Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

Της αναδημοσίευσης, της σφήνας, της κρίσης και της κρισαρας

Σήμερα δεν έχει πολλά απο εμένα. Copy paste έχει το μαγαζί. Ζητώ την υπομονή σου φίλτατε αναγνώστη διοτι το μαλλί τραβάει σε μάκρος. Το καλο που έχει το ποστ, μιας και μαζεύει δημοσιεύσεις άλλων, είναι πως μπορεί με άνεση να διαβαστει σε δόσεις, οπότε το μόνο που μου μένει να σου ευχηθώ ειναι υπομονη και "καλό κουράγιο" που είναι και τρέντι
Update: Ομολογώ πως και εγώ χάνω την μπάλα εδώ μέσα, οπότε τα δικά μου σχόλια (και η εισαγωγή σε κάθε αναδημοσιεύση) θα έχουν και μια άλφα έμφαση ρε παιδί μου.

  • Σπανια εως ποτέ δημοσιευω ολοκληρες πολιτικες δηλώσεις, αλλά ομολογώ πως ο μικρός τα είπε χύμα και τσουβαλάτα. Ας αφήσουμε τις πολιτικές θέσεις του καθενός κατά μέρος και ας δούμε την (σωστή στο συνολο της, τουλαχιστον οσον αφορά την αναλυση της τρεχουσας πραγματικότητας) ομιλια του κ. Τσίπρα, ο οποίος .....δείχνει να με διαβάζει, μιας και πολλά από αυτά τα έγραψα στο προηγούμενο μου ποστ :)))

Μοναδική διαφωνία μου είναι κυρίως σε αυτα που δεν ειπε . Καποιοι κωλοι πρέπει να κοπούν διοτι ως κοινωνία εργαζόμαστε μεν, δεν παράγουμε δε, και γι αυτό ευθυνονται οι ιδιοι οι πολιτικοι μας και οι πολιτικες που κατευθυνουν την εργασια οι οποιες σαν κεντρικη στρατηγική εχουν τον καλοζωισμο καποιων και οχι την παραγωγη εργου, και μεσα σε αυτους τους καποιους ειναι και οι πολιτικοι. (Και ρωτάτε: μπορείς να εργάζεσαι χωρις να παράγεις; ευκολο και αφηρημένο πχ: αν ανοιγεις και κλεινεις την ιδια γουβα συνέχεια μπορεί να λιώνεις στην δουλειά αλλά από παραγώμενο έργο π@π@ρι@. Μπορείς να κάνεις και ...εκθέσεις προόδου και να το παιζεις.....παραγωγικοτερος επι της μη παραγωγης: "σήμερα ανοιγοκλείσαμε την ιδια τρυπα 17 φορες εναντι μολις 15 χτεσινων". Ο τροπος που λειτουργει το ελληνικο δημοσιο ειναι καπως έτσι αλλά και η γενικότερη οικονομία μας). Ορθως λαλησε πως το χρεος και το έλλειμα απο μόνα τους δεν είναι προβλημα, αλλά δεν ειπε πως ο τροπος λειτουργιας του κρατους ειναι προβληματικος και στην ουσια λειτουργει για να τρωνε μερικοι κοτζαμπασηδες. Στο κειμενο, καθως και στα επομενα, οι τονισμοι ειναι δικοι μου.



Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η εικόνα που έχει σήμερα η Βουλή -τη στιγμή που η κοινωνία βράζει, τη στιγμή που δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην αναλογίζεται, τι λαίλαπα είναι αυτή που μας βρήκε- είναι μια εικόνα κωμωδίας. Μια Βουλή που με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συζητάει μέσα σε μια διαδικασία εξπρές, λίγων ωρών, τα χειρότερα, τα σκληρότερα μέτρα που έχουν έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη μεταπολίτευση και μετά.

Μια εικόνα κωμωδίας, και ευθύνη γι’ αυτή την εικόνα, έχουν τα τρία κόμματα που επικρότησαν αυτή τη διαδικασία αλλά απ’ ότι φαίνεται βρίσκουν και διευκόλυνση στην απόφαση της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος να μη κάνει δύσκολη τη ζωή των κυβερνητικών Βουλευτών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, πρέπει να το καταλάβετε. Δύο άνθρωποι μόνο, μείνανε να σας στηρίζουν σε αυτή τη χώρα, ο ένας είναι αυτός που έρχεται, τώρα μπαίνει στην Αίθουσα και βγήκε πριν από λίγο για να μη μιλήσει πριν από εμένα. Ο κ. Καρατζαφέρης. Ο άλλος είναι ο κ. Μητσοτάκης, που βγήκε πριν από μια εβδομάδα στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να μας πει πόσο δύσκολα περνάνε οι τραπεζίτες και ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν και άλλες θυσίες.

Αλήθεια, αισθάνεστε ευχάριστα; Αισθάνεστε ευχάριστα με αυτή τη στήριξη; Να τους χαίρεστε και να σας χαίρονται! Άραγε τι γνώμη θα έχουν τώρα όλοι εκείνοι οι πολίτες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ήλπισαν, εξαπατήθηκαν για άλλη μια φορά πριν από 4 μήνες και ήλπισαν ότι θα αλλάξει πολιτική, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο. Και βλέπουν σήμερα εσάς να εφαρμόζετε μια ακόμη χειρότερη πολιτική απ’ αυτή που εφήρμοσε η Νέα Δημοκρατία και να κυβερνάτε με τη στήριξη του κ. Μητσοτάκη και με ακροδεξιά ουρά.

Πώς θα αισθάνονται αυτή τη στιγμή, οι ψηφοφόροι σας.

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης,

Οι εργαζόμενοι θα σας τιμωρήσουν! Θα σας τιμωρήσουν γιατί τους κοροϊδέψατε! Διαλύσατε την κοινωνική συνοχή, διαλύσατε το εισόδημα των δημόσιων υπαλλήλων και τώρα «εξ αντανακλάσεως» όπως ξεδιάντροπα λέτε, θα διαλύσετε και το εισόδημα των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Δεν τολμήσατε να τα πείτε και να τα κάνετε αυτά τον Οκτώβριο. Πέντε μήνες μετά, με τα «φίλια μέσα», να σας υποστηρίζουν και να παίζουν το σενάριο σας ώστε να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να πειστεί ότι πρέπει να γίνουν θυσίες. Να γίνει και πάλι ο κόσμος της εργασίας το κορόιδο που θα την πληρώσει.

Αλλά τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης. Δεν θα σας φτάνουν πια κανάλια, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί για να σας στηρίζουν. Όσο και να σας υποστηρίξουν, όσο και να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία, τα πράγματα έχουν αλλάξει, διότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Και σήμερα κύριε Υπουργέ, δε μπορείτε απ’ ότι κατάλαβα να επικαλεστείτε τις αγαπημένες σας δημοσκοπήσεις -τρεις φορές στη Βουλή επικαλεστήκατε τις δημοσκοπήσεις σε δικές μου ερωτήσεις- για να μας πείτε ότι η κοινωνία σας στηρίζει. Και δεν σας είδα να μας εγκαλείτε με το γνώριμό σας αλαζονικό ύφος, ότι είμαστε στον κομματικό μας σωλήνα ενώ εσείς είστε έξω στην κοινωνία. Πηγαίνετε λοιπόν έξω στην κοινωνία! Πηγαίνετε στους ψηφοφόρους σας, στην περιφέρειά σας και πείτε τους, γιατί λοιπόν είναι αναγκαίο να θυσιαστεί για άλλη μια φορά ο Έλληνας εργαζόμενος.

Δεν σας είδα να το κάνετε αυτό, βεβαίως διότι ήρθε η πρώτη δημοσκόπηση σήμερα το πρωί που δείχνει ότι το 70% των πολιτών να διαφωνεί με τις επιλογές σας.

Και ένα ακόμη πιο απειλητικό 80% να υποστηρίζει ότι έρχεται μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Και είστε εσείς, εσείς είστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γι αυτό που έρχεται.

Φτιάξατε ένα σκιάχτρο για να δικαιολογήσετε την αδυναμία σας να ορθώσετε ανάστημα και να προχωρήσετε σε ρήξεις. Φτιάξατε ένα σκιάχτρο προκειμένου να δικαιολογήσετε το ότι δεν θα εφαρμόζατε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις. Φτιάξατε μια παγίδα, τη παγίδα της χρεοκοπίας και πέσατε εσείς πρώτοι μέσα σε αυτή την παγίδα. Και το χειρότερο βέβαια είναι όχι ότι πέσατε εσείς, αλλά ότι παρασύρατε μαζί σας και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μας μιλήσατε για χρεοκοπία πριν καν μας μιλήσουν οι διεθνείς κερδοσκόποι, οι οίκοι της τοκογλυφίας και της λαμογιάς που αξιολογούν τη δυνατότητα δανεισμού της χώρας. Πριν καν μιλήσουν τα διεθνή παπαγαλάκια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, πρώτοι εσείς μιλήσατε.

Γιατί κύριοι της κυβέρνησης να χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Γιατί λέτε έχει υψηλό έλλειμμα. Είναι η μόνη χώρα με υψηλό έλλειμμα;

Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία γιατί αυτές δεν κινδυνεύουν με χρεοκοπία;

Γιατί λέτε ότι ταυτόχρονα έχουμε και υψηλό δημόσιο χρέος που θα φτάσει στο 125% του ΑΕΠ;

Τότε γιατί κύριοι της κυβέρνησης, δέκα χρόνια τώρα δεν χρεοκόπησαν και άλλες χώρες που είχαν υψηλό έλλειμμα και υψηλό χρέος; Γιατί δεν χρεοκόπησε η Ιαπωνία που έχει και υψηλό έλλειμμα και χρέος που έχει εκτοξευθεί στο 197,2% του ΑΕΠ της;

Γιατί δεν κινδυνεύουν με χρεοκοπία μια σειρά από χώρες που έχουν συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας; Το οποίο δικό μας είναι κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο της ευρωζώνης περίπου 175% του ΑΕΠ;

Γιατί δε χρεοκοπεί η Ολλανδία με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και θα χρεοκοπήσουμε εμείς με 175% συνολικό χρέος;

Έξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας, γιατί δεν κινδυνεύουν αυτοί με χρεοκοπία;

Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο. Γιατί δεν κινδυνεύει; Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός μια σειράς χωρών της ευρωζώνης, είναι πολλαπλάσιος του δικού μας και της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος, γιατί δεν χρεοκοπούν;

Μας απαντάτε βεβαίως, ότι αυτοί δεν χρεοκοπούν, γιατί αυτούς τους δανείζουν οι δανειστές ενώ εμάς δεν μας δανείζουν.

Ποιοι είναι αυτοί που υποτίθεται ότι δεν μας δανείζουν; Να σας πω ποιοι είναι αυτοί.

Η Ντόιτσε Μπανγκ, η Γκόλντμαν Σαξ, η Τζ εν Π Μόργκαν, όλοι αυτοί οι τραπεζικοί κολοσσοί που ελέγχουν το 75% των CDS (Credit Default swaps), δηλαδή που ασφαλίζουν τα ομολογιακά δάνεια των χωρών προκειμένου να εισπράξουν υψηλά ασφάλιστρα. Και οι ίδιες είναι αυτές που διαδίδουν με εκθέσεις τους, τη φήμη του υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας, τα κονομάνε και κατόπιν αφού ανέβουν και τα σπρεντς με όλη αυτή την κινδυνολογία, έρχονται και μας γδέρνουνε. Διότι η Ντοϊτσε Μπανγκ ήταν αυτή που αγόρασε πρώτη το ομόλογο πριν από ένα μήνα και χθες αυτή, θα είναι αυτή, η οποία θα το διανείμει. με 6,5% όμως επιτόκιο κύριε Υπουργέ.

Αυτό το σκληρό κερδοσκοπικό παιχνίδι παίζουν, με τις εκθέσεις που οι ίδιες δημοσιοποιούν, με τους οίκους αξιολόγησης, με τα διεθνή ΜΜΕ που παίζουν το ρόλο τον αντίστοιχο, όπως λέγαμε τα παπαγαλάκια του χρηματιστηρίου –θυμάστε;- ακριβώς αυτό κάνουν και φυσικά με τη δική σας απλόχερη βοήθεια.

Γιατί αν δεχτούμε, και φυσικά ούτε εγώ το υιοθετώ, αν δεχθούμε ότι δεν είστε συνέταιροι σε αυτή την κερδοσκοπία, τότε σίγουρα είστε οι χρήσιμοι μπουνταλάδες, με τον τρόπο που διαχειριστήκατε τη κρίση.
Τους στρώσατε το χαλί.

Και ύστερα ήρθατε και μας είπατε δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς μας πιέζουν. Φυσικά και θα σας πιέζουν, τι θέλετε να κάνουν; Να κερδίσουν θέλουν.

Το ζήτημα είναι εσείς τι κάνετε; Εσείς, να σας πω τι κάνετε.

Μας οδηγείτε στη καταστροφή. Αυτό κάνετε. Μας προχωράτε σε θυσίες που όχι μόνο δε θα χουν κανένα αποτέλεσμα αλλά θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η κατηφόρα δε έχει τέλος.

Και να η απόδειξη. Έσπευσαν να αγοράσουν χθες οι αγαπημένοι μας πιστωτές. Κορόιδα είναι; Που θα βρουν καλύτερους πελάτες από μας. Αλλά έσπευσαν με το ίδιο εξωφρενικό επιτόκιο, παρά το γεγονός ότι μόλις προχθές προτρέξατε να θυσιάσετε την Ιφιγένεια. Πήρατε τα σκληρότερα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ.

Γιατί; Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί δεν πέφτουν τα σπρέντ; Γιατί δεν πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού;

Μα προφανώς διότι όταν πετάς κρέας στους καρχαρίες δε φεύγουν, μαζεύονται ακόμη περισσότεροι. Και σεις αυτό κάνετε.

Και τι παραπάνω θα σας ζητήσουν αύριο αναρωτιέμαι. Και θα είσαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να τους το δώσετε.

Και πείτε μου αφού συνεχίζουμε να έχουμε πρόβλημα υψηλότοκου δανεισμού, γιατί θυσιάσατε τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, γιατί βάζετε σε τροχιά διάλυσης την ελληνική κοινωνία, βυθίζοντάς την στην ανεργία και στη φτώχεια;

Πέσατε στη παγίδα που εσείς δημιουργήσατε για μικροκομματικά οφέλη και για να τα χρεώσετε στους προηγούμενους και για να δικαιολογήσετε την αδυναμία σας να εκπληρώσετε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις

Παίξατε το παιχνίδι των κερδοσκόπων και στη μπλόφα των αγορών για χρεοκοπία, εσείς είπατε «ρέστα» και δώσατε όλη τη μπάνκα με τη πρώτη. Και τώρα; Τώρα είναι που οδηγείτε τη χώρα σε χρεοκοπία.

Όχι σε πιστοληπτική, σε κοινωνική χρεοκοπία. Γιατί μια χώρα που δεν θα έχει τη δυνατότητα να παράγει, μια οικονομία που θα στεγνώσει, μια χώρα που δεν θα έχει εργαζόμενους, η ανεργία θα φτάσει στο 20% θα είναι μια χώρα σε χρεοκοπία.

Χρεοκοπείτε την ελληνική κοινωνία, την οδηγείτε σε ασφυξία, χρεοκοπείτε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρεοκοπείτε τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, χρεοκοπείτε τις δυνάμεις της εργασίας.

Αποδειχθήκατε απολύτως τις πιέσεις που σας ασκήσανε. Αποδειχθήκατε απολύτως ερασιτέχνες να διαχειριστείτε τις τύχες της χώρας και να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων. Απολύτως ερασιτέχνες. Αλλά ταυτόχρονα αποδειχθήκατε επαγγελματίες όπως και άλλη φορά έχετε αποδειχθεί στο να εξαπατάτε τον ελληνικό λαό.

Ακούστε κύριοι της κυβέρνησης, οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση της δεξιάς, είτε με Καραμανλή, είτε με Μητσοτάκη δε θα μπορούσε να κρατηθεί ούτε τρείς μέρες με αυτά τα μέτρα.

Αλλά και σεις μη νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε για πολύ να ασκείται αυτή την πολιτική.

Διότι δεν πιάνει πια το κόλπο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Το ακούμε δεκαετίες αυτό, τα ίδια έλεγε και ο κ. Καραμανλής, τα ίδια έλεγε και ο κ. Σημίτης. Τα ίδια λέτε και εσείς και μάλλον θα έχετε την ίδια κατάληξη με τους προηγούμενους. Το 44% θα σας πέσει στο κεφάλι.

Όχι μόνο γιατί άλλα λέγατε προεκλογικά και άλλα στις προγραμματικές δηλώσεις, άλλα στο Ζάππειο και άλλα κάνετε τώρα.

Αλλά και γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι και το κλισέ μας πιέζουν οι ευρωπαίοι είναι πια πολύ φθηνό. Και ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει μέλλον. Και σεις επιλέγετε να ταυτιστείτε με την Ευρώπη των κερδοσκόπων ενάντια στην Ευρώπη των εργαζομένων. Δεν κάνατε καμία συμμαχία. Σοσιαλδημοκράτες είναι αυτοί που βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά και στην Ελλάδα, και στην Πορτογαλία, και στην Ισπανία. Αυτοί κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Η Αριστερά όμως δείχνει έναν άλλο δρόμο, μιας άλλης ευρωπαϊκής προοπτικής, μιας Ευρώπης που θέλει άλλα θεμέλια, γιατί αυτό το μοντέλο έχει καταρρεύσει παταγωδώς και παίρνουμε και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Γιατί λοιπόν, τα κάνετε όλα αυτά; Για να πάρετε, λέει, να βρείτε 1,7 δις ευρώ από τους δημόσιους υπαλλήλους και άλλα δυόμισι- τρία από τους έμμεσους φόρους.

Αλλού δεν τολμήσατε να ψάξετε να τα βρείτε αυτά τα 3-4 δισεκατομμύρια;

Πήρατε τίποτε από τους τραπεζίτες; Πήρατε τίποτα από τους εφοπλιστές;

Πήρατε τίποτε από το μεγάλο κεφάλαιο;

Πήρατε τίποτε από τα 12 δις της φοροδιαφυγής;

Πήρατε τίποτε από τα 8 δις της φοροκλοπής ΦΠΑ;

Πήρατε τίποτε από την εκκλησιαστική περιουσία;

Απολύτως τίποτε. Σε αυτούς μόνο δώρα ξέρετε να κάνετε.

Αλλά βέβαια φαίνεται τον Πρωθυπουργό δεν τον συναντούν στο δρόμο όλοι αυτοί, μόνο οι απλοί πολίτες τον συναντούν και του λένε να δώσουμε και το μισθό μας για να σωθεί η πατρίδα . Όλοι οι άλλοι τους οποίους τραπεζώνατε προεκλογικά, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν τον βρίσκουν στο δρόμο, να του πουν να δώσουμε κάτι και εμείς να σωθεί η πατρίδα. Αλλά το χειρότερο είναι ότι ούτε σεις τους ψάχνετε να τους βρείτε για να δώσουνε κάτι. Διότι και σεις όπως και οι προηγούμενοι, για αυτούς δουλεύετε.

Και αργά ή γρήγορα θα το πάρουν χαμπάρι αυτό οι εξαπατημένοι πολίτες.

Ο κόσμος που σας πίστεψε για μια ακόμη φορά.

Ο κόσμος που πίστεψε στις προεκλογικές σας εξαγγελίες θα το πάρει χαμπάρι. Σε αυτό τον κόσμο θα δώσετε λογαριασμό κύριε Παπακωνσταντίνου, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε μας, στον κόσμο σας.

Με τι σθένος, κύριοι Βουλευτές της κυβέρνησης, της πλειοψηφίας, θα αντικρύσετε τους ψηφοφόρους σας το Σαββατοκύριακο;

Τι θα τους πείτε αφού ψηφίσετε αυτά τα μέτρα;

Εμείς, σας καλούμε να μη το διαπράξετε. Και σας δίνει τη δυνατότητα η στάση της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος που αποχωρεί, εδώ δίνεται η μάχη στη Βουλή. Στη Βουλή και στους δρόμους. Να φεύγουμε και να σας αφήνουμε να αλωνίζετε δεν έχει κανένα νόημα. Σας δίνει τη δυνατότητα να περάσετε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο, διότι θα λέτε δεν ήμουν εγώ εκεί, δεν τα ψήφισα εγώ, δια βοής.

Αλλά να ξέρετε βεβαίως δεν σας δίνει αυτή τη δυνατότητα γιατί θέλει να σας διευκολύνει. Δεν θέλει να σας διευκολύνει. Δεν θέλει να ταυτιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το πρόβλημα. Επειδή κάναμε εμείς την πρόταση. Εκεί έχουμε φθάσει!

Αλλά ακούστε να δείτε, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο Κοινοβούλιο, έξω η κοινωνία βράζει και σεις δεν έχετε ούτε την ηθική, ούτε την πολιτική νομιμοποίηση να πράξετε ένα έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Με άλλη εντολή εκλεχθήκατε να υπηρετήσετε τον ελληνικό λαό, δεν δικαιούστε να τον εξαπατάτε.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πράξετε σύμφωνα με τη συνείδησή σας.

Να μην ψηφίσετε μέτρα που θα οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε βαθύ τέλμα. Να μη ψηφίσετε μέτρα που σε τελική ανάλυση δεν πιστεύετε και ούτε συμφωνείτε. Διότι ο καιρός θα δείξει ότι αυτές σας οι επιλογές είναι καταστροφικές και έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

πριν λίγες ημέρες ο κ. πρωθυπουργός, από αυτό το βήμα μας κατηγόρησε πως ισοπεδώνουμε με την κριτική μας για τα οικονομικά μέτρα, το έργο της κυβέρνησης. Και ανέφερε τη διαφάνεια, τον Καλλικράτη, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, το φορολογικό νομοσχέδιο, την πράσινη ανάπτυξη, την επιδότηση των εισφορών των νέων εργαζομένων, την προστασία των εργασιακών σχέσεων.

Η πράσινη ανάπτυξη έγινε Βωβή ανάπτυξη, υποχωρήσατε στον εργολάβο και μας το παρουσιάζεται και ως επίτευγμα.

Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι δώρο στους εργοδότες και όχι στους εργαζόμενους.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια το πήρατε πίσω το μισό, υποκύπτοντας στις ακροδεξιές φωνές.

Η προστασία των εργασιακών σχέσεων κανείς, ακόμα και υπουργός της κυβέρνησης, δεν μπορεί να μας εξηγήσει από πού προκύπτει, η ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων ζει και βασιλεύει.

Ο Καλλικράτης έμεινε στα χαρτιά, έτσι κι αλλιώς φτιάξετε ένα σχέδιο για την αυτοδιοίκηση χωρίς αρμοδιότητες και πόρους.

Και η διαφάνεια κοντεύει να γίνει ανέκδοτο, από την επιλογή των γενικών γραμματέων μέχρι την υποβάθμιση του κοινοβουλίου. Το πολίτευμα της χώρας δεν έχει γίνει- ακόμα τουλάχιστον- τηλεοπτική δημοκρατία. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υποβαθμίζεται το ελληνικό κοινοβούλιο, φέρατε το πρόγραμμα σταθερότητας σε μία επιτροπή της Βουλής για να το συζητήσουμε μέσα σε δύο ώρες. Φέρνετε τα άδικα, βάναυσα και εγκληματικά μέτρα με τη μορφή του κατεπείγοντος για να τα συζητήσουμε σ έξι ώρες.

Είμαστε μπροστά σε ένα συνολικό σχέδιο, ένα αντικοινωνικό σχέδιο. Όπως έγραψε και ο καθηγητής ο Νίκος ο Παρασκευόπουλος προχτές, «η ένταση των ελέγχων στο όνομα της αντιδιαφθοράς, η παράλληλη μείωση των αποδοχών, η απίσχνανση της χρηματοδότησης των δημόσιων υπηρεσιών, που συνεπάγεται και απορυθμίσεις, όλα αυτά, εξυπηρετούν την εξυγίανση του δημοσίου χώρου ή τα τα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου; Οι ενδείξεις υπέρ της δεύτερης εκδοχής, δυστυχώς δείχνουν αξιόπιστες». Αυτό ακριβώς κάνετε, με το σύνολο της πολιτικής σας.

Απαξιώνετε τον δημόσιο τομέα και τους δημόσιους λειτουργούς.

Παραδίδετε την δημόσια στην ιδιωτική σφαίρα.

Εξαφανίζετε την κοινωνική πολιτική.

Αφαιρείτε την αξιοπρέπεια από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό υπάλληλο, τις γυναίκες και τους νέους.

Διπλασιάζετε τους συμπολίτες μας που θα βρεθούν ένα σκαλί πριν το όριο της φτώχειας.

Υποκαθιστάτε όλο το προνοιακό κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, από τις αγορές.

Και στις αντιδράσεις του κόσμου, στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται, απαντάτε με την περίσσια αλαζονεία και ειρωνεία του κ. Πάγκαλου. «Αντιδράσεις ακούω και αντιδράσεις δεν βλέπω» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Θα βαρεθείτε να βλέπετε αντιδράσεις, ο κόσμος που σας στήριξε ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, θα πρωτοστατήσει σε αυτές τις αντιδράσεις. Γιατί αυτός ο κόσμος εξαπατήθηκε.

Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει αριστερή λύση.

Είχαμε πει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις τόσο για το δανεισμό όσο και για το έλλειμμα το οποίο δεν είναι δυνατόν να μειωθεί σε συνθήκες κρίσης. . Η κυβέρνηση αρνήθηκε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, συγκλίνοντας με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Αν θέλει να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή γιατί δεν προχωράει άμεσα στα εξής:

Επιβολή επιτέλους πόθεν έσχες στην αγορά μετοχών, ομολόγων στην ίδρυση και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΑΕ

Άμεση και καθολική απαγόρευση της λειτουργίας των offshore εταιρειών στη χώρα μας, με παράλληλη βέβαια δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε οι εταιρείες αυτές να απαγορευτούν σε όλη την Ε.Ε

Ταυτόχρονα αποφεύγει να κάνει οτιδήποτε που θα στενοχωρούσε τις τράπεζες, καθώς και τα όρνεα που κατ ευφημισμόν αποκαλούνται «διεθνείς αγορές». Γι αυτό, αρνήθηκε να συζητήσει την έκδοση ομολόγου για εσωτερικό δανεισμό, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Γιατί να μην αυξηθεί ο φόρος που πληρώνουν οι τράπεζες οι οποίες έγραψαν κέρδη σχεδόν τρία δις το 2009

Γιατί να μην φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία;

Γιατί να μην μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες κατά 50% οι οποίες είναι 4,1-4,3 % ΑΕΠ κάθε έτος (10 δις περίπου το χρόνο) για τα επόμενα χρόνια. Έτσι θα γλιτώσουμε όσα υποτίθεται ότι θα γλιτώσουμε από τις περικοπές. Ακούσαμε μια δήλωση θετική από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας αλλά τίποτα από τον έλληνα πρωθυπουργό.

Γιατί να μην αυξηθεί ο συντελεστής φορολογίας των κερδών στο 45% όπου ήταν πριν την κυβέρνηση της ΝΔ; Ώστε να εξοικονομηθούν 2 περίπου δις μόνο από τις τριακόσιες πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις ; (με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2008)

Τα μέτρα δεν θα περάσουν

Πρώτο μας καθήκον αυτή την ώρα είναι να μη παραδώσουμε την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις δεκαετιών στη πυρά. Πρώτο μας καθήκον είναι να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα και να μπλοκάρουμε τα μέτρα

Τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν την υποστήριξη της ΝΔ και της ακροδεξιάς, για την οποία πρέπει να την πληρώσουν οι μετανάστες, και όχι οι πλούσιοι.

Να τη χαίρονται στην κυβέρνηση αυτή τη στήριξη.

Σήμερα τον λόγο έχει η κοινωνία που πρέπει να κάνει την οργή αισιοδοξία. Το θυμό πείσμα. Μόνο αν υπάρξει σοβαρό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, μπορεί η κατάσταση να ανατραπεί. Γι αυτό ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους.

Και πιστεύουμε ότι μπορεί να νικήσει αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός μεγάλου κοινωνικού συνασπισμού, ενός πλατιού μετώπου με στόχο να μπλοκαριστούν τα μέτρα.

Δεν είναι η ώρα τώρα για μικροκομματικά οφέλη. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα να σώσουμε τη εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, την ελληνική κοινωνία από αυτή τη λαίλαπα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μαζικές και ενιαίες πορείες.

Καλούμε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ να καταθέσουμε μαζί πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία.

Καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν αυτά τα μέτρα.

Καλούμε όλους όσους και όσες εξαπατήθηκαν, απλά για να γίνει μία κυβερνητική εναλλαγή και όχι μία αλλαγή πολιτικής, σε ανυπακοή.

Η μάχη αυτή αφορά τις επόμενες γενιές, οι συνέπειες από τα μέτρα θα είναι καταστροφικές, στην εργασία, στην ασφάλιση, στην ανεργία, στην κοινωνική συνοχή.

Η μάχη αυτή πρέπει να κερδηθεί.




  • Δεν ειναι θέμα "αριστερής" ή "δεξιας" πολιτικής κάποια πράγματα. Ειναι κυρίως θέμα ικανοτήτων. Και ήθους. Διαβάστε αυτό άπο τον Πάσχο Μανδραβέλη για να δειτε που ξοδεύονται τα λεφτά μας.

"Εχουμε τρελαθεί εντελώς; Οχι! Σ' αυτήν τη λογική της σπατάλης κινείται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Από τους υπουργούς μέχρι τον τοπικό βουλευτή. Οι τελευταίοι, αντί να βουλεύονται για το έθνος, γίνονται λομπίστες τοπικών συμφερόντων. Καταθέτουν ερωτήσεις για τα πιο απίθανα ζητήματα, τροφοδοτώντας τον μηχανισμό της τοπικής τους προβολής. Βρίσκουν ή τους δίνεται ένα αίτημα, κάποιος συνεργάτης τους συντάσσει στα γρήγορα μια ερώτηση και οι υπηρεσίες των υπουργείων τρέχουν να απαντήσουν. Η ερώτηση, αλλά και η απάντηση δημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο, οπότε η προβολή τους είναι εξασφαλισμένη."


Από τον ίδιο:


"Δεν είναι η μόνη περίπτωση που πληρώσαμε ακριβά τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των κυβερνήσεων και τοπικών φορέων. Σε δεκάδες άλλα ζητήματα, υπουργοί, δήμαρχοι και φορείς κλωθογυρίζουν με τις αποφάσεις ανά χείρας αναβάλλοντας την εφαρμογή τους. Το συζητάνε έτσι, το κουβεντιάζουν αλλιώς κι επειδή φοβούνται το βραχυχρόνιο πολιτικό κόστος, μας φορτώνουν μερικά εκατομμύρια σε πρόστιμα.

Δεν εθελοτυφλούν· ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα η χώρα θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις. Απλώς στο ενδιάμεσο κάνουν τη δουλειά τους προστατεύοντας το μικροπολιτικό τους κεφάλαιο. Τα δε φύλακτρα τα πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι. Ο,τι έγινε, δηλαδή, σε εθνική κλίμακα με την οικονομία γίνεται σε μικροκλίμακα με μύριες όσες αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Υπάρχουν και κάποιες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν μεταφράζονται σε λεφτά, αλλά κοστίζουν περισσότερο. Πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας, το έλλειμμα της οποίας (όπως σωστά λέει ο πρωθυπουργός) μας οδήγησε να ζητιανεύουμε τη στήριξη των Ευρωπαίων προκειμένου να δανειστούμε.

Η χώρα μας, για παράδειγμα, έχει καταδικαστεί δύο φορές για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας. Παρ' όλα αυτά το πολιτικό μας προσωπικό σφυρίζει αδιάφορα. Πάνε στη Βουλή οι αιτήσεις των εισαγγελικών αρχών για χορήγηση αδείας άσκησης ποινικής δίωξης και οι βουλευτές πάντα ψηφίζουν κατά. Ετσι σήμερα, για μία ακόμη φορά, η Βουλή θα δείξει και θα διδάξει στον ελληνικό λαό το ήθος της. Ζητήθηκε η άρση ασυλίας των κ. Αργύρη Ντινόπουλου (Ν.Δ.) και Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ), αλλά το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο. Η Επιτροπή Δεοντολογίας (sic) της Βουλής, υπό την προεδρία του κ. Γρηγόρη Νιώτη και απαρτιζόμενη -καλά είναι να θυμόμαστε τα ονόματα- από τους κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη (ΠΑΣΟΚ), Δημήτριο Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνο Τζαβάρα (Ν.Δ.), Αντώνιο Σκυλλάκο (ΚΚΕ), Αστέριο Ροντούλη (ΛΑΟΣ) και Βασίλειο Μουλόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ), αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει στο σώμα της Βουλής τη μη άρση της ασυλίας και των δύο. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο δεν κατηγορούνται για κάτι που έπραξαν ως βουλευτές: ο κ. Ντινόπουλος κατηγορείται για πράξεις του ως δήμαρχος Βριλησσίων και ο κ. Βελόπουλος μηνύθηκε για μια προσωπική του αντιδικία με κάποιον πολίτη.

Παρ' όλα αυτά η Επιτροπή Δεοντολογίας θεώρησε τις διώξεις «πολιτικές» και μάλιστα, στην «έκθεσή» της προς τους βουλευτές, δεν αναφέρει καν τον λόγο για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας.

Γι' αυτό μάλλον λαθεύουν οι Ευρωπαίοι. Δεν χρειαζόμαστε οικονομική επιτήρηση. Με τους βουλευτές που έχουμε, μάλλον πολιτική επιτήρηση απαιτείται.

"

  • Επανέρχομαι σε αυτά που έλεγα στο προηγούμενο ποστ. Μερικοί χρειάζονται χοντρό λιντσαρισμα. Ο Hades κάτι λέει για εκτελέσεις στο Σύνταγμα και μερικά άλλα πολύ ενδιαφέροντα:

"
Ποια είναι λοιπόν τα μέτρα της κοινωνικής δικαιοσύνης; Που οι πλουσιοπάροχες συντάξεις θα μείνουν στα 400 και 500 ευρώ ενόσω το κόστος ζωής σχεδόν θα διπλασιαστεί; Ή που από έναν δημόσιο υπάλληλο που λαμβάνει 40 χιλιάρικα θα κοπεί το 30% των δώρων συν το 12% των επιδομάτων και το ίδιο θα συμβεί και σε κάποιον δημόσιο υπάλληλο που λαμβάνει 15000 ευρώ; Επίσης, γιατί να κοπεί το επίδομα από έναν δημόσιο υπάλληλο που μπήκε με ΑΣΕΠ στο δημόσιο αντί να πάρει πόδι ο έτερος-ημέτερος που μπήκε ρουσφετολογικά σε προεκλογική περίοδο; Ως επίσης, από που κι ως που υπήρξαν κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που -άλλο κι αυτό- έμειναν εκτός των μέτρων; Τρεις λαλούν κι οκτώ χορεύουν έχουμε γίνει ακόμη και τώρα. Επίσης, πέραν των όσων δακρύβρεχτων εκ των πολιτικοί μας, ακόμη δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην απεμπολήσουν τις υβριδικές τους λιμουζινάρες (εξάλλου μπορούν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για να στηρίξουν και την πράσινη ανάπτυξη) ή τα επιδόματα τηλεφωνίας και στέγασής τους. Ή μήπως η κρίση δεν τους αφορά όλους;
...........
Και ρωτάω ξανά: θα μπει μέσα επιτέλους κανά αρχίδι απ'αυτά που έκλεψαν τα κέρατά τους και έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο; Αν κι εδώ που τα λέμε, δεν ικανοποιούμαι πλέον με το να μπει μέσα. Να εκτελεστεί στο Σύνταγμα θέλω και να αφεθεί παλουκωμένος μπροστά από το μηνμείο του Αγνώστου Στρατιώτη ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Θέλω αίμα ρε παιδάκι μου, πως το λένε. Εξάλλου... με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε ότι με τους 300 αχρήστους (νυν και πρώην) που έχουμε θα έπρεπε να τους κάψουμε όλους ζωντανούς. Και δεν κάνω πλάκα. Δηλαδή ως που θα πάει αυτή η ιστορία;
Σκάνδαλο Ζήμενς; Ανοικτό.
Σκάνδαλο Βατοπεδίου; Ανοικτό.
Σκάνδαλο Δομημένων Ομολόγων; Ανοικτό.
Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου; Ανοικτό.
Ισολογισμός Ολυμπιακών Αγώνων 2004; Ανοικτός.
Ισολογισμοί παλαιοτέρων αγώνων (μεσογειακών κλπ). Ανοικτοί.
και πάει λέγοντας. Ποτέ δεν επεστράφη έστω και μια δραχμή, ποτέ δεν μπήκε έστω κι ένας φυλακή (πλην του Σκανδάλου Κοσκωτά, όπου κι εκεί πρακτικά ένας την πάτησε). Ποτέ δεν δόθηκε στην δημοσιότητα μια υπόθεση λυμένη με τους ενόχους γνωστούς. Μια ζωή το αδίκημα παραγράφεται, μια ζωή οι ένοχοι διαφεύγουν, μια ζωή τα λεφτά χάνονται. Εδώ έχουν περάσει 6 χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες κι ακόμη δεν ξέρουμε πόσο μέσα μας έβαλαν, ασχολήθηκε ποτέ κανείς; Και το μοναστήρι να'ναι καλά, ήτοι οι μαλάκες που πληρώνουν πάντα και τα πάντα...
...............
Τι έχουμε λοιπόν; Πολιτικά κόμματα που απαρτίζονται από αχρήστους. Και είναι η πρώτη φορά που δεν με νοιάζει αν είναι όλοι ή οι μισοί ή οι λιγότεροι. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν ήρθη η βουλευτική ασυλία;
"






  • Παρεμπιπτόντως διοτι μερικοί δεν εχουν ακομα καταλαβει τι θα παιχτεί. Μείωση δώρων στο 30% ισοδυναμεί με περίπου 60% ενός μισθού (από τους 14). Μείωση των επιδομάτων σε όλους, εκτος από το γεγονος πως ειναι παρανοϊκο γιατί υπάρχουν επιδόματα και επιδόματα (θυμηθείτε το θεϊκο επίδομα...μεταφοράς φακέλων) ισοδυναμεί με 50%-60% ενος μισθού ακόμα. Βάλτε και ενα 2-3% πληθωρισμό μέσα, βάλτε και την αύξηση του ΦΠΑ, βαλτε και τους φορους σε βενζινη, τσιγαρα, ποτα και μετά ελάτε και πείτε μου πως θα την βγάλετε με 20%-25% του ετήσιου εισοδήματος σας μείον.





  • Γελιο που έχουν οι πασόκοι! Έχουν αμολυθει οι στελεχάρες και κάνουν ....φροντιστήριο στο...λαό γιατί έπρεπε να φάνε τέτοια φόλα! Επιασα έναν μεγαλοεφοριακό-"ελεγκτη" σήμερα να τα λέει σε έναν φούρναρη ο οποίος τον κοιταζε όπως θα κοίταζα εγώ ένα ψάρι που κάνει ποδήλατο!




  • 3,5 δισ. ευρώ, κατά τις επίσημες εκτιμήσεις των τραπεζιτών, έως και 8 δισ., κατά τις ανεπίσημες, που συνήθως είναι και οι πιο ρεαλιστικές, είναι το ύψος των καταθέσεών τους που «σήκωσαν» από τις ελληνικές τράπεζες και μετέφεραν μαζικώς στο εξωτερικό (κυρίως στην Ελβετία και στην Κύπρο) μερικοί από τους πιο εύπορους και διαπρεπείς Ελληνες πατριώτες.

"Από τα στοιχεία και από τις καταθέσεις των μαρτύρων πάντως, που έχουν σχεδόν εξαντλήσει το κεφάλαιο του ΟΤΕ (1997 μέχρι σήμερα), αβίαστα προκύπτει πως το σύστημα διαφθοράς και μιζών ήταν στον «αυτόματο πιλότο» είτε επί ΠΑΣΟΚ είτε επί Ν.Δ. από το 1981 και μετά"



...... Αναμεσα στα αλλα εχουμε και τρελο bonus!!!

"ο ΟΤΕ πληρώνει τους δικηγόρους ακόμα και όσων κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του Οργανισμού! "



"Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κύκλωμα διέγραφε φόρους και πρόστιμα που είχαν καταλογιστεί σε μεγάλες επιχειρήσεις (ακόμα και εισηγμένες στο Χ.Α.) ακυρώνοντας τις αρχικές εκθέσεις ελέγχου με «σικέ πορίσματα επανελέγχων», τα οποία καθοδηγήθηκαν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών και υλοποιήθηκαν από συγκεκριμένους οικονομικούς επιθεωρητές.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, το κόλπο είχε στηθεί επιστημονικά και φορολογούμενοι στους οποίους είχαν επιβληθεί, ύστερα από ελέγχους, φόροι και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, απηύθυναν αιτήματα για επανέλεγχο των υποθέσεών τους."


"αλλά μια σημαντική αιτία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας είναι ότι κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας είναι οι υψηλότερες της Ε.Ε., ενώ κατέχουν τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των νατοϊκών χωρών, μετά τις ΗΠΑ, που στο κάτω κάτω έχουν από βάσεις μέχρι διαστημόπλοια και διεξάγουν διάφορους πολέμους ανά τον πλανήτη. Το 2008 η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εισαγωγέων εξοπλισμών στον κόσμο μαζί με τη Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα, την Ινδία και την Τουρκία.

.........................


Ο κ.Παπανδρέου θα έπρεπε να πάει τώρα στον Ερντογάν (που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον στρατό του και επίσης θέλει να τον περιορίσει) προτείνοντας ένα μορατόριουμ στους εξοπλισμούς των δύο χωρών. Θα εκνευρίζονταν φυσικά ο Γιόχαν κι ο Φίσερ και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αλλά αφού ζητούσαν οικονομιες θα μπορούσαν να τις έχουν . Χώρια τα γερμανικά τανκς και αεροπλάνα, μόνο οι 6 έφρεγάτες από τη Γαλλία, θα κοστίσουν περίπου 2,5 δις ευρώ.. Τα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα έχει το ελληνικο ταμείο από την περικοπή του 14ου μισθού φθάνουν στο 1,5 με 1.8 δις..

"

  • Ετσι χρεοκόπησαν τα δημόσια νοσοκομεία: "Υπολογίζεται μάλιστα ότι το 30% των συνολικών δαπανών στον χώρο της υγείας είναι σπατάλες που οφείλονται στην κακοδιοίκηση, στην αναχρονιστική διαχείριση, τη διαφθορά και την κακή ιατρική, ενώ μόνο οι μίζες στις αγορές ειδικού υλικού εκτιμώνται ότι φθάνουν επίσης στο 30%. Οι υπερτιμολογήσεις σε ιατρικές συσκευές αγγίζουν και το 500%."


  • Μετα από αυτά τα παραδείγματα (καποιος μπορεί να συνεχίσει για ώρες) ειναι τουλάχιστον ανόητο να νομίζει κανείς πως το "σπαταλο" κράτος θα σωθεί επειδή θα κοπούν οι μισθοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα αυξηθεί η φορολογία κυρίως αυτών που δεν μπορούν να την αποφύγουν. Στην ουσία είναι μια χρυσή ευκαιρία μείωσης του εργατικού κόστους σε μια χώρα "δυτικού τύπου", οπου καλούνται οι εργαζόμενοι, σαν τον Γάιδαρο του Χότζα που λέγαμε, να μάθουν να δουλεύουν περισσότερο παιρνοντας λιγότερα. Αν υπάρχει βούληση διορθωσης των κακώς κειμένων υπάρχουν τρόποι να γίνει χωρίς να πέσει τόσο άγριο τσεκούρι.
Εν τέλει δεν μπορώ να καταλάβω τους υπερεπιστημονες σπουδαγμένους οικονομολογους που σε κάθε περίπτωση η απάντηση τους ειναι "κοψτε μισθούς και αναβάστε φόρους". Σιγά ρε! Τόσα χρόνια σπούδαζες, μόνο αυτό έμαθες; Να χαρώ εγώ επιστημονικό μυαλό και μελέτη! Ακόμα και οι βοσκοί γνωρίζουν πως αν δεν έχει ο κόσμος χρήματα η αγορά ψοφάει, εσύ στο πανεπιστήμιο δεν το έμαθες; Θα έλεγα και άλλα αλλά τα συνόψισε ο φίλτατος καιρός πάρα πολύ όμορφα (θεϊκος υπερτιτλος: "όποιος δεν θέλει να ζημώσει δέκα χρόνια την πληρώνει") οπότε κάνω άλλη μιαν αντιγραφή και καθαρίζω:
(στα ποσά που αναφέρονται να θυμάστε πάντα πως τα νέα μέτρα έχουν προσδόκιμο κρατικο όφελος περίπου 5 δις ευρώ)



"
Ισως δεν ξέρει ο λαός ότι φέτος δεν είναι η πρώτη χρονιά που η κυβέρνηση δανείζεται από τις ξένες τράπεζες για να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων.

Κάθε χρόνο, κάθε κυβέρνηση, σε συγκεκριμένους μήνες, πουλάει κρατικά ομόλογα, τα οποία εκδίδει για να πληρώσει τους μισθούς.

Γιατί το κάνει αυτό; Μα γιατί δεν έχει τόσα έσοδα που να της φτάνουν. Το ταμείο είναι πάντα ελλειμματικό.

Γιατί, όμως, είναι ελλειμματικό το ταμείο; Καλή ερώτηση.

Ισως θα έχει ακούσει ο αναγνώστης για τα 28 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος που «είναι αδύνατο να εισπραχθούν». Ισως δεν έχει ακούσει για τα περίπου 5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τον ΦΠΑ που δεν αποδίδεται. Σίγουρα, όμως, ζει καθημερινά τους αντιεπαγγελματίες συμπολίτες του, που παρέχουν έργο και υπηρεσίες χωρίς να κόβουν αποδείξεις, γεγονός που αποτιμάται σε φοροδιαφυγή άνω των 100 δισ. με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις. Δίπλα σε όλα τα παραπάνω θα βάλουμε, όπως πρέπει, τα έσοδα που χάνει κάθε χρόνο το κράτος από προγράμματα της Ε.Ε. τα οποία δεν απορροφά από ανικανότητα λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και τα οποία υπολογίζονται επιεικώς σε 2 δισ. ευρώ.

Προσθέτουμε, επίσης, και το σημαντικότερο, που είναι τα διαφεύγοντα έσοδα από δύο πηγές: από τα έργα και τις επενδύσεις που δεν γίνονται εξαιτίας της ανικανότητας των δημόσιων υπηρεσιών να τα διεκπεραιώσουν και από τα έργα, τις επενδύσεις και τις προμήθειες που υπερτιμολογούνται, μένουν στα χαρτιά, υποσυντηρούνται, χρεώνουν χωρίς να υπάρχουν. Αυτά τα έσοδα, δεν μπορεί ούτε ο ΣΕΒ, ούτε το ΙΟΒΕ να τα υπολογίσει, αλλά ούτε και η ΕΣΥΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι λοιποί συγγενείς, που ζουν σαν τσιμπούρια στις φλέβες του ελληνικού λαού.

Φυσικά, άφησα για το τέλος το κονδύλι από τις σπατάλες του ελληνικού Δημοσίου σε άχρηστα έργα και υπηρεσίες, σε άχρηστες αγορές και συντηρήσεις, σε πολυτέλειες και ρουσφέτια, σε εξοπλισμούς και προμήθειες.

Αν τα προσθέσει κανείς όλα αυτά, που είναι η ανικανότητα της κεντρικής κυβέρνησης να κυβερνήσει στο όνομα και προς όφελος των πολιτών, θα βρεθεί μπροστά στα 300 δισ. ευρώ, που είναι το έλλειμμα του Δημοσίου. Αυτό, δηλαδή, που σήμερα -αλλά και κάθε χρόνο- καλούνται να πληρώσουν αυτοί που φαίνονται στις φορολογικές καταστάσεις. Αυτοί μόνο. Γιατί;

Επειδή είναι πιο εύκολο και, κυρίως, πιο άκοπο για κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργό των Οικονομικών να τα παίρνει από αυτούς που βρίσκει εύκολους κοντά του, από το να δουλέψει σκληρά, να επιβάλει στον κρατικό μηχανισμό να δουλέψει για τους πολίτες, κι αν δεν το καταφέρνει να τον διαλύσει και να φτιάξει άλλον, που να δουλεύει για τους πολίτες. Αντί να είναι ένα παράσιτο που δουλεύει τους πολίτες.

Οπως έλεγε και ο Γεώργιος Παπανδρέου, του Ανδρέα, λεφτά υπάρχουν. Ορίστε. Είναι όλα αυτά που πρέπει, οφείλει, πληρώνεται για να αντλεί ο κρατικός μηχανισμός. Φυσικά, δεν εννοούσε αυτά ο νυν πρωθυπουργός. Γιατί αυτά που καταγράφω παραπάνω και που είναι δουλειά του να τα αντλήσει θέλουν κόπο, σκληρή δουλειά, ευσυνειδησία, σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα και αποφασιστικότητα να διαλύσεις ένα κράτος και να φτιάξεις ένα άλλο. Με γνώση και μέθοδο. Οχι με τους πολιτικούς που έχουν μεγαλώσει και ξέρουν μόνο να είναι κομμάτια αυτού του κράτους.

Λεφτά υπάρχουν, λοιπόν. Αλλά τι έγιναν οι πέντε γιατροί του Κολωνακίου από το έργο «Τους έπιασα, τους έπιασα», οι φαρμακοποιοί της Φθιώτιδας και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ που ξεκοκάλιζαν το ασφαλιστικό ταμείο, οι πολιτικοί των δύο κομμάτων που χρηματίστηκαν από τη Ζίμενς, οι εργολάβοι των Τεμπών, της Σπάρτης, της Μεσσηνίας, της Εύβοιας, της Κοζάνης, με τους γκρεμισμένους δρόμους της καλοπληρωμένης κακοτεχνίας, και οι δημόσιοι λειτουργοί που ήταν υπεύθυνοι γι' αυτήν; Ζουν αφορολόγητοι.

Λεφτά υπάρχουν. Στις τσέπες όλων αυτών που κρύβουν τα εισοδήματά τους, που κλέβουν τον ΦΠΑ, που λαδώνονται για δημόσια έργα και έγγραφα. Τους έχει πιάσει ποτέ κανείς;

Εχει πιάσει ποτέ κανείς αυτούς που έκαναν υπέρμετρες αγορές υλικών στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την Ολυμπιακή και τις υπόλοιπες δημόσιες επιχειρήσεις, σπαταλώντας σε μίζες και προμήθειες τα λεφτά των φορολογουμένων; Αυτή τη στιγμή γίνεται καμιά έρευνα;

Λεφτά υπάρχουν από τα 700 εκατ. του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2007-2013, που δεν είναι συμβατό με το πρόγραμμα Σταθερότητας και που η κουτοπόνηρη κυβέρνηση τα έστελνε στις αρλούμπες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του «Καλλικράτη», μέχρι που το μυρίστηκε η Ε.Ε. και δεν πληρώνει.

Λεφτά υπάρχουν στις απατεωνίστικες επιδοτήσεις γεωργικών καλλιεργειών και εκτάσεων, που εμφανίζονται ότι υπάρχουν μόνο σε πλαστά χαρτιά αποδεκτά από το δημόσιο και κατ' ευφημισμόν συνεταιριστικό σύστημα, για να εισπραχθούν.

Υπάρχουν στις εκατομμύρια πλασματικές υπερωρίες και οδοιπορικά δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, που πατσίζουν έτσι την κουτοπονηριά των συνδικάτων τους και των κυβερνήσεων για να μην καταβάλλονται πραγματικά μισθοί έναντι πραγματικής προσφοράς.

(σ. του z. Το πρόβλημα των πλασματικών υπερωριών, των πλασματικών εκτός έδρας, των τρελών βυσματικών επιδομάτων κτλ ειναι όντως τεράστιο. Ενα μερος του δημοσίου ειναι χρυσοπληρωμενο κηφηναριό και όμως αντί να κοπούν τα δικα τους επιδοματα κόβονται όλων κατα ενα "δικαιο" ποσοστο. Αντι να κοπουν λοιπον στοχευμένα τα υπερβολικά χρήματα που παίρνουν μερικοι προνομιούχοι κλάδοι αποφασίστηκε η περικοπή όλων των επιδομάτων στο δημόσιο, κάτι που οδηγεί νομοτελειακά στην περικοπή και στον ιδιωτικό τομέα. Εν μια νυκτί το κόστος του εργαζόμενου και οι αποδοχές του πέφτουν κατά τουλάχιστον 10%)

Λεφτά υπάρχουν στα εκατομμύρια ευρώ των εικονικών συνταγογραφήσεων και στα αφορολόγητα έσοδα φαρμακευτικών εταιρειών, υπαλλήλων, επισκεπτών, γιατρών, φαρμακοποιών, διοικήσεων στο βρόμικο κύκλωμα της υγείας του λαού.

Λεφτά υπάρχουν στις υπερτιμολογήσεις και τις υπερβάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στα 8 μεγάλα οδικά έργα της Εγνατίας, Ελευσίνας-Τσακώνας, Κεντρικής Ελλάδας, Λεύκτρου-Σπάρτης, Ιονίας Οδού, Μεταμόρφωσης, Ράχες-Κλειδιού, Αττικής Οδού, σ' ένα χορό υπηρεσιών του Δημοσίου -εργολάβων- προμηθευτών υλικών-μελετητών και λοιπών συγγενών.

Λεφτά υπάρχουν από τα αδήλωτα και τα αφορολόγητα κέρδη της ληστείας του κυκλώματος των καυσίμων, που αρνείται κιόλας να φορολογηθεί (!) χωρίς καμία κυβέρνηση ως τώρα να το έχει καταφέρει! Και δίχως κανένας υπουργός να 'χει λογοδοτήσει γι' αυτή την κρατική απώλεια. Και για την άλλη με τους δασμούς 4 δισ. ευρώ (!), που χάνει συνέχεια το δημόσιο ταμείο από το κύκλωμα με τα βαλκανικά βυτιοφόρα, που ξεφορτώνουν σε αποθήκες και βενζινάδικα της Ελλάδας προϊόντα, που δήθεν προορίζονται για τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, τη Σερβία.

Και όχι μόνο υπάρχουν λεφτά, αλλά κανένας από τα κυκλώματα που είναι γνωστά στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει πάει φυλακή. Μα, ούτε και κανείς απ' τις υπηρεσίες που ξέρουν και αδρανούν.

Τέλος, αλλά τέλος δεν έχει η εγκληματικότητα των κυβερνήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών κατά του λαού, λεφτά υπάρχουν από τις αμοιβές των 232 υπεράριθμων μετακλητών υπαλλήλων, που μονιμοποιήθηκαν προχτές -μεσούσης της κρίσης- στο χρυσόφορο κτίριο της Βουλής, με ρουσφετολογική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. τον Ιούνιο του 2008, για ανθρώπους που δεν έχουν ούτε καν τις νόμιμες προϋποθέσεις, και που ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «άγος από το παρελθόν». Αλλά, δεν μπήκε ο λαός στο κτίριο να υποχρεώσει τους 260 βουλευτές των δύο κομμάτων να πληρώνουν τους υπεράριθμους από την τσέπη τους, αντί από την τσέπη του αιώνιου κορόιδου.

Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν. Κυβέρνηση να τα αντλήσει δεν υπάρχει και δημόσια διοίκηση να τα αντλήσει δεν υπάρχει.

Το ερώτημα είναι: λαός υπάρχει να διορίσει μία κυβέρνηση δικών του συμφερόντων κι αφού γκρεμίσει να φτιάξει ένα δημόσιο δικών του συμφερόντων;

Αυτό μέλλει να αποδειχθεί.

ΥΓ. Η μόνη δημόσια υπηρεσία, που αποδίδει έργο με πραγματική ταχύτητα και ευγένεια είναι το ΚΕΠ (σ. του z. Εδώ και αν συμφωνώ. Με έχουν "σώσει" τα παιδιά απο τα ΚΕΠ ουκ ολίγες φορές. Μήπως διότι στο σύνολο τους ειναι σχετικά καινούργιοι και δεν έχουν τις παλιες μεγαλοστελαχάρες (που σε άλλους φορείς του δημοσίου σου την λένε και ολας αν εισαι νέος και έχεις και μιαν άλφα όρεξη); Μήπως διότι μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ οι περισσότεροι αν όχι όλοι; Μήπως διοτι δεν χρειάστηκε να φιλήσουν κώλους ή εργάζονται "επειδή έχουν γνωστό" αλλά μπήκαν με διαφανείς διαδικασίες;) Οι εργαζόμενοί τους είναι συμβασιούχοι. Κατά πάσα πιθανότητα τα ΚΕΠ θα πάψουν να υπάρχουν, γιατί δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, για λόγους οικονομίας. Θα είναι ίσως από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κυβέρνησης κατά των πολιτών.

"

  • Σαν κατακλείδα, εγώ προτείνω, μεχρι να πειστουν οι υψηλά ιστάμενοι να δουλέψουν όπως πρεπει να δουλεύουν, όποτε βλέπετε πολιτικό, ειδικά μερικούς μερικούς που βλέπουν στα νέα μέτρα τη "σωτηρία" ή που βολεύονται πίσω από την ασυλία για να κάνουν τον κάμποσο ή που διαχειρίστηκαν τοσο...επιδέξια στο παρελθόν τα χρήματα μας, να τον φτύνετε στα μούτρα. Να πάει το ρόχαλο γόνα και η χριστοπαναγία στεφάνι . Αλλιως δεν καταλαβαινουν χριστό. Φτύσιμο και κράξιμο από παντού και ολούθε.

  • Εξοδος: Διαβάστε αυτό. Χωρίς σχόλια

13 σχόλια:

  1. Ουου!
    Μετά το πάσκα που θα τελειώσω το διάβασμα,θα σε ενημερώσ σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικα φοβερο αρθρο
    ισως για πρωτη φορα δε θα σε τρολλιασω αλλα θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου
    πανω κατω εχεις καλυψει 54389 διαφορετικα θεματα και προβληματα
    ειλικρινα επιτρεπεις να το δανειστω στο βλογ μου?
    δεν νομιζω οτι εμεινε και τιποτα που δεν καλυψες

    βεβαια οπως παντα ο συρριζα απετυχε να προτεινει και καμια λυση σε ολα αυτα
    οταν ολοι πανε και ψηφιζουν 80% τους ιδιους τι περιμενεις?
    και λαμογιες και ασυλιες και ρουσφετια κτλ θα συνεχιζονται
    αν δεν υπαρξει αλλαγη δεν γινεται τιποτα
    τα 2 μεγαλα κομματα απλως συντηρουν αυτην την κατασταση προσπαθωντας να μειωσουν απλως την ταχυτητα με την οποια βυθιζομαστε στα σκατα
    ο κεντρωος χωρος αυτο μονο μπορει να κανει
    εαν δεν εφαρμοστουν ακραιες λυσεις και μεσα δεν γινεται δουλεια
    συνεπως πρεπει να διαλεξουμε ενα μοντελο απο τα 2 διαθεσιμα (αριστερο-δεξι) να το εφαρμοσουμε σοβαρα χωρις ναι μεν αλλα μπας και σωθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα σχολιάσω αυτό που αφήνεις ασχολίαστο.
    Το απόσπασμα από το βιβλίο στο οποίο μας παραπέμπεις είναι γεμάτο ιστορικές ανακρίβειες και αφορισμούς. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο για όλους να μελετούν τις πρωτότυπες πηγές. Θα έλεγα ότι στο απόσπασμα ο συγγραφέας απλά προσπαθεί να φορτώσει αμαρτίες του σήμερα στο παρελθόν. Εξ άλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε το άγχος της πρωτοτυπίας που διέπει ορισμένους συγγραφείς (που τάχα θέλουν να δουν την ιστορία με φρέσκο μάτι και να ανακαλύψουν αλήθειες που άλλοι δεν είδαν). Δυστυχώς κάτι τέτοιοι νεωτεριστές κάνουν τον Βλαχογιάννη, τον Δημαρά, τον Φωτιάδη, τον Κόκκινο, τον Κορδάτο και άλλους δυσαναπλήρωτους.
    Επίσης πρέπει να τονίσω ότι από το τέλος του 20ου αιώνα γίνεται μια προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία στα μέτρα των σύγχρονων "αξιών",(βλέπε η "Δημόσια Ιστορία στον 20ο Αιώνα" του Hagen Fleischer που μπορεί να μην μιλάει για το '21, αλλά καταδεικνύει αυτή την πρόθεση)
    Επίσης μια εμπεριστατωμένη κριτική στο κείμενο που παραθέτεις, υπάρχει στο σχόλιο #4 από Γιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι καιρός να αναζητηθούν οι περιοχές συμφωνίας και να μην θυσιάζονται όσα μπορούν να βγουν από κει από τις ιδεολογικές διαφορές, αν και αυτές καλώς υπάρχουν.

    Κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με τη λογική και την λειτουργικότητα και όχι με το φαντασιακό του καθενός μας. Κοινή λογική π.χ οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος πρέπει να τιμωρούνται. Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, είτε κανείς είναι δεξιός είτε αριστερός, είτε ότι γουστάρει. Σε όποια πολιτική ιδέα και να ανήκει κανείς, θα πρέπει να αναγνωρίσει πως το κοινοβολευτικό σύστημα και όχι μόνο τα 2 μεγάλα κόμματα που φύσικά , έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, έχει αποτύχει, στο να απαιτούνται κάποια πράγματα ως αυτονόητα. Π,χ αν η εφορία δουλεύει σωστά ή όχι, αλλά και όλη η δημόσια διοίκηση δεν είναι θέμα πολιτικής τοποθέτησης, αλλά ένα πράγμα που θα έπρεπε να δουλέυει ανεξαρτήτως.

    Το θα έρθουμε εμείς, αν μας ψηφίσετε και θα τα αλλάξουμε όλα, είναι φανερό πως δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, όπως επίσης και το ότι εμείς δε φταίμε γιατί δεν είμαστε κυβέρνηση. Μια χαρά θα μπορούσε, φαντάζομαι, ένα κόμμα με μικρότερη δύναμη να εργάζεται συστηματικά, μια και μπορεί να έχει καλύτερη πληροφόρηση από το μέσο πολίτη για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, αν δεν είχε κατά νου πως αναγκαστικά θα πειράξει και κάπιους δικούς του ή πιθανούς δικούς του.

    Αλλά δεν πρέπει να πέφτει και από τα σύνεφα κανείς αφού όλο, αυτό το σύστημα είναι συνισταμένη της κοινωνίας μας. Αφού λοιπόν δεν αλλάζει η κατάσταση από πάνω προςτα κάτω, μάλλον θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξει από κάτω προς τα πάνω. Για να γίνει αυτό θα πρέπει εμείς οι από κάτω να ζητήσουμε συγκεκριμένα πράγματα από τους πάνω. Μάλλον να απαιτήσουμε. Θέσεις τεκμηριωμένες.

    Πάρε και ένα παλιό

    http://www.youtube.com/watch?v=umeZtszNShk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ τελικά πρέπει οπωσδήποτε να
    γράφεις σεντόνια είτε με δικά σου λόγια, είτε με λόγια άλλων.
    Παραγωγικότητα ο Τζίπρας;
    Η πηγή της κατάληψης και της ανωμαλίας;
    'Ασε ρε.
    Έτσι και εφαρμόσει αυτά που λέει, όλες οι επενδύσεις θα αποσυρθούν από την Ελλάδα.
    Τα ίδια έλεγε και ο Αντρέας όταν δεν ήταν στην εξουσία. Όταν όμως, κυβέρνησε, παρακαλούσε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και επίσης, παρακαλούσε να μη φύγουν οι βάσεις και οι πολυεθνικές.
    Άσε... περσινά ξινά σταφύλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ τελικά πρέπει οπωσδήποτε να
    γράφεις σεντόνια είτε με δικά σου λόγια, είτε με λόγια άλλων.
    Παραγωγικότητα ο Τζίπρας;
    Η πηγή της κατάληψης και της ανωμαλίας;
    'Ασε ρε.
    Έτσι και εφαρμόσει αυτά που λέει, όλες οι επενδύσεις θα αποσυρθούν από την Ελλάδα.
    Τα ίδια έλεγε και ο Αντρέας όταν δεν ήταν στην εξουσία. Όταν όμως, κυβέρνησε, παρακαλούσε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και επίσης, παρακαλούσε να μη φύγουν οι βάσεις και οι πολυεθνικές.
    Άσε... περσινά ξινά σταφύλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια φορά αποφάσισες να γράψεις και μας )(**^%&^$%_*&(*^)%&^*.........
    Τρεις μέρες το διαβάζω.
    Και βασικά τι να σχολιάσω; Θα βγει άλλο τόσο (ξέρεις ότι γράφω και λίγο κιόλας).
    Σε ένα σημείο θα σταθώ μόνο, περί της σωστής λειτουργίας που λες. Δεν θυμάμαι αν είναι η ΕΕ απευθείας ή το ευρωπαϊκό δικαστήριο, πάντως έχουμε ήδη καταδικαστεί δις για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας. Είδες να έγινε κάτι; Όχι. Κια ούτε θα δεις λογικά. Αν δεν υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι δεν πρόκειται κανείς να σεβαστεί το δημόσιο χρήμα. Ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΡΑΜ

    Δεν βιαζόμαστε!!!

    @ναπο

    1. Παραδεχομενος πως μεχρι τωρα τρολιαζεις με επιβεβαιωνεις για το γεγονος πως δεν σε επαιρνα σοβαρα

    2. Καθως θα ειδες το(α) κειμενο(α) δεν ειναι δικο μου, με εξαιρεση κατι 5-6 παραγραφους και τους τονισμους, αλλα συρραφή κειμένων.

    3. Τα πάντα έτσι και αλλιώς ειναι ελεύθερα προς αναδημοσιευση με την διακριτική σας ευχέρεια αν θα αναδημοσιευσετε την πηγή ή όχι

    4. "οταν ολοι πανε και ψηφιζουν 80% τους ιδιους τι περιμενεις?
    και λαμογιες και ασυλιες και ρουσφετια κτλ θα συνεχιζονται"

    Εδώ ομολογώ πως έχεις απολυτο δικιο αν και αυτοαναιρείσαι αργότερα. Δεν ειναι θέμα κάποιου καλού ή κακού συστήματος, αλλα η διάβρωση και η διαφθορά που παρέχει η ασύδοτη και ανελεγχόμενη εξουσία μερικών τζακιών. Αλλα γι αυτό υπευθυνοι παραμένουμε εμείς.

    5. "συνεπως πρεπει να διαλεξουμε ενα μοντελο απο τα 2 διαθεσιμα (αριστερο-δεξι) να το εφαρμοσουμε σοβαρα χωρις ναι μεν αλλα μπας και σωθουμε"
    Εδώ ειναι το λάθος σου. Ουτε ειναι 2 τα διαθεσιμα μοντέλα, ούτε η επιλογή ενος και μόνο φτάνει. Και αν το παμε διπολικά το καπιταλιστικό μοντέλο στην Ελλάδα απέτυχε, παρόλο που δεν ειναι ετσι. Θα ειδες πως παντού αναφέρομαι στον καπιταλισμό όπως εδώ εφαρμόζεται.



    @tsiou
    Εχεις εναν ποντο, καθως δεν το εχω πολυψάξει. Βρηκα ομως στοιχεία που ειναι αληθη. Ο πληθυσμός της Ελλάδας τότενες δεν ηταν αμιγώς Χ.Ο. οπως νομιζεται, αν και σαφώς οι Χ.Ο. ήταν η συντριπτιή πλειοψηφία. Αυτό που με ενδιέφερε στο άρθρο και γι αυτό το λινκαρα ηταν η ρήση του Μαρκυγιάννη ο οποίος αν θυμόμαστε πάμπλουτος όταν τελείωσε η επανάσταση σε αντίθεση με πολλούς άλλους που είχαν βαρέσει κανόνι


    @ΡΑΜ 2

    "Κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με τη λογική και την λειτουργικότητα και όχι με το φαντασιακό του καθενός μας"
    Σωστόοοοος!
    Με την παρατήρηση πως δεν ειναι πρόβλημα του κοινοβουλευτισμου (κατ εμε) αλλα της ιδιοτυπιας που εχει η πολιτικη στην Ελλάδα. Κάθε σύστημα και σε κάθε χώρα έχει ένα ποσοστό διαφθοράς και το δέχεται εφόσον οι υπολοιποι λειτουργούν κανονικά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με νοοτροπίας ωθομανικής αυτοκρατορίας. Σε λίγο θα ζητάνε μερικοί αρματολίκια ή/και κολίγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @suncitizen
    Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω πως γραφω ότι γράφω και οποιος θέλει το διαβάζει. Ειναι μεν μεγάλο το ποστ αλλα:
    * ειναι σε δόσεις
    * εχω αραιώσει τρομερά την πυκνοτητα γραψίματος, λογω άλλων υποχρεώσεων, οπότε όποτε ασχολούμαι πρέπει να χώσω πολλά πράγματα μαζί

    Αυτά τα περι αποδρασης των επενδύσεων απο Ελλάδα κτλ ειναι ο μπαμπούλας που κυκλοφορεί ευρέως εδώ και χρόνια και αρχίζω να πιστεύω πως ειναι απλα μια μουφα. Σε μια οικονομία που παράγει προϊοντα ή υπηρεσίες δεν χρειαζονται εξωτερικά ή εξωτικά κεφάλαια. Ασε που η εννόηση των "επενδύσεων" ειναι κάτι σαν "εμεις ειμαστε ανικανοι να κανουμε δουλειά, οποτε περιμένουμε τους ξένους να μας βαλουν να κάνουμε για δικό τους λογαριασμο" οποτε απορρίπτεται ως μονολιθική και αδιάλλακτη. Ασε που οι "ξενες επενδύσεις" κοιτάζουν το δικο τους καλο και οχι το δικο σου. Πχ: στα μέρη μου εγκαταστάθηκε μια τεράστια τουριστική μονάδα της οποίας οι πάμπολλοι -και φραγκάτοι- πελάτες συνιστούν μια τεράστια οικονομική δύναμη. Παρόλα αυτα η ντόπια κοινωνία δεν ωφελήθηκε στο ελάχιστο. Μέσα ζουν,τρωνε και βολτάρουν οι τουρίστες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν βγαίνουν έξω ούτε για τσιγάρα. Ακόμα και αυτά που τρώνε μέσα δεν προέρχονται απο την τοπική κοινωνία καθώς μεταφέρονται με φορτηγά απο...αλλού. Μοναδικό κέρδος ειναι η απασχόληση ελάχιστων ντόπιων σε δουλείες τύπου σεκιούριτι έως καθαρίστριας με μισθους απο 500 εως 800 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα και τα κέρδη της ξένης επένδυσης δεν έχουν καμία ανταπόδοση στην τοπική οικονομία. Διερωτάμαι, αν αυτοι οι 50-100 ανθρωποι διευκολύνονταν με τους όρους που διευκολύνθηκε ο επεδυτης (και μιλάμε για διευκολύνσεις τύπου επιδοτήσεων, ατοκων δανειων, ή "δωρεαν" (δηλ εναντι πινακίου φακής) ενοικίασης δημοσιας γης για 99 χρόνια) δεν θα είχε μεγαλύτερο κέρδος η τοπική κοινωνία;


    @hades
    Kαλά κάνεις και δεν σχολιάζεις:Ρ
    Μετά θα έπρεπε να απαντήσω και θα γράφαμε για κανα δυο μήνες! Στην κατακλείδα εννοείται πως σαφέστατα συμφωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έγραψα αντί του κοινοβουλευτισμού αλλά του κοινοβολευτισμού. Κοινώς φταίμε κι εμείς, φταίτε και σεις, φταίνε κι άλλοι. Φταίει κι ο χατζηπετρής. Λουκιανός είναι αυτό, αν θυμάσα.

    Πάντως δεν μπορώ να δω καμία άλλη λυση εκτός από το κάτω προς τα πάνω. Οι πάνω δεν πρόκειται να κινήσουν ρούπι, εκτός αν πιεστούν. Θα τα πούμε από κοντά συντόμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @RAM
    Αμα ειναι ετσαε ΟΚ!

    Αυτα τα περι πανω και κατω με βρισκουν συμφωνο, αλλα παρατηρειται μεθ' ανεσεως πως πιο μαμουχαλη και βολεψαδιστικη ρατσα απο την δικη μας δεν υπαρχει - και μεις μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1) δεν τρολιαζα απλα εσυ πιστευεις πως τρολιαζω γιατι δε σου αρεσουν αυτα που σου λεω
    ουτε και περιμενω σοβαρη απαντηση μου αρκει που υπαρχει εστω και καποιος και λεει την αληθεια μεσα σε ολες τις ανοησιες


    2)ισως γιαυτο και ηταν καλο

    3) αστο τελικα το μετανιωσα γιατι τελικα παλι περα απο κλαψα λυσεις 0

    4)γιατι αυτοαναιρουμαι?
    η εξουσια που παρεχει το κρατικιστικο συστημα μεσω της ψηφου στον λαο του δινει την δυναμη να καθοριζει ποση μιζα θα παρει
    η εξουσια του λαου οδηγει στο ρουσφετι
    δε φταιει ο πολιτικος για την καταστροφη του δημοσιου τομεα αλλα το δημοσιο οικονομικο συστημα που μας επιτρεπει να ελεγχουμε τα λεφτα των αλλων
    οταν λοιπον εγω μεσω της ψηφου ελεγχω ποσα θα παρεις εσυ και ποσα θα παρω εγω τι νομιζεις πως θα γινει ?
    τα λεφτα θα τα παρουν οι λιγοι αξιολογοτεροι/εργατικοτεροι ή οι περισσοτεροι τεμπεληδες?
    οταν καποια τζακια υποσχονται τσαμπα χρημα που δε σου αξιζουν γιατι να μην πεις ναι? χαζος εισαι?
    αρα λοιπον 2 ειναι οι λυσεις
    κρατισμος και πληρες δημοσιο 100% οχι 20% που εχουμε τωρα
    (φυσικα μετα απο 30 χρονια το συστημα θα καταρευσει απο την ελλειψη ελευθεριας αφου ολες οι εξουσιες θα ειναι στο κρατος και ταυτοχρονα δε θα υπαρχει κινητρο παραγωγης πλουτου)

    η αλλη λυση ειναι γνωστη ελευθερη 100% και καμια κρατικη επιρροη
    μονο ετσι ο λαος θα εχει 0% επιρροη στην οικονομια και δεν θα μπορει να ψηφιζει βαση ρουσφετιου.
    η ελευθερη αγορα θα αναλαβει τα υπολοιπα

    α και μια ωραια ιστορια για τους λογους για τους οποιους απετυχε το δημοσιο δες και εδω
    παραδειγμα με σχολειο /ταξη /δασκαλο /βαθμους

    http://napouser.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @napo
    Αρχισαμε παλι ε;;;;

    Ας το δουμε λιγο:
    ναπο1:"ισως για πρωτη φορα δε θα σε τρολλιασω αλλα..."

    ναπο2: "δεν τρολιαζα απλα εσυ πιστευεις πως τρολιαζω"

    Καπου εδω η διαθεση για διαλογο παει οριστικα για υπνο . Νταξ να μην διαβαζεις τα κειμενα που σχολιαζεις αλλά όχι και να μην θυμασαι αυτα που γραφεις στα σχολια του ιδιου ποστ!

    Οσο για την "λυση" δεν θα την έπαιρνες χαμπαρι ακομα και αν σου γκάριζε στα μούτρα. Η ικανοτητα αναλυσης σου στα οποια προβληματα ειναι ευθεως αναλογη της ικανοτητας σου να χαμπαριαζεις κειμενα. Ληξις και τερμα η ασχολια μαζι σου στο παρον blog. Tα trolls δεν ειναι ευπροσδεκτα πλεον ουτε δικην γουστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir