Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Eίστε απειλή για την δημοκρατία

Δεν ξέρω τι συμφέροντα υπάρχουν και δεν με νοιάζει. Αλλά όταν πιανόμαστε από ένα θλιβερό γεγονός για να το εκμεταλλευτούμε για να φιμώσουμε όποιους η άποψη τους δεν μας αρέσει, τότε αρχίζουν και βαράνε χοντρά κουδούνια.

Και ναι μεν η Δημοκρατία μας είναι κουλή, κουτσή, κηδεμονευόμενη και τα λοιπά (αν δεν ήταν πιθανότατα δεν θα υπήρχατε άλλωστε), αλλά εσείς πάτε να την ξεμουνιάσετε τελείως:





Update 27/5/2017. Ολόκληρος ο Πιτταράς για να τον ευχαριστηθείτε.  Μαζί με την βλακεία Μπόγδανου ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου ειναι ...φιλοτρομοκρατικός.


(απο τα παλιά) Ο Πιτταράς μας εξηγεί πως στην Μακρόνησο δεν ήταν τόσο άσχημα γιατί είχανε θάλασσα...



Tέλος Update
Το να ζητάνε να πέσει μαύρο σε σόσιαλ και μη μίντια, άτομα που μας πρήξανε με την ελευθερία της έκφρασης, της άποψης και τα λοιπά, ενώ ταυτόχρονα έχουν συλληφθεί πολλάκις να μας τρελαίνουνε στην μπαρούφα καταντά θλιβερό. Δεν είναι αστείο πια, γίνεστε επικίνδυνοι. Ο φανταστικός κόσμος στον οποίο ζείτε πλέον ούτε καν εφάπτεται της πραγματικότητας.

Όταν έχουν τελειώσει τα ψυχοφάρμακα και σνιφάρεις κόλλα καπνίζοντας πριονίδια


Ξέρουμε να κοροϊδεύουμε τον Ερντογάν, τον Τραμπ και τον Κιμ, αλλά κατά βάθος δεν διαφέρετε καθόλου, είστε μάλλον χειρότεροι διότι αν και φασίστες του κερατά ντύνεστε την προβιά του Δημοκράτη.

Συγνώμη λοιπόν εκ μέρους του πανελληνίου που δεν θέλουμε να ανοίξουμε ξανά την Μακρόνησο (! και όμως ακούστηκε και αυτό), ή να κατεβάσουμε το στρατό στους δρόμους, ή να ...κάνουμε κίνημα επειδή κάποιοι κατσαπλιάδες της κακιάς ώρας έκαναν μια απόπειρα δολοφονίας. Και αν η απόπειρα δολοφονίας Παπαδήμου μας κάνει μπανανία ήθελα να ήξερα τι ακριβώς είναι η Γαλλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ;



Διαχρονικό συμπέρασμα:



Υστερικόγραφον: Πως να μην γίνεστε ρόμπες στα social media όταν γίνεται κάτι σημαντικό - the guide. Διαβάστε το, και σοβαρευτείτε. Δεν μπορείτε να γίνετε σοβαροί, δεν έχετε τα προσόντα, προσπαθήστε τουλάχιστον να γίνετε σοβαροφανείς.

Υ.Γ.2. Σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, περαστικά στον Παπαδήμο. Σε καθαρά πολιτικό...

Υ.Γ. 3 και επί του πιεστηριου. Το να διαφωνείς με κάποιον πολιτικά, το να τον θεωρείς μή εκλεγμένο, δοτό, παρανομούντα και τα λοιπά δεν σημαίνει πως θες το θάνατό του, ακόμα και όταν οι πολιτικές του σε θίγουν προσωπικά σε ακραίο βαθμό. Και ο Παπαδήμος και το περιβάλλον του αν δεν το ξέρουν, ας το μάθουν: Η εξουσία συνεπάγεται προσωπική έκθεση και κριτική, όσο και αν κάποιοι κωλογλύφτες της κακιάς ώρας σε θεωρούν Μεσσία.


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/5/17 02:44

    "H πολιτική σημασία της επίθεσης στον Παπαδήμο ειναι περίπου μηδενική". Αυτό πραγματικά αξίζει σιχτιρισμό! Η δόλια αφοριστική του σαφήνεια αξίζει όσο μια φασιστική καταδικαστική σφαίρα. Είναι μια φασιστική καταδικαστική σφαίρα. Υπάρχει σκληροπυρηνική φασιστόχρωμη απονιά στη διατύπωση. Σημασία έχει να μη πεθαίνουν και να μη τραυματίζονται "δικοί μας". Αυτό είναι το βαθιά φασιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η λαρτζ διατύπωση. Ο νεοφασισμός στη νέα ύπουλη έκφανσή του: σαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχεις -πως να το πω ευγενικά- χασει την μπαλα. Η επίθεση στο ποστ κρινεται ως θλιβερό γεγονος, εύχομαι στον άνθρωπο περαστικά παρόλο που οι πολιτικές του επιλογές με πλήγωσαν βάναυσα.

      Το ότι δεν έχει πολιτική σημασία ειναι αυταπόδεικτο. Ούτε εν ενεργεία πολιτικός είναι, ούτε ήταν, ούτε επηρέαζε με κάποιο (ορατό) τρόπο τις πολιτικές καταστάσεις. Δεν ειναι μέλος κοινοβουλευτικού κόμματος, δεν άλλαξε σε κάτι η ζωή μας.

      Τα υπόλοιπα ειναι στην σφαίρα της φαντασίας και ΑΡΝΟΥΜΑΙ να θεωρήσω τον Παπαδήμο σαν κάτι ανάμεσα σε Μεσσία και φωτεινό παντογνώστη επειδή έτσι γουστάρει το mainstream.

      Περαστικά λοιπόν και πάλι στον άνθρωπο, αυονόητα καταδικαστέα η επίθεση, αλλά μέχρι εκεί.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/17 05:50

    Η πολιτική σημασία της επίθεσης στον Παπαδήμο φάνηκε από το πώς εισπράχθηκε και πώς εκφράστηκε από τα λαϊκά στρώματα. Αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν στα social media είναι εξυπναδίστικες ατάκες και χαριτωμενιές. Πού να άκουγες , τι λέγανε χτες οι εργάτες στοπ ναυπηγείο, για το τι χρειάζεται σε όλους τους μενουμευρώπηδες. Αλλά τι τα θες πλέμπα, παιδί μου. Δεν ξέρουν από "πολιτισμό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν, αλλά επειδή δεν πήγα καφενείο χτες, δεν έχω ιδέα τι λέει ο κόσμος. Η γενική εμπειρία λέει πως στα σόσιαλ μίντια οι εκφράσεις συνήθως ειναι ακραίες ενώ γενικά η ρητορική έχει εκτραχυνθεί, αν και όχι στο βαθμό των 80's ας πούμε. Εν τέλει μερικοί ικανοποιούνται, θυμώνουν, βρίζουν και εξοργίζονται προς οποιαδήποτε πλευρα κυριολεκτικά κατά παραγγελία. Μας βαράει το ντέφι ο Σκάι και μεις πηδάμε.

      Ε, εγώ προσπαθώ να σιχτιρίσω το ντέφι ;)

      Διαγραφή
  3. 'Περαστικά λοιπόν και πάλι στον άνθρωπο, αυονόητα καταδικαστέα η επίθεση, αλλά μέχρι εκεί.'
    Συμφωνώ με αυτό απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα που αναλύεις υπήρχε πάντα σαν μέρος της ανθρώπινης φύσης αλλά μέχρι πρόσφατα δεν ήταν στο προσκήνιο γιατί ήταν ο τρόπος με τον οποίον σκεπτόντουσαν πολλοί, χωρίς όμως να το διαλαλούν καθημερινά.

    Η αλλαγή ήρθε με δύο πόδια: Το ένα είναι η άμεση ηλεκτρονική πληροφόρηση με βομβαρδισμό περισσοτέρων δεδομένων από όσα μπορεί να εξετάσει ή και να επεξεργαστεί ένας άνθρωπος, όπου o κόσμος (χάβει και) αναμεταδίδει οτιδήποτε χωρίς το παραμικρό φίλτρο (εφ’ όσον συμβαδίζει με ό’τι ήδη πιστεύει). Το άλλο πόδι είναι η «άδεια» που έχει «δοθεί» στο να βγάζει ο καθένας τ’ απωθημένα του χωρίς εγκράτεια, σκέψη ή …φίλτρο. Πρωτοπορία ΗΠΑ, βλ., Homo Non-sapiens Trumpkinoidus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ίδια μέρα:
    α) γίνεται στοχευμένη επίθεση σε πρώην Πρωθυπουργό-Τραπεζίτη με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του και
    β) γίνεται εργατικό ατύχημα με 3 εργαζόμενους τραυματισμένους, τους 2 σοβαρά, σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο (μάλλον από έκρηξη φιάλης υγραερίου)...δλδ παρόμοιο ατύχημα με αυτό που λίγους μήνες νωρίτερα άφησε μία νεκρό και 5 τραυματίες σε ταχυφαγείο στην πλ. Βικτωρίας (θυμίζω...αλλά ποιος χέστηκε, για την ΜΑΡΦΙΝ δεν λέτε τίποτα, ξέρω)

    τι από τα 2 συνιστά τρομοκρατεί τον απλό λαό/εργαζόμενο/πολίτη και ως εκ τούτου συνιστά τρομοκρατία;

    οτί εκεί που πηγαίνει ήρεμος στην δουλειά του μπορεί¨
    (α) να αναγνωρίσουν ξαφνικά την αξία του και να τον κάνουν αρχιτραπεζίτη και μετά πρωθυπουργό (σαν υιό Μητσοτάκη ένα πράμα) και μετά να του βάλουν καμιά μπόμπα και να σπάσει κανά νύχι παρόλη την ένοπλη φρουρά/θωρακισμένα οχήματα/μέτρα προστασίας κλπ
    ή
    (β) να σκάσει καμιά φιάλη στην κωλοδουλειά που πληρώνεται ενα @@ και ήμισυ (ή στο κωλοταχυφαγείο που πήγε να πάρει καφέ) και να πάει αδιάβαστος;

    ψηφίστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir