Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Αυγούστου 27, 2022

Game Over

 Εισαγωγη: Αράχνες πιάσαμε ρε, για βούτα καμια ξεσκονίστρα!

Κυρίως θέμα: Τετέλεσται, game over, καπουτ, ζωή σε λόγου μας, πάμε για φρέσκα.

Αυτο που ειδα (όσο ειδα γιατι δεν αντεξα και όλο το σκηνικο) ΔΕΝ ήταν συζήτηση στην Βουλή. Ηταν η αποκάλυψη και περιφορά ενός πολιτικού πτώματος. Ηταν θλιβερή η προσπάθεια του Μητσοτάκη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ταυτόχρονα να εμφανιστεί ως τιμητής των πάντων και τριτευόντως να πει δεν γαμιέται ρε παιδιά όλοι το ίδιο ειναι.

Και εντάξει, αναμενόμενο ειναι σε τέτοιο θέμα ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης να κερδίζουν τις εντυπώσεις απο τον Μητσοτάκη, αλλά όταν ακόμα και το πολιτικό δείγμα που ονομάζεται Κατρίνης σε κάνει μπαούλο ενώ το πολιτικό ατύχημα που λεγεται Βελόπουλος δηλώνει έτοιμος να σε υποκαταστήσει οικολογικά (!), ε τότε ή που στραβά ειναι ο γιαλός ή που στραβά αρμενίζουμε.

Συνοπτικά, ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση ειχαν να απαντήσουν ή τελος πάντων να προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα εξής πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

1.  Για ποιον λογο παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης;

2. Παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοι; Με ποια κριτήρια;

3. Ειναι δυνατόν ο επικεφαλής της ΕΥΠ, ο Πρωθυπουργός δηλαδή, και μάλιστα επικεφαλής με δική του πρωτοβουλία και νομοθέτηση να μην έχει υπ΄όψη του την παρακολούθηση μιας τέτοιας καυτής πατάτας (ευρωβουλευτής γαρ ο Νικολάτσης);

4. Και το όψιμο ερώτημα που έβαλε (πολύ σωστά ΙΜΟ) ο Τσίπρας: Γιατί δεν αλλάζει ξανά την νομοθεσία έτσι ώστε αν η ΕΥΠ δεν βρει κάτι επιλήψιμο να ενημερώνει το "θύμα" μετά το περας της παρακολούθησης για το τι και πως και ποτε. Πράγμα που ίσχυε μέχρι που το άλλαξε με νόμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ποτε; Μα πριν update: αφού ειχε αρχίσει να παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη.


Όλα αυτα ειναι το ζουμί της υπόθεσης, ειναι πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, παιρνουν πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις και βασικά ειναι υποχρέωση της κυβέρνησης να τα απαντήσει λεπτομερώς και διεξοδικά.


Τι απαντήσεις λαβαμε;

1. Ο λόγος που παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης ήταν εθνικού συμφέροντος, ήταν νόμιμος αλλά (!) κατα Κυριάκον όχι ικανός να το δικαιολογήσει το πράγμα. Σαν να λέμε παράνομος δηλαδή. Αλλα δεν μας λέει ποιος ήταν γιατι δεν μπορει να μας το πει. Που σημαίνει ότι ο ίδιος τον ξέρει αυτοαναιρώντας τον εαυτό του όταν λέει πως δεν μπορει να τον ξέρει.

2 & 3. Δεν ξερει και δεν μπορει να ξέρει ο Πρωθυπουργός (και ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ΕΥΠ) ποιον παρακολουθεί η υπηρεσία. Τουτέστιν η υπηρεσία έχει όλη την άνεση να κάνει ότι γουστάρει ανεξέλεγκτα, αρκεί να βρει έναν πρόθυμο εισαγγελέα να υπογράφει καμια 30αριά αδειες παρακολουθήσεων την ημέρα. Χωρίς λογοδοσία πουθενά. Αν δεν ξέρετε πως λεγεται αυτό, θα σας το πω εγω: παρακράτος. Με την βούλα.

4. Για το τελευταίο (γιατι δεν αλλάζει το νόμο, να τον κάνει οπως ηταν προηγουμένως και να μπορει ο πολίτης να ενημερώνεται), απάντηση δεν πήραμε ποτέ ή τουλάχιστον δεν την άκουσα εγώ. Σαν να μην το πρότεινε ο άλλος.


Αυτός ο αποπάνω κυκεώνας χαζομάρας ή  παραδοχής ανικανότητας διανθίστηκε με τα εξής "alternative facts" κατα τον κανόνα του Τραμπ, ή fake news στο πιο νορμάλ:

* Η ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις της μας "σώσανε" απ την "ασύμμετρη απειλή" στον Έβρο πέρυσι. Δλδ εκαναν καποια μυστική απόβαση οι Τούρκοι ας πούμε και η ΕΥΠ τους πρόλαβε, όπως η ....Κουβα τους Αμερικάνοι στον κόλπο των Χοίρων ενα πράγμα. Λες και οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν κάνανε ότι κανανε στο φως της μέρας και δεν ήτανε εκει πέρα μια μαουνα ΜΑΤ, στρατος, πολιτοφύλακες, περαστικοί και ο στρατηγός Γλεντζές, με μια επιφύλαξη για τον στρατηγό Γλεντζέ που ειναι και μιας ηλικίας ο άνθρωπος. Λες και οι πρόσφυγες ήταν τίποτα πάνοπλοι κόμμαντος με 8 πολυβόλα και 34 χειροβομβίδες ο καθένας. Και τέλος παντων δεν καταλαβα τι έκανε η ΕΥΠ στην υπόθεση, προμήθευε δακρυγόνα στα ΜΑΤ;

* Και επι σύριζα παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα. Μνημονευσε κάποια. Τον διαψεύσανε όλοι πλην (;) του εντελώς ψεκασμένου πια Λαφαζάνη πριν περάσει καν ένα τέταρτο. Εκκωφαντικά μάλιστα και σε real time.


O τελευταίος πολιτικός σύμμαχος του Μητσοτάκη

* Οι βουλευτες της ΧΑ παρακολουθούνταν. Διαψεύστηκε απο τον πλέον αρμόδιο, τον Καμπαγιάννη πολύ πειστικά. Άσε που οι ΧΑτες ήταν ποινικοί εγκληματίες και όχι "εθνικός κίνδυνος", οποτε το καθεστώς των παρακολουθησεων τους (αν γινόντουσαν, που δεν έγιναν) θα ήταν άλλο και θα το έκανε η Αστυνομία και όχι η ΕΥΠ, οποτε το τι και πως και ποτε θα το ξέραμε χωρις κάποιο "εθνικο απόρρητο" να μας εμποδίζει

* Ο Τέλλογλου παρακολουθούνταν απο την κυβέρνηση Συριζα. Το διάψευσε (και πάλι) σε real time ο ίδιος ο Τελλογλου

* Ο Πάνος ο Καμμένος παρακολουθούνταν επίσης. Αδυναμία διάκρισης μεταξύ του Πάνου και του Δημήτρη Καμμένου που όντως (;) ειχε παρακολουθηθει  σε μια φαση στα πλαισια γνωστής υπόθεσης, και τελος πάντων Καμμένος ο ένας, Καμμένος ο άλλος, καμμένοι εγκεφαλικά και οι δυο, το ίδιο ειναι, δεν γαμιέται

* Ο Τσίπρας δεν μπορει να ήξερε τι έκανε η ΕΥΠ, οποτε μπορει κάλλιστα η ΕΥΠ να παρακολουθούσε πολιτικούς. Και ειναι το ίδιο με σήμερα που όντως ξέραμε πως παρακολουθείται ενας πολιτικός,, χωρίς μπορει και ίσως. Η μαλακία της ημέρας. Διότι:

α) Ο Τσίπρας δεν ειχε λόγο να ξερει τι έκανε η ΕΥΠ γιατι απλουστατα ΔΕΝ ΕΙΧΕ την ΕΥΠ στο Μαξίμου. Αλλα ειμαστε όλοι σιγουροι πως αν έσκαγε κανα ονομα που έκανε τζιζ, τι σκατά ο τότε υπεύθυνος θα του το έλεγε. Το πρόβλημα του Μητσοτάκη ειναι οτι ο ίδιος ήταν ο τότε υπεύθυνος στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει δλδ την πολυτέλεια του denialability που κάλλιστα θα μπορούσε να επικαλεστεί ο Τσίπρας (που προς τιμήν του δεν το έκανε). Μιλαμε για τετοια πατάτα που μέχρι και ο Μάνος την πήρε χαμπάρι:


β) Ο νόμος τότε δεν ήταν ο ίδιος, οπότε αν παρακολουθούνταν κάποιος πολιτικός θα το είχε μάθει ο άμεσα ενδιαφερόμενος κατόπιν εορτής.

* Τελευταίο και πλέον σιχαμένο: η άκριτη υιοθέτηση των ακροδεξιών φέικ νιουζ για το παιδι που πέθανε στον Εβρο:


(όλο το σχετικό θρεντ που τα μαζεύει εδώ)

Τι ήταν όλα αυτα: Κλασικές τραμπικές ρητορείες. ΦΟΥΜΑΡΑ. Πετάμε κουρνιαχτό, ανοιγουμε 350 θέματα, λέμε τις μαλακιες της αρκούδας, επιμένουμε κιολας και στο τέλος ελπίζουμε οι φίλοι μας στα μίντια ή και σκετο φιλοι να δηλώσουν ικανοποιημένοι. Όσοι διαφωνουν ειναι "εχθροι του έθνους" και πρακτορες σκοτεινών δυνάμεων. Η πραγματικότητα ομως ειναι απλη: τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα, απαντήσεις δεν πήραμε και απεναντίας πιάστηκε να λέει ψέμματα σε κάθε, μα κάθε επιχείρημα του. Και στο τέλος είπε και το αμίμητο: το θέμα ειναι ποιον πιστεύει ο κόσμος, ή εσάς ή εμένα! Οτι έχει μούτρα και μιλάει δλδ. Στην ίδια ομιλία που είχε πιαστεί να λέει ψέμματα 5 φορές σε 20-25 λεπτά!


O Βαρουφάκης του το είπε στα ίσια. Σε άλλες χωρες, αν πιαστει ο Πρωθυπουργός να ψεύδεται, παραιτείται. Ούτε αυτο το κατάλαβε ο Κυριάκος.

Αξεπέραστο

Ποιο ειναι το δικο μου πόρισμα απο όλα αυτα; Ο Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά. Ο ίδιος δεν φαινεται να το έχει χαμπαριάσει ακόμα, αλλά ακόμα και αν κερδίσει τις εκλογές, ακομα και να κυβερνήσει αλλα 15 χρόνια θα ειναι ενας πρωθυπουργός παρωδία μιας κυβέρνησης ανέκδοτο με μηδέν αξιοπιστία και ακόμα λιγότερο κύρος. Μέσα και έξω. Ενα ανέκδοτο της διεθνούς πολιτικής. Όπως ήτανε πχ για χρονια στην Ιταλια ο Μπερλουσκόνι, αλλα στο πιο χαζό. Οι λέουρες του συστήματος το έχουν χαμπαριάσει (πχ Παυλόπουλος, Αλιβιζάτος, ενώ οι πρώην ΠΘ της ΝΔ, Σαμαρας και Καραμανλής την είχαν κοπανήσει απο την πλεον κρίσιμη συνεδριαση της Βουλής εδώ και κάμποσο καιρό για να μην χρειαστει να τον χειροκροτήσουν). Μέχρι και ο Βενιζέλος το χαμπάριασε και τον ξέχεσε φορές δύο, την μία μάλιστα ρε real time (ξανα) ενόσω μίλαγε ο Κυριάκος στην Βουλή. Και δεν ειμαστε και τόσο αθώοι να υποθέσουμε οτι ο Βενιζέλος ξαφνικά αγάπησε την νομιμότητα και το Σύνταγμα. Η βασική ικανοτητα του Βενιζέλου ειναι να ερμηνεύει τους νομους ή να νομοθετεί με βάση το προσωπικό του συμφέρον. Και το προσωπικό του συμφέρον στην παρούσα φάση ειναι να μείνει οσο το δυνατόν πιο μακρυά απο τον Μητσοτάκη. Η άλλη συνταγματολογική πασοκική γλίτσα, ο Λοβέρδος βεβαίως, ειναι υπερ Κυριάκου και πως κάνετε έτσι και λοιπά, αλλα δικαιούμαστε να υποθέσουμε πως και αυτός κοιτάζει αυστηρά το προσωπικο του συμφέρον και τελος πάντων, το πιάνετε το υπονοούμενο. 

Η ασέλγεια λοιπόν επί του πολιτικού πτώματος Μητσοτάκη απο Τσίπρα, Κατρίνη και Βαρουφάκη ήταν και εύκολη και άκοπη. Η ιδανική φράση που θα περιέγραφε τα χτεσινά θα ήταν αυτη των Dark Elves οταν τρωγανε καναν εύκολο εχθρο: Δεν θέλω δόξα. Ο Κατρίνης του το είπε στα μουτρα πως ηθελε να κανει το ΠΑΣΟΚ γκομενα του. Κουβέντα ο Κυριάκος. Ο Τσίπρας του είπε πως εχει μειωμένη αντίληψη, σαν το αισιοδοξο σενάριο. Μοκο ο Κυριάκος. Ο Βαρουφακης πρακτικά τον ειπε βλάμένο. Αλλο θέμα ο Κυριάκος. Και τι να πει, αφου η βασική του υπερασπιστική γραμμή ήταν πως ενώ ήταν υπεύθυνος της ΕΥΠ δεν είχε (και δεν μπορούσε να έχει κιολας) ιδέα για το τι αυτή έκανε; 




Το βασικότερο πρόβλημα "κυβερνησιμότητας" του Σύριζα μέχρι πρότινος ήταν οτι κανεις δεν εμφανιζόταν να θέλει να συμπράξει κυβερνητικά μαζί του, για τους δικούς του λογους ο καθένας. Εκει ήταν λοιπον παραδόξως κυρίαρχη η ήδη δεχομενη κυβερνητική φθορά ΝΔ η οποια μπορούσε να υπολογίζει και στο ΚΙΝΑΛ και στον Βελόπουλο και τελος παντων και το ΚΚΕ δεν θα έκανε και κανα κολωκοτρονέικο αγώνα. Οποτε η -μητσοτακική- ΝΔ μπορούσε βάσιμα να ελπίζει πως θες έτσι θες γιουβέτσι μετά τις εκλογές θα ήταν πάλι στα πράγματα. Αυτην την στιγμή οι όροι εχουν αντιστραφει 100% και η -μητσοτακική επαναλαμβάνω-ΝΔ ειναι πλεον τοξική. Ο ΣΡΖ δεν ενδιαφέρεται ούτε για οικουμενικη, ο Ανδρουλάκης δεν ειναι τρελος να αυτοκτονήσει πολιτικά συνεργαζόμενος με αυτους που θελανε να τον κάνουν γκομενα τους, ο Βελοπουλος ειδε ψαχνο και θέλει να δαγκώσει και ο Βαρουφάκης ευκαιρία έψαχνε να κόψει οποιαδήποτε γέφυρα μαζί τους. Και αυτό ειναι 100% προσωπικό κατόρθωμα του Μητσοτάκη και της αδέξιας προσπάθειας του (;) να χειραγωγήσει ένα κόμμα που έτσι και αλλιως ηταν αρκετα φιλικά διακειμενο προς αυτόν.  Στην παρούσα φάση λοιπον η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία ή παει για φούντο. Και αυτοδυναμία δεν διαφαίνεται.  Και αυτο ο μέσος ψηφοφόρος το καταλαβαίνει. Οποτε.....

Το καλύτερο για την χώρα, αλλα και για την ΝΔ, ειναι να αποχωρήσει ησύχως. Να ορκιστει νεος Πρωθυπουργός απο την παρουσα βουλή και να πάει ο Μητσοτάκης σπίτι του. Πριν βγουνε τίποτε καινούρια και έχουμε χειρότερες εξελίξεις. Αν μείνει, μοιραία, πέρα απο ανέκδοτο, η διακυβέρνηση του θα αποκτήσει ακόμα πιο σαφή καθεστωτικά και ψεκασμένα χαρακτηριστικά, κατι που δεν ειναι καλό ούτε για την χώρα, ούτε για την ίδια την ΝΔ. Και οκ, για την ΝΔ χεστήκαμε, αλλα κυβερνάει και οι μαλακιες της εχουν αμεσο αντίκτυπο σε μας.

Ταυτα και μένω και πολύ ασχολήθηκα για ένα πράγμα που βοά εδω και ενα μηνα. Ειχα γραψει απο την πρώτη στιγμή πως το πράγμα δεν ειναι διαχειρίσιμο, δεν μαζεύεται, δεν συμψηφίζεται και δεν σπινάρεται. Προφανως απο διαχειριση παει σκατα και αν, μεσα στην απολυτη αυταρέσκεια και αυτοαναφορικότητα που τους δινουν τα φίλια ("πετσωμένα") ΜΜΕ, πουν οτι το μαζέψανε, απλα η συνέχεια θα ειναι πολύ πολύ χειρότερη. Για όλους.


Love & kisses

Zaphod


Υ.Γ. Επίσης πολυ θεαματικά μας τελείωσε η παπάτζα των αρίστων και του επιτελικού κράτους. Απο τους τότε χειροκροτητές της συγκεντρωτικής σε βαθμό κομπλεξισμού διακυβέρνησης Μητσοτάκη ούτε ενας, ρε ούτε απο την Καθημερινή, δεν βρέθηκε να πει πως νταξ παιδια μπορει να έγινε μαλακια, αλλα το επιτελικό κράτος ειναι κατα βάση καλή ιδέα. Γιατι μερικοί πρέπει να την φάνε στον κώλο για να καταλάβουνε, αλλιως δεν σούρνουν με τίποτα.


Υ.Γ. 2. Τα μαντάτα απο το οικονομικο πεδίο επίσης δεν ειναι καλα. Το χρέος και το έλλειμα ανεβαίνουν, καβάτζες (αποθέματα) δεν υπάρχουν και η φάση ολοένα και περισσότερο θυμίζει εποχές 3ης θητείας Καραμανλή, οπου ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός.....εκτροχιάστηκε. Οι Έλληνες δειχνουν ότι πανε να κάνουν την ίδια ακριβώς μαλακία μέσα σε 15 χρόνια και αυτό ειναι όσο να πεις αξιοθαύμαστο. Και τι κάνει ο Κυριάκος; Διορισμούς και επιδοτήσεις ρεύματος στους παρόχους. Κοινως τους δινει απευθειας λεφτά απο τα κρατικά ταμεια, τα οποια τα χρεωνόμαστε όλοι εμείς. Σας θυμίζει κάτι;

Υ.Γ. 3. Δεν αναφέρθηκα στις ομιλίες Κουτσούμπα γιατι ολο κατι γινόταν στο σπίτι οταν μίλαγε ο Μήτσος και δεν τις άκουσα, οποτε αφήνω ανοιχτο το ενδεχόμενο να τον έκανε πουτάνα και αυτός.

Υ.Γ. 4. Πολυ γέλασα με την αποστροφή Κυριάκου πως τους Πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο λαός και μονο ο λαός (ψέμματα: ο λαός εκλέγει Βουλή και η Βουλή δινει εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση/Πρωθυπουργό, με βαση βεβαιως την αρχη της δεδηλωμένης). Μεσα στην απόγνωση του να βγάλει απο κάπου καλή ατάκα μηδένισε την Κυβέρνηση Παπαδήμου την οποια και στήριζε μαζί με το όλο αφηγημα της

Ε μα πχια







4 σχόλια:

  1. Μια σωστή ανάλυση της υπόθεσης του ότι βασιλεύει ανικανότητα (και φαιδρότητα), αγαπητέ. Παντού (συμπεριλαμβανομένου του εκλογικού σώματος). Έχοντας μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου το 45% προσπαθεί να επιστρέψει στα πριν του (Αμερικανικού) εμφυλίου καθεστώτα και ζων εις την γεωγραφική έκφραση φερόμενη ως «Ιταλία», όπου σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να ψηφίσουν φασιστική κυβέρνηση δεξιάς ενότητας, αγναντεύω νοτιοανατολικά του Ιονίου (όπου θα αφιχθώ την επαύριον), και ερωτώ, ο ανόητος, αν όχι αυτά, ποίες άλλες εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν πλέον στην άκρως προχωρημένη νιότη μου, που να διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ του «έξι» και της «μισής ντουζίνας»; Άστα, φίλτατε, παραδίδουμε στις επόμενες γενεές άγνοια, εγωκεντρισμό και την υπέροχη ελαφρότητα της αυτοϊκανοποίησης καθώς ο υδράργυρος και τα ύδατα θα ανεβαίνουν ανεπιστρεπτί… Game Over, πράγματι. Απλά δεν το έχουνε πιστέψει/χωνέψει πολλοί και πολλές ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι δεν παμε καλα, και θα παμε ακόμα χειρότερα. Ουτε γω ειμαι γενικά ιδιαιτερα αισιοδοξος, αλλα τι σκατα άλλο να κανω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι άλλο να κάνουμε... Εμείς πάντως ζούμε σε μικρό χωριό, υψόμετρο 620μ, και όποιον νέο άνθρωπο δω μπροστά μου οποιασδήποτε εθνικότητας οπουδήποτε, του/της ζητώ συγγνώμη για το τι τους παραδώσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα παμε χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir