Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2008

Aγιατολάχ

Δεν πάμε καλά λέμε!!!

Πέθανε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αν το μάθατε. Δηλαδή και τυφλός/κουφός το μάθαινε. Έχουν γράψει πολλοί την γνώμη τους, αλλά θα σκάσω αν δεν γράψω κάτι και εγώ.

Παραθέτω αρχικά μερικά από τα ποστ που διάβασα με τα οποία και εν πολλοίς είμαι σύμφωνος.

O Στάθης, έκανε μια πολύ καλή ανάλυση. Ειδικά στέκομαι στην φράση " Ο Χριστόδουλος, πιστεύω, κάλυψε αυτός το κενό και όπως - πολύ σωστά - είπε και ο Μανδραβέλας στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ, μίλησε στον απλό Έλληνα για τις φοβίες που τον απασχολούν μέσα από ένα ζοφερό για αυτόν μέλλον. Εκεί πιστεύω ήταν και το κλειδί της σχέσης του με αυτή την μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ένα γνώριμο σημείο αναφοράς σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς και κρύβει αγωνίες και φόβο.."

Πολύ σωστή ήταν και η βιομηχανική μαργαρίτα η οποία και έπαθε την πλάκα της με την μανία που χτύπησε τα ΜΜΕ - και δικαίως (δικαίως τσαντίστηκε, για να μην μπερδευόμαστε).

Ο doctor πάλι σαν τεχνοκράτης που είναι τα πήρε στο κρανίο με το χρήμα που χάθηκε για να γίνει η κηδεία ενός ανθρώπου πανηγύρι - και αργία.

Μου άρεσε πάρα πολύ η ανακοίνωση που διάβασα στον simon και παραθέτω αυτούσια (με τις όποιες επιφυλάξεις περί γνησιότητας, που έχει και ο ίδιος ο simon) :

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠ’ ΑΡ. 5811/29-1-08 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΛΟΓΟ ΑΡΓΙΑΣ.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΧΩΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΙΣ 31-1-2008


Άσχετα με το αν το κείμενο είναι αυθεντικό ή όχι περιέχει πιστεύω το μέτρο της αλήθειας σχετικά με το τι έγινε.
Ο αρχιεπίσκοπος πέθανε. Ειναι ο ηγέτης του "κυρίαρχου" θρησκευτικού δόγματος εν Ελλάδι και αυτό ουδείς το ξεχνά. Ασχέτως του γεγονότος αν ήταν "καλός" ή "κακός" στην δουλειά του (κάτι που είναι πρώτα θέμα ιδεολογίας και γούστου) αυτό που μένει είναι πως "κυρίαρχη" ή όχι, η όποια θρησκεία είναι δόγμα σε μια χώρα που ανήκει στην ΕΕ και είναι -επίσημα- ανεξίθρησκη. Ένας θρησκευτικός ηγέτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους σε μια ανεξίθρησκη χώρα, δεν πα να είναι και ο Θεός ο ίδιος. Και μην ακούσω για συγκρίσεις με τον πάπα, διότι ο πάπας είναι αρχηγός του δικού του κράτους και άμα γουσταρίζει του βάζει φωτιά και το καίει. Ξέρω πως οι ορθόδοξοι ποιμένες μας πολύ ζηλεύουν τον πάπα και το κράτος του, και θέλουν να γίνουν έτσι άμα μεγαλώσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι πόθοι τους θα γίνουν και πραγματικότητα.


Μπορεί κάποιος να τον συμπαθούσε τον Χριστόδουλο, να τον αντιπαθούσε, να τον θεωρούσε εθνικό ηγέτη ή επικίνδυνο λαοπλανο, αλλά όποια και να είναι η γνώμη του οποιουδήποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει το παραμύθιασμα που φάγαμε τις τελευταίες μέρες.

Όπως έγραψα και στον οίκο αντοχής, το όλο πράγμα μου κάνει λίγο σε θεοκρατία:

"Τελικά το πόσο θεοκρατικό είναι ένα κράτος μπορεί να φανεί και από τις τιμές που επιφυλάσσει στους θανόντες θρησκευτικούς ηγέτες. Το πόσο νεκρολάγνοι και τηλεορασολάγνοι είναι οι κάτοικοι μπορεί να φανεί από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ένα πτώμα από τα ΜΜΕ. Το πόσο αμαθής και αμόρφωτος είναι ο πληθυσμός ενός κράτους μπορεί να φανεί από το ποσοστό αυτών που τρέχουν στις όποιες φιέστες και τα συναισθήματά τους κουρδίζονται αναλόγως....


Άρτος και θεάματα"

Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια σπανίας ευφυίας κίνηση Καραμανλή. Μετά το χαμό που έγινε με τις μίζες, τα dvd, το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί ελευθέρως, τις διάφορες αποκαλύψεις για λαμογιές που πέφτουν βροχηδόν, την ιστορία με την siemens και άλλα πολλά, ο Κώτσος πόνταρε στην θρησκευτική χαζομάρα του νεοέλληνα μπας και ηρεμήσει μερικές μέρες. Και βεβαίως οι Πασόκοι έσπευσαν να πλειοδοτήσουν στοχεύοντας σε ψηφοθηρικά αποτελέσματα. Το σχέδιο πέτυχε σαφέστατα μιας και όλες οι μεριές κατέβασαν τους τόνους σε τρομακτικό επίπεδο. Μέχρι και ο Λαζό ματαίωσε την εκπομπή του (πενθούσε και ο Λάκης; Γιατί ρε ξαδέρφια ήσασταν; Άντε μην ....), όπως και ο Τριανταφυλλόπουλος σε ένδειξη πένθους. Πλάκα μας κάνετε ρε; Μήπως και να κλείσουμε τα ρολά στην χώρα για τριήμερον ή να κάψουμε το Μαξίμου και η κυβέρνηση να μεταφερθεί απευθείας στο κτίριο της αρχιεπισκοπής;

Αυτό που με εκνευρίζει είναι οι ανεξάρτητοι -μη χέσω- δημοσιογράφοι μας που είχαν όλοι μια μουτσούνα λες και τους σκότωσες την μάνα για τρεις μέρες. Το θεοτικό είχε πνίξει της οθόνες και ειδικά στα κρατικά κανάλια βαρέθηκα να βλέπω ράσα και μούσια. Μέχρι και Χριστόδουλος best έβγαλαν οι κρετίνοι! Η δε προσπάθεια (βεβιασμένη είναι αλήθεια, αλλά έπιασε μιας και ήταν κοινή) "αγιοποίησης" του θανόντος ήταν τόσο μα τόσο έντονη που σε χτύπαγε στα νεύρα. Προς τιμήν τους πολλοί bloggers κράτησαν χαρακτήρα και έγραψαν κομμάτια με μέτρο και σεβασμό στην πραγματικότητα (ασχέτως γούστου κάποια πράγματα είναι ενδεδειγμένα και κάποια όχι). Όταν οι ερασιτέχνες σέβονται την δεοντολογία πιο πολύ από τους επαγγελματίες, τότε οι επαγγελματίες μάλλον έχουν πρόβλημα.

Το δε πανηγύρι που έγινε με τον νεκρό δεν έχει ξαναγίνει. Απ' όσο ξέρω σε μια (ορθόδοξη) κηδεία, τον νεκρό τον πάνε στο νεκροταφείο με κλειστό φέρετρο και όχι με ανοιχτό λες και είναι θέαμα προς τέρψιν του κοινού. Και εδώ αυτό άλλαξε. Το είδε η μάνα μου στην τουβού και φρύαξε η γυναίκα λέγοντας πως αυτό που κάνουν είναι βεβήλωση νεκρού (κατά την γνώμη της). Τα πάντα στο βωμό της τηλεόρασης και του θεάματος.

Εν κατακλείδι θα πω πως τέτοιες αντιδράσεις από το σύνολο της κοινωνίας μπορεί να είναι αναμενόμενες στο Ιράν ή σε κάποιο άλλο θεοκρατικό καθεστώς αλλά δεν συνάδουν με το καθεστώς, νομικό, πολιτικό και πολιτιστικό, ενός ευρωπαϊκού κράτους. Ή έτσι νόμιζα μέχρι πρότινος. Ο κυριότερος λόγος κατά την γνώμη μου είναι αυτός που αναφέρθηκα πιο πάνω, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε την παλιά καλή ΕΛ χαζομάρα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:




Υ.Γ. Όταν πεθαίνει κάποιος καλό είναι να έχεις και κάτι καλό να πεις. Θα αναφέρω αυτό που είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης : Πως στο '80 τόσο, όταν έσκασε το πρώτο κρούσμα aids στην Ελλάδα, μετά από ενημέρωση που είχε ο Χριστόδουλος (και εδώ είναι λίγο χου η δουλειά γιατί ο Νικήτας ανέφερε πως ήταν εθνική επιτροπή: γιατροί, υπουργοί, γραμματείς και....παπάδες!) από άμβωνος έλεγε κατόπιν πως "η εκκλησία δεν συμφωνεί με τις προγαμιαίες σχέσεις, αλλά αν τις κάνετε, τότε χρησιμοποιήστε προφυλακτικό". Μεγάλη μαγκιά για την εποχή (και για τώρα ακόμα) από εκπρόσωπο χριστιανικού δόγματος.

25 σχόλια:

  1. ΠΟυ να βλεπες τον Βίρλα προχτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ο κόσμος χάνεται..
    Καλά αυτό μας πείραξε; Οι τιμές αρχηγού κράτους για την κηδεία του Χριστόδουλου ή η δημόσια δαπάνη; Καλώς ή κακώς ήταν ηγέτης της επίσημης θρησκείας του κράτους όποια κυβέρνηση και να ταν το ίδιο θα γινόταν (το ίδιο είχε κηδευτεί και ο Σεραφείμ). Οι τιμές σε πείραξαν;
    Ή μήπως το fun club του που έκλαιγε;
    Το βρήκαμε - Αγιατολάχ... Ήμαρτον.

    Απ όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό περίμενα να ασχοληθείς με κάτι σοβαρότερο.

    Υ.Γ: Οι Ικαριώτες θα κάνουν αργία όταν πεθάνει ο Κάστρο (χτύπα ξύλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη, αλλά εδώ ψοφάνε όλοι να δουν πορνό με Ζαχόπουλο (κι άνθρωπος χαροπαλεύει ακόμη επί της ουσίας). Η υπόθεση Άλεξ κατέληξε το μεγαλύτερο ανέκδοτο στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας έτσι όπως το περιέλεβαν τα κανάλια. Όταν είχε γίνει το φονικό με τους κυνηγούς, μέγας τηλεσφάχτης ρώτησε πατέρα φονευθέντος αν έχει λεφτά για την κηδεία διότι όπως λένε οι κακές γλώσσες κλπ (για να λάβει απάντηση το μου της μάνας σου -και πολύ το ευχαριστήθηκα που τ'άκουσα). Ό,τι κι αν γίνει γίνόμαστε σούργελλα, διότι κατά βάθος αυτή είανι η παιδεία μας κι αυτά μας επιτάσσει. Διψούμε για τον πόνο του άλλου για να βγάλουμε είδηση ή να κουτσομπολέψουμε. Λιώνουμε και μόνο στην ιδέα ότι θα γίνει ειδεχθές φονικό ή μεγάλη αρπαχτή για να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για νι-οστή φορά. Περιμένουμε πως και πως την επόμενη τραγωδία ή δυστυχία της διπλανής πόρτας για να σχόλιάσουμε αηδιασμένοι πως "κοίτα α δεις που κατήντησε ο κόσμος" και θα με πειράξει ο Χριστόδουλος;
    Είμαστε διά το πέος χρόνια ολόκληρα τώρα. Μέχρι και στην κηδεία της Βουγιουκλάκη ανά χιλιάδες πήγαιναν. Πλάκα κ'ανουμε τώρα; Ας μου πει κάποιος τι γίνεται σωστά και βάσει λογικής στο Ελλαδιστάν. Ένα πράγμα μόνο θέλω να μου πει, όχι δύο...

    Και αναφορικά με τις τιμές αρχηγού κράτους, τουλάχιστον ο Χριστόδουλος συνταγματικά ήταν προκαθέίμενος της εκκλησίας της επικρατούσας θρησκείας, άντε πες το δικαιούται. Εδώ έχουν κηδευτεί δημοσία δαπάνη άλλοι κι άλλοι, ο Χριστόδουλος θα μας πείραζε; Εμένα πιο πολύ με πειράζει που μένει ανέγγιχτη η εκκλησιαστική περιουσία, παρά το ότι ο Χριστόδουλος ετάφη δημοσία δαπάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνόντας απόλυτα με την τελευταία πρόταση του Άδη θα συμπληρώσω ότι ο Χριστόδουλος μου έφερνε στο μυαλό περισσότερο βιβλικό φαρισαίο παρά παπά.

    Αν και ο όρος Αγιατολάχ είναι πολύ καλός zaphod νομίζω ότι πάει γάντι στον Ανθιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα σου πω τί έπρεπε να γίνει.Θα σου πω τί βίωσα εγώ.Εγώ πυ τον είχα ξεσκίσει όλα αυτά τα χρόνια.Χουντόδουλο τον ανέβαζα Χουντόδουλο τον κατέβαζα.

    Δεν μου άρεσε γενικώς η κάλυψη η τηλεοπτική.Αλλά το θέμα πουλάει.Άρα άλλος έχει την ευθύνη για το χολιγουντιανό γύρισμα με γερανούς και έτοια κόλπα.

    Δεν μου άρεσε(και δεν μου αρέσει γενικώς) το προσκύνημα.Και ειδικά σε ανοιχτό φέρετρο με σχεδόν βαλσαμομένο άνθρωπο.

    Δεν μου άρεσε που το ραδιτηλεοπτικό καθόταν και τα έξυνε(άρε μουνόπανα σφουγγαράκης που σας χρειάζεται)και δεν έριξε τεράστια πρόστιμα στα κανάλια που μετέδιδαν όλη τη μέρα την πομπή εστιάζοντας στο σώμα.Τα παιδάκια ήταν αναγκασμένα να βλέπουν αυτό το θέαμα;Δεν θα έπρεπε να βλέπουν κάτι άλλο;Βέβαια εδώ δεν μιλάνε για Δρούζα και τις άλλες τις κάργιες που τα ποτίζουν με αίμα σπέρμα και μαλακία κάθε μέρα η πομπή θα μας πειράξει.

    Δεν μου άρεσε η προσφώνηση ενός παπά του βασιλέα.Ακόμα ελεύθερο τον έχουν;

    Τέλος δεν μου άρεσε που έφυγε ο άνθρωπος και μάλιστα νέος.

    Για την ζωή του τα έχω πει και θα τα λέω εν καιρό.Έκανε καλά έκανε και πολλά κακά και καλώς δέχεται κριτική.Όταν ανεαίνει άποιος σε αξίωμα θα πρεπει να την δεχτεί.

    (Δεν μο αρέσουν οι τιμές για τον Τζιμάκο...άσχετ αλλά με τέτοιες τιμές το σκέφτομαι να πάω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @prophet estarian

    Ποιος είναι ο Βίρλας ρε παιδιά!!

    @slartibartfast

    Ή δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να καταλάβετε. Επαναλαμβάνω πως σε ένα κοσμικό κράτος είναι αδιανόητο ο όποιος θρησκευτικός ηγέτης να έχει τιμές κηδείας αρχηγού κράτους. Είπαμε πως η εκκλησία είναι κράτος εν κράτη αλλά όχι και έτσι.
    Αν έγινε και με το Σεραφείμ, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Και πάλι λάθος ήταν. Από την άλλη δεν νμζ η κηδεία του Σεραφείμ να κηρύχθηκε ως αργία (!).

    Η γνώμη μου, που επαναλαμβάνω εδώ, είναι πως χρησιμοποιήθηκε ο θάνατος του αρχιεπισκόπου για να μας τραβήξει την προσοχή από τα υπόλοιπα τρέχοντα.

    Περί Αγιατολάχ: Μα τέτοιες κηδείες μόνο για τους αγιατολάχηδες νόμιζα πως γίνονται.

    Ικαρία: Από εκεί φαίνεται θα ξεκινήσει η νέ επανάσταση. Hasta la victoria siembre!! :P


    @hades
    Το πρόβλημα μου είναι καθαρά θέμα πολιτικού πολιτισμού. Μακάρι να πήγε στην κηδεία 1 εκ κόσμος, αυτό δεν έχει να κάνει με τον τρόπο αντίδρασης που ΠΡΕΠΕΙ να έχει ένα συντεταγμένο κράτος.
    Η κηδεία "δημοσία δαπάνη" έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από την κηδεία "εν ενεργεία πρωθυπουργού" και σημασιολογικά και οικονομικά.

    Περί περιουσίας: Πως να μην μένει ανέγγιχτη όταν ακόμα και τις δικές τους κηδείες εμείς τις πληρώνουμε; :Ρ


    @_st_
    Ο όρος αγιατολάχ δεν πάει στον Χριστόδουλο (αν και πιθανόν να του άρεσε να είναι κάτι αντίστοιχο όσο ζούσε) αλλά στον τρόπο που του φέρθηκαν αφού πέθανε.

    @island
    Ο παπάς που λες είναι ο χουντικό-απομεινάρι Άνθιμος.
    Περί ΕΣΡ, κάλυψης και ανοιχτού φερετρου συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ.

    "Τέλος δεν μου άρεσε που έφυγε ο άνθρωπος και μάλιστα νέος." Σαφέστατα. Δεν είμαστε βάρβαροι να χαιρόμαστε που πέθανε ο οποιοσδήποτε. Αυτά είναι πρακτικές άλλων :Ρ

    Περί κριτικής: Σαφέστατα έχεις δίκιο. Όποιος κατέχει εξουσία πρέπει να αναμένει και παραπάνω κριτική.

    Τζιμάκος: Για πες κοστολόγια γιατί το σκέφτομαι να ανηφορίσω Αθήνα για χάρη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 25 Ευρώ 1ο ποτό στο μπαρ.
    20 Ευρώ 2ο ποτό στο μπαρ.
    35 Ευρώ 1ο ποτό σε τραπέζι(το άτομο)

    20 Ευρώ 2ο ποτό στο τραπέζι

    μπουκάλι 160 Ευρώ
    Κρασί 110 ευρώ

    Πάρε και μία κριτική.Δεν την πολυεμπιστεύομαι.Μία φίλη μου την εμπιστεύεται...

    Αν ανέβεις να μαζευτούμε σε μία σουβλακοσύναξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6489&subid=2&tag=4980&pubid=756049

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άμα είναι έτσι με βλέπω σούμπιτο για μπουκάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χμμμμ την διάβασα και τσιτώθηκα. Λές;;
    Από την άλλη αν δεν ξέρω αυτόν που κάνει την κριτική και τα γούστα του τί να λέει; Μπορεί και να μην έπιασε το αστείο, ξέρω γω;

    Πάντως είπαμε ρε Τζιμάκο οικονομική ανεξαρτησια κτλ κτλ αλλά όχι και 25 ευρά το ποτό! Για άλλους είναι μεροκάματο!
    (αν και παλαιότερα ξέρω από πρώτο χέρι πως διάφορες λαμογιές επιτρέπονταν. Να πας με το μπουκάλι σου και τέτοια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο άνθρωπος διάβαζε την εποχή της Χούντας!!Δεν κατάλαβα γιατί προβληματίζεστε εσείς τώρα...επειδή ήτανε μελετηρός νέος; Τσ τσ κακεντρέχεια που υπάρχει στη σημερινή νεολαία!!
    Κάποιοι θεωρούν μέγιστο επίτευγμα ότι κατάφερε να συσπειρώσει τόσο κόσμο γύρω από την εκκλησία. Περί πιστεύω του καθενός δεν θα εκφέρω γνώμη, προσωπικό του θέμα. Αλλά δεν θεωρώ και τόσο μεγάλο επίτευγμα να συσπειρώνεται ο λαός γύρω από έναν θρησκευτικό ηγέτη ο οποίος μιλάει για αλησμόνητες πατρίδες ακόμη!!
    Όσο για το ανοιχτό φέρετρο εγώ προσωπικά όταν το δα σκιάχτηκα κομμάτι...
    Αλήθεια, όταν πεθάνει ο αρχηγός κάποιου άλλου επίσημου δόγματος της χώρας, θα τον θάψουν με τις ίδιες τιμές; Σε ένα ανεξίθρησκο κράτος έτσι θα έπρεπε να γίνει πάντως...

    Υ.Γ. Αν ανέβεις για Τζίμη, θα με πάρεις κι εμένα μαζίιιι; Προσπαθώ να τους εκμεταλλευτώ να με πάνε αλλά κωλύομαι...!! Δεν ξέρω τι άλλο να τους τάξω!! :P :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. -Προς Island: "Τα παιδάκια ήταν αναγκασμένα να βλέπουν αυτό το θέαμα;"

    Τουλάχιστον αυτά το είδαν από την τηλεόραση...εγώ πέρασα από τη Μητρόπολη και είδα στην τεράστια ουρά μέσα στο ψωλόκρυο να περιμένουν άπειρα παιδάκια που τα είχαν κουβαλήσει οι ΜΑΝΑΔΕΣ τους να ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ το ΠΤΩΜΑ...

    -zaphod:"Από την άλλη δεν νμζ η κηδεία του Σεραφείμ να κηρύχθηκε ως αργία (!)."

    Φυσικά και όχι αφού όταν αρρώστησε ο Σεραφείμ ο μακαριστός τωρινός νεκρός είχε κάνει ολόκληρη φασαρία να τον αντικαταστήσουν αφού δε μπορεί ν'ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του...μάλλον ο Σεραφείμ δεν εθεωρείτο "εν ενεργεία" όταν πέθανε. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

    Όσο για τις τιμές στο Τζίμη, θέλω να πώ πως κι εγώ τις βρίσκω κάπως αλλά ρε παιδιά, δεν είναι και ο θάνατος. Δηλ. 35 ευρώ και τραπεζάτος, ισοδυναμούν με δύο χαζοεξόδους για ποτό σε μπαράκι όπου το ποτό κοστίζει περίπου 8 ευρώ. Ε, δε θα μείνεις μόνο στο 1, οπότε έχουμε 4 επί 8 = 32...χωρίς σόου!
    Ας θυσιάσουμε λοιπόν δύο τέτοια βραδάκια για ένα Τζίμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το είπες μόνος σου: τιμές αρχηγού κράτους. Το να τιμάς έναν θρησκευτικό ηγέτη (ειδικότερα τον ηγέτη της επίσημης θρησκείας του κράτους) δεν με πειράζει.

    Εσένα τι σε πείραξε;
    Οι γιαγιάδες και οι θρησκόληπτοι; (λες και δεν ήξερες για την ύπαρξή τους(
    Τα κανάλια; (που βρήκαν τζάμπα θέμα μιας και με το Ζαχόπουλο είχαν εγκλωβιστεί)
    Η αργία;

    Όλα αυτά μου ακούγονται κάπως συμπλεγματικά.. Τη γνώμη μου για τον σχωρεμένο την έχεις ακούσει. Απλά, ο αποθανών δεδικαίωται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.Και ο Δανίκας καλά τα πήρε στο κρανίο και τάγραψε...

    2.Φονταμενταλιστές, γίναμε ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φονταμενταλιστές ήμασταν πάντα.
    Είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα, με θεοκρατικό καθεστώς, συνταγματικά κατοχυρωμένο. Σε αυτό το πλαίσιο, τίποτα περίεργο δεν έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πλάκα είναι να βλέπεις όλους εκέινους που κατηγορούσαν το Χριστόδουλο, να προσπέφτουν τώρα στα πόδια της κυβέρνησης και τις εκκλήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι χάνεται η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος (μη χέσω κι εγώ) και να επαινούν το νεκρό τράγο. Δε κάνω σχόλια για το ποιόν του τράγου, αλλά οι νεκροί ΠΟΤΕ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ. Τα λάθη τους δεν τα παίρνουν μαζί τους, αλλά τα αφήνουν πίσω, την πορεία που χάραξαν την κληροδοτούν στις επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. zaphod, σε βρήκα κι εδώ!

    το video που έβαλες, είναι από τις ερωτήσεις για τον Τσίπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο Δείμο!
    Άξιος!

    Μπράβο και σ' εσένα Ζάφοντ.
    Αν και στο ΥΓ μου τα χάλασες. Μπορείς πραγματικά να βρεις θετικό σημείο στο Χουντόδουλο; Θετικό για εκτός στάνης ανθρώπους; Που δεν τους άγουν και φέρουν οι ποιμένες τους και οι δεσπότες τους; (ετυμ. αρχ. δεσπότης=ιδιοκτήτης δούλου)

    Όσον αφορά τον κατά τ' άλλα αγαπημένο μου Τζιμάκο, διαβάζοντας το κείμενο νόμιζα ότι διαβάζω δικές μου σκέψεις, από τη μια και μοναδική φορά που πήγα να τον δω σ' εκείνο το μέρος το 2005 (!). Και είπα τότε, "ζωή σε λόγους μας, να είμαστε καλά να τον θυμόμαστε.". Αυτή μάλιστα! Είναι απώλεια! Ο θάνατος του Τζιμάκου. Γιατί ποιος θα καλύψει το κενό;
    Ο Λαζόπουλος;
    Και η αίσθηση της απώλειας.
    Δε θα ξανακούσεις ποτέ το νέο αστείο του Τζιμάκου μας. Γιατί δεν πρόκειται να βγει ποτέ.

    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ε μετά το εγκεφαλικό ο Τζιμάκος την έχει ακούσει λίγο όντως..
    Χτες είχε τρομερά ενδιαφέρουσα εκπομπή ο Τσίμας, αλλά και το Κουτί της Πανδώρας, σχετικά με τα εκκλησιαστικά.
    Έφριξα ελαφρώς αν και δεν είπαν και τίποτα που δεν ήταν πολύ γνωστό. Αλλά άλλο να τα ψιλιάζεσαι άλλο να ακούς αττάκα του στυλ
    "Ο μακαριστός δεν μπορούσε να καταλάβει το διαχωρισμό εξουσιών μεταξύ εκκλησίας και κράτους. Έλεγε, εγώ δεν κυβερνω οκ, αλλα αυτό θέλω να γίνει έτσι" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε μετά το εγκεφαλικό ο Τζιμάκος την έχει ακούσει λίγο όντως..
    Χτες είχε τρομερά ενδιαφέρουσα εκπομπή ο Τσίμας, αλλά και το Κουτί της Πανδώρας, σχετικά με τα εκκλησιαστικά.
    Έφριξα ελαφρώς αν και δεν είπαν και τίποτα που δεν ήταν πολύ γνωστό. Αλλά άλλο να τα ψιλιάζεσαι άλλο να ακούς αττάκα του στυλ
    "Ο μακαριστός δεν μπορούσε να καταλάβει το διαχωρισμό εξουσιών μεταξύ εκκλησίας και κράτους. Έλεγε, εγώ δεν κυβερνω οκ, αλλα αυτό θέλω να γίνει έτσι" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πες τα Zaphod! Γιατί το άλλο γιατί οι "καθόλα ενημερωμένοι" δημοσιογραφίσκοι δεν μας το είπαν;;; : Σύμφωνα με τις διδαχές της ίδιας της Εκκλησίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ !!! Αυτό το ξέρατε; Γιατί λέει θεωρείται βεβήλωση & δεν την επιτρέπουν τα "μεγάλα & δια του Αγίου Πνεύματος πεφωτισμένα κεφάλια" του ιερατείου, όπως ακριβώς δεν επιτρέπουν & την καύση των νεκρών! Τον Χριστόδουλο όμως τον "ψιλοταρίχευσαν" (πιθανώς & εν γνώση του) φυσικά για να μη χάσουν τις εισπράξεις...! Μα άνθρωποι είναι αυτοί ή διπρόσωπα & ιδιοτελή αποβράσματα;;;
    Και τα λέω εγώ αυτά (που ως γνωστόν) παραμένω πιστή!
    Αλλά ποτέ θρησκόληπτη ή μή σκεπτόμενη...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. A! Kι επίσης συμφωνώ πως η κυβέρνηση (με αρωγούς τα ΜΜΕ-ΤV) χρησιμοποίησε την ταφή του Χρ. προκειμένου να μας αποπροσανατολίσει από τα σκάνδαλα που αυτή την περίοδο "σκάνε" με μορφή χιονοστιβάδας, αλλά & για να το παίξει στους πολυάριθμους & αφελείς θρησκόληπτους θρησκευόμενη & να κερδίσει έτσι την εύνοιά τους...! Αλλά γενικά όλη αυτή η ιστορία του λαϊκού προσκυνήματος στο φέρετρο εμένα μου φαίνεται εντελώς ανατριχιαστική έως & αηδιαστική! Πότε επιτέλους θα εκσυγρονιστούμε λιγάκι;;; Δηλαδή τί σημαίνει Αρχιεπίσκοπος, δεν το καταλαβαίνω! Άνθρωπος δεν είναι κι αυτός; Έχουν καταντήσει να νομίζουν πως προσκυνάνε κανένα Θεό... Τόση πια απερισκεψία (να τρέχουν όπου τους οδηγούνε σαν τα πρόβατα) δεν την αντέχω ειλικρινά! Τέτοια θρησκεία δεν μπορεί να είναι παρά μόνο εξευτελιστική για τον ίδιο τον άνθρωπο, πώς είναι δυνατό να μην το καταλαβαίνουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ellie
    Συμφωνούμε. Περί Τζιμάκου δεν πήγαμε τελικά μιας και ο Humma τρόμαξε από την κριτική που έστειλε ο island (μην ξαναπείτε τον humma πρόβατο θα σας μαλώσω!!!! :Ρ)

    @patsiouri
    Η κατάσταση είχε καταντήσει αηδία και επιμένω σε αυτό. Το πως θα αντιδράσει ένα παιδάκι στο θέαμα δεν το είχα σκεφτεί αλλά δεν νομίζω να είναι και πολύ σόι....
    Περί Τζιμάκου: να συνυπολογίσεις και τα έξοδα μεταφοράς από επαρχία και άλλα παρελκόμενα. Το μανίκι γίνεται χοντρό τότε

    @slartibartfast
    Κανείς αποθανών δεν δικαιώνεται. Απλά πεθαίνει. Δηλ, πχ αν πεθάνει κάποιος που αντιπαθούμε και οι δύο (πχ Μπους) τι θα πούμε πως δικαιώνεται;;;;
    Επαναλαμβάνω πως το όλο πράγμα φουσκώθηκε και ήταν και αντιαισθητικό του κερατά.
    Από την άλλη σε κράτος που είναι δυτικού-κοσμικού τύπου δεν νοείται καν η έννοια "επικρατούσα θρησκεία" (ή αν νοείται τότε κακώς νοείται), και οι τιμές αρχηγού κράτους πάνε βάσει πρωτοκόλλου. Για τον Σεραφείμ δεν θυμάμαι να είχε γίνει αργία.

    @σπίθας
    1. Δώσε link
    2. Γάμησε τα!

    @neropistolero
    Δυστυχώς έχεις δίκιο...

    @δείμος
    Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ

    @geokalp
    Αρχικά καλώς ήρθες!! Το video είναι από το ΣΚΑΙ utube debate. Στο youtube υπάρχουν κάπου και οι απαντήσεις (Διαμαντοπούλου και Αβραμόπουλος) οι οποίες ήταν....άστα να πάνε.

    @ευστάθιος
    Δεν υπάρχει απόλυτο κακό φίλε. Θεώρησα σωστό να πω κάτι καλό όταν το βλέπω. Ε, αυτό βρήκα, αυτό είπα. Ξαναλέψω πως ΔΕΝ δικαιώνεται ο οποιοσδήποτε μακαρίτης και πως οι επιλογές του μένουν, ειδικά αν έχει εξουσία.
    Αν πεθάνει ο Τζιμάκος εγώ προτείνω να γίνει εβδομαδιαία αργία! Τον οποίο Τζιμάκο παρεμπιπτόντως τον είδα τελευταία φορά πριν 1-2 χρόνια και μου είχε φανεί σε καλή φόρμα..τί να πω ρε παιδιά....

    @estarian
    Τι να πω ρε φίλε. Όσο είσαι απ' έξω και δεν ξέρεις τι γίνεται μπορεί και να παραμυθιαστείς με την αγιοσύνη που πουλάνε. Η τουβού τους έκανε κακό τελικά μιας και έδειξε σε όλους πως η σύγχρονη εκκλησία (σε επίπεδο κεφαλών τουλάχιστον) είναι ένας φορέας που λειτουργεί με γνώμονες την εξουσία και το προσωπικό όφελος. Τα ρέστα πακοτίνια.

    @Ηλιαχτίδα
    Δεν ξέρω τπτ περί ταριχεύσεως, πάντως με τόσα φάρμακα που πήρε ο άνθρωπος μπορεί να μην λιώσει ούτε σε 20 χρόνια... οραματίζομαι νέο φαινόμενο Βησσαρίωνα. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Bρε παιδί! Τέτοια αφέλεια πια; Πώς δλδ λες να άντεξε το πτώμα τόσες μέρες στο φέρετρο (γινόμαστε λιγάκι μακάβριοι τώρα, αλλά τέτοιες αλήθειες πώς αλλιώς να τις περιγράψεις;) χωρίς να βρωμίσει ;;; Εδώ φυσιολογικά οι νεκροί (όλοι & όσοι έχουν πάρει ΤΑ φάρμακα πριν ταξιδέψουν) μετά βίας κρατάνε ένα 24ωρο χωρίς να αρχίσει η δυσωδία, όχι τέσσερα (24ωρα)! Είναι κοινό μυστικό πως έπεσε ταριχευσούλα αμέσως μετά το θάνατό του & πριν τον εκθέσουν σα μούμια...
    Σωστός & για το Βησσαρίωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ηλιαχτίδα
    Δηλώνω άσχετος με το ζήτημα, αλλά λογικά έχεις δίκιο. Το ότι έγινε το πτώμα ενός ανθρώπου έκθεμα είναι λίγο αποτρόπαιο αλλά τα ίδια δεν είχαν γίνει και με τον Αντρέα;

    Περί Βησσαρίωνα κτλ, το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά χρόνια υπομονή! Ο Σουβλακεας πάντως και οι επί γης αντιπρόσωποι του θα κρατηθούν στο ύψος τους και ΔΕΝ θα βγάλουν παγκάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir