Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

Υπερ Πανούση και κατά Τζιμάκου;

Αμ δε, που θα σας κάνω τη χάρη!!!!

Ειπαμε ότι είναι καιρός να περιλάβω και μερικά συντρόφια στο μπινελίκωμα και ο Τζιμάκος ειναι μια καλή αφορμή.


Άρξασθαι.

Προχτές λοιπόν εμφανίστηκε λάβρος ο Τζιμάκος στην Ελληνοφρένεια. Λάβρος εναντίον της "αριστεράς" (ΣΥΡΙΖΑ) και της "δεν-ειμαστε-αριστερά"ς (ΚΚΕ). Αποτέλεσμα;

Ο Θύμιος και ο γενικώς λαλίστατος Αποστόλης έπαθαν κοκομπλόκο 16ου βαθμού, οι ακροατές τα πήραν στο κρανίο και έπεσε σιχτίρισμα γενικώς και ορισμένα μεσα που πρόσκεινται στα καθ' ημάς έλουσαν τον Τζιμάκο, όπως πχ αυτό καλή ώρα.



Τι είπε ο Τζιμάκος; Επειδής δεν άκουσα και με όλη μου την προσοχή την εκπομπή, θα κάνω μια παρουσίαση με δικά μου λόγια (όσο θυμάμαι δηλαδή) των πιο δυνατών ατάκων του καθώς και ένα τσεκ - αλήθειας από εμένα, προφανώς υποκειμενικό.

* "Το ΚΚΕ πολέμησε το Πολυτεχνείο το '73 και μας ελεγαν προβοκάτορες. Το Πολυτεχνείο το έκαναν (ο λαος και ) αυτοι που καλούνται σήμερα αναρχικοί (σ. του Ζ: το λεγόμενο αορίστως και τρέχα γύρευε "κίνημα"). Απο το Χημείο (σ. του Ζ: το 1979, link, link) δεν μας έβγαλαν τα ΜΑΤ, αλλά τα ΚΝΑΤ". Αληθές

* "Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν ένα ραδιοφωνο, ένα κανάλι θέλουν να φτιάξουν και τη χώρα;" Αληθές και πολύ αστείο παρεμπιπτόντως. Αν θυμηθούμε δε και το ατόπημα Αρβανίτη περί "εκβιασμού" των απεργών, όχι μόνο θα συμφωνήσουμε αλλά θα υψώσουμε στην νιοστή

* "Δεν δέχομαι το ΚΚΕ να εκπροσωπεί αυτούς (σ. του Ζ: το σόι μου κτλ. Παραδόξως στηλιτεύτηκε και αυτό, λες και όλοι έχουμε τα ίδια βιώματα ή λες και οι συγγενείς αυτων που υπέφεραν έχουν ίδιο δικαίωμα στην μνήμη των ....συγγενών τους με τους συγγενείς αυτών που ...δεν υπέφεραν) που πεθάνανε στα βουνά το 43-49 και κάνανε εξορίες και φυλακίσεις. Ακούστε το λόγο Κουτσούμπα και το λόγο Ζαχαριάδη." Δεκτόν το πρώτο, και πιθανόν το δεύτερο, αν και ο Ζαχαριάδης μας ανακατεύει τα άντερα, μιας και το ΚΚΕ πλέον δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά για το τι δεον πράττειν.

* "Δεν κυβερνάει μόνο η συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση ειναι συστημική". Διαφωνώ, αν και οφείλω να ομολογήσω πως παραδοσιακά τον τόνο λαϊκισμού τον δίνει η αντιπολίτευση, οπότε πιθανόν να έχει δίκιο αλλά όχι όπως θέλει να το παρουσιάσει.

* "Κανονικά έπρεπε τα αριστερά κόμματα να μην συμμετέχουν σε αυτο το τσίρκο δήθεν δημοκρατίας και να καλέσουν τον κόσμο σε μπλα μπλα μπλα....". Δυστυχως μαλακίες τούμπανα οι οποίες έχουν αποτύχει κατά καιρούς, αλλά κυρίως να θυμόμαστε πως ο λαός στον οποίο αναφερόμαστε δεν έχει καμία μα καμία αίσθηση ταξικότητας ή δημοκρατικής ευθιξίας. Κληρονομική δημοκρατία έχουμε, όπως έλεγε κάποιος άλλος παλαιοτερα :) Δηλαδή, λεει μεν μαλακίες ο Τζιμάκος, αλλά δύσκολα μπορείς να αποδώσεις ευθύνες μόνο στα κόμματα και όχι στον λαό τον ίδιο για την μαλακία που τον δέρνει. Ο ίδιος Τζιμάκος μετά αυτοαναιρείται λέγοντας πως πρέπει τα κόμματα γενικώς να φύγουν ως άχρηστα, οπότε αμα ειναι άχρηστα ετσι και αλλιως τι τους προτείνεις να κάνουν ρεσε;

*" Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι Ιεχωβάδες, γελοίοι και ηλίθιοι. Δεν θέλω να τους πληρώνω". Απολαυστικό το πρώτο σκέλος, δεκτόν υπό αίρεση το δεύτερο

* "Η Μαρφίν έγινε απο ασφαλίτες, το είδα." Πιθανόν, απ΄όσο θυμάμαι (απο τις αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού και απο το γεγονος πως δεν πιάστηκε κανένας), αν και χωρίς αποδείξεις βράστα. Εκεί περιέργως δεν είδα κανέναν να καταγγέλει τον Τζιμάκο, κάτι που σημαίνει πως δεν μας πειράζουν οι ανακρίβειες (ή "ανακρίβειες") όταν συμφωνούν με τις ιδεοληψίες μας, σωστά;

* "ΔΗΜΑΡ=ΔΕΙΜΑΡ=Δεν ΕΙμαι ΑΡιστερός".  Παλιό μεν, καλό και διαχρονικό δε. Να πουμε και εδώ τη μαλακία μας, τα χειρότερα αποβράσματα του ΠΑΣΟΚ είτε έμειναν στο ΠΑΣΟΚ, είτε πηγαν στην ΔΗΜΑΡ (κυβερνήσιμη αριστερα) και τώρα στο ΠΟΤΑΜΙ, ενώ πολλοί έκαναν pit stop στην ....Χρυσή Αυγή. Συγκριτικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ λιγότερο κατιμά - ακόμα.

* Φέρεται να εξίσωσε ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εγώ άκουσα τους ελληνοφρενείς να κάνουν ("όταν για ένα καλοκαίρι μουτζώνανε μαζί συριζαίοι και ΧΑτες την βουλή" (sic) ).
κτλ κτλ

* "Με υποχρεώνουν να πληρώνω την ΧΑ απο τους φόρους μου, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ... (ακολουθουν όλα τα κόμματα)"

* "Το ίδιο ειναι και χειρότερα. Τον ΧΑτη τον ξέρεις, τον Κνίτη τον ξέρεις, οι άλλοι που δεν ξέρεις ειναι χειρότερα. Οι Κνίτες ειναι φασίστες". Εν μέρει ναι. Δεν θέλω να μπω σε ισοπέδωση αλλά έχουν φάει καδρονιές πολλές τα εκτος ΚΚΕ συντρόφια από τα άλλα συντρόφια διαχρονικά. Και μπορεί το σύστημα καδρόνι κάποτε να απέδωσε (εκεί αποδίδεται πως οι φασίστες του Μεταξά δεν έπιασαν πολύ στην επαρχία, αν θυμάμαι καλά), αλλά όχι πάντα και σίγουρα όχι και να λέμε πως ήταν οι σύντροφοι και τίποτε ξενέρωτοι ειρηνιστές, σωστά;

* Κατι πήγε να πει για το κονσερβοκούτι του εμφυλίου αλλά δεν το κατάλαβα, και ούτε και ο Θύμιος το κατάλαβε. Μάλλον ο Τζιμάκος αναφερόταν σε σύγχρονο εμφύλιο, γιατί αλλιώς δεν έβγαζε νόημα.

* "Οι λεγόμενοι δηθεν αριστεροι ειναι που κάνουν την ζημιά, δρουν ως πυροσβέστες". Πολύ ενδιαφέρον, εχουν αναφερθεί τέτοια αλλά μου φαίνεται αρκετά επιφανειακό σαν ανάλυση. Ειναι ορθον πάντως πως το ΚΚΕ ή καπελώνει ή αποχωρεί.

* "Εχεις τα μισά ποσοστά απο τον Καραγκιόζη με το σακίδιο που δεν έχει ιδεολογία; Σήκω φύγε Κουτσούμπα!" Που υπογράφω;

* "Το ΚΚΕ το τώρα δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ το τότε". Επιφυλάσσομαι. Πάντως ο κόσμος του "κινήματος" του τώρα σίγουρα δεν έχει σχέση με το λαό του τότε. Ισως λοιπον να είναι ευθύνη της "καθοδήγησης" του λαϊκού κινήματος που τα έκανε σκατά.

* "Κάτι δεν πάει καλά στον χώρο της αριστεράς. Συμφωνούμε;", έλα ντε!

Η απορία στην ουσία των Ελληνοφρενών δεν ήταν μόνο που ο Τζιμάκος τα έχωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο "κόμμα του λαου" (γι αυτό και η επόμενη εκπομπη ήταν λίγο "απολογία", λίγο μάθημα ιστορίας και λίγο επίδειξη καλοπαιδισμού προς Περισσό μεριά), αλλά ότι δεν τα έχωσε δεόντως στην κυβέρνηση. Περιμένανε απο τον Πανούση να βρίσει τον Σαμαρά, να τον πει προδότη, επικίνδυνο, φασίστα και όλα τα σχετικά και κυρίως να βρίσει λίγο ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι το ΚΚΕ, ποτέ το ΚΚΕ, με τίποτα το ΚΚΕ, μην πειράξεις, για όνομα της Αλέκας, το ΚΚΕ!





Εκεί ήταν το πρόβλημα. Οπότε, έρχομαι ακάλεστος να υπερασπιστώ τον Τζιμάκο και να πω τα προφανή.


α) Το ότι ο Τζιμάκος μπορει να ψήφιζε ΚΚΕ διαχρονικά (;) δεν τον εμποδισε ποτέ να το βρίζει (οπως και ο Ραφαηλίδης άλλωστε), οποτε τίποτε καινούργιο εδω. Η διαχρονική άποψη πολλών αναρχικών  αλλά και ανένταχτων αριστερών πως δεν πρέπει τα αριστερά κόμματα να μπαίνουν στις εκλογές, να έχουν μισθωτα στελέχη και όλα τα σχετικά την ξέρουμε και δεν είπε κάτι καινούργιο ο Τζιμάκος. Στην ουσία είπε την άποψη που μπορεί να λένε μερικά από "τα παιδιά". (ψάξτε βρείτε κανα ποστ του techie chan για τα "λενινιστικού τύπου" κόμματα, δηλ. τα κόμματα με μισθωτά - επαγγελματικά στελέχη)

β) Κανείς Πανούσης δεν υπερασπίστηκε τον Σαμαρά ή την κυβέρνηση. Απλά ασχολήθηκε λίγο και είπε τα αυτονόητα Το να πεις πως ο Σαμαράς ειναι φασίστας είναι εύκολο. Το να πεις πως η κυβέρνηση μας είναι γελοία, το να πεις τον Μπομπολα εκμεταλλευτή κτλ ειναι εύκολο, και κατά πως φαίνεται κάνει πλέον και λιγότερο τζέρτζελο γιατί το έχουμε εμπεδώσει όλοι. Όταν κατά καιρούς ακόμα και ο Πάσχος ή ο Παπαχελάς τα χώνουν στην κυβέρνηση (και) για αυταρχισμό αυτό δεν τους κάνει συριζαίους ή κουκούδια, κάνει τον Σαμαρά πιο εύκολο στόχο και από ελέφαντα σε διάδρομο.

γ) Ο καυγας ειναι λοιπον τι να κάνουμε (που έλεγε και ο Λένιν να 'ούμε) μετά τον Σαμαρά. Τι θα αντικαταστήσει τον Σαμαρά; Τα ίδια κόλπα με άλλο όνομα; Η ελπίδα μας λογικά είναι η αριστερά. Εκεί λοιπον πρέπει να τα χώσουμε. Εκει πρεπει να προσέξουμε. Αυτοί αξίζουν της προσοχής μας (δεν είναι μυστικό άλλωστε πως το ακροατήριο της εληνοφρένειας είναι γενικά αριστερίζον). Το να κάθεσαι να βρίζει συνέχεια τον Αδωνη είναι το μόνο εύκολο (μερικές φορές ειναι σαν να κλέβεις εκκλησία) αλλά το να δίνεις συγχωροχάρτι στις μαλακίες της άλλης, της "δικής" μας, πλευράς ειναι μονόδρομος προς την καταστροφή.

δ) Το ότι η πολιτική του ΚΚΕ ειναι κοντόφθαλμη και ανόητη, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειαίνει πολύ τις άκρες απο το φόβο μην χάσει την ψήφο των χριστιανών, των Πασόκων και τα λοιπά το έχουμε καταλάβει, και μεις και άλλοι άλλωστε έχουμε και έχουν βαρέσει πολλές φορές προειδοποιητικά κουδούνια.

ε) Εξ ου και η κατακλείδα του Τζιμάκου (για μένα) : μωρέ φταίει ο Σαμαράς, το ΚΚΕ τι κάνει. Να απαιτήσει πράγματα, να κατεβάσει κόσμο κτλ. ( Να πάμε σε αγώνα μεχρις εσχάτων προφανώς)

Καλά  λοιπόν κάνει και τους βαράει κουδούνια ο Τζιμάκος. Ακόμα και εκεί που έχει (κατά την ταπεινή μου γνώμη) άδικο. Βεβαίως, από ένα σημείο και μετά ο διάλογος εκφυλίσεται και κάνουν όλοι σαν παιδάκια (απολαυστικό το άρθρο αυτό) που υπερβάλλουν διότι απλά δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη αντιλόγου.


Εν κατακλείδα:
Το πρόβλημα της αριστεράς δεν είναι λόγος του Τζιμάκου. Το πρόβλημα της αριστεράς ειναι η αντίδρασή της στον λόγο του Τζιμάκου. Είχαμε ήδη ενδείξεις πως ο μεν ΣΥΡΙΖΑ όσο ανεβαίνει γίνεται ΠΑΣΟΚ (οχι με το ηλίθιο τσουβάλιασμα που επιχειρεί να κάνει η κάθε Κούρκουλα, αλλά με την έννοια της σοσιαλδημοκρατίας) από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ Αριστερά που ήθελε να λέγεται, είχαμε ήδη ενδείξεις πως όσο το ΚΚΕ απειλείται εκλογικά αντιδρά σπασμωδικά και ενίοτε φτάνει στο σημείο να ξεχνά την κυβέρνηση για να ξεχέσει τον Τσίπρα, τώρα έχουμε και δείγματα αρνήσεως της άλλης θέσης - και επί της αρχής. Και κυρίως μιας θέσης που "όφειλε" να είναι δικιά μας. Ο ισχυρότερος έλεγχος γίνεται (ξανά) σε αυτούς που θεωρούμε κοντά, όχι στους αντιπαλους.

Αν βάλουμε μέσα στην εξίσωση και την δυσανεξία στο χιουμορ που παρατηρείται γενικώς (εντάξει δεν φτάνουν σε επίπεδο γελοιότητας Σαμαρα που κατήγγειλε το Ποντίκι πως του....θίγει το τσουτσούνι) τα πράγματα γίνονται ανησυχητικά. 


Μνημείο ντροπής μένει το γεγονός ότι οι Ελληνοφρενικοί ζητήσανε συγνώμη απο το ακροατήριο γι αυτά που άκουσε (!), ενώ όταν είχανε καλέσει τον Γεωργιάδη λχ δεν θυμάμαι να έκαναν κάτι αντίστοιχο. Φτάσαμε να μας ενοχλεί ο λόγος του Πανούση περισσότερο απο του Γεωργιάδη και αυτό διότι θεωρείται a priori ο λόγος του αριστερός άρα σύμφωνος με τις ιδεοληψίες μας.

Και είπαμε και επιμένουμε και μεις: τον Σαμαρά τον ξέρεις και τον περιμένεις. Με τους άλλους όμως τι κάνουμε ρε παλικάρι.....


Πρεπει να το καταλάβουν μερικοί πως ο μέσος αριστερός ειναι (δυνητικά έστω) πιο σκεπτόμενος απ΄τον μέσο δεξιό (παρόλες τις προσπάθειες του ΚΚΕ, πεστε να με φάτε) και δεν μπορεί να δεχθεί πλεον το παντοδύναμο, καθαγιασμένο και αλάθητο της ηγεσίας και πως κυρίως υμνητές του πόσο γαμάτοι είμαστε δεν μας χρειάζονται, για την ακρίβεια ειναι περιττοί και επικίνδυνοι για το κίνημα. 

Η αριστερά δεν έχει ανάγκη απο Λαζαρίδηδες, Αδώνιδες και Φαήλους που να λένε στην ηγεσία πόσο δίκιο έχει αλλά από Τζιμάκους (και ....Zaphodακους χεχεεχε) που στηλιτεύουν τα λάθη της. Γιατί λάθη κάνουμε όλοι, ακόμα, Θύμιο πίστεψέ το, και το ΚΚΕ.


Υ.Γ.1 Σε αυτά βεβαίως δεν λησμονώ το γεγονός πως ο Τζιμάκος σιγά σιγά γίνεται γερο-Τζίμης και αρχίζει να σκέφτεται το εφάπαξ, οπότε μπορεί να μπαίνουν και άλλα στοιχεία στην διαλεκτική του. Βλέπει, ίσως, πως το απολιτικ και ....α-κομματικ πουλάει και παίζει μπάλα και αυτός έτσι. Παρόλα αυτά ο λόγος του ήταν αντιθεοδωρακικός και είχε πολιτική φόρτιση και ιστορική μνήμη. Πως λέμε Κουβέλης; Καμία σχέση. 

Υ.Γ.2: Παρεμπιπτόντως την επόμενη ημέρα είχαμε αφιέρωμα στο opening του Τζιμάκου στο ....Mega, το οποίο μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι, αλλά ήταν σίγουρα αστείο.




14 σχόλια:

  1. Tώρα ξέρω πως θα πεις "καλώς τα μας" για το σχόλιό μου αλλά επίσης ξέρεις ότι δεν είμαι φανατικός οπότε κλάιν :p Θα πω με κάθε ίχνος ελάχιστης σοβαρότητας που έχω πως εύγε τέκνο μου. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε αριστερούς απολογητές χειρότερους από γιαγιάδες καντηλανάφτισες στο κόλλημά τους. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε "αριστερούς" που σου επιτρέπουν να μιλήσεις μόνο αν συμφωνείς (εαακ ήθος πολιτισμός) αλλιώς χαρακτηρίζεσαι φασιστικό γουρούνι που πρέπει να φάει τσουβάλια ξύλο για να στρώσει. Ναι φέρτε και την άιρον μέιντεν και τον Τορκεμάδα να ομολογήσουμε την αληθινή πίστη ρε παλλουκάρια. Και έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε "αριστερούς" που κράζουν ψεκασμένους (και καλά κάνουν) και άλλα τέτοια, αλλά όταν η συνωμοσιολογία ταιριάζει στην ιδεοληψία, είναι ικανοί να σου πουν πως το τάδε το έκαναν ερπετόμορφα νεφελίμ -αρκεί να ήταν ασφαλίτες. Και πρέπει εσείς που στε μέσα να τους κράζετε για το γαμημένο το χιούμορ. (γιατί εμείς που μαστε απόξω δεν μετράμε) Δεν είναι δυνατόν αυτό που γίνεται μερικές φορές. Υποτιθεται ότι ο μέσος αριστερός είναι πιο ακομπλεξάριστος, πιο διαβασμένος, πιο χιουμορίστας και πιο μοντιπαϊθονικός/μπλακαντερικός στο χιούμορ του, ειδικά σε αυτό που του ρχεται στη μάπα. Είναι τραγική η αλλεργία που χουν στη σάτιρα μερικοί μερικοί (και ναι, δεν έχω δει ποτέ να σατιρίζεται το Κόμμα πετυχημένα. Πάντα το βλέπουν ως σκοτεινό σχέδιο πρακτόρων ή κάτι τέτοιο.) (Μιλώ για επίσημες και ημιεπίσημες αντιδράσεις, όχι κουβέντες με το Διον που κλάναμε στο γέλιο για διάφορα σχετικά). Παρομοίως και για το σύριζα. Τέτοια αλλεργία στο χιούμορ που "προσβάλλει" τα ιερά και τα όσια, ούτε 80ρης απόστρατος ταξίαρχος. Και να μην πω για τις ορδές από συντρόφια που είναι γαμώ τους πολιτικαλι κορρεκτ όταν πρόκειται για δικούς τους ή άσχετους ομοφυλόφιλους/ωραίες γυναίκες/ινσέρτ άλλη ευαίσθητη ομάδα εδώ/ αλλά κρεμάνε κουδούνια και ματόχαντρα με σεξιστικά κλπ κλπ κλπ σχόλια αν το "θύμα" είναι από τους άλλους. Όχι μονα ζυγά δικά μας. Τεσπα, συγχαρητήρια γιατί αυτά που είπες θα έπρεπε να τα σκέφτεται κάθε σοβαρός αριστερός ψηφοφόρος και να τους κράζει με τέτοιο τρόπο μπας και βάλουν μυαλό. Αλλά δυστυχώς κάτι μου λέει ότι εσάς θα σας φάνε λάχανο γιατί χαλάτε το χαλβά. Όχι πως δεν έχει ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω πως αν και όχι αριστερός υπό καμία ένοια, ανθρώπους σαν εσένα θα τους ήθελα πολύ μέλη κυβέρνησης και στελέχη υπουργείων κλπ κλπ κλπ. Αυτές οι μαλακισμένες ταμπέλες μας φάγανε. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφήτας 1
    Συμφωνώ μαζί σου που συμφωνείς μαζί μου.
    Μας τα έχουνε κάνει τσουρέκια μην τυχόν και κοροϊδέψουμε καμια παπάτζα του κόμματος και δεν γίνει η επανάσταση άυριο με δική μας υπαιτιοτητα και μας πέσει ο καπιταλιστικός ουρανός στο κεφάλι άμα πούμε την τάδε χοντρή, τον δείνα μαλάκα και τον παραπέρα καιροσκόπο ή αυταρχικό

    Λίγη σπουδή στην αγγλοσαξωνικη σχολή πολιτικής (που συνδυάζει και τρόπους και χιούμορ περα απο τα γνωστα περι ιδεολογίας που ειναι προσωπικό γούστο) δεν θα μας έβλαπτε καθόλου

    Προφήτας 2
    Και εγω με θέλω ...κυβέρνηση αλλά θα είμαστε πάντα η μειοψηφία, ακόμα και εντος της πλειοψηφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A καλώς δεχτήκατε και τη Ρέιτσελ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτα εχω απαντησει πολλάκις, χωρίς να θεωρώ πως ειναι πιθανο η Μακρή να μεινει στο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να βάλει πόρτες παρά μόνο πολιτικές (πχ μια τέτοια ειναι "καμια συνεργασία με οποιον ψηφισε μνημονια")

    Αν η Μακρη ειναι υπερ ριζοσπαστικής αριστερας, κοσμικου κρατους, κοινωνικης πολιτικης κτλ καλως να ορισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέσα στην υπερβολή του Τζιπάκου , που δε πα να χρεώνει τη φυάλη 1000 ευρώ, κάτι λάθος πάει στη χώρα της αριστερής ευδαιμονίας. και δεν έιναι δυστυχώς τα κνιτοσυριζοπρόβατα (τουλάχιστο όχι στο 100%) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σε πιάνω.

    Απο την μία ο καθείς δικαιούται να χρεώνει όσο γουστάρει τη δουλειά του, δεν ειναι Κραουνάκης ο Τζιμακος να βγάλει επιδοτούμενη ΜΚΟ, αλλά ούτε και ο Μανού να κάνει συναυλία με 15 ευρώ εισητήριο κ να μαζέψει 40.000 ατομα. Ασε που νμζ πως ειναι αισθητα φτηνοτερος απο τους άλλους καλλιτέχνες της συμφοράς τύπου Καρράς και τέτοια


    Απο την άλλη δεν κατάλαβα ποια ειναι αυτη η χώρα της αριστερής ευδαιμονιας. Η Ελλάδα; Η άλλη (ποια;) αριστερα πριν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεις με το ποστ ή διαφωνείς και που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/10/14 00:06

    ΚΝΑΤ Χημείο 1979, όχι 1973.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν εγραψα ως εγινε το '73,αν και ομολογουμένως θα μπορούσε καποιος να βαλει την ημερομηνία δίπλα σε αυτην της προηγουμενης πρότασης (πολυτεχνειο 1973), οποτε το διόρθωσα και έβαλα και 2 λίνκια, ευχαριστώ για την παρατήρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/10/14 18:47

    Μια χαρα! Τωρα το πως σχετιζεται ο νομος πλαισιο του 79 για την παιδεια με τη χουντα τυυ 73, μονο ο τζιμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οχι ρεσε, απλα ελεγε για τις θεσεις του ΚΚΕ σε σχεση με το κινημα, οτι ηταν δηλ διαχρονικα κοντρα αν δεν μπορουσε να καπελωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/10/14 22:33

    Επειδή με αφορμή την ανάρτησή σου, κάθησα κ άκουσα τον τζίμη στην ελληνοφρένεια, ομολογώ πως στην τρέχουσα χρονική συγκηρία που βιώνουμε, μια χαρά συμφωνώ με τα λεγόμενά του... έχουμε φτάσει στο σημείο, ο Βο(θ)ρίδης να χειροκροτά την Παπαρήγα για το αντιπολιτευτικό της μένος κ να το θεωρούμε γκλαμουριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετσι πάει γενικά στην Ελλάδα. Όλα καλά όλα ωραία όλα αστεία μέχρι να πούνε κάτι αρνητικό για εμάς, για την "ιδεολογία" μας, για τη μουσική μας, για τη χώρα μας, οτιδήποτε έχει να κάνει με μας. Μετά παύει να είναι αστείο ή ωραίο και φυσικά δεν ακούμε ποτέ την άλλη πλευρά, ότι επιχειρήματα και να μας δώσουν γιατί φυσικά μόνο εμείς έχουμε δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/11/14 22:29

    Μάλιστα.

    Ο "τζιμάκος" είχε δείξει τις φασιστοαντιλήψεις του απο πέρυσι που πήγε στην φρένεια. Απλά θέλει θράσος να επικαλείται τους αναρχικούς, μιας και οι μόνοι αναρχικοί που παίζει να τον "θαυμάζουν" ακόμα, είναι η αληταμπούρικη πιτσιρικαρία.Καμιά σοβαρή οργανωμένη συλλογικότητα δεν τον θεωρεί έστω και κεντρώο.

    Όσο για τους συριζαίους αρθρογράφους, ο μόνος λόγος που μερικοί του είπαν "άντε γαμήσου", είναι επειδή τα έχωσε και στον σύριζα. Αν τα έχωνε μόνο στο κκε, θα ήταν μια χαρά.

    Υ.Γ- Υπάρχει πρόβλημα στην αριστερά? Σύμφωνοι. Το πρόβλημα είναι ότι ακροδεξιοί σαν τον τζιμάκο θεωρούνται αριστεροί, και ότι ο σύριζα θεωρείται ριζοσπαστική αριστερά.

    Oblivion

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir