Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013

Λιστολογίας ανασκόπηση

Παρε να 'χεις
(αυτά μάζεψα εγώ. Σίγουρα έχει και άλλο πράμα η ανασκόπηση αλλά τρέχα γύρευε. Προσθήκες ευπρόσδεκτες)
Αν δεν εχω χασει την μπαλα η ιστορία ειναι η εξης:
(Πηγή 1 το αστείο είναι πως στις 25/10/12 που γράφτηκε τα ονοματα της λίστας αναφέρονταν πως ήταν 1991. Να δείτε που γύριζε/γυρίζει και άλλο πειραγμενο αντίγραφο :Ρ. Πηγή 2)

  • Το 2010 η λίστα έρχεται στην Ελλάδα ως ακολούθως:
Η Κριστίν Λαγκάρντ επικοινωνεί με τον ομόλογό της Παπακωνσταντίνου και του στέλνει τη λίστα. Φτάνει από τη Γαλλία σε μορφή CD με διαβιβαστικό έγγραφο στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα, στο γραφείο υπουργού
  • Ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν πρωτοκολλεί το cd, δεν παραλαμβάνει επίσημα το έγγραφο, δεν το φυλάει έστω ως επίσημο στοιχείο, δεν το δίνει για περαιτέρω διερεύνηση αλλά αντιθέτως:
    • Εξαφανίζει το (μη εγγράψιμο) cd και το μετατρέπει σε usb (; αυτο κανεις δεν το εξήγησε ούτε καν προσχηματικά)
    • Δεν το δίνει όμως στο ΣΔΟΕ αλλά δίνει σε αυτό μερικά ονοματα για δειγματοληπτικό έλεγχο, με τα οποία (προφανώς δεν γίνεται τίποτα). 
    • Κατόπιν το ξεχνάει. Οταν καταθέτει σχετικά ισχυρίζεται πως δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει επειδή ήταν παράνομο υλικό.
    • Ενδιάμεσα το cd ειναι ξεχασμένο στο γραφείο του, απ΄όπου και εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ανελήφθη εις τους ουρανούς φαντάζομεθα. Πέραν της πλάκας γι αυτό και μόνο: φυλάκιση, πετάμε το κλειδί και λίγο του είναι.
  • Τέλος πάντων τον Ιούνιο του 2011 το παίρνει ο Διώτης, ως νέος ΣΔΟΕ ο οποίος ομολογεί πως δεν του είπε κανείς πως είναι ...η λιστα Λαγκάρντ, απλα έτυχε να έχει απάνω του ο Παπακωνσταντίνου ένα στικάκι με τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετική HSBC. Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρωην αφεντικό της αντιτρομοκρατικής δεν σκέφτηκε ποτέ πως μιλάμε για την (διαβόητη) λίστα Φαλτσιάνι. Οχι μωρέ. Ετυχε να το βρεί στο πεζοδρόμιο ο υπουργός. Οπότε το θεώρησε λογικά "μη αξιοποιήσιμο" και το ....πηρε για να το φυλάξει. Παρακαλώ να φανταστείτε τον διάλογο όπου ο υπουργός δίνει ενα stick με ~2000 ονόματα δυνητικών φοροφυγάδων στον υπεύθυνο του ΣΔΟΕ, δεν του λέει που το βρήκε, ο άλλος δεν το βρίσκει αναγκαίο να ρωτήσει από που το βρήκε, ούτε τυπικά ρε αδερφέ (ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!) , αλλά παρόλαυτα αποφαίνεται (;) πως είναι παράνομο υλικό λες και είναι εισαγγελάς και ο υπουργός τον υπακούει στα ίσα. Τελικά χωρίζουν, ο ένας με stick ο άλλος α-stick-ος και έχουν την εντύπωση:
    • Ο μεν υπουργός πως το θέμα θα διερευνηθεί από το ΣΔΟΕ πλαγίως γιατί το stick ειναι παράνομο
    • Ο δε... ΣΔΟΕ πως ο υπουργός φαίνεται να του είπε να το κρατήσει μέχρι να περιμένει να του πει τι να κάνει. 
  • Μετά από αυτες τις αναμνήσεις ενηλίκων και όχι πεντάχρονων συνεχίζουμε. Στην συνέχεια ο Διώτης κοπιάρει το στικάκι σε νέο στικάκι για να μην χαλάσει το παλιο. Ακόμα πιο μετά χαλάει το αντίγραφο του (; το πρωτότυπο; κανεις δεν κατάλαβε) και φυλάει τελος πάντων ότι μένει και αυτός σε ένα συρτάρι. Σημειωτέον πως μιλάμε για εποχές που ήταν πασιφανής η ανάγκη να φορολογηθεί το σύμπαν, αλλά κανείς δεν σκεφτηκε πως θα μπορούσε να αξιοποιήσει πληροφορίες για ~2000 δυνητικούς (επαναλαμβανόμεθα) μεγαλοφοροφυγάδες.
  • Αναλαμβάνει ο Βενιζέλος το ΥπΟικ. Τον Αύγουστο του 2011 του δίνει το stick ο Διώτης ("....να ενημερώσω σχετικά με την ύπαρξη του USB τον νέο υπουργό Οικονομικών ήδη κατά την πρώτη συνάντησή μου μαζί του, ώστε να λάβω από αυτόν εντολές περί του πρακτέου. Λόγω του εξαιρετικά βεβαρημένου προγράμματός του κατόρθωσα τελικά να συναντήσω στη Βουλή τον Βαγγέλη Βενιζέλο περί τα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011".) Αλλά τον Ιούλιο είχαν ήδη τουλάχιστον μία συνάντηση ("Όπως αποκαλύπτεται από τα δημοσιεύματα της 8ης Ιουλίου του 2011,ο Βενιζέλος συνάντησε τον Διώτη αλλά και τον Παπανδρέου στη Βουλή εκείνη τη μέρα. ") με θέμα την....φοροδιαφυγή και κανείς δεν θίγει το θέμα. Θα ήταν άσχετο φαντάζομαι
  • Ο Διώτης δίνει το στικ στον Βενιζέλο. ΔΕΝ του λέει πως δεν έχει αντίτυπο και ο Βενιζέλος δεν ....σκεφτεται να ρωτήσει. (ο Βενιζέλος; Μαααααλιστα)
  • Τέλος πάντων το παίρνει το stick ο Βενιζέλος και το ..ξεχνάει. Χαμός γίνεται στην χώρα περικοπές, μνημόνια, συγκυβερνήσεις, φορολογήσεις του....αέρα αλλά ο Βενιζέλος δεν χαμπαριάζει τίποτα τύπου μπας και μπορει να χρησιμοποιηθεί αυτή η μαλακία. Όχι μονο αυτό αλλά όταν σκάει τελικά το θέμα επιμένει και αυτός πως το stick και η χρήση του ήταν παράνομα του κερατά και γι αυτό δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ("Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπη είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνομο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού"). 
  • Δυο εκλογές και μια συγκυβέρνηση μετά ο Βενιζέλος έχει πλέον παραδόσει το ΥπΟικ. Αλλά όχι τη λίστα την οποία την έχει πάρει μαζί του. Οποιος αναρωτάται τι σκατά το ήθελε το χαρακτηρισμένο από τον ίδιο ως παράνομο και άχρηστο υλικο ειναι απλά κακεντρεχής. Ήθελε ο άνθρωπος να γράψει κανα mp3 να ακούει και δεν είχε φαίνεται λεφτά να πάρει καινούργιο!
  • Τέλη Σεπτέμβρη του 2012 σκαει σιγά σιγά το παραμύθι πως όντως έχουμε πάρει τη λίστα. Πέφτουμε όλοι από τα σύννεφα διότι δεν είχε αναφερθεί τόσο καιρό τίποτε. Το στικ έχει αλλάξει χέρια υψηλά ισταμένων προσώπων του δημοσίου τουλάχιστον 3 φορες (αρχικος κομιστής - Παπακωνσταντίνου - Διώτης - Βενιζέλος) και πουθενά δεν φαίνεται καν πως υπάρχει! Ο Στουρνάρας ξαφνικά πρέπει να νιώθει πολύ μεγάλος μαλάκας οπότε λέει (μάλλον ειλικρινά και μαλλον ειναι ο μόνος) πως παιδιά εγώ δεν ξέρω τίποτα. Τότε θυμάται ο Βενιζέλος το δικό του το "παράνομο" στικάκι και το ....δίνει όχι στον ΥπΟικ αλλά στον ...Σαμαρά κάνοντας τον έτσι αποδέκτη παράνομου υλικού, τουλάχιστον κατά τον ίδιο τον Βενιζέλο. Κάπου εκεί μας κάνει τη χάρη ο Βαξεβάνης και δημοσιοποιεί τη λίστα η οποία τελικά υπάρχει, είναι εδώ και κόψτε τις μαλακίες, οπότε το κουβάρι του παραλόγου αρχίζει να ξετυλίγεται με τον Μπένι, τον Παπακώτσο και τα άλλα παιδιά να κάνουν τους τρελούς στις σχετικές επιτροπές

Μετά από όλα αυτά εγώ βλέπω τα εξής:
  • Ειναι φανερό σε μένα πως κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με τη λίστα. Την είχανε όλοι καβάτζα, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με τούτη σαν ενδεικτικό έστω στοιχείο που μπορούσε να ωφελήσει το δημόσιο. Ολοι δούλευαν "κατω απο το τραπέζι" (καμία επίσημη παραλαβή πουθενά), όχι οπως δουλεύει το δημόσιο αλλά όπως δουλεύουν οι κακοποιοί.
  • Παπακωνσταντίνου και Διωτης πέταξαν (;) ο καθένας το πρωτότυπο που είχε. Αυτο και μόνο μας βάζει όχι απλα σε υποψίες αλλά σε φωτιές
  • Κανείς δεν κουβέντιαζε με κανέναν (τι σκατα ειναι αυτο ρε; που το βρήκες;) στις ανταλλαγες χερι με χέρι.
  • Όλοι λύσσαγαν πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν αποδείχθηκε πως....μπορούσε κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την μη χρήση του. Ο ένας λέει μου το είπε ο άλλος και ο άλλος λέει μα δεν μου είπαν τίποτα
  • Η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων που έκαναν είναι χειρότερη από αυτή που θα έκανε ένας αμόρφωτος βοσκός που κατέβηκε προχτές από τα όρη και θα ρωταγε αν τελείωσε η Χούντα και τέτοια
Δεν ξέρω αν ο Βενιζέλος ειχε κοιτάξει τη λίστα ή όχι τόσο καιρό που την είχε στην ...καβάτζα (τον κόβω πως το έκανε αλλα δεν το ξέρω). Η μή χρήση της όμως, έστω και ως ένδειξη, την ώρα που δίπλα έπεφτε φωτιά και τσεκούρι, όχι απλά σκανδαλίζει αλλά εξοργίζει. Το δε  πασοκικο-συγκυβερνητικό στυλάκι "Σημερα έχει ήλιο άρα ο Μπένι δεν φταίει" όχι απλά εξοργίζει αλλά μας κάνει να βαράμε κόκκινα. Παρεμπιπτόντως τα ίδια κόκκινα θα βαρέσουμε αν και ο Καλβινιστής Στουρνάρας δεν κάνει τίποτε με τη νέα βερσιόν της λίστας και το όλο θέμα αναλωθεί στο ποιος την αλλοίωσε και πότε. Το δημοσιο χάνει λεφτά, τα οποία τώρα αντλεί από αλλού και εκεί κανείς τους δεν είναι αθώος.


Υ.Γ. Παρατήρηση: Αυτες ήταν και είναι οι κεφαλές της χώρας που μας έσωσαν και θα μας σώσουν. Ρε αυτοί δεν μπορούν να χωρίσουν, καθ΄ομολογίαν τους, δυο γαϊδουριών άχυρα! Είτε είναι ανίκανοι, άρα επικίνδυνοι για τη χώρα είτε είναι απατεώνες άρα επίσης επικίνδυνοι είτε και τα δύο, πράγμα που είναι ακόμα χειρότερο

3 σχόλια:

  1. Πω ρε φίλε.... Χαρά στο κουράγιο σου να τα εξιστορήσεις... Δεν σ'έπιασε πονοκέφαλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A, εγώ τον Παπακωσταντή τον πιστεύω γιατί είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο ματς με την Έλλη Στάη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρανε ( που να τους ξεραθούνε τα στικάκια) pc,τεχνολογία και ξέρεις τώρα...ντρεπότανε να το πούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir