Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαρτίου 29, 2008

Ασφαλιστ(ρ)ικό

Ερ: Τι γίνεται με το ασφαλιστικό ρε παιδιά;
Απ: Της πουτάνας!!!

Δεδομένα (με τους ισχύοντες νόμοι και καταστάσεις):
  1. Τα ταμεία έχουν λίγα γκαφρά. Και όχι μονο αυτό αλλά και αυτά που έχουν ΔΕΝ αποδίδουν τα συνήθη κέρδη (σε επενδύσεις) που αποδίδουν άλλα ταμεία στο εξωτερικό. Τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά που έχουν γενικώς τα ταμεία ασφαλίσεως σαφώς και δεν κάθονται να σε περιμένουν αλλά ΠΡΕΠΕΙ να επενδύονται με ασφαλή τρόπο (πχ αγορά και πώληση ακινήτων) έτσι ώστε να εξασφαλίζουν κέρδη.
  2. Ανασφάλιστη εργασία
  3. ΠΟΛΥ ανασφάλιστη εργασία
  4. Η εισφοροδιαφυγή από εργοδότες και κράτος είναι τεράστια. Μάλιστα, όταν ο εισφοροδιαφεύγων το....παραδέχεται τότε του γίνονται ....ευκολίες πληρωμής (18765 μηνιαίες δόσεις ή αλλιώς χαμένο χρήμα)
  5. Λόγω υπογεννητικότητας ο αριθμός των νέων που ξεκινάν εργασία είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό των νέων και μελλοντικών συνταξιούχων
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως με αυτά τα δεδομένα το σύστημα νοσει και μοιραία κάποτε θα φουντάρει. Η λύση, αν κατάλαβα καλά τουλάχιστον (όπου κάνω λάθος ή ξεχνάω κάτι διορθώστε με), που χοντρικά προτείνει η κυβέρνηση περιέχει λίγο ή πολύ τους ακόλουθους παράγοντες εξοικονόμησης χρημάτων:

  1. Κόψιμο "προνομιακών επαγγελμάτων". Εν μέρει σωστό μιας και για ένα διάστημα και η κουτσή Μαρία έπαιρνε βαρέα-ανθιγυεινά
  2. Κόψιμο "προνομιακών συντάξεων". Μεγάλη μαλακία και ισοπέδωση προς τα κάτω. Σιγά ρε μην τους σκοτώσουμε κιόλας για να κάνουμε οικονομία. Αν είστε μάγκες βάλτε νόμο που θα ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ καθε έναν που ήταν βουλευτής έστω και για μία μέρα να παίρνει την κατώτατη σύνταξη, να δούμε πόσο μπορεί να ζήσει με αυτά τα λεφτά
  3. Ακόμα και οι εργολάβοι των δημοσίων έργων μπορούν τώρα να εισφοροδιαφεύγουν βάσει νόμου που στηρίζεται στην αρχή της...ισότητας (αφού το κάνουν οι άλλοι...). Για όσους δεν κατάλαβαν για να πάρει κάποιος δημόσιο έργο πρέπει να έχει ασφαλιστική ενημερότητα, δηλ να μην χρωστάει σε κάποιο ταμείο. Αυτό τώρα είτε αλλάζει (δεν απαιτείται ενημερότητα) είτε ενημερότητα δίνεται με .... την υπόσχεση πως θα πληρώσει ο εργοδότης (ναι και μετά βγήκε ο δράκος και τους έφαγε όλους. Και γάμησε και την πριγκίπισσα)
  4. Αύξηση ορίων ηλικίας γενικώς. Εδώ έχουμε ισοπέδωση προς τα πάνω. Πιθανόν να υπάρξει και αύξηση εισφορών από μέρους των εργαζομενων. Τα δικά τους ασφάλιστρα βλέπετε κόβονται κατευθείαν από το μισθο και δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε σε....δόσεις!
  5. Μείωση των συντάξεων, σαν συνέχεια του (*@!?&*)(*)(@&&(__|||__) νόμου Ρέππα.
  6. Το 10% των φραγκάτων ταμείων θα μπει σε "κοινό ταμείο" υπό την "εποπτεία" της κυβέρνησης (το πιάνετε το υπονοούμενο;;;;)

Μάλιστα. Και εγω ο μαλάκας ρωτάω:
  1. Το ταμείο νοσεί εξαιτίας των εργαζομένων; Αν ναι καλώς γίνονται όλα. Αν όχι γιατί να πληρώσουμε εμείς την νύφη για τις δικές σας μαλακίες; Εγώ έπαιξα ρε μπαγλαμάδες τα λεφτά του ΙΚΑ στην "Μαλακομαλακοπίτουρας Α.Ε."; Εγώ επέτρεπα σε κάποιον να μην πληρώνει και τον ...τιμωρούσα δίνοντας του νέες δουλειές;
  2. Η μόνιμη αντίδραση των νέων (;) της ηλικίας μου (ίσα ρε νιάτο!) είναι πως "μαλακίες, δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ". Το ξέρουν. Και ξέρουν και το γιατί, παρ' όλο που δεν το πολυλένε. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, αυτό είναι. Ξέρετε πως όσο ο μαλάκας δουλεύει και παράγει 100, τα 60 πάνε στην τσέπη σας ή σε τσέπες ημετέρων. Μπορώ ρε πούστη να μην δίνω στο ΙΚΑ ούτε φράγκο και να τα βάζω σε ένα σεντούκι για τα γεράματα; Ποιο πολλά θα πάρω μου φντ.
  3. Πρόστιμο και αποκλεισμό από δημόσιες δουλειές όσων εισφοροδιαφεύγουν γιατί δεν κάνετε, να δείτε πως μαζεύονται τα φράγκα; Μήπως γιατί οι μισοί εργολάβοι έχουν και εφημερίδες/κανάλια/περιοδικά και ανέχεστε να σας "εκβιάζουν"; (έχω βαρεθεί να ακούω όλες τις κυβερνήσεις να λένε πως δεν εκβιάζονται. Πωπω τρόμαξα!)
  4. Η δικαιολογία πως "θα φύγουν οι επενδυτές από την χώρα αν.." είναι για τον μελεούτσο. Αν φύγουν αυτοί θα έρθουν άλλοι, όσο η φορολογία κερδών είναι χαμηλή (τι χαμηλή, η χαμηλότερη στην Ευρώπη)
  5. Αφού έχουμε υπογεννητικότητα και λίγους νέους στο κουρμπέτι γιατί είμαστε πρωταθλητές στην ανασφάλιστη εργασία Ελλήνων και μεταναστών; 1 εκ. μετανάστες (τουλάχιστον) υπάρχουν στην Ελλάδα. Οι πιο πολλοί από αυτούς δουλεύουν. Οι πιο πολλοί από αυτούς που δουλεύουν είναι "μαύροι". Με 1 εκ. νέους ασφαλισμένους το σύστημα θωρακίζεται, αλλά που να τρέχεις τώρα να κυνηγάς τον κάθε παπάρα που έχει ανασφάλιστους ακόμα και όταν στρώνει δημόσιο δρόμο; Στα παπάρια μου αν ανήκουν στην "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών". Στα παπάρια μου αν είναι μαύροι, κίτρινοι, άσπροι, μπλε με πράσινους κόκκους, καθολικοί, μουσουλμάνοι, ινδουιστές ή ξαδέρφια του Καζαμπούμπου. Εργάζονται, παράγουν υπεραξία η οποία όμως δεν επιστρέφεται σε αυτούς (ούτε και σε μένα, μιας και δεν πληρώνουν ένσημα για να στηρίξουν το ταμείο μο) ούτε στο ελάχιστο. Για όσους δεν θυμούνται το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι από τα πρώτα στην διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη. Ανασφάλιστη εργασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
  6. Γιατί το ίδιο το δημόσιο χρωστά τα μαλλιοκέφαλά του στο ΙΚΑ; Κάπως έτσι δεν ψοφήσατε και την Ολυμπιακή; (μόνο τα τσάμπα εισιτήρια κομμάτων όποτε έχουμε εκλογές φτάνουν για να την βουλιάξουν 15 φορές). Το σύστημα είναι απλό και το κάνουν και όταν χρωστάνε λεφτά σε πολίτες (σε μένα πχ). Αν πχ το δημόσιο σου χρωστάει 1000 ευρώ και στα δώσει μετά από δυο χρόνια, τότε στην ουσία σου δίνει γύρω...στα 980 ευρώ (σαν αγοραστική αξία) λόγω πληθωρισμού. Την διαφορά εν τω μεταξύ την καρπώνεται, δηλ πληρώνει λιγότερα από τα συμφωνημένα. Γι' αυτό το λογο και όταν καθυστερείς εσύ, και εγώ ο μαλάκας, να πληρώσεις σου βαράνε πρόστιμο που σε στέλνει αδιάβαστο.


Σκέψου πως είσαι οικογενειάρχης. Και χαρτοπαίκτης. Και παίζεις και με κλέφτες. Και χάνεις. Συνέχεια. Και χρεώνεσαι. Και λες στα παιδιά σου πως την βρήκες την λύση. Το χαρτζιλίκι περικόπτεται, και επίσης θα πουλήσω τα μισά παιδιά για....να μπορώ να χαρτοπαίζω!!! Αυτό κάνετε κ. Καραμανλή και δεν σας τιμά καθόλου, εσάς και τους υπουργούς σας.

Τέλος πάντων επιμένω πως όσο ισχύουν τα πιο πάνω το σύστημα είναι χαμένο έτσι και αλλιώς. Αυξάνοντας τα όρια ηλικίας και μόνο δεν γντ τίποτε. Σε δέκα χρόνια πάλι τα ίδια θα λέμε. Ή είσαι πολιτικός με αρχίδια, όπως ισχυρίζεσαι, και κόβεις το βούτημα από τους διάφορους μεγαλομεγάλους ή πας διακοπές...και τις βλέπω να έρχονται δικέ μου και δεν θα σου αρέσουν. Αν δεν ήταν κουτσάλογο ο...Αστραχαν (βλ ΠΑΣΟΚ), δεν θα παίρνατε στις επόμενες εκλογές ούτε τις ψήφους των μανάδων σας!

Ο "λαος" είναι περίεργο πράγμα. Μαλάκας, μπαγάσας, Χατζηαβάτης, τρώει την σφαλιάρα του, κάνει τον μαλάκα και αφήνει να του πιάσεις και τον κώλο. Κάνει ότι μπορεί για να "έχει την ησυχία του". Όταν όμως μαυρίσει το μάτι του από την πείνα δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει. Ειδικά όταν βλέπει πως ένα 30% της χώρας περνάει μπέικα ξύνοντας τα αρχίδια του και βγάζοντας κέρδος από την δουλειά άλλων (εδώ για να μην με πείτε ΚουΚουΕ, που χέστηκα κιόλας, ΔΕΝ αναφέρομαι σε περιουσίες και ιδιοκτησίες, αλλά στο κανονικότατο βούτημα που γίνεται εντέχνως από το δημόσιο ταμείο συνέχεια), όταν βλέπει ακόμα και την δυνατότητα καλύτερου μέλλοντος να περικόπτεται, ε τότε έχει συνήθως δύο επιλογές: ή το ρίχνει στο θεοτικό και στην ελπίδα για μια "μέλλουσα δίκαιη ζωή", ή τα παίρνει στο κρανίο και εσένα σου παίρνει ο διάολος τον πατέρα...

Ταύτα και μένω

Ζάφωδ o ζοχάδας.

28 σχόλια:

  1. Θα ήθελα πάρα πολύ να γράψω τη "μπαλάντα των χαμένων ενσήμων" και να την αφιερώσω σε όλους αυτούς τους μπαγλαμάδες που μου έφαγαν ένσημα. Μια ακόμα βιωματική μπαλάντα με τίτλο "Η Επιθεώρηση Εργασίας κοιμάται όρθια" θα αφιερωνόταν εξαιρετικά στους 300 εθνοπατέρες.
    Κωλοχώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην την ψάχνεις.
    Την αδήλωτη εργασία και τις ρεμούλες στο ΙΚΑ θα τις πληρώσουν οι γνωστοί μαλάκες: οι ασφαλισμένοι.

    Σεμνά και ταπεινά μη χέσω.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΑΝΕΡΤΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ,ΑΝ ΘΕΣ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρά καλά τα λες, αλλά έτσι όπως έχει γίνει κώλος το ασφαλιστικό τι να πρωτοπείς. Μιλάμε για πρόβλημα που υπήρχε κοντά 25 χρόνια πριν και για ψηφοθηρικούς λόγους ουδείς τολμούσε ν'άκουμπήσει, τουτέστιν λογικό από πολλές απόψεις εδώ που φτάσαμε η λύση να έχει μορφή δονητή μήκους 77 εκατοστών και διαμέτρου ελαστικού νταλίκας.
    Το γεγονός φερ ειπείν ότι για κάθε 3 εργαζομένους πλέον αντιστοιχεί 1 συνταξιούχος δυστυχώς μόνο εμ αύξηση των ορίων ηλικίας αντιμετωπίζεται. Και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες με διαφυγόντα κέρδη: πχ ΟΑΕΔ. Ξέρεις πόσοι δουλεύουν μαύρα (ενσυνείδητα) ή πόσες νοικοκυρές δηλώνονται ως άνεργοι (-ες) και μέχρι να ρίξουν την τρίτη πόρτα λαμβάνουν το επίδομα; Είναι πολλά στη μεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί άραγε δεν ακούγεται από πουθενά οτι η σύνταξη του Λεωνίδα και των τρακοσίων του πήρε τρελές προσαυξήσεις και μόνο των λοιπών έπεσε στον Καιάδα; Πάντως εγώ με το ασφαλιστικό ηρέμησα που δουλεύω τόσο καιρό χωρίς ένσημα!!!Όπως και να το δεις, σύνταξη δεν θα πάρω ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2zaphod : Αν και καθυστερημένως όρθώς λέγεις! Χώσταααα. Οι φοροδιαφυγές είναι όντως πολλές αλλά θα ήθελα ρε γαμώτο αριθμούς από κάποιον. Δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τη μεγάλη ζημιά (τη μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου) που γίνεται από την υπογεννητικότητα.

    2hades : "Μιλάμε για πρόβλημα που υπήρχε κοντά 25 χρόνια πριν και για ψηφοθηρικούς λόγους ουδείς τολμούσε ν'άκουμπήσει"

    Για πολλοστή φορά! Γι' αυτό λέμε να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται αλλά που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/08 13:36

    Καλησπέρα συναγωνιστή Ζάφοδ.Πολύ καλό το σεντόνι σου.Να παραθέσω:
    Αφού τόσα χρόνια κάποιος ή κάποιοι διαχειρίστηκαν με τέτοιο τρόπο τα ταμεία ώστε αυτά να πάνε κατά διαόλου και αφού όλα αυτά τα χρόνια εμείς και οι γονείς μας πληρώνουμε αυτά με τον ιδρώτα μας γιατί θα πρέπει να ιδρώσουμε κι άλλο ώστε να καλυφθούν οι "παίξουσιν την ψόλαν" διαχειρίσεις τόσων ετών.Γιατί θα πρέπει να βγάλουμε πάλι εμείς το φίδι από την τρουπα.Εκτός και αν η κυβερνήσεις είναι μπουρδέλα και υπηρετούν το ρητό "πρώτα στην χούφτα και μετά στην τρούπα".Και ποιός μάλιστα μου λέει πως ο ιδρώτας μας δεν θα ξαναπάει χαμένος;

    Και ένα ακόμα.Όπως λες τα ταμεία έχουν κάποια χρήματα.Γιατί αυτά δεν επενδύονται σωστά ώστε να έχουν και σωστά κέρδη;Μήπως επενδύονται μόνο σε τσέπες;Γιατί δεν προσλαμβάνονται σαϊνια επενδυτές ώστε να τριπλασιάσουν τα έσοδα.Και μην μου πείτε πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες επ-ένδυσης...

    Τα σκεύη μου φίλε για το σκεπτικό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/3/08 13:41

    @Humma Kavula

    Πολύ σωστά συμπεράσματα έχει βγάλει ο οδηγός αγώνων Ιαβέρης.Λέει λοιπόν πως σε 20 χρόνια θα έχουν πεθάνει περίπου τόσοι νέοι ώστε τα παιδιά τους δεν θα υπάρχουν σε 20 χρόνια ώστε να δουλέψουν για να καλύψουν τα ασφαλιστικά ταμεία.Και όλα αυτά μόνο από τα τροχαία.Είναι πολύ μεγάλο το θέμα της υπογεννητικότητας.Τότε λοιπόν δεν θα έχουμε αρκετούς νέους εργαζόμενους ώστε να δουλεύουν για τους τότε συνταξιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @island: έθιξες ένα πολύ μεγάλο θέμα που ακούει στο όνομα υπογεννητικότητα. Να μιλήσουμε για την "ποινικοποίηση" της μητρότητας από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα; Τα καψόνια στις εγκύους και τις απολύσεις τους μόλις κλείσει ο περίφημος ένας χρόνος που τις προστατεύει; Να πούμε για τη μηδενική οικονομική αρωγή των ταμείων στο θέμα της εξωσωματικής;
    Κωλοχώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/3/08 15:19

    Επειδή έχω συνεργαστεί με κάποιους τομείς του δημοσίου, ξέρω πολλές ιστορίες κομματόσκυλων που δουλεύους εις βάρος μας.
    Η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχει όχι μια κυβέρνηση αλλά έστω ένας πολιτικός στο μπουρδέλο που ζούμε να δώσει μια σωστή και δίκαιη λύση. Η λύση που θα δωθεί τώρα είναι απλά για να επιβιώσει η μάσα τους για τα επόμενα χρόνια και όχι για να πάρουμε εμείς σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2island : "παίξουσιν την ψόλαν"
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/3/08 00:59

    @pastaflora

    Πες τα γιατί αυτό με τον έναν χρόνο προστασίας και μετά δεν το ήξερα.Είναι τεράστιο το θέμα και χρειάζονται πολλά ποστ.Ελπίζω να ασχοληθώ ή και εσύ να ασχοληθείς στο μέλλον.

    @Humma Kavula

    Έχω και κάποιες εκλάμψεις.Καλησπέρα σου φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος31/3/08 01:39

    Γενια των 699 ευρώ: “Το κράτος υπηρετεί τα συμφέροντα της γενιάς των 700 ευρώ”

    http://stigalaria.wordpress.com/2008/03/27/h-genia-twn699-eurw/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που με τρώει εμένα, σε φιλοσοφικό επίπεδο , γιατι σε πρακτικό δεν παίζει είναι το εξής ερώτημα :
    Πές οτι από αύριο σταματάει κάθε είδους κλεψιά και μαλακία από πάνω πάνω μέχρι κάτω κάτω. Πες οτι ξαφνικά αποκτάνε όλοι συνείδηση.
    Ωραία; ωραία. Τι σύστημα πρέπει να έχουμε τότε για να περάσουμε καλά;
    Γιατί εγώ αυτή την απάντηση πχ δεν την κατέχω κυρίως λογω απέχθειάς μου προς τα οικονομικά.
    Έτσι πρέπει να ξεκινήσεις ως λογική, και μετά να αρχίσεις να κόβεις απο δω και απο κει για να το προσαρμόσεις όσο γίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα..Νομιζω
    Αλλά βασικά, ξέρεις, αυτές τις μέρες στα παπάρια μου εμένα όλα αυτά, έχω άλλα κέφια.. Σε κανα δίμηνο που θα έχω ηρεμήσει και ίσως ξεμεθύσει, θα προβληματιστώ και για αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος31/3/08 06:20

    Πέστα ρεεεεεεεεεεε κατά τα άλλα οι εργαζόμενοι φταίνε που ζητάνε σύνταξη...

    βρε δεν μαμιόμαστε λεώ εγώ...

    με αυτούς που μπλέξαμε ούτε με αλλαγή πλανήτη σωζόμαστε.

    @Humma

    Θένκς για την προτροπή... το πόστ από το σχόλιο σε παλίοτερο ποστ έιναι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ωραίο άρθρο ας είναι της Κάτιας..

    δεν μπορεί κάποιος να μην αναγνωρίσει την προσπάθεια που έγινε αλλά όχι ότι η προσέγγιση είναι αυτή που πρέπει...

    γενικά, όπως λες, η φιλοσοφία είναι να πάει το πρόβλημα όσο πιο πίσω, αρπάζοντας όσα περισσότερα γίνεται...

    τώρα εάν τα νούμερα της αναλογιστικής μελέτης (ποιας;) λένε 2040 και εμείς για να είμαστε σίγουροι λέμε 2025, αυτό είναι μια άλλη ιστορία
    χώρια ότι αυτή η αναλογιστική μελέτη δεν έλαβε υπόψη την επίδραση του νόμου Ρέππα, με τη μείωση των συντάξεων... αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο λαός είναι πολυ΄μεγάλος μαλάκας!

    Μια μέρα στο λεωφορείο άκουγα κάτι θειές να λένε: "Τί κάνει ο γιός σου??? Άστα, 9-9 με 600 ευρώ! Και η Μαιρούλα σου?? Άστα, τα ίδια, χι χι χι! Σκέψου να μην υπήρχαμε εμείς!!Χι χι χι!!"

    Και χαζογελάγανε οι κλώσσες που τις έκοψα η για νοικοκυρές ή για μειωμένης από δημόσιο με 15ετία. Δεν το βρήκα και τόσο αστεία.
    Αν καθόμουνα όλη μου τη ζωή βασίλισσα και αραχτή και μετά από 30 χρόνια έβλεπα την κορούλα μου να γαμιέται 9-9 για ένα εξακσάρι, θα ένιωθα πολύ αποτυχημένη μάνα, αλήθεια σας λέω!
    Υποτίθεται πως το παιδί έρχεται στον κόσμο για να ζήσει καλύτερα από σένα, ζεί χάλια, κι εσύ χαζογελάς ρε μαλακισμένη και κοκορεύεσαι κι'από πάνω που χωρίς εσένα δε μπορεί να κάνει τίποτα???

    Τι αστείο, πραγματικά!

    Αν δεν ψηνόμουνα στον πυρετό θα ανέβαζα πόστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @pastaflora
    Κωλοχώρα ^2!!!

    @doctor
    Κάπως έτσι ρε φίλε...

    @spyros
    Το είδα το άρθρο σου. Νμζ πως κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος

    @hades
    Ακόμα κανείς δεν το ακουμπάει. Τα "μέτρα" είναι ημίμετρα. Όσο επιτρέπεται η ρεμούλα από τους εργοδότες, και όσο την κάνει το ίδιο το κράτος, το σύστημα ΔΕΝ σώζεται.

    Πως να μην αντιστοιχεί 1 εργαζόμενος σε 3 συνταξιούχους όταν έχεις 1 εκ (και βάλε) εργαζόμενους που δουλεύουν και δεν φαίνονται πουθενά; Η που συμπληρώνουν τα μισά (και βγάλε) ένσημα από το κανονικό; Όταν οι εργοδότες πληρώνουν το 20% των εισφορων τους (και αν) και αυτό με χρόνια καθυστέρηση; Πλάκα με κάνεις;
    Η μπαλάντα της Πασταφλώρας για την Επιθεώρηση εργασίας δεν έχει καθόλου τυχαίο τίτλο !

    @ellie
    Αισιόδοξο να το λες όταν είσαι 30. Σε άλλα 30 χρόνια όμως τι γντ???
    Άστα και βράστα θα έλεγα

    @humma
    Αριθμητικά δεδομένα υπάρχουν και παραϋπάρχουν, απλά το κράτος βρίσκει την εύκολη λύση. Τον κλασικό τον μαλάκα τον Έλληνα. Υπενθυμίζω πως η νέα νομοθεσία ΕΝΘΑΡΥΝΝΕΙ την εισφοροδιαφυγη!

    Η υπογεννητικότητα είναι δημογραφικό και όχι εργασιακό πρόβλημα με τόσους εργαζόμενους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @island
    Επενδύσεις...θυμάσαι τι ωραίες επενδύσεις έγιναν επί εποχής Σημίτη στο χρηματιστήριο;;

    Και είναι και απλό ρε συ. Κάντε ότι θα κάνατε αν τα λεφτά ήταν δικά σας....:(

    @pastaflora 2

    Για κράτος μέλος της Ε.Ε., που έχει και δημογραφικό πρόβλημα είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι!!

    Κωλοχώρα!!! τουλάχιστον...

    @pegasus
    "Η λύση που θα δωθεί τώρα είναι απλά για να επιβιώσει η μάσα τους για τα επόμενα χρόνια και όχι για να πάρουμε εμείς σύνταξη."

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

    @estarian
    "Πές οτι από αύριο σταματάει κάθε είδους κλεψιά και μαλακία από πάνω πάνω μέχρι κάτω κάτω. Πες οτι ξαφνικά αποκτάνε όλοι συνείδηση.
    Ωραία; ωραία. Τι σύστημα πρέπει να έχουμε τότε για να περάσουμε καλά;"
    H ερώτηση του 1 εκ ευρώ!

    Αν θες ιδέες πάρε μερικές:

    --Ουδείς εργάζεται ανασφάλιστος. Επιχείρηση που έχει έστω και 1 "μαύρο" ΚΛΕΙΝΕΙ ή πληρώνει το πρόστιμο της αρκούδας - υπέρ ΙΚΑ
    -- Η Επιθεώρηση εργασίας να κάνει την δουλειά της. Δύσκολο είναι;
    -- Όποιος δεν πληρώνει ΕΓΚΑΙΡΩΣ το 100% των εισφορών είτε κλείνει, είτε τρώει πρόστιμο. Σίγουρα πάντως ΔΕΝ παίρνει ενημερότητα και δουλειές του Δημοσίου.
    -- Από τους μεγαλύτερους εισφοροφυγάδες παραμένει το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ. Πως να σεβαστεί το νόμο ο ιδιώτης όταν δεν τον σέβεται το κράτος;;;

    Και άλλα πολλα που θα αναλύσουμε μόλις ξεμεθύσεις :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @eidomen
    Καλώς όρισες! Παρακαλώ μην ομιλείτε και γράφετε όπως στο FREE εντός του blog μου. Η λέξη είναι ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ :Ρ

    @geokalp
    "η φιλοσοφία είναι να πάει το πρόβλημα όσο πιο πίσω, αρπάζοντας όσα περισσότερα γίνεται...
    "
    Nομίζω πως είναι σαφές. Εκεί που χρειάζεται πολιτική με cojones, να τα βάλουν δηλαδή με τους μεγάλους, οι σεμνοί και ταπεινοί βαράνε μόνο εκεί που μπορούνε και για καθαρά αρπακόλλα λόγους.

    @patsiouri
    Κατ αρχάς περαστικά!

    "Ο λαός είναι πολυ΄μεγάλος μαλάκας!"
    Και όμως ναι..... τα ρέστα οδοντόκρεμες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν διαφωνώ και πάλι, αλλά δίχως μηχανογράφηση χλωμό το βλέπω. Εϊμαστε στην δεκαετία του 70 σε κάτι τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ασφαλιστικό αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από κάθε κυβέρνηση. Οι ληστρικές επιδρομές των "δημοκρατών" άδειασαν μεγάλο μέρος τους, η τυχοδιωκτική τακτική των ομολόγων παλαιώθεν τα άδειασε κι άλλο. Αντί όμως να εξετάσουν το θέμα σφαιρικά και κοινωνικά, το έθεσαν αδιαφορώντας για τη λαϊκή βάση μόνο λογιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα μηχανοργάνωση υπάρχει και παραϋπάρχει φίλτατε. Αυτό που δεν υπάρχει είναι διάθεση να λυθεί το πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Δείμος

    Το σκεπτικό μου θέλει να δείξει πως ούτε καν λογιστικά δεν το κοιτάξανε. Μόνο άρπα κόλλα. Αν το ασφαλιστικό σύστημα είχε Χ χρόνια ζωής, απλά του εξασφάλισαν ένα-δυο ακόμα, μιας και οι μεγάλες λαμογιές επιτρέπονται ακόμα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Oύφ, με ψυχοπλάκωσες πάλι βρε Zaphod μου...
    Εννοείται πως "αρπακολίστικα" άγγιξαν μόνο το θέμα: γιατί αλλιώς πώς θα ...ξαναβγούνε; Νιάζονται για το δικό τους μέλλον βλέπεις τα παιδιά! Αλλά καλά μας κάνουν, αφού εμείς τα ανεχόμαστε όλα...
    Καλό μήνα & ...Καλή Σαρακοστή, έ; (Είπες τίποτα;)
    Άντε, με κόλασες πάλι & νηστεύω!
    Τα φιλιά & τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ηλιαχτίδα
    Που είσαι βρε ψυχή!! Μας έλειψες και να το ξέρεις :)
    Συμφωνούμε γενικώς, αλλά μην ξεχνάς και τον παράγοντα Αστραχάν, αλλιώς μπορεί να κάνανε και σοβαρή δουλειά ετούτοι...τώρα ποιος νοιάστηκε!

    Σαρακοστή και κρυμμένες επιθέσεις


    Y.Γ. Ξαναπεράστε όποτε θέλετε, τιμή μας. Και πέρνα καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και γιατί να μην υπάρχει υπογεννητικότητα;
    Πέρα απ' όσα πολύ σωστά λέει η @pastaflora, εγώ να ρωτήσω: Γιατί να κάνω παιδιά; Όταν βλέπω ότι τόσα χρόνια προσπαθώ και προσπαθώ και το μόνο που έχω καταφέρει είναι να βολοδέρνω ανάμεσα σε συμβάσεις και ανεργία, με τι αισιοδοξία να πω "ας φέρω κι άλλους στον κόσμο αυτόν τον υπέροχο για να μην έχουν τι να κάνουν";Εδωπέρα για να σου δώσουν μόρια για διορισμό στην εκπαίδευση έπρεπε να έχεις 4 παιδιά!!! 4??? Αν είχα 4 παιδιά κι ήμουν ακόμη άνεργη θα είχα κάνει χαρακίρι! Πλάκα μας κάνουνε;
    Πέρα απ' αυτό πάντως, υπέροχο το σεντόνι σου zaphod,και μακάρι να τ' άπλωνες σ' όλα τα μπαλκόνια μπας και συνέλθει κανείς. Αλλά εγώ δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη για τα μυαλά του Έλληνα που λες. Περιστατικό, παραμονή της πανελλαδικής απεργίας που έγινε πριν κάποιες μέρες: 30άρης ιδιωτικός υπάλληλος: "Εμένα δε με αφορά το ασφαλιστικό". Λες κι έχει μπάρμπα εισοδηματία (που δεν έχει) ή καμιά δουλειά μόνιμη και εξασφαλισμένη τουλάχιστον(που επίσης δεν έχει)Και συνεχίζει: "Σάμπως αυτοί που απεργούν, για το ασφαλιστικό απεργούν; Για να μην δουλέψουν το κάνουν."!!! Και το παθαίνω το σοκ και τον κοιτάζω και λέω "δεν μπορεί, πλάκα κάνει" Αλλά δεν έκανε...
    Θέλω να πω, αν υπάρχουνε πολλοί που σκέφτονται έτσι (που πολύ φοβάμαι πως υπάρχουν) η τελευταία σου παράγραφος πάει στράφι. Μακάρι να κάνω λάθος! Μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir