Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2012

Δεν σχολιάζουμε τις αποφασεις της δικαιοσύνης αλλά...

Νομίζω πως η δικαιοσύνη θα πρέπει να αρχίζει λίγο να εξερευνά τα του οίκου της. Δηλαδή, οκ καταλαβαίνω πως πολλοί δικαστες θέλουν να κάνουν την δουλειά τους σωστά και οι ίδιοι οι νομοι τους εμποδίζουν (...και όμως), αλλα ειναι και μερικοι ρε παιδί μου...

Τελος πάντων αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως "θα την πάρουμε την δόση" και η παρουσα κατάσταση θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα η ίδια και πως μερικοί δεν θα πάρουνε τα βουνά, αμέσως, αμέσως όμως* είχαμε τα εξής:

(τα πιο πολλά θα τα ακούσουν οι εισαγγελείς, αλλά και αυτοί μέρος της δικαιοσύνης ειναι, σωστά;)


* Εν αρχή ην η ξενοφοβία:
Αντισυνταγματικός κρίθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο «νόμος Ραγκούση» 3838/10 που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς και που τους έδωσε δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Δεν σχολιαζω τον νόμο Ραγκούση ούτε την απόφαση του ΣτΕ (ξερω γω, μπορεί να έχει και δίκιο,το Σύνταγμα το ξέρει καλύτερα απο εμένα), αλλά:
- Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου
- Η σπουδή Σαμαρά να τον παγώσει, ενώ για άλλα και άλλα δεν....... με προβληματίζει
- Μενει το γεγονός πως έχουμε ξανα, τωρα με το πάγωμα του νόμου, το οξύμωρο παιδιά που γεννιόνται  μεγαλώνουν και πάνε σχολείο εδώ, δεν ξέρουν άλλη χώρα, όταν ενηλικιώνονται να μην είναι πολίτες αυτου του κράτους. Χμμμ
(Συνταγματικό πρόβλημα εντοπίστηκε στη διάταξη που επέτρεψε να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια το παιδί που γεννιέται στη χώρα μας από αλλοδαπούς γονείς, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα και μόνιμα τουλάχιστον 5 χρόνια στην Ελλάδα. Αντισυνταγματική κρίθηκε και η ρύθμιση που επιτρέπει την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας ύστερα από επιτυχή 6ετή παρακολούθηση μαθημάτων σε ελληνικό σχολείο στη χώρα μας από παιδί αλλοδαπών, το οποίο κατοικεί νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.)


Ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ακόμα και το Βήμα αναρωτάται: Επιστροφή στον Μεσαίωνα ή ιρανικό καθεστώς; Και μάλιστα οταν εν παραλλήλω: 
Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Γι αυτό φαντάζομαι ο εισαγγελέας δεν θα είχε χρόνο. Απο εμάς τα θερμά μας συγχαρητήρια!! Σε χρόνο ανύποπτο υποψιάζομαι πως θα επανέρθει το κάψιμο στην πυρά ως ποινή για τους αιρετικούς.


Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών στην υπόθεση Βαξεβάνη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο δημοσιογράφος θα δικαστεί ξανά. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η δίωξη του Βαξεβάνη είναι πολιτική

(προφανώς ο Σύριζα λέει μαλακίες. Δεν ειναι πολιτική η δίωξη, τουλάχιστον με την κομματική έννοια. Με την έννοια πως ολα στη ζωή ειναι πολιτικη, ΟΚ. Αν ηθελε καποιος να την χαρακτηρίσει θα την έλεγε κινηση αυτοπροστασίας του συστήματος.)

Τελος παντων η δίωξη κατα δημοσιογράφων όταν κάνουν την δουλειά τους (αφηστε τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα κατα μερος. Δεν δημοσίευσε σεξουαλικες προτιμησεις, ροζ βιντεο, ή τι κομμα ψηφίζουν ο Βαξεβάνης. Μια λίστα με μεγαλοκαταθέτες εξωτερικου, δυνητικούς φοροφυγάδες, για την οποία ήδη έχουμε γίνει βούκινο στην Ευρώπη πως ειμαστε η μόνη χώρα που την "εχασε".

* Ο κ. Βαρδης Βαρδινογιάννης "πετυχε" την αποσυρση ενος αρθρου που βασίζεται σε άλλα άρθρα (γραμμένα σε εφημερίδες) ενάντια στις οποίες δεν ειχε κινηθεί. Τα νομολογικά δεν τα ξέρω (ομολογώ) αλλά ειναι λίγο περίεργο, έτσι;

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είχε στείλει στις 12/6/2012 εξώδικο στη google καλώντας τη εντός 24 ωρών να αποσύρει το «παράνομο περιεχόμενο» από τη σελίδα μας, το οποίο ήταν το άρθρο μας "Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη". Η google δεν αντέδρασε, φυσικά, και ούτε του απάντησε, και έτσι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, στις 25/6/2012 και 8/8/2012, άσκησε αγωγές στο εντός έδρας γήπεδο, ήτοι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή να αφαιρεθεί το «παράνομο περιεχόμενο» του σχετικού δημοσιεύματος, όχι μόνο από το JUNGLE-Report, αλλά και από κάθε άλλο μπλογκ που το αναπαρήγαγε, να το σβήσει από τα αποθηκευτικά της μέσα και να σταματήσει να παρέχει πρόσβαση από τη μηχανή αναζήτησής της σε οποιαδήποτε σελίδα κάνει λόγο για αυτό. Εν ολίγοις ζήτησε να εξαφανιστεί δια παντός κάθε ίχνος του άρθρου μας.
Όλα αυτά αποτέλεσαν φυσικά και την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία ο δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην πληρεξούσια δικηγόρο της google, στις 23/10/2012.
(προφανώς ο καθείς εχει το δικαίωμα να αμυνθει οταν θεωρεί πως θίγεται. Δεν μπορει ομως να θίγεται επιλεκτικά και δεν μπορεί να αξιώνει τερατώδη ποσά, τα οποία, εν Ελλαδι κυριως, εχουν ως στοχο την φυσική εξόντωση του εναγόμενου (νομος Βενιζέλου btw))


* Το τελευταίο δεν έχει άμεση σχέση με τη δικαιοσύνη, αλλά δείχνει πως σε ένα κόσμο που δεν ειμαστε μόνοι μας, οι αποφάσεις της έχουν συγκεκριμένο και αναμενόμενο αντίκτυπο. Οταν συμπεριφερόμαστε σαν Ταλιμπάν, ε θα μας συμπεριφερονται σαν Ταλιμπάν. Σαν επιστέγασμα λοιπόν των χαδιών της δικαιοσύνης στα συνεχόμενα και συνεχιζόμενα ρατσιστικά πογκρόμ ήρθε αναμενόμενα μια οδηγία απο μια χώρα που (οκ έχει, και κυρίως είχε, και αυτη τα ρατσιστικά ζητηματά της αλλά το παλεύει) εχει αρκετούς έγχρωμους πολίτες:

Με μια ανακοίνωση – σοκ η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες, κυρίως αφρικανικής, ισπανικής και ασιατικής καταγωγής που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων βίας και επιθέσεων εναντίων αλλοδαπών.
Η πρεσβεία καλεί όλους τους Αμερικανούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί σε όλες τους τις μετακινήσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, να παρακολουθούν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και να καταγγείλουν άμεσα στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ή στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη κάθε πιθανό κρούσμα ρατσιστικής βίας.
Η αμερικανική πρεσβεία έθεσε μάλιστα στη διάθεση των Αμερικανών πολιτών και τηλέφωνο επικοινωνίας όπου μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινώς και δωρεάν για να ζητήσουν τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών σε περίπτωση που πέσουν θύματα βίας στην Ελλάδα.

Απορώ και εξίσταμαι. Μα δεν τους είπε κανεις πως η Ελλάδα ειναι μια ασφαλής χώρα αν.....
αν εχεις το σωστό χρώμα,
αν έχεις τα σωστά ρούχα (θελετε και ζακέτα με κουκουλα ε;)
αν εισαι....εγέρθητος
αν το θεατρικο, τηλεοπτικο κτλ σου γούστο ειναι της αρέσκειας μερικών

κτλ κτλ

To αστείο το φύλαξα για το τέλος:


Ειδικοί αναλυτές στη χώρα μας επισημαίνουν η ανακοίνωση είναι ουσιαστικά ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη από την αμερικανική κυβέρνηση στην ελληνική.


Τι λετε ρε όρθια ζώα; ΔΕΝ γινονται δηλαδή ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα; Είχε προηγούμενα ο Ομπάμας μαζί μας, ειδικά και ιδιαίτερα όταν είναι απο τους κυριοτερους υποστηρικτές μας (οι ΗΠΑ, οχι ο Ο'μπάμιας προφανώς. Σε μερικές χώρες η πολιτική βασίζεται σε δεδομένα ζητούμενα και όχι στην φάτσα :Ρ. Απλα μερικές φάτσες νογάνε τα δεδομένα καταπώς καλύτερα), ιδιαίτερα μάλιστα όταν η μισή ευρώπη είχε πέσει να μας φάει; 

Αϊντε να κοιτάξετε να πιάσετε κανέναν εγκληματία, απο αυτούς που εσείς εχετε αφήσει να τριγυρνάνε ασύδοτοι, και πάλι εδώ είμαστε. Σε λίγο η ΚΚΚ θα φαίνεται, σε σχέση με αυτά που θα έχουμε μπροστά μας, σαν μια ρομαντική ιστορία και σεις ρε μπετόβλακες ανάγετε μια ....αναμενόμενη κίνηση σε κίνηση σκοπιμότητας;





* Προφανώς δεν υπάρχει κάποιο υπονοούμενο στην πρόταση. Η "υποσχεση καταβολής της δόσης" ειναι "προφανώς" μια χρονική συγκυρία που απλά χρησιμοποιείται από τον γράφοντα για να δείξει το πότε έμαθε αυτός όλα αυτά. Όχι τίποτε άλλο γιατί λεφτά για δικηγόρους δεν περισσεύουν, μέχρι τουλάχιστον να αποφοιτήσει η ανηψιά μου από τη Νομική!!!

3 σχόλια:

  1. ChrisMrSly19/11/12 01:42

    Πρόεδρα, σε παρακαλώ πολύ να καταλάβεις τους "ειδικούς αναλυτές" που είπαν πως μας χτυπάει ύπουλα το Αμέρικα. Έλληνες είναι, δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν μια κυβέρνηση να νοιάζεται επιφανειακά έστω για τους πολίτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ έτσι ειναι. Ακόμα και προσχηματικά να το κάνουν οι ΗΠΑ δείχνουν ενα βαθμο ενδιαφέροντος ρε παιδι μου.. Εδω πάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tritsimpidas28/11/12 05:34

    http://www.iefimerida.gr/news/78657/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF

    Άλλη μια τροφή για σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir