Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Τοπ της εβδομάδας

Τι να πρωτοπρολάβει να κράξει να σχολιάσει  κανείς; Παμε και ότι προλάβουμε

Ειδηση της ημέρας, της εβδομάδας και του μήνα: Χωρίς πολλά πολλά. Το Mega Channel πιάστηκε να κλέβει ρεύμα. Από την ΔΕΗ. Το Mega. Ουστ ξεφτίλες των ξεφτίλωνε!!



Ο ενημερωτικός φορέας της εβδομάδας: Ανοιξε η ΕΡΤ. Και για να δείξουμε ότι αλλάξαμε και μυαλό δεν βάλαμε, ξεκινήσαμε με τον εθνικό ύμνο, για να μην νομίσουν οι γριές πως μπήκαμε απότομα στον 21ο αιώνα και πάθουν κανα ταράκουλο. Παρηγοριά ότι ξεκινάνε και οι σταθμοί της ΕΡΑ, οποτε υπάρχει περίπτωση να παίξει στα ερτζιανα, για όποιον ασχολείται ακόμα με αυτα, και τίποτις πιο σοβαρό. Η υποψία πως θα βλέπουμε 24/7 συριζαίους καλεσμενους ακόμα και σε εκπομπές μαγειρικής, για να βγάλουν την χαρμάνα δύο ετών, ελέγχεται ως ανακριβής.
Ελπίζουμε μόνο να μην επαναληφθούν οι αμαρτίες της παλιάς ΕΡΤ, η οποία μόνο αγνή, άσπιλη και αντικειμενική δεν ήταν, τις οποίες στηλίτευε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανως η ΝΕΡΙΤ ήταν σαν ιδέα, αισθητική κτλ για τον πούτσο καβάλα, όπως και ο τρόπος με τον οποίο επιβλήθηκε, αλλά μην εξωραϊζουμε και την παλιά ΕΡΤ που για κάθε Κατσίμη έβγαζε δέκα Κεδίκογλου.
Πλάκα πλάκα παντως, με τα ειδησεογραφικά χάλια που εμφανίζει η ιδιωτική τηλεόραση ειναι πολύ πιθανόν η νέα ΕΡΤ να χτυπήσει πολύ χοντρες θεαματικότητες.

  Σχόλιο: ρε σεις αυτός ο μετεωρολόγος Καλλιάνος που δεν ειναι μετεωρολόγος αλλά μαθηματικός, εκτος και αν πήρε κανα νέο MSc στα γεράματα, πως τα καταφέρνει και επιβιώνει σε κάθε κλίμα και σε κάθε περίπτωση; Βυσματούχος (δεν το λέω εγω, ο κόσμος το λέει) στην Παλιά ΕΡΤ, παραπονεμένος για το "μαυρο" και το ξήλωμα, μέχρι που πήρε χαμπάρι πως αυτός δεν ...θα χαθεί, οποτε και ....χαθηκε μέχρι να μπει στην Νεριτ των προσκυνημένων, νέα ΕΡΤ. Που να ήταν και μετεωρολόγος. Σαν την Παναρίτη ένα πράγμα αλλά ....στο πιο μετεωρολογικό . Εχω την αίσθηση πως αν γίνει πυρηνικός πόλεμος οι μοναδικοί επιζήσαντες θα είναι ο Ozzy, οι κατσαρίδες και ο Καλλιάνος

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο Καλλιάνος μένει



Μας ψεκάζουν της εβδομάδας: Οταν βλέπεις τέτοια status σιγουρεύεσαι πως δεν μας ψεκάζουν. Μακάρι να μας ψέκαζαν:




Η της-φυλακής-τα-σίδερα-είναι-για-τους-λεβέντες της εβδομάδας: Βουλευτής της ΝΔ καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση για μή καταβολή δεδουλευμένων σε υπαλλήλους της.


Η αριστερή της εβδομάδας: Η Ραχήλ Μακρή. Κανεις νορμάλ αριστερός δεν συμπαθεί τον Πανουση, ως Υπουργό τουλάχιστον. Πολύ ΔΗΜΑΡίτης, πολύ νοικοκυραίος, πολύ πολιτικάντης για τα νορμάλ αριστερά γουστα. Σωστό αυτό. Να την βγαίνει όμως του Πανουση και να τον μετράει με το αριστερόμετρο η Ραχήλ Μακρή ("Μακρή σε Πανούση: Είσαι ντροπή για την Αριστερά") ε δεν το θέλει ούτε ο Μαρξ ούτε ο διάολος. Καλή, χρυσή και συμπαθής η Rachel αλλά η θητεία παρα τω Καμμένω δεν ξεχνιέται ετσι εύκολα.


Ο πικραμένος της εβδομάδας. Μουσική υπόκρουση από τριχορδο μπουζούκι, ατμόσφαιρα προπολεμικού τεκέ, ύφος Ξανθόπουλου (μάνα δεν μου κολάν τα ένσημα) και όλα αυτά για να σας βάλω στο mood:
Bενιζέλος: «Φεύγω πικραμένος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». Εγώ πάντως πιστεύω πως μόνο ο Βενιζέλος στεναχωριέται που φεύγει ο Βενιζέλος. Μόνο ο Βενιζέλος κατάλαβε το μεγαλείο του ανδρός Βενιζέλου ο οποιος Αφιλοκερδώς και Ανιδιοτελώς Α.Ε. διαφέντεψε τις τύχες μας τόσα χρόνια παίζοντας (στην κυριολεξία) την νομοθεσία στα δάκτυλα

Το Μνημόνιο-ειναι-ευλογία της εβδομάδας. Το 'παμε. Το Μνημόνιο ειχε και μερικές σωστές ιδέες οι οποίες ακόμα περιμένουν και θα περιμένουν και θα περιμένουν να υλοποιηθούν. Μια απο αυτές ήταν (;) και η κατάργηση των συντάξεων των .....θυγατέρων καποιων (δεν ξερω λεπτομέρειες, απλά το ακούω συνέχεια) δημόσιων υπαλλήλων. Οι οποίες ειναι κόρες μέχρι να γίνουν γιαγιάδες. Γυναίκες δεν γίνονται ποτέ. Αρκεί να μην παντρευτούν. Διοτι γυναίκα στην Ελλάδα σε κάνει ο γάμος και μόνο αυτός. Και οπως καταλαβαίνετε καμιά τους δεν παντρεύεται και έτσι μένουν εσαεί κόρες διότι αν παντρευτουν και ανεβάσουν level τότε χάνεται και η συνταξούλα. Διοτι το καλό μεταπολεμικό και μετεμφυλιακό δημόσιο, όταν σε προσλάμβανε (και μόνο με δόντι) και σε αποζημίωνε για την χίτικη θητεία σου στον εμφύλιο, φρόντιζε να τρώει η οικογένειά σου για πάντα. Η ισότητα που επέφερε το ΠΑΣΟΚ ειναι ότι έβαλε και άλλους στον μπεζαχτά αντί για τους χίτες και τους απόγονους των χιτών. Το να κόψουν τα παπαροεπιδόματα και τις παπαροσυντάξεις δεν πρέπει να πέρασε από το μυαλό κανενός. Αφορμή για το παρόν τοπ ειναι αυτό το άρθρο που διάβασα για την κατά τα άλλα συμπαθή Μαρία Σολωμού η οποια ειναι ευχαριστημένη ως επανάστα, κουλτούρα κετς, αλλά δεν ξεχνά να τσιμπάει καθε μήνα λεφτά από το δημόσιο τα οποια ποτέ δεν δούλεψε :
"H γνωστή ηθοποιός Μαρία Σολωμού είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις ανύπανδρων θυγατέρων στη χώρα μας που έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν μια μεγάλη σύνταξη από τον πατέρα τους μετά τον θάνατό του. Ο πατέρας της ήταν ανώτατος δικαστικός.

Και η ίδια μπορεί να εμφανίζεται σε δηλώσεις της ότι είναι κατά του γάμου, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει διόλου να λαμβάνει κάθε μήνα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περίπου 1.700 ευρώ, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα που δηλώνει στην Εφορία ως εργαζόμενη"

H αηδία της εβδομάδας. Χωρίς πολλά πολλά. Ενας αστυνομικός σκότωσε το παιδί του. Καλο ειναι να μην πολυασχολούμαστε, τι να πει κανεις, ας επιληφθεί η δικαιοσύνη. Βεβαίως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως όταν ένας Βούλγαρος σκότωσε το παιδί του παραασχοληθήκαμε με το "ανθρωπομορφο τερας", μαθαμε όλες τις λεπτομέρειες, φάγαμε το αιμα στην μαπα και λουστήκαμε το τι και πως και ποτε στα κανάλια. Αμα ομως εισαι μπάτσος ακόμα και οι δολοφονιες αντιμετωπίζονται με τακτ 


Τα καλά νέα της εβδομάδας. Θες κουτσά, θες στραβά, θες με ελλείψεις επεκτείνεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μια σαφή "ευρωπαϊκή" δέσμευση της χώρας που δεν έκαναν (απεναντίας μάλιστα, την πολέμησαν) οι "ευρωπαϊστες" του ΝΔΣΟΚ, αλλά έκαναν οι "αντιευρωπαϊστές" του Σύριζα και οι "φασίστες" και "ομοφοβικοί" των ΑΝΕΛ. Ομοφοβικοί ξομοφοβικοί όμως η ρύθμιση κατά πως φαίνεται θα περασει , τα ακούς κύριε Αθανασίου; Ίσως να ειναι η πρώτη νομοθετική πράξη της νέας κυβέρνησης που συνάδει 100% με τις ιδέες του Συριζα, ειναι  τύπου "ευρωπαϊκού κεκτημένου" και δείχνει πως μερικά βήματα που ειναι αυτονόητα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μια διακυβέρνηση ΝΔ δεν θα τα έκανε ποτέ.


Το Μνημόνιο-ειναι-ευλογία της εβδομάδας 2. Στις υποχρεώσεις των προηγούμενων Μνημονίων ειναι και η απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρκάκων. Ήτοι η ελευθερία να μπορείς να πάρεις ένα depon απο το μπακάλικο. Ητοι το σπάσιμο του μονοπωλίου του κερδους μερικών (η απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος των φαρμακοποιων κατα πως φαίνεται παραπέμπεται στις καλένδες). Οι φτωχοι πλην τίμιοι φαρμακοποιοι καταφεύγουν στην δράση της απεργίας και ο αριστερος-να τα λεμε αυτα- υπουργός Κουρουπλής τους συμπονά, διότι ο καλός ΠΑΣΟΚος μπορεί να φεύγει απο το ΠΑΣΟΚ, δεν παύει όμως να ειναι ΠΑΣΟΚ




Η Ζωή της εβδομάδας. Όλοι μάθατε τον καυγά με τις στολές των μπάτσων, τα κατουροζητήματα των μπατσων και τις "παραξενιές" της τυπολάτρισας Ζωής. Την κλήση του Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και διαφανειας της Βουλής για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμου με την Siemens ομως μάλλον δεν την ακούσατε και αν την ακούσατε δεν την ακούσατε τον ίδιο αριθμο φορών και στην ίδια ένταση.




ΜΜΕδια της εβδομάδας: Αυτες τις μερες έχουμε συναντήσεις επι συναντήσεων και έχουμε λυσσάξει όλοι να προφητεύουμε την συμφωνία που θα κλεισει, αν κλεισει, η κυβέρνηση με τους εταίρους-δανειστές. Ποσο % αριστερή θα ειναι, ποσο μνημονιακιά, ποσο καλη, ποσο χοντρή, πόσο μακριά. Επίσης ασχολούμαστε με μαλακίες: ποσο μούτρα κρατάει ο Γιουνκερ του Τσίπρα και τέτοια.



Ως συνήθως ο πήχης της ποιοτητας της παρεχόμενης ενημέρωσης ειναι χαμηλά μιας και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι εχουν ξεχάσει πως ειναι να κάνουν ρεπορτάζ και αρκούνται στις -κακές- μεταφράσεις ειδήσεων που τους πασάρονται. Σου λέει λοιπόν ο βοηθός πιστολάκι-κομμώτρια της Μέρκελ πως σνομπάρει να δει τον Αλέξη, το κυκλοφοράς εσυ:"Όλα ανοικτά μέχρι την τελευταία στιγμή. Στον «αέρα» η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ" (ώρα 14:30)
Μετά βεβαίως συναντιούνται οι ανθρώποι οπότε...."Εντατικοποίηση των συνομιλιών συμφώνησαν Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ"(ώρα 23:10)
"Δύο ώρες διήρκεσε η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής, στις Βρυξέλλες."
προφανώς καμία παραδοχή σφάλματος και άλλα τέτοια εξωτικά. Το in.gr επιλέχθηκε τυχαία μιας και η μανία να παπαγαλίζουμε άκριτα ότι μαλακία μας πετάξουν ειναι γενικη:



9 σχόλια:

  1. φωνάζει η ΝΔ ότι κάνει διακρίσεις η ΕΡΤ...να δεις που θα έκοψαν την εκπομπή του Ρένου Χαραλαμπίδη...

    ο ίδιος ο αγωνιστής Ρένος δήλωσε "«Αν η ΕΡΤ που ανοίγει τώρα (...) είναι το ίδιο σάπια με την παλιά, στο μέλλον θα είμαι εναντίον της»,

    αν είναι το ίδιο σάπια με την ΝΕΡΙΤ, Ρένο μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/15 15:02

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=713412

    Αν είναι αλήθεια προτείνω να παρουσιάζει την εκπομπή ο ΑΝ/ΣΧΗΣ Κατσάμπελας.
    Κλαίω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η λέξη "αρετή & τόλμη" σε τίτλο εκπομπης δεν σου θυμίζει τίποτα φαντάζομαι ε;
    τόσα χρόνια που υπήρχε έκλαιγες ή μόνο τώρα θα κλαις;

    μπεεεεεε κάνω χούμορ με το βήμα...μπεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η φράση "αρετή & τόλμη" για να είμαστε σωστότεροι...κόλλησα βλακεία απο τους βημα-τοδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/6/15 10:26

    Και τότε κλαίγαμε και κράζαμε. Αλλά από τους προηγούμενους αυτά ήταν αναμενόμενα.
    Υποτίθεται ότι τούτοι δω είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους. Αν είναι μια από τα ίδια οκ να το ξέρουμε να σταματήσουμε να το λέμε σε κάθε παπαρια που γίνεται. ( όπως πχ παπάδες αστυνομοι κλπ). Τι έγινε τώρα, περάσαμε από τη δικαιολογία "οι προηγούμενοι έκαναν χειρότερα" στη δικαιολογία "μα και οι προηγούμενοι έκαναν τα ίδια" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/6/15 10:32

    Δηλαδή ρε άν αποδειχθεί οτι ο Καμμένος ξερωγώ πήρε μίζα για τα 500 που δινει για αναβαθμιση των σαπιων αεροπλάνων, η απάντησή σου θα είναι " Όταν τα παιρνε ο Τσοχατζό πόσο γκρίνιαζες;" εξαιρετικά, δε λέω. Να απαιτείται ισότητα στη μαλακία από την αριστερά δεν το περίμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι να κάνουμε τώρα, καποιοι δεν δικαιούνται να ομιλούν...και να δικαιούνταν δλδ, χάνουν το δικαίωμα σοβαρής απάντησης εξαιτίας αυτών που λένε

    υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη που διακινούν τα τρόλια, οι παλαβοί και τα αρχαιόπληκτα ναζίδια οτι είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σοβαρά και σε ότι μαλακία λένε...

    σιγά μην επιτρέψουμε και στον σπυριδάδωνη να μας κάνει αριστερομέτρηση, στον τσουκαλά να μας κάνει κήρυγμα εναντίον της βίας, στον Τάκη Χατζή να μας αξιολογήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια και στον Οικονομέα να μας κατηγορήσει για υπερδανεισμό

    ρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επειδή δεν θα το γράψει το πρώτο ψέμα ή το βλήμα ώστε να το παπαγαλίσεις, διευκολύνω: για εσένα ανώνυμο πρόβατο είναι το αποπάνω σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir