Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Μαΐου 31, 2015

Περι της Παναριταινας ανάλυση

Επειδής μάλλον στο σχετικό ποστ δεν εγινε σαφες αυτο που θελω να πω, βλέποντας τα σχετικά σχόλια σε facebook και twitter μιας και εδώ σνομπάρετε να μου σχολιάσετε :), ας το κάνουμε ταληράκια.

Το πρόβλημα με την Παναρίτη δεν ειναι προφανως η ....έλλειψη εμπειρίας της, οπως καταγγέλει το ανεκδιήγητο Ποτάμι ("Από την πλευρά του, το Ποτάμι, εκφράζοντας επίσης την αντίθεσή του στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη τονίζει ότι ο εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ θα έπρεπε να έχει «πολύ περισσότερα προσόντα από την πρώην βουλευτή Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου»" κλατς), μιας και τα προσόντα της ειναι υπεραρκετά για τη θέση, ίσως μάλιστα να ειναι η πιο ...προσοντούχα ελληνίδα αυτή την περίοδο μιας και εχει κάνει καρριέρα σε τέτοιες θέσεις πριν ασχοληθεί με την πολιτική. 
(παρεμπιπτόντως η ανακοινωση αυτή μας δείχνει και το πολιτικό iq του Ποταμιού το οποιο μάλλον νομίζει πως η πολιτική ζωη της χώρας αρχίζει με την ίδρυσή του, ή έστω ενα δυο χρόνια πιο πριν)

Το πρόβλημα με την Παναρίτη λοιπον δεν ειναι η απειρία της ή η έλλειψη προσόντων, αλλά αντιθέτως, ειναι η ....υπερβολική εμπειρία της.

Επίσης δεν ειναι (τόσο) πρόβλημα ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός που καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ (στο ίδιο λινκ) μιας και:
α) ο ορισμός του πολιτικού τυχοδιωκτισμού ειναι το ΠΑΣΟΚ και οι κατά καιρούς μεταγγραφές του. Οταν έχει, απο την θέση του ισχυρού, αφαιμάξει από την αριστερά για χρόνια και χρόνια στελέχη, συνθήματα και "αθώους" ψηφοφόρους για να τα μετατρέψει όλα στον απόλυτο πολτό της δηθενιάς και της κλαψομαγκιάς που συνιστά διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ, ε τότε νομίζουμε πως μπορεί να ξεπληρωθεί με το ίδιο νόμισμα τώρα που παραπαίει. Διοτι βεβαίως δεν κλωτσάμε αυτούς που ειναι κάτω, αλλά....μερικές φορές, ρε μερικές φορές κάποιοι παίρνουν αυτο που τους αξίζει.
β) Θεωρητικά η Παναρίτη ειχει διαφωνήσει με καίριες πασοκικές πολιτικές επιλογές και είχε αποπασοκοποιηθεί εδω και τουλάχιστον 3 χρόνια.
γ) Ας μας πουν οι πασοκοι τι γινεται με τον μή τυχοδιωκτισμό του κάθε Λοβέρδου, Φλωρίδη και λοιπων και μετά ας έρθουν να μας κάνουν κήρυγμα
δ) Οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ για ανάλογες θέσεις ήταν είτε υπό το κριτήριο της απομάκρυνσης ενοχλητικών δελφίνων, είτε συνταξιοδότησης αποτυχόντων υποψηφίων (πχ η περίπτωση Παπουτσή), οπότε διαχρονικά οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ μπορούν όλες να πεταχθούν στα σκουπίδια.

Το πρόβλημα της υπερβολικής εμπειρίας της Παναρίτη, μπορεί να ιδωθεί (αισιοδοξα) υπό το πρίσμα πως τώρα, από θέση που καλείται να υπηρετήσει την ελληνική πολιτική και όχι την πολιτική της Παγκοσμιας Τράπεζας, ισως να μπορεί να επηρεάσει θετικά προς την υποθεσή μας τους παλιούς της γνωστούς εκεί μέσα μιας και όλοι αυτοί (ΔΝΤ, ΠΟΑ,Π.Τ.) ειναι μια κλικα.

Ειναι προφανές πως οι δουλειές του υπαλλήλου ενός Θεσμού και του αντιπροσώπου μιας χώρας στο Θεσμό ειναι διαφορετικές. Θεωρητικά, ο αντιπρόσωπος συνδιαμορφώνει την πολιτική την οποια υπηρετεί ο υπάλληλος. Γι αυτό και έγραψα πως όποιος και να ήτανε στην θεση της Παναρίτη στο Περού τα ίδια θα έκανε. Φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση να προκρίνει τον αμερικάνικο τρόπο επιλογής και αποστολής στελεχών, παίρνοντας τους κατάλληλους από άποψη εμπειρίας λομπίστες και βάζοντάς τους στον χώρο που ανδρώθηκαν επαγγελματικά απλά τώρα τους ζητά να υπηρετήσουν την δική της πολιτική. Ενα τέτοιο επιχείρημα ειναι οκ απο γενικής άποψης μιας και ένας τύπος που είναι ικανός γενικως και έχει και γνώση των εσωτερικών διεργασιών μιας κατάστασης, μπορεί να κληθεί να μπει μέσα εκ νέου, αλλά να κάνει άλλη δουλειά αξιοποιώντας τις γνωριμίες και τις γνώσεις του.


Ποιο ειναι το πρόβλημα λοιπόν;

Το πρόβλημα ειναι πως ο Συριζα το έχει παρακάνει. Σε όλες τις μή αιρετές πολιτικές θέσεις που μαθαίνουμε διορισμους πάντα μπαίνουν πρόσωπα που δεν έχουν σχέση ουτε με την αριστερά, ούτε με τον Συριζα ούτε με τίποτα. Μπορεί οι επιλογές θεωρητικά να  είναι ορθολογικές, αλλά ο μέσος ψηφοφόρος αρχίζει και αναρωτιέται τι σκατά θα αλλάξει με τον σύριζα και τι σχεση έχουν τα (ισως ικανότατα) πρόσωπα του κάθε Ταγματάρχη και της κάθε Παναρίτη με τον μέσο συριζαίο αλλά και με την αλλαγή άσκησης πολιτικής για την οποία εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απο τις εποχές του 3% ο Συριζα παινεύταν πως ειχε και στελέχη (οντως απο άποψη πτυχίων και άκαυτων προσώπων ήταν πολύ μπροστά) και ιδεες και προτάσεις. Αντ αυτού βλέπουμε μια διαρκή επιλογή προσώπων που θελημένα ή άθελα έχουν ταυτιστεί με άλλες πολιτικές. Κάτι τέτοιο δεν ειναι απλά πασοκισμός ειναι ποταμισμός του αισχίστου είδους.

Ο Πάκης και η διατήρηση Αβραμόπουλου
Ο Κουρουπλής
Ο Ταγματάρχης
Ο Ρουμελιώτης
Ο Σαγιάς
Η Παναρίτη


και κάμποσοι άλλοι που μπορεί να υπάρχουν και να τους ξεχνάω. Ειναι όλοι ισως καλές επιλογές (μεμονωμένα), ικανές και έμπειρες. Για καμία από αυτές μεμονωμένα δεν αξίζει τον κόπο να γκρινιάξει κανείς (όπως γκρινιάξαμε όλοι για την τιμητική "αποστρατεία" του πανάσχετου με το θέμα Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα), δεν υπάρχει δηλαδή στα σοβαρά αμφιβολία πως μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.
 Καμια απο αυτές τις επιλογές όμως δεν σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής και θέασης, καμία απο αυτές δεν εχει αριστερό προφίλ, καμία απο αυτές δεν άνηκε στο 3% των αριστερών που έφαγαν για μια ζωή τα σκατά του ΝΔΣΟΚ, καμία από αυτές δεν αναδείχθηκε από τα κάτω προς τα πάνω στις εντονότατες κοινωνικές διεργασίες που έλαβαν χώρα από το 2010 μέχρι σήμερα και, τελος πάντων ο ριζοσπαστισμός τους αγνοείται, όπως επίσης, στα σοβαρά τώρα, και η προσωπική τους ικανότητα. Γιατί αν ήταν όλοι τόσο ικανοί, το ΝΔΣΟΚικό τους άθροισμα δεν θα είχε φέρει την χώρα σε αυτά τα σκατά. Θα προτιμούσα όλες αυτές οι θέσεις να προέρχονταν από άκαυτους ανθρώπους, από νέους στην πολιτική ή έστω από παλιά συριζικά στελέχη (με την προφανή εξαίρεση του Στρατούλη και των στρατούλων που υπάρχουν διαπαραταξιακά). Ο Τσίπρας είναι ο ίδιος νέος και αδοκίμαστος στην διακυβέρνηση και όμως ο λαος τον εμπιστεύτηκε, για ποιο λόγο ο ίδιος εμπιστεύεται όλα αυτά τα καμένα χαρτιά; Τι περιμένει ο Τσίπρας για να κάνει κάτι που να καταλάβει ο μέσος Ελληνας πως ο τρόπος άσκησης της πολιτικής αλλάζει; (αλλάζει ομως; ελα ντε!)


Επίσης, όπως έγραψα και παλαιότερα, η δικαιολογία των ΑΝΕΛ πρέπει κάποτε να τελειώσει. Δεν μπορεί οι 149 έδρες να αγονται και να φέρονται από την μαλακία μιας δράκας ακροδεξιών λαλημένων, τους οποιους μεν έχει ανάγκη, αλλά όχι και τόσο πια μιας και διαφαίνονται ήδη και άλλοι προθυμοι σφουγγοκωλάριοι απο διάφορα κόμματα. Υπάρχουν τομείς όπου ανέξοδα μπορει να διαφανεί μια στροφή στην πολιτική (παρελάσεις, υποδοχή "αγίου" φωτός και ....οστών, γάμοι ομοφυλων ζευγαριών κτλ) και αντ' αυτού έχουμε μια στροφή σε πολύ πιο συντηρητικές από τις επικρατούσες πασοκικές πολιτικές. Η δικαιολογία των ΑΝΕΛ πάλιωσε και αναγκαστικά προβάλει η πιο λογική εξήγηση πως μάλλον το Μαξίμου (ποιος συριζα;) τα γουστάρει αυτά μιας και φαίνεται να έχει πάρει (το Μαξίμου) την απόφαση να γειώσει τον κόσμο και να μας κάνει όλους ΠΑΣΟΚ με το ζόρι.

Η άλλη δικαιολογία που μπορεί να προβληθεί ειναι πως ειμαστε εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης γι αυτο και η κυβέρνηση διστάζει να σπάσει πολλά αυγά ταυτόχρονα. Αυτο ομως ειναι κακη συνταγή διοτι αφ' ενός πάντα θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ετσι ειναι η ζωή, και αφ' ετέρου αμα ήτανε να είμαστε αριστεροί μόνο σε καταστάσεις ευμάρειας τότε θα ήταν εύκολο και θα ήταν αριστεροί όλοι. Το φαινομενο flexibility της κυβέρνησης μπορεί να ονομαστεί και διαρκής άτακτη υποχώρηση σε επίπεδο συμβολισμών, περα την ηδη διαφαινόμενη υποχώρηση σε επίπεδο καθαρής πολιτικής.

Ταυτα και μένω

Love & kisses
Zaphod


16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/15 11:36

    Τώρα σχεδόν συμφωνώ.

    Με τη σχηματική παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑς πυροβολεί εαυτόν στο πόδι με κάθε τέτοια τοποθέτηση.

    ecpoir

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο ειναι το ζητημα. Οτι θεωρεί πως ΔΕΝ το κανει. Δηλ θεωρεί πως αυτες οι κινησεις ειναι προς το συμφερον της. Για μενα ειναι αδιαφορες περαν του συμβολικου.

    Στο τελος τελος μπορει η καθε Παναριτη ειλικρινα να αλλαξει γνωμη και να ειναι ικανη στην προασπιση μιας αλφα πολιτικής.

    Για μενα πυροβολισμοι στα ποδια ειναι οι κομματικες πειθαρχίες, η απομονωση του Μαξιμου απο την κοινωνια (αν θυμασαι τα έσουρνα γι αυτο στον Σαμαρα σχεδον εξαρχης), και η καθυστερηση αλλαγης εφαρμογης σε πραγματα που ειναι οικονομικως ουδετερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο καίριο ερώτημα αν ο Συριζα πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ πρόσκαιρα για να πάρει τις εκλογές και να σώσει ότι σώνεται και μετά να προσπαθήσει να στρέψει τον όγκο του κόσμου αργά προς τα αριστερά ή απλά να γίνει ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι η ζωή είναι ωραία, κάποιοι φαίνεται να επιλέγουν (ή να είχαν πάντα επιλέξει;) το 2ο

    και αρχίζω να σκέβομαι ότι η διαπραγμάτευση παρατείνεται τεχνητά ώστε να δεχτούμε αμάσητο ότι έρθει αλλά και κανείς να μην αντιδράσει στις εν τω μεταξύ καφρίλες (Ταγματάρχη, Παναρίτη κλπ) γιατί "αυτά θα κοιτάμε τώρα";

    να προβληματιστούν οι "σύντροφοι" γιατί η πρώτη 4ετία του ΠΑΣΟΚ νομίζω έχει να επιδείξει πολύ πιο "αριστερά" επιτεύγματα

    χρήσιμη πληροφορία: ο Τσακνής ήταν μέχρι πρόσφατα και μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ

    κοινώς σκατά από παντού...όποιος βρει ΕΝΑΝ γαμημένο διορισμό του ΣΥΡΙΖΑ που να είναι ελπιδοφόρος, παρακαλείται να μας πληροφορήσει να το δούμε πιο αισιόδοξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια ένσταση σε όλα αυτά τα ονόματα που αναφέρεις, ποιοτικής φύσεως. Με τα προηγούμενα συμφωνώ καθοτι εχεις δικιο οτι οι επιλογές δεν είναι "αριστερές" και δεν υποδεικνύουν καμία κοσμοιστορική στροφή (αν και το επιχείρημα του "έχουμε πολλά άκαυτα στελέχη με πτυχία" δε λέει και πολλά, η εξίσωση έχει πολλούς περισσότερους παράγοντες. ). Η ένστασή μου ειναι λοιπόν στον Ταγματάρχη. Ο διευθυνων της ερτ ΔΕΝ είναι άνθρωπος που κανει πολιτική (όπως φαίνεται οτι θεωρούν διαφορα κυβερνητικά στελέχη). Είναι διαχειριστής, μανατζερ, οπως θες πες τον. Και αυτούς ΔΕΝ τους επιλέγεις με βάση τι ψηφιζουν, αλλα με βάση το βιογραφικο. Στην Ελλάδα απο οσο ξέρω τέτοιοι μανατζερ ειναι 3-4; βαρια 5. Το πρόεδρο, ναι επέλεξέ τον ξερωγω με πολιτικά κριτήρια ( και πάλι λίγο τραβηγμένο). Αλλά εναν διαχειριστή, τον επιλέγεια ξεκάθαρα με το ν μπορεί να .. διαχειρίζεται. Και με μια σύντομη αναζητηση στο βιογραφικο του ταξίαρχου, τον είδα να είναι ικανός στη δουλει του. Το να βαραίνει τη διαδικασία της επιλογής περισσότερο το τι ψηφιζε ή ψηφιζει, από τα αποδεδειγμένα προσόντα του ( εκτος και αν το σιβι ειναι μουφα και μου διαφεύγουν δεδομενα, δεν ειμαι και γνωστης του θεματος) θυμίζει εποχές που θα έπρεπε να παρέλθουν ανεπιστρεπτί. Ο Σύριζας και ο κάθε σύριζας θα πρέπει να καταλάβει οτι καιρός είναι να περάσουμε στο μοντέλο "τα τυπικά σου προσόντα είναι ισχυρότερα από την πολιτική σου ταυτότητα". Αν η πολιτικη σου ταυτοτητα δε, επηρρεάζει αρνητικά τα προσοντα σου, οκ γεια χαρά. Η "συνέντευξη" που πήραν στον Ταγματάρχη η Ζωή κ η Ρέιτσελ ήταν παρωδία και απαστράπτον μνημείο κομισσαριότητας και έκδοσης πιστοποιητικού φρονημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για κατσε ρε, το ιδιο επιχειρημα στεκει και για την Παναριτη αμα ειναι ετσι. Διοτι οικονομολογο ζηταμε και εμπειρο σε αυτα και η Παναριτη εχει και τα δυο. Ειπα πως πιθανον για κανενα απο αυτους μεμονωμενα να μην υπαρχει ενσταση σε επιπεδο ικανοτητας. Η ερωτηση ειναι γιατι να τους βαλεις.

    Γιατι να μην δωσεις πχ στην ΕΡΤ αυτοδιαχειριση στους εργαζομενους (και αν θες να γινω και κακος να εχεις και περικοπες στους μισθους αν η επιχειρηση ειναι ζημιογονα ή αλλιως μπονους αμα ειναι κερδοφορα) και να τον δωσεις σε εναν ανθρωπο που εχει ψιλοταυτιστει με τον πασοκισμο στα ΜΜΕ;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι στέκει και για την Παναριτη απλά εκείνη είναι πολιτικό πρόσωπο, ως εκπρόσωπος χώρας στο δντ οποτε μπορεις να επιλέξεις "δικό" σου, άνθρωπο και ας έχει λιγότερη εμπειρία.Η ΕΡΤ ΔΕΝ είναι το κανάλι της κυβέρνησης για να μπορείς να κανεις κατι τέτοιο εύκολα. Και για τον Ταγματάρχη συγκεκριμμένα τι σημαίνει "έχει ψιλοταυτιστεί με τον πασοκισμό" στα ΜΜΕ; Έχουμε κανα σκάνδαλο πάνω του; (δεν ξέρω, ρωτάω ειλικρινα) έχουμε διορισμούς , προμήθειες, μιζες κλπ; ή απλά δούλευε ως μανατζερ επι πασοκ οποτε καιγεται; και ο Τσακνής προεδρος ΑΕΠΙ που ναι το πιο χυδαιο λομπι εβερ ηταν, αλλα επειδή έχει αριστερούς στιχους οκ; για αυτο λεω, στη φάση του κρατικού καναλιου, θες μη πολιτικη επιλογη επειδη δεν ειναι πολιτική θέση. Στο ΔΝΤ αντιθέτως ΘΕΣ πολιτικη επιλογη αν μπορεις κΙ αν εχεις υλικο ( εκτος αν περισσεύουν τιποτα λιμα στυλ Στρατούλη, οπότε ναι οκ στελνεις παναριτη μη γινεις και τελειωα ρομπα)

      Διαγραφή
    2. Οσον αφορά την αυτοδιαχειριση, μέσα. Με τη δικλειδα ασφαλείας που αναφέρεις και που δεν ειναι καθολου κακια. Γιατι στην εποχη του δεν υπάρχει μια, δε μπορεις να πεις "οκ παιδια καντε ο,τι γουστάρετε κ αμα μπαινετε μέσα, θα τ συμπληρώνουμε εμεις".. λογικο ειναι να είναι το οποιοδηποτε διαχειριστικο σώμα υπεύθυνο των πράξεών του. Α και για τον Ταγματάρχη το ιδιο." Αν το μαγαζι μπαινει μέσα, περικοπές θα γινονται απο πάνω προς τα κάτω κύριοι"

      Διαγραφή
  6. Απο ο,τι διαβάζω τώρα και αν αληθεύει, η Παναρίτη αρνήθηκε ( τρελλή τρικλοποδιά) . Για να δούμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. αυτοδιαχείριση με τους συγκεκριμένους τύπους (ΕΡΤ) δεν γίνεται

    2.η εθνική τουβού δεν είναι μπίζνα να βρούμε μάνατζερ...είναι υπεύθυνη για την εμπέδωση πολιτισμού, ήθους, ύφους, τρόπου σκέψης κλπ στον πολύ κόσμο

    ουσιαστικα "διαμορφώνει" (ή τεσπα, προσπαθεί) τους αποκάτω...σε περίοδο πνευματικής χρεωκοπίας όπως αυτή που διανύουμε προφανώς δεν θα βάλεις έναν χαρτογιακά παρατρεχάμενο του προηγούμενο συστήματος που τα έκανε έτσι...αμα είναι έτσι να βάλουμε και τον κωστόπουλο που πουλάγανε τα περιοδικά του, πρόγραμμα πάολα-παντελίδη-σφακιανάκη, δίωρη εκπομπή τσουκαλά, να φέρουμε πάνια-φώτη/μαρία-γυναίκα ευαγγελάτου και βίκι παγιατάκη και οκ...εκπληρώσαμε την αποστολή προς το έθνος, είμαστε "ανταγωνιστικοί"

    ("σκότωσε τον τζήμερο που έχεις μέσα σου, σκότωσε τον τζήμερο πριν είναι αργά")

    και τελοσπάντων η σκέψη είναι απλή: το προηγούμενο σύστημα ήταν σκατά και εσύ έρχεσαι πρώτη-φορά-αριστερά να τα αλλάξεις όλα...και τι λες; κάτσε να δω τι βιογραφικά έχετε δλδ ποιοι έχουν καταφέρει να σταδιοδρομήσουν στο προηγούμενο σύστημα που εγώ ο ίδιος λέω οτι είναι σκατά/διεφθαρμένο/διάτρητο κλπ ...α μάλιστα...ποιοί έχουν καλό σιβί λοιπον; οι λακέδες των προηγούμενων (οποία έκπληξη)...ε εσείς κάνετε...

    τότε ρε ζώο τι σε βγάλαμε να αλλάξεις; σώβρακο;

    είναι σαν να γίνει επανάσταση μετά από χούντα 40 χρόνων και μετά να ζητάμε βιογραφικά να δούμε π.χ. ποιον θα κάνουμε μπάτσο...α ναι αυτόν που έχει εμπειρία να μας δέρνει 20 χρόνια...έχει καλό σιβί...

    και καλά ο μπάτσος και οι φίλοι του αυτό θα προπαγανδίσουν γιατί τους συμφέρει...

    δεν μπορεί να τα λένε όμως και παραέξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε κλάμπανε, στο κομμάτι του πολιτισμου και της ποιότητας και της κουλτούρας και του προγράμματος είναι ο Τσακνής τσιφ. Αλλά επειδή το μηχάνημα εκτός από πολιτισμό που προφανώς και πρέπει να προωθεί, να ενισχύει κλπ κλπ, είναι ΚΑΙ μπίζνα, χρειάζεσαι και ενα μανατζερ για αυτο το κομματι. Και επειδη ξαναλεω ΔΕΝ ειναι πολιτικο πρόσωπο ο γαμημένος ο διαχειριστής, αν είναι ανθρωπος που δεν έχει κλέψει, δεν έχει λαδώσει και δεν δεν δεν, ναι τον βάζεις. Αλλιώς αμα κρίνεις αποκλειστικά απο το όποιο πολιτικό φρόνημα είσαι ο πιο δεξιός αριστερός του σύμπαντος. Οι αναλογιες με τους μπάτσους είναι straw man επιχείρημα κ το ξέρεις. Μην κάνεις συνδικαλιές :-p
    ( για να σου κανω το ιδιο επιχειρημα αναποδο : ο καλυτερος καρδιοχειρουργος του κοζμου ειναι ο Μήτσος, φανατικος πασοκος. Εσύ προτιμάς να σου εγχειρήσει τη γυναίκα ο Στρατούλης επειδή δεν είναι; :-p ) (ξέρω οτι ο στρατούλης ειναι δικηγορος .περιπου. αλλά είπαμε, "straw man" )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτά είναι κλασσικά προβλήματα που τα ψιλοέχουμε λυμμένα ρε οι αποδώ...οι πιο μάχιμοι στα ενδοκομουνιστικά (μπορεί να) θυμούνται ότι η γραμμή στα πρώτα ΚΚ καθεστώτα (και αντάρτικα και οργανώσεις κλπ) ήταν οτι ο καλός κομμουνιστής μπορεί να είναι καλός σε όλα...δλδ ήσουνα εσύ βοηθός πιστολάκι κομμώτρια, σε όριζε το κόμμα καρδιοχειρούργο καθότι ήσουνα ο πιο έμπειρος με ψαλίδια (δεν έχουμε άλλον), όφειλες να είσαι/γίνεις καλός καρδιοχειρούγος, τέλος....με ότι αυτό συνεπάγεται (ενίοτε λειτούργησε και ως έμμεσος τρόπος εκκαθάρισης καθότι άμα δεν ήσουνα, μπορεί και να έφευγες)

    αυτή η προβληματική/λογική ξεκινάει όμως από την παραδοχή που περιέγραψα παραπάνω + ότι υπάρχει και σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας/εμπιστοσύνης του οποιουδήποτε από το προηγούμενο καθεστως (δλδ, στο παραδειγμά σου, θα την στείλει αδιάβαστη τη γυναίκα σου απλά γιατί είναι μια παλιοκομουνίστρια...γιατί για τέτοια άτομα μιλάμε, αλλιώς δεν θα ήταν εκεί που ήταν....άρα καλύτερα με τον βοηθό πιστολάκι κομμώτρια και ότι καταφέρει)

    να το κάνω συγκεκριμένο το παράδειγμα: όλοι ψιλοδέχονται οτι υπήρχε κομματικός δάκτυλος στην παλιά ΕΡΤ...συνεπώς ο κάθε ταγματάρχης που ήταν τότε, δεν είχε τα άντερα να τον κόψει/αντιταχθεί/καταγγείλει κλπ

    *προσοχή δεν μπαίνω στην διαδικασία να βγάλω εδώ αναφορά για διάφορα κουλά που έκανε/έχει πει/γράψει ο συγκεκριμένος...το πάω πιο γενικά/αφηρημένα...συνεχίζω:

    άρα και στον επόμενο συριζαίικο δάκτυλο είτε θα πει ΟΚ (παπαρολογίες του τύπου: δεν θα υπάρξει ποτέ δάκτυλος είναι α) ηλίθιες β) άνευ ενδιαφέροντος) είτε θα βγει να σκούζει για να μας πείσει για το πόσο καλύτεροι είναι/ήταν οι φίλοι του τα ζώα (antonis, adonis klp)...κοινώς loose/loose η κατάσταση για εμάς, το μόνο ίσως θετικό για την κυβέρνηση όμως (όχι για σένα) οτι έχει +1 λαμόγιο/yesman

    και ξαναλέω:άμα είναι έτσι τότε πως θα ξεφορτωθούμε τις στρατιές λαμογιών που έθρεψε και εξόπλισε με τίγκα χαρτάκια/εμπειρία/προυπηρεσία το μέχρι πρότινος χάλι;

    δεν είναι αυτή η λογική...το λογικό είναι να στραφείς μεν σε ανθρώπους με προσόντα όσο το δυνατό κοντύτερα στο job description (το οποίο μπορεί και να σημαίνει βοηθό πιστολάκι κομμώτρια για γιατρό), τα οποία όμως θα τα εξετάσεις απο πλευράς στάσης ζωής/ιστορίας/πρακτικής/διαδρομής στο "κίνημα" κλπ κλπ

    γνωρίζω οτι τα νεοδεξιά ποταμίσια αυτιά βγάζουνε φλύκταινες με κάτι τέτοια, ξεχνάνε όμως πολύ βολικά ότι το να έχεις μεγάλα επαγγελματικά "παράσημα" στον καπιταλισμό (και μάλιστα σε κρατικοδίαιτο βυσματικό καπιταλισμό) απλά σημαίνει ότι έχεις διαδρομή στο εκεί "κίνημα"..η ίδια λογική είναι, απλά η κυρίαρχη ιδεολογία έχει περάσει τα δικά της αξιώματα ως γενικά αξιώματα (στα περισσότερα κεφάλια)

    δεν είναι έξυπνος/καλός/γαμάτος/διάνοια όποιος τελειώνει το harvard, τι να κάνουμε τώρα...και ο γιωργάκης το τελείωσε...τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να συνεισφέρω κ εγώ λιγάκι στην συζήτηση...

    έχει βάση η λογική, που θέλει να βάζεις ανθρώπους με πείρα σε ανάλογες θέσεις κ στο κάτω κάτω, γνωρίζουν (σχεδόν!) όλοι τι ακριβώς είναι αυτά τα ευαγή ιδρύματα κ τους ανθρώπους που τα στελεχώνουν.
    Κατά συνέπεια, κάποιος που έχει θητεία στην εξάσκηση των μνημονίων στον δοκιμαστικό σωλήνα της Λατινικής Αμερικής, μπορεί με το κατάλληλο "πακέτο μαρουλιού" πάντα, να προωθήσει τις ιδέες σου κ τα συμφέροντα της χώρας.
    Δεκτό. Κ εάν δεν δοκιμαστεί, μιλάμε όπως οι οικονομολόγοι, ως άλλοι αμπελοφιλόσοφοι.

    Στην τελική, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, έχουμε φάει στην μάπα κάτι ΠΑΣΟΚους ολκής, όπως ο Σαγιάς, ο Κουρουπλής, ο Μιχελογιαννάκης κ ουκ έστι τέλος. Αλλά αυτούς επειδή κάνουν περιφορές λειψάνων κ καταπραΰνουν το πόπολο, τους καταπίνουμε αμάσητους, ενώ την Παναρίταινα την εξωβελίζουμε στο πυρ το εξώτερο, γιατί "ήταν του ΓΑΠ"! Παρένθεση: κ ο Παπακωνσταντίνου του ΓΑΠ ήταν, αλλά μια χαρά την γλύτωσε, ούτε κλήση για παράνομο παρκάρισμα να είχε πάρει. Κ δεν άνοιξε μύτη...
    Άρα, κάτις πταίει μ' εμάς(τον κυρίαρχο λαό), γενικότερα!

    Πάντως, το θέμα αυτό, μας άφησε χρόνους, καθότι η Παναρίτη το έπιασε το υπονοούμενο κ την έκανε μ' ελαφρά, πριν οι παλαιολαϊκοΠΑΣΟΚοι τα κάνουν μπάχαλο!

    Επί του προκείμενου όμως, τείνω να συμφωνήσω με το dion!
    Το σύστημα ήταν σάπια κ αν θυμάμαι καλά, αυτό που ευαγγελιζόταν ο ΣαρπΙστ κ ο Σύριζας εν γένει, ήταν πως έρχεται ν' αλλάξει εξολοκλήρου κ εκ βαθέων αυτό το νοσηρό περιβάλλον. Είχε κ το συγκριτικό ηθικό πλεονέκτημα της "πρώτη φορά Αριστερά".
    Μέχρι στιγμής, έχουμε δει κάτι φληναφήματα, αλλά ουσιαστικές τομές/αλλαγές, ούτε λόγος! Κ μιας κ τυγχάνει να έχω μια μικρή εικόνα από κάποιες δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι στιγμής πράττει το ακριβώς αντίθετο.
    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΗΔΙΚΑ, όπου αφίσα που κυκλοφορεί γράφει:"το ΠΑΣΟΚ μας έφερε τον Σφυρόερα, η ΝΔ τον Χάλαρη κ ο ΣΥΡΙΖΑ κ τους δυο"! (Πρόεδρος κ Διευθύνων Σύμβουλος!φτιάχνουμε κ νέες θέσεις εργασίας!)
    Καλά τα πτυχία, καλές οι επαγγελματικές πορείες, αλλά όταν θέλεις ν' αλλάξεις το μοντέλο διοίκησης, δεν διαλέγεις από το καφάσι που παράγουν οι προηγούμενοι! Γιατί μην ξεχνάμε, πως η "δημιουργία στελεχών" (μέσω υποτροφιών, ιδρυμάτων κ.α.) είναι μια καλή μπίζνα που επιδίδονται αιώνες τώρα, τα κόμματα εξουσίας (βλέπε Μόσσιαλο, Παπαμιμίκο πχ)
    Να δώσω κ ένα παράδειγμα, για να γίνω κατανοητός
    Επί εποχής "μωρού της αλλαγής" aka Λαλιώτη, καταρτίστηκε η σύμβαση με την Χόχτιφ, για την κατασκευή του Ελ. Βενιζέλου. Αυτήν λοιπόν, την κατάρτισε ο άντρας της θειάς μου κ όποτε πας στο γραφείο, βλέπεις κρεμασμένα στους τοίχους φωτό, επαίνους, χρυσόβουλα, μπιχλιμπίδια κ.α. Εάν λάβουμε υπόψιν μας λοιπόν, που βρισκόμαστε σήμερα, μ' ένα αεροδρόμιο αισθητικής Γερμανικής αποθήκης(γιατί κ η αισθητική παίζει τον ρόλο της! Κ όποιος δε το πιστεύει, ας επισκεφθεί το Μαλπένσα ή το Λινάτε στο Μιλάνο, που ανακαινίστηκαν λόγω της EXPO2015!), τα υψηλότερα τέλη αεροδρομίου στην Ευρώπη, κέρδη ρεκόρ, κανόνι στους τοπικούς φορείς, κανόνι στους φόρους κ ο κατάλογος συνεχίζεται... Αυτόν, λοιπόν, τον άνθρωπο, θα τον επανεπέλεγες ώστε να σου καταρτίσει τις συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στη FraPort, επειδή έχει την εμπειρία/τεχνογνωσία του Ελ.Βενιζέλος???
    Κ αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα... εάν το αναγάγεις μάλιστα, στην μεγαλύτερη εικόνα του ξεπουλήματος κάθε παραγωγικού τομέα, τραίνα, λιμάνια, ενέργεια, δίκτυα κτλ, τότε αντιλαμβάνεσαι πως το γλέντι συνεχίζεται, όπως ακριβώς στις τελευταίες σελίδες του Αστερίξ...μ' εμάς να κάνουμε τ' αγριογούρουνα...

    Αυτά τα ολίγα κ καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @διον & εσταριαν
    Το προβλημα ειναι παρομοιο με αυτο που συνανταμε στις αλλαγες καθεστωτων γενικως.
    ΑΠο την μια θες να διωξεις την παλια νοοτροπια (και σε επιπεδο προσωπων) απο την αλλη
    α) δεν θες να κατηγορηθεις για ρεβανσισμο, τουλαχιστον οχι πολυ και
    β) εχεις την "ηθικη" υποχρεωση να παρεις τους καλυτερους
    Πραγματιστικα: τα λαμογια του παρελθοντος εχουν αποδειξει ακριβως αυτο, πως ειναι λαμογια, οποτε η νεα εξουσια κοιταζει να τους εγκολπωσει διοτι οι δικοι της ειναι ιδεολογοι κ τους φοβαται

    Σε κάθε περίπτωση θεωρω πως υπήρχαν καλύτερες επιλογες για γγ του Πρωθυπουργικου γραφειου απο τον Σαγια και μανατζερ γενικως απο τον Ταγματαρχη

    @Makien
    Δεν εχω να προσθεσω κατι, συμφωνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μη λέτε χαζά...δλδ άμα γίνει επανάσταση, οι επαναστάτες θα (πρέπει να) φροντίσουν να μην κατηγορηθούν για ρεβανσισμό και να νιώθουν την ηθική υποχρέωση να πάρουν τους καλύτερους;;;;;;;;;;;

    το "θα γίνει επανάσταση χωρίς να σπάσει τζάμι" της Αλέκας, είναι λιγότερο αστείο

    προσοχή: δεν μιλάμε για χαμηλομεσαίες στελεχιακές θέσει...μιλάμε για ανώτατες θέσεις που σε διορίζει η πολιική ηγεσία

    δλδ οκ ντάξ οι συριζαίοι είναι νερόβραστοι...μπορεί κανείς να φανταστεί να παίρνει την εξουσία το ΚΚ και να βάζει τον Ταγματάρχη στην ΕΡΤ;
    (όχι στην ΕΡΤ σιβηρίας, στην κανονική)

    υπάρχει έστω και 1 που να θεωρεί κάτι τέτοιο πιθανό;όχι ε; γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χτεσινος διάλογος που έφερε στην δημοσιότητα η Δίκη (σκάι) με Κοτσώνη (αυτόν με τους 2 τόνους ηρωίνη) και έναν Λάμπη που η δίκη υποστηρίζει οτι είναι ο Ταγματάρχης...ο διάλογος αναλώνεται στις συμβουλές του Λάμπη να τα πούνε από κοντά γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στα τηλεφωνά του

    και αν είναι πράγματι ο Ταγματάρχης, εγώ δεν λέω οτι είναι πρεζέμπορας αλλά τι δουλειά έχει βάσει CV να μιλάει ένας υποτίθεται επαγγελματίας/σπεσιαλίστας των καναλιών με έναν εφοπλιστή/παρατρεχάμενο Μαρινάκη και (απότι φαίνεται) πρεζέμπορο, στα τηλέφωνα και μάλιστα να του λέει να τα πούνε και από κοντά γιατί δεν ξέρεις ποιος ακούει;

    μήπως να καταλάβουμε λίγο καλύτερα πως χτίζεται το σιβι και να ξεκολλάμε σιγά σιγά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @διον
    Ολα αυτα σωστα αλλα ΔΕΝ εγινε επαναστα, εκλογες γίνανε!

    Χωρις αυτο να σημαινει πως δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

    Ειμαι σιγουρος πως και καλοι και πολλοι και α-στιγματισμενοι μανατζαρεοι υπαρχουν, αλλα ειναι και αυτο το wanna be πασοκ του συριζα που προβληματιζει
    (hint: Σαγιάς)

    το 2ο σχολιο ειναι κουτσομπολιστικο κ δεν απανταω
    :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir