Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2012

Εμ τοτε γιατί είχατε λυσσάξει;

(συνέχεια απο το προηγούμενο)
Θυμάστε ποσα δις ηταν τα cds το 2009; Τι "τρόμος" "μας" "είχε πιάσει" τότε; (μερικές φορές ειναι απαραίτητα τα εισαγωγικά σε κάθε λέξη ή φράση κλειδί)

Σήμερα που ενεργοποιήθηκαν, ο Υπ.Οικ. είπε και μιαν αλήθεια:

"Σε αυτή την Ένωση μετέχουν 200 τράπεζες και αυτό εμάς δεν μας αφορά καθόλου, διότι το καθαρό ποσό που διακυβεύεται παγκοσμίως εάν ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια. Ποσό παντελώς αδιάφορο για την ελληνική οικονομία και την ευρωπαϊκή οικονομία"

Ε τότε γιατί μας είχατε πρηξει τόσο καιρό;
(πχ με προχειρο ψάξιμο: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=283582

"Πλήρως εκτροχιασμένες είναι και οι αποδόσεις των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS), τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν και τη λυδία λίθο για τη λύση του ελληνικού δράματος" 
)

μπλα μπλα μπλα δημοκρατια, μπλα μπλα μπλα με εκλέξανε.... 

14 σχόλια:

  1. Αυτό είναι σοβαρή απορία; Ή να κάνουμε χαβαλέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαβαλε!!
    Εγω θα απουσιαζω σε εργασιας, εσεις λυσσάξτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκρίνεις τις συνθήκες μίας άτακτης ενεργοποίησης των CDS και μίας ελεγχόμενης, συνοδευόμενης από ένα σημαντικό πακέτο στήριξης, μία παχυλή ένεση ρευστότητας στις τράπεζες και μία αμοιβαία συμφωνία με την πλειοψηφία των επενδυτών;;; Έλα ρε Ζαφ. Μπορείς και καλύτερα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντίθετα, με το ελληνάκι, εγώ βλέπω ότι πλέον χρεοκοπήσαμε και επισήμως. Χρεοκοπήσαμε συντεταγμένα, βέβαια, όχι άναρχα όπως ζητούσαν οι λαϊκιστές της αριστεράς. Αλλά αν στην Ελλάδα χρεοκοπήσαμε λόγω λαϊκισμού, πελατειακού κράτους, λόγω συνδικαλισμού και επειδή τα φάγαμε όλοι μαζί, η Ιταλία και η Ισπανία (G20) και η Πορτογαλία πού κολλάνε; Κι εκείνοι μαζί τα έφαγαν;

    Το θέμα είναι τα CDS; Τα πακέτα βοηθείας δεν είναι τίποτα άλλο παρά στήριγμα στη χασούρα όσων συμμετείχαν στο "κούρεμα". Από 100 δις που είχαμε ανάγκη δανειστήκαμε 130 δις και για 10 χρόνια (λέμε τώρα) θα έχουμε μία πλήρως εξαρτημένη οικονομία.

    Γιατί δε λέμε ότι η άτακτη χρεοκοπία θα επιβάρυνε κατά βάση το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ευρωπαϊκό (μόνο ένα τρις στην ΕΕ θα κόστιζε); Στην ουσία θα έχαναν πρώτα οι δανειστές και λιγότερο η ελληνική αστική τάξη και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείμε ακριβώς έτσι. Συντεταγμένη χρεοκοπία ήταν αυτό που έγινε.

      Διαγραφή
    2. Μου κάνει εντύπωση η τελευταία σου παράγραφος. Δηλαδή το ζητούμενο είναι ο εμβολισμός του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος με κάθε τίμημα; Ακόμα και με μεγαλύτερη εξαθλίωση του ελληνικού λαού σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από την ΕΖ;

      Εκτός αν το σκεπτικό είναι ότι μετά την παύση μισθοδοσίας και την μετέπειτα κατάρευση των ασφαλιστικών ταμείων, και με πρωτογεννές έλλειμμα στο 9%, θα ζούσαμε στην ουτοπία ανταλλαγής προϊόντων.

      Διαγραφή
    3. Όχι, ρε φίλε, με παρεξήγησες, Ελληνάκι. Δεν είναι ο εμβολισμός του παγκόσμιου καπιταλισμού. Αλλά από την ελληνική χρεοκοπία δεν θα έχαναν οι Έλληνες τα περισσότερα (ποιοτικά εννοώ βάσει της εσχατολογικής κινδυνολογίας των 'μνημονιακών'), αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι πλούσιοι της ΕΕ. Και φυσικά δεν το λέω εγώ, αλλά άλλοι αρτιότεροι στα οικονομικά από εμένα. Στην ουσία η συντεταγμένη χρεοκοπία δε μας βοηθά ως πολίτες. Εξάλλου, όπως έλεγα κάποτε άλλη η δική μου η δική μου πατρίδα κι άλλη των "σωτήρων" μας.

      Το πρωτογενές έλλειμμα ή τώρα το έσβησε ο Βενιζέλος (τίθεται βλέπεις και υπό αμφισβήτηση το πόσο ήταν) ή θα έσβηνες με μία άλλη πολιτική λιτότητας. Λιτότητας με περικοπές παντού (όχι πάνω οι τιμές κάτω οι μισθοί) κι όχι με οριζόντια -και διακεκομμένη- λογική. Το πιο εύκολο είναι το πρωτογενές έλλειμμα και μάλιστα με ανεξάρτητη οικονομία θα γινόταν και σε σχετικό βάθος χρόνου. Με μία προύπόθεση: να συναποφάσιζε ο λαός (δημοψήφισμα).

      Διαγραφή
  5. That certain crazed alien penguin10/3/12 12:18

    Ναι, ελληνάκι μου, έχεις δίκιο. Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης.
    Δηλαδή, εξαθλιώσαμε το λαό, ξεκοιλιάσαμε το κοινωνικό κράτος και ξεκωλιάσαμε κάθε ιδέα κοινωνικής συνοχής για να μη γλιτώσουμε τελικά τη χρεωκοπία.
    Πίστευα ότι δεν μπορούσες χειρότερα.
    Λάθεψα. Μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχουν γίνει πάντως οι Έλληνες τέρμα ζώα...πασοκόγαβροι του κερατά

    το οτι οι ίδιοι τύποι μας λένε έτσι την Δευτέρα και γιουβέτσι την Τρίτη, πότε πέρασε σαν φυσιολογικό και αποδεκτό στην ελληνική κοινωνία;

    γιατί έχει περάσει και στον απλό κόσμο...
    δεν έχει σημασία τι λέω, ούτε τι έλεγα...σημασία έχει μόνο ότι με συμφέρει (ή νομίζω οτι με συμφέρει) την συγκεκριμένη στιγμή, και θα το πώ και δεν με νοιάζει τπτ...αν αύριο συμφέρουν τα αντίθετα, θα πω τα αντίθετα...

    πότε έγινε ο Σάββας Θεοδωρίδης το πρότυπο ήθους/σκέψης/συνέπειας του Έλληνα ρε γμτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο τέκης τα έλεγε από παλιά... τι προφήτης.. μήπως να του φτιάξουμε θρησκεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατ' αρχήν, ο Ζαφ είπε να κάνουμε χαβαλέ και εσείς το ρίξατε στο σοβαρό.. πάνε κάτι ωραίες μαλακίες που είχα σκεφτεί για να τρολλάρω.

    Και αφού το σοβαρέψαμε που το σοβαρέψαμε, για την κάνω σεντόνι το σχόλιο σου ΖΑΦ, παρακαλώ ίδετε εδω http://eskarinasmith.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html (ναι, είναι προφανές ότι ακόμη δεν έχω μάθει να συνδέσμους!). Δεκτές αντιρρήσεις και μπινελίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλύ σωστός ρε zaph. Πές τα γαμώ την τρέλα μου γιατί δεν μπορώ άλλο μιλάμε, με τόσες παπαριές που διαβάζω δεξιά κι αριστερά. Και φυσικά μην ξεχνάμε και το άλλο έτσι; Ότι η ΜΗ ενεργοποίηση των cds είχε ταυτιστεί με την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, έτσι; Όπου εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: δεδομένου ότι 2 χρόνια τώρα οι σωτήρες μας μας επιστρέφουν τα ίδια μας τα ομόλογα, τα cds τα πληρώνουν ως επί τω πλείστω οι τράπεζές μας τις οποίες το ελληνικό κράτος θα ανακεφαλαιοποιήσει με δικά μας λεφτά (ως μόλις χθες θυμήθηκε οψίμως να ομολογήσει ο χοντρός), έτσι; Δηλαδή και παίρνουμε δάνειο δυσβάσταχτο και επαχθές και υπό όρους που δεν θα άντεχε ούτε η πιο ισχυρή οικονομία του πλανήτη, και πληρώνουμε και τις ζημίες, και την όλη "σωτηρία". Μιλάμε ότι δεν έχει ξαναματαγίνει τέτοιο πράγμα. Και την ίδιαν στιγμή εγχώριοι βλάκες πανηγυρίζουν αγέρωχοι κιόλας. Είναι πραγματικά απίστευτο ρε πούστη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ellinaki
    1. Τα cds παραμενουν αδιαφορα ενω ηταν Ο τρομος μας. Τωρα λενε πως ειναι < απο 5 δις, ενω τοτε...ηταν 300+! (σωστα ειναι και τα δυο. Το αθροισμα ειναι κατα 300 μερια, αλλα ησυνολικη χασουρα, μιας και ολοι χρωστανε σε ολους ειναι μικρη)

    2. Τα περι ενεσεως ρευστοτητας κτλ τα εχουμε ξανακουσει 58 φορες. Καθε 3-6 μηνες καποιο κολπο γντ και οι τραπεζες τραβανε ρευστο για "να το ριξουν στην αγορα". Για καποιο περιεργο λογο αυτο ποτέ δεν γίνεται και δωστου ξανα ρευστο μπας και το ριξουν στην αγορα, που δεν γντ και δώσε και παλι ρευστο κτλ κτλ.

    Οι τραπεζες παιζουν με τζαμπα χρημα για να αγοραζουν γενικως κρατικα ομολογα και να πεφτουν τα spread λενε οι κακες γλωσσες. Οι πιο περιεργες γλωσσες ρωτανε γιατι αυτο δεν γντ απευεθειας (μα να δανειζεται μια χρεομενη τραπεζα με 1% ή απλα να επιδοτειται απο ΕΜΕΝΑ για να μου δανεισει μετα με 5-12%; παμε καλα;)

    3. Η αμοιβαια συμφωνια ειναι προφανως στο βροντο μιας και α) εγινε καταναγκαστικα
    β) ενεργοποιηθηκαν οι ρητρες κτλ κτλ με αποτελεσμα να βαρεσουμε επισημα κανονι και να ενεργοποιηθουν τα cds κτλ κτλ κτλ.
    ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΕΡΣΙ!!! Αυτο που εγινε στην ουσια ΕΙΝΑΙ μονομερες κουρεμα. Τωρα αν "διαβουλευτηκαν" πριν το μονομερες κουρεμα, αν χρειαστηκε να παρουμε δανειο 130 για να κοψουμε 100, αν χρειαστηκε μερικοι να βαλουν το χερι στην τσεπη τους για να γινει αυτο, ε δεν τους ειδα να νοιαζονται και τοσο. Το IIF (IFF ; ΠΚΣ, ΕΑΑΚ κτλ), εχει "θωρακιστει", τα ταμεια ελαβον πουλον, και οιδιωτης επενδυτης τον ήπιε

    @δειμος &polse
    Συμφωνουμε!

    @ελληνακι2
    Τιποτε απ οσα λες δεν εχει φυγει.
    * μπορει ακομα να φυγουμε απο την ΕΕ ενω πριν 2 χρονια δεν ηταν καν στο τραπεζι
    * Τα ταμεια μπορει να φουνταρουν ετσι κ αλλιως μιας και χανουν συνεχως εσοδα απο 2 μπαντες (μειωμενες εισφορες και κοψιμο προσοδων απο τα ομολογα)
    * Το μεσο εισοδημα εχει πεσει κατα τουλαχιστον 25% (δικη μου εκτιμηση) - δηλαδη η εξαθλιωση που λες δεν ειναι επικινδυνη στο να ερθει. Ειναι ηδη εδω. Βαφτισαμε τα σκατα σοκολατακια και χαιρομαστε.

    @That certain crazed alien penguin
    Η ολη φαση μοιαζει με το ανεκδοτο η εγχειριση πετυχεμ, αλλά ο ασθενής...

    @διον
    "το οτι οι ίδιοι τύποι μας λένε έτσι την Δευτέρα και γιουβέτσι την Τρίτη, πότε πέρασε σαν φυσιολογικό και αποδεκτό στην ελληνική κοινωνία;"
    Ελα ντε!!

    @slarti
    Σωστός!

    @eskarina
    πα να το δω!!

    @hades
    "Ότι η ΜΗ ενεργοποίηση των cds είχε ταυτιστεί με την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, έτσι;"
    Αυτα...την δευτέρα (προπερσι και περσι) γιατι πλεον...εχουμε Τρίτη και η επιτυχια μας ειναι αυτο που παλαιοτερα βαφτιζαμε αποτυχια!!!

    Εχω μια διαφωνια για τα cds, χωρις να ξερω ομως. Δεν νμζ οι δικες μας τραπεζες να ειναι εκτεθειμενες τοσο. Το κολπο με τα cds ειναι κυριως αμερικανικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/3/12 00:16

    3 δισ. ήταν τα συμβόλαια CDS των hedge funds που ζητήθηκαν προς πληρωμή στην ISDA. Τα υπόλοιπα έγιναν καπνός από τις τράπεζες-μέλη του IFF. Ήταν ο όρος της συμφωνίας για το κούρεμα που επέβαλε η αμερικανική πλευρά.
    RYaN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir