Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Πατάτες Κούλη παρτ του

Το σκεπτικό το αναλύσαμε στο νο1, οπότε πάμε γρήγορα γρήγορα να δούμε τι έπιασε το παταντάρ μας:

Απρίλιος
Ο Πρόεδρος άργησε λίγο να σκάσει πατάτα τον Μάιο και ομολογώ πως είχα ανησυχήσει, διότι έχουμε και έναν μέσο όρο να τηρήσουμε ρε αδερφέ. Τέλος πάντως προς το τέλος του μήνα αποζημιώθηκα.
20/4/2017
Kαι η ΝΔ κάνει ρελάνς στην σαχλαμάρα της Αυγής  που εμφανίζει την αξιωματική αντιπολίτευση να πουλάει την ΔΕΗ (!) λες και δεν έχουμε κυβέρνηση να την πουλήσει ξερωγω και φέρνει στην Βουλή το θέμα της... Βενεζουέλας (!!).

Αδυνατώ να καταλάβω τι ακριβώς ρωτάει και ποια αναμένεται να είναι η απάντηση, ιδίως δε όταν αδυνατώ να καταλάβω σε ποιον υπουργό θα κάνει ερώτηση και τι σκατά ερώτηση θα είναι αυτή.


..
.
.
.
.

Να σημειωθεί στα πρακτικά πως βεβαίως η όλη υποκριτική φάση "κράζουμε τις ακρότητες καθεστώτων μόνο αν αυτά ειναι αριστερά με ή χωρίς εισαγωγικά" απογειώθηκε, μιας και για την γειτονική της Βενεζουέλας Βραζιλία, όπου γίνεται της καραπουτανάρας, δεν ασχολήθηκε κανένας μα κανένας, ούτε και κάποιος Μαυρίδης ασχολήθηκε έστω και στο ελάχιστο.

Να σημειωθεί επίσης πως πολλοί αριστεροί παλιοί φοιτητές  έβγαλαν τα απωθημένα τους σε δούλεμα μιας και η μόνιμη επωδός των ΔΑΠιτών (κτλ) ήταν πως είχαν απηυδήσει με τους "αριστεριστές" που έφερναν όλο "ασχετα με την σχολή" ψηφίσματα για την Νικαράγουα και τα λοιπά. Έτσι είναι λοιπόν Σύντροφε Κυριάκο το συναίσθημα της απαξίωσης, πόσο μάλλον όταν απλά χρησιμοποιείς τις ταραχές σε άλλη χώρα για δικούς σου μικροπολιτικούς λόγους.


23/4/2017

25/4/2017 
και ο Κυριάκος μας δείχνει τι σημαίνει πραγματικός φιλελευθερισμός:
Πολιτική κοτσάνα και ίσως μή έχουσα θέση στο ποστ:
" Μητσοτάκης: Δεν συναινούμε στον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας"


28(;)/4/2017

Προστίματα. Προστίματα. Το ξαναγράφω γιατί ειναι γαμάτο. Προστίματα. Διότι η αριστεία νογάει από σωστά ελληνικά. Κρίμα που δεν το είπε ο Πολάκης να τον κράξει ο Μπογδάνος να γελάσουμε και λίγο παραπάνω.


Μάιος
Σε φόρμα ο Κυριάκος και το κόμμα τον Μάιο. Αντιπαρερχόμεθα την καταψήφιση του Μνημονίου που συνέταξε το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το eurogroup (α, και η κυβέρνηση :Ρ) που ειναι γνωστά κομμουνιστικά κιμπούτς και ερχόμαστε στα δικά μας.


4/5/2017
Διευκρίνησις: Κανονικά αυτό δεν έπρεπε να το γράψω διότι ειναι στον τομέα της πολιτικής. Η ΝΔ του Μητσοτάκη λοιπόν ζήτησε από την κυβέρνηση να διαθέσει μέρος του (υπέρογκου) πλεονάσματος στην κοινωνία μέσω ανακουφιστικών μέτρων των δικών της προτάσεων. ΟΚ και αναμενόμενο και λογικοφανές.
Αλλά όταν μας πρήζεις τον μελεούτσο για τις "απροειδοποίητες" και "μονομερείς" ενέργειες της κυβέρνησης να μοιράσει μικρό μέρος της υπεραπόδοσης του πλεονάσματος του 2016 και όταν παίρνεις το μέρος των δανειστών στο σχετικό διάλογο ε μάλλον κάτι δεν πάει καλά στο σκεπτικό σου. Πόσο μάλλον που το πλεόνασμα του 2016 πάει, πέταξε, καβατζώθηκε και δεν μπορεί να αποδοθεί στο 2017 επειδή έτσι το θυμήθηκες εσύ. Εκτός και αν είσαι υπέρ των μονομερών ενεργειών οπότε γιατί μας έπρηξες τον μελεούτσο εξαρχής;


Γιατί καταχωρείται λοιπόν ως "προσωπική" και όχι "πολιτική" πατάτα;
α) διότι επέτρεψε στον Τσακαλώτο να βγει στον Μητσοτάκη από ..."δεξιά" στο πεδίο δηλαδή των ...γνώσεων, "καταλληλότητας" και της αφοβίας πολιτικού κόστους:
«Κάποιος που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει, τουλάχιστον, δυο-τρία βασικά πράγματα –μεταξύ των άλλων, βέβαια, και για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Διαφορετικά γίνεται πραγματικά επικίνδυνος για τη χώρα του» (κλατς)
 και κυρίως
β) διότι δείχνει αυτό που λέω εδώ και καιρό. Πως τα λιβανιστήρια του Κυριάκου, οι ("δημοσιογράφοι" κυρίως) υμνητές του, του κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό όταν ακόμα και τις κλανιές του τις βρίσκουν να ευωδιάζουν. Τα οποία λιβανιστήρια το βρήκαν το θέμα, πρωτότυπο, μεγαλοφυές και .....κίνηση ματ (μάλλον η πρώτη ιστορικώς καταγεγραμμένη κίνηση.... αυτο-ματ) ενώ πρακτικά είναι απλά μια πομφόλυγα (η οποία θα ήταν καλό να εφαρμοστεί μεν, θα ήταν κίνηση "μονομέρειας" δε και θα μείωνε το πλεόνασμα του 2017 τρε) που δυστυχώς δεν πέταξε ο Κυριάκος ως εγκεφαλική κλανιά αλλά ήταν μάλλον προϊον ....groupthink
"(...)αποτελεί προϊόν απανωτών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης" (στο ίδιο λινκ)


8/5/2017
Δεν έχω το ηχητικό πάντως ο Κυριάκος θεώρησε σωστό να βγει στο ραδιόφωνο του (ποιου άλλου) του ΣΚΑΙ και να αναφερθεί στο "πέτσινο γκολ" του τελικού κυπέλλου ως δάκτυλο Σύριζα. Μιλάμε για επίπεδο ανάλυσης που μπροστά του ο Τσουκαλάς δείχνει προφέσορας. Παρεμπιπτόντως προβλέπω εκτός από τις ψήφους των ΠΑΟΚτσήδων να χάνει και αυτές των βάζελων που το ΠΑΣΟΚ τους στερούσε τον τίτλο τόσα χρόνια :ΡΡΡ
Ακραία και άκομψη βεβαίως η απάντηση του Μαξίμου, αλλά ρε Κυριάκο.... ρε Κυριάκο

10/5/2017
Εντάξει να θες να γίνεις κυβέρνηση. Ακόμα πιο εντάξει να "διαγνώσκεις" φιλίες τις κυβέρνησης με μια κυβέρνηση άλλης χώρας την οποία δεν εγκρίνεις. Αλλά ρε φίλε το να καταφέρεσαι επίσημα σαν πρόεδρος κόμματος κτλ ενάντια σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση μιας τρίτης, κυρίαρχης χώρας θυμίζει περισσότερο ....Νικολόπουλο παρά σοβαρό πολιτικό. Όταν μάλιστα ο -ψεκασμένος- αντιπρόεδρος σου να σιγοντάρει κατηγορώντας την κυβέρνηση της άλλης χώρας πως...δωροδοκεί την δικιά σου (προφανώς χωρίς στοιχεία) το πράγμα ξεφεύγει και αρχίζει και προσεγγίζει την παράνοια.

Συμπέρασμα: Κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να τους εξηγήσει την διαφορά μεταξύ εξωτερικής πολιτικής και τρολαρίσματος


18/5/2017
Όχι Κυριάκο, όχι. Η Ρουμανία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη (κλατς).22/05/2017
Ο Σαββίδης αγόρασε ένα ποσοστό του Mega. Ξέρω, ξέρω στ' αρχίδια σας. Του Βαρδινογιάννη και του Μπόμπολα ειναι το mega, φωτιά του βάζουν και το καίνε. Όχι όμως αν περνά από το χέρι της ΝΔ που ζήτησε εξηγήσεις (!) από την κυβέρνηση (!!) για την αγοραπωλησία (!!!!).  Tέλος πάντων το σκεπτικό υπάρχει εδώ και θέτει εύλογα ερωτήματα, που θα έθετε κανας ....κρατιστής όπως πχ τι σκατά κάνει το κράτος με τούτους τους ολιγάρχες, που ειναι η κρατική παρέμβαση στο άναρχο τοπίο των ΜΜΕ και όλα τα σχετικά.


Το τουίτα πάντως το διασκέδασε:Ιούνιος
Ομολογώ πως τον Ιούνιο δεν πολυασχολήθηκα με τουτα και με κείνα, οπότε μπορεί το παταντάρ μου να έχασε μερικά διαμάντια. Τέλος πάντων, ορισμένα ήτανε κραυγαλέα:

14/06/2017

Μετά από την πρόταση όποιος δεν έχει πλέον σπίτι δεν πληρώνει πλέον ΕΝΦΙΑ περιμένουμε μια μίξη των παρακάτω:
- Οποιος δεν έχει παιδί να μην παίρνει επίδομα τέκνου
- Οι νεκροί να μην παίρνουν σύνταξη
- Οσοι χασανε/στουκαρανε/τους κλέψανε το αμάξι να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας
- Οποιος δεν έχει ρεύμα να μην πληρώνει ΔΕΗ
- Όποιος μένει σε αντίσκηνο να μην παίρνει επίδομα θέρμανσης


22/06/2017
Στα 4. No further comment. Δυστυχώς σβήστηκε και αντικαταστάθηκε από πιο νορμάλ tweet. Και τα 2 printscreen ειναι στην διάθεση της διευθύνσεως.


Το ότι από το πιο πάνω τουί και μετά η Εθνική δεν σταύρωσε, όχι νίκη, αλλά ούτε καν καλή, "τιμητική" εμφάνιση ίσως να ειναι μια απόδειξη πως η γκαντεμιά (στους άλλους) είναι κληρονομική υπόθεση


25/06/2017 - Η σανολογική προσέγγιση και η αυθόρμητη προσέλευση.
Eντάξει ο Κυριάκος πήγε να δει τους αγρότες. ΟΚ και μαγκιά του. Αλλά η υπερβολική σκηνοθεσία απωθεί.Πάντως το τουίτα το γλέντησε το πράγμα:
κτλ κτλ

Και μην νομίσετε πως "ε αυτά βρήκανε, αυτά βάλανε να κάτσουνε οι άνθρωποι, πως κάνετε έτσι" κτλ κτλ. Υπήρξε σανομέριμνα και σανομεταφορά, για να δείξουμε μάλλον πιο κοντά στον άνθρωπο της γης, στον αγρότη, στον εργάτη, που ο κώλος του δεν ξέρει και πολλά από καρέκλες:
Έξοδος:
12 καθαρόαιμες πατάτες σε 3 μήνες συνιστά υπέρβαση του προβλεπόμενου μ.ο. των 2 πατατών/μήνα που είχα προφητεύσει στην αρχή της χρονιάς, κάτι που μας καβατζώνει για την συνέχεια. Δεν έβαλα την υπερπατάτα περί της αριστερής "μήτρας" της τρομοκρατίας στην Ελλάδα διότι 
α) δεν είμαι σίγουρος αν εμπεριέχεται στο 2ο τρίμηνο της χρονιάς ή πάει για το τρίτο
β) το λες και πολιτική θέση, χαζή μεν, αλλά πολιτική θέση, οπότε μπορεί να περαστεί και by. Αν βάζαμε τις πολιτικές χαζομάρες των πολιτικών ταγών μας γενικώς δεν θα μας έφταναν οι ώρες, οι μέρες και τα χρόνια

1 σχόλιο:

  1. Δεν θα είχα αντίρρηση να μετράμε όλων τις πατάτες, και αν είναι λευκές, κόκκινες ρέγκουλαρ, μικρούλες στρογγυλές, η μεγάλες ακανόνιστου σχήματος, και να δίναμε βραβεία 1ο, 2ο, 3ο, κλπ… και σπέσιαλ μνείες και ξερωγώ. Πάντως το οβερώλ παγκόσμιο βραβείο το παίρνει ο Τραμπ, τελεία και παύλα.

    Εν τω μεταξύ, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά μου φαίνεται ότι ενώ οι πολιτικοί κατηγορούν συνέχεια το τι κακά μας κάνουν οι κακοί Ευρωπαίοι, όταν συγκρίνουν την χώρα με οπουδήποτε, το οπουδήποτε πέφτει πάντα κάπου στην Νότιο Αμερική, από Παναμά και κάτω ένα πράμα. Έτσι, απλή παρατήρηση. Μάλλον δεν σημαίνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir