Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007

Αποκλειστικό: Το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού

Τροφή για σκέψη μου έδωσε ένα post του Estarian, το οποίο ομολογουμένως έβγαλε γέλιο. Είπα λοιπόν να το ψάξω ελαφρώς το ζήτημα. Γι΄αυτό και άργησα να γράψω κάτι, γιατί ήθελα να είμαι όσο έγκυρος μπορώ.
Η πραγματικότητα λοιπόν διαψεύδει τις σαθροφιλοσοφίες του προανεφερθέντα μασκαρατζίκου και μετά από επισταμένη μελέτη έχω τις τελευταίες και ακριβείς πληροφορίες για το βιβλίο και την νέα μορφή που θα έχει..

Η κατσ... εεε, η κυρία υπουργός εννοούσα, απ' ότι μάθαμε όλοι μας υπέκυψε στις πιέσεις του θεοσεβούμενου ΕΛληνικού Ορθόδοξου, Αριστερού, Δεξιού, Κεντρώου, Μπακ-χαφ, χριστεπώνυμου και εξαγριωμένου πλήθους και αποφάσισε να αντικαταστήσει τις αλήστου μνήμης κοτσάνες περί συνωστισμού (ναι ρε είχε πολλή κίνηση, έχετε κανένα πρόβλημα;) και άλλων τινών και να αποκαταστήσει την ιστορία του έθνους μας. Τελεία, τα κεφάλια μέσα και μην κουνηθεί κανείς!!

Αποκαλύπτουμε λοιπόν, μετά από ενδελεχή και δεν συμμαζεύεται έρευνα, τα "αναμορφωμένα" περιεχόμενα του νέου βιβλίου ιστορίας της ΣΤου (δεν θέλω ου!) Δημοτικού.

Για όσους δεν ξέρουν αναφέρω εισαγωγικά πως το νέο βιβλίο αναφέρεται στην Μεσαιωνική Ιστορία του Ορθόδοξου ΕΛληνικού Έθνους και φτάνει μέχρι προχτές σχεδόν. Παρ' όλα αυτά κρίθηκε απαραίτητο να μπει ένα εδάφιο στην εισαγωγή το οποίο και αποκαθιστά την παγκόσμια ιστορία μιας και αναφέρει πως η πραγματική ρίζα του σύγχρονου Ανθρώπου δεν ήταν η Αφρική καθώς ενομίζετω έως σήμερα αλλά μια περιοχή λίγο πιο βόρεια, όπου και ο αυτόχθων άνθρωπος φαίνεται κυριολεκτικά να φύτρωσε μιας και από εκεί αποδεδειγμένα βρίσκονται τα αρχαιότερα σημάδια της παρουσίας του. Για να είμαστε πιο ακριβείς πρέπει να εστιάσουμε στην Ελλάδα και την σημερινή Πελοπόννησο για να βρούμε τα πρώτα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας στον πλανήτη. Ίσως γι΄αυτό πολλοί κάτοικοι της χώρας, περήφανοι για το γεγονός αυτό, δεν έχουν εξελιχθεί και πολύ από τότε.

Μετά η ιστορία αρχίζει με τα γνωστά. Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα που υποκλέψαμε κατά την συγγραφή από μια νέα ομάδα σοφών:

Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Οι προασπιστές της πρωτεύουσας του ΕΛληνισμού, όλοι μαζί ενωμένοι αντιστάθηκαν με επιτυχία στον βάρβαρο κατακτητή για μέρες, μέχρι που οι υπέρτερες σε αριθμό, βάρβαρες και απολίτιστες ορδές των αγράμματων μογγόλων βρήκαν μια πόρτα που είχε ξεχάσει κατά λάθος ανοιχτή ένας αφηρημένος καντηλανάφτης, και έτσι κατάφεραν να μπουν μέσα. Ο τελευταίος ηρωικός αυτοκράτορας αναλήφθηκε στους ουρανούς και περιμένει την ευκαιρία να επανέλθει όταν, πρώτα ο Θεός, η Κων/πολη γίνει και πάλι ελληνική. Μη διασταυρωμένες πηγές αναφέρουν πως ο καντηλανάφτης είχε σκιστά μάτια, μια ΕΛιά στο πηγούνι και έλεγε πως καταγόταν από μια έρημο στην Ασία.

Κρυφό σχολειό (ο τόνος στην λήγουσα).
Οι Βάρβαροι Τούρκοι ως γνωστόν σιχαίνονταν το γραπτό λόγο μιας και επικοινωνούσαν μόνο με γρυλίσματα ή αγκωνιές. Γι αυτό και είχαν απαγορεύσει την διάδοση του γραπτού λόγου. Ευτυχώς για το ελληνικό έθνος η εκκλησία, αυθόρμητα και καθολικά και ενωμένα αποφάσισε να τους μάθει την γλώσσα των προγόνων τους, δηλαδή του Ισαάκ, του Ιακώβ.....εεε λάθος, του Απόστολου Παύλου, του Άι Δημήτρη και κάποιων διαχρονικών ΕΛλήνων χριστιανών που επέζησαν του μιάσματος του δωδεκαθεϊσμού, όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και μερικοί άλλοι. Δυστυχώς τα γραπτά των υπόλοιπων αρχαίων συγγραφέων δεν κατάφερε να τα διασώσει μιας και το χαρτί υγείας δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα. Ευτυχώς τα βρήκαμε από πηγές του εξωτερικού, και είδαμε σε τι πλάνες είχανε πέσει οι υπόλοιποι.


"Στα Κρυφά Σχολειά οι παπάδες και οι ιερωμένοι αναλάμβαναν να μαθαίνουν κρυφά στα Ελληνόπουλα Ελληνικά γράμματα. Λειτουργούσαν κρυφά σε ολόκληρη την Ελλάδα και μεταλαμπάδευαν στα νεαρά Ελληνόπουλα τις Ελληνικές αξίες και παραδόσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους φαίνεται πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η θρησκεία στην ζωή του Έλληνα, και για αυτό ακριβώς το λόγο ο Ελληνικός Σταυρός έχει εξέχουσα θέση πάνω στην Ελληνική Σημαία.
Ο σταυρός ενώνει το κυανό με το λευκό, το αρσενικό με το θηλυκό, σε ένα υπέρτατο συμβολισμό αγάπης, έρωτα, ανδρείας και θυσίας, συμβολίζει τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο και μετέπειτα τον Χριστό. Εκτός του ότι συμβολίζει την Ελληνορθόδοξη πίστη μας, το πανάρχαιο αυτό σύμβολο στην ελληνική σημαία, ο ισοσκελής σταυρός είναι η ελληνική Τετράκτυς, το σύμβολο του Δία, του Ήλιου, που μεταλαμπαδεύει Φως και Ζωή."
(
Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ», http://www.athena.agrino.org/classes/class_b.htm)



Επανάσταση 1821.


Την 25η Μαρτίου 1821 γύρω στις 12 το μεσημέρι, κατόπιν συνεννόησης με τους Φιλικούς ο Άγιος Παλαιών Πατρών Γερμανός πήρε το σκέπαστρο της Αγ Τράπεζας της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, μάζεψε τους οπλαρχηγούς και τους όρκισε στην επανάσταση δίνοντάς τους το σκέπαστρο για σημαία. Όλοι μαζί τότε ενώθηκαν, κληρικοί, λαϊκοί, αγρότες, τσιφλικάδες και λοιποί και όρμησαν στους Τούρκους οι οποίοι και σύντομα αποχώρησαν από την Πελοπόννησο. Οι Έλληνες έδειξαν τι μπορούν να κάνουν όταν είναι μονοιασμένοι. Οι Τούρκοι από την τρομάρα τους εγκατέλειψαν τις πόλεις και έτσι η νήσος του Πέλοπα και μάνα του ανθρώπινου είδους, καθώς είδαμε νωρίτερα, πέρασε στα ελληνικά ορθόδοξα χέρια αναίμακτα. Οι Τούρκοι από την τρομάρα και την ζοχάδα τους έκαψαν και κατέστρεψαν πολλές ειρηνικές και φιλήσυχες ελληνικές πόλεις και νησιά. Η βαρβαρότητα τους τελικά τους κατέστρεψε μιας και οι αγαθές ξένες δυνάμεις μην μπορώντας να ανεχτούν τόση καφρίλα, συγκινημένες από την ομόνοια και αγωνιστικότητα των Ελλήνων αποφάσισαν να μας βοηθήσουν, όχι πως ήταν απαραίτητο μιας και τα ανώτερα γονίδια της φυλής θα μας έδιναν την νίκη ούτως ή άλλως.


Αύξηση προνομίων εκκλησίας κατά την Τουρκοκρατία.
Ψεύδη που διαδίδουν άθεοι.

Θάνατος Καποδίστρια. Θάνατος Λαμπράκη.
Τροχαία ατυχήματα.


Φυλακίσεις Κολοκοτρώνη και λοιπών αγωνιστών του '21.
Λάθη συνεννόησης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Εμφύλιος 46-49
Διαδόσεις των κομμουνιστών.

Δικτατορία 67-73
Ατελής προσπάθεια ανάληψης εξουσίας από το στρατό με απώτερο στόχο την προστασία του χριστεπώνυμου πλήθους από την αθεΐα. (σ.σ. συνωστισμός και μαλακίες)

Πολυτεχνείο
Συνωστισμός διαμαρτυρόμενων φοιτητών κατά την επιχείρηση αστυνομικών εναντίων 16 κατσαπλιάδων που παρανόμως είχαν κλείσει την σχολή. Οι φοιτηταί συνωστίσθηκαν κατά την διάρκεια πορειών διαμαρτυρίας εναντίον των καταλήψεων.


Αυτά προς το παρόν. Ενδέχεται να επανέλθω εαν και όταν έχω νεότερα Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Αν κάποιος έχει ομοίως πρόσβαση στην ομάδα σοφών που γράφει το νέο συμπληρωμένο βιβλίο, δυνατά και ελληνικά, καλείται να προσθέσει αφιλοκερδώς τον οβολό του.


11 σχόλια:

  1. Άντε και με +λιακόπουλο+ προθυπουργό!! Σε καλό δρόμο είμαστε... με ήλιο θα φτάσουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν δύναμαι να προσφέρω τον οβολό μου μια που βάφω ένα δωμάτιο και μού χει φύγει ο πάτος -για να το θέσω κομψά-, αλλά δεν μπορώ να μην σε συγχαρώ. Α- π ο λ α υ σ τ ι κ ό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το χωράει το μικρό μου το κεφαλάκι κι ούτε το χώρεσε και ποτέ δηλαδή πως τα καταφέρνει ο μαλάκας ο Κοιλιόδουλος και χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν. Ειλικρινά τώρα. Φταίει αυτός, ή οι υπόλοιποι είναι ΤΟΣΟ ζώα; την τρέλα μου και την αθεϊα μου μέσα...

    θα αρχίσω να φωνάζω ψωμί ελιά και Κότσο βασιλιά αλλά θα εννοώ τον Κώστα τον φίλο μου απο μυλοπόταμο...άσχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ραμαν: Το γαμώτο είναι πως μετά τα κακά συνήθως έρχονται τα χειρότερα!

    @3 parties a day: Thnx και καλό βάψιμο!

    @tinkerbell: Κοιλιόδουλος! Γαμάτο! Ήξερα το Χουντόδουλος, Χριστοδουλόπουλος, ΧριστόδουλΑς αλλά εσύ με έστειλες!
    Οι λόγοι περί χωσίματος προφανείς: Κινδυνεύουμε να χάσουμε πελατεία! Ξαναγράφω την παράγραφο για το κρυφό σχολειό (μιλάμε για μεγάλο παραμύθι, το οποίο στην τότε λογογραφία κτλ δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ!) που με έστειλε:
    "Για όλους αυτούς τους λόγους (στην μούφα δηλ;) φαίνεται πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η θρησκεία στην ζωή του Έλληνα"

    Πάνω σε τέτοια παραμύθια βασιζόμενοι, πουλάνε το δικό τους και τελικά παραμένουν
    α)φραγκάτοι
    β)κράτος εν κράτει
    γ)και έχουν και το θράσος να το παίζουν και υπεράνω διαστρεβλώνοντας την ιστορία συνεχώς!
    Τα άλλα είναι φιλολογία...


    Άσχετο, αλλά μου 'ρθε: Με το παρόν δεν υπερασπίζομαι το υπάρχον βιβλίο, το οποίο ήταν απλά λιγότερο άσχημο από προηγούμενα, αλλά εξακολουθεί να με τσαντίζει η φασίζουσα νοοτροπία μερικών που επειδή ξέρουν 1,7 αρλούμπες το έχουν βάλει αμέτι μουχαμέτι να μας τις κάνουν πραγματικότητα - με το ζόρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγιε μου κροκόδειλε, με τι αρλούμπες γεμίζει τα μυαλά των παιδιών αυτό το κατ'ευφημισμόν εκπαιδευτήριο; Υπάρχουν σώφρονες γονείς που αφήουν να διδάσκονται τα παιδιά τους τέτοιες μαλακίες;

    'Απαιχτο το νεο υγιές βιβλίο ιστορίας, Να προσθέσω κάτι για την εθνική αντίσταση;

    "Οι κομμουνιστές υπήρξαν πάντοτε σύμμαχοι των γερμανών κατακτητών, απο τότε που ο αιμοσταγής τύρρανος Στάλιν συμμάχησε με τον Χίτλερ. Όταν δεν εργαζόντουσαν για την προσάρτηση της ελληνικής μας Μακεδονίας στην Βουλγαρία, κατέσφαζαν με κονσερβοκούτια τους έλληνες πατριώτες τσολιάδες, οι οποίοι προσποιούμενοι συνεργασία με τους Γερμανούς, αντιστέκοντο ηρωϊκά, εκκαθαρίζοντας κομμουνιστικούς θυλάκους, όπως τα Καλάβρυτα. Εθνική αντίσταση επίσης άσκησαν και οι έμποροι της ανεπίσημης αγοράς, οι οποίοι συκοφαντικά χαρακτηριζόντουσαν 'μαυραγορίτες' απο τους κομμουνιστές. παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που προκαλούσε η παρακράτηση αγροτικών προϊοντων για την κάλυψη των αναγκών του Ράιχ και η καταστροφή του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου απο τις δολιοφθορές των κομμουνιστών, οι 'μαυραγορίτες' δημιούργησαν μια παράλληλη αγορά τόσο βασικών αγαθών όσο και αγαθών πολυτελείας που βοήθησε το έθνος να επιβιώσει και να διατηρήσει ακμαίο το ηθικό του. Σε αναγνώριση δε των υπηρεσιών τους, οι αντιστασιακοι 'γερμανοτσολιάδες' και 'μαυραγορίτες' επιλέχθηκαν απο τους απελευθερωτές μας σαν ηγέτες της απελευθερωμένης Ελλάδας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @penguin_witch: Ευχαριστώ για την προσθήκη! Καλώς όρισες!

    @david: Βρε που χάθηκες και είχα ανησυχήσει;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνωστισμός ήταν μονο στη Σμύρνη. Στο Πολυτεχνείο 10 νοματαίοι τι συνωστισμο να κάνουν ρε; :P
    Επίσης ο εμφύλιος δεν ήτο διαδώσεις των κομμουνιστών ποσώς. Ήτο ήττα των τραγική και ολοκληρωτική. Ημείς οι Ταγματασφαλίται ενθυμούμεθα μειδιώντες εκείνην την ωραίαν ημέραν στη Βάρκιζαν.. αχ! ωραίοι χρόνοι!
    Και όπως έλεγε και ο θείος Αρτέμης, "Λεζ Αλλεμαν σον μεζ αμί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως σε βιβλίο που θεωρείτο και -σχετικά- σοβαρό ανάμεσα στις διάφορες αντιστασιακές οργανώσεις αναφέρεται και η Χ.... αμα σε λίγο το δούμε γραμμένο και σε σχολικό βιβλίο δεν υπάρχει λόγος να απορήσουμε ιδιαίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @estarian: Πάντως έχει πλάκα που για πολλά χρόνια ο εμφύλιος καλούνταν από τους δεξιοί "συμμοριτοπόλεμος" και από τους αριστεροί "δεύτερο αντάρτικο".... Άστα και βράστα!

    @ellie: ΣΟΒΑΡΑ;;;; Που πάμε ρεε... Ποιος ηταν που μίλαγε συγκινημένος για τους ένδοξους χίτες προγόνους του; Ο χερι-χέρι; Πάντως αν συμβαίνει και αυτό δεν πάμε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γενικά υπάρχει μια τάση νέας ανάγνωσης στον εμφύλιο πόλεμο που θυμίζει παλιές καλές εποχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. :-) :-) :-) :-) Άπαιχτο! καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir