Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Άντε πιάστε μας.



Είπα να το ελαφρύνω. Μία οι φωτιές μία οι εκλογές δε μας άφηναν να αγιάσουμε. Αυτό βέβαια δε σημαίνει οτι ξεχνιόμαστε, αλλά απλά επειδή το blog χαρακτηρίζεται από την υπέρτατη ελαφρότητα διαγαλαξιακού επιπέδου των Zaphod και Humma είπα να το γυρίσω κάπως με τη συναίνεση του επίσης χαρούμενου συντρόφου.


Μετά το ευγενικό σχόλιο του φίλου _st_ που μας ξέχεσε (25/9/07 10:55) δικαιολογημένα ομολογουμένως επειδή τις τελευταίες μέρες βρισκόμασταν σε αδράνεια με τα ποστ αποφάσισα να κάνω το βήμα. Περίμενα το κατάλληλο γεγονός γιατί είχα προαποφασίσει γιατί θα έγραφα και μόλις ήρθε η επιβεβαίωση, μόλις πριν μία ώρα, έπιασα δουλεία και ζητώ την κατανόησή σας.





Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος! Για άλλη μία φορά οι κύριοι αφοι Γιαννακόπουλοι μας έκαναν περήφανους εμάς τους Βάζελους. Πρέπει να τους αναγνωρίσω την προσφορά στη διατήρηση του επιπέδου του Ελληνικού μπάσκετ σε τόσο υψηλά επίπεδα. Παίχτες τέτοιου επιπέδου σαν αυτούς που φέρνουν αρκετοί παράγοντες, όχι μόνο του Παναθηναικού, βρίσκονται στην Ελλάδα και αυτό βοηθά στην ανύψωση του επιπέδου και των δικών μας παικτών που μας έχουν χαρίσει τόσες χαρές.

Ηταν γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός "φλέρταρε" με μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή η μεταγραφή ολοκληρώθηκε την Τρίτη (25/09) αφού η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοίνωσε την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Λιθουανός άσος λίγες μέρες ύστερα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, αφήνει τον μαγικό κόσμο του NBA για να επιστρέψει στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού.

Ο πρώην παίκτης των Γκόλντεν Στειτ Γουόριορς θα φτάσει στην χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης (27/09). Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν λίγο καιρό το όνομα του 31χρονου Πλέι Μέικερ είχε ακουστεί έντονα για τον αιώνιο αντίπαλο των “πρασίνων” τον Ολυμπιακό όμως η περίπτωση του δεν προχώρησε.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "πράσινοι" αναφέρει:
"Η μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στο Ελληνικό μπάσκετ, είναι γεγονός. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια απουσίας στο ΝΒΑ (Ιντιάνα και Γκόλντεν Στέιτ) για τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Η απόκτηση του Λιθουανού σούπερ σταρ οριστικοποιήθηκε και ο παίκτης θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα (18.00) προκειμένου να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα".

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ.

Ο «Σάρας» με μία ματιά
Ημερομηνία γέννησης: 05/03/1976
Τόπος Γέννησης: Κάουνας
Ομάδες: Λιέτουβος Ρίτας, Ολίμπια Λουμπλιάνας, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Πέισερς, Ουόριορς.
Tίτλοι: 2 φορές πρωταθλητής Ισπανίας, 2 φορές πρωταθλητής Ισραήλ, 2 φορές Κυπελλούχος Ισπανίας, 2 φορές Κυπελλούχος Ισραήλ, 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης.
Εθνικές διακρίσεις: 1 φορά πρωταθλητής Ευρώπης, 1 φορά χάλκινος Ολυμπιονίκης, 1 φορά τρίτος πρωταθλητής Ευρώπης.
Προσωπικές διακρίσεις: 1 φορά MVP των τελικών της ACB, 1 φορά MVP του Eυρωμπάσκετ, 1 φορά MVP του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας

13 σχόλια:

  1. Oυπς! Λάθος κουδούνι, σόρρυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, ούτε φέτος θ'ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο; Τσ τσ τσ.... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικά οι ξένοι κάνουν την διαφορά στο ελληνικό μπάσκετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Ουινστόουν και τον Περπέρογλου τι τους θέλατε και τους πήρατε;
    Δυναστεία θα φτιάξετε; Αιδώς Αργείοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2patsiouri : Τι με ξύπνησες τέτοια ώρα μπρε;

    2hades : Όπως κάνατε και σεις στα πέτρινα χρόνια. Ούτε εσάς βλέπω όμως αλλά μάλλον την ΑΕΚ.

    2osela : Η επανάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ ξεκίνησε με τον Γκάλη που ήρθε απ'εξω. Όταν και οι Έλληνες πήραν γνώσεις από ξένους από χώρες παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ διέπρεψαν/ Αν όμως δεν έρθουν και ξένοι και μάλιστα από τους καλύτερους οι ομάδες δε θα παίζουν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και μοιραία θα έρθει η πτώση.

    2σπίθας : Όλοι οι καλοί χωράνε. Πράσινη Δυναστεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω ρε φουστη μου!!!
    Κατι τέτοια βλέπω και πέφτω ψυχολογικά γιατί είναι το απόλυτο κοντράστ με τον κατήφορο της ομάδας του κυρ Τάκη που την έκανε μπουρδέλο δεν έχει σταματημό ....

    Συγχαρητήρια πάντως στον πραγματικό αυτοκράτορα του μπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @osela: Καλώς όρισες.

    @Humma: Ρε συ με Βούγιανιτς, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Μπετσίροβιτς, Χατζηβρέττα και Γιασικεβίτσιους τί σόι μπάσκετ θα παίξουμε; Κανέναν ψηλό ρεεεεεεε!

    @hades: Με το ποδόσφαιρο ασχολούμαστε. Το ποδόσφαιρο δεν ασχολείται με μας στην τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2_st_ : Ευχαριστούμε εκ μέρους του αυτοκράτορα. Μακάρι και το μπάσκετ τις Θεσσαλονίκης, αυτό που μας έκανε να αγαπήσουμε το άθλημα, να ανέβει στο επίπεδο που του αξίζει. Κανα σοβαρό επιχειρηματία δεν έχετε ρε γαμώτο να το πάρει ζεστά το θέμα;

    2zaphod : Γειά σου colleague. Το μπασκετ του ΠΑΟ φέτος θα είναι λίγο Χόμπιτον αλλά έχουμε και ψηλούς. Οι σέντερ μας ομολογουμένως δεν είναι τόσο καλοί σα του Γαύρου αλλά αυτό θα το δουλέψουν. Σου είπα και στο τηλ οτι τουλάχιστον φέτος που πήραμε και το Ζίζιτς έχουμε καλύτερο ρόστερ απ'οτι με το μοσχάρι το Γιαφτόκας.

    Το ποδόσφαιρο αν και κατεξοχήν μπαλαδομούρης, το βλέπω σα προιόν εταιρίας. Αν δεν είναι ελκυστικό δε το αγοράζω (όσο μπορώ βέβαια γιατί είναι και αγάπη). Αν ο Παναθηναικός παίξει καλή μπάλλα φέτος το συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/9/07 11:27

    Εγώ ένα πράγμα έχω να πώ : Γαμώ τον βάζελο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν, εγώ για τη μεταγραφή Γιασικεβίτσιους έχω να πω τα εξής: πρόκειται μακράν για την πιο ΑΧΡΗΣΤΗ μεταγραφή που έκανε ποτέ του ο μπασκετικός βάζελος. Έχεις δηλαδή τον καλύτερο (κατά τους περισσότερους) και πιο πλήρη play maker της Ευρώπης, τον Διαμαντίδη, έχεις φέρει πίσω τον (γνωστό) Σπανούλη και μου παίρνεις τον Γιασικεβίτσιους για ποιον λόγο; Για να μπεις στο μάτι των Αγγελόπουλων (ή κατ' άλλους των Βαρδινογιανναίων); Θα αφήνεις δηλαδή στον πάγκο τον Διαμαντίδη για να παίζει ο Σάρας; Αυτό πρόκειται για θείο δώρο, όχι για την πληρέστερη ομάδα όλων των εποχών όπως λένε διάφοροι μυστήριοι... ΑΝ τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός θα είχε μεγαλύτερη αξία ακριβώς επειδή στον "άσσο" πάσχει. Ο Παναθηναϊκ΄ςο αν ήθελε να γίνει πλήρης θα έπαιρνε πεντάρι, όχι ασσαίο. Μην λέμε κι ό,τι θέλουμε επιτέλους..
    Να αναφε΄ρω παρεμπιπτόντως ένα -ας πούμε- παράλληλο παράδειγμα: στο ποδόσφαιρο η Ρεάλ καταποντίστηκε ακριβώς όταν νόμισε πως έφτιαξε την πληρέστερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου... Βέβαια άλλο ποδόσφαιρο κι άλλο μπάσκετ θα μου πείτε. Σωστό κι αυτό.

    Τα υπόλοιπα, θα τα δείξει η νεκροψία νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2Pegasus : @#^#&)#^_#@@*!%@

    2hades : Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω για την αναγκαιότητα του Σάρας. Ο ΠΑΟ πάσχει πιό πολύ σε 5άρι ή μετά τη φυγή του Σίσκα σε 3άρι. Το οτι μπήκε στο μάτι των Αγγελόπουλων είναι δεδομένο όμως. Δες οτι αμέσως πήγαν να κάνουν το χτύπημα με τον Ουέμπερ. Η Ρεάλ έχει μία βασική διαφορά με τον μπασκετικό ΠΑΟ. Δεν είχε τόσο καλό διαχειριστή όσο ο Ομπράντοβιτς. Ο τυπάς έχει δείξει οτι δενανέχεται βεντετισμούς και δε μασάει τίποτα οπότε απ'αυτή την άποψη δε το φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir