Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

Παραιτηθείτε: FAQ

Νταξει, ομολογουμένως βαριέμαι να γράψω, και αν δεν είχε πέσει η θερμοκρασία ούτε tweet δεν θα έγραφα. Τέλος πάντων. Το προϊον της μέτριας όρεξης μου έχει να κάνει με την επικαιρότητα. #Παραιτηθείτε λοιπόν: the FAQ & the bonus.


1. Ποιοι ειναι οι παραιτηθείτε;
Όπως είδαμε και πέρσι, και προφητεύω να δούμε και φέτος, είναι μια μιξη Νεοδημοκρατών, Βενιζελοπασόκων και του Τζήμερου. Ηγετικά στελέχη ειναι είτε λαλημένοι, είτε attention whores, είτε αποτυχημένοι πολιτευτές που στόχο έχουν την είσοδο/επάνοδο τους σαν υποψήφιοι στις εκλογικές λίστες με περισσότερες πιθανότητες εκλογής. 

2. Ποιος ειναι ο στόχος;
Οι ίδιοι θα σου έλεγαν πως στόχος τους είναι η πτώση της κυβέρνησης. Όταν όμως έχεις μπροστάρηδες τέτοιες φιγούρες ο πιο εφικτός στόχος είναι να βγάλουμε καμια γκόμενα, να μας πάρει η ΝΔ, να γίνουμε υποψήφιοι, να συγκεντρώσουμε likes, να το παίξουμε αγωνιστές. Τώρα τι σόι αγωνιστές ειναι αυτοί που καλούσαν παλαιότερα την αστυνομία να σαπίσει τους διαδηλωτές στο ξύλο υβρίζοντας συμπαγείς κοινωνικές ομάδες, go figure να πούμε.

3. Ναι αλλά θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση, έτσι;
Οδικός χάρτης πως ρίχνουμε την κυβέρνηση. Σχεδιασμός από σαμαρικό επιτελείο, το οποίο έχει μια δικιά του άποψη για την πραγματικότητα. Το σενάριο που ακολουθεί ειναι απολύτως φανταστικό.
3.1 Ξενικάμε με "ακομμάτιστη" συγκέντρωση που στόχο έχει να δείξει ότι "ο λαός δεν θέλει την κυβέρνηση". Γι' αυτό δεν χρεώνουμε το οργανωτικο/εκπροσωπευτικό κομμάτι σε κανένα πρόσωπο που να ειναι στέλεχος πρώτης γραμμής. Αντιθέτως τα στελέχη πρώτης γραμμής απλά αβαντάρουν στο επίσημο και σπρώχνουν μανιωδώς στο ανεπίσημο μπας και φιλοτιμηθεί να κατέβει κανένας στην πλατεία. Αν δεν υπάρχει κόσμος, όλα ΟΚ, έκανε ο Τατσόπουλος το κομμάτι του διότι υπάρχει απήδηχτη κοτζαμάν μισή Αθήνα και τέλος πάντων δεν έγινε και τίποτα.
Αν έχει κόσμο όμως:
3.2 Η διαδήλωση συνεχίζεται την επόμενη ή τις επόμενες μέρες. Ιδεατά η κυβέρνηση απαντά με καταστολή (ήπια ή δυναμική ή ακόμα και ανύπαρκτη, αλλά ενισχυμένη από τα κανάλια), ο "λαός" φορτώνει (όπως έγινε και παλιότερα) και η προσέλευση πολλαπλασιάζεται. Το ζητούμενο είναι να κατέβουν περισσότεροι κάτω με οποιονδήποτε τρόπο και η όλη διαδικασία να λειτουργήσει σαν αλυσιδωτή αντίδραση που θα φέρει τα πάνω κάτω, τα πέρα δώθε και τα μέσα έξω. Ο στόχος ειναι οι Ισκαρ Αζιφ και σια να λειτουργήσουν σαν την κρίσιμη μάζα που θα προκαλέσει την αντίδραση.
3.3 Μετά από μερικές μέρες αυξανόμενης προσέλευσης κτλ, ίσως και με καμια Παρασκευιάτικη απεργία, σιγά σιγά περισσότερα στελέχη πρώτης γραμμής κατεβαίνουν στην Πλατεία και ζητούν επίμονα λαϊκή λύση.
3.4 Αν συνεχιστεί αυτό, ε θα περάσει και ο Κυριακος μια βόλτα και θα πάρει το χρίσμα από το "λαό". Και θα ζητήσει εκλογές για να μην χρειαστεί να γίνει κίνημα. Απο κει και πέρα είτε η κυβέρνηση που το παίζει φιλολαϊκιά θα υποταχτεί στην λαϊκή βούληση (και θα χάσει τις εκλογές) είτε θα παει κόντρα στον "λαό" και θα χάσει το φιλολαϊκό της προσωπείο, θα απονομιμοποιηθεί εντελώς.

Και τα λοιπά και τα λοιπά. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα. Μόνο στην φαντασία κάποιου εντελώς λαλημένου θα μπορούσε μια και μόνη διαδήλωση να ρίξει μια κυβέρνηση, η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει "αναγκαστεί" ακόμα να επέμβει "δυναμικά" σε καμία κινητοποίηση, όταν παλαιότερα το κέντρο της Αθήνας ήταν ...τοπίο στην ομίχλη από τα χημικά και μπλοκαρισμένο από δεκάδες χιλιάδων διαδηλωτών για εβδομάδες και κανενός κυβερνητικού το αυτί δεν ίδρωσε.

Το σενάριο έχει παιχτεί ουκ ολίγες φορές με τις λεγόμενες χρωματιστές επαναστάσεις, αλλά να ομολογήσουμε πως υπάρχει μια διαφορά από την οργάνωση που κάνει ξέρω γω η CIA και από αυτήν που κάνει ο κολλαγόνος.

4. Ποια τα μειονεκτήματα του masterplan;
4.1 Πρέπει κάποιοι να κάτσουν να φάνε ξυλο και ο Έλλην δεξιός δεν το χει συνηθίσει να τις τρώει. Στο πρώτο δακρυγόνο η πλατεία θα αδειάσει, τα ΜΜΕ θα λυσσάνε μεν, αλλά #παραιτηθείτε δεν θα ξανάχει δε.
4.2. Πρέπει κάποιοι να φάνε τουλάχιστον καμια βδομάδα στο δρόμο και να μην πάνε παραλία, για καφέ ή στην δουλειά. Και όρθιοι. Μον Ντιε κελ ντεκαντάνς!4.3 Ενώ είναι σαφές πως υπάρχει λαϊκή κόπωση και αγανάκτηση, η ιδέα του φύγετε είναι προβληματική διότι
4.3.1. Δεν λέει ρητά τι να έρθει μετά
4.3.2. Αν και όλοι ξέρουμε ότι θένε να έρθει η ΝΔ και ο Κούλης. Η ιδέα λοιπόν του να βάλεις να φύγουν αυτοί που κάνουν διαχείριση μιας κατάστασης για να έρθουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση είναι τω όντι προβληματική. Οι Αμερικάνοι τουλάχιστον έψαχναν και έβρισκαν και καμια νέα φάτσα. Και όχι, ο Χειμωνάς δεν κάνει γι αυτό το ρόλο, διότι δυστυχώς χρειάζεται κάποιος που να μην σε εκνευρίζει όποτε ανοίγει το στόμα του. Αν ψήνανε τον Καμίνη να μπει μπροστάρης θα είχανε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά η αίσθησή μου είναι πως ο Καμίνης δεν έχει καμια όρεξη να ξαναπεράσει τα του Δημοψηφίσματος.
4.3.3 Η πολιτική σου πρόταση πρέπει να διαφέρει. Το "όχι σε αυτό το Μνημόνιο, το δικό μας ήταν/θα είναι καλύτερο" είναι αρκετά δύσκολα υπερασπίσημο. Η φάση έχει εκφυλιστεί σε ένα σηκω συ να κάτσω γω, το οποίο δεν πολυκαίει τις μαζες.
4.3.4 Οποιοσδήποτε.....προπονημένος σε λαϊκές κινητοποιήσεις θα σας πει πως πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με κόμματα, φορείς, σωματεία και τα λοιπά. Στην παρούσα φάση οι περισσότεροι εκ των παραιτηθείτε ανήκουν στην ομάδα που δαιμονοποιούσε τους φορείς, τον συνδικαλισμό και τα σωματεία. 

5. Προσωπικά δεδομένα;
Εγινε μια μανουρίτσα πως πολλοί "ενοχλήθηκαν" από τους #παραιτηθείτε μέσω μηνυμάτων ή τηλεφωνικών κλήσεων. Ντάξει, το θέμα είναι ήσσονος σημασίας (αν και πιθανότατα παράνομο) αλλά η υποψία μου ειναι ότι η βάση δεδομένων που χρυσοπλήρωσε η ΝΔ στις εκλογές της, προφανώς δόθηκε τρόπον τινά στους ακομμάτιστους #παραιτηθείτε.

Καταλάβατε ή να κάνω και κακά;

6. Έχει σημασία;
Πάντα έχει ή πάντα δεν έχει, όπως το δει κανεις. Η πολιτική πλέον ειναι επικοινωνία, δημιουργία κλίματος και τα λοιπά. Ο στόχος λοιπόν είναι να δείξεις ότι:
6.1 Υπάρχει ασυμφωνία λαού-κυβέρνησης
6.2 Υπάρχει ένας αναβρασμός
6.3 Το πράγμα σιγά σιγά μεγαλώνει κτλ κτλ βλ, νο 3
.....
6.4 Κατά βάθος όλο αυτό γίνεται γιατί ο λαός θέλει ΝΔ

Πιθανότατα οι επιπτώσεις τις αποτυχίας ή επιτυχίας θα είναι έτσι ή αλλιως ανύπαρκτες, δηλαδή όπως η επιτυχία δεν θα σημαίνει πτώση της κυβέρνησης έτσι και η αποτυχία δεν θα σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει την λαϊκή αποδοχή. Αποτυχία θα είναι αποτυχία των οργανωτών όχι επιτυχία της κυβέρνησης. Τέλος πάντων έτσι ή αλλιως οι έμμισθοι ή άμισθοι οπαδοί της κάθε παράταξης θα πανηγυρίσουν, λες και είμαστε στο 1985 και μόνο το μέγεθος κόσμου που κατεβάζεις στις πλατείες έχει σημασία.
Πρόβλημα είναι ότι δεν έχει οριστεί από κανέναν το μέγεθος επιτυχία/αποτυχία άρα ο καθείς δικαιούται να πανηγυρίζει υπερ ή κατά ανεξαρτήτως του κόσμου που θα κατέβει. Πχ ενώ η περσινή ιστορια ήταν μια τρανταχτή αποτυχία, αυτό όμως δεν φάνηκε να κοινωνείται από τους διοργανωτές ή έστω από τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, αντιθέτως θεωρήθηκε ένα "πρώτο βήμα" (βλ ξανά νο 3)

7. Τελικά τι θα γίνει;
* Προφητεία mode=on* Ότι έγινε και πέρυσι. Θα μαζευτούν 3 και ο κούκος να κάνουνε κέφι, θα διαμαρτύρονται επειδή τους κοροϊδεύουμε, θα λένε πως δεχόμαστε βρώμικο πόλεμο και τέτοια, θα κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους, θα πάνε για καφέ και θα ελπίζουν ο Κυριάκος να μην τους ξεχάσει όταν καταρτίσει τις λίστες. Και οι περισσότεροι θα ελπίσουν να μην ξαναχρειαστεί να κατέβουν στην πλατεία κατακαλόκαιρο. Προφανώς θα έχει λιγότερο κόσμο από το gay pride, από τις διαδηλώσεις του ΚΚΕ (εννοείται) ή ακόμα και από τις συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τέλος πάντων δικαίωμά τους είναι, ας διαδηλώσουν, μιας και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ανασάνει τίποτα τύπου "να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας" όπως κάνανε κάποιες άλλες ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, γιατί αν το έκανε, ρε σεις θα κατέβαινα και γω.


Επι του πιεστηρίου: Διάβασα εδώ τις συνεντεύξεις των ηγετικών στελεχών των #παραιτηθείτε στην Athens Voice η οποία για 1η φορά αποφασίζει να προμοτάρει διαδήλωση. Θα ήθελα να δώσω και γω μερικές πιο ρεαλιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις:

Για ποιον λόγο πρέπει να έρθει κάποιος στις 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα;
Γιατί νιώθω μόνος, τόσο μόνος, που η μοναξιά μου με πληγώνει. Αν είμαστε πολλοί μόνοι παρέα, τελικά δεν θα είμαστε τόσο μόνοι.
Update: Εγώ μια μαλακία πέταξα, αλλά όπως φαίνεται είχε πέραση:
Aρκάς-Μοναξιά-Παραιτηθείτε ή πως να χαλάσετε στα γεράματα μια καλή υπόληψη

Τέλος Update.
 Α, ο Τατσόπουλος δεν έχει γκόμενα, ο Χειμωνάς δεν εχει κόμμα και τον Κολαγόνο δεν τον παίρνει στα σοβαρά η κομματική νομενκλατούρα. Δώστε μας μια χείρα βοήθειας να αλλάξουμε την χώρα.

Φέρνουν τελικά αποτέλεσμα τέτοιες κινητοποιήσεις;
Αμα ξέρεις πως να τις κάνεις, ναι.

Τι μεσολάβησε από το περσινό #Παραιτηθείτε και γιατί θεωρήσατε ότι πρέπει να επαναληφθεί αυτή τη στιγμή μία νέα συγκέντρωση;
Καλα είσαι ηλίθια; Γίναμε κυβέρνηση και δεν το πήρα χαμπάρι; 

Με ποιους τρόπους προσπάθησαν να την σαμποτάρουν; Δέχτηκες και προσωπικές επιθέσεις;
Υφιστάμεθα διαδικυακό μπούλινγκ. Να, μια που της είπα πως της γαμάω την μάνα ακούγοντας Πάριο με έβρισε. Τον Αζίφ τον είπαν ψυχάκια - αν ειναι δυνατόν - και τον Τατσόπουλο σαβουρογάμη. Τέτοια πράγματα ούτε ο Στάλιν δεν θα έκανε. Δύο είναι οι ορισμοί της πολιτικής καταπίεσης στην Ελλάδα. Η χούντα του '67 και το μπούλινγκ που υπέφεραν τα στελέχη μας, αν και για την χούντα δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Θεωρείς ότι ήταν κομματικά κατευθυνόμενα τα τρολ που προσπάθησαν να σαμποτάρουν τη συγκέντρωση;
Όσο είμαστε εμείς ακομμάτιστοι, άλλο τόσο ήταν αυτοί κομματικοί. #διπλής

Δέχτηκες και προσωπικές επιθέσεις;
Με είπανε μαλάκα. Θα μου πεις και πριν μαλάκα με λέγανε, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε. Υφίσταμαι μπούλινγκ!

Γιατί θεωρείς ότι παρά το ότι η κυβέρνηση σε 2 μόλις χρόνια ψήφισε 2 νέα μνημόνια, τα ποσοστά της δείχνουν να συγκρατούνται σε ένα επίπεδο και δεν πέφτουν; 
Μάλλον γιατί είμαστε μαλάκες. Εδώ είναι το δίκιο που σε πνίγει. Τι υπέγραψε ρε ο Σαμαράς και ο ΓΑΠ; Ένα τόσο δα Μνημονιάκι και λυσσάξατε. Αυτοί υπογράψανε δύο και κανείς δεν διαδηλώνει! #λυγμ #κλαψομουν #αμανπια

Bonus ερώτηση που δεν κάνει κανείς:
Να πέσει η κυβέρνηση ΟΚ, αλλά μετά τι; Να φύγουμε από το Μνημόνιο; Αν τεθεί ζήτημα Μνημόνιο ή Ευρώπη τι κάνουμε;
Καλά χαζό είσαι; Εμείς είμαστε #παραιτηθείτε όχι #αντιμνημονιακοί. Μνημόνιο και πάλι μνημόνιο, αλλά όχι και από αυτούς!!6 σχόλια:

 1. Α,δεν εισαι θύμα της διαφήμισης ε;
  ΟΚ
  http://www.naftemporiki.gr/story/1248808/sugkentrosi-me-sunthima-paraititheite-tin-triti-sto-suntagma
  Περσινή εκδηλωσάρα:
  http://aeisixtir.blogspot.com/2016/06/blog-post.html

  Ρεπορταζ-αρα για το μπουλινγκ
  https://www.youtube.com/watch?v=Hr23brJp5nQ

  ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε… η Ανάρτηση είναι οι τελευταίες δυό γραμμές περί μπόνους ερώτηση. Πέρα από αυτό τι άλλο; Αυτό που ρωτάς βασικά είναι αυτό που λέγαμε και πριν, αν κατανοεί ο κόσμος ότι από το Καστελόριζο και μετά το κράτος είναι υπό διαχείριση με «κυβερνήσεις» κουκλοθέατρα. Εφ’ όσον ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι εκλογές είναι για να τραβάμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα, και ότι η πραγματική ερώτηση είναι χρεοκοπία προς δραχμή ή σκασμός… Και καλά, τα τελευταία μνημόνια ήταν βαθύτερα απ’ τα πρώτα, αλλά απ’ τα πρώτα έχει περάσει και καιρός, και πάει όλο και χειρότερα ούτως ή άλλως –άρα δεν είναι απαραίτητο ότι άλλες πουτάνες στη Βολή θα είχαν κάνει καλύτερες πίπες για το λαο…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παραιτη...ποιος;
  ρε δε με τραβατε τα βυζια να κατεβασω γάλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος19/6/17 18:01

  Εβαλα κ γω ενα μινι-πλακατ #ψοφήχτε στο σιφονι του μπανιου, αλλα ακομα βγαινουνε κατσαριδες... Πρεπει να υπαρχουνε συμφεροντα απο πισω, δε ξερω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir