; Αμορφωτότατε!

και

γ) Εγώ που δεν μπιφτέκωσα καμία καθηγήτριά μου δικαιούμαι να επαίρομαι για τα πτυχία μου ή είναι τζούφια; Και σεις πριν με μπινελικώσετε, αναρωτηθείτε:


Τέλος πάντων ο Δήμου έφαγε (και δικαίως) το κράξιμο της αρκούδας, και μεις που τον στηρίξαμε τότε που τον ξήλωσε ο (παρα) μορφωμένος αρχηγός του για αυτά που είπε για το "Άγιο" Φως τραβάγαμε (ξανά) τα βυζιά μας. Τελικά το μάζεψε το τουιτ. Και μετά έβγαλε αυτό το αριστούργημα.

Διαβάστε το, αν δεν σας κάνει κόπο. Εμείς θα ...αναλύσουμε σημειολογικά μερικά μέρη του, αν και ομολογουμένως ειναι δύσκολο να διαλέξεις γιατί, είπαμε, είναι ένα αριστούργημα. Αριστούργημα γαϊδουριάς, σνομπισμού, ψωνισμού και αμετροέπειας.
Πάμε λοιπόν:
(αρίθμησις 2)
1. "Το τι επακολούθησε ξεπέρασε και το λεκτικό λυντσάρισμα που τράβηξα με το Άγιο Φως." Α φίλτατε λυπούμαι και είσαι και παλιός τρομάρα σου. Όταν ανοίγεις το στοματάκι σου για να βρίσεις (γιατί αυτό έκανες), ε υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο πάντα κάποιοι να θυμηθούν πως δεν μυρίζουν οι κλανιές σου λεβάντα. Και υποβάθμισες ανθρώπους, όχι μια αφηρημένη ιδέα όπως η αγιότητα του Φωτός. Και στο νετ ότι και να γράψεις θα έχει αντιδράσεις, πόσο μάλλον αν είναι μαλακία to begin with. Αν δεν το έμαθες τόσα χρόνια, τι να σου κάνω εγώ; (Χριστοπαναγίες στα σχόλια αναμένονται)
2. " Όταν έχει γράψει κανείς 66 βιβλία, χιλιάδες άρθρα και εκατοντάδες τουίτ, κάτι θα του ξεφύγει. Γι αυτό και αργότερα έσβησα το τουίτ ζητώντας συγγνώμη. "
α. Επίκληση στην αυθεντία. Εγραψα 66 βιβλία, και χ άρθρα άρα είμαι γαμάτος.
β. Συγνώμη κάλπικη καθώς φαίνεται και στην συνέχεια του ποστ. Προφανώς αδυνατεί να συλλάβει την μαλακία που είπε.
3. (για τον Τσίπρα) " Οι επιδόσεις του στην γεωγραφία, την μυθολογία και τις ξένες γλώσσες είναι παγκόσμια γνωστές. "
α. Δεν μας είπες για τις γνώσεις του στην υδραυλική, στον κυβισμό στην τέχνη, στην αφηρημένη γραφή, στον ονειροκρίτη και στο ρίξιμο πασιέντζας.
~
ΑΡΧΙΔΙΕΣ
~
Η γνωστή μαλακία της "υπεροχής" των αρίστων σε ...εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, που στον καιρό του δικτύου και της wikipedia είναι όχι μόνο παντελώς άκυρη αλλά και επικίνδυνη, δείχνει πόσο πολύ έχουμε αποπροσανατολιστεί από το ζητούμενο στην πολιτική.
και
β. Ο Τσίπρας είναι μηχανικός. Και πάλι όμως τους...Διαφωτιστές του τους ξέρει σε αντίθεση με μερικούς άλλους που σπούδασαν Κοινωνιολογία και τους μπερδεύουν. Αυτοί όμως είναι μορφωμένοι ε;
γ. Πότε εξέτασε τον (οικονομολόγο) Μακρόν στην ....Μυθολογία και τι βαθμό του έβαλε, θα μείνει να με κατατρέχει σαν απορία.

Πάμε στα πιο βαριά.

4. "Η αντίρρηση μάλιστα ότι δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός μου, επειδή έχει πτυχίο του ΕΜΠ, καταρρίπτεται από τους ίδιους τους καθηγητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας οι οποίοι συχνά μετανοούν δημοσίως για τα «πολιτικά πέντε», που αναγκάστηκαν να δώσουν σε συνδικαλιστές και καταληψίες."
α. Έχω περάσει από 2 πανεπιστήμια. Μια ζωή "πολιτικά πέντε" (και βάλε) έπαιρναν οι ΔΑΠίτες (που είχαν και την πλειοψηφία συνήθως). Αλλά αυτά ο Δήμου δεν τα ξέρει.
β. "Έντεχνα" ταυτίζεται ο Τσίπρας με τους καταληψίες, τα πολιτικά πέντε και τα λοιπά χωρίς όμως να κατονομάζεται ευθέως ως τέτοιος. Ούτε αναφέρεται ότι κάποιος καθηγητής κατονόμασε τον Τσίπρα ως πολιτικό βύσμα. Πετάμε λάσπη γενικώς και όποιον πάρει ο χάρος στην αναμπουμπούλα. Διότι ουσιαστικά ο Δήμου κατηγορεί:
- Τον Τσίπρα προσωπικά
- Το ΕΜΠ γενικότερα
- Το γαμημένο το ελληνικό πανεπιστήμιο αλλά και τις πολιτικές παρατάξεις γενικώς
για τζούφιους βαθμούς συνολικά επειδή προσπαθεί έτσι να καλύψει τις πατάτες του και όλα αυτά με πηγή "κάποιους" καθηγητές που "συχνά" μετανοούν και άλλες πίπες. Update: Αν ήταν μορφωμένος ή/και επιστήμονας θα ήξερε πως οι ισχυρισμοί θέλουν και τεκμηρίωση. Οι ακραίοι ισχυρισμοί θέλουν και ακραία τεκμηρίωση, αλλιώς απλά συνομωσιολογούμε και στην περίπτωση του Δήμου λασπολογούμε ασύστολα. Και όλα αυτά επειδή δεν είχε τα κάκαλα είτε να ομολογήσει απλά πως έκανε μαλακία είτε να μιλήσει με στοιχεία. Κοινώς είτε είναι κοινός συκοφάντης είτε χέστηςΤέλος update.

Αμε ρε στο Κολλέγιο Αθηνών να επικροτήσεις καμιά απόλυση καθηγήτριας που μηδένισε γραπτό "γόνου" να μας πεις τι καιρό κάνει και πάλι εδώ είμαστε.

5. "Πρώτον: δεν ήταν καθηγήτρια όταν την γνώρισε ο Αλέξης – και δεν θα μπορούσε να τον εκπαιδεύσει. Δεύτερον: καλύτερα να μην επιμείνουμε στο ότι μεταπήδησε, πολύ πρόσφατα,  από την Πρωτοβάθμια στην Ανώτατη εκπαίδευση."
α. Μαλάκες μου, το πιστεύει σοβαρά ότι όταν ο Μακρόν γαμούσε την (μετέπειτα) γυναίκα του αυτή τον.... εκπαίδευε! Με την σχολική έννοια του όρου! Γι αυτό και η Μπέτυ δεν εκπαίδευσε τον Αλέξη, διότι όταν την (πρώτο)γαμούσε δεν είχε πτυχίο! (ΒΟΗΘΕΙΑ!) Update. Ας μείνουμε στην "επίσημη" διήγηση που θέλει τον Μακρόν να τα φτιάχνει με την κυρία του (και προφανώς να μπιφτεκώνονται) πολύ αργότερα από τα μαθητικά του έτη, όταν ο ίδιος είχε πλέον ενηλικιωθεί (και η φάση δεν διωκόταν ποινικά). Τι σκατά εκπαίδευση έκανε μια καθηγήτρια Ββάθμιας σε έναν ενήλικο και γιατί αυτή είναι απαραίτητη στον πολιτικό στίβο αδυνατώ να καταλάβω. Τέλος Update.
β. Βρε ηλίθιε, μπετόστοκε, βλάκα, άσχετε. Η γυναίκα είναι Δρ. Update. Kαι έγινε δρ πολύ πριν ο Τσίπρας γίνει κάτι περισσότερο από ένας χαριτωμένος και ακίνδυνος για την εξουσία ηγέτης ενός μικρού κόμματος στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Τέλος Update. Στην πρωτοβάθμια μπορούσε να διδάξει, (σαν overqualified, όπως είναι οι καθηγητές στο Κολλέγιο Αθηνών πχ, άσε που με την πτυχιομανία που έχουμε ως χώρα το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο στην Αβαθμια και Ββθμια εκπαίδευση)  αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει τα προσόντα για θέση ΔΕΠ (αυτή και άλλοι μυριάδες). Σιγά τα ωά (και σιγά τα λεφτά)!

6. "Ζητώ λοιπόν και πάλι συγγνώμη, αν έθιξα κάποιον (και δεν εννοώ τα έμμισθα τρολ) "
Έτσι είναι. Όποιος διαφωνεί με την μαλακία μας είναι έμμισθος. Μετά τον Σώρος, τον Ροθτσιλντ, τον Κίσινγκερ και τον Πούτιν (συγνώμη αν ξέχασα κανέναν) παρακαλώ και τον Τσίπρα να στείλει κανα φράγκο διότι μείναμε ρέστοι.

Μέχρι τότε προσυπογράφω το παρακάτω.
7. "Φίλος Πανεπιστημιακός με πληροφορεί πως η κυρία Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα κάνει εξαιρετική δουλειά στον επιστημονικό της χώρο."
α. Βλ. το 2 της αρίθμησης 1 πολύ πιο πάνω. Εγώ πάλι στέκομαι παντελώς αδιάφορα στο πόσο αξιολογείται η δουλειά της Μπαζιάνα από τους φίλους του κυρίου Δήμου γιατί προφανώς αυτό δεν είναι το θέμα μας. Και φαίνεται πως και τον Δήμου δεν τον απασχολεί αν η Μπαζιάνα είναι "πολιτικό πέντε" ή όχι. Τον απασχολεί που ήταν κνίτισα (sic) και δεν είναι μέρος της κλίκας του, απλά ντρέπεται να το πει.
β. Βλ. και το δικό μου ΥΓ στο τέλος.

8. "Το γράφω με χαρά γιατί μου είναι πολύ συμπαθής."
Συμπαθής για κνίτισσα, πολιτικό πέντε, γυναίκα αμόρφωτου (και αμόρφωτη και η ίδια) και τέλος πάντων..... η συμπάθεια ξεχειλίζει από τα μπατζάκια.

9.  "Ακόμα κι αν ήταν Αϊνστάιν, δεν θα μπορούσε να εκπαιδεύσει ένα συνομήλικό της όπως η Μπριζίτ τον Μακρόν."
Φανταστείτε ένα εναλλακτικό σύμπαν που ο Τσίπρας είναι παντρεμένος με τον θηλυκό νομπελίστα Αϊνστάιν και ο Δήμου τον σνομπάρει διότι δεν έχουν.... 25 χρόνια διαφορά ηλικίας. I rest my fucking case. Άλλο είναι να είμαστε αδιάφοροι που ο άλλος έφαγε εφηβικό κόλλημα δια βίου και τα έφτιαξε με την γιαγιά του και άλλο να του λέμε και από πάνω μπράβο, μορφώθηκες έτσι και τέλος πάντων οι άλλοι που δεν το κάνανε είναι μαλάκες.



Κλείνω με τα εξής:
(αρίθμησις 3)

1. Έχω βαρεθεί την επιλεκτική ευαισθησία ορισμένων στις πατάτες που αμολάει κατά καιρούς ο Τσίπρας ενώ στις πατατάρες (και τα ορθογραφικά λάθη) άλλων ποιούν την -φιλελεύθερη-νήσσα. Και μάλιστα πιάνονται από τις πατάτες του Τσίπρα (οι οποίες προφανώς υπάρχουν, αλλά από την άλλη ουδείς απάτατος) για να παράξουν πολιτικό συμπέρασμα. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί απλούστατα στην πολιτική δεν διαφωνούν, μια χαρά κεντροδεξιός είναι ο τωρινός Τσίπρας, αλλά διαφωνούν στο ότι δεν είναι δικός τους. Το ότι πήραν την εξουσία οι "αμόρφωτοι", οι άπλυτοι, οι μή απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών ρε αδερφέ, αρχίκα τους παραξένεψε, μετά έκαναν υπομονή για 2μιση ώρες, αλλά πλέον έχουν λυσσάξει και αυτό φαίνεται.

Γιατί αυτό που τους πειράζει στον Τσίπρα κατά βάθος είναι αυτό. Δεν είναι απόφοιτος του Κολλεγίου, δεν είναι από τζάκι και κυρίως δεν τους θεωρεί "κεφάλαιο" για τον τόπο (χεχεχε, να δείτε που αυτό θα αλλάξει αν ξαναβγεί)
2. Καλα, δεν ντράπηκες κοτζαμάν απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών και εχθρός της αμορφωσιάς να έχεις έναν αρχηγό που δεν έχει βγάλει κάποια σχολή; Αυτόν δεν στήριζες για υποψήφιο πρωθυπουργό; (τί είναι άλλωστε ο αρχηγός ενός κόμματος;) Αυτός ήταν μορφωμένος ή είχε τύχει να έχει απαυτώσει καμια καθηγήτριά του, οπότε θεωρήθηκε ΟΚ από πλευράς μόρφωσης;
3. Πιανόμενος από την ανορθογραφία του κνίτισα (αλλά και τις άλλες πατατιές κοινωνικής και όχι μόνο αμορφωσιάς στις οποίες συνελήφθει να υποπίπτει ο κος Δήμου) δεν δικαιούμαι να πω και γω τον Δήμου αμόρφωτο εφαρμόζοντας τα ίδια κριτήρια;
4. Τέλος πάντων τις γνώσεις του Δήμου στην Μυθολογία, στην Κβαντική Θεωρία, στο Σιλμαρίλλιον και στο Game of Thrones, στην πρέφα και στην Διανυσματική Ανάλυση δεν τις έχω τσεκάρει, πιστεύω πως είμαι καλύτερος, ειδικά στην πρέφα, οπότε δικαιούμαι να τον λέω αμόρφωτο ε;
5. Τέλος πάντων πότε θα μάθουμε αν και πόσες καθηγήτριες του "μόρφωσαν" τον Δήμου για να μας μιλά αφ΄ υψηλού;
6. Τυχαία παραδείγματα αλλά ούτε τα πτυχία του ΓΑΠ ούτε του Σαμαρά ήταν κάτι ουάου (μέχρι το μάστερ στο Χαρβαρντ τουλάχιστον), αλλά κανείς-και δικαιώς- δεν ασχολήθηκε με αυτό. Το πιο γεμάτο βιογραφικό από άποψη σπουδών κτλ Πρωθυπουργού (μάλλον) παραμένει του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και πάλι δεν ασχολήθηκε με αυτό κανείς. Κανείς δεν τον είπε ποτέ "άριστο". Δυστυχώς στα επάρατα 80's ήμασταν φαίνεται πιο σοβαροί.
7. Και τέλος πάντων τι σκατά έχει σπουδάσει ο Δήμου; Σιγά τα λάχανα. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών ειναι, με σπουδές φιλολογίας. Τις οποίες εμείς οι θετικοί επιστήμονες σνομπάρουμε και θα σνομπάρουμε μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Αντε ρε λύσε καμία δευτεροβάθμια διαφορική εξίσωση και έλα να μας πεις αν τρέχει κάστανο. Που στις σχολές σας είστε πέντε άντρες, οι τέσσερις τα έχουν μεταξύ τους και ο πέμπτος ζηλεύει (κάφρικη και αληθής ατάκα που είχε πει συμφοιτητής μου το μακρινο 1996 όταν χάσαμε στο μπάσκετ από τους φιλόλογους)
Update 2/5/2017:
Ομολογώ πως δεν άντεξα:
Τέλος update

8.  Έξοδος με αποσπάσματα από αλλού:
Διότι, αυτός που κάνει το σχόλιο για την δήθεν αμόρφωτη Περιστέρα, δεν είναι βεβαίως και ο Προυστ. Ούτε ο Ντεριντά. Είναι ένας κειμενογράφος με εξυπνάδες που κάνει καλές πωλήσεις. Πωλήσεις όμως κάνει και η κα Λένα Μαντά. Ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως είναι η μαντάμ Κιουρί.
Οπότε, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς, που έλεγε και ο αείμνηστος Μένιος, όταν δεν σου το επιτρέπει η θέση του. Δεν είμαι οπαδός του Τσίπρα, ούτε φίλος του πρωθυπουργικού ζεύγους, αλλά είναι προφανώς εντελώς ποταπό να γίνονται τέτοια σχόλια. Εν πάσει περιπτώσει η Μπαζιάνα έχει διδακτορικό στα Δίκτυα και ο Τσίπρας είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό. Αγράμματους δεν τους λες. Ειδικά εάν είσαι ένας τίμιος, επιτυχημένος διαφημιστής - συγγραφέας.

Y.Γ. Φίλος αναγνώστης με πληροφορεί πως ο κύριος Νικόλαος (Νίκος) Δήμου δεν είναι τόσο μαλάκας όσο φαίνεται και πως τα βιβλία του διαβάζονται. Το γράφω με χαρά γιατί μου είναι συμπαθής. Αλλά και ο νομπελίστας Μπομπ Ντίλαν να ήταν θα πρέπει να θυμόμαστε πως δικαίωμα στην μαλακία έχουν και οι νομπελίστες.



(1) Ο υπερ-κάργα-συντηρητικός Ζάφοντας, αν του έλεγε πάντως ο γιος του πως θέλει να παντρευτεί  (όχι μπιφτεκώσει, παντρευτεί) την καθηγητριά του θα ανησυχούσε μάλλον, αλλά και πάλι ποιος νοιάστηκε για την γνώμη μου αλήθεια και γιατί αυτή να έχει σημασία;



29 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/4/17 19:24

    Ρε διάολε, άντε να το δεχτώ, να κάνεις επίκληση στην αυθεντία, αλλά τουλάχιστον να είσαι γαμωαυθεντία.
    Ρε τ'ειν' τούτοι ρε.
    Μερακλής ο Μακρόν πάντως.
    Διόρθωση επαγγελματικής διαστροφής: Υπάρχει τουλάχιστον ένας γάλλος για τον οποίο προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν έχει γκόμενα, ο Μακρόν. Να μαστε σαφείς :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ για Γάλλο δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ;)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/17 19:56

    Η σύγκριση του Δήμου είναι αυτόχρημα γελοία και γι'αυτό δεν τίθεται ζήτημα. Υπάρχει όμως ένα θεματάκι υποσημειωτικού μεν χαρακτήρα-(γιατί δεν μάς ενδιαφέρει η προσωπική ζωή των συζύγων των πολιτικών)- αλλά μεγάλης σημειολογικής αξίας αφετέρου. Έχει ενοχλήσει αφάνταστα ότι η κυρία Μπαζιάνα περίμενε το δέσιμο του γαϊδάρου που λέγεται δεύτερες εκλογές με το νικηφόρο για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες αποτέλεσμα για να αναδυθεί σαν ακαδημαϊκών φιλοδοξιών περσόνα και να πετύχει το διορισμό της-η εξέλιξη είναι εξασφαλισμένη, παρόλη τη μουλωχτή σεμνοπρέπεια του διορισμού στη Κοζάνη-μη καρφωνόμαστε κιόλας. Εγώ λέω ότι σαν γυναίκα δίνει πολύ κακές εξετάσεις για το φύλο της-επί της ουσίας τόκανε και η κυρία Νατάσσα Καραμανλή, παρόλη την ανάλογη παρθενική αιδημοσύνη. Ο κόσμος το εισπράττει έτσι όπως μεθοδεύτηκε ότι περίμενε να γίνει ο σύζυγός της πρωθυπουργός για να ανακαλύψει τις αρετές αλλά και τα προσόντα μιας ακαδημαϊκής προσωπικότητας, που προφανώς η γυναίκα δεν είναι. Ποια υπηρεσία μπορεί να προσφέρει στο γυναικείο κίνημα μια τέτοια μεθόδευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεματάκι είναι
      * Άσχετο με το ποστ. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο ακαδημαϊκός και μή βίος της κας Μπαζιάνα.
      * Ασήμαντο
      αλλά
      και
      * Σημαντικό σαν σημειολογία. Καλώς το ορίζεις. Εγώ στην θέση της δεν θα ασχολιόμουνα με το Δημόσιο, αλλά θα άνοιγα "ανεξαρτητο" γραφείο μελετών και θα χεζόμανε στα φράγκα. Τι να πω...


      Α, αυτό το "εξετάσεις για το φύλο της" δεν με άρεσε, μου κάνει λίγο πασέ. Ή έκανε ακυράντζα (σημειολογικά και ίσως και αλλαχού) ή δεν έκανε, το φύλο της δεν έχει να κάνει

      Διαγραφή
    2. Εχμ, όχι, από το 2013 είναι στο ΕΜΠ ως ΕΕΠ: http://www.baziana.eu/gr/research-and-professional-activities.html

      Διαγραφή
    3. Επιμένω πως είναι ψιλοάσχετο, πάντως ενημέρωσα το ποστ με link για το βιογραφικό της, merci

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/5/17 22:05

      ΡΕ ΜΛΚ ΧΑΧΑΧΑ ΤΟ 2000 ήταν στο Φακωτάκη -χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/4/17 20:13

    Αγαπητέ ανώνυμε #2, ως "συνάδελφος" της κ.Μπαζιάνα (διδάκτωρ παναθεμαμε ΕΜΠ και προσφάτως λαβών την ευθύνη διδασκαλίας σε ένα μάθημα με 6μηνιαία προκήρυξη) έχω περίπου παρόμοια απορία, μια και η κ.Μπαζιάνια πήρε το διδακτορικό της το 08. Δεν είναι ότι δεν είχαν βγει απο το 08 προκηρύξεις για μαθήματα, δεν είναι ότι είναι κακή επιστήμονας. Αντίθετα, έχοντας διαβάσει το διδακτορικό της θα έλεγα ότι είναι μια χαρά, ένα καλό διδακτορικό στον τομέα - ο οποίος και δεν ειναι της ειδικότητάς μου, αλλά έχει και καλές δημοσιεύσεις σε καλά περιοδικά. Η μοναδική μη-κακόπιστη παρατήρηση που θα μπορούσα να κάνω είναι ότι δεν απέφυγε την πεπατημένη "δημοσιεύω το ίδιο πράγμα με μικροπαραλλαγές πολλές φορές για να φαίνεται μπούγιο". Μέχρι εκεί όμως.
    Από την άλλη τώρα. Στις προκηρύξεις για απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας πέρισυ, έγινε σφαγή. Οι όροι ήταν έτσι που υπήρχε πολύ μπότζι για μαλαγανιές και δε μπορώ να φανταστώ τι έγινε στα "μεγάλα" πανεπιστήμια (χιντ: Αν δε σε ξέραν, καλός κακός ανάπδος, μάθημα δεν έπαιρνες). Στα περιφερειακά έγινε πιο χαλαρή επιλογή. Τώρα, την άξιζε τη θέση, δεν την άξιζε, γιατί τότε και όχι πιο πριν, στοιχεία δεν έχω και δε μπορώ να ξέρω. Ότι ήταν άκομψο χρονικά, ε ναι ρε διάολε, ήταν χοντράδα. Πας γυναίκα πρωθυπουργού (που δε θα σε κόψει ΚΑΝΕΙΣ, ακόμα και αν ΔΕ βάλεις κάποια πίεση) και καταθέτεις χαρτιά για μια θέση που ξέρεις απο πριν οτι θα φας από κάποιον κακομοίρη (γιατι κακομοίρηδες είμαστε πια) είτε είναι χειρότερος, είτε καλύτερος απο σενα. ΔΕ λέω οτι έγινε έτσι, δεν έχω στοιχεία, αλλά ας μου επιτραπεί να υποθέσω οτι μάλλον η αλήθεια δεν απέχει. Πάντως, την ίδια περίοδο, βρισκόμενος σε πηγαδάκι καθηγηταραίων (και με την καλή κ την κακή ένοια) στο ΕΜΠ, έπεφτε μεγάλο γέλιο (εναντίον της). Τώρα, τι να πω, δεν εχω στοιχεία, δεν ξέρω. Και ναι, η εξέλιξη ειναι εξασφαλισμένη κακά τα ψέμματα. Εδώ είναι εξασφαλισμένη η εξέλικη γιων,ανηψιών και γαμπρών καθηγηταραιων, τι να λέμε τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πας γυναίκα πρωθυπουργού (που δε θα σε κόψει ΚΑΝΕΙΣ, ακόμα και αν ΔΕ βάλεις κάποια πίεση) και καταθέτεις χαρτιά για μια θέση που ξέρεις απο πριν οτι θα φας από κάποιον κακομοίρη (γιατι κακομοίρηδες είμαστε πια) είτε είναι χειρότερος, είτε καλύτερος απο σενα."

      Νομίζω πως το περιγράφεις εξαιρετικά. Συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/5/17 17:51

      Είμαι περίεργος να δω την αξιολόγηση να δω ποιοι κακομοιραίοι κατέβασαν πρόταση για το ίδιο μάθημα και τι πήραν..
      Αλλά βαριέμαι να ψάχνω

      Διαγραφή
    3. Και καλά κάνεις. Διότι:
      * Είναι εξάσκηση σκατοψυχιάς
      * Εξάσκηση ματαιότητας
      και
      * Άσχετο με το θέμα μας, όπως έχω ξαναματαγράψει

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/4/17 21:42

    το κνίτισα πού ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. !!!
      Τώρα είδα πως άλλο τουί θυμάμαι και άλλο βρήκα!

      Τέλος πάντων βρήκα και το τουι με το "κνιτισα" το οποίο:
      * θυμάμαι εγώ
      *έχει ο Σαραντάκος
      και
      * "απολογείται" γι το κνιτισΣα ο Δημου στο ποστ.

      Λες να έκανε δοκιμές σκατοψυχιάς;

      Διαγραφή
  5. Α
    @all
    Τωρα που το θυμήθηκα. Η περίπτωση της γιατρού Νατάσας ήταν απείρως χειρότερη από την αντίστοιχη της Μπέτυς (η οποία είχε έναν κουβά τυπικά προσόντα) και ούτε και τότε ασχολήθηκα θεωρώντας (όπως και τώρα) πως τέλος πάντων δεν είχε πολιτικό νόημα. Οι γυναίκες πρωθυπουργού είναι γενικώς εκτός συναγωνισμού και δεν θα χαθούνε κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/5/17 17:57

    Εχω την εντυπωση πως και το κνιτισσα και το Περιστερα, οπως και η εμμονη στο οτι η γυναικα του Μακρον ηταν καθηγητρια του, ειναι βαθια μισογυνικες δηλωσεις. Απλα με τροπο, γιατι ειμαστε υπερανω και ξερωγω. Τι με νοιαζει αν ητανε κνιτισσα (αφου δεν ειναι πολιτικος τωρα, αρα φανερο shade τυπου αξυριστη με ταγαρ' απαπααα, που ειναι για καποιο λογο βρισια, i guess), τι με νοιαζει τι κολλημα της δωσανε για ονομα, και τελος τι μ' ενδιαφερει που γνωριστηκανε ο Μακρον και η γυναικα του. Γυναικα του ειναι, και αντρας της, τελος, μεχρι εκει μου πεφτει λογος. Ασε το χαμερπες αμα ειχε πιασει καλυτερη γκομενα ο Αλεξης μπας και ητανε πιο μορφωμενος? Πωπω ακομα και κει αποτυχια, Αλεξης, ουτε μια σωστη γκομενα δεν επιασες. Ποκεμον γκο, WTF?

    Η μαλακια με αυτο το θεμα ξεπερναει και μορφωση και πολιτικη τοποθετηση και ιδεολογια μου φαινεται. Υπηρξε ποστ απο την Ελενα Ακριτα, συμπαθεια μεγαλη κατα τα αλλα, οτι πως ειναι ετσι ανορεχτικια η Μακρον, και τι προτυπα δινει στα κοριτσια ετσι κοκκαλιαρα που 'ναι, και οτι κακως ασχολιομαστε με τη διαφορα ηλικιας, μ' αυτο θα πρεπε να ασχολιομαστε. Ο,τι δε μας κανει ειναι κακο προτυπο, ντροπη και κατακραυγη, βλεπουνε και παιδακια. Οσο θελει θα ναι, ασιχτιρ, εσυ αμα θες φαε. Ή εχει οντως καποιο θεμα υγειας, που εκει δεν εχω λογια, οχι μονο εκανε διαγνωση εκ του καναπεως, την κατεκρινε κιολας, διοτι ποιος βλαπτεται πιο πολυ, αυτος που το χει η αυτος που το βλεπει?

    Case in point τον αντρα της Μερκελ πχ δεν ειδα να τον περνανε απο αναλυση, ποσο ειναι, ποσα κιλα, ποση την εχει, τι προτυπα δινει στα παιδακια, και κυριως ποσο στατους δινει στη Μερκελ που τον επιασε γκομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπόλυτα σωστός/σωστή σε βρίσκω.

      Μας έχουνε πρήξει τα πελέδια α η αξύριστη, ο άπλυτος, ο αμόρφωτος γιατί στην ουσία το μόνο που έχουν να πουν ουσιαστικά ειναι αυτό, διότι περί πολιτικής είτε είναι ΤΙΝΑ (οπότε δεν έχει σημασία) είτε πάνω κάτω συμφωνούν απλά δεν γουστάρουν που είναι "απο πάνω" οι "άλλοι". Και κάνουν σαν ξελιγωμένες.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος1/5/17 20:12

    Αυτό το νουμεράκι ,ο «αμόρφωτος» Τσίπρας πρέπει να είναι κοινή γραμμή των φιλελέδων ,δεν εξηγείται αλλιώς. Είχα ακούσει και την Σώτη Τριανταφύλλου να το λέει το 2015.
    Στο μεταξύ μιλάμε για έναν άνθρωπο , ο οποίος έχει υποστηρίξει τον Στέφανο Μάνο, το ποτάμι και παρόλα αυτά αυτοσυστήνεται ως «ανένταχτος διανοούμενος»…

    jane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν υποψήφιος βουλευτής με την Δράση και θα ήταν με το Ποτάμι αν δεν την κοπάναγε πριν τον κοπανήσουν

      Διαγραφή
  8. Βρίσκω τον εαυτό μου στην ευτυχή θέση από την οποία μπορώ να δηλώσω ότι ιδέα δεν έχω ήντα πράμα είναι το Nikos Dimou. Απ’ ότι βλέπω πάντως, μιλάμε για goatee, δηλαδής για μικρό γενάκι στυλ κατσίκας (“goat”, εξ’ ου “goatee”) το οποίο λέγεται ότι συμβολίζει μια έξτρα-επιμελημένη προσπάθεια παρουσίασης εαυτού ως έξτρα-ιντελεκτουέλ –όπου το goatee συνήθως χρησιμεύει σαν προειδοποίηση και εμπέδωση του γεγονότος ότι οι όποιες ρήσεις ξεπετιούνται από την τρύπα ανάμεσα στο μουστάκι και το γενάκι πρέπει να γίνονται αποδεκτές με ευλάβεια και σεβασμό από τους τυχερούς παραλήπτες. Προσθέτοντας τον συγκεκριμένο τύπο-σχέδιο σκελετού βοηθημάτων όρασης, η ιντελεκτουέλ εικόνα καθίσταται αναμφισβήτητου κύρους.

    Άλλωστε, ο μόνος λόγος για τον οποίον εγώ κυκλοφορώ με μια ασουλούπωτη γκρι γενειάδα που την αφήνω ελεύθερη σαν χόρτα σε αλάνα είναι διότι το γνώθι σ’ αυτόν μου υπαγορεύει πως δεν έχω την ιντελεκτουέλ ανωτερότητα η οποία θα μου επέτρεπε το goatee, κι ας έχω φάει κρέπες στην Μονμάρτρ, κι ας έμπαινα σε πόρτες με κόκκινες λάμπες στα Εξάρχεια όταν πήγαινα ακόμα γυμνάσιο… Πάντως έχοντας επιλεχθεί ως σύντροφος και Κνίτισσας από την Καλλιθέα και καθηγήτριας του ΜΙΤ με δικό της PhD απ’ το Κολούμπια μπορώ να προτείνω ότι η δεσποινίς από Καλλιθέα είχε λιγότερες ψυχολογικές καταστάσεις και ήταν αρκετά πιο υγιής.

    Εδώ στο Méditerranée είναι αλήθεια ότι ακούει ο κοσμάκης για διπλώματα και παπλώματα και φθάνει σε αθέμιτο οργασμό. Και στα νέα της ημέρας βλέπω ότι, πριν πούνε τι είπε κάποιος, προλογίζουν με το που είναι καθηγητής, υφηγητής, δόκτορ και δε συμμαζεύεται (και μονίμως είναι αρσενικός –δεν θυμάμαι να βγάζουν στα Ελληνικά ή τα Ιταλικά νέα θηλυκούς δόκτορες). Καταντά θλιβερό. Θλιβερότερο στην κατάσταση που περιγράφεις. Αναρωτιέται κανείς αν ο ανεξέλεγκτος αυθορμητισμός γελοίας κρίσης που γεννιέται από μίσος μπορεί ποτέ να γίνει κατανοητός για το τι πραγματικά είναι, όσα και να τους σούρνεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/5/17 21:19

      Φιλτατότατε Thinks, να επισημάνω κάτι όμως. Σωστά αυτά με το "ααα ειναι δρ, πωωωωω γαμώ" αλλά από την άλλη το κίνημα anti-intellectualism έχει γιγαντωθεί και πλέον ο διάλογοι έχουν περίπου ως εξής:
      -Για πες μας εσύ που σαι δοχτωρας του ΕΜΠ ναουμ, μας ψεκάζουν;
      -Οχι
      -Αχαχαχα τσάμπα τα πτυχία, πόσα παίρνεις ρε, 300 ευρώ,εγω έχω μαναβικο και κονομάω και δεν είμαι χάπατο σαν εσένα. Μορφωμένοι σου λέει μετά. Γίδια είστε ρε και ανθρωπάκια.

      Αυτές τις διατυπώσεις τις έχω ακούσει προσωπικά , όχι μαζεμένα, έκανα ενα ποτ πουρι. Εδώ ο άλλος μου λεγε για τις δημοσιεύσεις που βγάζει το MIT οτι ειναι μούφες και μεταξύ τους τα φτιάχνουν οτι κάτι κάνουν και δεν είχε περάσει απέξω ούτε απο ελληνικό ΤΕΙ. Και μου την έλεγε κιόλας οτι ειμα και ψιλοηλίθιος που "πιστεύω" "τις μαλακίες που γράφουν". Ο Ζάφοντ δε, ήταν δίπλα σε αυτή την κουβέντα με τον συγκεκριμένο φωστήρα. Νομιζω η περίοδος που τα διπλώματα κλπ είχαν πέρασει, ψιλοπέρασε. Τώρα περάσαμε εν πολλοίς στη φάση "ναι τους είδαμε και τους μορφωμένους τι χαϊρια κάνανε, εγώ θα σου πω που μπαίνω wikipedia"

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/5/17 21:21

      Πωωω , στην πρεμούρα να γράψω τα πέρασε,πέραση,περάσαμε, αντί για πέραση, έγραψα "πέρασει". Σχωρνάτε με.

      Διαγραφή
    3. @thinks
      Ο Δήμου ειναι διαφημιστής, φιλελευθερος, ντεμεκ κεντρώος και παλιος μπλογκερ. Γραφει και βιβλία.

      Επισης κάπου ενδιάμεσα κατάλαβε πως ειναι ο κριτής του σύμπαντος ;)


      @κουμπάρος
      Ρε τρισμαλάκιστε εδώ ο Δήμου κάνει αυτό που κατηγοράς. Παίρνει μια Δρ και έναν μαστερά και τους μηδενίζει επειδή ο ένας δεν ξέρει (;) γεωγραφία και η άλλη ηταν στην ΚΝΕ και το όλον το θεωρεί λογικοί σκέψη επειδή "κάποιοι" καθηγητές, "συχνά" λένε μια μαλακία.

      Το να πετάς μια μαλακία στον αέρα στοχεύοντας πρόσωπο και όχι "γενικά" είναι δυσφήμιση, λασπολογία, συνομωσιολογία. Και ο τύπος μας το παίζει ιντελλεκτουέλ μη χέσω

      Στην ουσία η φάση έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και είναι να δείξουμε πως οι αριστεροί γενικώς είναι αμόρφωτοι. Και επειδή δεν τους βγαίνει στα....χαρτιά προσπαθούνε "έντεχνα" να μηδενίσουν τα πτυχία των ελληνικων πανεπιστημίων.

      Αλλά το συμπέρασμα μου παραμένει: αμα διαφωνείς πολιτικά, εξήγησε την διαφωνία σου. Άμα όμως η φάση είναι "γιατί αυτός και όχι εγώ, γιατί εγώ θέλω εμένα που με ξέρω τι καλός που είμαι" ε τι να σου κάνω μετά εγω;

      Παραπέρα να θυμόμαστε πως είμεθα υπέρ πτυχίων, όχι μόνο των "δικών μας" αλλά γενικώς. Αλλά η φάση "χαχα τι πτυχίο έχεις, χαχα" δεν είναι αυτό που λέμε ολοκληρωμένη πολιτική θέση

      Υ.Γ. την φάση που λες δεν την θυμάμαι, έχουμε ζήσει τόσα και τόσα ;)

      Διαγραφή
    4. Α, η φάση "πτυχία" πέρασε για τον λαουτζίκο, μιας και πλέον πτυχίο έχουμε όλοι. ΤΟ μόνο που μετράει ειναι το πτυχίο του Κυριάκου από το Χαρβαρντ, οι άλλοι είστε αμόρφωτοι :Ρ

      Διαγραφή
    5. @ΑνώνυμοςΚουμπάροςΤουΖάφοντ
      Άψογος αγαπητέ! Η περιγραφή σου είναι τόσο πραγματικά και απλά αληθινή –είναι να γελάει κανείς, με δάκρυα!
      (Ο γιός μου που είναι πιλότος 767 της United κι εγώ, λέμε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο γνωρίζουμε, να κάνουμε συζήτηση δήθεν «μεταξύ μας» για το πως λαβαίνει τις μυστικές οδηγίες του που να πετάξει και πότε να ψεκάσει)

      Στο γενικότερο αντικείμενό σου, πρέπει να συμφωνήσω απόλυτα ότι έχουμε φτάσει ακριβώς σε αυτό το σημείο όπου τα μέτρα και σταθμά του τι θεωρείται παιδευμένη σκέψη είναι το κατά πόσον πιστεύει κανείς σε ιπτάμενους ροζ ιπποπόταμους. Δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι “anti-intellectualism” ή απλά θεωρείται intellectual η μπούρδα… Θα μου πεις το ίδιο είναι, μόνο που λέω ότι από το σκεπτικό μιας αμοιβάδας δεν είναι τόσο «αντί» (των πτυχίων) όσο «υπέρ» (της μαλακίας) –εν τω μεταξύ, και εφ’ όσον η μαλακία δεν έχει αποκλειστικότητα σε συγκεκριμένα στρώματα εκπαίδευσης ή έλλειψης ταύτης, το ζητούμενο στην πραγματικότητα δεν είναι τα πτυχία αλλά πόσοι έχουν μείνει που να μπορούν ακόμα να σκέφτονται…

      Αν δεις τον κόσμο όλο και την κοινωνία σαν έναν «άνθρωπο», ο «άνθρωπος» βαρέθηκε να του λένε επί γενεές να σπουδάξει, και ότι αν δεν μπορεί να το κάνει είναι αποτυχημένος, οπότε και αποφάσισε να πει ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό του αλλά με εκείνους που πιστεύουν ότι οι σπουδές είναι σημαντικές (βλ., κρεμαστάρια). Και το αποδεικτικό του στοιχείο είναι ότι οι «σπουδαγμένοι» είναι εργαλεία και φερέφωνα των σκοτεινών συνωμοτών… Είναι η τέλεια άρνηση (της πραγματικότητας) η οποία έβγαλε και τον Τραμπ.

      @Zaphod
      «Διαφημιστής»: ναι-ναι-ναι, είμαι γνώστης του είδους, το οποίο γενικά δεν με εντυπωσιάζει γιατί έμαθα πως λειτουργεί.
      «Φιλελεύθερος»: με την Αμερικανική έννοια (Αριστερός) ή την Ευρωπαϊκή έννοια (Δεξιός);
      «Κεντρώος»: Δεν ξέρω γιατί, αλλά όποτε σκέφτομαι «κεντρώος» μου έρχεται η εικόνα του γιού του άρχοντα του Κάστρου της Λάσπης από το Holy Grail που πήγε να τον σώσει ο Τζων Κληζ πιστεύοντας ότι είναι φυλακισμένη παρθένα.
      «Μπλόγκερ»: Ε, δεν το ‘λεγες αυτό απ’ την αρχή;
      «Βιβλία»: Όπως λέμε «Fortune cookies»;;;
      «Κριτής του Σύμπαντος»: Αυτό το είχα καταλάβει από το γενάκι και τα γυαλιά.

      Διαγραφή
    6. «Ζούμε σε μια κοινωνία απόλυτα εξαρτώμενη από την επιστήμη και την τεχνολογία, και όμως έχουμε έξυπνα οργανώσει τα πράγματα έτσι ώστε κανείς δεν κατανοεί επιστήμη ή τεχνολογία. Αυτό είναι συνταγή για καταστροφή.»
      Carl Sagan

      Διαγραφή
    7. "«Κριτής του Σύμπαντος»: Αυτό το είχα καταλάβει από το γενάκι και τα γυαλιά."
      Εβγαλα τον καφε από τα ρουθούνια!

      χαχαχαχαχααχαχχααααα

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος1/5/17 22:01

    Eίπα εγώ οτι ο Δήμου ΔΕΝ κάνει αυτό που κατηγορώ; Αφού το κατηγορώ!
    Η φάση "πτυχία" δεν πέρασε καθόλου επειδή έχουμε πτυχία όλοι. Υπάρχει τεράστιο ποσοστό ανθρώπων άνευ πτυχίων που μας θεωρούν από μαλάκες έως αμόρφωτους και από ανίκανους έως κορόιδα
    Νταξ άμα είμαστε αμόρφωτοι όλοι επειδή μονο Χάρβαρντ, οκ να το συζητήσουμε :p
    Τις ατάκες για το ΜΙΤ κλπ τις έλεγε ένας τυπάς μπουζούκι σε σκυλάδικα ενα βραδυ λογικα στο γνωστο μαγαζι στην πλατεια. Πανε κατι χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθινά ανέκδοτα από το ΜΙΤ.
      Σημ., Το ΜΙΤ βρίσκεται στην βόρεια όχθη του ποταμού Τσαρλς ο οποίος χωρίζει την Βοστώνη από το Κέημπριτζ, δίπλα στην γέφυρα της Λεωφόρου Μασαχουσέτης που ενώνει την Βοστώνη με το Κέημπριτζ [Περί Κέημπριτζ Μασαχουσέτης: είχα πάει σε μια ομιλία του Στήβεν Χώκινγκ μια φορά, στο Πανεπιστήμιο Νορθήστερν της Βοστώνης, όπου με την ψηφιακή του φωνή ο Χώκινγκ μιλούσε για την εργασία του και είπε στο ακροατήριο: «…πίσω, στο γραφείο μου στο Κέημπριτζ, εννοώ το αληθινό Κέημπριτζ…»]). Κάπου τρία χλμ βορειοδυτικά μέσα στο Κέημπριτζ είναι το Χάρβαρντ όπου οι μεν δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη των δε, φυσικά.

      Τες πάν, πριν καμιά σαρανταριά χρόνια μια ομάδα φοιτητών μετά από πάρτι αποφάσισαν να μετρήσουν το μήκος της γέφυρας της Λεωφόρου Μασαχουσέτης, χρησιμοποιώντας σαν «μέτρο» το ύψος του πιο μεθυσμένου της παρέας, οπότε και τον έσουραν, μήκος-του-προς-μήκος-του, στα 650 περίπου μέτρα της γέφυρας και από τότε το μήκος της γέφυρας είναι γνωστό σε μερικούς κύκλους ως: «τρακόσιοι-εβδομήντα-επίθετο του μεθυσμένου φοιτητή το οποίο έχω ξεχάσει]».

      Το κεντρικό κτήριο του ΜΙΤ έχει ένα μεγάλο τρούλο από πάνω, μπροστά στο ποτάμι. Μια φορά, άλλοι φοιτητές κατάφεραν να ανεβάσουν ένα αστυνομικό περιπολικό αυτοκίνητο, που το βρήκαν πεταμένο σαράβαλο σε μάντρα, στην κορφή του τρούλου, και μέσα έβαλαν στην θέση του οδηγούένα μανεκέν ντυμένο αστυνομικό με ένα ντόνατ στο χέρι και ένα κουτί ντουζίνας με άλλα έντεκα ντόνατς στην θέση του συνοδηγού. Το επεισόδιο χρησίμευσε ως απόδειξη της μόρφωσης των φοιτητών όσον αφορά την μηχανική εφ’ όσον κατάφεραν να ανεβάσουν ολόκληρο αυτοκίνητο στον τρούλο τρεις το πρωί χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς.

      (αληθινές ιστορίες)

      Disclaimer: Δεν έχω πάει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο εγώ. Γι’ αυτό άλλωστε δελφίνος είναι ο Κούλης κι εγώ είμαι σ’ ένα χωριό στα βουνά της Ιταλίας και τρώω αυγά από τις κότες της Τζουλιάνας…

      Διαγραφή
  10. εγώ νόμιζα ότι απλά ήταν αποτυχημένη προσπάθεια για "χιούμορ"...το οποίο οκ ο τύπος είναι γκάου, το χιούμορ χρειάζεται μια στάλα μυαλό άρα βγήκε αναμενόμενα φόλα...μαλακία αλλά ποιος χέστηκε

    αρχίζω να συνειδητοποιώ όμως ότι ο τύπος έγραψε μετά σεντόνι (αν κατάλαβα καλά γιατί δεν βρομίζω και τα μάτια μου) για να μας πει οτι σοβαρολογούσε και μάλιστα οτι είχε και δίκιο; αν έγινε αυτό και α)κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος β)έχει βγάλει νηπιαγωγείο, τα πράγματα είναι σοβαρά

    τι πολιτικό 5, εδώ μιλάμε πρέπει να έχουν φύγει 30 τόνοι λάδι σε ντενεκέδες για να βγάλει λύκειο

    "θα πρέπει λοιπόν να σβήσουμε το μηδέν από το καντράν και να βάλουμε το δύο. Και αν μετά εγώ θέλω να πάρω τηλέφωνο με δύο ποιο από τα δύο δύο θα διαλέξω;"
    https://www.youtube.com/watch?v=7_Erh9Py_l8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir