Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

Σχιζοφρενεια

Μουμπλε μουμπλε....

Στις προηγουμενες εκλογες κερδισε το ΠΑΣΟΚ, το οποιο γνώριζε (Προβοπουλας εφη) πως το χρέος πήγαινε κατα Καπερναουμ μερια. Το κεντρικο του συνθημα παρ' όλ΄αυτά ήταν πως "Λεφτά Υπάρχουν", κοινως εξαπάτησε τον κόσμο που το ψήφισε. Ετσι βγήκε λοιπον, ταζοντας ελαφρύνσεις, "σοσιαλισμο και οχι βαρβαροτητα" και όχι τα σκληρά μέτρα που ...έταζε η ΝΔ του Καραμανλή η οποία έλαβε 6 κουκια και 5 κιλά χριστοπαναγίες στην κάλπη, μαζί με τις κατάρες ακόμα και των ψηφοφόρων της (παιδια μου τα λέγανε 60ρηδες δεξιοι πως ψηφιζανε βριζοντας και ειχα ψοφησει στα γελια).

Στην τελευταία (και απο τις ελάχιστες) σχεδον τίμια σταση του ο Καραμανλης ειχε ταξει σκληρά μέτρα, μιας και αυτος γνώριζε την πραγματικη κατάσταση (και παλι Προβοπουλας) και αποφάσισε ηρωική έξοδο λέγοντας την ...αλήθεια, ή τουλάχιστον μέρος της. Τα μετρα που πρότεινε άλλωστε είχαν το προσον πως ήταν αρκετά ...σύμφωνα με την κυριαρχη (νεο)φιλελευθερη ιδεολογία του κόμματος του και ανάθεμα για τους σοσιαλιστές και την αριστερά. Εχοντας χασει όμως όχι μονο την αξιοπιστία του, αλλα και το "σοβαρο" του προφιλ εχαντακώθει και μαζι και το κόμμα του. Πιθανολογώ δε πως ήταν η τελευταια φορα που το κομμα "Νεα Δημοκρατια" κυβερνησε τον τοπο. Never Again**.

Μετα απο πεντεξ' μήνες "σοσιαλισμου και όχι βαρβαρότητας" παλινωδιες, ανοησιούλες, συνεχές μπλαμπλαρισμα με τις αγορες, "ανοικτη διαβουλευση", πηγαιν'ελα και σοσιαλιζουσα καρατζαφερεια πολιτική - ρητορική (αλήθεια ποιος ειχε προτείνει πρώτος το "να απειλησουμε τους ευρωπαίους πως θα παμε ΔΝΤ για να κλασουν μεντες" ; ε; Οταν βεβαιως το ειπαμε στους ευρωπαιοι αυτοι μας ειπαν "στο καλο και να μας γράφετε" και έτρεχε ο ΓΑΠακης να ζητιανεψει μη-ζητιανεύοντας κανα ευρωπαϊκό φράγκο) καταφέραμε να δηλώσουμε:
α) αδυναμία πληρωμων
β) αδυναμια δανεισμού
γ) και "ξαφνικά" ανακαλύψαμε όλοι πως χρωστάμε της Μιχαλούς "πέφτοντας απ΄τα σύννεφα"

Κατόπιν γίναμε ...προτεκτοράτο. Αν μη τι άλλο ήταν η μοναδική διέξοδος που είχαν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι για να μην χάσουν τα λεφτά τους. Γιναμε τοσο προτεκτοράτο που
α) Μέρος του σχετικου νομοσχεδίου που ψήφισε η Ελληνική Βουλή (δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) λεγεται πως ήταν .....γραμμένο στα αγγλικά!!! (εδω χρειαζομαι επιβεβαιωση)
β) Παραβιάστηκε ασύστολα το Σύνταγμα δίνοντας στον ΥΠΟΙΚ εξουσίες....Πεισίστρατου!
γ) Για να μην ξεχνιομαστε. Τα μετρα ηταν κομμενα και ραμμένα στα μέτρα της τοπικής ελιτ και των επαρατων πολυεθνικών (μειωση μισθων, περικοπες κοινωνικου κρατους, απολυσεις, αυξηση ανεργίας, αύξηση έμμεσων φόρων) περισσότερο παρά εξοικονόμησης χρημάτων. Βυζια με πολύ χρήμα (εκκλησία, φοροδιαφυγη, "κλικες" δημ υπαλλήλων που ειναι μεν λιγοι συγκριτικά αλλά τρωνε πολυ πραμα μέσω επιδομάτων, εξοπλιστικά προγράμματα κτλ) είτε δεν αρμέχτηκαν καθόλου είτε αρμέχτηκαν ελάχιστα

Δεν πειράζει όμως, κανείς δεν είναι τέλειος. Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε μέτρα χειρότερα από αυτά που έταζε προεκλογικώς η ΝΔ (και αναθεμάτιζε το ίδιο), η ΝΔ καταψήφισε τα μέτρα που ήταν απόγονος αυτών που είχε προτείνει η ίδια. Στα καπάκια ο προεδρας της ΝΔ, ο οποιος διεγραψε μια "πρωην αντιζηλο του" η οποια υπερασπιστηκε την οικεία της πολιτική, είπε κατόπιν πως "επρεπε να ειχε παρει μετρα απο το καλοκαιρι". Τωρα αυτα τα δύο πως κολλάνε θα σας γελάσω. Νομίζω πως όλοι ξερουν πως αν τα κομματα ήταν ανάποδα, τότε και οι ψήφοι τους θα ήταν ανάποδα.

Ο προεδρας του ΠΑΣΟΚ για να μην μεινει πισω, και για να μας δειξει τι σημαινει το "νεο δημοκρατικο ηθος" διεγραψε αυτους που καταψήφισαν (τροπον τινα δηλαδη, δηλώνοντας παρόντες) τη νεοσυντηρητική πολιτική του η οποία ήταν και αντίθετη με τις ιδέες του κομματος του αλλά και με το προγραμμα που είχε εξαγγείλει και ο λαός ενέκρινε. Κοινως οι βουλευτες που κανουν το λαθος να ψηφίζουν
α) ιδεολογικα, ή έστω
β) κατα συνειδηση, ή ακόμα
γ) συμφωνα με όσα δεσμευτηκαν στους ψηφοφορους τους

διαγράφονται!!


Για να γίνει δημοκρατική ρελάνς στην τόση δημοκρατικότητα πετάχτηκαν μερικές ιδιοφυεις ιδέες.
α) Μείωση του αριθμου των βουλευτών στους 200. Γιατί καλύτερα να μην γίνουν 10 όλοι και όλοι; Ετσι θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να φυγει καποιος απο τη "γραμμη"
β) Αλλαγή του εκλογικού συστήματος και καθιέρωση ενος "μεικτου" μοντελου πλειοψηφικού-λίστας. Για τους λόγους δείτε το α) από πάνω συν το γεγονός πως πλέον τα μικρά κόμματα θα λαμβανουν τον πουλον πιο εύκολα και δεν θα μας ζαλιζουσι.


Τα προφανή, όπως πχ:
α) κοψιμο κρατικής χρηματοδοτησης στα κομματα ή έστω δραματική μειωσή της
β) απαγορευση στους βουλευτες να εχουν δικα τους γραφεια αλλα να βολευονται στα κομματικά κτίρια (ενα ανα νομο) που στην χειροτερη θα τους τα πλερωνε το κρατος κανοντας γενικοτερη οικονομια σε σχέση με αυτά που τους δίνει τώρα
γ) το κοψιμο στο μισο τουλαχιστον των αποσπασμενων υπαλλήλων/βουλευτη

δεν πέρασαν ούτε κατα λάθος από το μυαλό κανενός. Ούτε και η ιδέα πως δεν τους παιρνει να μας μιλάνε για οικονομικο κουμαντο απο τη στιγμή που τα ιδια τα κομματα τους (παρ' όλο τον πακτωλο κρατικών χρημάτων που εισπράτουν) ειναι καταχρεωμένα.


(Η αριστερα για να μη μεινει πισω, και επειδη είτε έχει θεσμοθετησει το "δικαιωμα στη διαφωνια" (οποτε τσακωνονται ολοι με ολους) είτε δεν διαφωνεί κανεις ποτε ( καταλαβαινομαστε ε;) αποφασισε είτε να τσακωθει με τον εαυτο της είτε να νιαουρίζει υπερασπιζόμενη κλικες και όχι κανοντας πολιτική.)

Περάστηκε έντεχνα πως τα "μέτρα αυτά" ήταν μονοδρομος. Ακομα και αν φωνάζουν διαφοροι τυχαιοι νομπελιστες οικονομολογοι πως δεν θα λειτουργήσουν. Ακομα και αν υπάρχουν αλλες 10 εναλλακτικες (οι οποιες δεν ειναι ευχαριστες εννοείται, αλλά ούτε και αυτό που πρόκειται να βιώσουμε ειναι και τόσο ευχάριστο). Δεν μπορώ να καταλάβω πως και με ποιο δικαίωμα οι πολλάκις προδότες της εμπιστοσύνης του λαου που τους ψήφισε ζητούν να τους πστέψοουμε και αυτήν τη φορά.

Ολως παραδοξως ομως όλες αυτες οι δημοκρατικες και τιμιες στασεις των "μεγαλων" προκαλεσαν μια μικρή δυσαρέσκεια στον κοσμο, τρεχα γύρευε γιατί. Εγιναν κανα δυο αναμπουμπουλες, εφυγε ενα κρουαζιεροπλοιο και χασαμε το μισο ΑΕΠ σε συνάλαγμα ή καπως έτσι παρουσιαστηκε τελος παντων, εγινε ενα μικρο ντου στη Βουλη, α πεθαναν και τρεις άνθρωποι και ξαφνικα οι ταγοι μας ανακαλυψαν πως ίσως, ίσως λεμε, η αιτία να ειναι η παρατεταμένη ατιμωρησία τους και η ανικανοτητα που εχουν επιδειξει.

Για να μην μενουμε με σταυρωμενα χερια λοιπον αρχιζουν να κανουν εξεταστικες οι οποιες για πρωτη φορά δειχνουν πως ίσως φτάσουν και σε ενοχες προσώπων. Εμ, όταν χώρες όπως η Ουγκάντα έχουν φυλακίσει μερικους πολιτικούς για παράνομες συναλλαγές ίσως να πρεπει και η Δαν(ε)ια του Νοτου να αποφασισει να τηρησει κανένα νόμο, έτσι για γούστο ρε αδερφε. Αρχισαν να συνειδητοποιουν πως πρεπει να τραβηξουν και μερικα βυζια παραπανω (που λεγαμε) πριν τους παρουν με τις κοτρώνες. Κοπηκαν μερικα "υψηλα" "επιδοματα" (οχι και τπτ σπουδαιο, αλλα απο το ολοτελα...) και αρχισαν να κυνηγιούνται επιτελους οι κραυγαλέοι παρανομούντες.

Και μετά θυμήθηκαν πως αυτοι που φταίνε δεν ειναι μονο φρέσκιοι, ήταν και παλιοι. Βεβαιως το κώλυμα πως οι ίδιοι οι μεγάλοι είχαν επιβάλει την ατιμωρησία στους εαυτούς τους μέσω εξυπνων κόλπων όπως ο "Νομος περι (αν)ευθύνης Υπουργών" δυσχεραινε τα πράγματα, μιας και τον είχαν περάσει και στο Σύνταγμα τα αλάνια. Θυμήθηκαν ξαφνικά πως ο νομος που είχαν γράψει και είχαν ψηφίσει ήταν λάθος. Μερικοί φωστήρες σκεφτηκαν να αλλάξουν το Νομο, προσπαθώντας να εξιλεωθούν για την παλιά τους χαζομάρα. Αλλά για να ειναι βασιλικότεροι του βασιλέως αποφάσισαν πως ίσως θα μπορούσαν να παραβιάσουν το Σύνταγμα ξανά (διοτι μία ίσον καμία) εφαρμόζοντας αναδρομική ισχύ στους νόμους που θα ψήφιζαν. Μελλει δείξαι αν αυτή ειναι η τελευταία ενδειξη παρατεταμένης πολιτικής σχιζοφρένειας ή έπονται και άλλες.

Παντως μεχρι στιγμης ειναι συγκινητικά αστεία η προσπάθεια μερικών να δείξουν πως "ειναι ευαισθητοι στις ανησυχιες του λαου" ή πως αφουγκραζονται το λαϊκο συναίσθημα. Τρομάρα τους.

Update: Ενδεικτικο της γενικοτερης σχιζοφρενικης τασης ειναι ο Καρατζαφερης που πλεον αλλάζει απόψεις πιο γρήγορα και από ότι ο τουρμπάτος ανεμιστηρας θέσεις.



Δυστυχως ομως πλεον, μπορει να μην του τα θυμιζουν τα ΜΜΕ τα οποια εξακολουθουν να τον "χαϊδευουν" , αλλα πλεον υπάρχουν και άλλα ευρέως διαδεδομενα μεσα ενημερωσης. Αυτα που παρεμπιπτόντως δηλαδή θέλει να φιμώσει.


Update Δευτερας. Το πράγμα εχει και άλλο ζουμι αμα εχει κανεις όρεξη. Καμαρώστε ελληνική δημοσιογραφία.


**Α, μην το ξεχάσω. Ειναι τυχαίο που με τόσες παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ και αλληλοφαγωμάρα της αριστεράς η ΝΔ καταποντίζεται; Ειναι τυχαίο που στις εκλογες για την ηγεσια της ΝΔ πηγε 1 μυριο κόσμος και στις αντιστοιχες της νεολαίας βία 30 με 40 χιλιάρικα; Ειναι τυχαίο πως η ΝΔ έχει το γηραιοτερο πολιτικό κοινό; Αμα πεθανουνε αι γριαι δεν βλέπω να ψηφίζει Αντωνάκη ούτε ο ίσκιος του. Μετά τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη, τον Μητσοτάκη (χεχεχεχε) ο απολυτος και και οριστικος ολετήρας της "Δεξιας" στην Ελλάδα: Αντώνης. Εμ τώρα που το ΠΑΣΟΚ εγινε δεξιοτερο της δεξιάς εσάς τι να σας κάνουμε;

Update: Το έγραψε σήμερα (16/5) ο Τάσος Παππάς στην Ελευθεροτυπια και του το κλέβω:

"

Η άρνηση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, αν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ακούγαμε κάποια άλλη πρόταση. Η αριστερά, για παράδειγμα, λέει «όχι» στα μέτρα και «όχι» στο μηχανισμό και εισηγείται έναν άλλο δρόμο (κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και έξοδο από την Ε.Ε. το ΚΚΕ, αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ευρωομόλογο και λαϊκό ομόλογο ο ΣΥΡΙΖΑ). Δεν είναι της παρούσης να εξακριβωθεί ο ρεαλισμός των συγκεκριμένων ιδεών, ωστόσο υπάρχουν και απασχολούν τη δημόσια συζήτηση. Η Νέα Δημοκρατία τι λέει;

Μπορεί να θεωρηθεί συγκροτημένη πρόταση εξόδου από την κρίση η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου με το «αποστομωτικό» επιχείρημα ότι ανέρχεται στα 300 δισ. ευρώ, όσο είναι δηλαδή το χρέος της χώρας; Λες και η περιουσία του Δημοσίου μπορεί να ρευστοποιηθεί εδώ και τώρα. Λες κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση να πουλήσει και τα ασημικά και τα μπακίρια του κράτους θα καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται. Οσοι το υποστηρίζουν ας ρίξουν μια ματιά στα έσοδα που έχει το κράτος από τη διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου. Τριάντα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο είναι το «ιλιγγιώδες» ποσό που συγκεντρώνει!

Είναι προφανές ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει περιέλθει σε κατάσταση ακατάσχετης αμηχανίας. Τη μία σύρεται από το ΛΑΟΣ και γίνεται ουρά του (μεταναστευτικό) και την άλλη επιχειρεί να παίξει στο γήπεδο της αριστεράς. Είναι πολύ φυσικό ο αστικός κόσμος που την ακολουθεί να έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια.

"

28 σχόλια:

  1. Πρόεδρε, θα με πεθανεις λεμε.......... έμφραγμα θα παθω.... μου κοπηκε η ανασα με τουτα και με κεινα...... αμαν, το βλεπω το εγκεφαλικο νά'ρχεται...... 166 ή 666..???

    Τεσπα, φοβερο το Χρονικο της προσφατης Ιστοριας μας και προτεινω να διδασκεται απο την Α' Δημοτικου και ανω (οχι, αφηστε ησυχα τα νηπιαγωγεια) αντι για το καταπτυστο βιβλιο εκεινης της κυριας -νομιζω οτι θα συμφωνησει και ο Καφ(ρ)ύρερ Μας.

    Πωπωπωπωπωπωπω!!! Αν δεν τα εβλεπα ετσι ωραια μαζεμενα, δεν θα το πιστευα τι συμβαινει. Μαλλον για τουτο ειναι φισκα τα φρενοκομεια, δημοσια και ιδιωτικα, και οι τρελλοι γεμιζουν απασαν την επικρατεια -ακομα και το κοινοβουλιο. Πωπωπωπωπωπωπω λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξοχη πολιτικοκοινωνικοοικονομικοψυχολογικήανάλυση, ω, Ζάφοδα. Ωστόσο, εκτιμώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλα, προτού κλείσουμε αυτό το μέρος της Ιστοριούλας μας. Νομίζω ότι μόλις οι ΠΑΣΟΚιοι συνειδητοποιήσουν πλήρως σαπού πάει ο πράγμας θα αρχίσουν να το παίζουν "Die Hard" ακόμα και με όσους δεν επειράξανε ακόμα και δεν πά' να σκούζει ο συνδικαλοπατήρ της Βουλής, ο Πετσάλνικος, ντε. Γνωστός μου που ασχολείται με τα της πολιτικής μου λέει ότι, προκειμένου να αποφύγουν τις πολλές φάπες, οι πολιτικάντηδές μας είναι έτοιμοι να δεχθούν πράγματα ανήκουστα πριν από μερικά χρόνια (ποινικές δίκες σε πολιτικούς, άγριο κυνήγι σε παραδοσιακούς φοροκλέφτες-υποστηρικτές τους κι άλλα). Λες να ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές, όπως λεν και οι Κινέζοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως το πήρε πολύ μονοκοπανιά... Εγώ όμως θα επιμείνει στο τέλος κι όχι στα πρώτα με τα οποία συμφωνώ, άλλωστε.

    Το ζήτημα είναι η ευθύνη των υπουργών (μέρος της ατιμωρησίας) είναι είναι ένα σοβαρό ζήτημα και οι γνωστοί εκδοτικοί λακέδες το θέτουν με τρόπο απόλυτο. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή, ου΄τε και οι υπουργοί να μείνουν έρμαιο σε όποιον έχει διαφορετικές πεποιθήσεις ή θέλει να τους στοχοποιήσει.

    Είναι αναγκαίο να βρεθεί μία ειδική μέση λύση -με αναδρομική ισχύ- ώστε να κρίνονται όλοι και να τιμωρούνται χωρίς όμως να θίγονται οι πολιτικές επιλογές (ακόμα κι αν δε μας αρέσουν). Δεν είναι δυνατόν να κατευθύνει τις πολιτικές επιλογές ο φόβος της τιμωρίας, αλλά η πολιτική κρίση από το λαό (και τούτο βλέπουμε ότι σε σημαντικό βαθμό συμβαίνει και λειτουργεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ σε αρκετά κομμάτια, αλλά έχω και κάποιες ενστασούλες, τις οποίες θα επιχειρήσω να συνοψίσω σε μία.

    Θεωρώ άδικο ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ να αποκαλείται δεξιό κόμμα. Όντως η διαγραφή των 3 ήταν απαράδεκτη, το ίδιο και τα πίτσι-πίτσι με την εκκλησία, ΑΛΛΑ δεδομένων των περιστάσεων (δηλαδή του περιορισμένου χρόνου και του ελλείμματος για το οποίο τελικά λάβαμε τελικό νούμερο πριν λίγες εβδομάδες - αυξημένο κατά σχεδόν 2% ακόμα και από τις εκτιμήσεις Προβόπουλου), υπάρχουν κάποιες πολιτικές που είναι μονόδρομος.

    Και στην τελική οτιδήποτε δεν είναι σοσιαλιστικό, δεν είναι αυτόματα δεξιό. Πόσο μάλλον όταν για να γίνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση σοσιαλιστικού χαρακτήρα θα πρέπει στο δημόσιο ταμείο να υπάρχει έστω και ένα cent για την οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική. Όταν ο κουμπαράς δεν έχει καν πάτο, πρώτα φτιάχνεις έναν υποτυπώδη πάτο ώστε να μείνει κάνα φράγκο στη θέση του, και μετα αποφασίζεις πώς θα το χρησιμοποιήσεις.

    Γνώμη μου είναι ότι ο ΓΑΠ, στην ουσία σάστισε κατά την ανάληψη της εξουσίας και έχασε χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσει τί έχει να διαχειριστεί. Επίσης αρκετά μεγάλο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από τους γνωστούς πασόκους δεινόσαυρους που κουαβάλάνε μυαλά Τσοχατζόπουλου και Κουλούρη, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρόλος του ΓΑΠ ήταν και παραμένει πιο σύνθετος.

    Δεν προσπαθώ να υποστηρίξω ευθεώς στο σύνολο την πολιτική του ΓΑΠ, απλά νομίζω ότι είναι λίγο βεβιασμένο να κρίνουμε έτσι εύκολα μία κυβέρνηση που έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά, αλλά ακόμα και συγχισμένα μέλη στους κύκλους της. Η ικανότητα ή ανικανότητα θα φανεί σε 1-2 χρόνια, όπου θα υπάρχει μία καλύτερη αίσθηση για όλα τα μέτωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @rodia
    Ευχαρισθω δια το μβαζ και υπερθεματιζω την αποψη σας περι ψυχιατρείων!

    @khlysty
    Σαφως και αυτο που λεει ο γνωστος σου ισχυει. Αλλα επειδη δεν μιλαμε για αθωες περιστερες η αισθηση που εχω ειναι πως θα το κανουν τελειως μα τελειως ατσουμπαλα. Η διαπόμπευση των παρανομουντων γιατρων και το πανηγυρι που στήθηκε γύρω από ΜΙΑ κατεδαφιση ενος εγκαταλειμενου αυθαιρέτου ειναι ανησυχητικα σημαδια


    @δειμος
    Εγω ειμαι υπερ της ποινικοποιησης της πολιτικης ζωης. Οι περισσοτεροι αρχοντες των αρχαιωνε αθηναιωνε περασαν μερος της ζωής τους στην εξορια. Οι ίδιοι χαλάστηκαν, η Αθήνα όχι. Δεν αρκεί το "μας τιμώρησε ο λαος στις εκλογές". Η κάλπη δεν ειναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

    Από την άλλη δεν δέχομαι να παραβιάζεται έτσι απροκάλυπτα το Σύνταγμα. Ευτυχώς, απ οτι μαθαινω, η αναδρομικότητα ήταν μια φωτοβολίδα. Ας υπάρξει τουλάχιστον αποδοση πολιτικών ευθυνων χωρίς ποινικό μέρος, έστω για να μαθουν οι πολιτες τι και πως έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ellinaki
    "Θεωρώ άδικο ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ να αποκαλείται δεξιό κόμμα. "


    Ε όχι και ξαφνικα! Εγώ το λέω από την εποχή Σημιτη!!!!

    Το μονοδρομο τον καθόρισε αυτος που κυβερνάει με τη στάση του. Αν δεν ειναι επιτηδες, τοτε εχουμε θεμα ανικανοτητας. Αν δεν ηταν ετοιμος να κυβερνησει ας μην εβαζε υποψηφιοτητα. Η γνωμη μου ειναι πως ολοι ήξεραν τι γντ απλα νομιζαν πως μπορουν να το κουκουλωσουν όπως γινόταν επι Σημιτη και επι Καραμανλη. Η ατυχια του ΓΑΠ ειναι πως στα δικα του μουτρα εσκασε η φουσκα, αλλα το βοηθησε και αυτος το πραγμα.

    "Και στην τελική οτιδήποτε δεν είναι σοσιαλιστικό, δεν είναι αυτόματα δεξιό."
    Εδώ εχεις δίκιο.
    Αλλα: "Πόσο μάλλον όταν για να γίνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση σοσιαλιστικού χαρακτήρα θα πρέπει στο δημόσιο ταμείο να υπάρχει έστω και ένα cent για την οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική. "
    Εδώ εχεις άδικο. Δηλαδη ο σοσιαλισμος εφαρμοζεται μονο με φραγκα; Δεν ειναι δηλ αποψη για την εφαρμογη της πολιτικής;

    Αν ηθελε ζεστο χρημα, υπήρχαν πιο "σοσιαλιστικοι" τροποι να το πάρει. Τα προτεινομενα μετρα ειναι ακρως νεοφιλελευθερα με μερικες ΕΛ Σοβιετ προσθήκες για να μην φωναζουν μερικες κλικες (ειδικα αυτο το "ανοιγμα" των κλειστων επαγγελματων αν γινει ετσι οπως ετοιμαζεται ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ)


    Αν σε 1-2 χρονια φουνταρουμε ή αρχίσουν τοτε να μαθαίνουν τα ποστα εμεις τι φταίμε; Στου κασιδι το κεφάλι μαθαίνει ο άλλος την κυβέρνηση, την οικονομική πολιτική, την υπευθυνότητα;

    Η ασκηση κυβερνητικής πολιτικής δεν ειναι διπλωματική εργασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Zaphod

    Για πες 1-2 "πιο σοσιαλιστικά" μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν επί της παρούσης, με ρεαλιστικούς όρους. Μην πεις για την εκκλησία. Συμφωνούμε σε αυτό.

    "Αν σε 1-2 χρονια φουνταρουμε ή αρχίσουν τοτε να μαθαίνουν τα ποστα εμεις τι φταίμε; Στου κασιδι το κεφάλι μαθαίνει ο άλλος την κυβέρνηση, την οικονομική πολιτική, την υπευθυνότητα;"

    Ακριβώς επειδή ΔΕΝ ξέρουμε τί θα κάνουμε σε 1-2 χρόνια, και όποιος λέει το αντίθετο, μάλλον πρόκειται περί ανόητο, είτε φιλοπασόκος είτε αντιπασόκος, δεν μπορούμε να προεξοφλούμε και κάποια πολιτική.

    Ας πούμε, για το πρώτο τρίμηνο του 2010, ήδη παρατηρήθηκε μία σημαντική μείωση του ελλείμματος σε σχέση με πέρσυ, πράγμα το οποίο κατά ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο μέτρο με τις αποδείξεις αλλά και τις πρώτες περικοπές δαπανών στο δημόσιο. Όταν είχαν προαναγγελθεί τα σχετικά μέτρα, αυτοί που τα κατέκριναν, τί έχουν να πουν τώρα; Γιατί δεν μιλάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ellinaki

    Ενδεικτικα και On the fly

    * Θα πω για την εκκλησια. Το οτι συμφωνουμε δεν σημαινει πως εγινε κιολας!!

    * δες τις 3 προτασεις μου για εξοικονομηση πορων απο τα κομματα στο κειμενο

    * κατακορυφη περικοπη εξοπλιστικων προγραμματων μεχρι νεοτερας. Ο νηστικος δεν πολεμαει ειτε έτσι είτε αλλιως. Οσο κανουν όλες οι περικοπες κανουν 2-3 υποβρύχια....που γέρνουν κιολας

    * δανεισμος τα περασμένα χριστουγεννα που θα "βλεπει" το μελλον. Ητοι, αφου ήξεραν πως θα τον πιουμε, μπορουσαν να δανειστουν περαν των αναγκων της στιγμης

    * Το εχω ξαναγραψει. Υπαρχουν σκανδαλωδη επιδοματα. Αντι να κοπουν μονο αυτα (μεταφορας φακελων κτλ) κόπηκαν όλα, κάτι που πήδηξε κανονικά τους χαμηλόμισθους.

    * Η αυξηση των εμμεσων φορων δεν ξερω αν συναδει με αυξηση της αγορας

    * υπενθυμιζω πως το προγραμμα σταθεροτητας κτλ εχει ως μεσοπροθεσμο στοχο την ΑΥΞΗΣΗ του χρεους ως προς το ποσοστο του ΑΕΠ και κατοπιν τη μειωση του μεσω ανταγωνιστηκοτητας που θα επιφερει στην ουσια η μειωση του εργατικου κοστους. Αμφιβαλλω αν θα εχουμε επιζησει μεχρι τοτε. Ακομα και neocons, δεξιουρες κτλ οικονομολογοι το λενε

    * το πρωτο που επρεπε να κανει ειναι να ριξει προστιμα και να αυξησει τους ελεγχους. Οχι διαπομπευοντας οπως τωρα.

    * η προταση για επαναδιαπραγματεση του χρεους εξακολουθει να με ελκει, αλλα πλεον δεν νμζ να μπορει να γινει


    Οσο πιο πισω παμε τοσο πιο πολλες ενστασεις εχω....:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ zaphod

    * Συμφωνούμε στην εξοικονόμηση από τα κόμματα. Τα ποσά όμως είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία, απλά δεν το βλέπω σαν μέτρο πρώτης γραμμής

    * Η μείωση των εξοπλισμων ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι μονόπλευρη απόφαση. Εκτός από την ισορροπία εξωτερικής πολιτικής με την Τουκία (πράγμα το οποίο ίσως βγάλει κάτι καλό από την επίσκεψη του Ερντογκαν). Επίσης έχει να κάνει και με τις σχέσεις με στρατηγικούς και οικονομικούς συμμάχους. Υπάρχουν ειδικές συμφωνίες που έχουν να κάνουν και με την απασχόληση σε ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, κλπ. Συμφωνώ ότι είναι μαλακία, αλλά δεν παύει να είναι πραγματικότητα. Είναι αρκετά πιο σύνθετο από μία ξερή απόφαση για μείωση των εξοπλισμών.

    * Ο δανεισμός τα περασμένα χριστούγεννα είναι μεν πρόταση, αλλά δεν είναι σοσιαλιστικό μέτρο :p

    * Μα τα κοιτάνε ακόμα τα σκανδαλώδη επιδόματα, όπως και τις σκανδαλώδεις θέσεις, επιτροπές, οργανισμούς, κλπ.

    * Το ίδιο και με τους ελέγχους και τα πρόστιμα. Για πρώτη φορά μάλιστα τίθενται στόχοι εσόδων στις ΔΟΥ, με σχετικές κυρώσεις.

    * Για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους διαφωνώ, αν και δεν μπορώ να το στηρίξω πολύ δυνατά δεδομένου ότι δεν έχω επαρκείς γνώσεις για τις πραγματικές επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης. Απλά βρίσκω κακή κίνηση μία χρηματοπιστωτική απομόνωση για μία χώρα που δεν παράγει πλέον ούτε ραδίκια.

    Υπενθυμίζω. Το θέμα μας δεν είναι τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Σίγουρα ιδέες υπάρχουν και σίγουρα το πασοκ δεν έχει εφαρμόσει όσα θα μπορούσε μέχρι τώρα. Η ένστασή μου έγκειται στο θέμα σοσιαλιστικών vs. υπαρχόντων μέτρων και των δυνατοτήτων της κυβέρνησης να εφαρμόσει κοινωνικές πολιτικές με άδεια ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H εποχή είναι όντως ενδιαφέρουσα.

    Όμως οι Κινέζοι το λένε σαν κατάρα το να "ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς", διότι οι εποχές των μεγάλων μεταβολών είναι επώδυνες.

    Έχουμε να δούμε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ellinaki

    *δεν ειναι αναγκη τοτε να κοπουν ΟΛΟΙ οι εξοπλισμοι. Αλλα αν απο τα 6-8 δις πεσουμε στα 4 δεν θα μας πεσει και ο κωλος, σωστα; Παρε ρε Μπενι 2 υποβρυχια λιγότερα!

    * επιδοματα: μεχρι στιγμης κοβουν το ιδιο απ όλους. Φασισμος και γαϊδουρια

    * οι ελεγχοι ξεκινησαν μετα απο κατακραυγη αντι να ειναι το πρωτο πραγμα που εκανε. Μεγα σφαλμα. Και γινονται και ατσουμπαλα με διαπομπευσεις κτλ

    * χρεος + επαναδιαπραγματευση. Και εγω δεν ξερω πολλα. Οι περισσοτεροι ομως οικονομολογοι, νομπελιστες και μη, λενε πως η χρεοκωπια ειναι μονοδρομος και με πολυ χειροτερους ορους.

    * μετρα που ξεχασα:
    - παλι παπαδες. Αστους αφορολογητους και κοψε τους την μισθοδοσια. Σε μια μερα καθαριζεις 200 μυρια
    - κρατικοποιηση τραπεζων
    - εσωτερικος δανεισμος (το ειπε και ο Συριζας) μεσω ομολογου με "βολικο" επιτοκιο (πχ 4%) για τους πολιτες. Αυτο ηταν ενα καλο "πιστολι". Και πιστεψε με, οι τραπεζες δεν θα αφηναν ετσι τα ομολογα, οι ιδιες θα τα επαιρναν.

    - ακομα και η εξοδος απο το ευρω θα μπορουσε να εξεταστει (δεν το επικροτω αλλα ειναι υπαρκτη λυση) και μεσω υποτιμησης να ....υποτιμηθει το προβλημα. Ασε που αν (απειλουσαμε οτι θα ) την καναμε απο το ευρω οι ευρωπαιοι θα εκλαναν μεντες πιο γρηγορα και θα στηνανε το "μηχανισμο" που στησανε ΜΕΤΑ απο μας πολύ νωρίτερα

    - προσφυγη απευθειας στο ΔΝΤ που δανειζει φθηνοτερα απ οτι η ΕΕ

    - επαναφορα συνεταιρισμων

    - πλαφον στις τιμες βασικων προϊοντων καταναλωσης

    - κανονικη απελευθερωση κλειστων επαγγελματων και οχι αυτο το μουσι που προωθειται (εκει πνεω μενεα διατι οι φορτηγατζηδες με εχουν κατακλεψει πολλακις)

    οτιδηποτε πλην της διαλυσης του κρατους και του κοινωνικου ιστου

    ....ξερω γω....

    τωρα προβλεπω να παμε να γινομαστε ναρκοπαραδεισος και να εχουμε σε 3 χρονια ως σπορ την παιδικη πορνεια!



    @polsemannen
    Εδώ συμφωνούμε! Αλλα δεν ξερει κανεις αν θα βγει "για καλο". Ας μου επιτραπει να ειμαι ελαφρως απαισιοδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μοναδική μου ένσταση είναι ότι αρχίσαμε κάπως να ξυπνάμε όχι διότι έγινε αναμπουμπούλα ή πεθάνανε τρεις άνθρωποι (αυτά έχουνε ξαναγίνει στο παρελθόν) αλλά διότι μπήκε ξένος δάχτυλος στη σούφρα μας (λέγε με ΔΝΤ και ΕΕ), και αυτή τη φορά είναι πολύ μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχετικά με το κυρίως σώμα της ανάρτησης συμφωνώ (όχι μέχρι τελειάς όμως γιατί μπορεί να μου διέφυγε κάτι :Ρ). Έχω την αίσθηση πως η συνεχής εναλλαγή κομμάτων που κάνουν τα αντίθετα από όσα εξαγγέλουν είναι ο τρόπος που έχει βρει ο Έλληνας ψηφοφόρος για να μπορεί να βρίζει τους πολιτικούς του συνέχεια -παραβλέποντας αυτό που λέει χρόνια τώρα ο 'καιρός' πως κάθε χώρα έχει τους πολιτικούς που της αξίζουνε.
    Περί δεξιότητας του ΠΑΣΟΚ κι εγώ από Σημίτη και πέρα έχω χάσει κάθε ελπίδα. Άλλωστε η ΝΔ είχε πάρει τις πρώτες τις εκλογές βγαίνοντας στο ΠΑΣΟΚ από αριστερά. Θυμάμαι ειρωνευόμουνα δεξιό φίλο τότε λεγοντάς του πως οι ομιλίες του Καραμανλή είναι "μνημεία σοσιαλιστικής λογογραφίας".
    Για τα εξοπλιστικά που είναι και του αντικειμένου μου, περιμένω να ξεκλέψω λίγο χρόνο να ετοιμάσω κάτι γιατί είδα στον τύπο τις κραυγές περι νεοοθωμανισμού τώρα με την επίσκεψη Ερντογάν και ανατρίχιασα. "Ο νηστικος δεν πολεμαει ειτε έτσι είτε αλλιως" λες κι έχεις απόλυτο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή όλα δεν είναι άσπρο-μαύρο, πιστεύω ότι έχει δίκιο το Ελληνάκι, περί υποτραπέζιων συμφωνιών σχετικά με τα εξοπλιστικά. Από την άλλη πλευρά όμως δεν χρειάζεται να τα κόψουμε όλα, μπορούμε κάλλιστα να τα μειώσουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι από την ανάληψη της νέας κυβερνήσεως μας, ο ... μπαμπούλας από την άλλη μεριά του Αιγαίου έχει δώσει σαφή δείγματα και έχει κάνει νύξεις προς αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών (διότι όπως αιμορραγούμε εμείς, το ίδιο αιμορραγούν και αυτοί, που δεν είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από εμάς). Προς το παρόν όμως δεν βλέπω από τη μεριά μας να τείνουμε ευήκοα ώτα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Για την εκκλησία, άστο καλύτερα...

    Γενικά η αίσθηση μου είναι ότι προσπαθούν να φτιάξουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά ή/και ότι σπάνε αυγά βάτραχου για να φτιάξουν ομελέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Zaphod

    Μένω στο quote της ESKARINAs

    "Γενικά η αίσθηση μου είναι ότι προσπαθούν να φτιάξουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά ή/και ότι σπάνε αυγά βάτραχου για να φτιάξουν ομελέτα..."

    ...με το οποίο συμφωνώ για την όλη κατάσταση. Απλά η διαφορά είναι ότι προσπαθούν να το παλέψουν κάπως. Δεν είναι και εύκολο. 30 χρόνια μεταπολίτευσης του κώλου, θέλει και το πολιτικό σύστημα το... Γερμανό του ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @panos
    Εχουμε;;;

    @latecomer
    Αστα διατι εμπλεξα και γω σε σχετικες κουβεντες και καταβαρεθηκα!

    Α, δεν τα ελεγε μονο ο καιρος, τα ελεγα και εγώ!


    @eskarina
    Οι "επιτραπεζιες συμφωνιες" ειναι για μυστικες εταιρειες. Εδω ή μας εκβιαζουν ή μας έχουν πιασει Κώτσους.

    @ellinaki
    Mπα τα ιδια αυγα σπανε συνεχεια. Μονο που τωρα θενε με αυγα να φτιαξουν φιλετο σινιαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. A!
    Ξεχασα!

    @ellinaki
    "Απλά η διαφορά είναι ότι προσπαθούν να το παλέψουν κάπως. Δεν είναι και εύκολο. 30 χρόνια μεταπολίτευσης του κώλου, θέλει και το πολιτικό σύστημα το... Γερμανό του ;)"

    Δεν το περιμενα αυτο! Δηλαδη ειμαστε ανικανοι να φτιαξουμε τα του οικου μας; Θελουμε μπαμπουλα; Και πρεπει μαλιστα ο μπαμπουλας να εμφανίζεται με όρους δρακουμελ; Διαμαρτυρομαι!!


    Btw μπουκετο προτάσεων ειχε σημερα και ο Τσιπρας ο οποιος κατά τα φαινομενα ξανάρχισε να με διαβάζει!!



    "Κλέβω" μερικες ατακες:

    * Αν το πείραμά τους με την Ελλάδα πετύχει, θα το εφαρμόσουν και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης δίχως δισταγμό.

    * Δεν τους βγαίνει το πείραμα γιατί το πειραματόζωο αντιδρά. Και τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το σχέδιο δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας.
    Και μπορεί να μαζεύονται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και να αθετούν όσα μας έλεγαν χρόνια τώρα, ότι δεν αλλάζουν οι Συνθήκες και ότι είναι μονόδρομος οι αγορές, προσπαθώντας όμως να συγκρατήσουν ότι μπορούν από τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία τους.

    * κυβέρνηση αυτή δεν είναι καθόλου άμοιρη ευθυνών.
    Ήξερε τα πάντα ο πρωθυπουργός όταν για να κερδίσει τη ψήφο του λαού μίλαγε για αυξήσεις πάνω από το πληθωρισμό.
    Ήξερε τα πάντα για τη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αυτός και ο κος Καραμανλής, και αδιάψευστος μάρτυρας για αυτό είναι ο ίδιος ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας που δήλωσε ότι τους είχε ενημερώσει στα μέσα του Σεπτέμβρη.



    κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τώρα που γράφω αυτό το σχόλιο, παράλληλα ακούω τον Τσίπρα στο πρωινάδικο του ΣΚ στο Mega. Παραβλέποντας (διότι δεν πρέπει να συγχιστώ, έχω κάνει μόνο δύο τσιγάρα) το γεγονός ότι ειδικά ο Αναγνωστάκης (και ο Χασαπόπουλος δεν πάει πίσω, αλλά είναι γενικώς πιο συγκρατημένος) άρχισε τις παπαριές περί υποδαύλισης της βίας από την αριστερά (αρχή παρέκβασης - έφτασε μάλιστα να πει ότι έχει την εντύπωση ότι η ζωή ενός αριστερού κοστίζει - αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε - περισσότερο, αλλά πήρε την πληρωμένη απάντηση από τον Τσίπρα αν έχει πληροφορίες για τις πολιτικές πεποιθήσεις των υπαλλήλων της Μαρφίν που έχασαν τη ζωή τους - τέλος παρέκβασης) ο Τσίπρας άρχισε να μιλάει πιο κατανοητά και χωρίς πολλές ιδεολογικές φιοριτούρες. Μακάρι να έχουν ξυπνήσει από το λήθαργο. (αρχή νέας παρέκβασης - εννοείται ότι του έκαναν ερώτηση και όταν πήγε να απαντήσει του είπαν 'μετά το διάλειμμα', αλλά μετά το διάλειμμα είχε τελειώσει ο χρόνος! τέλος νέας παρέκβασης).

    Λοιπόν, ο Τσίπρας και γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζουν γκόμενο, αλλά μια ειδική κατηγορία, τον γκόμενο εκείνο που ενώ τον γουστάρεις σε αρκετά, σε χαλάει σε άλλα τόσα. Και εκεί που λες, δεν πάει άλλο θα τον στείλω, εκεί σου κάνει την έκπληξη και το ξανασκέφτεσαι...

    @Zaphod
    Σου καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι είμαστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανίκανοι να διαχειριστούμε τα του οίκου μας;;; Είμαστε, διότι είμαστε ιδιοτελείς και η σημερινή κατάσταση μας είναι η πιο αδιάψευστη απόδειξη. Τα κάναμε σκατά, διότι πάντα κοιτούσαμε και κοιτάμε την πάρτη μας ΠΡΩΤΑ και ΜΟΝΟ. Πάντα ήμαστε τέτοιοι και οι φωτεινές εξαιρέσεις ήταν πάντα εξαιρέσεις και για αυτό είχαν κακό τέλος. Ούτε εμένα αρέσει να μου κατσικώνεται ο Χ ή Ψ και να μου λένε τι να κάνω στο σπίτι μου, αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι τα έχω κάνει σκατά. Και λύση δεν είναι να παραπονιέμαι, αλλά να αλλάξω. Ίσως η σημερινή κατάντια και η ξεφτίλα του να έχουμε μπαμπούλα, μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε (όσο ζω ελπίζω!), και στο μελλον να μην χρειαστεί τα παιδιά μας να ζήσουν αλλες τέτοιες εποχές, όχι τοσο από οικονομικής άποψης, αλλά από ηθικής.
    (όσο για το .. Γερμανό, που λεει το ελληνάκι - αν εννοεί τον πραγματικό Γερμανό - καλές κουφάλες είναι - μόνο που εκείνοι αντι να κοιτούν την προσωπική πάρτη τους ο καθένας, κοιτούν της χώρας, το οποίο και αυτό σε συλλογικότερο επίπεδο (βλ. ΕΕ) αποδεικνύεται κακό και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν- αλλά ας όψεται που βρίσκουν και τα κάνουν!).

    My apologies to the host for the sentoni - τι σου είναι τελικά να σε μεγαλώσει μπάτλερ :-P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το γεγονός ότι η νουδού πέφτει δεν αποτελεί έκπληξη. Ίδια πορεία είχε και το ΠΑΣΟΚ προ πενταετίας. Βέβαια το ΠΑΣΟΚ δεν είχε μητσοτακέικο... :):):)
    Επίσης, το ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν δεξιότερο της νουδού ήταν κάτι που επίσης γνωρίζαμε. Τη λαίλαπα αποκρατικοποιήσεων εποχής Σημίτη ούτε ο Μητσοτάκης δεν είχε διαννοηθεί να κάνει... :):):)

    Τα περί αγγλικών στο νομοσχέδιο δεν ισχύουν έτσι όπως σου έχουν μεταφερθεί. Υπάρχουν και αγγλικά, αλλά είναι 2 ή 3 σελίδες κι αυτές μαζί με την ελληνική μετάφραση. Το θέμα είναι ότι ο νόμος έχει άλλα πολύ ενδιαφέροντα μέσα. Επειδή το διάβαζα χθες προσεκτικά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Και πίστεψέ με, τα περί εξουσιών του παπακωνσταντίνου ωχριούν μπροστά σε άλλα εκεί μέσα...

    Παρεμπιπτόντως, μιας και το ανέφερες, αν κοπεί η χρηματοδότηση στα κόμματα θα υπάρξει πρόβλημα: ήδη έχουν κατασπαταλήσει τις επιχορηγήσεις τους δεν θυμάμαι για πόσα χρόνια μετά. Αν τις μειώσουν, αυτομάτως οι χρονιές θα πάρουν μια δεκαετία επιπλέον. Άσε, γιατί θα έρθουν σε δύσκολη θέση να λαμβάνουν επιχορηγήσεις από εταιρίες... :):):)

    Για τις απολαβές των βουλευτές είσαι εριστικός. Αφού το έχουν ξεκαθαρίσει οι άνθρωποι ότι δεν βγαίνουν, πως να το κάνουμε. Την Κατσέλη δεν την άκουσες; Σπάραζε όταν έλεγε ότι είμαστε οικογένεια με 2 πολιτικούς και φέτος θα έχουμε μείωση περί τα 25 χιλιάρικα στο οικογενειακό μας εισόδημα...
    Φαντάσου πόσα λαμβάνουν για να έχουν μείωση 25 χιλιάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν μπορώ να πω πως εξεπλάγην με την δήλωση του fuhrer.Όταν την είδα νόμιζα μάλιστα πως είχα και dejavu :P:P.

    Για τα υπόλοιπα,μην ξαναλέμε τα ίδια πάλι.Σαφώς και τα γνώριζαν και το ένα μετά φέρνει το άλλο.

    http://www.youtube.com/watch?v=OS9t0_ISIoU

    Rrrrrrrrrrevolutionareee

    Y.Γ-Τι να περιμένεις από άτομα με διψήφιο IQ(ραδικιού) και τετραψήφιο μηνιαίο μισθό.Όλοι στους γαμωδρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Περάστηκε έντεχνα πως τα "μέτρα αυτά" ήταν μονοδρομος. Ακομα και αν φωνάζουν διαφοροι τυχαιοι νομπελιστες οικονομολογοι πως δεν θα λειτουργήσουν. Ακομα και αν υπάρχουν αλλες 10 εναλλακτικες (οι οποιες δεν ειναι ευχαριστες εννοείται, αλλά ούτε και αυτό που πρόκειται να βιώσουμε ειναι και τόσο ευχάριστο)."

    εδω θα βοηθουσε αν ελεγες ποιοι οικονομολογοι μιλησαν ακριβως για αυτα τα μετρα και ποιες ειναι οι 10 εναλλακτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @eskarina

    ο Συριζας και ο Τσιπρας διερχονται φασεις και φασεις. Στην παρουσα φαση, αν εξαιρεσεις τα παιδοπουλα της ΚΟΕ και τους Ανανεωτικοι, οι υπολοιποι δεν φντναι να κανουν πολλες χαζομαρες.

    Πολλοι μουμουετζηδες, οποτε εχουν καποιο αριστερο σε πανελ τον αντιμετωπιζουν απαξιωτικα. "Πειτε μας και σεις κατι κυριε αριστερε να γελασουμε".

    ΤΙ να πω.... οι ιδιοι μας ελεγαν τον Σημιτη σωτήρα και τον Καραμανλη ικανο...


    "Σου καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι είμαστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανίκανοι να διαχειριστούμε τα του οίκου μας;;; "

    Εδώ ανάμεσα στα άλλα έχω γράψει:

    "Το πρόβλημα όμως κατ εμε, ειναι πως ένας λαός που παραδίδει τόσο πρόθυμα την "εθνική του κυριαρχία", κάτω από το πρίσμα πως "εμείς δεν θα τα βγάλουμε πέρα", ή πως "φταίει η νοοτροπία μας " κτλ ειναι ενας λαος που δεν έχει καμία πίστη στις δυνατότητες του, και πως δεν έχει τελικά καν δημοκρατικά αισθήματα, απλά επιλέγει να αλλάξει ηγεμονα. Η "ελληνική νοοτροπία" δεν ειναι κατι που μεταφυσικά υπάρχει στα μυαλά μας. Ενσταλλάχθηκε, αναπτύχθηκε και επιβραβεύτηκε για δεκαετίες και δεκαετίες. Η αναγνώριση του προβλήματος ειναι το πρώτο βήμα προς την θεραπεία. Αν ομολογούμε πως δεν μπορούμε να τα βγαλουμε περα γιατι ειμαστε ανικανοι απο μονοι μας (ενω ας πουμε μια πιο τιμια σταση θα ελεγε πως δεν μπορουμε να τα βγαλουμε περα μονοι διοτι απλουστατα αυτο πλεον δεν μπορει να γίνει) τότε είμαστε ήδη ένας λαός υπηκόων και όχι πολιτών."

    το οποιο μενει σαν τροπος σκεψης. Κανενας γερμανος και κανενας αμερικανος δεν ερχονται για να μας λυσουν τα προβληματα, αλλα για να σιγουρεψουν τα λεφτα τους. Και καλα κανουν. Ειναι δικο μας το θεμα και η αυτο-απαξιωση δεν με αρεσει καθολου


    @hades
    Ος γκελντιν (:Ρ)!

    "Βέβαια το ΠΑΣΟΚ δεν είχε μητσοτακέικο... :):):)"

    Σε λίγο ούτε η ΝΔ θα έχει. Αν και τώρα η τίμια σταση (η μαλλον η λιγότερο άτιμη) ομολογώ πως ηταν αυτη της Ντορας


    "Υπάρχουν και αγγλικά, αλλά είναι 2 ή 3 σελίδες κι αυτές μαζί με την ελληνική μετάφραση. "
    Ευχαριστω. Γι αυτο που λεω ειναι ΟΚ. Ειμεθα δηλ κρατος προτεκτορατο. Οι γνωμοι υπαγορευονται. Αυτο συνιστα εκχωρηση κυριαρχικων δικαιωματων ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ αλλα στο ΔΝΤ. Η μηπως κανω λαθος;

    Για τα κομματα το ξερω και γι αυτο λεω πως δεν ειναι αξιοι εμπιστοσυνης, αφου ουτε τα του οικου τους δεν μπορουν να φτιαξουν. Αν δουμε δε τι ποσα εχουν εισπραξει και ποσα χρωστανε θα τραβαμε ομαδικα τα βυζια μας


    @οblivion
    Στους δρομους ναι, αλλα να ξερουμε και τι κανουμε ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @S G
    "εδω θα βοηθουσε αν ελεγες ποιοι οικονομολογοι μιλησαν ακριβως για αυτα τα μετρα και ποιες ειναι οι 10 εναλλακτικες."

    Αποκλειεται να μην εχεις πεσει σε μερικους. Χαμος γντ.


    Καθολικα σχεδον λεγεται πως απλα τα μετρα αυτα δεν θα δουλεψουν γιατι απλουστατα ειναι υπεραισιοδοξα. Δεν εχει ξαναεπιχειρηθει σε "δυτικη" χωρα τοσο αποτομη μειωση του ελλειματος σε τοσο μικρο χρονο. Οι παραλλαγες παιζουν είτε σε επιμήκυνση του Σχεδιου Σταθεροτητας (τα πιο mild)μέσω μικρότερων περικοπων και μειώσεως εμμεσων φορων + κινητρα για αμεση αυξηση τοπικης παραγωγης.

    Αλλες φωνες λενε για αρνηση ομολογιακων πληρωμων, αλλες για επαναδιαπραγματευση, αλλες για εξοδο απο το ευρώ, επαναχρησιμοποιηση της δραχμης και παράλληλης υποτιμησης της, αλλες για σταση στο εξοπλιστικο προγραμμα (σε συνδυασμο με καποιο/α απο τα παραπανω).

    Γενικα το "δικαιο" που εχουν οι διαφωνουντες ειναι η επιφυλαξη πως ο κοινωνικος ιστος ΔΕΝ θα αντεξει σε αυτα τα μετρα. Εγω ειμαι της γνωμης πως θα αντεξει αλλα οριακα και θα γινουμε η πρωτη Δυτική χώρα με μισθους και απολαβες εργαζομενων επιπεδου πρωην (ή και νυν) ΚΚ Δημοκρατιας. Χωρις τις κοινωνικες παροχες ομως.
    Ολες αυτες οι λυσεις ειναι εφικτες θεωρητικα και εννοειται πως ειναι ολες επωδυνες. Και τωρα η θεση μας ειναι επωδυνη. Και πολυ μαλιστα. Αρα δεν υπάρχει μονοδρομος. Υπάρχει επιλογη απο μια ομαδα η οποια κοιτάζει τα συμφεροντα της. Δεν ειναι τυχαιο που οι εξοπλισμοι και καποιες απολαβες δεν περικόπτονται. Δεν ειναι τυχαιο που οι παρεμβασεις σε "ανωτερα κλιμακια" γινονται οσο-παταει-η-γατα για να μην σκουζουν πολυ οι αποκατω. Και σιγουρα δεν ειναι τυχαια η ενορχηστρωμενη "διαθεση" των ΜΜΕ πως "φταιξαμε και μας αξιζει" , δηλ η νοοτροπια της συλλογικης ευθυνης. Να δεχθουμε την συλλογιη ευθυνη αλλα μερικοι δεν φταινε πιο πολύ απο τους άλλους; Οπως και τώρα δεν ειναι μεριοι πιο ισοι απο τους άλλους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @S G
    2 σημερινα πχ. Λιγο να ψαξεις βρισκεις
    Ακομα και ο Στρος Καν εχει ενστάσεις!

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=4574909


    Oσκαρ Λαφοντεν
    http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=162464

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Zaph, εν προκειμένω το περί αγγλικών σχόλιο δεν ισχύει.
    Είναι το κείμενο (κοινή ανακοίνωση) των Ευρωπαίων για την στήριξη της Ελλάδος. Το αγγλικό είναι το πρωτότυπο κείμενο δηλαδή, γι'αυτό σου έγραψα ότι έχει δίπλα και την ελληνική μετάφραση.

    Και αν μη τι άλλο δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για να αποδείξει αν είμαστε ή όχι προτεκτοράτο. Δηλαδή τόσα χρόνια τι ήμασταν; Εμφύλιο μας έφτιαξαν, χούντα μας έφτιαξαν, όλα τα ξεπουλάμε κατά παραγγελίαν, τώρα περιμένουμε να γίνουμε προτεκτοράτο; Από ένα αγγλικό κείμενο σε ΦΕΚ; Σιγά τα ωά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @hades

    Ναι μεν ..μας εφτιαξαν αλλα παντα υπηρχαν προθυμα χερακια ντοπιας υφης. Εκτος και αν σε παραμυθιασε και σενα η ...απροθυμια των ΕΛ αξιωματικων να ρίξουν ναπαλμστους αντάρτες που εμφανισε ο Βούλγαρης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πες μου ότι έριξα και εγώ τι μολότοφ στην marfin τώρα...:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βασικά όσο ΕΛ είναι να πιστεύει κανείς ότι όλοι έδειχναν απροθυμία, άλλο τόσο ΕΛ είναι και το να πιστεύει ότι όλοι έδειχναν προθυμία.
    Καλοθελητές και καιροσκόποι θα υπάρχουν πάντοτε, ιδίως σε τούτη εδώ τη γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι επί τη εμφανίσει της ευκαιρίας θα την αδράξουν με κάθε τίμημα (συνήθως για τους άλλους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir