Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Of course you know this means....

WAR!!!!!!!!!!!!!!!!!


Τι να λέμε τώρα..... Έμαθα για τα νέα μέτρα που λήφθησαν για να βγούμε από το τούνελ. Με το συμπάθειο δηλαδής αλλά εγώ βλέπω τούνελ στην άκρη του τούνελ και να μου το θυμηθείτε. Το τούνελ μπορεί να μην είναι δημοσιοοικονομικό αλλά άλλου είδους. Για όσους δεν κατάλαβαν μπορώ να θυμήσω την παροιμία με τον γάιδαρο του Χότζα. Μόλις έμαθε ο ρουφιάνος να μην τρώει πήγε και ψόφησε!!!!

Μικρά ανακλεφαλαίωσις: Το ότι οικονομικώς, ως χώρα δηλαδής, δεν πάμε καλά το ξέρουμε. Έτσι και αλλιώς είναι μέσα στην "υγεία" του συστήματος να μην πηγαίνουμε καλά. Το χρέος είναι περίπου η υγεία του συστήματος. Το πλέον δυνατό κράτος στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, οι ΗΠΑ δηλαδής, έχει ένα φέσι ΝΑ με το συμπάθειο και δεν δείχνει να έχει τέτοια θέματα. Δεν έχει και μεγάλη σημασία για το σύστημα αν χρεωκοπήσουν μερικές τράπεζες, εφοσον το (οποιο) κράτος μπορει να εγγυάται την φερεγγυότητα και την συνέχεια του ιδιου του συστηματος. Και αυτό το κάνουν οι ΗΠΑ ακολουθώντας την αρχη too big to fail και στον εαυτό τους διοτι άπαντες γνωρίζουσι πως αν φουντάρουν αυτές θα φουντάρει ο καπιταλισμός όπως τον γνωρίζουμε. (και) Σε αυτήν την πίστη βασίζονται και αυτές και εμείς και όλοι. Το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα ειναι πως εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ δεν παράγει τίποτε ή ακόμα χειρότερα αυτό που παράγει απλά δεν το θέλει κανένας. Η μυστήρια λέξη "παραγωγή" μπορει να απλοποιηθεί. Αναφέρεται σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται (βιομηχανία), σε προϊοντα που τρώγονται (αγροτική και ζωική παραγωγή) και σε παροχή υπηρεσιών. Τα ρέστα φραγκοδίφραγκα.


Και βάλτα κάτω ρε μόρτη. Τι βιομηχανία έχουμε; Μηδεν εις το πηλίκιον που έλεγε και κάποιος. Απο αγροτική και τα λοιπά παραγωγή καταφέραμε να δουλεύουμε δια τας επιδοτήσεις - πλην τιμητικών εξαιρέσεων. Όσο δια την παροχή υπερεσιώνε να 'ουμε βραστα. Και μην το παίζετε μάγκες και πείτε αμέσως πως "οι άλλοι", "το Δημόσιο" κτλ. Παροχή υπηρεσιών δεν είναι μονο ΕΛΤΑ ΗΠΑΠ ΗΣΑΠ ΟΣΕ ΟΓΑ και ΦΚΕ που λέει και ο Τζιμάκος ο τρισμέγιστος. Είναι και το ξενοδοχείο που πάτε στις διακοπές σας και το πληρώνετε χρυσό για να κάνετε παρέα με τις κατσαρίδες, είναι το εστιατόριο που θα φάτε και θα πάθετε βιοχλαπάτσα, είναι 1000 πράγματα στα οποία στην καλύτερη ο μέσος όρος είναι μετρίως μέτριος (και μην ξεχνάμε και την σχεση μεταξύ τιμής-παρεχόμενης υπηρεσίας, το λεγόμενο value for money).

Αυτα τα ολίγα όσον αφορά την "ανταγωνιστικότητα" της ελληνικής οικονομίας. Αν είχαμε λιγότερη θάλασσα και ήλιο θα είχαμε ψοφήσει όλοι της πείνας και να λέμε ευτυχώς που η... παγκοσμια θερμοκρασία ανεβαίνει, καθώς το καλοκαίρι μας θα μεγαλώνει αρα και ο διαθέσιμος χρόνος που εχουμε για να δίνουμε τα γονίδια μας στις τουριστριες εξ εσπερίας και βορρα. Καποιος τρολοειδης βλακεντιος θα πέταγε πως γι αυτή τη "μη ανταγωνιστικότητα" ευθύνεται ο μεσος Έλληνας που "είναι μη παραγωγικός" και τεμπέλης. Ουδεν ψευδεστερον τουτου θα έλεγα. Αν εξαιρεσουμε πολιτικους και μεγαλοστελεχάρες ο μέσος Έλληνας εργάζεται αρκετες ώρες περισσότερο από τον μέσο Ευρωπαίο και μάλιστα με κατά κανόνα μικρότερες αποδοχές. Οι λόγοι είναι λίγο πιο σύνθετοι και τραβανε σε μάκρος και ειναι κυρίως πολιτικοί/θεσμικοί*, ειναι δηλαδή αποτέλεσμα συνεχόμενων κεντρικών πολιτικών επιλογών που "επιβραβεύουν" ή ενθαρρύνουν κάποιες συμπεριφορές**.

Το ότι φτάσαμε, αν φτάσαμε, στο "χειλος του γκρεμού" είναι και αυτό πολιτική επιλογή, ή μάλλον αθροισμα συνεχόμενων πολιτικών επιλογών και όχι νομοτέλεια.
Δεν καρπώθηκε ο μέσος Έλληνας την διαφορά στην μεγάλη λοβιτούρα του Χρηματιστηρίου, ούτε κονομησε από το όργιο που έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες, ούτε κέρδισε κάτι από την υπερκοστολόγηση των δημοσίων έργων (κάτι άκουσα για δρομους με 50(;)πλάσιο κόστος/χλμ απο αντίστοιχους της Πορτογαλίας). Δεν κέρδισε ο ίδιος κάτι όταν πουλήθηκε ο ΟΤΕς, αντιθέτως είδε το μέλλον του και των παιδιών του να υποθηκεύεται όταν κλήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώσουν ΟΛΕΣ τις εθελούσιες για να έχει ο όποιος ΟΤΕς "λιγοτερα λειτουργικά έξοδα". Δεν ευθύνεται ο μέσος Έλληνας που δημοσιες μονοπωλιακές εταιρείες (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ) καταφεραν (γιατι περί κατορθώματος πρόκειται) να είναι παθητικές. Δεν ευθύνεται ο μέσος Έλληνας για το γεγονός πως αυτήν την στιγμή υπάρχουν ληξιπρόθεσμα οφέλη στο δημόσιο της τάξης των 30 δις ευρώα! (υπενθυμίζω πως τα τελευταία μέτρα είναι της τάξης των 5-6 δις ευρώ. Είπατε τίποτα;). Δεν είναι στο χέρι του μέσου Έλληνα η διεργασία των οικονομικών ελεγχων εταιρειών ή των ΕΔΕ που βγάζουν λάδι σχεδόν άπαντες. Σε καμία σοβαρή χώρα δεν θα έπαιρναν αυτοί οι κύριοι προαγωγές (μην νομίζετε πως είναι εκτός θέματος. Είναι πολύ μα πολύ εντός)

Μια μόνο ευθύνη έχει ο μέσος Έλληνας για αυτη την παρακμή και είναι από μόνη της αρκετά μεγάλη. Πως μιας και ζούμε σε "δημοκρατία" επιλέγει ο ίδιος τους πολιτικούς που τον κυβερνούν. Κοινώς βαλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας και καλά να πάθουμε. Αλλα εδώ υπεισέρχεται ο Βυζαντινισμός που λέγαμε (στο πρώτο *). Ένα σκληρό ποσοστό του πληθυσμου προτιμά να δημιουργεί σχέσεις "καραγκιοζικου"/χατζηαβατικου τύπου παρά να ασχολείται με την αληθινή παραγωγή. Είναι η πίστη*** τέτοια που νομιζεται πως "αυτος ειναι ο καλύτερος τρόπος και οι άλλοι δεν αποδίδουν".

Αποτέλεσμα αυτών των συμπεριφορών (και τις ενθαρρυνσης/ανταμοιβής τους) είναι και η στελέχωση/διαδικασία αμοιβών που γίνεται στο δημόσιο (ή και οι χρηματοδοτήσεις μερικών ΜΚΟ ή άλλων φορέων). Είμαστε μια χώρα που οι κλητήρες ενος υπουργείου (καθαρά βυσματική θέση) παίρνουν περισσότερα χρήματα από έναν καθηγητή πανεπιστημίου (που όσο να 'ναι ένα δυο πτυχια τα έχει και έχει στρώσει και τον απαυτό του κάμποσα χρονακια να μάθει και 5 πράγματα). Οι ταμίες (απόφοιτοι Λυκείου στην καλύτερη) της ΔΟΥ του Δήμου σας παίρνουν περισσότερα από τους δασκάλους και τους καθηγητές. Τον αγρότη τον συμφέρει πολλές φορές να καταστραφεί η παραγωγή του μιας και θα βγάλει περισσότερα από τις αποζημιώσεις παρά από την ίδια την παραγωγή. Τα παιδιά της γενιάς μου προσλαμβάνονται στις ΔΕΚΟ με μισθό τάξεως 700-1000 ευρώ, ενώ τόσα βγάζουν τα .....στελέχη (δεν μιλάω για μανατζερς, αλλά για τους "παλιούς" που δεν πρόλαβαν τις εθελούσιες) από τις πλασματικές υπερωρίες (εκτος εδρας, άλλα επιδοματα κτλ.... δεν θα τα χαλάσουμε!) και μόνο.

Πως μπορεί να συνδυαστεί αυτό με την ανάγκη για άμεση είσπραξη χοντρού χρήματος από το κράτος; Και πως να δεχτούν οι εργαζόμενοι την απώλεια κεκτημένων ετών και ετών με την δικαιολογία πως δεν έχουμε; Μα δεν τα έφαγαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ακόμα και οι στυγνα εκμεταλευθέντες stagiers (πως στο διάολο γράφεται) φταίνε λιγότερο απ' ότι ο πολιτικός νους που τους έβαλε σε αυτές τις θέσεις εκμετάλευσης. Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει για λάθη που δεν ευθύνεται παρά μόνο έμμεσα και παραλείψεις που έγιναν στο όνομα του αλλά χωρίς την σύμφωνη γνώμη του. Τόσα χρόνια οι Ελληνες ψήφιζαν με κριτήριο "τον καλύτερο διαχειριστή" και οι διαχειριστές του αποδείχθηκαν πολιτικάντηδες, χατζηαβατιδες ολκης†.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και καλούμεθα να πληρώσουμε την λέζα. Η γενιά μου όμως σπανίως έως ποτέ δεν "έφαγε" από αυτά. Οι γονείς κάποιων μπορεί να έφαγαν, τα ίδια τα παιδιά, πρωτογενώς τουλάχιστον, όχι. Όσο θα μπορούν να τα χώνουν οι δικοί τους από πίσω, η πλειοψηφία θα συντηρείται με τα 700 εουρος/μηνᆆ. Μολις όμως απέλθει η προηγούμενη γενιά τι θα γίνει; Ασε που η παρατεταμένη λιτότητα, μαζί με τις χοντρες λοβιτούρες που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο από τις εθελουσιες, τα υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα, τον διορισμό σε αργομισθίες υψηλά αμοιβομένων κομματικών κηφήνων, την καθεστωτική πλέον και "επιβραβευομενη" εξάπλωση της μαύρης εργασίας, τις παμπολλες επιδοτήσεις "φορεων" κάτω από το τραπέζι, έχουν φέρει ακόμα και πολλούς απο τους μέχρι πρότινος "κρατούντες" σε δύσκολη θέση. Ο κόσμος αρχίζει και νιώθει όχι πείνα (ακόμα), αλλά κάτι χειρότερο. Την αίσθηση πως δεν υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη ούτε στο εγγύτερο ούτε στο απώτερο μελλον. Την αίσθηση πως έχει πιαστεί - και χοντρά - μαλάκας †††. Ο Γιώργος σε μια εντυπωσιακή έκλαμψη το είδε αυτό, γι αυτό και κάλεσε στο Υ.Σ. την δικαστική ηγεσία και είπε αυτά που είπε. Ξέρει πολύ καλά την ατιμωρησία που επικρατεί σε μερικούς κύκλους και ξέρει πως αν δεν αλλάξει αυτό τοτε το ίδιο το μέλλον της χώρας και του πολιτικού της συστήματος (κυριως αυτού) μπορεί να κινδυνεύσει.



Καπου εδώ ερχεται και κολλάει ο τιτλος του post. Μιλάμε για άγρια πλεόν ταξική μάχη, καθώς η εργατική τάξη βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται και καλειται να πληρώσει λάθη και παραλείψεις κυρίως άλλων, των "μεγάλων", και όχι δικά της. Εκτος και αν ευθύνεται ο μπετατζής που μας έβαλε τα τσιμέντα για την οικονομική πορεία της χώρας περισσότερο από τους υπουργους, τους τραπεζικούς και τους βιομήχανους . Δεν ξέρω αν θα πιάσει στον κόσμο η πολιτική των μέτρων (έτσι και αλλιώς η προπαγάνδα που ακολουθείται περί αναγκαιότητος των μέτρων είναι άγρια) αλλά ξέρω πως δεν θα πιάσει αν η διαδικασία σταματήσει στη μείωση αποδοχών και στην αύξηση των φόρων. Ακόμα και η "εκτακτη εισφορά" όσων εχόντων κάνουν την ......"ανοησία" να δηλώνουν το πλήρες εισόδημά τους δεν θα φτάσει για να καλύψει την οργή μερικών όταν στο τέλος του έτους συνειδητοποιήσουν πως έχασαν το 10%-20% του εισοδηματός τους εν μια νυκτί, και όχι μόνο αυτό αλλά καλούνται να δουλεψουν και περισσότερο και αυτό με αβέβαιο μέλλον, αποδοχές και συντάξεις. Ορθως, ορθότατα πολλοί ευρωπαίοι (αλλά και έλληνες) αναλυτές βλέπουν πιθανή κοινωνική αναταραχή. Και αυτήν την φορά δεν ξέρουμε που και πως θα τελειώσει όταν και αν αρχίσει. Ο μόνος τρόπος κατ' εμέ να πεισθεί ο κόσμος να κάνει υπομονή δεν είναι μόνο η "δικαιοσύνη" των μέτρων (που δεν την βλέπω εγώ) αλλά η αίσθηση πως επιτέλους επικρατεί το δίκαιο στην κοινωνία γενικά. Κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν και μαλίστα αυστηρά. Κάποιοι πρέπει να διαπομπευθούν, να πάνε φυλακή η ακόμα και να λυντσαριστούν (υπενθυμίζω πως άλλο πράγμα το δίκαιο, άλλο το "αίσθημα του δικαίου" και άλλο η συντεταγμένη υπηρεσία που λέγεται δικαιοσύνη). Η αίσθηση μου είναι πως ο κόσμος διψά για αίμα και αν δεν του δοθεί (χρησιμοποιώντας έστω και κάποιους αποδιοπομπαίους τράγους) για να υπάρξει μια εκτόνωση και μια αίσθηση επικράτησης του "περί δικαίου αισθήματος" τότε θα έχουμε περίεργες εξελίξεις.

Και δεν χρειάζονται ούτε εξεταστικές επιτροπές ούτε τίποτε για να γίνει το πρώτο βήμα. Άιντε επειδή είμαι και καλός θα δώσω ιδέες στο κυβερνητικό (οικονομικό και όχι μονο) επιτελείο: Κατάργηση όλων των πολιτικών ασυλιών, άντε πλην Προέδρου της Δημοκρατίας. Μείωση αμοιβών όλων των πολιτικών στελεχών. Μείωση αμοιβών πολιτικού προσωπικού και αιρετών αρχόντων. Αύξηση ποινών σε παρανομούντες πολιτικούς και ιδιαίτερα υπουργούς, ακόμα και για αδικήματα άσχετα με την πολιτική. Καμία παραγραφή σε αδικήματα πολιτικών (εχω ξαναγράψει πως εννοείται πως θέλουμε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν καταλαβα καθόλου καλά αυτήν την πασοκικής εμπνέυσεως παντόφλα. Δηλαδή ο άλλος μπορεί να ζημιώνει το κράτος 500 μύρια και μετά να λέει με τιμώρησε ο λαός στις εκλογές και καθάρισε; Τι λέτε ρεεε!!!!). Καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ, ακόμα και για σκουπιδιάρηδες. Πάγωμα χρηματοδοτήσεων εκκλησίας, ΜΚΟ, και διάφορων "συλλογων" ή "φορέων" της πλάκας για όσο κρατεί η κρίση (και βάλε). Απαιτηση άμεσης καταβολής όλων των χρεωστούμενων στο δημόσιο από τις Α.Ε. Σε περίπτωση μη κάλυψης του χρέους κρατικοποίηση (αλα Ομπάμα ή/και Πούτιν) ή κλεισμο. Καμια αναθεση δημοσίου έργου σε εταιρείες που του χρωστάνε (αλλά και ταχύρυθμη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ίδιου του δημοσίου που πολλές φορές κάνει χρόνια και χρόνια να πληρώσει). Αμοιβαία ελληνοτουρκική μείωση των εξοπλισμών (απ ότι διάβασα και ο Ερντογάν δεν χαλιέται για αυτό) και κυρίως: ποινές, ποινές, ποινές. Τέτοιες στιγμές καταλαβαίνει κανείς καλύτερα τον Ροβεσπιέρο και τους δικούς του εκείνα τα χρόνια. Καλύτερα να καρατομηθούν μερικοί τώρα παρά να έχουμε χειρότερα αργότερα. Τα συνόψισε όλα ο Τζιμάκος, και έβαλε και τα αστειάκια του μέσα ο άτιμος, μέσα σε δύο μόλις λεπτά:



Τωρα τα υπόλοιπα που ακουστηκαν περι "ανθελληνισμού" των Γερμανών κτλ τα αντιπαρέρχομαι γιατί είναι ανόητα. Στον εφαρμοζόμενο σήμερα καπιταλισμό (και στις σχεσεις εταιρειών και κρατών μεσα σε αυτόν) μετρά η χρησιμότητα ή έστω η πίστη γι αυτήν και τίποτε παραπέρα. Όποιος κάνει πολιτική σήμερα ενθυμούμενος τις γερμανικές αποζημιώσεις, τα "ιερα και τα όσια" της φυλής και τέτοιες παπάτζες αντί να κοιτάζει το δωθέν πρόβλημα, απλά δεν είναι σοβαρός πολιτικός.

Επιμυθιακό update!
Δεν είδα χτες τα παλουκάρια στο ράδιο αρβύλα και πολύ το μετάνιωσα!!!!!

Χωρίς σχόλια:



Οπως καταλαβαινετε μας έφαγε η googloκρισία!!!!

Δειτε λοιπον την διακριτική version:






*Ενδεικτικά αναφέρω πως κληρονομήσαμε σχεδόν αυτούσιο τον Βυζαντινό ωχαδερφισμό/θεοκρατισμό (με αποκορύφωμα την κρατική ξεφτίλα στα τελειώματα του Βυζαντίου να αναγκάζεται το κράτος να παίρνει μισθοφόρους "δια την αμυναν" διότι οι περισσότεροι στρατεύσιμοι είχαν γίνει μοναχοί. Αντε ρε σου έλεγαν. Η όλοι να νικήσουμε ή όλοι να πεθάνετε) και το οθωμανικό "μπαχτσίσι" αυτούσια μαζί με μπολικη δόση καραγκιοζιλικίου (όπως ακριβώς δηλ. διαβίωνε ο ομώνυμος ήρωας του θεάτρου σκιών: κατεργαριά, κομπίνα, κουτοπονηριά). Δεν είναι τυχαίο το μπαμ που έγινε με το παγωμα των αγροτικών επιδοτήσεων διοτι καθυστερούσε η ψηφιακή καταγραφή των εκτάσεων. Εμ έτσι ειναι όταν οι επιδοτούμενες εκτάσεις στην Κρήτη πχ έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια στα χαρτια από το ίδιο το νησί!

** Και πάλι ενδεικτικά αναφέρω μια ρύθμιση που έγινε απο την κυβέρνηση Καραμανλή και αφαίρεσε την απαίτηση για ασφαλιστική/φορολογική καθαρότητα των εταιρειών (να μην χρωστάνε δηλαδής) που παίρνουν δημόσια έργα. Ή πως η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων ξεκίνησε από κρατικά χέρια με την μορφή που πήραν εν Ελλάδι τα προγραμματα stage.

*** Eπιμένω στην λέξη πίστη διότι αυτή είναι η ίδια η πεμπτουσία του σημερινου καπιταλιστικού συστήματος. Θυμηθείτε πχ πως τα χρήματα που έχετε στα χέρια σας δεν έχουν καμία πραγματική αξία, η αξια τους είναι θέμα συμφωνιών μεταξύ αυτών που τα χρησιμοποιούν.

† Μερικά κατορθώματα των οποίων για τα οποια "είμαστε περήφανοι" είναι το φούσκωμα των δημόσιων εσόδων μέσω "αορατων" δανείων, το παίξιμο χρημάτων ταμείων και ΝΠΔΔ στο χρηματιστήριο μέχρι κάποιες εκλογές για να "φαίνεται" πως "λειτουργεί θετικά η οικονομική μας πολιτική", η είσοδος στο ΑΕΠ των χρημάτων που βγάζουν οι πουτάνες, η χορήγηση πακτωλών χρημάτων σε διάφορους τυχάρπαστους τύπου Αλληλεγγύη και άλλα εσπεριδοειδή. Θα ήταν ίσως καλά για σενάρια κωμωδίας, αλλά όταν το τρως στα μούτρα δεν γελας καθόλου μα καθόλου

†† Μην νομίσει κανείς πως είναι κατ' ανάγκη "άσχημα" τα 700 ευρώ το μήνα. Μια χαρά μπορουν να ειναι για κάποιον ο οποίος ξεκινάει να εργάζεται. Το ασχημο είναι όταν μετά από 1, 2, 3, 5, 10 χρόνια παραμένουν 700 ευρώ, και το σημαντικότερο χωρίς δυνατότητα και πιθανότητα αυξησης τους.

††† Και μεταξύ μας δεν έχει και μεγάλη σημασία αν πιάστηκε ή όχι μαλάκας, γιατί και ο ίδιος μπορεί να έχει γούνα που να χρειάζεται μπόλικα ράμματα. Και ο τελευταίος πολιτικός επιστημονας θα σας πει πως στις κοινωνίες το φαντασιακό καθορίζει το πραγματικό :))

14 σχόλια:

  1. «Γαμαλληλούια….!»….!

    …..Μούμια με πυγμή κερένια….,
    τάχα, που μας έχεις έννοια….,
    πάρ’ τον πούλο –σου και στρίβε
    και τα αχαμνά –σου νίβε….!

    Ναι, βρε Γιούρεκ, Ματσαράγκα….,
    μη μας παριστάς το μάγκα….,
    σου το λέμε σκέτα -- νέτα…:
    είσαι μιά –τους μαριονέτα….!

    Έχεις για λαό χαχόλο…..
    και προκάτ τους παίζεις ρόλο….,
    τους γαμάς…., σου λεν…., στη δίνη….,
    «κάν’ ‘το μας με βαζελίνη….!»….!

    …..Όμως…., ‘’το’’ ανέχονται
    οι που ενέχονται….,
    και, που σας ψήφισαν….,
    ρε….. Καββαλ ρέ ου….!

    Είδαν ‘’βιτρίνα’’….,
    ‘’βάθος’’ δεν πρόσεξαν….,
    μήτε την….. ‘’ούγια’’….,
    εξού κι ουρλιάζουνε….,
    ‘’σκυφτοί’’ κι αδιόρθωτοι….,
    μα και….. πονάρεσκοι….,
    πάλι….. και πάλι….,
    «Γαμαλληλούια….!»....,
    ως με ‘’τους άλλους’’….,
    τους πριν -σου ‘’κάλους’’….:
    Θύτες απ’ το Σατανείο
    κι απ’ το ίδιο Εκτροφείο….!.....

    …..‘’Γειά’’ –σας…., ωρέ λαουτζίκια….,
    σεις…., μαζόχια στα ‘’καζίκια’’….!

    ( …..πονάς…., ρε λαέ –τουςςςςς…!; Εμμμμμ….! )

    ……………………………………………………….

    ‘’Τι ξεφτίλα’’…., που…., μια ‘’χώστρα’’…., τους χαλά την πλάνα ‘’μόστρα’’….!

    …..Αχ και να ‘σασταν μια Τζούλια….,
    η με τα καβ,β,άλ καπούλια….,
    ω φτυμένα –τους λαούλια….,
    θα σας φύλαγαν ‘’αράδα’’
    τα ‘’μπατσούδια’’ –τους στη Γ.Α.Δ.Α….,
    μα και σε όλη την τρ Ελλάδα….!

    Νααααα…., σας έχουνε ‘’γραμμένους’’
    ( …..ελλιπώς, βρε, φυλαγμένους….,
    ως κάθε ψυχο’’σκυμμένους’’….! )
    στο αιδοίο μίας ‘’τέτοιας’’….,
    / …..κι ας τους γελοιοποιεί….,
    όλους, τους μουνοσυρμένους….,
    τεριρέμ ραμτιριρί….! /
    πού ‘στε…., για την Εξουσία….,
    ή ως…., ‘κει…., αιδοιοφθείρες…..
    ή ως αιδοιοξέσματα….,
    ε, ως λένε, μουνοψείρες…..
    ή, ψψψψψιτ, μουνογδάρματα….!

    …..‘’Τ’ άπλυτά –τους στην απλώστρα’’….,
    ‘’τι ξεφτίλα’’…., που…., μια ‘’χώστρα’’….,
    τους χαλά την πλάνα ‘’μόστρα’’….,…..
    μα…., για τους της….. ‘’διπλωπίας’’….,
    ---- …..άθελά –της….. ---- είν’….. ’’αντίας’’….:
    ‘’σύμβολο’’ αντιεξουσίας….!.....


    ‘’Γειά’’ –σας…., ωρέ….. «’’περήφανα’’….. ‘’όργανα’’»….:

    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 150 μέρες 3ώρες 40 λεπτά 10 δεύτερα...χωρίς να έχει φορολογηθεί η Εκκλησία..(καλά νάναι οι άνθρωποι να συσσωρεύουν πλούτο..)

    Τι να προσθέσουμε σε αυτή την δυνατή ανάρτηση...

    σίγουρα το θέμα είναι πολύπλοκο..
    και το κακό είναι οτι εδώ που φτάσαμε τα μέτρα είναι αναγκαία.. αλλά ...πρέπει να γίνουν και όλα τ'άλλα που αναφέρεις και κυρίως
    να χτιστεί μια νέα φυλακή με αποκλειστικούς τρόφιμους αυτούς που έχουν κατακλέψει(και συνεχίζουν να το κάνουν) το κράτος..

    Ναι, την ευθύνη την έχουμε εμείς, οχι οι οι άλλοι (Γερμανοί κλπ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δηλαδή ο άλλος μπορεί να ζημιώνει το κράτος 500 μύρια και μετά να λέει με τιμώρησε ο λαός στις εκλογές και καθάρισε;"

    Μα ούτε έτσι δεν τιμωρούμε τους εθνοπατέρες που έχουν μακριά δάχτυλα!!!
    Πόσοι από αυτούς που άπλωσαν χεράκι στα λεφτά του δημοσίου, πήγαν έστω σπιτάκι τους (βλ. βιλίτσα) ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ;;;
    Τώρα όμως θυμηθήκαμε ότι πρέπει να τιμωρηθούν ... όπως θυμηθήκαμε και τις γερμανικές αποζημιώσεις.
    Σόρυ, περσινά, ξυνά σταφύλια... και μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία, θα το κάνω credo και θα το μαθαίνω στα πιτσιρίκια στο σχολείο...
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oblivion4/3/10 16:24

    Φίλτατε κ.Γαλαξιακέ πρόεδρε Ζαφόντ, όπως και τους περισσότερους
    +ΈΛληνες, έτσι και εσάς βλέπω σας επηρέασαν τα νέα μέτρα και στρώσατε σινδόνη ιεροτέρα αυτής του Τορίνο.

    Για την παραγωγή θα έλεγα πως πέραν της βλακείας, δεν παράγουμε κάτι αξιόλογο/ανταγωνιστικό.Για βιομηχανία νομίζω δεν χρειάζεται σχόλιο.Αγροτική παραγωγή, όπως λες και παρακάτω, πλην μερικών εξαιρέσεων , δεν παράγουμε τίποτα το ιδιαίτερο(θα μπορούσαμε όμως αν έμπαιναν στο παιχνίδι ζωνιανά+καλαμάτα:P).Η Ελλάδα ωστόσο, και δεν ανήκω σε καμία εθνικιστική/αρχαιόπληκτη ομάδα, είναι ένα από τα λίγα μέρη που είναι σε τεράστιο βαθμό πρόσφορα για τουρισμό.(αρχαίος πολιτισμός,κλίμα,νησιά).Τι καλύτερο έχει η Ισπανία πχ (1η στον τουρισμό ανά τον κόσμο, 5η η Ελλάδα).

    Λες ωστόσο
    "Καποιος τρολοειδης βλακεντιος θα πέταγε πως γι αυτή τη "μη ανταγωνιστικότητα" ευθύνεται ο μεσος Έλληνας που "είναι μη παραγωγικός" και τεμπέλης. Ουδεν ψευδεστερον τουτου θα έλεγα. Αν εξαιρεσουμε πολιτικους και μεγαλοστελεχάρες ο μέσος Έλληνας εργάζεται αρκετες ώρες περισσότερο από τον μέσο Ευρωπαίο και μάλιστα με κατά κανόνα μικρότερες αποδοχές."

    Και συμφωνώ και διαφωνώ.Το ότι ο μέσος Έλληνας εργάζεται περισσότερο από τον μέσο Ευρωπαίο, συμβαίνει επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.Τι εννοώ θα μου πεις.Εννοώ ότι το γεγονός αυτό δεν αλλάζει την νοοτροπία που έχουμε ως λαός.Δεν είναι τυχαίο που ο Έλληνας έχει ταυτιστεί με χαρακτηρισμούς του στιλ κομπίνα, πατέντα , πουστιά και όλα τα συναφή.Τεμπέλη μην τον πεις, αλλά δεν τον λες και με-διάθεση-και-όρεξη-για-δουλειά πολίτη.Το αίσθημα του "δουλεύω ώστε να προσφέρω κάτι στην κοινωνία και να βγάλω τα προς το ζην" δεν το έχει(έχουμε, άντε:P).Και στο κάτω-κάτω, παλλακίς της Ευρώπης γίναμε και φταίνε πολιτικοί μεν, που είναι όμως Έλληνες δε.Ελληνικό σχολείο, Ελληνική οικογένεια,Ελληνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις,Ελληνική θρησκεία,Ελληνικό πανεπιστήμιο και στην καλύτερη κάνα MsC έξω κάνα χρόνο.Είναι ο καθρέφτης μας πως να το πω.Οποιοσδήποτε άλλος από αυτούς τους "δουλευταράδες" ή έστω "μη-τεμπέληδες" που τσινίζουν τώρα, τα ίδια θα έκαναν αν ήταν στην θέση των πολιτικών.Μπορείς να διαφωνήσεις?Και δυστυχώς η μπάλα παίρνει και μια μικρή έως και προς εξαφάνιση μειοψηφία τίμιων, ηθικών και γενικά σωστών πολιτών, αλλά τι να κάνουμε.Και είναι απόλυτα λογικό σε μία χώρα που το *****πανο θεωρείτε μάγκας και ο σωστός/ηθικός μαλάκας.Είναι επομένως θέμα προσαρμογής στην Ελληνική "κοινωνία".
    Από την άλλη όμως, πολίτες που πήραν πρέφα ότι "ξέρεις τι όλοι λαμόγια είναι" ίσως να ρίχνουν ψήφο σύμφωνα με το δόγμα "το μη χείρων βέλτιστο"(έχοντας όμως κατα νου πάντα το γνωστό κωμματικό δίπολο).Στην περίπτωσή μας όμως η αποχή φαντάζει καλύτερη.Γνώμη μου είναι ότι στην παρούσα φάση πρέπει ο Έλληνας πολίτης να λουστεί την κατάσταση που επέτρεψε να δημιουργηθεί και οι Έλληνες πολιτικοί (που αποδεδειγμένα φταίνε) να πάνε φυλακή ή και χειρότερα ακόμα.

    "υπενθυμίζω πως άλλο πράγμα το δίκαιο, άλλο το "αίσθημα του δικαίου" και άλλο η συντεταγμένη υπηρεσία που λέγεται δικαιοσύνη"

    Βάζω 5-6 υπογραφές.Πρέπει να κοπούν κάποια χέρια.

    Το λαμόγιο ο κυρ Γιώργης πληρώνει μεγάλο ποσοστό από τα έσοδα του ρεστοράν του στους νταβάδες που του πουλάνε προστασία και του κρατάνε το μαγαζί ανοιχτό.Σε αυτόν δεν μένει σχεδόν τίποτα και όταν αποφασίζει να κάνει περικοπές στα μεροκάματα των υπαλλήλων του (που παράγουν το όλο έργο) αυτοί τσινάνε αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς γιατί με τέτοια ανεργία δεν θέλουν να χάσουν την δουλεία τους.
    Εμείς τι έχουμε να χάσουμε???

    Ελπίζω να μην κούρασα,αλλά όπως η θεούσα θέλει να ξομολογηθεί..:P

    Υ.Γ.*. Οι επιδοτήσεις από φέτος θα δίνονται βάσει την μέση παραγωγή λαδιού πχ τα 3 τελευταία έτη και όχι βάσει εμβαδού.Για να μην πάω μακριά θείος μου+πατέρας μου ενώ είχαν αθροιστικά περίπου 15 στρέμματα δήλωναν κάπου στα 45 με 50...

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα ρε, υπερβολικός είσαι ως συνήθως... Ο οργανωμένος αμόλυντος κι ανεξάρτητος συνδικαλισμός θα σώσει την κατάσταση. Ήδη για αύριο προανήγγειλαν...τρίωρη στάση εργασίας. Επίσης, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα κόμματα της αριστεράς: ακόμη και τώρα είναι τόοοοσο ανίκανα να κάνουν κάτι μαζί. Κατά τα λοιπά, έχουμε λεφτά ρε: οι φτωχοί δεν ξεπερνούν τα 2 μύρια, οπότε έχουμε ακόμη μπόσικα...

    Α, κι όσον αφορά τους πολιτικοί, μην ξεχνάς ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος για κάτι άλλο παρά να τους κρεμάσουμε στο Σϋνταγμα για παραδειγματισμό (το εννοώ κυριολεκτικά. Μόνο αυτό μας έχει απομείνει πλέον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και η Εκκλησία που είναι σε αυτή τη συγκυρία; Γιατί δεν βοηθάει την Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών; Δεν ξέρω αν θα έλυνε το πρόβλημα όπως υποστηρίζουν κάποιοι αλλά σίγουρα θα περιόριζε την τσόντα που ζήσαμε όλοι μας χθες και που θα εξακολουθούμε να ζούμε από δω και πέρα.
    Πάντως η όλη κατάσταση βρωμάει, δεν μπορεί ξαφνικά να τους έπιασε ειλικρίνεια να φανερώσουν το πραγματικό έλλειμμα της χώρας, αφού μέχρι τώρα τα μαγείρευαν. Τώρα τους έπιασε η ειλικρίνεια ή κάτι άλλο πολύ πιο βρώμικο παίζεται πίσω από όλο αυτό και η Αλέκα είχε δίκιο πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί σαν πειραματόζωο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @takis
    Το θεμα ειναι σαφεστατα πολύπλοκο. Απλα ηθελα να δειξω πως δεν ειναι στην "φυση" αλλα αποτελεσμα συνεχομενων χειρισμων. Περι εκκλησιας κτλ τι να λεμε τωρα......


    @eskarina
    Ο Παπαντωνιου, ο Σημιτης, ο Αλογοσκουφης, ο Τσοχατζοπουλος και αλλοι ειναι σπιτια τους πλεον. "Τιμωρηθηκαν" απο τον ελληνικο λαο που τους μαυρισε. Δεν νμζ ομως πως αυτο ειναι αρκετο

    @σοφια
    Δεν σε επιασα..:(

    @olbivion
    "Τι καλύτερο έχει η Ισπανία"
    Εκ του προχειρου
    * quality of service
    * value for money
    *περισσοτερο πληθυσμο για να στηριξει και εσωτερικο τουρισμο

    Αυτα τα περι νοοτροπιας δεν τα δεχομαι ευκολα, γι αυτο και στο ποστ μιλαω για "αμοιβομενη/επιβραβευομενη συμπεριφορα". Δεν ειναι τυχαιο πως πολλοι ελληνες οταν παν στο εξωτερικο υιοθετουν αμεσα τις εκει συνηθειες...εκτος και αν βρεθουν πολλοι μαζι, οποτε φτιαχνουν ενα μικρο ελ χωριο με ολα τα κουσουρια μας υψωμενα εις την νιοστη


    "Στην περίπτωσή μας όμως η αποχή φαντάζει καλύτερη"
    Ποτε δεν το πιστεψα αυτο. Με την αποχη δινεις το δικαιωμα στους αλλους να αλωνιζουν.


    @hades
    Οι εκπαιδευτικοι (τουλαχιστον) και προς τιμην τους εκαναν απεργια σημερα. Δυστυχως ομως απο συμμετοχη.....δεν....

    Στα λοιπα συμφωνουμε. Θυμησου τον ροβεσπιερο που ανεφερα. Αν δεν κοψει κωλους ο ΓΑΠ (που φαινεται σχετικα προθυμος αλλα αμπαλος) τοτε θα αρχισουν τα περιεργα.....

    @ellie
    Η εκκλησια δεν βοηθαει και συσσωρευει πλουτο γιατι αυτη ειναι η δουλεια της, εκτος και αν πιστευεις πως το όποιο ξεροκοματο ρίχνουν καμια φορά πατσίζει αυτα που σουφρωνουν και δεν σου λεω απο μισθοδοτησεις / επιδοτησεις αλλά απο το παγκαρι και κληροδοτήματα.

    Δεν υπάρχει κάποια "ειλικρινεια" που τους επιασε ξαφνικα. Οταν χρωστας πρεπει να πληρώσεις. Οι περισσοτερες χωρες που χρωστάνε (οι μάλλον όλες οι χώρες, γιατι είπαμε το χρέος είναι χρήσιμο στον καπιταλισμό) πατσίζουν την δυσκολη θέση τους είτε με την αναβαθμισμενη παροχή υπηρεσιων (και μεσα σε αυτες ειναι και η δικαιοσύνη) είτε με βιομηχανικά/αγροτικά προϊοντα. Ενας ακαματης που δανείζεται για να τα τρώει στις πουτάνες λογικό είναι από ένα σημείο και μετά να δανείζεται μόνο από τοκογλύφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαζί σας σε όλα!! Και επαυξάνω!! (μόνο που πρέπει να βρω την όρεξη να τα καταγράψω).

    Ζάφοντα, στείλε ρε κανα mail (περί σερβερ που χες πει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oblivion5/3/10 18:04

    @ζαφοντ
    Olbivion?:P

    Η Ισπανία είναι όντως καλύτερη σε αυτά που αναφέρεις αλλά εγώ δεν εννοούσα αυτά.Είναι άξιοι θαυμασμού όμως καθώς ένα νησί τους συγκεντρώνει περισσότερους τουρίστες από ολόκληρη την Ελλάδα.Εμείς πόσα νησιά έχουμε άραγε?.

    "Αυτα τα περι νοοτροπιας δεν τα δεχομαι ευκολα"
    Μα δεν απαίτησα να τα δεχτείς.

    "Δεν ειναι τυχαιο πως πολλοι ελληνες οταν παν στο εξωτερικο υιοθετουν αμεσα τις εκει συνηθειες...εκτος και αν βρεθουν πολλοι μαζι, οποτε φτιαχνουν ενα μικρο ελ χωριο με ολα τα κουσουρια μας υψωμενα εις την νιοστη"

    Άρα συμφωνούμε.Προσαρμόζονται στην "έξω" κοινωνία όπως προσαρμόζονται και στην Ελληνική.Και κάθε μια με τα ψεγάδια της βεβαίως-βεβαίως.

    Η αποχή είναι προσωπική μου επιλογή αφού από τη μια μπάντα το δίδυμο ΝΔ-Πασοκ το απεχθάνομαι και από την άλλη μπάντα η αριστερά(δυστυχώς) έχει διασπαστεί σε περισσότερες ομάδες απ΄οτι και η εκκλησία.Διαφωνούν για
    το αν ο Μαρξ έκανε μπάνιο με κρύο ή ζεστό νερό.Για γέλια δηλαδή.Και να πως βλέπεις το Λαος να έχει ξεπηδήσει, γιατί είναι συμπαγές, σε αντίθεση με την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας είμαστε και λίγο αισιόδοξοι.
    Μετά τα νέα μέτρα, και όσα άλλα θα ακολουθήσουν..., πιστεύω να γίνουμε όλοι πιο υπεύθυνοι στις επιλογές μας, και με αυτή την έννοια, τα μέτρα, ίσως , αποδειχθούν τελικά ωφέλημα....

    Συμφωνώ ότι ο Γεωργάκης εμφανίζετε κατώτερος των περιστάσεων:
    Έπρεπε να “κόψει” πρώτα στο 50% στα λεφτά που παίρνουν οι “μεγάλοι” (Πρόεδρος Δημοκρατίας – Πρωθυπουργός- Βουλευτές κλπ) , δίνοντας το “καλό παράδειγμα”, και μετά να ζητήσει το 10% από τους “μικρούς”.
    Καθώς επίσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά κάποιους , και όχι την ...Τζούλια, αλλά είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @slarti
    Γραφε γραφε! Εγω μερικες φορες αν δεν τα γραψω φοβαμαι πως θα παρω καμια πετρα....

    περι σερβερ κτλ παταμε παυση διοτι εχουμε τρελαθει στη δουλεια. Θα ενημερωθεις εν καιρω τω δεοντι

    @olbivion

    H κοινωνια δεν ειναι κατι που υπηρχε και θα υπαρχει απο παντα και θα ειναι ακριβως το ιδιο. Αλλαζει συνεχεια. Η δικια μας κοινωνια ειναι στο σημειο που ειναι λογω συνεχομενων επιλογων που την οδηγουσαν προς τα εκει. Και αυτο διοτι μαθαμε να κινουμαστε με ρυθμους και τροπους που ανηκουν ακομα στην οθωμανικη αυτοκρατορια. Ακομα και η τουρκια την εχει ξεπερασει, εμεις ομως ακομα εκει και γι αυτο αν θες ευθυνονται εν πολλοις οι κοτζαμπασηδες και οι απογονοι τους που ακομα κυβερνανε την χωρα


    Η αριστερα μπορει να εχει διασπαστει σε 100 κομματια αλλα τουλαχιστον εχει λιγοτερους τσανακογλυφτες χαραμοφαηδες και δειχνει να αρνιεται να παιξει το ρολο της στρουθοκαμηλου

    @glam
    Λες τα νεα μετρα να ειναι μια καποια λυσις; Αν ξυπνησει ο πολυς ο κοσμος χαλαλι αλλα φοβαμαι πως δεν......


    Το 50% που αναφερεις δεν θα εφτανε. Χρειαζεται χοντρο χερι γενικοτερα. Ο Βουλγαρακης πχ ηταν "καθαρος" ο ιδιος για το βατοπαιδι, η γυναικα του ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γράφεις πολλά.
    Να μετριαστεί το κείμενο.
    Κατα τα άλλα τα μέτρα μπήκαν για επικοινωνιακούς λόγους.
    Απλά για να πεσουν τα spreads.
    Ανάπτυξη δεν υπάρχει.
    Του χρόνου λοιποόν θα έχει και νέα μέτρα.
    Τ Ε Λ Ο Σ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ τα χώνεις στα άνω στρώματα, εγώ στα πιο μικρομεσαία. Χαίρομαι πάντως που γενικά συμφωνούμε και αλληλοσυμπληρωνόμαστε :p

    Ποινές και τιμωρίες: Βασικός κανόνας ορθής λειτουργίας κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Και στην τελική άμα δεν θέλουν να κάψουν και τα 100 υψηλόβαθμα λαμόγια, ας κάψουν τα μισά. Έστω για να βάλουν σε σκέψεις τα λαμόγια-to-be. ΟΚ, όλοι διαπλεκόμενοι είναι, αλλά ας κοπεί και κανένας κώλος. Πόσο κοστίζει πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir