Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

Πατάτες

Η μαύρη αλήθεια ειναι οτι η "παλιά" Ευρώπη έχει ξεμάθει να πολεμάει απο τον Β' ΠΠ και δώθε αφού η ασφάλειά και η αμυνά της τελούσαν υπο την πυρηνική αμερικάνικη προστασία και η "ισορροπία τρόμου" δεν επέτρεπε την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος. Κατι χαζομαρίτσες στου διαόλου την μάνα (Φωκλαντ, Βιετνάμ κτλ), κάτι ανεξαρτητοποιήσεις αποικιών,  κάτι λιμά του ΙΡΑ και των Βάσκων, κάτι ψιλοβομβαρδισμοί σε χώρες του 2ου ή 3ου κόσμου για να μην ξεχνάμε και την τέχνη,  ή τίποτε ελληνικές χούντες δεν πολυδιαφοροποίησαν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σε επίπεδο καθημερινότητας ειδικά αφού δεν έγιναν αξιες λόγου επιχειρήσεις στο εσωτερικό της μέχρι τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και την επέμβαση των νατοϊκών στην Σερβία. Αλλα και τότε σου λέγανε, " πρώην ανατολικοί" ειναι αυτοι, εμεις ειμεθα υπεράνω δυτικοί, δημοκράτες και τα λοιπά και γελάγανε με μας τους Βαλκάνιους και τις χούντες μας και τους εμφύλιούς μας όπως γελάγανε αργότερα με το μπάχαλο στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Της σκάσανε λοιπόν της Ευρώπης, με την παγκοσμιοποίηση των συγκοινωνιών, των επικοινωνιών και την κατάρρευση της μισής Μ. Ανατολής, στο έδαφος της οι τρομοκράτες (με ή χωρις εισαγωγικά διότι μπορεί κάποιοι πλέον να τους θεωρούν κατασκόπους ή στρατιώτες αντίπαλου κράτους, μιας και είναι αρκετά δόκιμο πλέον αυτές οι επιθέσεις να θεωρούνται πράξεις πολέμου μεταξύ κρατών, έστω και αν δεν αναγνωρίζει το ένα το άλλο, όπως ακριβώς ειναι πχ από την ανάποδη οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί. Βεβαίως θεωρητικά τουλαχιστον, οι νατοϊκοί δεν σκοπεύουν αμάχους και το παρον ποστ δεν υιοθετεί κατι τέτοιο σαν άποψη. Η διαφορά ειναι ότι οι άμαχοι είναι κατά κανόνα "παράπλευρες απώλειες" για τους νατοϊκούς ή τους Ρώσους, ενώ για τους τζιχαντιστές ειναι "νομιμοποιημένοι" στόχοι) του Isis και κανείς δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί. Ξέρεις τι είναι μετά από 70 χρόνια σχετικής ηρεμίας (και ισορροπίας τρόμου βεβαίως, αλλά ηρεμίας) να σου σκάει στα μούτρα (στην κυριολεξία ε;) ο κάθε, μέχρι πρότινος ασήμαντος, πληβείος και να μην μπορείς καν να το μαντέψεις; Πόσο μάλλον όταν μέχρι πρότινος κοπάναγες όποιον γούσταρες στα εξωτερικά γιατί είσαι ζόρικο αγόρι άμα λάχει, αλλά το σπίτι σου δεν μπορούσε να το πειράξει κανένας.

Οπως συμβαίνει συνήθως, όταν για κάτι γίνεται ντόρος πετάγεται ο κάθε Φίτσουλας και λέει την μαλακία του, προωθώντας συνήθως την δικιά του ατζέντα, εκμεταλλεύομενος και την αμηχανία μιας ολόκληρης ηπείρου που δεν ξέρει τι σκατά κάλλιον δέον πράττειν.

Έτσι και με την επίθεση στο Παρίσι, πριν ακόμα μετρήσουμε τα πτώματα, πριν κρυώσει το αίμα, πριν συλληφθεί ή αναλάβει την ευθύνη  κανείς, γεμίσαμε ειδήμονες που ήξεραν πριν από σας για σας, πριν από τους Γάλλους για τους Γάλλους και πριν απο τους τζιχαντιστές για τους τζιχαντιστές τί και που και πως και πόσο και γιατί. Σχετικό χέσιμο έριξα σε αυτό το ποστ, όπου έκανα και μια πρόχειρη καταμέτρηση της μαλακίας που σας δέρνει.

Ζηλότυπος όντας όμως δεν πέρασε καιρός και έγραψα και γω την μαλακία μου, προσπαθώντας να περάσω το δικό μου νόημα μέσα από τα γεγονότα. Μου βγήκε λίγο μεγάλο το ομολογώ, αλλά ένα καλό μέρος του ήταν προσπάθεια για αντικειμενική παράθεση γεγονότων και κατόπιν έσκαγε η θεωρία/πρότασή μου. Για να το γράψω έκατσα και το μελέτησα από λίγο έως ελάχιστα το ζήτημα διαβάζοντας άρθρα, βιβλία και λίγο ιστορία. Δεν πέταξα την μαλακία μου και όποιον πάρει ο χάρος. Μπορεί να είμαι εντελώς λάθος, το ενδεχόμενο είναι πάντα πιθανό, αλλά τουλάχιστον προσπάθησα να πατήσω στην γαμημένη την πραγματικότητα.

Προσπάθησα λοιπόν να:
* Μην απανθρωποποιήσω τους άλλους, αλλά να εξηγήσω την συμπεριφορά με ρεαλιστικά κριτήρια.
* Προσπάθησα να μην φέρω τον εαυτό μου, το "λαό μου", την ομάδα και την ιδεολογία μου σε εκλεκτολαϊστικό επίπεδο σκέψης "ο πλανήτης μας μισεί", "το κακό ειναι οι άλλοι" και  τέτοια ...... αντικειμενικά με τα οποία έχει γεμίσει το (ελληνικό τουλάχιστον) ιντερνετς.
* Προσπάθησα σκληρά να αποφύγω τρόπο σκέψης τύπου "η αλήθεια που μας κρύβουν" οι  "σατανικοί εγκέφαλοι των εξουσιαστών" και  λοιπές συνομωσιολογικές πίπες. Σας προτείνω για γενικό διάβασμα αυτό το ποστ του Έρμιππου πριν αρχίσετε γενικώς τις συνομωσιολογίες, σε γειώνει λίγο στην πραγματικότητα.

Και όλα αυτά γράφοντας δωρεάν, στο blog μου, για την πάρτη μου. Ας δούμε μερικά παραδείγματα ανθρώπων που εκτέθηκαν αυτές τις μέρες, ενώ πολλοί απ΄τους οποίους πληρώνονται για γράψουν, είναι δηλαδή η δουλειά τους. Γιατί εκτέθηκαν; Διότι πέρα από την γνώμη τους για το ζήτημα η τεκμηρίωση τους βασίζεται είτε σε γυμνή παραποίηση της πραγματικότητας, κοινώς σε ψέμματα, είτε στις προβολές ευσεβών πόθων στην πραγματικότητα, είτε σε υστερικές υπερβολές του κερατά είτε στο αγαπημένο όπλο του προπαγανδιστή, δηλαδή τις μισές αλήθειες αναμεμιγμένες με ψέμματα. Με το συμπάθειο για τα μπινελίκια (ειδικά ένας μου είναι πολύ συμπαθής) αλλά scripta manent και όλα τα σχετικά και ο καθείς είναι υπεύθυνος για τις πατάτες που γράφει.


Όταν γράφεις πατάτες λοιπόν θα σε κράξω, όπως και αναμένω κράξιμο, εμπεριστατωμένο και ενδελεχές άμα γράφω εγώ  πατάτες ή ανακρίβειες (1),

Kανείς από αυτούς δεν δείχνει να έκανε τον κόπο να μάθει τί σκατά ειναι αυτο το ISIS, δεν κάθησαν να μάθουν ούτε τι λένε οι ίδιοι οι ISISιστες για τον εαυτό τους, δεν διάβασαν πιθανότατα ούτε καν το ίδιο το επίσημο περιοδικό του Ι.Κ. ή έστω τις αναφορές γι αυτό, όπως έκανε πχ αυτός ο ήρωας και μας λέει τα βασικά συμπεράσματα του (σταχυολογώ τα της ιδεολογίας αφήνοντας τα υπόλοιπα. Να πάτε να το διαβάσετε), τα οποία κανείς από τους αναφερόμενους δεν έκατσε να τσεκάρει:

* Η βία, οι σταυρώσεις, οι εκτελέσεις, ακόμα και οι θάνατοι από εχθρικές επιθέσεις κτλ είναι θέλημα Θεού άρα καλό πράγμα
* Ο στόχος τους είναι εμφανώς η υποκίνηση βίαιων πράξεων ενάντια σε όλους τους "άλλους". Οι "άλλοι" εμπεριέχουν και ορισμένες "απρόσμενες" κατηγορίες όπως τους Ιρανούς και τους Ταλιμπάν (!)
* Το πρώτο καθήκον του πιστού ειναι να μεταβεί στο Χαλιφάτο και αν δεν το μπορεί τότε να σκοτώσει όσους σταυροφόρους μπορεί.
* Η μετανάστευση από το χαλιφάτο ειναι κακό πράγμα, για την ακρίβεια τους φοβίζει περισσότερο απ΄ όλα για απλούς, υλιστικούς και λογικότατους λόγους. Κάποιος πρέπει να παράγει δουλεύοντας σε αυτό το "κράτος" τέλος πάντων.
* Ο μεγαλύτερος εχθρός του ISIS δεν ειναι οι ΗΠΑ ή η Γαλλία αλλά οι "αποστάτες" μουσουλμάνοι, δηλαδή σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι του πλανήτηΑφού τα εμπεδώσαμε αυτά, και έχουμε διαβασει και το προηγούμενο ποστ πάμε να δούμε τις πατάτες που λέγαμε.

Οι κατηγοριοποιήσεις ειναι προφανώς αυθαίρετες.


1. Οι ειδικοί της μεταναστευτικής πολιτικής
Όλοι όσοι λύσσαξαν με την μετανάστευση και την μεταναστευτική πολιτική και φταίει η Ελλάδα και ο Σύριζας και τέτοια επειδή σε σύνολο τουλάχιστον 400.000 (; κλατς κλουτς για νούμερα) προσφύγων και μεταναστών (από το 2014) εικάζεται ότι πέρασαν ένας ή δυο τζιχαντιστές (μέγιστο ποσοστό 0,0005%), σαν να λέμε πως θα έπρεπε να εξοντώσουμε όλους τους Έλληνες επειδή κάποιος κάπου κάποτε έκανε φόνο ένα πράγμα, πρέπει τελικά να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν καθώς:
α. Όλοι έως σχεδόν(;) όλοι οι τρομοκράτες του Παρισιού ήταν Ευρωπαίοι πολίτες
β. Το κράτος "πρόβλημα" αποδεικνύεται πως είναι τελικά το Βέλγιο (!)
γ. Αγνοούν (;) ότι παίζουν το παιχνίδι του ISIS, όπως είδαμε πιο πάνω.

Διαλέξτε τρολ της αρεσκείας σας: Τζήμερος, Σαμαράς, Σπυράκη (βλ προηγούμενο), Αναστασιάδης και συγνώμη αν ξέχασα κανέναν. Ακόμα και οι πλέον θεόχαζοι τείνουν πια να καταλαβαίνουν σιγά σιγά πως οι πρόσφυγες έρχονται για να ξεφύγουν από τους ζουρλούς του Ι.Κ. και όχι για να μας κάνουν Ισλαμικό Κράτος και μας.


2. Οι "Τα πάντα όλα στημένα διοτι ετσι"
Σαν παράδειγμα θα φέρω δύο ποστ.
Πρώτοαυτό το ποστ του γενικώς συμπαθή Καρτέσιου που ομολογώ στεναχωρήθηκα και το παράτησα στην μέση. Από την Ραχήλ Μακρή περίμενα τέτοιες ακροβασίες, το ομολογώ......
Τελος πάντων το κυρίαρχο επιχείρημα του Καρτέσιου ειναι πως επί Σαντάμ το Ιράκ το κάνανε πουτάνα οι αμερικάνοι σε χρόνο dt παρόλο που το Ιράκ είχε πολυπληθή στρατο (μαζί με τους εν εφεδρεία τους ανεβάζει στο ~ 1 εκατομμύριο) ενώ οι ίδιοι Δυτικοί δεν μπορούν να κάνουν καλά 13.000 κατσαπλιάδες που θεωρεί πως ειναι οι μαχητές του ISIS.
Κατόπιν, αφού τους τσακώσαμε τους μπαγάσηδες, εξηγεί πως οι δυτικοί ....βολεύονται με τους ISISικούς για να μας φέρουν αστυνομικό κράτος και για να μας φορολογήσει ο ....Τσίπρας και τα λοιπά και τα λοιπά.

Και το δεύτερο είναι αυτή η παντόφλα που συγκρίνει τους βομβαρδισμούς στην ....Σερβία με την κατάσταση στην Συρία, κοινώς το σώβρακο με την γραβάτα, με το (προαποφασισμένο) συμπέρασμα να βγαινει αβίαστα: οι Σύριοι ειναι κότες και γι αυτό έρχονται και πνίγονται στις ακτές μας (!) και οι (ομοδοξοι) Σέρβοι γενναίοι και ήρωες που κατσανε στον τόπο τους και τις τρώγανε και τέτοιες πίπες. Αυτό το τελευταίο μάλλον χριστιανός θα το 'γραψε και ουχί αριστερός, βλέπεις οι Σέρβοι είναι "ομόδοξοι".
Η δεύτερη ετούτη άποψη συνήθως έχει να υποβόσκουν δύο αληθοφανή επιχειρήματα:
1. Γιατί δεν κάθεσαι να πολεμήσεις ρε χαλβά;
2. Ειναι μυστικό σχεδιο για να γεμίσουμε μουσουλμάνους μετανάστες. (εδώ έρχεται η κατηγορία "στημένο")

Ας τα δούμε όλα μαζι, τουρλού τουρλού:
* Οι καταστάσεις ποτέ δεν είναι ίδιες. Ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία είναι ίδιες με αυτές που ήταν πριν δεκα-είκοσι χρόνια, ούτε ο "εχθρός" ειναι ο ίδιος, ούτε η γενικότερη πληροφόρηση και άποψη που έχουμε είναι η ίδια. Ούτε προφανώς και των Αμερικάνων για παράδειγμα.

* Κανείς δεν σκέφτηκε πως ο ίδιος ορισμός της "κότας" μπορεί άνετα και με τα ίδια κριτήρια να εφαρμοστεί και στους Έλληνες Ποντίους και Μικρασιάτες που ήταν πρόσφυγες παλαιότερα. Δηλαδή ο ενθουσιώδης μπετόστοκος αρθρογράφος μπορεί να θεωρηθεί πως θεωρεί τους πρόσφυγες πολέμου του 1922 και της γενοκτονίας των Ποντίων κότες και χαλβάδες και σιγά τα λάχανα, τί ειναι η τουρκία μπροστά στο ΝΑΤΟ που βομβάρδισε την Σερβία;
α;
Παμ' παρακάτω

Σύγκριση με Σερβία
* Ακόμα και οι πιο ανηλεείς αμερικάνικοι-νατοϊκοί βομβαρδισμοί, απο το τέλος του πολεμου στο Βιετνάμ και δώθε, δεν χτυπάνε "επίτηδες" αμαχο πλυθησμό ή αν το κάνουν ο αριθμός θυμάτων είναι περιορισμένος (αν τον συγκρίνουμε πχ με τον βομβαρδισμό της Δρέσδης που έπεσαν πάνω από 7000 τόνοι εκρηκτικών μέσα σε δυο μέρες σε μια πόλη χωρίς άμυνα). Εν αντιθέση, αυτό που κάνουν οι isisικοί είναι πρακτικά καθαρή εθνοκάθαρση/γενοκτονία. Οι νεκροί στην Σερβία τότες πχ ήταν ~ 3000 άτομα με 2-3 μήνες διαρκών βομβαρδισμών, ενώ στην Συρια είναι ήδη ~200.000, περίπου δηλαδή 70 με 80 φορές παραπάνω. Ο καυγάς στην Σερβία κράτησε κάτι μήνες, ενώ στην Συρία γίνεται της πουτάνας εδώ και χρόνια. (τα "επίσημα" στατιστικά προκαλούν κατάθλιψη: Συνολικά 250.000 νεκροί, 130.000 αγνοούμενοι, 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, 7,5 εκατομμύρια εκτοπισμένοι. Βάλτε και τον χαμό διαρκείας που γίνεται στο Ιρακ και ελάτε ξανά να συγκρίνουμε. Η ζημιά είναι συγκρίσιμη έως πολλαπλάσια αυτής που έπαθε η Ελλάδα στην κατοχή και στον εμφύλιο μαζί).Το να συγκρίνεις την τωρινή κατάσταση στο Ιρακ και στην  Συρία με την επέμβαση στην Σερβία είναι άτοπο, για να μην πω μαλακία.

* Επειδής μερικοί είστε και άκαπνοι και παντελώς μαλάκες ας δοκιμάσω να το γράψω επί λέξη: Είναι διαφορετικό να σε βομβαρδίζουν γενικώς και διαφορετικό να σε κυνηγάει ο άλλος μέσα στο σπίτι σου για να σε σφάξει προσωπικά. Και να το κάνει ως καθεστώς έχοντας υπερεξουσίες. Από τους βομβαρδισμούς γλιτώνεις πιο εύκολα (στατιστικά), ειδικά αμα κρύβεσαι σε υπόγεια, ή δεν είσαι κοντά σε "σεσημασμένο στόχο". Από το καθεστώς γλιτώνεις μόνο αν πάρεις τα βουνά - κοινώς αν την κοπανήσεις. Και τέλος παντων, ας αφήνονταν οι Νατοϊκοί να βομβαρδίζουν την Σερβία για 4 χρόνια και όχι για 2,5 μήνες και θα βλέπατε αν θα είχαμε καραβιές με πρόσφυγες ή όχι, όπως είχαμε και τότε άλλωστε σε πείσμα της μαλακίας ορισμένων που δεν θυμούνται, ή κανουν πως δεν θυμούνται, τίποτα.

Σύγκριση με επίθεση στο Ιρακ 
* Οι ίδιοι που γκρινιάζουν "γιατί δεν επιτίθενται οι αμερικάνοι" είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν όταν επιτίθενται οι αμερικάνοι (υλικο για μελλοντικό ποστ, θα γελάσουμε).
- Από την μία "γιατί βαράτε το Ιράκ και δεν βαράτε την Λιβύη, ειναι ο Καντάφι φίλος σας;", μέχρι που τυχαίνει και βαράνε οι γαλλοαμερικάνοι την Λιβύη  (σημ. του Ζ.: αν και αυτό το ξεκίνησαν οι Γάλλοι και ουχί οι Αμερικάνοι, να τα λέμε αυτά) οποτε:
- "οριστε οι ιμπεριαλιστες βαράνε την Λιβύη λες και ειναι χειρότερη από την Συρία", τελος πάντων βαράνε την Συρία και όταν γίνεται ντου στην Συρία:
- "δηλαδή ο Ασάντ σας έφταιγε, ενώ....(συμπληρώστε)" και μόλις σήμερα ανακάλυψα τους
- "στοπ στην πολεμο κατά του ISIS από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό (βλ. παρακάτω)
Κοινώς κορώνα κερδίζω γράμματα χάνεις με το βασικό συμπέρασμα να είναι οτι οι αμερικάνοι φταίνε αν κάνουν επιθέσεις γιατί είναι ιμπεριαλιστές και οι αμερικάνοι φταίνε αν δεν κάνουν επιθέσεις διότι αφήνουν τους άλλους να αλωνίζουν και ειναι αδιάφοροι στις ανθρώπινες τραγωδίες και τα λοιπά ενώ αλλού εκαναν επιθέσεις που ήταν ιμπεριαλιστές και δώστου κλώτσο να γυρίσει. Φταίνε αν μένουν στο Ιρακ γιατί κάνουν κατοχή και φταίνε αν φύγουν από το Ιράκ γιατί έτσι φτιάχνουν το ISIS. Φταίνε ως αστυφύλακες, φταίνε και ως χωροφύλακες. Και γω μαζι σας παιδια, φονιάδες των λαών αμερικάνοι κετς, αλλα ποτέ δεν άκουσα τι προτείνετε εσείς τελικά να κανουνε οι αμερικάνοι και τι να κάνουμε εμείς, γιατί, κατσε και θα δεις, μετά θα φταίμε και μεις, θα φταίτε και σεις, θα φταίει και ο Χατζηπετρής.


Ο γράφων δεν λέει ντε και καλά να βαρέσουν ή να μην βαρέσουν οι αμερικάνοι το Ι.Κ. αλλά τουλάχιστον προσπαθεί για παρόμοιες καταστάσεις να λέει παρόμοια πράγματα. Μα θα μου πείτε, θα μπορούσαν να επιτεθούν μεν, αλλά "αλλιώς" οι αμερικάνοι και να το ρίξουμε στο χαβαλέ, δηλαδή να έχεις τον κυρ Φίτσουλα από την πέρα Παναγιά, μέχρι προτινος οικονομολόγο, δεινό likeατζή του facebook, πολιτικό αναλυτή, διαπραγματευτή με την τρόικα, καφετζού και έμπειρο σεφ-υδραυλικό να γίνεται ξαφνικά απόφοιτος του Γουεστ Πόιντ και να εξηγεί σε μια υπερδύναμη τι και πως να το κανει διοτι το υψηλό του γουστο διαφωνεί με την x τακτική του πράγματος. Λέει ξερω γω ο κάθε Χειμωνάς, να πα να κάνουνε οι άλλοι χερσαίο ντου και δεν του ρίχνεις δυο χριστοπαναγίες να στρώσει χαρακτήρα ο "όλοι να κερδίσουμε ή όλοι να πεθάνετε". Σαν να την έχουνε παραδει μερικοί  που φαντάζονται εαυτόν κάτι ανάμεσα σε Κλαούσεβιτς και Μέγα Ναπολέοντα ενώ στο στρατό παρακάλαγαν και έβαζαν βύσμα για να πάρουν "άοπλο" Ι2 εως Ι4 (δεν ξερω τι έκανε στο στρατό ο Χειμωνάς, μιλάω γενικότερα)

* Το (αν)ηθικό δίδαγμα παραμένει. Αν δεν παίζουν χοντρά συμφέροντα, χοντρά δηλαδή φράγκα ή γεωπολιτικά ζητήματα, κοινώς αν δεν είσαι "αναγκασμένος" ως Μεγάλη Δύναμη να επέμβεις, κανείς δεν θέλει να επέμβει (διαβάζουμε πρώτα αυτό για την λογική του πράγματος. Παλιό, αλλά διαχρονικό). Κανείς δεν έχει όρεξη να ρίξει στρατό (δηλαδή μελλοντικά πτώματα) και μια μαούνα λεφτά στου διαόλου την μάνα για την ψυχή της μάνας του, πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης, Δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις ντου σε μια ξένη χώρα και να πάνε όλα ρολόι είτε από άποψη εξωτερικής και εσωτερικής νομιμοποιησης, είτε από άποψη απωλειών ζωών είτε τελικά από άποψη χρημάτων, τι σκατά κάπου θα χάσεις. Πόσο μάλλον σε ένα διεθνές περιβάλλον που μόνο ήρεμο δεν το λές και πόσο μάλλον μετά την τραυματική εμπειρία του Ιρακ και του Αφγανιστάν που η χερσαία επέμβαση μόνο καλύτερα δεν τα έκανε τα πράγματα.
Πρωτευόντως μια μή άμεσα εμπλεγμένη Δύναμη προτιμά να πολεμά δια αντιπροσώπου, όπως κάνουν οι Αμερικάνοι τώρα στο έδαφος του ISIS, και μετά βλέπουμε. Γιατί αντε μπαίνεις, πως στο διάολο βγαίνεις μετά, γνωρίζοντας πως η έξοδος των Αμερικάνων έφερε στο προσκήνιο το ISIS; Αμερικανάκια ξαμερικανάκια κάπου τα παιδιά ξυπνήσανε και το σκέφτονται καλύτερα. Υπάρχουν προφανώς υπόνοιες πως το ISIS ίσως και να βόλευε κάποια κοντόφθαλμη θεώρηση της αμερικάνικης πολιτικής, αλλά πλέον δεν είναι μυστικό πως στην Μ. Ανατολή η αμερικάνική πολιτική τα έχει κάνει γενικώς σκατά:
"Η κινητικότητα λοιπόν στο μέτωπο κατά του ισλαμικού κράτους από τους ντεφάκτο πια συμμάχους, ιραν, ιρακ, συρία του άσσαντ, χιζμπαλά και ρώσιας, αποτέλεσε στην ουσία μια τεράστια στρατηγική ήττα για τις ΗΠΑ που ακριβώς αυτή τη συμμαχία προσπαθούν να αποτρέψουν εδώ και 15χρόνια." (κλατς έχω κάποιες διαφωνίες με τον τέκη σε μέρη από το ποστ αυτό, αλλά θεωρώ πιο πιθανόν να κάνω λάθος εγώ παρά ο τέκης :) )
Πως το λένε ρε παιδί μου: αν υποστηρίζεις πως οι Αμερικάνοι ήθελαν αυτό που γίνεται, αν το επιδίωξαν κιόλας τότε πρέπει να ομολογήσουμε ότι είτε εσύ δεν πας καλά είτε οι Αμερικανοι.
Ο δε Ομπάμας έχει μουρλαθεί να κάνει.... διαχείριση σε μια χαοτική κατάσταση που παρέλαβε όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και σε ένα κράτος που δεν δείχνει να έχει πλέον τον φανατισμό και την όρεξη που είχε μετά το 2001 (αυτό νομίζω πως αγνοεί στο δια ταύτα ο τέκης, την προβληματική εσωτερική νομιμοποίηση στο Αμέρικα) και που σιγά σιγά η κόπωση από τις αποτυχίες στο Ιρακ και στο Αφγανιστάν αρχίζει και γίνεται περισσότερο από εμφανής. Οι αμερικάνοι βρέθηκαν στην θέση να μην θέλουν να μείνουν αλλα να μην μπορούν και να φύγουν, ήδη η "μερική" / "ουσιαστική" αποχώρησή τους από το Ιράκ έστρωσε το πεδίο δράσης του ISIS, στο Αφγανιστάν η κατάσταση ειναι κουλουβάχατα εδώ και χρόνια, και τελικά νομίζω πως καθε νέα επέμβαση στην Μ. Ανατολή θα την σκεφτούν πλέον διπλά. Αν τώρα η επίθεση στο Παρίσι καταφέρει να ξανανομιμοποιήσει την "δυτική αντεπίθεση", αυτό μέλλει να δειχθεί, δεν είναι όμως και αυτονόητο και ακόμα και αν επέλθει η νομιμοποίηση αυτή το εγχείρημα δεν είναι και τόσο απλό στην υλοποίηση. Μιας και αμα ειναι να γίνει ντου, θα γίνει μεγάλο ντου και όχι ντου ημιμέτρων, τύπου στειλτε συμβολικά δυο μονάδες και βλέπουμε, μιας και αυτό πάνω κάτω γίνεται ήδη και δεν το λες και πετυχημένο σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

* Ο Ιρακινός Στρατός τότε ήταν παντελώς διαλυμένος από το πολυετές εμπάργκο. Ο τότε Ιρακινός Στρατός εφόδια δεν είχε, οχήματα που να δουλεύουνε δεν είχε, ανταλλακτικά δεν είχε, πυρομαχικά δεν είχε, ηθικό δεν είχε, πίστη στην ηγεσία και στην νίκη δεν είχε, χριστό δεν είχε.  Καμία σχέση με τους ~100.000 ("επίσημα" ειναι 30.000 με 100.000 αλλά σε μια "χώρα" 10 εκατομμυρίων που η μόνιμη κατάσταση είναι ο πόλεμος, το νούμερο φαντάζει κάπως φτωχό. Πιο λογικό μου φαίνεται το νούμερο των 200.000 που αναφέρεται εδώ) ετοιμοπόλεμους, εμπειροπόλεμους και φανατισμένους μαχητές του ISIS. Όχι πως είναι προβλημα για μια σύγχρονη χώρα - υπερδύναμη το φάγωμά τους, αυτό έλειπε, αλλά δεν θα είναι και η παιδική χαρά που ήταν συγκριτικά η χερσαία επέμβαση στο Ιράκ που οι περισσότεροι Ιρακινοί παραδόθηκαν πριν καν δοθεί μάχη ξαφνιάζοντας πολλές φορές τους επιτελείς των Δυτικών.

"Εργαλειοποίηση" της επίθεσης, αυτα που μας κρύβουν και τέτοια.
* Είναι προφανές πως κάθε πολιτικός επωφελείται της συγκυρίας όσο μπορεί για να κάνει ότι νομίζει πως χρειάζεται. Πιο γάτες πολιτικοί, προφανώς σπανίως Έλληνες, έχουν πεντεξι εναλλακτικά σχέδια/σενάρια ανάλογα με το τι θα σκάσει. Αυτό δεν σημαίνει πως κινούν σατανικά τα παγκόσμια νήματα και ένας πλανήτης λειτουργεί βάση εντολών σαν καλοκουρδισμένο γρανάζι. Μεγαλύτερη εργαλειοποίηση από αυτήν που έκανε ο Μπους ο Β στην 11/9/2001 δεν υπήρξε πιθανόν ποτέ (μοναδικό παράδειγμα που το ξεπερνάει πρέπει να είναι ο εμπρησμός του Ράιχσταγκ, που ήταν στο τέλος τέλος και σχεδον σίγουρα στημένο). Απο εκεί όμως μέχρι να λες πως την επίθεση στο Παρίσι, που πέρα από τις παράπλευρες επιπτώσεις της, γάμησε το υπαρξιακό σύμπαν μιας χώρας και συνακόλουθα μιας Ηπείρου, περίμενε πως και πως ο ....Ολαντ για να εφαρμόσει περίπου-στρατιωτικο νόμο στην Γαλλία ή  ή πως ο Τσίπρας το χάρηκε, ε ρε φίλε δεν πάς καλά, does not compute πως το λένε;

Από την λογική του Καρτέσιου μέχρι αυτήν εδώ δεν είναι ούτε μισό τσιγάρο δρόμος

Ίσως για μια περίπτωση τύπου Σαμαρά θα μπορούσα να πειστώ πως θα αισθανόταν δικαιωμένος και να φύγουν όλοι οι ξένοι, Ελλας-Ευρώπη-Χριστιανισμός και τέτοια (βλ τη νο1 κατηγορία αλλά και παρακάτω), αλλά όχι πως ο κάθε Σαμαράς θα το επιδίωκε ή το σχεδίαζε ή ακομα χειρότερα το υλοποίησε κιόλας. Αυτή η κατηγορία ειναι τόσο χοντρή που χωρίς χοντρές αποδείξεις είσαι απλά ψεκασμένος αν την υιοθετείς.


3. Ειδικό βραβείο μαλακίας
3α) Μπορούμε να απονείμουμε στον Τάκη Θεοδωρόπουλο, τον επίδοξο εκπρόσωπο των "δεξιών διανοουμένων" τον οποίο έχω ξεχέσει πολλάκις εις το παρον μπλοκ. Μπορεί ο Τάκης να είναι δεξιός, αλλά περισσότερο είναι ....αδέξιος και διανοούμενο δεν τον λες ούτε κατά λάθος, τζάμπα τα πτυχία.
(απροπό κάποτε πρέπει να κουβεντιάσουμε σοβαρά για την μίξη συντηρητισμού, κωλογλυψείματος της εξουσίας, σνομπαρίσματος του πόπολου, φιλοτομαρισμού και λούμπεν νοοτροπίας που είναι γενικώς και διαχρονικώς η "αφρόκρεμα" της "ελληνικής διανόησης", ειδικά της πανεπιστημιακής, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της οποίας ειναι ο κατά τα πάντα αντιπαθής Φορτσάκης)

Ένας λουδίτης είναι (είχε γράψει κάποτες ένα εμετικό τεχνοφοβικό άρθρο το οποίο τώρα δεν βρίσκω ρε γμτ), ξενοφοβικός και ημιμαθής (2), αλλά τι να κάνεις, αυτόν έχει η Καθημερινή, με αυτόν πορεύεται.
(πχ χεσίματος στον Τάκη:
εδώ για τα θρησκευτικά που δεν θέλει να φύγουν,
εδώ για το τότε "προφητικό" άρθρο του για τους τζιχαντιστές,
* και εδώ για τις μαλακίες που έγραφε, πως μπορεί να είναι μύθοι τα κρυφα σχολεία και τα Ζάλογγα αλλά ....μας αρέσουν αρα τα θεωρούμε αλήθεια και τα διδάσκουμε

διαβάστε και αυτό για να μάθετε πως η αριστερά στην Ελλάδα δεν συνέβαλε σε τίποτα στην διανόηση και πως το πολιτιστικό μας "προβλημα" δεν ειναι πχ ο χουντικός χαρακτήρας που έχει μείνει σε πολλούς τομείς της ζωής αλλά η ....αριστερά. Η ....ενθουσιώδης κατακλείδα είναι:
"Στα μέρη μας οι σημαντικότεροι διανοούμενοι, ακόμη κι αν δεν ήταν δεξιοί με την αυστηρή έννοια, δεν ήταν πάντως αριστεροί"
που δεν είναι απλά ψέμα, είναι χονδροειδής παραποίηση της πραγματικότητας καθώς τελικά Ρίτσος, Θεοδωράκης, Κορδάτος, Αγγελόπουλος, Γαβράς, Ραφαηλίδης, Κατράκης, Λουντέμης, Λειβαδίτης, Καμπανέλλης, Βάρναλης, Κούνδουρος, Γληνός, Μικρούτσικος, Καββαδίας, Καστοριάδης, Σκαρίμπας και λοιπά δεν υπήρξαν ποτέ ή αν υπήρξαν δεν έκαναν και τίποτα σημαντικό ρε αδερφέ γιατί χαχα ο Σεφέρης χαχα πήρε Νόμπελ χαχα ρε μουνιά χαχα και σεις δεν πήρατε.
)

Η τελευταία πατάτα του Τάκη είναι λοιπόν τούτο το ...αριστούργημα που μέσα στην φούρια του να πουλήσει πνεύμα και αντιαριστερισμό, λες και ειναι δυνατόν να βρεθεί ένας αριστερος φιλοτζιχαντιστης στα επτά παράλληλα σύμπαντα.
Update επί του πιεστηρίου: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μή λες. Διότι ή που ο Ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ θα είναι φίλος με το ISIS (βλ παραπάνω) ή που ο Ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ θα είναι εχθρός με το ISIS, δεν σωνόμαστε.

Βοήθεια!!

Εντάξει, δεν ξέρω (ειλικρινά) ποιοι και πόσοι ειναι τούτοι οι ....τεταρτοδιεθνιστές, αλλά κάποιος να τους ενημερώσει πως τους άθεους κουκουέδες οι πιστοί γενικώς κατά κανόνα τους σφάζουν με αυξημένη προτεραιότητα.
Τέλος update

Συνεχίζουμε: 
Ανάμεσα στις πατάτες του λοιπόν, ο Τάκης πετάει και-καλά-απόξω απόξω:
"....Η ψευδαίσθηση του Μπους και των νεοτροτσκιστών συμβούλων του...." και φέρνει σαν παράδειγμα τον Γούλφοβιτς!
Ποιον, τον Πωλ Γούλφοβιτς, τον δεξιότερο των δεξιών νεοσυντηρητικών επί εποχής Μπους, τον άνθρωπο που ..... πιθανόν να ήταν η έμπνευση για την δημιουργία της λέξης νεοσυντηρητικός, τον διατελέσαντα:
* Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ
* Πρέσβη των ΗΠΑ
* Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας (!)
και άλλα πολλά και ωραία μας τον λέει νεοτροτσκιστή (διαβάστε το λινκ για να δείτε με τι τον συγκρίνει να γελάσετε), λες και ξεχάσαμε πως είναι ο ορισμός του neocon. Και αν αυτά με την "εξαγωγή δημοκρατίας" και τα λοιπά που έλεγε, αν λέω, είναι πίπες τότε είναι δεξιές, νεοσυντηρητικές και φιλελεύθερες πίπες και όχι "ταχα μου τάχα μου"  τροτσκιστικές, νεοτροτσκιστικές, δηλαδή στο μυαλό του κάθε αναγνώστη της Καθημερινής αριστερίστικες, αριστερες και τα λοιπά (αυτό θέλει να πει στην ουσία ο Τάκης με το "νεοτροτσκικιστές", σου λέει πάνε χρόνια από τότε, μαλάκες με διαβάζουνε, θα το φάνε, ας πετάξω απόξω πως ο Μπους ο Β, ο Μπους ο Β αν έχετε το Θεό σας, ήταν κατά βάθος αριστερούλης της επαναστατικής φράξιας, διοτι ο Μπους ο Β έκανε μαλακιες και μαλακίες κάνουν μόνο οι αριστεροί.)

(παρεμπιπτόντως η χοντρή άγνοια για την αμερικάνικη πολιτική σκηνή, τα κυρίαρχα ρεύματα σκέψης και το πολιτικό ύφος, ρητορεία και ιδεολογία των Αμερικάνων, ρεπουμπλικάνων και όχι μόνο, δεν τιμά τον Τάκη, αλλά από την άλλη μήπως είναι η πρώτη ή η τελευταία ακυράτζα που γράφει;)

Ενώ εν τω μεταξύ, ο λόγος του ίδιου του Τάκη από τον τότε λόγο του Γούλφοβιτς ελάχιστα διαφέρει, προφανώς ο Πωλ ως πιο μορφωμένος (αυτό κυρίες μου και κύριοι ονομάζεται μπηχτή) τα έλεγε καλύτερα, τουτέστιν και ο Τάκης και ο Γούλφοβιτς είναι υπέρ των επεμβάσεων και κατά των "ξενων" γενικά. Απλά η πολιτική του Πωλ, που ήταν κάπως πιο ιδεαλιστική (ίσως) ή και μαλακισμένη τέλος πάντων, απέτυχε (;) και ο Τάκης για να τον τιμωρήσει τον έβγαλε .....τροτσκιστή και συνακόλουθα αριστερούλη.

Συν τοις άλλοις ο Τάκης, ψεύδεται σε επίπεδο γεγονότων:
Τα θυμίζω όλ’ αυτά επειδή εδώ και μέρες περιμένω κάποια μαζική αντίδραση από το φιλειρηνικό Ισλάμ, από όσους μουσουλμάνους, είτε στην Ευρώπη είτε στις αραβικές χώρες, φρικιούν με τις πράξεις των φανατικών ομοθρήσκων τους.
Υπονοώντας προφανώς πως τέτοιες αντιδράσεις δεν υπήρξαν, ενώ υπήρξαν από την πρώτη στιγμή. Και από την άλλη φίλε Τάκη, εγώ "δεν σε είδα" να βγάζεις φετφάδες όταν οι ISISικοί εκτελούσαν στην Συρία κόσμο, εξανδραπόδιζαν Ιρακινούς, και σταύρωναν Σιιτες. Αφού λοιπόν "δεν σε είδα" παναπει, με την δικιά σου λογική, ότι το επικροτείς πουλάκι μου, μπαμ και σε τσακώσαμε ισλαμοφασίστα και φιλοτρομοκράτη.

3β) Μένω παγωτό
Διότι οι "κακοι" του κόσμου αν δεν ειναι αριστεροί, ε ρε πούστη, θα είναι Εβραίοι.
"3 μήνες πριν ο αρχιραββινος της Ιερουσαλήμ καλούσε τους Εβραίους που κατοικούν στην Γαλλία να εγκαταλείψουν την χώρα. 9000 Εβραίοι φύγανε με προορισμό το Ισραήλ. Σας λέει κάτι;;;;"
πάλι από το προπροηγούμενο. Προφανώς ο σχολιασμός περιττεύει.4. Οι αναλυτές της καρπαζιάς
Έχουμε και απρόσμενες λιγότερο ή περισσότερο πατάτες, από "σχετικά" έγκυρους και τέλος πάντων, "κανονικά", όχι παντελώς ξεκούδουνους αναλυτές. Παράδειγμα:

Στο Αζερμπαιτζαν έφτασες αγόρι μου για να βρεις μουσουλμάνο πιο χαζό απο εσένα;
Για τον φίλτατο Ανδρεα Ανδριανόπουλο ο πιο πάνω τίτλος, τον οποιο Ανδρέα επίσης έχω ξεχέσει κατά καιρούς στο παρόν blog, βλ. και σχετικό tag. To νέο κατόρθωμα του ....νεοτροτσκιστή  (όσο και ο Γούλφοβιτς) Ανδριανόπουλου είναι αυτό το αριστούργημα, όπου μαθαίνουμε τελικά την αληθεια για το Ισλάμ από εναν ανώνυμο και εγκυρότατο ντόπιο, Αζέρο, μετριοπαθή, πιστό μουσουλμάνο.

Ο οποίος ντόπιος, Αζέρος, μετριοπαθής και πιστός Μουσουλμάνος, θάβει κανονικότατα και με το νόμο το Ισλάμ.  Θα μου πεις και συ εισαι τύποις "χριστιανος" και θάβεις τον χριστιανισμό, σιγά τα λάχανα. Ναι ρε φίλε αλλά ποτέ δεν συστήθηκα σαν χριστιανός, ούτε πιστός, ούτε μετριοπαθής, ούτε νεφροπαθής, ούτε τίποτα, αλλά σαν άθεος, αριστερός, πραγματιστής και σαν οπαδός του κοσμικού κράτους. Συνεχίζουμε:

Ο τελος παντων ντοπιος, Αζερος, πιστος, μετριοπαθής μουσουλμάνος μας λέει:
* Πως η τρομοκρατία είναι περίπου θρησκευτικό καθήκον και αναμενόμενο και οταν δινεις ανθρωπισμο στο Ισλαμ θα εισπράττεις πτώματα (ρε πολύ πιστός ο ντόπιος, Αζερος, μετριοπαθής μουσουλμάνος)
* Το ιεραποστολικό έργο είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου (όπως και χριστιανού και εβραίου άλλωστε), αλλά δεν το λέει έτσι, λέει πως οι πρόσφυγες κάνουν το προσφυγιλίκι χατζηλίκι για να έρθουν εδώ και να μας κάνουν μουσουλμανικές χώρες, κάτι που ο ντόπιος, πιστός, μουσουλμάνος και μετριοπαθής Αζέρος για λόγους που άπτονται της μεταφυσικής δείχνει να απεύχεται.
Ολοι αυτοί με τα βομβαρδισμένα και καταστραμένα σπίτια, τους σταυρωμένους συγγενείς, τις βιασμένες γυναίκες, τους εξανδραποδισμένους γιους και τις δούλες κόρες μας λένε πως τελικά στο μυαλό τους έχουν πιο σημαντικό το να κάνουν χατζηλίκι και κήρυγμα υπερ του Ισλαμ γι αυτο και μεταναστεύουν ή τελος πάντων αυτό ειναι το κυρίαρχο στοιχείο της μετανάστευσης. Δεν τους σκοτώνουν, δεν τους βιάζουν, δεν τους αποκεφαλίζουν. Ή και αν το κάνουν αυτά είναι ήσσονος σημασία λεπτομέρειες μπροστά στην υποχρέωση να μας...... αυτώσουν τα αυτά που θα έλεγε και ο Κωνσταντάρας. Για τα σκλαβοπάζαρα, τις σταυρώσεις, τις εκτελέσεις, τα κοψίματα χεριών και τους βιασμούς, γι αυτά ο ντοπιος, πιστός, μετριοπαθής, μουσουλμάνος Αζερος δεν λέει χριστό μωάμεθ. Και σαν γνήσιος κλάμπανος ο Ανδριανόπουλος συνεχίζει στο γνωστό Θεωδοροπουλικό ρεφραίν:
"Έχετε διαπιστώσει καμία κινητοποίηση "μετριοπαθών" μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο εναντίον των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν οι φανατικοί; Δεν σας προβληματίζει αυτή η περίεργη σιωπή;  "
Και σκέφτομαι, καλά ο Ανδριανόπουλος πες ότι είναι γκασμάς σαν τον Θεοδωρόπουλο (δεν είναι.  Ο Ανδριανόπουλος κερδίζει "κανονικά" και εξτρά πόντους μή γκασμαδοσύνης γιατί είχε πάει κόντρα στην τότε φιλοσερβική εθνική μας παράκρουση που είχε βγάλει τον Μιλόσεβιτς περίπου άγιο) και δεν βλέπει τηλεοραση ή δεν μπαίνει στο Ιντερνετς που 'ναι του διαβόλου. Εκείνος ο πιστός, ντοπιος, Αζερος, μουσουλμάνος μετριοπαθής δεν του είπε αυτό που ξερουν όλοι οι μουσουλμάνοι του γαμημένου πλανήτη πως για το ISIS οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι που δεν προσκυνάνε τον Χαλίφη του ISIS (όπως πχ οι μετριοπαθείς, ντόπιοι, πιστοί και Αζέροι μουσουλμάνοι(;)) ειναι οι χειρότεροι εχθροι; (βλ. πιο πάνω αλλά και το προηγούμενο ποστ). Γι αυτό δεν σκέφτηκε να του πει ούτε μια γαμημένη κουβέντα; Δεν ξέρει ο ντοπιος μετριοπαθής, Αζέρος, πιστός μουσουλμάνος πως το ISIS καλεί τους πρόσφυγες πίσω; Πως αν οι Ευρωπαίοι μετράνε στο Παρίσι 160 πτώματα εξαιτίας του ISIS, τόσα μπορεί να μετράνε στην Συρία ή και στο Ιράκ ή στην Τουρκία ή στο Κουρδιστάν ή στο Αφγανιστάν ή στην Νιγηρία κάθε γαμημένη μέρα;(κλάτς για νούμερα) Δεν ξέρει πως τα περισσότερα θύματα του ISIS είναι μουσουλμάνοι; Δεν ξέρει ο ντόπιος, μουσουλμάνος, μετριοπαθής, πιστός Αζέρος πως ενάντια στο ISIS μάχονται μουσουλμάνοι Σύροι, Κούρδοι, Ιρακινοί, Ιρανοί και δεν ξέρω και 'γω ποιος άλλος;

Το μόνο που δεν μας είπε ο Ανδριανόπουλος και ο πιστος, μετριοπαθής, Αζέρος μουσουλμάνος του ήταν πως οι νεκροί στην Συρία ΔΕΝ είναι νεκροί, αλλά σκηνοθεσία για να το χάψουμε το παραμύθι εμείς τα αμερικανάκια. Πως οι τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν κούκλες και κόβουν ψεύτικα χέρια. Πως σταυρώνουν κάποιον στα ψεμματα σαν αθλοπαιδιά πριν το φαγητό. Πως δεν βιάζουν, αλλά απλά ο οργανισμός των χριστιανών και σιιτών  γυναικών τον τραβάει τον πούτσο ρε αδερφάκι μου. Πως δεν έχουνε στήσει κανονικά σκλαβοπάζαρα τώρα που μιλάμε οι τζιχαντιστές στην Συρία και στο Ιράκ, αλλά παίζουνε μουτζούρη και μακριά γαϊδούρα.

Μια ακόμα στάση σε ένα εδάφιο που "κατηγορεί" τους μουσουλμάνους που έρχονται στην Δύση πως
"Ηδη σε περιοχές που έχουν σημαντικά μεγάλους αριθμούς απαιτούν αλλαγές στις τοπικές συνήθειες και πρακτικές "
το οποίο έχει και αρκετό ζουμί, διότι από την μία είναι "κάπως" αληθές (παρατιθενται και παραδείγματα) και από την άλλη είναι σκέτη κινδυνολογική προπαγάνδα διότι σε μια δημοκρατική κοινωνία οι συνήθειες, οι νόμοι κτλ είναι μια εξελικτική διαδικασία, δεν είναι δηλαδή στατικά πράγματα (καλα, πουθενά δεν είναι τελείως στατικά, αλλά με πιάνετε).

Κοινώς μας λέει ο Ανδριανόπουλος, πως αφού αλλάζει η σύνθεση του πληθυσμού (ή οι συνθήκες) αλλάζουν και τα ήθη (και πως αυτό ειναι τζιζ). Χαιρω πολύ και τα χαιρετισματα μου στις κυρίες σας.  Οι κάτοικοι των ΗΠΑ προέρχονται όλοι (πλην Ινδιάνων) από άλλες χώρες, τα έθιμα τους είναι άρτσι μπούρτσι και λουλάς, αλλά αυτό δεν μοιάζει να τους εμποδίζει να είναι υπερδύναμη και να έχουν πιο σοβαρό, κοσμικό,  κράτος από την Ελλάδα ή το Αζερμπαϊτζάν (τυχαία παραδείγματα).

Στην Ελλάδα η αναγνώριση του πολιτικού γάμου, η αποποινικοποίηση της μοιχείας, το σύμφωνο συμβίωσης, η νομιμοποίηση της αριστεράς, η αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες και τα λοιπά, άλλαξαν "βίαια" τα ήθη μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αιτία ήταν οι ξενόφερτες ορδές από μοιχούς, πολιτικούς γαμπρούς και νύφες, συμβιωτές (:Ρ), αριστερούς και γυναίκες από άλλες χώρες. Κάποτε επιδεικνύαμε το ματωμένο σεντόνι της -πρωην- παρθένας νύφης από το μπαλκόνι. Αυτό άλλαξε και ας μην ήρθαν ορδές από μή παρθένες νύφες από τα εξωτερικά (βασικά ήρθαν, αλλά δεν ήταν η αιτία αλλαγής του εθίμου :Ρ)
Τουτέστιν: αμα αλλάζουν οι συνθήκες, ε ρε μαλάκα αλλάζουν οι συνθήκες. Και τότε πολλοί "Ανδριανόπουλοι" κινδυνολογούσαν πως γινόμαστε πολιτεία του Σατανά του Σατανά, πως αφελληνιζόμαστε και θα μας φάνε οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί, πως θα γίνουμε Σοβιετία και πως θα κάνουν οι γυναίκες κουμάντα και θα γεμίσουμε λεσβίες γκόμενες με μουστάκια.

Τέλος πάντων αν όλοι αυτοί είχαν δίκιο θα γινόμασταν μια χώρα που θα μας κυβερνούσαν άθεες ή μουσουλμάνες αριστερές μουστακαλούδες λεσβίες που θα μοίχευαν όλη την ώρα. Τώρα που το έγραψα και το ξαναβλέπω, σαν να πέσανε μέσα :Ρ

Απροπο, να θυμίσω πως πολλοί Αλβανοί που ήρθαν όταν ο Ανδριανόπουλας και Σαμαράς ανοίξανε τα σύνορα ήταν μουσουλμανότατοι, αλλά κανείς δεν θυμαμαι να μας φώναζε δια τον επερχόμενον θρησκευτικον κίνδυνον του φονταμενταλισμού και της μουσουλμανοποίησης που ειναι στο μουσουλμανικο DNA. Βλέπεις τότες είχαμε ανοίξει δουλειές και μερικά φτηνά εργατικά χέρια θα ήτουνε πουτσούλα.

Αμα χρειάζονται λοιπόν μερικοί μουσουλμάνοι για να θυμηθούν τα δυτικά κράτη πως είναι κοσμικά κράτη, και πως μερικά έθιμα είναι λίγο χου, τι να σου κάνω εγώ;
Αν και μεταξύ μας αρχίδια μάντολες. Να και αν μαζευτούν μερικοί εχθροί της γουρνοπούλας στα κάρβουνα και γκρινιάξουν, να και αν δεν μαζευτούν. Σαν σωστο κοσμικό κράτος μπορούμε να τους γράψουμε στ' αρχίδια μας. Εδώ τόσα χρόνια προσπαθεί το παπαδαριό και τα ταμένα του να μας κόψουν τις απόκριες και τις πουτσογιορτές και δεν τα κατάφεραν. Αμα ενα έθιμο έχει ρίζες, και δεν προκαλεί κακό σε ανθρώπους δεν φεύγει εύκολα, και σε ένα κοσμικό κράτος δεν έχει λόγο να φύγει. Όποιος δεν θέλει να βλέπει πούτσους να κάτσει σπίτι του.
Θα ρθουνε οι μουσουλμάνοι και θα μας κόψουν τα παγανιστικά τσουτσούνια μας. Βοήθεια Χριστιανοί!


Η όλη φαση παραδόσεων, εθιμων, νομων κτλ ειναι μια συνεχης διαλεκτική όπως ξέρει καλύτερα από εμένα ο Ανδριανόπουλος, άλλο αν τον συμφέρει να κινδυνολογεί όπως (συγνώμη, αλλά....) έκαναν οι χουντικοί το '67 που φοβόντουσαν τα καράβια με κονσερβοκούτια που ερχόντουσαν από την ΕΣΣΔ. Δηλαδή αν βγει κανας Έλληνας Εβραίος και διαμαρτυρηθεί για το μεταπασχαλινό κάψιμο του Ιούδα-Εβραίου η πρέπουσα αντίδραση ειναι να διαμαρτυρηθούμε που έρχονται Εβραίοι και μας χαλνάνε τα έθιμα;

(εμβολιμη πραγματική ιστορια, νομίζω την έχω ξαναγράψει:
Το θείο μου τον έβαλε η μάνα του και γιαγιά μου, όταν ήταν νήπιο, μέσα σε χτιστό φούρνο και του ανέμιζε ο παππούς μου κάτι αναμμένα κάρβουνα στα μούτρα διότι η...μάγισσα του χωριού την είχε ορμηνεύει έτσι για-λογους-που-απτονται-της-μαλακιας-της. Η γιαγιά μου ήταν δασκάλα, είχε πτυχίο πανεπιστημίου και όμως (υπ)άκουσε (αναγκαστικά διοτι η ατιμη η κοινωνία) την μάγισσα. Όχι πριν 500 χρονιά, αλλά στην προχουντική Ελλάδα. Αυτό ήταν ένα έθιμο μέχρι που ήρθανε οι ....ορδές των μορφωμένων και το αλλάξανε.... "βιαίως". Ελπίζω δηλαδή. Ζητάμε συγνώμη ως μορφωμένοι)
Κάπου εδώ θα ήθελα να θυμίσω πως ένα καλό ποσοστό Ευρωπαίων πολιτων ειναι, τώρα που μιλάμε, μουσουλμάνοι. Στην Ελλάδα έχουμε 100.000 και βάλε (;) Έλληνες μουσουλμάνους, έχουμε πολλούς Αλβανούς μουσουλμάνους που μένουν μόνιμα και αν αρχίσουμε και προσθέτουμε τους ημιμόνιμους μέχρι νεοτέρας Αφγανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Νιγηριανούς, Σύρους και τα λοιπά ο αριθμός αυξάνεται. Μπορεί αυτό που θα πω να φαντάζει ξένο στα αυτιά μερικών αλλά έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώματα με τους χριστιανούς πολίτες και τις ίδιες υποχρεώσεις. Οι Έλληνες Πομάκοι ζούσαν σε καθεστώς παρία και πολίτη Β΄κατηγορίας για πολλά χρόνια (με την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οποια υπουργευε ο Ανδριανόπουλος να κάνει, απ όσο έχω μάθει, μερικά σωστά βήματα άρσης του καθεστώτος αυτού) αλλά δεν έγιναν ούτε τρομοκράτες ούτε φονταμενταλιστές. Στην παρούσα φάση έχουμε αρκετούς Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές, οι οποίοι ασχέτως του τι λένε ή τι πιστεύουν είναι αυτή τη στιγμή  επίσημα προγραμμένοι από το ISIS ως "αποστάτες" και "πολυθεϊστές (βλ προηγούμενο ποστ). Αυτούς δεν σκέφτηκε φαίνεται να τους ρωτήσει ο Ανδριανόπουλος ή να τους βάλει στους υπολογισμούς του. Δεν είναι ο μόνος.

Η δε μεγαλειώδης κατακλείδα του Ανδριανόπουλου μοιάζει "λίγο" με ψεκασμένη άποψη:
"Διπλωματικά θα πρέπει να απαιτήσουμε (σαν Ελλάδα) από εταίρους και ΝΑΤΟ την υποχρέωση των συμμαχικών χωρών να κόψουν κάθε βοήθεια και οικονομική σχέση με χώρες που είτε δεν δέχονται επιστροφή μεταναστών στα εδάφη τους (λχ Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Σομαλία, Ερυθραία κλπ) είτε διακοπή κάθε (οικονομικής κυρίως) σχέσης με χώρες ενίσχυσης των ακραίων (Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Εμιράτα). "
Πέρα από το χαβαλέ που έχει η εικόνα της Ελλάδας που απαιτεί από τις ΗΠΑ και την Γαλλία πράγματα τέτοιου μεγέθους, στην ουσία ζητά το διαχωρισμό του κόσμου σε δύο στρατόπεδα Χριστιανοί vs Ισλάμ και ότι ήθελε προκύψει. Και έχει πολύ γέλιο ο νεοσυντηρητικός και φιλελεύθερος ....νεοτροτσκιστής Ανδριανόπουλος να προτείνει στις ΗΠΑ να αρπαχτούν με το κράτος - πελάτη τους την θεοκρατικότατη και -επίσημα- εχθρό του ISIS Σαουδική Αραβία η οποία είναι περίπου η πρωτεύουσα του Καπιταλισμού στην Μέση Ανατολή.
Εγώ, ειδικα σε αυτό, Αντρέα είμαι μαζί σου, αλλά χλωμό σε βλέπω :))

Τέλος πάντων, λόγω και του πιστου, μουσουλμανου, μετριοπαθή, Αζέρου, θέλω να τους αφιερώσω τα λόγια του ποιητη:

Ποσο ντρέπομαι γι 'αυτό
Στον Αλλάχ να ομιλώ
Και να λέω για κομάρες
Πόσο ντρέπομαι γι' αυτό
Στον Αλλάχ να ομιλώ 
Και να λέω χαζομάρες(3)


5. Χριστιανοί
Οι "χριστιανοί" ανήκουν γενικά σε δύο κατηγορίες. Είτε είναι στην κοσμάρα τους, υπερ Ορθοδοξίας και Ελλάδας γενικώς και γεια σας, είτε βρήκαν ευκαιρία με τις επιθέσεις να εξαπολύσουν ένα, όχι και πρωτοφανές, κήρυγμα μίσους εκ της θρησκείας της αγάπης και κατά της θρησκείας των άλλων οι οποίοι εν πολλοίς χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως υπάνθρωποι. Πολλοί δε από αυτούς της 2ης κατηγορίας δεν ειναι καν φανατικοί και " ειλικρινείς" πιστοί, απλά προσπαθούν να περάσουν την δική τους ατζέντα μίσους μέσω (και) της θρησκείας.

5α) Πιστοί - πιστοί
Κάποιοι στο facebook κοινοποιήσανε το τελευταίο μου ποστ, ευχαριστώ πολύ. Μια χαριτωμένη αντίδραση ήταν και αυτή:
απ΄όπου μαθαίνουμε πως 
1. το Ι.Κ. το φτιάχνει 40 χρόνια ο ιμπεριαλισμός, διαφωνεί με τους τεταρτοδιεθνιστες και συμφωνεί με τον Καρτέσιο δηλαδής, η αριστερά και η ορθοδοξία τα βρίσκουνε αμα φταίνε οι προτεστάντες ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι :)
2. Οτι χωρίς τον ιμπεριαλισμό 2 δις άνθρωποι (οι μουσουλμάνοι ντε) θα ήταν ...απομονωμένοι (!)
3. Οτι οταν ο Ζαφοντ γράφει υπερ γειώσεως και χλεύη των θρησκειών στις δυτικές κοσμικές κοινωνίες, τότε πυροδοτεί έναν "τύπο θρησκευτικού φονταμενταλισμού" και ότι 
4. Βασικά το έγραψα για να εξισώσω Ισλάμ και Ορθοδοξία, δηλαδή Παλαιά Διαθήκη και Ισλάμ δηλαδή μπερδεύτηκα μιας και η Παλαια Διαθήκη είναι η μήτρα και του Ισλαμ και του Χριστιανισμού, αλλα άστο, δεν πειράζει.
5. Οτι η κυρία 
   (α) ειναι θεολόγος (Κανονικά έπρεπε κάπου εδώ να πατήσουμε φρένο ε;). Και 
   (β) δεν έχει διαβάσει τα Ιερά Βιβλία της, παρά μόνο επιλεκτικά, διότι μόνο ένας άσχετος θα έλεγε πως "πουθενά και σε κανένα σημείο της Παλαιάς Διαθήκης, ούτε της Καινής, δεν αναγράφονται προτροπές για πολέμους των πιστών", επιβεβαιώνοντας έτσι το ποστ περί μειωμένης βαρύτητας και επιλεκτικής ανάγνωσης των Ιερών Βιβλίων στις δυτικές κοινωνίες.
6. Τελος παντων το ποστ το έγραψα και με στόχο να πλήξω την Ορθοδοξία (!)

Όταν διαμαρτυρήθηκα πως ειδικά η Παλαιά Διαθήκη (αλλά και η Καινή έχει το κατιτίς της) ειναι γεμάτη με τέτοια γενοκτονικά εδάφια έλαβα τις εξής αποστομωτικές απαντήσεις:
"Εσείς που δεν διαβάζετε τις Γραφές επιλεκτικά, παρακαλώ αναφέρετε τα συγκεκριμένα χωρία των Βιβλίων εκείνων της Π.Δ. που να τεκμηριώνουν αυτά στα οποία αναφέρεστε."

.... (παράθεση Ζαφοντ στα γρήγορα από τα sos βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης δηλαδή απο το Δευτερονόμιο και τον Ιησού του Ναυή που γίνεται της κατακαριόλας και κατηγορία από Ζαφοντ προς Θεολόγα πως δεν έχει διαβάσει τα βιβλία παρά μονο επιλεκτικά)

"Λοιπόν, τη γλώσσα αυτή που μιλάς, την γνωρίζω κι εγώ, όμως δεν θα κατέβω σ' αυτό το επίπεδο της "ξερολίασης" που σ' έχει συνεπάρει, αλλά και της πλήρους άγνοιας. Θα σου πω μόνο αυτό, το τελευταίο: για να ερμηνεύσει, όχι απλά να διαβάσει, κάποιος, ιδιαίτερα την Π.Δ. χρειάζεται πολλή δουλειά, γνώσεις θεολογίας, εβραϊκών, αλλά και να δει το πλήρες κείμενο του βιβλίου (και μάλιστα το κείμενο στην ελληνιστική) που αναφέρεσαι κι όχι αποσπασματικά. Διότι, π.χ. το προηγούμενο τμήμα με ένα επόμενο συνδέονται, κι αν κάποιος το ερμηνεύσει "αποκλεισμένο", το πιθανότερο είναι ν' αλλάξει το νόημα, δηλ. να παρερμηνεύσει. Και για να μπορέσεις να χαλιναγωγήσεις την αλαζονεία σου, σου συνιστώ να μελετήσεις κι αυτό: "ακρότητες αμαθείας, αθεότης και δυσειδαιμονία, οι δύο πυλώνες των ειδώλων" ... και μόλις απαλλαγείς κι απ' το αρρωστημένο ΕΓΩ σου, τότε πραγματικά θα μπορέσεις ν' αγαπήσεις και να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου σ' όποια θρησκεία, σ' όποιο Θεό κι αν πιστεύει."
Πέρα απο τα χαριτωμένα σε επίπεδο προσωπικών προσβολών ότι η ημιμάθεια, η αθεότης και η δεισιδαιμονία είναι..... ειδωλολατρεία ή τελος πάντων "πυλώνες των ειδώλων", το οποίο με πείραξε τόσο όσο πειράζει έναν Ούγγρο το να βρίσεις τα Σφακιά, και πως εχω ένα αρρωστημένο Εγώ ΝΑ με το συμπάθειο καταλήγουμε προφανώς στο ότι λέω μαλακίες για μη-καλά-εξηγήσιμους λόγους όπως πχ ότι δεν ξέρω Εβραϊκά ή πως ταχα μου τάχα μου παραποιώ το νόημα των κειμένων αμα δεν βάζω καμια 350αρια σελίδες κατεβατό.
Δηλαδή η γενοκτονία και ο εξανδραποδισμός των κατοίκων της Γαι (8,1-8,31), της Ιεριχούς (6), του Ασωρ (11,6-20), Ναγεβ, των Γαβαωνιτών (9), των Αμοραίων(10), των Ανακίμ, Χεβρών, Δαβιρ, Αναβώθ (11,21) τα οποία είχα αναφέρει στα γρήγορα ανάμεσα στα άλλα (σε παρένθεση το σχετικό κεφάλαιο και χωρίο από τον Ιησού του Ναυή), χρήζει γνώσεων θεολογίας, εβραϊκών και το πλήρες κείμενο στην ελληνιστική διοτι.... τρέχα γύρευε.

Τέλος πάντων εδώ ο συνολικός απολογισμός των βασιλέων που σκότωσαν οι Εβραίοι επί Ιησού του Ναυη (ΙτΝ κεφ 12) και γκρεμισαν τις πόλεις τους εξανδραποδίζοντας τον πληθυσμό, όπως το λέει ρητά σε προηγούμενα κεφάλαια, σε νεοελληνική μετάφραση. Κρίνετε μόνοι σας.


ΙτΝ. 12,1                    Οι βασιλείς των χωρών τους οποίους εφόνευσαν οι Ισραηλίται και εκληρονόμησαν τας χώρας των πέραν του Ιορδάνου προς ανατολάς, από την κοιλάδα Αρνών έως το όρος Αερμών και το βαθύπεδον Αραβα το ανατολικώς του Ιορδάνου είναι οι εξής·
ΙτΝ. 12,2                   Ο Σηών, ο βασιλεύς των Αμορραίων, ο οποίος κατοικούσεν εις την πόλιν Εσεβών. Αυτός εκυριαρχούσε από την Αροήρ, η οποία ευρίσκετο εις την κοιλάδα, παραπλεύρως της κοιλάδος μέχρι και του ημίσεος Γαλαάδ έως στον χείμαρρον Ιαβόκ και τα σύνορα των Αμμωνιτών·
ΙτΝ. 12,3                   από Αραβα το βαθύπεδον του Ιορδάνου, προς βορράν μέχρι της λίμνης Γεννησαρέτ και προς ανατολάς μέχρι της λίμνης που κείται στο βαθύπεδον αυτό, μέχρι δηλαδή της Νεκράς Θαλάσσης που περνά ο δρόμος προς την Ασειμώθ, δηλαδή από Θαιμάν προς την Ασηδώθ, η οποία ευρίσκετο στο όρος Φασγά.
ΙτΝ. 12,4                   Ο Ωγ, ο βασιλεύς της Βασάν, ο μόνος από την γενεάν των γιγάντων, ο οποίος κατοικούσε εις τας πόλεις Ασταρώθ και Εδραΐν.
ΙτΝ. 12,5                   Η κυριαρχία αυτού εξετείνετο από το όρος Αερμών από Σελχούς εις όλην την χώραν Βασάν μέχρι των συνόρων Γεσουρί και Μαχί, και στο ήμισυ της χώρας Γαλαάδ, η οποία ευρίσκετο εις τα σύνορα του Σηών, του βασιλέως της Εσεβών.
ΙτΝ. 12,6                   Ο Μωϋσής ο δούλος του Κυρίου εκτύπησε και κατενίκησεν αυτούς, κατέλαβε την χώραν των, την οποίαν ο Μωϋσής έδωκεν ως κληρονομίαν εις τας δύο φυλάς Ρουβήν και Γαδ και στο το ήμισυ της φυλής Μανασσή.
ΙτΝ. 12,7                   Αυτοί δε ήσαν οι βασιλείς των Αμορραίων, που τους εφόνευσαν οι Ισραηλίται εις την δυτικώς του Ιορδάνου περιοχήν, από της Βααλγάδ εις την πεδιάδα του Λιβάνου, έως το όρος Χελχά, το οποίον ανυψώνεται εις Σηείρ και τας οποίας περιοχάς εμοίρασε δια κλήρου ο 'Ιησους του Ναυή εις τας φυλάς του Ισραήλ.
ΙτΝ. 12,8                   Εκυρίευσεν επίσης ο Ιησούς του Ναυή την ορεινήν περιοχήν, όπως και την πεδινήν έως στο βαθύπεδον του Ιορδάνου και εις την Ασηδώθ, έως εις την έρημον και την Ναγέβ. Κατέλαβον δε τους Χετταίους, τους Αμορραίους, τους Χαναναίους, τους Φερεζαίους, τους Ευαίους και τους Ιεβουσαίους. Αυτοί δε είναι οι νικηθέντες και συλληφθέντες βασιλείς·
ΙτΝ. 12,9                Ο βασιλεύς της Ιεριχούς και ο βασιλεύς της Γαι, η οποία ευρίσκεται πλησίον της Βαιθήλ,
ΙτΝ. 12,10                 ο βασιλεύς της Ιερουσαλήμ και ο βασιλεύς της Χεβρών,
ΙτΝ. 12,11                  ο βασιλεύς της Ιεριμούθ και ο βασιλεύς της Λαχίς,
ΙτΝ. 12,12                 ο βασιλεύς του Αιλάμ και ο βασιλεύς της Γαζέρ,
ΙτΝ. 12,13                 ο βασιλεύς της Δαβίρ και ο βασιλεύς της Γαδέρ,
ΙτΝ. 12,14                 ο βασιλεύς Ερμάθ και ο βασιλεύς Αράθ,
ΙτΝ. 12,15                 ο βασιλεύς της Λεβνά και ο βασιλεύς της Οδολλάμ,
ΙτΝ. 12,16                 ο βασιλεύς Ηλάθ,
ΙτΝ. 12,17                 ο βασιλεύς Ταφούγ και ο βασιλεύς Οφέρ,
ΙτΝ. 12,18-22           ο βασιλεύς της Αφέκ, της πεδιάδος Σαρών, ο βασιλεύς Ασώρ, ο βασιλεύς Συμοών, ο βασιλεύς Μαρών, ο βασιλεύς Αζίφ, ο βασιλεύς Καδης, ο βασιλεύς Τανάχ, ο βασιλεύς Μαγεδών, ο βασιλεύς Ιεκονάμ του όρους Καρμηλος
ΙτΝ. 12,23                 ο βασιλεύς Δωρ του Ναφεδδώρ, ο βασιλεύς Γωΐμ της Γαλιλαίας
ΙτΝ. 12,24                και ο βασιλεύς Θαρσά. Είκοσι εννέα ήσαν εν συνόλω αυτοί οι βασιλείς.

(4)
Παρεμπιπτόντως, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι εβδομήκοντα έχουν κάνει λάθη στην μετάφραση (το πιο αστείο ειναι οτι πάνω σε ένα τέτοιο λάθος θεμελιώθηκε αρχικά η "άμωμος σύλληψη", η παρθενία και κατόπιν η "αειπαρθενία" της Παναγίας) αλλά δεν νομίζω το αρχικό κείμενο να περιέγραφε μια σχολική εκδρομή, ευχαρισθώ. Για τους βιτσιόζους το οριτζιναλ κειμενο των εβδομήκοντα είναι εδώ. Αν έχετε όρεξη για σχετικό χαβαλέ με σφαγές, γενοκτονίες κτλ προτείνονται στα πεταχτά το Δευτερονόμιο, ο Ιησούς του Ναυή ολόκληρος (γιατί η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά), οι Κριτές και τα Βιβλία των Βασιλέων γενικώς και συγνώμη αν παρέλειψα τίποτα.

Τώρα θα μου πείτε, και γιατί ασχολήθηκες ρε μπαγλαμά; Πρώτη φορά σου την λένε on line; Προφανως και όχι αλλά
α) είναι ενδεικτικό νοοτροπίας των πιστών γενικώς (επιλεκτική ανάγνωση, άρνηση γενικώς, δικαιολόγηση ή παραποίηση γραπτών και νοήματός τους) και
β) είναι ενδεικτικό της διαθέσεως να βγάζουμε το δικό μας συμπέρασμα άσχετα με το τι διαβάζουμε και σαν τέτοιο είναι χαριτωμένα πολύτιμο :)

5β) Ο Φαήλος ή αλλιώς πως να κηρύξετε το μίσος με άλλοθι την θρησκεία της Αγάπης ΚΑΙ τον Διαφωτισμό
Ο οποίος Φαήλος (κλατς) (επίσης παλιός "αγαπημένος" του blog) βλέπει σαν εχθρούς του Διαφωτισμού και τα λοιπά τους "αναφομοίωτους" μουσουλμάνους και μόνο λες και δεν ήταν αναφομοίωτος εχθρός ο Δεσποτισμός και ο Χριστιανικός Θρησκευτικός φανατισμός, λες και οι Διαφωτιστές τα βρήκανε ποτέ με το παπαδαριό. Λες και οι Διαφωτιστές δεν κυνηγηθήκανε σαν τα σκυλιά από αυτοκράτορες και παπάδες. Λες και την Επαναστατημένη Γαλλία δεν την πολέμησε όλη η Ευρώπη. Λες και η δικιά μας επανάσταση δεν έγινε κόντρα στις επιταγές της Ευρωπαϊκότατης Ιερής Συμμαχίας η οποία δεν ήθελε να πάει κανείς κόντρα στους ελεω Θεού ηγεμόνες άρα ούτε και στον Σουλτάνο. Λες και πολλοί επαναστάτες του 1821 δεν ήταν μουσουλμάνοι.

Τέλος πάντων ο ίδιος, παλιος, καλός, μισαλλόδοξος, υπερασπιστής της ΧΑ, φίλος Σαμαρά, ρατσιστής και ολίγον τι φασίζων Φαήλος ξαφνικά έγινε τιμητης του..... Διαφωτισμού και κατακεραυνώνει τους ρατσιστές και μισαλλόδοξους μουσουλμάνους. Μόνο ο "ευρωπαίος" Άνθιμος λείπει για να κλείσει το Διαφωτιστικό καρέ.

Τελος πάντων ανάμεσα σε μισές αλήθειες, χοντρά ανιστόρητα ψέμματα (όπως η εξίσωση των αραβικών λαμπρών χαλιφάτων πριν το 1000 μχ με τους Οθωμανούς) και παρανοϊκά μπλα μπλα ο Φαήλος δίνει τελος πάντων την πρόταση του: η Ευρώπη οφείλει να επιστρέψει στην Αθήνα, την Ρώμη και τον Χριστιανισμό και να γίνει "χριστιανικό φρούριο", ότι και αν σημαίνει αυτό. Αθήνα και Ρώμη σαν ιστορία και ιστορική αναφορά και Χριστιανισμός σαν πολιτισμός και ήθη φαντάζομαι. Ελληνοχριστιανισμός κετς ένα πράγμα. Τώρα που συναντιώνται αυτά, εγώ δεν το κατάλαβα. Θα λιθοβολούμε τις μή παρθένες νύφες όπως θέλει ο Χριστιανισμός (όπως λέγεται στην θεόπνευστη Παλαιά Διαθήκη) ή δεν θέλει το ρωμαϊκό δίκαιο, αυτό δεν το κατάλαβα. Θα είναι η γυναίκα "υπο τον άντρα" οπως λέει ο Χριστιανισμός ή θα έχει ίσα δικαιώματα δεν το κατάλαβα. Θα έχουμε ισονομία ή θα υποτασσόμαστε στην εξουσία των αποπάνω οπως λέει ο ύστερος Χριστιανισμός, ούτε αυτό το κατάλαβα. Οι ομοφυλόφιλοι θα χαίρουν δικαιωμάτων όπως στην Αθήνα και στην Ρώμη ή θα θανατώνονται όπως στο Βυζάντιο, επίσης δεν κατάλαβα. Θα θεωρούμε τους "αλλόδοξους" Ευρωπαίους επίσημα πολίτες β΄κατηγορίας ή ισόνομους,  ρε ούτε αυτό το κατάλαβα.  Σαμπως το κατάλαβε ο Φαήλος;

Γνωρίζει αλλά δεν λέει βεβαίως ο Φαήλος πως την Αθήνα κτλ την φάγανε οι Μακεδόνες που τους φάγανε οι Ρωμαίοι. Γνωρίζει πως τους Έλληνες γενικώς τους φάγανε οι Χριστιανοί (Ο όρος "Ελληνας" επίσημα επαναμφανίζεται γύρω στο 1821 μετά από χρόνια και χρόνια λήθης). Γνωρίζει πως η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν με το μέρος του Σουλτάνου κατά την δική μας επανάσταση. Γνωρίζει πως η Ευρώπη εκχριστιανίστηκε με την βία και τις σφαγές, την βία και τις σφαγές που τώρα μόλις ανακάλυψε πως ειναι χαρακτηριστικά του Ισλαμ και όχι του χριστιανισμού για κάποιον λόγο που δεν μας εξηγεί. Θυμάται το Πουατιέ και τον Ευγένιο της Σαβόιας και ξεχνά τον Μ. Κωνσταντίνο, τον Κωνστάντιο, τον Θεοδόσιο, την Σκυθόπολη, τις Σταυροφορίες, τον Καρλομάγνο, την Ιερά Εξέταση και τους κονκισταδόρες. Και τι προτείνει σαν αντίμετρο στην βία και τις σφαγές των τζιχαντιστών τους οποίους άκοπα ταυτίζει με το ~1,6 δις μουσουλμάνων του πλανήτη, αυτός ο μέγας διαφωτιστής; Κλείσιμο συνόρων, αφυκτικό, "αυστηρό έλεγχο" εντός, βία και σφαγές, εισβολές, νέα Σταυροφορία εκτός (ούτε οι Μπουσικοί δεν διανοήθηκαν να χαρακτηρίσουν έτσι τις τότε εκστρατείες τους). Εν ολίγοις επιστροφή στον δικό του ιδιότυπο Μεσαίωνα.

Γνωρίζει προφανώς ο Φαήλος, αλλά δεν τον παίρνει να το γράψει διοτι δεν συμφέρει, πως η τωρινή Ευρώπη έχει περισσότερες αναφορές στο...... Λονδίνο (1η χώρα με κοινοβούλιο και "συμφωνια" περιορισμού της Ελεω Θεού Βασιλείας), στις ΗΠΑ (1η επίσημα δημοκρατική χώρα και κοσμικό κράτος του Δυτικού κόσμου μετά το Μεσαίωνα. Δημοκρατία μόνο για τους λευκούς (τότε) θα μου πεις, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς) και στο ....Παρίσι (1η χώρα που έκανε κανονική δημοκρατία στην Ευρώπη και έσφαξε και μερικό ελέω Θεού κηφηναριό) και μετά στην Ελλάδα, την σύγχρονη όμως (η επανάσταση του 1821 είχε χοντρό κοινωνικό παράγοντα και επηρεασμό από το Διαφωτισμό μέσα, τα χουμε ξαναπεί) παρά στις αρχαίες ιστορίες της Ρώμης και της Αυτοκρατορικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας που μου μυρίζουν δίψα για ανανέωση της Pax Romana και του τότε Ιμπέριουμ που οι "ανατολικοί" ήταν "υπό". Από την άλλη η ένδοξη Ρωμη έχει τροφοδοτήσει με ονειρώξεις τόσες Γερμανικές Ρωμαϊκές Αυτοκρατορίες, γιατί να μην το ξανακάνουμε ε; Τέλος πάντων ισχύει ότι ναι, οι Διαφωτιστές είχαν τις πηγές τους στην Ρώμη και στην Αθήνα, αλλά εμείς έχουμε τις πηγές μας στο Διαφωτισμό ρε όρνια!

Αγνοεί και ο Φαήλος πως η ISIS δεν ειναι ο συνολικός μουσουλμανικός κόσμος (αν και επιμένω πως ειναι Ισλαμ και μάλιστα ειλικρινές), αγνοεί τους μουσουλμάνους που μάχονται τώρα που μιλάμε στο έδαφος ενάντια στο ISIS όσο αυτός κάθεται και γράφει τις παπάρες του, αγνοεί πως η πολιτισμική και πολιτική πρόοδος της Ευρώπης έγινε παρά, ενάντια και κόντρα στην θρησκεία της, αγνοεί και αυτός τους μουσουλμάνους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, βουλευτές και υπουργούς, αγνοεί ή μάλλον υποκρίνεται ότι αγνοεί της παναγιάς τα μάτια και όμως μας το παίζει ξερόλας και εγώ θα σου πω και βρήκα τη λύση και ακούστε με εσείς οι αδαείς και άλλα τέτοια.

Η Φαηλική νοοτροπία γενικώς δείχνει να κερδίζει πόντους στο πόπολο και δικαιως την δουλεύει (αναμεσα στις άλλες) ο Sebastian Budgen εδώ μιας και απλούστατα δεν οδηγεί πουθενά.
Συμπέρασμα
Πάντα το ίδιο. Προσέξτε τι μαλακίες διαβάζετε και διαδίδετε στο γαμημένο το Ιντερνετ.


(1) To οικόσιτό μου τρολ να μην χαρεί, παραμένει νυν και αει μπλοκαρισμένος στο παρόν blog μέχρι να μάθει στοιχειώδεις κανόνες λογικής όπως 2+2=4. Ευχαρισθώ.
(2) Τέλος πάντων ομολογώ πως όταν θέλω να νευριάσω διαβάζω ένα άρθρο του Τάκη :)
(3) Οποιος βρει την πηγή κερδίζει πόντους κουλτούρας ή nerdoσύνης μιας και ειναι κάπως δύσκολο. Τέλος πάντων το αφήνω για άσκηση για το σπίτι.
(4) Προφανώς δεν αναγνωρίζω και πολλή ιστορικότητα στην Παλαιά Διαθήκη. Δεν εξετάζω αν τα έκαναν αυτά οι όχι οι Εβραίοι και ούτε εξετάζω αν ειναι καλος, κακος, κατατρεγμένος ή φασίστας λαός. Αυτά τα τσουβαλιάσματα αλλού. Λέω όμως πως το Ιερό Βιβλίο των Εβραίων και των Χριστιανών ρητά εμπεριέχει περήφανες διηγήσεις και προτροπές γενοκτονίας, εξανδραποδισμού και εξόντωσης των "άλλων", των διαφωνούντων και των "αιρετικών" ενώ ταυτόχρονα θεωρείται ακόμα θεόπνευστο στο σύνολό του. Όλος ο κόσμος τα ξέρει αυτά εκτός απ΄ ότι φαίνεται από τους Ορθόδοξους Θεολόγους. Οποιος γουστάρει να του προτείνω συγκεκριμένα κεφάλαια γιατί ο ίδιος ειναι πολύ γκασμάς και τεμπέλης να τα βρει, ας μου γράψει κανα σχετικό σχόλιο. Ουφ πια!


6 σχόλια:

 1. Πωωω μλκ είσαι χείμαρρος πρωινιάτικα. (Και είμαι απο τρελλο χανγκοβερ και χαλια,αλλά το διάβασα)
  Καλά οκ εννοείται συμφωνούμε. Με 2 σημειώσεις:
  Α. Καλά ρε, πας κ πιάνεις κουβέντα με θεολόγους.. λες κ δεν ξέρεις. Σου χουν πει ακομα πως στη γεννεση περιγαφεται ολη η συγχρονη φυσικη (και η κβαντο) να καείς ή όχι; τεσπα..
  Β. Οσον αφορά στις απαιτήσεις για αλλαγές στις συνήθειες το πάίρνεις λίγο πιο χαλαρά από όσο "πρέπει"γιατί μάλλον δεν έχεις παραδέίγματα. Εχω 2. Συναδελφος μενει Βερολινο, σε πολυ μιξ γειτονια. Ακου τωρα τι πηγαν κ καναν οι μαλακηδες: πρώτον, καναν φασαρια(πρσαν κ μερικες ψιλες απο ο,τι μου πε) στο σχολείο, για να μη σερβιρεται χοιρινο. Σε κανεναν. Ν μην υπάρχει για να μην σκανδαλιζονται. (Το σχολσιο μια και σερβιρε 2 επιλογες φαγητου προφανως ποτε δεν ειχε 2 χοιρινα,να μην εχουν επιλογη τα μουσουλμανακια)Φυσικα πηραν τα αρχιδια τους αλλα τη φασαρια την εκαναν. Μετά εκαναν 2η φασαρια γιατι το σχολειο(τωρα δε θυμαμαι, μεσα στο σχολειο, σε κτιριο διπλα στο σχολειο που τους πηγαιναν εκδρομες, καπως ετσι) ειχε κατι αγαλματ και πινακες αρχαιοελληνικου στυλ με τσουτσουνακια και βυζακια εξω και αυτο προφανως τους προσεβαλλε και "κατεβαστε τα μην τα κανουμε πουτανα ολα" (παλι πηραν τα αρχιδια τους, εννοειται). Γενικά αυτά τα λες και "κοιτα ρε τι ηρθαν οι βλαμμενοι και ζητουσαν" αλλα από την αλλη, οι βλαμμενοι ηρθαν κ εριξαν κ μερικες σφαλιαρες και οκ κταλαβαινεις τι εννοω, δεν ειναι τοσο χαλαρα. Ενιοτε. Θα μου πεις ενα παραδειγμα εχεις μονο μλκ, ε ναι ενα εχω αλλα σε βαζει στο νοημα. Θα μου πεις, εδω σε σχολειο ο διευθυντης απαγορευσε στη μαθηματικο να παει τα παιδια στο Νοησις γιατι "εχει εκθεματα της εξελιξης και ειναι αντιθετο στη Γραφη"..εχουμε σημαντικοτερα ζορια με τους γηγενεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. " πηραν τα αρχιδια τους " = Φραση κλειδι. Το διαμαρτύρεσθαι ειναι γενικώς ελεύθερο και δεν πρεπει να μας ξενιζει.
  Και τα ταμένα θέλουν να καταργήσουν τις απόκριες, το gay parade και την αριστερα και παρνουν τα αρχιδια τους.


  Η θεολόγα ειχε πολύ πλάκα διοτι ήταν απο την μια πεπεισμένη πως κατα βαθος κανω πολεμο εναντια στην Ορθοδοξια, και απο την αλλη ηταν σιγουρη του κερατα πως τα βιβλικά μου τσιτατα ηταν... παραποιημένα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α ναι.. εχω σκυλοβαρεθει τους προτεστάντες της ηθικής εδώ μεσα -στο ιντερνετς- που βγαζουν φωτογραφιες απο -αλλους εννοειται- βομβαρδισμους κ αρχιζουν τα "να , σκατα στον πολιτισμο της Δυσης, οριστε τι εγκληματιες ειμαστε και εμεις, φταιμε κλπ". Εαμα φταιμε καλα μας κανουν, εχουν δικιο οι καβλωμενοιμαλακηδες που ερχονται και σκανε στα μουτρα μας ρε παιδια.κατω η δυση και ο πολιτισμος της. Σωστα. Τα θελε ο κωλος μας και μας, φταιμε.ψοφοςσε μας λοιπον. Ε;
  Παίδες όποιος αισθάνεται προσωπικά ένοχος και έχει το κρίμα στο λαιμό του, να πάρει τη γυναικούλατου και τα παιδιά του να πάει απέναντι να ζητησει να του βαλουν γιαταγάνι δαμασκηνό στον κώλο. Όχι πως η δυση διαπρέπει ηθικά Κι πως δε πρεπει να αλλαξουμε πραγματα, αλλά άμα αισθάνεστε τοσοεγκληματίες κ εχετε ενοχες και καλα μας κανουν, θα σας κουναω το μαντηλι στο λιμανι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. διαβάζοντας όλο τούτο το κατεβατό μία απορία σχηματίζεται στο μυαλό του γνήσιου σουρεαλιστή αναγνώστη: ποια άραγε η άποψη της ΟΑΚΚΕ;

  α είναι (και αυτό) ένα σατανικό σχέδιο της Ρωσσίας, οκ
  http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-58/item/593-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85

  κοινώς--> αν κάποιος σκέφτεται "υπάρχουν και χειρότερα" όταν διαβάζει όλα τούτα τα ζούδια, προφανώς εννοεί την ΟΑΚΚΕ

  respect που λένε και οι βαλανιδοφάγοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το να σχολιάσω τη σεντονιάδα σου μου φαίνεται σχεδόν αστείο, ιδίως που γενικά συμφωνώ. Μια παρατήρηση μόνο: φαίνεται ότι και οι τζιχάντι του ISIL (με αρέζει πχιο πολύ...) κάνουν τις ίδιες ματσαγγανιές με όλοι τους ακραίοι του κόζμου, ήτοι, παίρνουν από τα ιερά τους κείμενα ό,τι τους βολεύει και τα υπόλοιπα τα βάζουν στην άκρη.

  Πρόσφατα διάβασα ένα-δύο πολύ γουστόζικα άρθρα από μελετητές του Ισλάμ, που λίγο-πολύ λένε ότι οι τζιχάντοι είναι εξίσου "αποστάτες" με όλους όσοι κατηγορούν, καθώς μεταφράζουν το Κοράνι και τη Χαντίθ κατά το δοκούν, τύπου "ρεσέ, εδώ λέει ότι ο αποκεφαλιζμός των απίστων είναι κακό πράμα...", "μμμμμ, να σου πω, το λέει με απόλυτη σαφήνεια;", "εεεεεε, όχι ακριβώς, αλλά...", "ρε, έχει δοθεί κι άλλη ερμηνεία, ότι, ασούμε, είναι καλό, άμα ο άπιστος φοράει πράσινα σταράκια;", "Μάλλον, δεν είμαι σίγουρος", "Ε, καλά, τότε θα το ερμηνεύσουμε έτσι, γιατί κολλάει και με τα υπόλοιπα".

  Απ'όσο καταλαβαίνω, η Θρησκεία (όπως και το Σύνταγμα, σύμφωνα με τον προφήτη Μπένι, wink-wink...) τελεί υπό την αίρεση της ερμηνείας, οπότε και τα τζιχάντια κάνουν την προσέγγιση που τα βολεύει κι όχι ντε και καλά την "μία και ορθή" ερμηνεία....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @estarian
  Υπαρχει προσωπικη ευθυνη, εδω ο batcic την έβαλε και στον άλλο που ειναι προσφυγας. Ο θειος μου ο ΚΚΕς λεει πως και οι πεθαμενοι φταινε. Αλλά όχι ρε φιλε να φτασουμε και στο άλλο άκρο και να μαστιγωνομαστε στους δρομοι


  @διον
  ΟΑΚΚΕ power!!!
  Νταξ, δεν θυμομουνα τουτους τους πετροβολημένους!


  @khlysty
  Προφανως ο καθεις μπορει να βρει οτι γουσταρει σε τετοια βιβλια. Και αν δεν το βρισκει να αρχισει τις θεολογιες και τι εννοει ο ποιητης και τετοια. Τι σκατα ας πουμε θα σημαινε "κανονικός" χριστιανος (χρησιμοποιειται ως πχ επειδη αυτες τις γραφες έχω διαβασει);
  Θα ητουνε ενας πάμπτωχος προφητης που γυρνα ξεβρακωτος ή ο Ιννοκέντιος ο Γ; Αλλα αυτο δεν σημαινει πως τουτοι οι λαλημενοι δεν τα πιστευουν ειλικρινα αυτα που πιστευουν.
  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir