Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2012

Τι έμαθα χτες


  • Οτι ο Σαμαράς, ο Μπένι και ο Φώτης ειναι (όλοι μαζί) ο νέος Λένιν... Μάλιστα. "Εκάναμεν επανάσταση". Και σε μας δεν ειπαν τιποτε. Παραμένει η απορία του πρωταγωνιστη της Λουφας και Παραλλαγής": Και 'γω που νόμιζα πως την επανασταση την κανουν οι λαοι" (οποιος εχει ορεξη να παιξει με βιντεο στο youtube οριστε μια καλη ασκηση!)
  • Το οτι η εθνικοτητα καποιου ειναι ....πολιτική θέση. Μιχαλολιάκος: Οριστε τι λέει ενας που ειναι ακαδημαϊκος, προοδευτικος, αριστερος και Εβραιος. Η λογικη σηκώνει τα χέρια και αρχίζει τα φάσκελα
  • (επιτελους και κατι σοβαρο.) Το χρεος μας ΔΕΝ ειναι βιωσιμο. ΘΑ γινει βιώσιμο ΑΝ .... κτλ (Στουρνάρας). Το οτι εδω και 3 χρονια ΔΕΝ ειναι βιώσιμο και όλο "θα γίνει ΑΝ...." δεν δείχνει να τον πτοεί. Αλλα τι να λέμε. Εγώ θυμάμαι τον Παπακωνσταντίνου και περιμένω απο ώρα σε ώρα να επιστρέψουμε στις αγορές!
  • Επίσης έμαθα πως εχουμε τόσα πετρέλαια που η Σαουδική Αραβία μάλλον σε λίγο θα μας κάνει τράκες. Το γεγονός πως στην παρούσα φάση βγάζουμε περίπου έναν γκαζοντενεκέ πετρέλαιο το μήνα από το έδαφος, μαλλον δεν έκανε το αυτι του Καμμενου και των Χρυσαυγόπουλων να ιδρώσει. Και αντε να δεχθω πως 785,4 δις ευρα ειναι σε υδρογονάνθρακες στο υπέδαφος. Επαναλαμβάνω. Σε υδρογονάνθρακες στο υπέδαφος. Δεν ειναι λεφτά στην τράπεζα, δεν μπορούν να εξαχθούν αύριο ούτε όλα μαζι ούτε σε μερίδες και δεν ειναι και η εξόρυξη το πιο απλο πράγμα στον κόσμο, σωστά; Δεν μπορείς να πεις, αντε μωρε βγαλε αυριο καμια 20αρια δις πετρελαιο να ξεχρεώσουμε! Τελος παντων οταν αρχιζει καποιος να μιλά για πετρελαια και τετοια, το παρελθον με στοιχειωνει. Και το οτι αυτη η ιστορια γίνεται πιστευτη και κυκλοφορήσιμη με ανησυχεί. Τελικά αυτό που θέλει πάντα ο Έλληνας ειναι το ραντιέρικο εισόδημα, όχι δουλειά, όχι παραγωγή. Αντε να στειλουμε και καναν μαυρο να εργαζεται στις πετρελαιοπηγες (τον οποιο να θυμομαστε να δερνουμε αν απαιτει ο αχαριστος να πληρώνεται κιόλας) και μεις να καθόοοομαστε. Αλλαξαμε μυαλα; Τι ώρα;
  • Update. Ηταν ο Αθανασίου Ποιος ήταν ο ποντιος υφυπουργος που πρότεινε κατι αναμεσα στην απαγορευση της ψήφου κατα συνειδηση των βουλευτων και στην αυτόματη απώλεια της έδρας τους αν το κομμα τους διαγράψει; Μπραβο αγόρι μου!
  • Καθομανε και διαβασα τις δηλώσεις Παναγούλη. Ακομα δεν κατάλαβα που ειναι το πρόβλημα. Τους εύχεται να μην τους λυντσάρουν και οι άλλοι παρεξηγιώνται!
  • Οπως και το επόμενο sos για όσους νομίζουν οτι παμε καλα. Εδω καραβια χάνονται και μερικοι δεξιοτεροι της μαλακίας θυμούνται το σχολικό βιβλίο της (που δεν ηταν μονο δικο της, αλλα αυτα ειναι ψιλά γράμματα) Ρεπούση. Ο καθε Καραμήτρος πετάγεται και λέει σε μια ιστορικο πως ειναι ανιστόρητη. Μαλιστα. Βεβαιως κατανοώ τον κάθε μπαγλαμά που νομίζει πως η ιστορία τελειώνει μόνο στο ...δημοτικο (γιατι ο ίδιος μέχρι εκει σκαμπάζει όσα πανεπιστήμια και κολέγια να έχει βγάλει) αλλα να θυμόμαστε πως υπάρχουν και άνθρωποι που διαβάζουν και κάτι παραπάνω και οσο να 'ναι νογάνε πως άλλα θα πεις στο δημοτικό, άλλα στο γυμνάσιο, άλλα στο Λύκειο και ....πως άλλο ειναι η ιστορια. Αλλα αυτο οι κυβερνώντες το ξεύρουν ήδη μιας και το νέο βιβλιο ιστοριας της ΣΤ ΔΗμοτικού που αντικαθιστά το (οντως μετριότατο) προηγούμενο ειναι ακομα χειρότερο μιας και πλεον οι μικροι μαθαίνουν περίπου πως η Ελλάς ειναι το κέντρο του κόσμου και πως ειμεθα βρε παιδί μου ο εκλεκτός λαός τελικα.
  • Αν και αντιμνημονιακος, αριστερος κτλ χαρηκα μερικές "αντίπαλες" τοποθετήσεις που είχαν  λογο, συνοχη και εξεφραζαν πολιτική. Πχ που μου έρχονται στο μυαλο ο Κακλαμάνης και ο Κουκουλόπουλος. Τώρα τα ευχολόγια και οι εκθέσεις ιδεών που έβγαλαν μερικοι συμπολιτευομενοι βουλευτές (ειδικά οι της ΝΔ ήταν για πολλές σφαλιάρες ΟΣΟΙ άκουσα) απλά με κάνουν να θλίβομαι για το επίπεδο τους, και συνακόλουθα το δικό μας
  • Παλια το πρόβλημα ήταν οι κομμουνισται. Καταπώς φαίνεται τώρα ο φόβος ειναι ο Συριζα. Εψές όλοι λεγανε καλά λόγια για την Αλεκα. "Διαφωνουμε, αλλα ο λογος σας έχει συνοχη, να το κουβεντιάσουμε μια ΆΛΛΗ φορά" (Στουρνάρας). Ναι ρεσε να κάνουμε και ημερίδα!  Ο φόβος ειναι ο Συριζα,όχι επειδη "δεν έχει συνοχή" αλλά επειδή έχει απήχηση. Αν το ΚΚΕ ξαφνικά ανεβάσει τα ποσοστά του να δείτε για πότε θα τελειωσουν τα χαϊδεματα και θα βρεθούν κενά στο λόγο του και έλλειψη συνοχής
  • Μάθαμε πότε και που ξεκίνησε να εργάζεται η Πιπιλή, και είχαμε και μιαν ανησυχία, όχι τίποτε άλλο αλλά γιατί: α) μάλλον έκρυβε τα χρόνια της η γυναίκα και β) ε όσο να 'ναι έπεσα απο τα σύννεφα!
  • "Όλοι έχουν καταλάβει, ότι τα πράγματα αρχίζουν να καλυτερεύουν!". Η ατάκα της χρονιάς απο την πρωθυπουργάρα μας. Ηδη νιώθω καλύτερα τώρα που το είπε. Το χαράτσι μου φαίνεται μικρότερο και ξαφνικά οι πελάτες μου έχουν να μου πληρώσουν αυτα που μου χρωστάνε. Ασε που νιώθω έτοιμος να παρω το σκαλιστήρι μου και να πάω στον κήπο να βγάλω καμια 250αρια βαρέλια πετρέλαιο πριν το brunch.

Σιγουρα ειπώθηκαν και άλλα καλούδια, αλλά αυτά θυμαμαι εγώ!

4 σχόλια:

  1. 'Νταξ', ο Παναγούλης είπε λαλακία και καλώς οι αποδέλοιποι ΣΥΡΙΖαίοι τον κράζουν, έστω και διακριτικά. Κατά τα λοιπά, θεωρώ ότι είναι πλέον προφανές ότι:
    -ο Σαμαράς απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους βουλευτές του. Αυτά που λέει είναι τόσο εξωπραγματικά που ακόμα και οι hardcore εγσυγχρονισταραίοι δεν μπορούν να τα πιστέψουν.
    -ο Benny δεν απευθύνεται σε κανέναν...
    -ο Φωτάρας απευθύνεται στους δικοί του και σε όσοι ΠΑΣΟΚοι δεν γουστάρουν το Benny, αλλά δεν γουστάρουν και το Τσιπράκι. Το ζήτημα είναι ότι ουδείς δείχνει να τον ακούει στα σοβαρά.
    -Ο Καμ(μ)ένος και τα Χρυσαύγουλα απευθύνονται στους ουγκ, τους οποίους και διεκδικούν επί ίσοις όροις. Το κακό είναι ότι η απελπισία κάνει πολύ κόσμο ουγκ και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
    -Η σ. Αλέκα απευθύνεται στο διαρκώς συρρικνούμενο μπλοκ της και στο σ. Στάλιν. Και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΡΕΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!
    -Το Τσιπράκι προσπαθεί να απευθυνθεί σε πολύ κόσμο, και έχει δίκιο όταν λέει ότι η κυβέρνηση καίει μία-μία τις δυνατότητες ελιγμών της κυβέρνησης που θα τη διαδεχθεί. Ωστόσο, δυστυχώς, του λείπει το πειστικό εναλλακτικό σχέδιο και, εδώ, δεν μπορώ να μην πω ότι κι εγώ κι εσύ κι ο Παπούλης τα λέγαμε προεκλογικά, ότι, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑς έπρεπε να είναι απολύτως ξεκάθαρος στις θέσεις/προθέσεις/διαθέσεις του, αν ήθελε σήμερα να διεκδικεί κάτι περισσότερο από πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές.
    Πάντως, με τα χάλια που βρίσκονται οι Ευρωπέη, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να σταθεί για πολύ ακόμα το μόρφωμα ΝΔΣΟΚΜΑΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Ζαφώνιδα, Σωτήρη τον λένε τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος! Είναι πλούτος ορυκτός με ονοματεπώνυμο.

    Ήδη σκέφτομαι το πόσο έχει ωφεληθεί η Νιγηρία από τα πετρέλαια της και αισθάνομαι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @klhysty
    (Πρβλ http://www.techiechan.com/?p=1842)
    Καποτε πρεπει να βγει και να πει στα ισα ο Συριζα 5-10 πραγματα και ας μην βγει, τυπου

    1. δεν πληρωνω μεχρι να εχω (το λεει)
    2. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΟΣΗ (δεν το λεει)
    3. Δεν θελω αλλους πασοκους-στελεχη, ευχαρισθω (κανει την τρελη με το κριτηριο να ειναι ΜΟΝΟ το αν ψηφισανε μνημονιακα ή οχι) και τελικα
    4. Να σπασει μερικες κοινωνικες "συμμαχιες" για να δουμε τελικα τι σκατα γντ. Σαν πολύ politically correct εγιναν ξαφνικα κια περα

    @polsemannen
    Ναι, τρελο κεφι θα γίνουμε ευραπαϊκή Νιγηρία (από Ζιμπάμπουε!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη δόση το λέει, τό'πε και το Τσιπράκι σήμερα. Για τα άλλα, έχεις δίκιο, αλλά ξαναλέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑς ακόμα ψάχνεται και είναι φυσιολογικό, σε ένα κόμμα που γίνεται "εξουσίας" να μαζεύεται και αρκετή σαραμαρακακοσυναπάντημα και να θολώνουν τα νερά. Θα δούμε -σύντομα, νομίζω- αν οι ΣΥΡΙΖαίοι θα πιάσουν το νόημα ή αν θα τα κάνουν σκατά...

      Διαγραφή

aeisixtir