Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

Προς το παρον.....

Πριν αρχισουμε να ανησυχουμε για "ισλαμιστες" και τέτοια ας δεχθούμε το μάθημα δημοκρατίας που μας έκαναν οι γείτονές μας μπας και χαμπαριάσουμε τη διαφορά του πολίτη από αυτή του "αγανακτισμένου πολίτη" ή του "νοικοκυραίου"





Παντως προς το παρόν, όλοι οι δυνητικά ακραιοι παραγοντες (αδερφοι μουσουλμάνοι, στρατός, ακόμα και η αστυνομία "Στην Ισμαηλίγια, μια μεγάλη πόλη που βρίσκεται στη διώρυγα του Σουέζ, εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά στις τάξεις της αστυνομίας και κατηγορώντας τους ανωτέρους τους ότι τους έδωσαν εντολή να πυροβολούν διαδηλωτές.". Τώρα που να χαμπαριάσει ο δικός μας ΕΛ μπάτσος, αυτός ντε, πως οι πολίτες δεν είναι εχθροί...) δείχνουν να εχουν πάρει χαμπάρι του τι πρεπει να γίνει.

14 σχόλια:

  1. ΚΙ εμένα μου'φυγε ένα βάρος. Έφυγε επιτέλους ο Μουμπάρακ και παρέδωσε την εξουσία στον... στρατό...
    Αέρας ελευθερίας, όπως και να το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπου πρεπει να την παραδωσει, ετσι δεν ειναι;

    Προς το παρον ο στρατος δειχνει να... "εχει παρει τις αποφασεις του" και να οδηγησει σε πολιτικες κυβερνησεις. Οι διαδηλωτες εντωμεταξυ επιμενουν και αυτο ειναι καλο δειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.Αυτό που έγινε στην αίγυπτο είναι επαναστατικό.Αλλά το να περιμέναμε να το γυρίσουν σε άμεση δημοκρατία και αυτοστοχασμό της καθημερινότητας, εε νταξ δεν είναι και δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Westernist13/2/11 13:18

    Μια δημοκρατία είναι μόνο τόσο καλή όσο και οι πολίτες που συμμετέχουν σ' αυτή.

    Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος τώρα (και ειδικά το Ισραήλ) είναι ένα ακόμα μουσουλμανικό κράτος-τρομοκράτης. Εφόσον οι μη Δυτικοί δεν ξέρουν την έννοια της δημοκρατίας όπως την ξέρουμε εμείς, δεν είναι μόνο επιτρεπτό αλλά και υποχρέωσή μας να εγκαθιστούμε ηγέτες που είναι φιλικοί προς εμάς. Όλοι αυτοί αν σφάζονταν μόνο μεταξύ τους θα ήταν ήδη άσχημο αλλά κοντεύουν να αποσταθεροποιήσουν όλο τον γαμημένο τον πλανήτη. Η μόνη λύση είναι να τους έχουμε υπό την επίβλεψή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατερναλισμός.Η ηθική δικαίωση του δυτικού κεφαλαιοκράτη για να ξεζουμίσει όλη την Ανατολή.Άσε μας ρε ψηλέ...Κάπως έτσι δούλεψε ο ρατσισμός κατά την αποικιοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H πλάκα είναι ότι σύμφωνα με πολλές πηγές (και ντόπιους παρόντες κλπ), αν και είχαμε συγκρούσεις, νεκρούς κλπ, κατά μεγάλη φαντάζομαι απογοήτευση των εγχωρίων επαναστατών, οι αιγύπτιοι επαναστάτες σεβάστηκαν την πόλη τους και δεν ξέσπασαν την οργή τους σε τούβλα και τοίχους. Η μοναδική καταστροφή που αναφέρεται είναι των κτιρίων του κόμματος του Χόσνι, και αυτό καταγγέλεται κιόλας ως προβοκάτσια.
    Επίσης έχει μεγάλο γέλιο που ο αιγυπτιακός λαός δείχνει να εμπιστεύεται το στρατό για να στρώσει τα πράγματα. Δείχνει ότι η επαναστασάρα τους δεν ήταν εγκλωβισμένη σε ιδεολογικά στεγανά, αλλά σε πραγματική ανάγκη για ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @εσταριαν
    Κουλουβαχατο γντ


    Α, οι ανταποκρισεις που διαβασα εγώ (Κ της καθημερινης της Κυριακης το τελευταιο) ειναι πως εγιναν και καταστροφες μαγαζιωνε και βιτρινωνε και απ ολα.

    Οι δε πετρες μοιραζονταν μεταξυ των διαδηλωτων με τα...τελαρα!

    Παραπερα θα πω πως οντως, τηρουμενων των αναλογιων (~300 νεκροι) οι Αιγυπτιοι εδειξαν θαυμαστη αυτοσυγκρτηση (γι αυτο και εγραψα περι μαθηματος δημοκρατιας)...


    Το οτι ο στρατος ειναι (οχι ξανα, αλλα ακόμα) στα πραγματα ειναι σχετικά ανησυχητικό, αλλα δεν ειναι και τοσο περιεργο.

    Δεν εχω εικονα αν εμπιστευονται η απλα ειναι αναγκασμενοι να το κάνουν


    Γι αυτο και λεω αλλωστε "προς το παρον καλα", αλλα ....ανησυχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν καταλαβαίνω καλά, ο λαός εμπιστεύεται το στρατό (και απεχθάνεται την αστυνομία) επειδή ο στρατός τους ξέμπλεξε και από το προηγούμενο κακό καθεστώς, ενώ η αστυνομία λειτουργούσε πάντα ως σώμα πραιτοριανών.

    Mπες και σουβλακέα, έβγαλα επετειακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καπως ετσι. Αλλα ειναι και λίγο οξυμωρο διοτι το καθεστως Μουμπαρακ ηταν καθαρα στρατιωτικο (προερχομενο και υποστηριζομενο δηλ απο το στρατευμα), οποτε κραταμε πισινες μην απλα αλλαξει ο Μανωλιος και βαλει τα ρουχα του αλλιως.

    Αν θυμασαι την ιδια απορια ειχα και για την Τουρκια οπου τσακωνονται εκει στρατος και ισλαμιστες για το ποιος θα κυβερνησει και εκει οι ισλαμιστες φαινονται.....καλυτεροτεροι!


    Παλι καμια σχεση με μας εδω δηλαδης.

    Οπως ομως και στο τελευταιο δικο μας καθεστως που ηταν στρατιωτικο μεν, η αστυνομια ηταν πιο επιφοβη απο τους φανταρους (υπαρχουν αναφορες για φανταρους κτλ που εσωσαν κοσμο στο Πολυτεχνειο απο αστυνομικους) και αυτο γιατι ο στρατος εχει και κληρωτους ενω η αστυνομια εχει μονο επαγγελματιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να σας φύγουν και οι όποιες απορίες σχετικά με τον Αιγυπτιακό στρατό...

    http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=210894

    Υπενθυμίζω, άλλο στρατός, άλλο φαντάροι...

    Υ.Γ-Φίλε Προφήτα, θα έπρεπε να σε βάζει σε σκέψεις το γεγονός ότι λες τα ίδια με τον Ομπάμα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε που πήγε το σχόλιο?Ακούστε infowar της κυριακής (χθες) για τον στρατό στην Αίγυπτο, και τις αλλαξοκωλιές με μουμπάρακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δημοκρατία, λέγαμε και γράφαμε κάποτε, στηρίζεται στην αμφισβήτηση της υπάρχουσας κατάστασης, στην κρίση της. Οι Αιγύπτιοι μετά από πολλά χρόνια, αμφισβήτησαν. Οι Έλληνες το κάνουν επίσης, αλλά τόσο συχνά και τόσο συντεχνιακά και φίλαυτα ώστε η αμφισβήτηση γίνεται περίγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ααααααχαχαχαχαχαχα
    Οι δυτικοί είπε ξέρουν από δημοκρατία και συμμετέχουν σε αυτή;;;
    Αααααααχαχαχαχαχαχαχα
    [Sorry ρε zap, αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir