Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Παπάρια μάντολες.

Τουνελ στο βάθος του τουνελ.

Πιο χαμηλά από τον πάτο βλ απόπατος.

Αυτή ειναι η γνώμη μου περί των νέων μέτρων. Μακάρι να βγω ψεύτης, προφήτης κακών και μαλάκας αλλά ας μου επιτραπεί η απαισιοδοξία. Βγηκε ο ΓΑΠ και ειπε πως μεριμνα να μην πληρώσουν οι "αδύνατοι" τη λέζα. Αν αφήσουμε την τσόντα ενάντια στους δημ. υπαλλήλους και όλους τους συνταξιούχους θα δούμε πως γενικώς τα πραγματα ζοριζουν για ολους. Οι έμμεσοι φόροι (οινοπνευμα, βενζινες, τσιγαρα, ΦΠΑ) ειναι σαφές πως βαράνε κυρίως τους "αδύνατους". Άσε που μειώνουν την κατανάλωση (μέχρι και εγώ σκέφτομαι να κοψω το τσιγάρο, πράγμα περίπου αδύνατον αν ρωτήσετε όσους με ξέρουνε).

Ας τα ξαναπώ άλλη μια φορά. Αν εξαιρέσουμε τα ποσά που οφείλονται στον ανατοκισμό των εθνικών δανείων (που πρακτικά μπορεί να σημαίνει μέχρι και υπερδιπλασιασμό του πληρωτέου ποσού) είναι πασιφανές πως στην Ελλάδα έπεσε αρκετό χρήμα τα τελευταία χρόνια. Και όμως βρεθήκαμε να χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας. Οπως έλεγα και σε προηγούμενο όμως, δεν τα έφαγαν όλοι και σίγουρα δεν έφαγαν όλοι το ίδιο. Εύκολο πχ: Δεν ειναι το ίδιο συνυπεύθυνος ο stagier των 600-800 ευρώ με τον υπουργό που τον έβαλε εκεί μέσα σαμποτάροντας ο ίδιος το ασφαλιστικό σύστημα και παράλληλα κερδίζοντας εκβιαστικά ψήφους. Δεν ειναι συνυπεύθυνοι οι εθελοντες των Ο.Α. με τα λαμόγια που παρέδωσαν τα έργα με 10πλάσιο κόστος ή τους υπουργούς που υπέγραψαν σκανδαλώδεις συμφωνίες.

Το να λένε μερικοί για την "μαύρη τρύπα" των ταμείων ή του ΟΣΕ ή του ΕΣΥ πχ ειναι αστείο μπροστά στο πάρτι που έγινε με τους Ολυμπιακούς ή με τα ποσά που δαπανώνται στους εξοπλισμους. Οταν τα φράγκα που κόβεις από όλους τους μισθωτούς ισούνται με ένα-δύο γερμανικά υποβρύχια, ε πάρε ρε παπάρα δύο υποβρύχια λιγότερα.

Ακούω περί μέτρων και "δικαιοσύνης" τους και αναρωτιέμαι όμως. Πως πας και βαράς τα εισοδήματα των πολιτών χωρίς να έχεις κάνει μερικά πράγματα τα οποία εν πολλοίς θεωρούνται αυτονόητα;
* Δεν κόβεις τους 100 τρόπους που τσιμπάνε χρήμα οι βουλευτές (επιτροπές, επερωτήσεις κτλ). Ναι , οκ τους έκοψες δυο μηνιάτικα (ας έκανες και αλλιώς) αλλά το κωμικό φαινόμενο να τρεχουν οι βουλευτες από επιτροπή σε επιτροπή για να βγάλουν την χασουρα σε βγάζει από τα ρούχα σου. Παρτε το απόφαση ρε. Ενα μηνιάτικο (συν ατέλειες, συν πληρωμενα νοικια για γραφειά, συν...) και τέλος. Αμαν πια. Η δουλειά του βουλευτή ειναι να εργάζεται χάριν των πολιτών , όχι για την πάρτη του. Οποιος δεν το νογάει να πάρει τον πέουλον και να πάει σπιτακι του. Έτσι και αλλιώς ο πολιτικός καριερισμός (υπάρχουν πολιτικοί που είναι 30 και 40 και 50 χρόνια σε κοινοβουλευτικές θέσεις πχ) δεν συνάδει με την έννοια της δημοκρατίας.
* Δεν έμαθα αν, μέσα στο άγριο "εξυγειαντικό" σφάξιμο, θα κοπούν και οι μισθοί-δώρα των κληρικών (που πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά σε status δημόσιου υπαλλήλου). Δεν άκουσα τίποτε για πραγματική φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μήπως, λέω μήπως, ο ΓΑΠ που δεν φοβάται - λέει- το πολιτικό κόστος, διαστάζει να βάλει χέρι σε μερικές προνομιούχες κάστες προσδοκώντας στην στήριξή τους στις δύσκολες μέρες που έρχονται; (και μην μιλήσω για άλλα)
* Δεν άκουσα τίποτε για κατάργηση των ασυλιών βουλευτών, υπουργών κτλ. Ουτε και για κατάργηση του "νόμου περί ευθύνης υπουργών". Ο κόσμος το έχει τούμπανο πως αυτής της μορφής η ασυδοσία μας έφερε εδώ που μας έφερε. Αν δεν υπάρξει επειγόντως πραγματική ισονομία, και ακόμα καλύτερα θέσπιση αυστηρότερων ποινών σε πολιτικά πρόσωπα ή επίορκους δημόσιους υπαλλήλους τότε η όλη κίνηση που επιχειρείται (με τα δεδομένα πλεονεκτήματα (;) και μειονεκτήματά της) απλά θα καταλήξει σε μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο νερό. Οι αρχαίοι Αθηναίοι ήταν πολύ αυστηρότεροι στους άρχοντες τους (και πολλές φορές, μεγάλοι πολιτικοί καταδικάστικαν σε εξοντωτικές ποινές χωρίς ουσιαστικό λόγο), αλλά αυτό ειναι το τίμημα της δημοκρατίας. Ο πολιτικός πρέπει να βάζει το κεφάλι του (μαζί με την υπόληψή του και την προσωπική του περιουσία) στον ντάκο του χασάπη - και πρέπει να το εμπεδώσει αυτό. Αλλιώς απλούστατα το "δημοκρατικό" συναίσθημα πάει περίπατο και αρχίζουν ....τα άλλα κόλπα
* Δεν άκουσα επίσης τίποτε για αυστηροποίηση των ποινών και εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να παύσει επιτέλους η συστηματική φοροδιαφυγή που επιτελείται από μερικούς μερικούς. Ούτε άκουσα τίποτε για όσους εργοδότες εισφοροδιαφεύγουν συστηματικά.
* Ακόμα και τώρα, σε περιόδους σκληρής προσαρμογής προτιμήθηκε η λύση "κόβω περίπου το ίδιο απ΄όλους" παρά η στοχευμένη μείωση προκλητικών αποδοχών ορισμένων κλάδων. Τα επιδόματα "μεταφοράς φακέλων", "έγκαιρης προσελευσης" κτλ μπήκαν στο ίδιο καζάνι με άλλα που είναι όντως χρήσιμα και λογικά. Καλά να διστάζεις να κάνεις ενιαίο μισθολόγιο, αλλά όχι και το επίδομα μεταφοράς φακέλων να μπαίνει στο ίδιο καζάνι με αυτο που έχουν οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας (ή το επίδομα ανθυγιεινής εγασίας ή υψηλής επικινδυνότητας ή....)! Πάρτε το απόφαση. Οι περισσότερο υψηλόμισθοι στο δημόσιο ειναι κηφήνες που έχουν βολευτεί κομματικά (ή αυτοβολεύονται όπως οι δικαστικοί), εξ ου και τα κραυγαλέα τους κλαδικά επιδόματα. Επειδή όμως αυτοί ειναι "δικοί τους" θα πειραχτουν όσο γίνεται λιγότερο. Και στα παπάρια της γραμματέως - δακτυλογράφου του ΥΠΟΙΚ (που λέγαμε στο προηγούμενο, το παράδειγμα ειναι υπαρκτότατο και όχι μούφα) αν από εξι χιλιάρικα θα παίρνει πλέον πεντε. Τον ΚΕΠατζή όμως των 1200 (;) ευρώ τον ρωτάτε πως θα την βγάλει με 1000 ; Γι αυτό το λόγο δεν καταργήθηκε κανένα επίδομα. Γι αυτό και οι μισθοι των ΔΕΚΟ μειώθηκαν μόνο κατά 3% (ενώ ειναι πολύ υψηλότεροι από τον μ.ο. του Δημοσίου). Ειναι νομίζω σαφές πως αν και όταν ο τροχός γυρίσει θα γίνει αναπροσαρμογή σε αυτά, και βάζω στοίχημα πως οι πρωτοι ωφελημένοι θα ειναι αυτοί που....παίρνουν επίδομα επειδή .....πάνε στην ώρα τους στην δουλειά.
* Στο ίδιο θέμα. Η περιπου θεσμοθετημένη ανοργανωσια, που βολεύει γιατι έτσι αποτρέπεται η διαφάνεια, πρέπει να τελειώσει κάποτε. Ειναι απαράδεκτο να μην ειναι σε θέση να γνωρίζει ένας υπουργός πόσους πληρώνει και πόσα τους πληρώνει και κυρίως τί κανουν για τα λεφτά που παίρνουν.
* Δεν άκουσα τίποτε για τις επιδοτήσεις των κομματων ή για τη διαφάνεια στα οικονομικά τους και ας γκρινιάζει το ΚΚΕ όσο θέλει. Κατά τη γνώμη μου περα από ένα μίνιμουμ κρατικής επιχορήγησης που θα ειναι το ίδιο (και όχι αναλογικό) για όποιο κόμμα περνάει ένα μινιμουμ (πχ 0,5%) έτσι ώστε να μπορεί να εχει την δυνατότητα να εκφράζεται αυτόνομα, πρέπει να κοπούν όλες οι κρατικές επιχορηγήσεις. Όποιος θέλει να χρηματοδοτήσει ένα κομμα να μπορεί να το κάνει ελεύθερα μέσω αποδείξεων θεωρημένων από τις εφορίες (και αν θέλετε και κίνητρο αυτές μπορούν να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα). Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κομμάτων να είναι ανοικτοί σε ελεγχους αλλά και στο κοινό και να δημοσιεύονται ανα πάσα στιγμή. Διαφάνεια ρε. Δεν ειμαστε σε εποχές χούντας και δεν νομίζω να διώκεται κάποιος επειδη του αρέσει ένα κόμμα πιο πολύ από τα άλλα και θέλει να το στηρίξει. Η αδιαφάνεια απλά υπάρχει για να μπορούν μερικοί να τα σπρωχνουν σε κάθε χώρο (δηλαδή κυρίως στους δύο μεγάλους) έτσι ώστε όποιος και να βγει να μην τους πειράζει.


Εν τέλει δεν άκουσα τίποτε που να πείθει πως μηδενίζουμε το παλιό στατους , ή πως έστω προσπαθούμε να το κάνουμε, και πάμε για "μια νεα Ελλαδα". Αντιθέτως βλέπω μια προσπάθεια να κρατηθούν οι παλιοι τροποι και συνήθειες βαρώντας όσο γινεται λιγότερο (δηλαδή τηρώντας κάποια μινιμουμ προσχηματα) τα μεγάλα κεφάλια.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ωρα. Διαβάστε το σχετικό ποστ του khlysty που έχει μια σχετική λιστα. Ειναι σαφές πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όσο δεν κοβεται το βρωμοκέφαλο τα όποια μέτρα θα ειναι ημίμετρα. Δεν βλέπω οι κλίκες που ωφελήθηκαν για χρόνια και χρόνια από ότι γινόταν να χάνουν τα κεκτημένα τους. Οδεύουμε σε φεουδαρχικού τύπου μορφής κοινωνία και τα πράγματα ζορίζουν. Είτε θα γίνουμε οριστικά και αμετάκλητα το πρώτο καπιταλιστικό κράτος δυτικού τύπου με συνθήκες εργασίας και διαβίωσης σοβιετικού τύπου (χωρίς τις αντίστοιχες κοινωνικές παροχές) είτε θα πάμε σε μορφή φεουδαρχίας όπου δεν θα ορίζουμε ούτε το σώμα μας (αν και απ ότι φαίνεται δεν απέχουν πλεον και πολύ αυτες οι επιλογές). Και τώρα δεν θα ειναι η κληρονομικότητα της επαγγελματικής/καστικής (νεολογισμος, όχι μαλακίες) ιδιοτητας (οπως πχ των κολίγων με τα χωράφια τους) αλλά η κληρονομικότητα ενός "αόρατου" πράγματος που λέγεται εθνικό χρέος. Η κληρονομική ευθύνη για λάθη άλλων που ακόμα θα καρπώνονται τα ωφέλη τους και εμείς θα πληρώνουμε τη λέζα.

Επίλογος απο τον Στελάρα (τονισμοί δικοί μου)

"Την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση με την πραγματικότητα υπογραμμίζει και η πεισματώδης άρνηση της να ικανοποιήσει το παλλαικό αίτημα για τιμωρία όσων οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν την ανακοίνωση των μέτρων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στο ύψος του χρέους που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί» έσπευσε όμως να τονίσει ότι «δεν είναι τώρα η ώρα για αναζήτηση ευθυνών». (το βίντεο εδώ) Στην –κοινοβουλευτική τουλάχιστον- ιστορία της χώρας δεν υπάρχει προηγούμενο περιστατικό παραγνώρισης ενός λαικού αιτήματος με τέτοια καθολική υποδοχή. Με δική της ευθύνη, η κυβέρνηση ανοίγει έτσι τον δρόμο σε φαινόμενα αυτοδικίας επί δικαίων και αδίκων, για το οποία πήρε μια πρώτη δόση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Το προηγούμενο περιστατικό, στα πλαίσια της έλλειψης νομιμοποίησης της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να αντιληφθεί την πραγματικότητα, του καθεστώτος ατιμωρησίας και της επερχόμενης κοινωνικής βαρβαρότητας, αποτελεί το προμήνυμα βίαιων και ανεξέλεγκτων εκρήξεων της λαικής οργής και δυσφορίας που σιγοβράζει. Αργά ή γρήγορα μια τυχαία σπίθα θα βάλει ξανά φωτιά στον βάλτο της δημοκρατίας της Μεταπολίτευσης που πνέει τα λοίσθια."


Εμεις τα γραψαμε, ας τα ακουσουνε μερικοι κιολας

Update:

Ειναι απίστευτο αλλά μόνο το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ δειχνουν προς το παρόν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, ή έστω ενα βασικο μερος της. Μπορει να το κανουν για λόγους εντυπωσιασμού ή ψηφοθηρίας, αλλά μικρή σημασία έχει. Τουλάχιστον κάποιοι πρότειναν μερικά αυτονόητα:

Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης εισηγείται το ΚΚΕ

(κλατς δια το επισημον του πραγματος)

"
Πρόταση νόμου κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία ζητείται η κατάργηση της κοινοβουλευτικής σύνταξης, η κατάργηση αποζημίωσης των βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές και η ένταξη της κοινοβουλευτικής θητείας με τη μορφή ενσήμων στο ταμείο των βουλευτών που εργάζονταν πριν γίνουν βουλευτές.
"


Απολαυστική η Αλέκα:
"Δεν διαφωνούμε, δεν θα στεναχωρηθούμε αν κάποιοι πάνε φυλακή. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο γιατί έτσι δε θα γεμίσει το πορτοφόλι του ελληνικού λαού (.....) Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν τη πρόταση νόμου και οι βουλευτές προσωπικά να τοποθετηθούν επ' αυτού"

Στηρίζει την πρόταση και ο Γ. Καρατζαφέρης

Θετικά τοποθετείται σε πρώτη φάση στην πρόταση του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Κανένα μέτρο δεν θα περάσει στην κοινωνία αν, πρώτον, δεν αναζητήσουμε ευθύνες στον πολιτικό κόσμο που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και, δεύτερον, αν δε γίνει μια γενναία μείωση των αποδοχών των βουλευτών".



Θα παρακαλέσω, ειδικά για αυτό το Ν/Σ να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Επισης θα παρακαλέσω να καταθέσει κάποιος επιτέλους και πρόταση για άρση της βουλευτικής ασυλίας.

31 σχόλια:

  1. "Δεν άκουσα τίποτα"...
    ούτε πολλοί απο εμάς..

    Πιστεύω οτι ζούμε ιστορικές στιγμές..πολλοί δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα.
    Το παλλαϊκό αίτημα για τιμωρία πχ. εκφράσθηκε και απο τον ίδιο τον πρόεδρο αυτής της έρμης Ελληνικής Δημοκρατίας.
    Αναρωτιέμαι τι συμβαίνει,
    δεν θέλει ή δεν μπορεί να τιμωρήσει.
    Δεν είπαμε να γίνει Βαστίλη το Σύνταγμα αλλά ας ξεκινήσει μια διαδικασία να πάρει ο διάολος,
    ας δημεύσει 10,20,100 περιουσίες...
    Για παραδειγματισμό.

    ας κάνει τα μισά απο αυτά που "δεν ακούσαμε", κάποια δεν έχουν και οικονομικό κόστος.

    Ισως τους επόμενους μήνες θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις..
    δεν ξέρω αν θα είναι για το καλό ή για το κακό μας.

    Παρόλα αυτά πιστεύω οτι το παιχνίδι μπορεί ακόμα να σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε φιλε θα μας πεις επιτελους πως θα φτιαξουμε λεφτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oblivion4/5/10 00:45

    Έτσι στα πρόχειρα, για να απαντήσω και στον θαμώνα του adonisgeorgiadis.gr,napo,φορολόγηση της εκκλησίας με 65% προσωρινά λόγω κρίσης και μετά να πέσει,αλλά όχι σε μαξιλάρι, στο 50% ας πούμε.Ένα καλό φόρο στις τράπεζες και να δώσουν ένα κίνητρο στους πολίτες για να απαιτούν αποδείξεις από τις υπηρεσίες που θα τους παρέχονται,ακόμα και από το super market!Να περιοριστεί και η φοροδιαφυγή.Να διαγράψουν επίσης το περισσότερο χρέος,αν όχι όλο, των πολιτών.Να πάμε να μπαστακοθούμε έξω από την βουλή μέχρι να ικανοποιηθούν τα πρώτα 2 και μετά να φορέσουμε γάντια νοικοκυράς για πλύσιμο πιάτων και να κοπανήσουμε ότι υπάρχει μέσα στην βουλή.300+4000 είναι.Τα γάντια προφανώς για να μην λερώσουμε τα χέρια μας.Οκ το τράβηξα, δεν φταίνε και οι 300.Απλά δεν πειράζει, λίγο ξύλο ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

    Zaphod ,δεν το είχα σκεφτεί από αυτή την μπάντα, μιας και το πέτυχα σε "μη-μπουμπουκιακό" μπλόγκ.Όπως και να έχει,αυτό που είπες φαίνεται πιο λογικό.Πάω να πέσω με την ησυχία μου από το μπαλκόνι τώρα:P(για το video λέω:P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο τοις εκατό μειώνονται οι μισθοί; Τόσο να μειωθούν τα ενοίκια, τα είδη πρώτης ανάγκης και οι δόσεις των δανείων. Να ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι να βγουν στη δημοσιότητα τα ονόματα του καθε λαμόγιου που έφαγε φραγκα, να δικαστούν, να καταδικαστούν και να δημευθούν περιουσίες. Ποιοι είναι επιτέλους όλοι αυτοί; Ονόματα δεν έχουν;;;
    Πάω επίσης με τη σειρά μου να πέσω από το μπαλκόνι. Ευτυχώς, μένω σε ισόγειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Oblivion είπε

    παρα πολυ ωραια
    αυτα μας αρκουν για 3 μηνες

    Μετα?
    Του χρονου?
    Του παραχρονου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και έχω βγάλει την ουρά μου απέξω εδώ και χρόνια νομίζω πως είναι ίσως μια καλή (πλην πολύ επώδυνη και μπορεί και η τελευταία) ευκαιρία να στρώσουν πολλά πράματα σε αυτόν τον τόπο.

    Το κακό είναι ότι κανείς σε καρέκλα δεν έχει τα @@ να κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις...

    Άσχετο ...

    Μ΄ αρέσει που δουλεύουμε τους Εγγλέζους ότι πληρώνουν γαμισιάτικα την βασίλισσα και το σόι της, η οποία αν και έχει εισοδήματα κρατικά και προσωπικά... ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ κανονικότατα... (σήμερα το έμαθα)

    Μόνο να προσθέσω αυτή την ευχή σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oblivion4/5/10 02:41

    Ωραία πάμε να αυτοκτονήσουμε ρε napo.
    Τι 3 μήνες μου λες την τρέλα μου μέσα.Σου έγραψα πριν 3-4 λύσεις και ξέχασα τα 9/10.Κόψε τους εξοπλισμούς.Και για να θίξω και κάτι με τους εξοπλισμούς, έτσι για να δούμε ότι εμείς φέρουμε πιο πολύ ευθύνη όχι επειδή έχουμε κάνει λαμογιές(έχετε,έχουν, εγώ δεν έχω προλάβει να κάνω:P), αλλά επειδή τους ανεχόμαστε.Πριν 1 μήνα και κάτι είχα δει στο ΣΚΑΙ τις τιμές που θα αγοράζαμε τα 3-4 υποβρύχια πόσα ήταν ,και παράλληλα έδειχναν πόσο αγόραζε ο Τούρκος τα ίδια αλλά 6.Τα αγόραζε πιο φτηνά!Και ξέρεις γιατί?Γιατί όπως είπε ένας δημοσιογράφος τότε, αυτά που αγοράζουμε(ή μας αναγκάζουν να αγοράσουμε) είναι πρωτότυπα, δηλαδή είναι η πρώτη φουρνιά που βγήκε από το ναυπηγείο.Στοιχειώδη σκέψη θέλει για να καταλάβεις ότι μας τα δίνουν εμάς για να δουν αν προκύψουν προβλήματα, να τα διορθώσουν και να τα πουλήσουν στους "σοβαρούς" πελάτες όπως ξέρω γω Γαλλία ή Αγγλία.Και μάντεψε, αυτά που πήραμε γέρνουν!!.
    Ενίσχυσε τον τουρισμό.Ρίξε τις τιμές.Μπες στην παραγωγή.Και δεν φτάνουν μόνο για τρεις μήνες.Ή περιμένεις να εξαφανίσεις 300 δις σε μία μέρα.Απλά το θέμα είναι να το δεχτούμε ότι τον ήπιαμε,δεν υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα για να μανατζάρουν αυτή την κατάσταση,ούτε η αριστερά ,ούτε το ΛΑΟΣ(pff).Επομένως μια επαναστασούλα θα ήταν ότι πρέπει και όπως είχε πει και ο zaphod στα δεκεμβριανά, and let the chips fall where they may.

    Και κάτι που ταιριάζει με το thread

    http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk&feature=related

    Όπου λέει american βάλτε G(r)eek.

    Καλημερούφκεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Oblivion

    κ φιλε μεσα δημευουμε αυριο την περιουσια της εκκλησιας αυριο κιολας
    καταργουμε τους εξοπλισμους αυριο κιολας


    οτι θες
    επαναλαμβανω ομως

    Μετα?
    Του χρονου?
    Του παραχρονου τι 8α κανουμε?

    μπορεις να μου πεις ενα μετρο για "φτιαξουμε" πλουτο λεφτα αγαθα χρημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @oblivion


    να στο θεσω εκνευριστικα απλα
    Ειμαι σειχης με 200 δις πετροδολλαρια
    πες 10 λογους γιατι να φτιαξω ξενοδοχεια/λιμανια/μαρινες/ναυπηγεια στην ελλαδα και οχι στην τουρκια

    Ειμαι επενδυτης της wall street
    Πες μου 10 λογους γιατι να φτιαξω παραρτημα τραπεζας στην ελλαδα και οχι στην ιταλια

    Ειμαι ελληνοαμερικανος με 500δις στην τσεπη
    Πες μου 10 λογους γιατι να φτιαξω εταρια κινητης τηλεφωνιας/εταιρια υπηρεσιων/ βιομηχανια αυτοκινητων στην ελλαδα και οχι στην κυπρο/αλβανια

    Ειμαι Ρωσος με 200δις απο πορνεια/πετρελαια/ψυχρο πολεμος/πτωση σοβιετικου μπλοκ/λαμογιες
    Πες μου 10 λογους γιατι να προτιμησω την ελλαδα για να χτισω σπιτι/εξοχικο/επενδυσεις και οχι στην μαλτα/τουρκια/κτλ

    Ειμαι ελληνας επιχειρηματιας/μικρομεσαιος/βιοτεχνης
    Πες μου 10 λογους για να μην κλεισω την επιχειρηση μου και να μην παω στην βουλγαρια/τουρκια που θα με φορολογησουν τα μισα, θα πληρωνω μισθους τα μισα, θα μπορω να απολυω οσους θελω, θα μπορω να φτιαξω επιχειρηση σε 2 μερες αντι για 2 χρονια

    Ειμαι αμπραμοβιτς και θελω να φτιαξω ενα τεραστιο σταδιο 2δις για να παιζουν ομαδες και να κερδιζω λεφτα
    Πες μου γιατι δεν θα καταντησω σαν τον βωβο που 5 χρονια προσπαθει και η γραφειοκρατια και τα ζωα του συρριζα δεν τον αφηνουν αλλα ουτε και η ηλιθια Τινα δεν του επιτρεπει να το κανει αλλα πρεπει να περιμενει αλλα 3 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/5/10 11:43

    Διαπιστωνω πολυ σωστες αποψεις καιπροτασεις στα παραπανω posts. Διαπιστωνω επισης το απολυτως τιποτα στα νεα μετρα. Ακομη και τωρα εμπαιγμος.
    Ασχολουμαι με οικονομικα και ειμαι πλεον απαισιοδοξος. Ειναι απλο, δεν υπαρχει μελλον με αυτες τισ κινησεις. Προσπαθουν, και καταφερνουν, να δημιουργησουν το πιο φθηνο εργατικο δυναμικο στην Ευρωζωνη. Παρατηρω και, πλεον, πακεταρω ταυτοχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aγαπητέ Zαφώνιδα.

    H εκκλησία δεν μπορεί να πληρώσει την κρίση που προκάλεσαν οι άθεοι πολιτικοί.

    Αποστολή της εκκλησίας είναι να ξεματιάζει τον κοσμάκη, τώρα που σφίξαν οι κώλοι.

    Tο έχουν πει και οι γεροντάδες της ορθοδοξίας.

    Tι στοίχημα πάμε ότι μέσα σε έναν χρόνο το πολύ θα παρθούν και άλλα μέτρα σαν αυτά;

    Aν το μαγαζί ΔEN έχει έσοδα (κανονικά, όχι δάνεια), όσο και να κόψεις τα έξοδα δεν κάνεις τίποτα. Tο πρόβλημα είναι ότι τα έσοδα από εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες κάνουν κάποια χρονάκια να φανούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @takis
    Το πιθανοτερο ειναι να μην μπορει. Με το νομο περι ευθυνης υπουργων τα οποια αδικήματα ειτε ειναι περιπου αδυνατο να διωχθουν ειτε παραγραφονται ταχύτατα. Επειδή μιλάμε για πολιτικούς όμως, ακόμα και η έκδοση ενος πορισματος που θα προσωποποιούσε μερικά πραγματα θα ειχε την αξία της

    Απαιτειται αμεση αλλαγη των σχετικων νομων θα έλεγα.

    Το παιχνίδι ποτε δεν τελειώνει!!

    @οblivion
    Ψυχραιμια με τα μπαλκονια!!!

    @pastaflora
    "Τόσο να μειωθούν τα ενοίκια, τα είδη πρώτης ανάγκης και οι δόσεις των δανείων."

    Αυτο ειναι το γενικο σχεδιο, αλλα το θεωρω πολυ δυσκολο να λειτουργήσει

    @eidomen
    Oι Αγγλοι σαν λαος σεβονται τους νομους τους... Εδω.....

    @ναπο
    Δεν εισαι ουτε σειχης, ουτε επενδυτης, ουτε ο Αμπραμοβιτς ουτε ο Βωβος. Ενας ανοητος εισαι που καταχράται της ευγενειας μου για να γραψει κοτσανες. Αν δεν σου ειχαν απαντησει μερικοι αλλοι σχολιαστες θα σου ειχα ηδη κοψει τα σχολια, οπως στο εχω πει πως θα γινεται αλλωστε. Μερικες φορες δεν μπορω να καταλαβω αν νογας ή αν απλα εισαι επιδειξιομανης και κολλημενος, γουσταρεις ρε παιδι μου να λες μαλακιες


    Αν εσυ btw θελεις να γινεις υποτελης ενος νεοφεδουρχικου καθεστωτος be my guest.


    @ανωνυμος
    Η φυγή δεν ειναι η απαραιτητη λυση. Αν φυγουμε όλοι τίνος θα ειναι πλέον η χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @polsemannen

    Αρα πρεπει επειγόντως να ξεκινησει η πρωτογενής παραγωγη, σωστά; Φρύαξα όταν είδα πως ακόμα και η σκυλοτροφή που δίνω στους κοπρίτες μου ειναι ....γερμανικής παραγωγής!

    Ε, όσο "ακριβα" και αν ειναι τα ελληνικά εργατικά χέρια, αποκλείεται να ειναι ακρριβότερα από τα γερμανικά!

    "Tι στοίχημα πάμε ότι μέσα σε έναν χρόνο το πολύ θα παρθούν και άλλα μέτρα σαν αυτά;"

    Τρελος εισαι; Βρωμάει από μακρυά!

    Χρονο (και ακριβα αγορασμενο) μας δίνει το πακετο ΔΝΤ-ΕκΤ-ΕΕ. Τι στοιχημα πάμε πως θα πάει χαμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι στοίχημα πάει ότι με αυτά που μας έδωσαν θα εξοφλήσουμε μερικά από αυτά που τους χρωστάμε και μετά θα μας πουν "τον μπούλο και στο μπαούλο", οπότε και θα πτωχεύσουμε με δόξα και τιμή;
    Ακριβώς για το λόγο αυτό, και εγώ σκέφτομαι να αρχίσω το πακετάρισμα ... και χάρισμα τους το Ελλάντα (ούτε για διακοπές). Μέχρι να φύγω πάντως, διαβάζω τις ετικέτες των προϊόντων και ΔΕΝ αγοράζω ο,τιδήποτε δεν προέρχεται από ελληνική επιχείρηση (το τσιγάρο ΔΕΝ το κόβω, αλλά άλλαξα καπνό!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε μας πάντως, στην πρωινή πορεία, για πρώτη φορά ο κόσμος που μας χάζευε από τις πόρτες των μαγαζιών του και στο δρόμο δεν είχε το βλέμμα "κοίτα-κάτι-μαλάκες-χαχα-που-πάνε-μόνοι-τους" αλλά κούναγε το κεφάλι με κατανόηση, και μάλιστα, μας έλεγε και μπράβο "που βγήκατε στο δρόμο, έπρεπε κι εμείς να είμαστε μαζί σας"...
    Αύριο, είδωμεν πάλι ποιοί θα ξαναβγούμε σε δρόμους και σε πλατείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @zaphod

    Ρε αρχηγε ειλικρινα φενεσαι σοβαρος ανθρωπος βλεπεις πανω κατω πως εχουμε φτασει στον πατο και ειμαστε κατεστραμμενοι

    Σε βλεπω τοσες μερες να γραφεις 500 ποστς για οικονομικα και με το δικιο σου αναρωτιεσαι οπως ολοι τι στο δυαολο θα κανουμε

    Πιστευεις πραγματικα πως στοχος μου ειναι να σε προσβαλλω ή να σου βρωμισω το βλογκ?

    εδω που φτασαμε στο πατο αξιζει να μαλωνουμε γιατι ποιος φταιει ή αν ειναι καλη η δεξια ή η αριστερα?

    Επιτελους ρε παιδια δεν εχει ερθει η ωρα να βαλουμε το κεφαλι κατω να ομονοησουμε και να βρουμε μια λυση στα προβληματα μας?


    ειδα χτες τους συναδελφους σου που ετρεξαν να κλεισουν εκβιαστηκα την ερτ. παλι ζηταγανε λεφτα προσληψεις συνταξεις

    Εχουμε καταντησει ενα εθνος ζητιανων ακομα και οι γερμανοι μας ξαναγελοιοποιησαν
    Δε σας ακουσα ποτε να κατεβητε στους δρομους για να ζητησετε αξιολογησεις
    Δε σας ειδα ποτε να ζητατε απολυσεις των επικυνδυνων εκπαιδευτικων
    Δε σας ειδα να νοιαζεστε που τα παιδια δεν μαθαινουν αρχαια,ιστορια,ορθογραφια...

    Ενταξει εγω ειμαι ηλιθιος και βλακας και μονος μου στοχος ειναι να σου τρολλαρω το βλογκ απο το πρωι ως το βραδυ...

    Εσυ απο την πλευρα σου περα απο την κλασσικη κριτικη που ασκεις στους παντες απο εκκλησια πολιτικους τραπεζες κομματα και τα λοιπα εχεις επιτελους να προτεινεις 10 μετρα για να παραγει λεφτα αυτη η χωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν πρόλαβα να το διαβάσω όλο....αλλά απ΄ότι ξέρω, το 70% των εσόδων (φορολογία - δάνεια κλπ) πάει για μισθους και συντάξεις, 20% για τόκους κλπ, και μόνο 10% για τα ...."λαμόγια"!

    Άρα το παρακάτω δεν ισχύει.

    "Το να λένε μερικοί για την "μαύρη τρύπα" των ταμείων ή του ΟΣΕ ή του ΕΣΥ πχ ειναι αστείο μπροστά στο πάρτι που έγινε με τους Ολυμπιακούς ή με τα ποσά που δαπανώνται στους εξοπλισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για συνταξεις-μισθούς φεύγουν περίπου 25δις το χρονο σε ποσοστα: 9-10% του ΑΕΠ και περιπου 30% των δημοσίων δαπανών.Τα ποσοστά είναι στο μέσο όρο της ΕΕ.

    Πως παράγεις λεφτά
    1. τουρισμος.Γίνεσαι ανταγωνιστικός δεν χρεώνεις της σαλάτα 10ευρα επείδη είναι ξένος δεν χρεώνεις το δωμάτιο-στάβλος για 5στερο.Ποιότητα,λογικές τιμές για τις υπηρεσίες που προσφέρεις κλπ(αυτονόητα και χιλιοειπωμένα. )Ο τουρίστας δεν είναι αγελάδα για αρμεγα πρέπει να τον εκμεταλλευτείς ορθολογικά για να τον έχεις και αύριο.
    2.Ορυκτός πλούτος.Ευτυχώς η Ελλάδα σε αυτό τον τομέα ειναι πλούσια.Βρίσκεις τρόπο να τα εκμεταλλευτείς
    3.Αγροτική παραγωγή
    Να είμαστε ρεαλιστές η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πχ. τη Γερμανία στη βιομηχανία ή στην ερευνα/ανάπτυξη τεχνολογίας.Τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα και άμεσα.Πρέπεινα βασιστεί και να αναπτύξη αυτά που έχει.

    Ως προς το δημόσιο και την φοροδιαφυγή
    1.εφαρμογή πόθεν έσχες
    2.Οργανόγραμμα
    3.Αξιοκρατία και διαφάνεια

    Αυτά στα γρήγορα(και πολύ απλοϊκά, σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολα όσο διαβάζονται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έχρι και εγώ σκέφτομαι να κοψω το τσιγάρο, πράγμα περίπου αδύνατον αν ρωτήσετε όσους με ξέρουνε

    Κάνε μας δύο.. :)

    Κάτσε να μπει στο χρέος και το νοσοκομειακό να δεις γέλιο που έχει να πέσει. Διότι τότε είναι που θα γίνει της καραπορνάρας.
    Πως να μην χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας ρε zaph; Όταν επί σειρά ετών η ανάπτυξη βασιζόταν στα δάνεια και τίποτε άλλο και δη, με παραγωγή μηδέν.
    Μιλάμε για εφιάλτη που όλοι έβλεπαν και έκαναν τα στραβά μάτια: επιχορηγήσεις για να ζουν οι αγρότες δίχως το παραμικρό βήμα προς τα εμπρός, δάνεια με τις ελληνικές βιοτεχνίες να κλείνουν διότι οι τράπεζες έδιναν τη δυνατότητα για το μουράτο γκλάμουρους τάνγκα κλπ, και παράλληλα (μέσα κι από πολλά άλλα) η κλασική νοοτροπία όλων: πάμε στο δημόσιο να εξασφαλισθούμε.

    Ναι μεν συμφωνώ ότι κάποιοι φταίνε πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους και δυστυχώς τα μέτρα παλουκώνουν κατά το αντίθετον, όμως σε κάποια ζητήματα το μερίδιο ευθύνης αν και μικρό είναι σημαντικό. Διαφωνώ πχ για τους σταζιέ (sic). Το ήξεραν ότι μπαίνουν ως "μαθητές" απλά υπολόγιζαν στο αθάνατο ελληνικό σύστημα να μονιμοποιηθούν. Διαχρονική ελληνική κουτοπονηριά. Κάτι σαν τους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους που εν μέσω πέους ζητάνε κι αυτοί διορισμό. Να κοπανάς το κεφάλι σου δηλαδή...
    Θέλω να πω ότι ντάξει, μην τα ρίχνουμε κι όλα στους πολιτικοί, διότι εμείς τους ψηφίσαμε. Δεν έκαναν δα και κανά πραξικόπημα.

    Αναφορικά με τα μέτρα, κι εγώ δεν τα βλέπω πολύ σόι διότι υπάρχουν πολλές τρύπες πανταχόθεν και κυρίως δεν υπάρχει η παραμικρή αναπτυξιακή πρόνοια. Σήμερα μάλιστα άκουγα ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος πάει για Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Κοινώς τρέχα γύρευε. Και προσωπικά οσμίζομαι νέα μέτρα περί το φθινόπωρο.
    Αν δηλαδή έχει μείνει τίποτε όρθιο έως τότε.

    Παρεμπιπτόντως μήπως άκουσες τίποτε για τους υπαλλήλους της Βουλής που εκκρεμούν ακόμη να διορισθούν δηλαδή; Όπου όλο και κανάς βοσκός θα είναι μέσα (κατά το εκπαιδευτής αλόγων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @eskarina
    Συμφωνω στο δευτερο σκελος, αλλα δεν στοιχηματιζω!!!

    @ναπο
    Δοκιμασε να διαβασεις κανα ποστ. Που ξερεις μπορει να βρεις και κατι μεσα υπο μορφη προτασεων

    @glam

    Το αμφισβητω ευθεως και θελω λινκ για να πειστω. Π.χ. Αν θυμαμαι καλα τα τοκοχρεωλυσια ειναι περισσότερα απο το συνολο του δημοσιου τομεα

    πχ ο ΟΣΕ με 1εκ τη μερα που λενε βγαινει 1 δις σε 3 χρονια (αν μεινουν ολα ιδια)
    τα ταμεια εχω ακουσει πως εχουν τρυπα 6 δις ολα και ολα
    το c4i μονο του χρεωσε μια μαουνα λεφτα
    ασε τα ολυμπιακα υπερκοστολογημενα εργα
    ασε τα υπερκοστολογημενα εργα γενικως


    @matias
    Δεν διαφωνουμε. Οι θεσεις μου στο ποστ ηταν σαφεις. Πριν κοψει απο εκει που κοβει ας κοψει πρωτα απο αλλου.

    Στο θεμα διαφανεια θα προτεινα επίσης και αλλαγη του γενικοτερου νομικου πλαισιου (δημευση περιουσιων παρανομουντων δημ υπαλληλων και υπουργων - βουλευτων, ληξη ασυλιων κτλ)


    @hades
    Yπενθυμιζω πως η υγεια κοστιζει στο κρατος λιγοτερα απο 9 δις το χρονο. Ωχρια μπροστα στα υπολοιπα χρεη. Εχει σαφως θεματα η υγεια (σε ολα τα κρατη), αλλα δεν ειδα κανενα νομο/κανονισμο που να τους πειραζει.

    Η μαλακια ειναι πως ναι μεν τα δανεια, η ελλειψη παραγωγης κτλ αλλα δεν το βγαζει κανεις απο το μυαλο μου πως αν δεν ηταν τα (διαχρονικα εν ελλαδι απο το 1828 και δωθε) υπερκοστολογημενα δημ εργα δεν θα ειχαμε τοσα θεματα. Εκει ειναι το ζητημα. Ακομα και οι πελατειακες σχεσεις (βλ διορισμοι - διαπλοκή) απο εκει πηγάζουν

    "Θέλω να πω ότι ντάξει, μην τα ρίχνουμε κι όλα στους πολιτικοί, διότι εμείς τους ψηφίσαμε. Δεν έκαναν δα και κανά πραξικόπημα."

    Επαναλαμβανω πως εχουμε αλλοθι ηλιθιοτητας. Ασε που κανεις δεν ψηφισε κανενα για να μας βαλει στο ΔΝΤ αρα μιλαμε για μη νομιμοποιημενες πραξεις

    "και κυρίως δεν υπάρχει η παραμικρή αναπτυξιακή πρόνοια."
    Αυτο ακριβως λεω!!!! Ειναι το ιδιο που έλεγα παλαιοτερα. κοβουμε ενα ενα τα δακτυλα μας και τα πουλαμε. Οταν γινουμε κουλοι τι γινεται όμως;

    Περι βουλης ησυχια - δεν ακουσα τπτ. Χαιρετιζω παντως την προταση νομου του ΚΚΕ (που την ειχε ξανακανει και καταψηφιστικε) και θελω να δω ποιος θα την καταψηφισει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μερικοι παντως θέλουν χοντρό ξύλο

    Αντιγραφω:





    Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο Digital Economy Forum, για τα 15 χρόνια του ΣΕΠΕ, εξήγησε με απλά λόγια πώς η διακυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου. Κρίμα που οι αρμόδιοι επί της επικοινωνιακής στρατηγικής συνάδελφοί του στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σκεφτούν και να εκφραστούν με αναλόγως συγκροτημένο τρόπο:

    Στα 180 δισ. ευρώ ανερχόταν το χρέος το 2004 και μέσα σε έξι χρόνια έφτασε στα 300 δισ. ευρώ. Εκατόν ογδόντα δισ. από το 1823 έως το 2004. Και 120 δισ. από το 2004 έως το 2009. “Απίστευτο, αλλά αυτό έγινε», σημείωσε.

    Την τελευταία 5ετία αποχώρησαν 127 χιλιάδες υπάλληλοι και διορίστηκαν 186.000, δηλ. 60.000 επιπλέον νέοι υπάλληλοι. Ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες οι νέοι συμβασιούχοι έργου -εκτός ΑΣΕΠ-. 50.000 παιδιά εντάχθηκαν στα stage. “Ένα δεύτερο δημόσιο φτιάχτηκε μόνο τα έξι χρόνια. Και αν σε αυτούς προσθέσετε την απίστευτη στρατιά των περίφημων γκόλντεν μπόυς, τα χιλιάδες μέλη διοικητικών συμβουλίων, με τους απίστευτους μισθούς, έχετε μια πρώτη εικόνα”, κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να συντάξουμε μια επιτροπή να το διερευνήσουμε το θέμα, μαθαίνω είναι πολύ της μοδός και λίαν επικερδής ασχολία...

    (Apropos, το είδατε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όντως η πρόταση του ΚΚΕ (νομίζω την έκανε κι ο ΣΥΡΙΖΑΣ, αλλά το λέω με μιαν επιφύλαξη) ήταν καλή, πόσω δε μάλλον όταν το έχει ρημάξει η μαλακία εσχάτως.

    Εντωμεταξύ τι έλεγα; Οσμίζομαι νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο. Ε, ούτε μια ώρα δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί. Ήδη λένε για τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού νόμου που ανέπτυξε σήμερα ο Λοβέρδος, από τα οποία τι προέκυψε; Ότι συνεχώς θα σκάνε κι άλλα διότι αυτή είναι η συμφωνία.
    Κεγαμό...

    Κι αναφορικά με την υγεία, εγώ με αυτά που έχω ακούσει, δεν μιλάμε για 9 δισ μόνο από πλευράς Υγείας, αλλά για πολλά περισσότερα. Απλά ένεκα της μη παρακολούθησης των δαπανών υγείας ουδείς μπορεί να πει ακόμη σίγουρα, τουτέστιν ακόμη και τα 9 δις είναι ατυαποδείκτως αβάσιμα. Άσε, χέσε μέσα. Τέτοιο κράτος παίζει να μην έχει ξαναϋπάρξει, ούτε να εμφανισθεί μέχρι εξαφανίσεως του ανθρωπίνου είδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Την τελευταία 5ετία αποχώρησαν 127 χιλιάδες υπάλληλοι και διορίστηκαν 186.000, δηλ. 60.000 επιπλέον νέοι υπάλληλοι. Ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες οι νέοι συμβασιούχοι έργου -εκτός ΑΣΕΠ-. 50.000 παιδιά εντάχθηκαν στα stage. “Ένα δεύτερο δημόσιο φτιάχτηκε μόνο τα έξι χρόνια."


    αγριος νεοφιλελευθερος κρατισμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από όσο γνωρίζω για την Υγεία μιλάμε για 17δις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @sophia
    Για αρχη κατι τετοιο απαιτειται!!

    @hades
    Μετρα: τρεχα γυρευε. για να δουμε τι θα δουμε. Το λαδακι τους σωνεται γρηγορα παντως

    Υγεια: οτι ξερεις ξερω

    @napo
    Οχι. Αναλγητος εκβιασμος σε μερικούς είτε βόλεμα ημετέρων.
    Μονο ανόητοι ομως θα πιστεψουν πως φταιει ο αριθμος των δημοσιων υπαλληλων για το χρεος. Αϊντε δινω και λινκ. Προσοχη, χρειαζονται μαθηματικες γνωσεις επιπεδου δημοτικου

    @matias
    Καθως ειπα και στον hades οτι ξερεις ξερω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλά γενικά η κατάσταση είναι γάμησέ τα.Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.Δεν υπάρχει κάτι που να λειτουργεί και ακόμα ήμαστε στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Oblivion5/5/10 00:18

    Όπως πολλοί από εσάς, οσμίζομαι Βγενόόόόόό.

    Ελπίζω αύριο να έχουμε μαζικότητα στην πορεία.Napo θα είσαι δίπλα μας ρε?:P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @zaphod

    "Αϊντε δινω και λινκ"

    ο αγαπητος σου φιλος ξεχασε τη ζημια που μας προκαλουν οι υπολοιποι 1,5 εκατ.


    αλλα θα συμφωνησω το δημοσιο δεν ειναι το μονο προβλημα
    οπως εχω βαρεθει να λεω στα προηγουμενα ποστ και τσαμπα να τους εχουμε ολους παλι θα ζημιοθουμε αφου σα χωρα δεν παραγουμε τιποτα

    αλλα η παραγωγη θελει επιχειρηματια και ο επιχειρηματιας θελει και λιγο τυρακι για να τον πιασεις στη φακα να μη σου φυγει στην βουλγαρια/τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν βρήκα πρόχειρα στοιχεία ..αλλά θα βρώ, πάντως σε συζήτηση για τον προυπολογισμό στην βουλή τον Δεκέβριο του 2005, ο Π. Δούκας, υφυπουργός οικονομικών δηλώνει:

    • Ότι περίπου από τα 41 δισεκατ. Ευρώ που εισπράττει το κράτος από
    φόρους, περίπου τα 30 πάνε για τόκους και χρεωλύσια!
    Τα 11 δισεκατ. «υπόλοιπο» φθάνουν για τα 2/3 των μισθών που πληρώνει
    ο Δημόσιος τομέας!!
    Για όλες τις άλλες πληρωμές πρέπει να δανεισθούμε:
    Πρέπει να δανεισθούμε
    • Για να πληρώσουμε τις συντάξεις,
    • για επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων,
    • για όλα τα νέα προγράμματα,
    • για τις επιχορηγήσεις στους συγκοινωνιακούς φορείς,
    10
    • για το «εθνικό» σκέλος του ΠΔΕ,
    • για να αγοράσουμε και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα,
    • για τα έξοδα μετακίνησης ενός δημόσιου υπάλληλου,
    • για όλα αυτά πρέπει να δανεισθούμε!! Όλα αυτά πληρώνονται με
    δανεικά!!!

    Υπ' όψιν ότι το 2005 ακόμα τα πράγματα είναι ομαλά, η κατάσταση μετά ξέφυγε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @matias
    Γαμησα τα!

    @oblivion
    Μπαααααα. Μπορει να βγω ψευτης αλλα δεν το νομιζω

    Παρε το napo και πηγαινετε χερακι χερακι να μαζεψετε παπαρουνιτσες!



    @napo
    Και παλι ομως το νουμερο δεν βγαινει. Αν θελουμε δε να ειμαστε και λιιιιιγο σωστοι πρεπει να το δουλέψουμε σφαιρικά το πράγμα. Πόσους δηλ δημ. υπαλ. εχουμε σε σχεση με τις άλλες "προηγμενες" χωρες. Το εκανε η cynical και το αποτελεσμα ξαφνιαζει:
    http://e-cynical.blogspot.com/2010/05/review.html


    O επιχειρηματίας δνε ειναι ενα ον το οποιο πρεπει να του στησεις κωλο για να ερθει. Ασε που και οι ντοπιοι επιχειρηματιες μια χαρα μπορουν να τα καταφερουν. Το προβλημα ειναι η δυσλειτουργια των μηχανισμων (που χωρις λαδι δεν κινειται τπτ) και οχι η υπαρξη τους.

    Αν ερθει καποιος "μεγαλος" (που εχουμε τετοιους πολλους αλλα τελος παντων) απο "εξω" τα κερδη του επισης θα φύγουν έξω χειροτερευοντας το ισοζύγιο πληρωμων.

    Τελικά αν ειναι να πουλησουμε τη χώρα για να μην χρωστάμε, τότε οκ πεστε το να το ξερω. Αλλα μην ξανακουσω κανεναν να το παιζει υπερπατριωτης

    @glam
    Για τα χρεωστουμενα των "εθνικων εργων" δεν διαβασα τπτ! Αλλα και παλι βγαινω σωστος. Το χρεος ειναι το δυσβασταχτο προβλημα και οχι οι πληρωμες των υπαλληλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir