Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαΐου 26, 2012

Τι να κάνουμε. Ιδου η απορία

Εμ εκει είναι το ζήτημα και το είχε πιάσει το νόημα ο Βλαντιμιρ Ιλιτς κτλ. Διοτι ναι μεν ανεβήκαμαν(;) γιναμε εξουσία και όλα τα σχετικά, αλλά κάποιος πρέπει να κυβερνησει κιολας και αμα ειναι μεγάλε να κάνεις ότι οι προηγούμενοι διατί ριξαμε τους προηγουμενοι για να φερουμε εσένα;

Τι θα κάνει μια κυβερνηση ΝΔΣΟΚ στην Ελλάδα
Καλα, ελπιζω να μην παραμυθιαζεστε με επανα-κατα-ανα-διαπραγματεύσεις και τέτοια. Όπως έχω γράψει και αλλού το κυρίως ζητούμενο ειναι η διατήρηση του status quo πανευρωπαϊκα και (αναγκαστικά) και εν Ελλάδι. Η νομίζετε πως οι Μερκελ και σία ξαφνικά ερωτεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που δεν τους εμπιστεύονται ούτε για να πάνε να τους φέρουνε τσιγάρα (εξ΄ου και οι υπογραφές, εξυπνο κόλπο μιας και ο ελληνας δεξιο-δεξιος (νδ-πασοκ δηλ) πολιτικός (και άλλοι αλλά ειδικά και ιδιαίτερα οι νδσοκοι) εχει σε τόση χρήση τα "μπεσα και το φιλότιμο" όσο και τον...ιπταμενό του δίσκο). Οποτε μην περιμένετε χαλάρωση του μνημονίου και τέτοια, πέραν από τιποτε διακοσμητικά τύπου "επιμήκυνση" εκτός και αν αποτύχει πάλι (που θα αποτύχει) και πάμε σε νέο μνημόνιο, νέο πρόγραμμα, νέα δάνεια, νέα ελλείματα κτλ μέχρι η ευρωζώνη να διαλυθεί και εμείς να ειμαστε ελαφρως.... υπο κατάρρευση και σε πολύ χειρότερη μοίρα απ' ότι τώρα. Θα βρέξει θειαφι και φωτιά και προβλέπω μέχρι τον Οκτώβρη εδώ μέσα να γίνεται της πουτάνας. Τα είπαμε και τα ...υπογράψαμε, μην έρθετε να ρωτήσετε μετά γιατί.

(μοναδική περίπτωση αποτυχίας του από πάνω σεναρίου: να μας τα χώσει η..... Αμερική διότι εχει εκλογές και όσο να ναι τον πονάει τον καπιταλισμό :Ρ. Παραπέρα Ρωσίες, Κίνες, πετρέλαια, ΑΟΖ και άλλες πίπες καλά ειναι για μυθιστόρημα)

Κοινώς θα βγουμε απο ευρώ, ΕΕ, εχοντας ξεπουλήσει δημοσια περιουσία, μην έχοντας (προφανως, εμ τι πήρε τόσες ψήφους ο Βορίδης;) κανει καμια μεταρρύθμιση στο "σπάταλο κράτος", εχοντας πολλαπλάσιο του αρχικού χρέος, το μισό ΑΕΠ σε σχέση με τα προ κρίσης και μαζί με τα άλλα διαλυμένο κοινωνικό ιστό, οπου παρακρατικες συμμορίες θα κοπανάνε τους μαύρους. Μετά τους γύφτοι. Μετά τις αδερφές και τους αριστεροι. Μετα όσους έχουν μουστάκια. Μετά εσένα ρε μπαγλαμά!

Αυτό ειναι το αισιοδοξο σεναριο των "φιλοευρωπαϊστων" του Αντωνη και του Μπένι. Γιατι αν νομίζετε πως μετά απο 40 χρόνια ασκησης καταστροφικής πολιτικής και έχοντας βάλει στον κορμό τους τον....αφρό απο τον κατιμά της πολιτικής μας ζωης, ξαφνικά θα λάβουν την επιφοίτηση και θα μας σώσουν, ε... τι να πω ... παραείστε χριστιανοί για τα γούστα μου!

δείγμα κατιμα. Μας ψεξάζουν μα την Σμπαναγία!

δείγμα κατιμα 2. Φορέστε ομπρέλες



Παμ παρακάτω λοιπον έχοντας εμπεδώσει -ελπίζω- πως πέρα απο το φλέγον ζήτημα "τι να κάνουμε" θα συμφωνήσουμε πως οι νδσοκικοί δεν είναι ικανοί πλέον για τίποτα


Παμε λοιπον στα δικά μας.


Τι κάνει γενικώς μια αριστερή κυβέρνηση.
Πριν αρχίσουμε τις παπάτζες με Μαο, Τσε, σφυροδρέπανα και άλλες πίπες να θυμηθούμε τι είναι γενικως "αριστερή πολιτική". Ητοι:
  • Κοινωνικό κράτος. Επιδοματα, βοήθειες κτλ. Κλασικό πχ η (ακόμα!) Κούβα
  • Συντάξεις, παροχές κτλ εγγυημένες από το κράτος
  • Δωρεάν υγεία - παιδεία ή έστω σχεδόν δωρεάν
  • Ανεξιθρησκεία
  • Αύξηση μισθών γενικώς - και αν είναι δυνατόν μείωση των ωρων εργασίας, κάτι που αφήνει χώρο για νέες θέσεις κτλ
  • Μείωση της κρατικής γραφειοκρατίας (και όμως ναι. Το πιο "γραφειοκρατικό" κράτος του κόσμου πρέπει να παραμένει το Ηνωμένο Βασίλειο, η "κοιτίδα" του καπιταλισμού. Απλά εκεί η γραφειοκρατία του λειτουργεί κιόλας)
  • Μείωση τιμών και φόρων στα "κοινωνικά αγαθά": ρεύμα, νερό, στέγη (πιθανές επιδοτήσεις ενοικίων ή φτηνός δανεισμός για αγορά κατοικίας ΑΝ υπάρχουν λεφτά γι αυτό, πράγμα που το βλέπω χλωμό). Ομοιως μειωμένες τιμές στα ΜΜΜ. Οχι το ίδιο κατ ανάγκη στα καύσιμα.
Αυτά δεν ειναι "γενικα" σε όλα τα κράτη και δεν φύτρωσαν σε μια μέρα. Ειναι αποτελέσματα λαϊκών πιέσεων και από πίσω τους υπάρχουν οι επάρατες κοινωνικά φιλελεύθερες "αριστερές ιδέες" του ...επάρατου διαφωτισμού, εκείνων των άθεων κομμουνιών :Ρ


Για να γίνουν αυτά όμως, μιας και ακόμα δεν καταφέραμε να φυτεύουμε βότσαλα και να βγάζουμε χρήμα (χμμμμ), χρειάζονται λεφτά. Οχι λεφτα που βγάζουμε εμείς, λεφτά που βγάζει το κράτος από εμάς και (υποτίθεται) για μας. Ο τρόπος είναι γενικώς (όχι "αριστερά" δηλ) ένας, οι εξής τρεις:

  • Δανεισμός απ΄έξω. Ουάου τι πρωτότυπο, αν και ...λίγο δύσκολο πλέον. Ασε που το κάναμε και το κάνουμε τόσο καλά που χρωστάμε τα κέρατά μας τα δίφορα. Πάει αυτό λοιπον.
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Κάθε κυβέρνηση σε φορολογεί. Ο τρόπος με τον οποίο το κάνει, καθώς και το ποιους επιλέγει να μήν φορολογήσει καθορίζει κατά κυριοτερο λόγο την ιδεολογία της. Διοτι αυτο ειναι η πολιτική ιδεολογια. Το πως μοιράζουμε (και τι τα κάνουμε) τα μπικικίνια. Καθε αριστερη κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της γαμει και δέρνει φορολογικώς. Αυτά τα νεοφιλελεύθερα να τα ξεχάσετε. Κλιμακωτή φορολογία του κερατά, με υψηλό αφορολόγητο όμως και μικρούς συντελεστές στα μικρά εισοδήματα (οπως Σκανδιναβία). Τσεκούρι (κλιμακωτά ε;) στα μεγάλα. Η όλη λογική ειναι απλη. Ο πετυχημένος του συστήματος, που έχει συμφέρον να διατηρήσει το σύστημα πληρώνει για να το διατηρήσει. Το έκαναν και οι αρχαίοι αθηναίοι, αυτα τα παλιοκομμούνια! Παράλληλα: Μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, τελη κτλ) διοτι δεν πάνε κλιμακωτά στο εισόδημα και λεηλατούν κυρίως τις μικρές τσέπες από τις οποίες προέρχεται το κυριοτερο ποσοστό καθημερινής κατανάλωσης κτλ κτλ. Το σημερινό Ελ κράτος παίρνει περισσότερα από έμμεσους φόρους παρά από φόρους εισοδήματος - δειγμα "μη αριστερότητας" της πολιτικής αλλά και ανικανότητας. Προφανώς κανένας αριστερός δεν βαράει χαράτσι επί του τζίρου σε μη κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αλλο αριστερός άλλο μαλάκας. Αλλά επί των κερδών θα πέφτει σφαλιάρα (πάντα με κλιμακωτούς συντελεστές). Update. Μετά απο το σχόλιο της eskarina και μια μικρή έρευνα (κλιτς) θυμήθηκα το κόλπο των πολυεθνικώνε. Οποτε ο φόρος επί του τζίρου στις μεγάλες επιχειρήσεις, ειδικά αυτές που ειναι θυγατρικές πολυεθνικών αποκτά νέο νόημα και είμεθα αναφανδόν υπερ. Ετσι και αλλιως, δεν ημανε γενικως υπερ των πολυεθνικωνε! Αμα δεν τους αρεσει να πανε στην Βουλγαρία, μπας και δουλέψει κανένας ντόπιος επιχειρηματίας! Αμαν πια! Οποτε στο υπόλοιπο κείμενο όταν διαβάζετε περι "φορων επι των κερδων" κετς, να θυμάστε ετούτη την εξαίρεση Τελος Update.
  • Περικοπές κρατικών δαπανών. Εννοείται. Αυτά τα πασοκικά "λεφτά υπάρχουν" να τα ξεχάσετε.  Ξεχάστε φιέστες, ολυμπιακούς και τέτοια σε πρώτη φάση. Ξεχάστε επιχορηγήσεις σε ΑΕ γενικώς και ειδικώς.
Ειπα επιχορηγήσεις; Ξεχάστε λοιπόν "δώρα" σε προβληματικές επιχειρήσεις. Ο ιδεατός "αριστερός" κυβερνήτης όταν σκάει δημόσιο χρήμα σε μια επιχείρηση, κάνει κρατικοποίηση, περιμένει δηλ. επιστροφή, κέρδος από αυτό. Αυτό δεν σημαίνει πως οι...υπάλληλοι γίνονται δημόσιοι (οχι πως ειναι προβλημα αλλα δεν σημαίνει αυτό) αλλά πως το δημόσιο έχει πλέον μερίδιο από την επιχείρηση. Αυτα τα κρατικοδίαιτα του νεοφιλελευθερισμού δεν παίζουν. Αν θέλει λεφτά απο το κράτος μια επιχείρηση ή τα επιστρέφει με τόκο ή δίνει το μέρισμα ή κρατικοποιείται εξ'ολοκλήρου (εδώ νμζ πως πολλοί φιλελεύθεροι θα συμφωνήσουν). Εξαιρεση προφανώς οι επιδοτήσεις για να ξεκινήσει μια επιχειρηση ή οι ευρωπαϊκες επιδοτήσεις, αν και για τα κριτήρια, τους τρόπους και τους χρόνους που δίνονται έχουμε να πούμε πολλά

    Τα απο πάνω ειναι τα γενικά, αυτά που χαρακτηρίζουν αριστερή μια διακυβέρνηση κατά τον γράφοντα. Αν συμφωνείτε, ε τότε συμφωνείτε πως έχει το .....ΠΑΣΟΚ (παλιο, νεο, εξτρίμ ή λάιτ) τόση σχέση με την αριστερά όση η πιτυρίδα με τα παγωτά!



    Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα.
    Πέρα από την αριστερά και την δεξιά η Ελλάδα πρέπει πρώτα να γίνει οργανωμένο κράτος. Με λογική ποσότητα και ποιότητα γραφειοκρατίας, νόμους που ανταποκρίνονται στο "κοινο περι δικαίου αίσθημα", αξιοκρατία στην διοικηση, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στην δικαιοσύνη και κυρίως φορολογική δικαιοσύνη και ορθολογική ανταπόδοση των φόρων ως υπηρεσίες στην κοινωνία. Αυτα ειναι πράγματα που πρέπει να γίνουν έτσι και αλλιώς σε κάθε περίπτωση και δεν είναι θέμα "αριστερότητας". Ειναι ντροπή (για την ακρίβεια) να μιλάμε για τετοια πράγματα εν έτει 2012, αλλά 40 χρόνια ΝΔΣΟΚ είναι αυτα, και μάλιστα μετά από χούντα που διέλυσε πολλές έννοιες κοινωνικής συνοχής αλλά και λογικής. Το κακό με την χούντα ειναι πως μας πήγε πολλά βήματα πίσω από άποψη πολιτισμού και τρόπου του σκέπτεσθαι (αν τα βάλεις κάτω βλέπεις διαδεδομένα χουντικά ιδεολογικά μιμίδια ακόμα και σήμερα). Εμ τί άλλο περιμένατε;

    Πέρα και πάνω από αυτά όμως, μια κυβέρνηση στην Ελλάδα ειναι υποχρεωμένη να μειώσει δραματικά τις δαπάνες της. Ειτε με μνημόνιο, είτε χωρίς, είτε με "μορατόριουμ", νέο δάνειο, μονομερή κατάργηση του χρέους και τέτοια είτε χωρίς, είναι υποχρεωμένη για τουλάχιστον μια 5ετία (;) να εμφανίζει συνεχή και σταθερά πλεονάσματα μιας κι οι πόροι εξωτερικού δανεισμού έχουν σε κάθε περίπτωση στερέψει. Ασε που είναι πλέον παράλογο ένα κράτος με εισπράξεις 50 δις να έχει έξοδα 170 και να πρέπει να δανείζεται για να καλύψει την διαφορά!

    Για τους λόγους που μας έφεραν εδώ (οσον αφορά τον εξωτερικό δανεισμο) ρωτήστε τους κ.κ. νδσόκους να σας πουν. Αυτοι ξέρουν.

    Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι επειδή το μνημόνιο απέτυχε, να μην γίνουν μερικά πράγματα που όντως και αυτό προέβλεπε και (γιατί άραγε;) ειναι τα μόνα που δεν έγιναν όπως
    • Εκσυγχρονισμος και μηχανοργάνωση της δημόσιας διοίκησης. Κτηματολόγιο, περιουσιολόγιο, διασύνδεση υποθηκοφυλάκιων με ΔΟΥ (και όμως δεν έχει γίνει ούτε αυτό!) κτλ
    • Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων. Για να μην λετε μαλακίες δείτε ποιος προστατεύει το κλειστό επάγγελμα-σφραγίδα (Βορίδης και ταρίφες) και αναρωτηθείτε αν έχει σχέση με την ... (ελληνική) αριστερά το κλειστό επάγγελμα και η προστασία του.
    • Εξορθολογισμός δημοσίων δαπανών και αμοιβών ΔΥ. Αμεσoς στόχος τα πλεονασματικά κρατικά ταμεία.
    • ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο δημόσιο. Το είπα! Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε γκαγκά, παρακάτω έχει τον απλό οδικό χάρτη του zaphod για τις απολύσεις στο δημόσιο. Ολοι ξέρουν να λένε νούμερα (αϊντε μάγκα μου απέλυσε αύριο 150.000 νοματαίους να δούμε αν θα βγάλεις ζωντανός την μέρα!) αλλά κανείς δεν λέει πως θα το κάνει! Και η δικαιολογία τους ειναι πάντα η ίδια: "εμεις; το μνημόνιο!". Ρε ουστ, πασόκοι του κερατά. Την πελατεία σας φυλάτε!
    • Γενικότερα πρωτίστως πρέπει να περιοριστεί η ανεργία. uber alles. Ακομα και αν χρειαστεί να περιμένουν οι απολύσεις στο δημόσιο μέχρι να γίνει αυτό.



    Τι είναι δυνατόν να κάνει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα


    Αρχικά δεν μπορεί να ξεχάσει "τι λαό" κυβερνάει και πως, ακόμα και αυτοδύναμη, δεν θα έχει την παντοκρατορία και τις αβάντες που είχαν για ικανό χρόνο ο Κωστίκας και ο ΓΑΠ και τα έκαναν μαντάρα. Γιατί ο "κόσμος" της θα ειναι ένα κράμα λουμπεν στοιχείων, απογοητευμένων πασόκων, γκρινιάρηδων γενικώς, δημόσιων υψηλόμισθων υπαλλήλων που έχασαν προνόμια, και κάπου στο βάθος μερικών αριστερών. Τα μίντια θα ειναι κοντρα. Ολοι οι άλλοι (και το ΚΚΕ) θα ειναι κοντρα. Οι νδοσοκοι ειδικα, ειναι ικανοι να μας κανουν καμια κεντα, απο αυτες που συνηθίζουν (οπως η τελευταία βλακεία του Μπενίτο) στο εξωτερικό και αυτό διότι μπροστά στην καρέκλα τους δεν τους νοιάζει τίποτα. Η Ευρώπη, θα είναι κόντρα, όχι για άλλο λόγο αλλά για το status quo που λέγαμε. Το πιθανοτερο λοιπόν ειναι αυτή η κυβέρνηση να πέσει και μάλιστα σύντομα. Το μόνο ελπιδοφόρο είναι πως μερίδα του κόσμου δείχνει πλεον να κατανοεί πως με τους ΝΔΣΟΚους δεν πάμε πουθενά, οπότε ενδέχεται να προκύψει η αριστερά ως ΤΙΝΑ για όσο την αφήσουν. Γενικά, το "παραλάβαμε χάος" ειναι τουλάχιστον ευφημισμός! Τουλάχιστον πάντως πριν πέσει μπορεί να κάνει πεντέξι σωστά πράγματα.
    • Mε το καλημέρα σας κατάργηση των νόμων περι βουλευτικής ασυλίας. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Καθιέρωση απλής αναλογικής και προσθήκης της στο Σύνταγμα (νμζ πως γντ αν τσιμπηθούν 180 ψηφοι και δεν νμζ αυτήν την εποχή κάποιος να διαφωνήσει με αυτό). Στα καπάκια διώξεις, συλλήψεις, δημεύσεις περιουσιών πρωην μεγάλων και παρανομούντων. Ο Άκης δεν ήταν η εξαίρεση (κλιτς) ! Οχι γιατι "θα φέρουν τα κλεμένα" (παπατζα. Ναι, βουτήξανε διάφοροι, αλλα τα πιο πολλά απο το χρέος ειναι σε ένα βαρέλι χωρίς πατο και άντε βρέστα) αλλά για το διαβόητο "κοινό περί δικαιου αίσθημα" να νιώσει καλά και ο Ανεξάρτητος Καμμένος Έλληνας :Ρ
    • Κατόπιν δεν μπορεί να αρχίσει να διορίζει αβέρτα κουβερτα. Δεν ειναι σωστή η εν Ελλάδι αντίληψη πως ο αριστερός τους θέλει όλους δημόσιους υπάλληλους. Ο αριστερός θέλει την προστασία του εργαζόμενου, και την επιστροφή (και έλεγχο) των παραγώμενων αγαθών από την κοινωνία. Το κράτος, ως αντιπρόσωπος της κοινωνίας λοιπόν ελέγχει (μερικοί θα έλεγαν ασφυκτικά) το επιχειρείν για να δει αν τηρούνται οι νόμοι (8ωρο, συμβασεις) και οι αρχές του (φορολόγηση κερδών, επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους της εργατικής υπεραξίας στην κοινωνία). Ο αριστερός, και ειδικά ο κουκουές μισεί τους τεμπέληδες "εργαζόμενους" (εντος πολλών εισαγωγικών - προβληματισμός για τα "υπαρκτα" ΚΚ-καθεστώτα εδώ ε;). Πιο πολύ όμως μισεί τον ραντιέρη όταν γίνεται εργοδότης ή την στυγερή εκμεταλευση της εργατικής τάξης με μισθούς πεινας, εξοντωτικά ωράρια κτλ κτλ
    • Μια ιδεατή αριστερή διακυβέρνηση λοιπόν θα είναι ένα κράμα αριστεράς και  "φιλελευθερισμού" (νόμοι γραμμένοι στην πέτρα που τηρούνται απ΄όλους) με ισχυρές όμως κοινωνικές καταβολές (επιστροφή της παραγώμενης εργατικής υπεραξίας κτλ κτλ, μην τα ξαναλέμε)
    • Προφανώς θα ανεβάσει τους κατώτατους μισθούς και θα μειώσει την φορολογία στα μικρά εισοδήματα. Περί τιμών ρευματος και νερού κτλ τα είπαμε.
    • Προφανώς θα χρειαστεί (έτσι και αλλιως) μια νεα νομοθεσία που θα πετάξει στα σκουπίδια την πολυνομια και θα καταστήσει λιγότερο προβληματική την γραφειοκρατία. Ο μεγάλος εχθρος του επιχειρείν ειναι το μπλεξιμο με το κράτος για τέτοια χαζα (15 φορολογικά νομοσχέδια έγιναν σε 2μιση χρόνια), όχι οι φόροι αυτοι καθαυτοί. Το σκεπτικο ειναι πως ο κάθε επιχειρηματίας που θα χώσει πολλά λεφτα κτλ κτλ κανει ένα πλάνο απόσβεσης αυτών σε δόκιμο χρόνο. Το πλάνο βασίζεται στην λογική αρχή πως οι νόμοι θα ειναι αυτοι που είναι και δεν θα αλλάζουν κάθε 2 ώρες. Αν λοιπόν δει πως τον συμφέρει το ξεκινάει (η φορολογία στα κέρδη δεν ειναι τοσο μεγάλο πρόβλημα αν έχει προϋπολογιστεί). Αν ο άλλος δεν έχει ιδέα σε τι νομικό πλαίσιο θα βρίσκεται η επιχείρησή του αύριο, και πόσα θα του ζητηθούν μεθαύριο γιατί έτσι ξυπνησε το κράτος σήμερα, ε δεν ειναι μαλάκας να βάλει τα λεφτά του σε μια δουλειά, απλό είναι.
    • Περί χρέους, το καταλάβατε, ο καθένας λέει τα δικά του, και λογικό ειναι μιας και κανείς δεν έχει ιδέα τι στο καλό γίνεται και τι δεον πράττειν, οπότε θα δείξει. Το πρώτο και βασικό όμως είναι να μπορεί μια κυβέρνηση να ειναι σε θέση να κάνει αυτόνομη οικονομική πολιτική (περι χρεους και οικονομική πολιτική και τα λοιπά πάρτε ένα καλό "πλάνον γενικόν")- χρωστάει δεν χρωστάει και αυτό σημαίνει πως το κράτος σαν κράτος πρέπει να ειναι πλεονασματικό σε μόνιμη βάση, για όσο τουλάχιστον διαρκεί η αναμπουμπούλα.
    • Για να τηρήσει όμως το προηγούμενο αλλά και τα  "πρέπει" της προηγούμενης ενότητας θα είναι αναγκασμένη, η αριστερή και κάθε κυβέρνηση να φορολογήσει το σύμπαν. Και εδώ ειναι ο καβγάς. Τα μιντια που ουρλιάζουν πως ο συριζα θα φορολογήσει όλες τις επιχειρήσεις, πως θα βαρέσει το δικό σου εισόδημα φίλε αναγνώστη, πως θα διώξει τους επενδυτές κτλ στην ουσία ουρλιάζουν γιατί σκέφτονται την πάρτη τους και τους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους ανήκουν. Φοβούνται πως αν έχουν κέρδη θα φορολογηθούν χοντρα. Αν παραβιάζουν τις συλλογικές συμβάσεις ή τους νόμους θα τιμωρηθούν. Αν παίρνουν "τζάμπα" λεφτά, αυτά θα κοπούν και θα πάνε (πιθανόν) σε... συσσίτια για την πλέμπα. Την εναλλακτική λύση, για να βρεθούν τα λεφτά που λεγαμε, την ξέρετε. Οριζόντιες περικοπές. Αύξηση ΦΠΑ και φόρου στα καύσιμα. Αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Τα ξέρετε, τα περιμένετε, έρχονται. Τα κανάλια λοιπόν ξέρουν γιατί ουρλιαζουν. Εσύ;
    • Αν αυτά δεν φτάσουν, και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, θα συνεχίσει να πέφτει εκ νέου μαχαίρι στα υψηλά εισοδήματα μεσω "υποχρεωτικών δανείων", χαρατσιών (πάντα στα κέρδη και στα μεγάλα εισοδήματα, όχι στον γενικό πληθυσμό), εσωτερικού δανεισμού μέσω πληρωμών σε ομολογα τα οποία το ίδιο το κράτος αποδέχεται ως πληρωμή για τις υπηρεσίες του κτλ. Ειναι το απευκταίο σενάριο, αλλά ειναι κλάσεις ανώτερο από αυτό που ακολουθείται, τουλάχιστον κατά τον γράφοντα. Καμια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή δεν μπορεί να δεχθεί τον άκρατο πλουτισμό κάποιων όταν ο συμπολίτης τους ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει. Φωτιά και τσεκούρι λοιπόν.
    • Πρεπει με κάποιο τρόπο να πειστεί ο πολίτης πως τα λεφτά που σκάει στο κράτος πιάνουν τόπο. Οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν και ο πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια. Αν πρέπει να ξηλωθούν χ δημόσιοι υπάλληλοι (οχι εκδικητικά, αλλά σαν παραδειγματισμός πως οι νόμοι λειτουργούν και τέτοια) για να γίνει αυτό, ε τι να γίνει ας ξηλωθούν. Τα πράγματα από άποψη κοινωνική ειναι πολύ σκουρα για να το παίζουμε κάπως για μερικούς βολεμένους. Σαφως και ναι στην αξιολογηση λοιπόν, αλλά από τον πολίτη-πελάτη όπου γίνεται (ε, διότι δεν γντ παντου. Πως να αξιολογήσει ο πολίτης-πελάτης αυτόν που αλλάζει τα καλώδια στις κολώνες υπερψηλης τάσης πχ; πως να αξιολογήσει ο βοσκός γονέας τον εκπαιδευτικό;). Και γίνεται όπου η σχέση πολίτη-κράτους είναι άμεσα μετρήσιμη (πχ εφορίες και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες....εξυπηρέτησης του πολίτη)
    • Στοπ στις παράλογες ιδιωτικοποιήσεις. Προσοχή εδώ υπάρχει πολύ πραγμα. Θυμάμαι (δυστυχώς δεν το βρίσκω) μια πολιτεία στο αμέρικα που ....πούλησε το διοικητικό της κτίριο σε ιδιώτες και μετά το νοικιασε με ποσό που ήταν ίσο με το ένα τρίτο(;) της τιμής πώλησης το χρόνο. Βεβαιως τον χρόνο που το πούλησε εμφάνισε κέρδη ως "κράτος" αλλά μετά από τέσσερα χρόνια; Κερδοφόρες μονοπωλιακές επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κτλ) δεν πωλούνται λοιπόν. Αν δεν ειναι κερδοφόρες, ξήλωμα (α) διοικήσεων (β) προσωπικού και (γ) μισθών μεχρι να γίνουν.
    • Εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας. Αμεσα. Ξήλωμα και τιμωρίες μέχρι οι αστυνομικοί μας να πάψουν να φέρονται σαν μπάτσοι. Στην πρώτη ζαρτινιέρα ξηλώνεται (παραδειγματικά) όλη η τοπική διοικηση αβλεπί. Μετά από ένα δύο τέτοια, να δεις τι κιουρίες θα γίνουν οι υπόλοιποι. 
    • Επακολουθα: αποχουντοποιηση του κρατικου μηχανισμου (δεν λεμε κατ αναγκη ιδεολογικά αλλά για ΕλΕλΧρ συνήθειες που κατάγονται απο την χούντα και πιο πίσω). Ανεξιθρησκεία του κράτους. Φορολόγηση εκκλησιών γενικώς.
    • Απολύσεις στο δημόσιο: the road map. Ξεχάστε τις πίπες που λένε οι κακές οι γλώσσες. Στην παρούσα φάση δεν απολύεται (ούτε και προσλαμβάνεται προφανώς) κανένας μιας και με την επίσημη ανεργία στο 20% θα έχουμε κοινωνική έκρηξη αύριο. Εαν και όταν πέσει η ανεργία σε μονοψήφιο αριθμό οι γενικές αρχές μας (μου δηλ) είναι:
      • Κατάργηση όλων των επιδομάτων των ΔΥ. Ενσωμάτωση των ...βασικών στο βασικό μισθό. Μισθολόγιο και όχι πίπες. Στις ΔΕΚΟ ας κάνουν ότι γουστάρουν εαν και εφόσον : (α) ειναι κερδοφόρες και (β) το κοινωνικό τους αγαθό είναι φτηνο. Αλλιώς μαχαίρι και εκεί κατά το δοκούν. (Σιγά μην σκάσουμε για τα πασόκια!)
      • Αθροισμα υπερωριων, εκτός έδρας, συμμετοχών σε επιτροπές και άλλες πίπες που υπερβαίνει το (πχ) 20% του βασικού περικόπτεται μέχρι νεοτέρας, μέχρι δηλ να μπορούν να πληρωθούν απο τα πλεονασματικά κρατικά ταμεία. Αλλά ακόμα και οταν(;) γίνουν τα ταμεία πλεονασματικά ειναι προτιμότερο να αυξηθεί ο κατώτατος και ο βασικός μισθος παρά τα κλαδικά μισθολόγια που έδιναν συγκεκριμένοι υπουργοι σε συγκεκριμένους υπαλλήλους.
      • Το ίδιο και για τους αιρετους άρχοντες, βουλευτές κτλ. Παράλληλα ο μισθός τους συνδέεται με τον κατώτερο (δεν εξισώνεται, συνδέεται) του ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή αν κόβεται 20% ο κατώτερος, κόβεται και ο δικός τους αναλογα. Για επιτροπές, υπερωρίες και τέτοια τα είπαμε. Μαχαίρι. Ομοιως κοβονται μεχρι νεοτέρας οι "αποσπασμένοι" (με εξαίρεση έναν;) για κάθε βουλευτή και οι ατέλειες τους σε επικοινωνίες κτλ
      • Κατόπιν κόβονται όσοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν στην Βουλή μετά το (πχ) 2000 ως υπεράριθμοι. Πως λειτουργούσε τό 1991 η Βουλη με 570 (;) και τώρα χρειάζεται 1500+; ε; (λινκ 2). Για τα ...μιστά τους ισχύουν τα ανωτέρω γενικά.
      • Ανέβασμα του κατώτερου μισθού και κατέβασμα των ανώτερων. Πίεση για το ίδιο στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικά στο δημόσιο η ιδέα Βαρουφάκη για κατέβασμα ενος ΜΚ σε κάθε βαθμίδα (με την δική μου προσθήκη την άνοδο της κατώτατης βαθμίδας) μπορεί να τσουλήσει και είναι (α) εξοικονομητικό για το δημόσιο και (β) καλό για την κατανάλωση μιας και οι φτωχοι δεν τα μαζεύουν, τα ξοδεύουν για να φάνε και τσουλάει και η ρημάδα η αγορά. Με κάθε τρόπο τέλος στις οριζόντιες περικοπές.
      • Μετά από τα παραπάνω "λαϊκίστικα" και συμβολικά, αλλά και πρακτικά που σου δίνουν πόντους νομιμοποίησης πάμε στο δια ταύτα. Κατάργηση όλων των οργανικών θέσεων, προσλήψεων κτλ που έγιναν εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 (; στο περίπου, δεν θα τα χαλάσουμε) μέχρι προχτές. Επειδή θα γίνει χαμούλης, δεν θα πάνε όλα μαζί, αλλά μια μια γεν. γραμματεία, ένα ένα υπουργείο, μετά οι περιφέρειες και τέλος οι δήμοι. Επαναπροκήρυξη όσων θέσεων κριθούν απαραίτητες με μοριοδότηση και εντός ΑΣΕΠ όπου η προϋπηρεσία στις προηγούμενες αντίστοιχες δεν θα μετράει μιας και ήταν "ρουσφετολογική πρόσληψη". Πίστεψέ με ο ίδιος εργαζόμενος συμπεριφέρεται διαφορετικά αν γνωρίζει πως μπήκε "με την αξία του" και όχι επειδή είχε δόντι. Επίσης δεν θα θεωρείται επαγγελματικό "προσόν" το να έχεις παιδιά. Οταν κοτζαμαν φιλελε Γερμανία δίνει επίδομα για κάθε παιδί, εσύ γιατί το κάνεις προσόν για πρόσληψη; Έγινε ο άλλος ξαφνικά καλύτερος ή απλά με τις πλατες του κόσμου κάνεις κοινωνική πολιτική; Θέλουμε παιδιά; ΟΚ λοιπόν, σκάστου επιδόματα γιατί έχει παιδιά, μην τον κάνεις χαραμοφάη, αυτο λέγεται κοινωνική πολιτική. Το άλλο λέγεται "γεμιζω το δημόσιο με κηφήνες". Λογικά έτσι αδειάζουν καμια 150αρια χιλιάδες θέσεις για τις απαραίτητες  100.000 (τυχαιο νουμερο:Ρ) προσλήψεις σε παιδεία-υγεία-ασφάλεια του πολίτη κτλ

    Το δύσκολο λοιπόν είναι (για να γίνουν τα παραπάνω) το κόψιμο της ανεργίας. Και αυτό γενικά μπορεί να γίνει με 2 τρόπους ή συνδυασμό τους:
    • Διάλυση κοινωνικών συμβολαίων, εξαθλίωση εργαζομένων για δημιουργία "κινητρων" για "θεσμικούς" επενδυτές που θελουν σαν τρελοι να έρθουν και μας αγαπάνε αλλά δεν έρχονται όσο δεν έχουμε μισθους Βουλγαρίας. Γι αυτό θα είναι η Βουλγαρία γεμάτη εργοστάσια. Μάλιστα. Ειναι προφανώς ο τρόπος που ακολουθείται σήμερα και είδαμε τι λαμπρά αποτελέσματα είχε.  Το σχεδιο ειναι να μας την πέσουν οι πολυεθνικές, να γεμίσουμε μεγαθήρια (βιομηχανικά ή τουριστικά) όπου ο πεινάλας Ελ εργαζόμενος ερχόμενος από την φαβέλα του θα εργάζεται ήλιο με ήλιο για ένα πιάτο φαί. Πως κάνουν στην ... Μανωλάδα με τους Πακιστανούς; Ετσι ακριβώς. Ας μην θυμηθούμε καλύτερα το επιπρόσθετο μειονέκτημα πως η παραγώμενη υπεραξία μάλλον θα την κάνει για τα νησία Κέιμαν και στη ντόπια οικονομία θα πέφτουν ελάχιστα χρήματα. Το μοντέλο ειναι γνωστό και πολυχρησιμοποιημένο για να το παίζουμε τώρα άσχετοι. Ειμαστε όντως το ....πειραματώζωο κινεζοποιησης (ινδοποιησης, ουγκαντοποιησης κτλ) της ευρωζώνης. Μοναδικό πλεονέκτημα πως οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορουν δύσκολα να φοροδιαφύγουν. Το πλεονέκτημα όμως αυτό αίρεται εν Ελλάδι, διότι μερικοι μερικοι ...νομοθετούν την φοροδιαφυγή τους!
    • Ενθάρρυνση των ανέργων να ανοίξουν δικιά τους επιχείρηση/συνεταιρισμό/κάτι τέτοιο. Και δεν μιλάω για επιδοτήσεις (κατ ανάγκη) και τέτοια, αλλά όταν ένας άνεργος θέλει να ανοίξει ένα μαγαζί - ελεύθερο επάγγελμα πέρα απο την γραφειοκρατία που θα φάει και τα έξοδα για αγορά υλικού κτλ στην μάπα θα φάει επίσης από τον πρώτο μήνα: (α) το νοίκι του, (β) το βασανο του αυξημένου ΦΠΑ, (γ) τις υπερουάου ασφαλιστικές του εισφορές, τις ψηλότερες αναλογικά στην Ευρώπη με αντίκρυσμα...... (ασχολίαστο). Κοινως ειναι πολύ πιο δύσκολο να ανοίξει μια μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα και να γίνει κερδοφόρα απ΄ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
    • Συνδυασμος: ενθαρρύνεις τις υπάρχουσες επιχειρήσεις να κρατησουν το προσωπικό τους μειώνοντας τους φόρους προ κερδων (ΦΠΑ, φοροι επι τζιρου κτλ) και τις υπέρογκες εισφορές (το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος)


    Και τα λοιπά και τα λοιπά


    Τι απ΄όλα αυτά θα κάνει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα;


    Έλα ντε! Εδώ κυβερνησεις με σούπερ εσωτερική νομιμοποιηση, κολλεγιές στα ΜΜΕ και χοντρά ευρωπαϊκά πακέτα τα έκαναν μαντάρα (ναι, οι ίδιοι αυτόκλητοι φιλοευρωπαίοι σωτήρες μας), τι να σου κάνει μια ρημαδοκυβέρνηση μειοψηφίας σε μια ρημαγμένη χώρα, με εξαθλιωμένη χοντρή μερίδα πληθυσμού, διαλυμένο κρατικό μηχανισμό χουντικής νοοτροπίας και χωρίς ....σάλιο στα ταμεία; Αυτο που βλέπω εγώ ειναι πως αν δεν γίνουν μερικά απο τα παραπάνω (απο αριστερή ή άλλη κυβέρνηση - καμικάζι) χαϊρι δεν κάνουμε!

    Ιδωμεν λοιπον

    27 σχόλια:

    1. 1ο : επιχορηγήσεις : Επειδή πολύς λόγος γίνεται και η κρατικοποίηση δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, η μόνη λύση, ιδού μια ιδέα : Εάν μια επιχείρηση χρειάζεται βοήθεια, ευχαρίστως, οι ιδιοκτήτες θέλουν να κρατήσουν και το μάνατζμεντ, ευχαρίστως, τότε όμως συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποπληρωμής του “δανείου” με παράλληλη ευθύνη (αλληλεγγύως και εις ολόκληρον που λέει και η κακιά ράτσα των δικηγόρων) των διοικητών ή/και ιδιοκτητών, τόσο για την καλή εκπλήρωση κατά τη διάρκεια, όσο και για την εξόφληση. Το αυτό κι αν παρέχουν μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου. Καθαρά πράγματα, καπιταλιστικά.

      2ο : Η νομοθεσία δεν παράγεται ούτε πρέπει να παράγεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά με αποκλειστικό σκοπό και στόχο να ρυθμίσει τις σχέσεις μιας συγκεκριμένης κοινωνίας. Μόνο η κατεύθυνση της ρύθμισης επηρεάζεται από τη στάση και τη νοοτροπία της κοινωνίας. Στην Ελλάδα, θα πρέπει να αρχίσουμε από το να καταργούμε νόμους, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολυνομία, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι αντιφατική. Επίσης, ο νομοθέτης θα πρέπει να κόψει τα ληγμένα και να σκέφτεται με απλό τρόπο. Ειδικά, η φορολογική νομοθεσία θα πρέπει να είναι απλή, να περιέχεται σε ένα κείμενο και επιτέλους να σταματήσει ο υπουργός να νομοθετεί με υπουργικές αποφάσεις και το υπουργείο με εγκυκλίους, διότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (χώρια που έχουν γαμήσει το σύμπαν από άποψη νομοθεσίας). Και ναι, οι μεγαλύτερες δυσκολίες για το επιχειρείν είναι η πολυνομία και η αντιφατικότητα των νόμων (ως δικηγόρος πολλές φορές έχω κάνει δουλειά για επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη αν μπορούσαν να ανοίξουν το Χ ή Ψ εργοστάσιο ή εργαστήριο, τι άδεια και με ποιες προϋποθέσεις χρειάζονταν, τι προδιαγραφές πρέπει να έχει και ΤΑΝ ΤΑΝ τι σκατά έλεγε ο τότε αναπτυξιακός νόμος κι αν μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτόν). Και μην παραλείψουμε αν πούμε ότι όσο καλούς νόμους κι αν έχεις, εαν δεν τους εφαρμόζεις ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ, τότε δεν έχεις καταφέρει κάτι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. 1. Ναι

        2. Οπωσδήποτε!
        Με τα υπόλοιπα δεν διαφωνω. Απλα μερικοι νόμοι ειναι ...ανομοι (οπως ο νομος περι ευθυνης υπουργων). Εκει πηγαινε το περι δικαίου αίσθημα και οχι γενικότερα!

        Διαγραφή
    2. 3ο : Εκσυγχρονισμός ΔΔ. Μια πολύ πονεμένη ιστορία, επί τις οποίας αρκεί να αναφέρω ότι το πρόγραμμα των ΔΟΥ τρέχει σε windows 97 (ή παλαιότερα), ότι το κτηματολόγιο ως βάση δεδομένων αναπτύσσεται σε Interface που επιτρέπει upload στο διαδίκτυο, αλλά φυσικά δεν έχει γίνει, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πρωτοδικείου εχουν σχεδιαστεί και οργανωθεί εδώ και μια πενταετία αλλα το θέμα κολλάει στο δημόσιο που δεν έχει αποφασίσει πως θέλει να εισπράττει τα μεγαρόσημα (ένσημα που επικολλούνται) στα έγγραφα (αιτήσεις, αγωγές κλπ) που θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, το μεγαλύτερο υποθηκοφυλακείο της χώρας (Αθήνα) δεν έχει ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογράφησης. ΟΚ σταματώ, το πιάσατε το νόημα (και προφανώς τα παραπάνω ειναι παραδείγματα από έναν τομέα μόνο της ΔΔ).

      4ο : Μια εναλλακτική για την περίπτωση που δεν φτάνει η αρχική φορολογία για να καλύψει τα έξοδα : ισχύει ήδη στους επιτηδευματίες και επιχειρήσεις και λέγεται προκαταβολή φόρου. Κάθε επιτηδευματίας ή επιχείρηση, πληρώνει τώρα μια προκαταβολή του φόρου που ΘΑ προκύψει την επόμενη χρονιά, με βάση τα φορολογούμενα τώρα εισοδήματα του. Είναι κάπως σαν πρόβληψη : φέτος έβγαλες 100 και πρέπει να πληρώσεις 20 για φόρο και 5 για προκαταβολή, διότι προβλέπουμε ότι του χρόνου θα βγάλεις πάλι περίπου τόσα (η προκαταβολή συμψηφίζεται την επόμενη χρονιά με τον φόρο που οφείλεται). Αυτό λοιπόν και σε εισοδήματα φυσικών προσώπων άνω των Χ ευρώ.

      5ο : Πως φοροδιαφεύγουν οι πολυεθνικές : κάθε πολυεθνική που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα (και αλλού, δεν το κάνουν μόνο σε εμας), δημιουργεί μια θυγατρική εταιρεία (τι τύπου εταιρεία, παίζει συνήθως ανάμεσα σε ΕΠΕ και ΑΕ). Αυτή η θυγατρική εταιρεία φορολογείται με βάση τα έσοδα της, και επιπλέον εάν έχει κέρδη φορολογούνται τα κέρδη που δίνονται στους εταίρους (μερίσματα, τα οποία είναι φορολογητέα στην πηγή, δλδ η εταιρεία αποδίδει στο μέτοχο – που στην περίπτωση μας είναι η μητρική εταιρεία - το ποσό παρακρατώντας το φόρο, τον οποίο στη συνέχεια αποδίδει στην εφορία). Η μητρική πολυεθνική εταιρεία για να μεταβιβάσει τα προϊόντα της προς τη θυγατρική, της τα πουλάει, κανονικά και με παραστατικά (μέχρι εδώ καλά). Όταν όμως θέλουν να αποφύγουν τη φορολογία, πουλάει η μητρική στη θυγατρική ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, με αποτέλεσμα αυξημένα έξοδα για τη θυγατρική, ελάχιστο έως καθόλου περιθώριο κέρδους, αποτέλεσμα μηδενικά κέρδη ή ζημίες. Με τον τρόπο αυτό, η μητρική έχει πάρει τα λεφτάκια της, αλλά ως τίμημα της αγοραπωλησίας, και όχι ως μέρισμα από τη θυγατρική της, και η θυγατρική είναι οριακά κερδοφόρα ή μονίμως ζημιογόνα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. 3. Εμ το έχω πιάσει και γι αυτό γκρινιάζω!

        4. Νμζ το προτεινε ο Βαρουφακης και με άρεσε αν και εχει το μειονέκτημα πως μεταφέρει το πρόβλημα για του.... χρόνου. Αλλά στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι!

        5. Αυτο νμζ ειχε πει και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πέσανε να τον φάνε!

        Διαγραφή
    3. Ω ρε μαλάκα πρωινιάτικα!!
      α. Είμαι περισσότερο αριστερός από όσο ήξερα, αλλά και συ είσαι περισσότερο φιλελεύθερος από όσο σου χουν πει.
      β. "Ο αριστερός, και ειδικά ο κουκουές μισεί τους τεμπέληδες "εργαζόμενους" ". Νταξ, κόψε κάτι.Είναι κάτι ούλτρα τεμπελαραίοι φιλοσοφικάριοι της αριστεράς εκεί έξω που σπάνε κόκκαλα :p (θύμισέ μου να σου πω την περίπτωση "εγώ δε δουλεύω γιατί δε θέλω αφεντικά πάνω από το κεφάλι μου". Θα λιώσεις)

      γ.Περί μισθών ιδιωτικών υπαλλήλων. Τα χουμε ξαναπεί. Και γαμώ τις βιομηχανίες η Βουλγαρία με τους μισθούς που δίνει, ενώ η Γερμανία π.χ που δίνει τον τριπλάσιο βασικό δε βλέπει; ούτε οδοντογλυφίδες δεν παράγει. Το ίδιο η Σουηδία, η Φινλανδία κλπ.
      Παπάρια μάντολες.
      Όσον αφορά τη φορολογία σε επίπεδο ολόκληρης βιομηχανίας είμαι διχασμένος. Για να ψηθεί ο Χ ξένος να έρθει να ανοίξει εδώ μαγαζί, πρέπει να του το κάνεις ελκυστικό.Όπερ προφανώς σημαίνει ότι πρέπει να τον συμφέρει περισσότερο από τις άλλες χώρες που σκεφτόταν. Όχι δεν εννοώ τους μισθούς. Άρα για να ρθει π.χ η BMW να σου φτιάξει εργοστάσιο εδώ πρέπει να δημιουργήσεις το κατάλληλο κλίμα. Καλά το προφανές το είπες : Σταθερό σύστημα για παραπάνω από 2 ώρες.
      Μετά πρέπει να βάλεις δόλωμα. Και αν αυτό που τους προσφέρεις είναι 50% φόρος επί των κερδών, θα σου πει "τι λε ρε μπαγλαμά, θα ρθω να προσλάβω 2000 κόσμο στη χώρα σου και συ θα μου γίνεις συνέταιρος στο μαγαζί μου;"..Όπότε; Ψιλιάζομαι πως πρέπει να τον φορολογείς λιγότερο από όσο έχει συνηθίσει. Αυτό ίσως και να ναι γενικά καλή ιδέα υπό την εξής λογική :
      Στα μαγαζιά που το ποτό έχει 10 ευρω, είναι μέσα 5 άτομα κάθε βράδυ, ενώ στα μαγαζιά που έχει 5, μαζεύεται όλος ο κόσμος.
      Στο κάτω κάτω, δες ως ο τύπος που σχεδιάζει πολιτική, τι σκηνικό φορολογικό κλπ υπάρχει για μεγάλες επιχειρήσεις στις υπόλοιπες χώρες και πράξε ανάλογα. Γιατί π.χ αν σε όλη την Ευρώπη μια ΜΕΓΑΛΗ επιχείρηση φορολογείται το ανώτερο ξερωγω με 20%, το να πεις εσύ "40", ε δε θα προσελκύσεις και κόσμο.

      Επίσης ενα τελευταίο

      ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΗΤΕΡ, 15ΧΡΟΝΕ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. α. αμ πως!
        β. μιλαμε για την αριστερα γενικα σαν ιδεολογία. Οχι για τον καθε μαλακα που πιπιλάει καραμέλες. Νμζ πως το όρισα καλά πιο κάτω. Εδώ ο ίδιος ο Τσε πήγαινε περιστασιακά στο εργοστάσιο για ...μεροκάματο (ως υπουργός μάλιστα) :ΡΡ

        γ. Μην το λες σε μένα, στον Αντωνάκη πες το!! :Ρ

        δ. Τσου. μετά ο κίνδυνος να γίνουμε ....Ζαϊρ ειναι μεγάλος. Θα έρθει αν προκύψει γι αυτόν κέρδος. Και το κέρδος θα έρθει σε ένα υγιες σταθερό περιβάλλον, που έχει λεφτά να αγοράσει αυτά που φτιαχνεις. Αλλιως απλα θα γίνεις κίνα και απο την εσωτερική σου παραγωγή δεν θα μείνει μέσα ττπ

        "ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΗΤΕΡ, 15ΧΡΟΝΕ"
        εννοεις τις συντομογραφιες; ε, βαριομανε, σεντοναρα ειναι, και έκοβα απ΄όπου μπορούσα!!

        Διαγραφή
    4. Επίσης με τέτοια μυαλά, έτσι και μίλαγες σε κανα κεντρικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα σε είχαν ξεκωλιάσει στη σφαλιάρα :p

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κανείς δεν ειναι τέλειος φίλτατε, αλλά απο την άλλη αυτό νομίζεις εσύ. Διοτι καλές οι θολούρες στο κεφάλι, αλλά τα κουκιά ειναι αυτα και ετούτα και ουχί άλλα

        Διαγραφή
    5. Το σενδόνι σε γενικές γραμμές είναι πάρα, πάρα πολύ καλό. Καθώς το διάβαζα συνειδητοποιούσα ότι με αρκετά δεν διαφωνώ, με κάποια άλλα δεν θέλω να διαφωνήσω (διότι δεν τα θεωρώ λανθασμένα) αλλά διαφωνώ (ήτοι τα θεωρώ μη ρεαλιστικά), και ντάξει, και με κάποια διαφωνώ, μόνο που είναι λίγα και σημαντικά. Ιδίως ως προς τα τελευταία όμως, μόλις έγραψες αυτό το "έλα ντε" στο τέλος, συνειδητοποίησα ότι.. εσύ είσαι που συμφωνείς μαζί μου! :):)

      Πάμε σε μερικά σχόλια/προσθήκες/συ,πληρώσεις, πες τα όπως θες. Πάντως μην τα πάρεις εξ ολοκλήρου ως διαφωνίες διότι δεν είναι.

      Νομίζω ότι κάνεις ένα θεμελιώδες λάθος, που κι εγώ το κάνω βέβαια (καθώς και οι περισσότεροι): σκέφτεσαι από την πλευρά της πλέμπας. Παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας εφοπλιστής κι έχεις κάποια αρκετά καράβια, όλα με ελληνική σημαία. Έρχεται η Χ κυβέρνηση και σου λέει "μεγάλε, εδώ πέρα βλέπω ότι γλένταγες καλά τα προηγούμενα χρόνια, για έλα σκάστα μας όπως οσυ αναλογεί". Εδώ λοιπόν έχεις να επιλέξεις από τα εξής ενδεχόμενα:
      Επόμενη κίνηση Α': Τα σκας και το βουλώνεις
      Επόμενη κίνηση Β': Το ίδιο βράδυ όλα τα πλοία σου έχουν σημαία Αγίου Δομίνικου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για φορολογία και ανεργία.

      Και μην μου πεις ότι δε γίνεται έτσι, διότι τα τελευταία 15 χρόνια είναι η μόνιμη αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας αυτή. Συνεπώς, το να πεις ότι θα πρέπει να φτιαχτεί ένα άλλο φορολογικό σύστημα είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Όλοι το ξέρουμε, όλοι το θεωρούμε επιτακτικό, αλλά κανείς δε βλέπει πόσοι είναι αυτοί που αν γουστάρουν τα μαζεύουν και φεύγουν και λυπάμαι που το λέω, μας κρατάνε κι από τα παπάρια κιόλας.

      Παρομοίως έχεις δίκιο περί της ελληνικής γραφειοκρατείας. Για έλα πες μου όμως αν κάνω λάθος: για να την καταργήσεις θα πρέπει πρώτα να κάνεις κάτι για τον συνδικαλισμό α λα Γκρής, σωστά; Το πρόβλημα είναι επειδή δεν έχεις νέα συστήματα, άπαξ και ο συνδικαλισμός μπετώσει, δεν κουνιέται τίποτε. Αυτό το λέω διότι ή που θα πρέπει να συμμορφώσεις τον μσήλικα βολεμένο άχρηστο που μπήκε με κύριο προσόν ότι ήτο pasok (κυρίως, άντε και νουδού δευτερευόντως) για τον οποίον το να δουλέψει ισοδυναμεί με casus belli, είτε να αγοράσεις σύγχρονα συστήματα και να εκπαιδεύσεις τον κόσμο που απαιτεί λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν. Άρα πέφτουμε πάλι σε τέλμα. Θέλω να πω πως η εφαρμογή ακόμη και στα απλά είναι πλέον πολύ δύσκολη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. "Επόμενη κίνηση Β': Το ίδιο βράδυ όλα τα πλοία σου έχουν σημαία Αγίου Δομίνικου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για φορολογία και ανεργία."

        Στα παπαρια μας. Αν ειναι το κρατος και ο πολίτης να μην κερδίζει τπτ τι να την κάνω την εμπορική ναυτιλία; Ασε που αν παει στον Αι Δομινικο δεν σημαινει τπτ για το προσωπικο που θα προσλάβει. Σημαίνει πως ο .... "πατριωτισμός" του έχει ίδια όρια με την τσέπη του.

        "για να την καταργήσεις θα πρέπει πρώτα να κάνεις κάτι για τον συνδικαλισμό α λα Γκρής, σωστά;"
        ΛΑΘΟΣ. Ο συνδικαλισμός ειναι καλο πράγμα. Το να θεωρούνται οι πασοκοθρεμένοι "συνδικαλιστες" οπως ο Πολυζογόπουλος (τωρα στο ΔΣ της ΕΤ) ως εκπροσωποι της εργαζομενες ταξης ειναι λίγο αστειο. Ακομα και το συνδικαλισμό τον περιγράφουν νόμοι, οι οποίοι συστηματικά δεν τηρούνται.

        " είτε να αγοράσεις σύγχρονα συστήματα και να εκπαιδεύσεις τον κόσμο που απαιτεί λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν"
        Ειτε μπορεις να κανεις αυτο που ειπα. Να διωξεις τα λαμογια (οσοι μπηκαν εκτος ασεπ) και να επαναπροκυρήξεις τις θέσεις ζητώντας μορφωμένο κόσμο. ΟΥΣΤ!

        Η εφαρμογή ειναι εννοείται δύσκολη, αλλα εδω που φτάσαμε τπτ δεν ειναι εύκολο!

        Διαγραφή
    6. Η μεγάλη μου διαφωνία (για να πάω λίγο πίσω στο κείμενό σου) είναι ως προς την παράγραφο τι κάνει γενικώς μια αριστερή κυβέρνηση. Μα και μέχρι σήμερα θεωρητικά δωρεάν υγεία και παιδεία είχαμε. Το ότι ΕΣΥ ήθελες να δίνεις φακελάκι ή να πηγαίνεις σε φροντιστήριο το παιδί, ήταν δικό σου θέμα. Εμείς στα παρέχαμε, απλά δεν σου άρεσαν. Γιατί στο θέτω έτσι; Διότι θέλω να σου δείξω ότι το κατ' επίφαση είναι πολύ εύκολο να παρουσιαστεί ακόμη πιο διαστρεβλωμένο προς αντικατάσταση της πραγματικότητας. Προφανώς λοιπόν οι κυβερνήσεις των νουδού και pasok που επίσης έκαναν και αυξήσεις μισθών και προέβαιναν σε προσλήψεις ήτοι νέες θέσεις εργασίας τα έκαναν ΔΙΧΩΣ να είναι αριστερές κυβερνήσεις. Αυτό λοιπόν που εμείς ψάχνουμε είναι το ποιος πούστης θα έρθει να τα κάνει σωστά, κι όχι ποιος θα έρθει να τα κάνει γενικώς α λα ελληνικά, που είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που έχουμε μάθει ως κράτος και αυτού του είδους η μετάλλαξη είναι η χειρότερη.

      Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Ποιος και πως θα τα κάνει αυτά; Υπενθυμίζω αυτά που έγραφα στην επική τριλογίαν μου προ εκλογών 6ης Μαϊου: Η ουσία είναι πως επί της ουσίας ούτε ένα κόμμα δεν έχει το παραμικρό να προτείνει. Τα μεν μνημονιακά κόμματα έχουν πλέον παραδόσει την εξουσία στους δανειστές και απλώς ελπίζουν ότι επειδή οι δανειστές δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους θα κάνουν τα πάντα για να σωθεί η χώρα, άρα προσπαθούν να χτίσουν πάνω σε αυτήν προσδοκία προκειμένου να την παρουσιάσουν ως δική τους επιτυχία. Στην πραγματικότητα όμως ουδένα μνημονιακό κόμμα έχει κάτι να προτείνει: η όλη πολιτική περιορίζεται στο Μνημόνιο ή Χάος.
      Από την άλλη πλευρά τα αντιμνημονιακά κόμματα όντας σίγουρα πως δεν πρόκειται να κληθούν να κυβερνήσουν (ή ακόμη κι αν κληθούν, δεν θα τα καταφέρουν) δεν έχουν επί της ουσίας να προτείνουν το παραμικρό, απλώς αναλώνονται στην βεβαιότητά τους ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει (το οποίο παραδέχθηκε αν παρατηρήσατε έστω και ψυθηριστά μέχρι και ο Τσίπρας στην εκπομπή της Στάη προ αρκετών ημερών, ότι μόνο με παύση πληρωμών μπορούμε ν'αλλάξουμε πολιτική και ότι στην πραγματικότητα ευρωπαϊκή προοπτική άνευ Μνημονίου δεν υφίσταται).


      Και νομίζω ότι δικαιώνομαι πανηγυρικά: ουδείς έχει κάτι να προτείνει και μέρα με την ημέρα φαίνεται ολοένα και περισσότερο. Απλά στους βλάκες κυρίως εξίσου πολύ αρχίζει να φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι δεν σώζουν εμάς αλλά τις δικές τους οικονομίες, πράγμα που είναι φυσικα΄πολύ λογικό.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. "Εμείς στα παρέχαμε, απλά δεν σου άρεσαν"
        ΟΚ, αλλα ενδιαμεσα τα υποβαθμισαμε τοσο ωστε να μην γντ δουλειά ε;

        "Ποιος και πως θα τα κάνει αυτά; " Δεν ξερω ποιος θα τα κανει. Ξέρω ποιος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα κανει. Με πιάνεις;

        "Στην πραγματικότητα όμως ουδένα μνημονιακό κόμμα έχει κάτι να προτείνει: η όλη πολιτική περιορίζεται στο Μνημόνιο ή Χάος."
        Συνυπογράφω!

        Περι Συριζα και Τσιπρα μελλει δείξαι πάντως. Κοσμο μορφωμένο και ξύπνιο και κυρίως άκαφτο έχει μεσα ομως.


        "ουδείς έχει κάτι να προτείνει και μέρα με την ημέρα φαίνεται ολοένα και περισσότερο."
        Εδω χρειάζεται η υπενθυμηση πως τα νερά που βρισκομαστε ειναι πρωτόγνωρα, οποτε το να λες "δεν ξερω" ειναι μια καλή αρχη. Το να το παίζεις μαγκας και ξερόλας κετς ειναι η συνταγή προς την καταστροφή. Γι αυτό και επιμένω σε βασικές αρχές οι οποίες στην παρούσα φάση δειχνουν να συμφωνουν εν πολλοις με τους συριζαίοι

        Διαγραφή
    7. Άρα ποιος θα έρθει να τα κάνει όλ'αυτά και πως ρε zaph; Εδώ σε θέλω, αυτή είναι η μεγάλη μου απορία. Οπότε πηγαίνουμε στην έτερη πάγια θέση μου, αυτή της κατάρρευσης του ευρώ που πλέον γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι έχει ξεκινήσει και αυτό αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις των αγορών, και από το ασταμάτητο κατρακύλισμα του ευρώ, και από τις υστερικές φωνές των πολιτικοοικονομικών ηγέτες της ΕΕ (συγγνώμη που χρησιμοποίησα τη λέξη "ηγέτες"). Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως αν τελικώς γίνει κάτι διαφορετικό, όλα αυτά που λες μπορούν να γίνουν αλλά ίσως να μην κοιτάει πλέον κανείς σε αυτήν την πλευρά του δάσους. Θέλω να πω ότι κι εγώ προ σχεδόν τριετίας (και βάλε) έγραφα πως το δημόσιο πρέπει να συρρικνωθεί), εδώ όμως και άνω του έτους δεν είναι δυνατόν να προσθέσεις πχ 150 χιλιάδες ψυχές στην ήδη τεράστια (κι αυξανόμενη) ανεργία. Άρα η εξομάλυνση μάλλον θα έρθει πιο αργά και με διαφορετικό τρόπο. Αν το κάτι διαφορετικό δεν γίνει, τότε μάλλον δεν θα μιλάμε για Ευρώπη όπως το ξέρουμε και πιθανώς οι συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι σχεδόν προπολεμικές (με την έννοια του μεσοπολέμου, στην οποίαν είναι πλέον σαφές ότι βρισκόμαστε. Το ερώτημα είναι αν θα σκάσει σε'μάς ή στα παιδιά μας η κέντα του Γ' Παγκοσμίου). Όπως και να'χει, και στις δύο περιπτώσεις μάλλον δεν θα έχει και ιδιαίτερη σημασία το τι διαφορειτκό μπορεί να κάνει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Και επειδή το δεύτερο σενάριο παραείναι ζοφερό για να το αφήσουν έτσι οι Ευρωπαίοι, εκτιμώ ότι θα επικρατήσει το πρώτο οπότε θα έχουμε ευρωομόλογο και όχι μόνο. Επειδή μάλλον σενδονίευσα αρκετά ως τώρα, αυτό σημαίνει πως η λύση μπορεί να είναι μόνο ευρωπαϊκή και όχι εντός συνόρων.

      Κοινώς, αυτό που έχουν πει ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού ήρθε η ώρα να λάβει σάρκα και οστά και έχω την αίσθηση πως το αποτέλεσμα δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με τα όσα θεωρούμε εφικτά (και λογικά ή ρεαλιστικά) εγώ κι εσύ. Θα δείξει...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Οντως. Συμφωνω γενικως αν και δεν με αρέσει :(

        Διαγραφή
      2. Για να μην το σπάμε στα 3, συμπυκνώνω εδώ:

        -Εξακολουθείς να τα βλέπεις από την πλευρά της πλέμπας: να σου υπενθυμίσω ότι σημαία σε πλοίο συνεπάγεται και νομοθεσία αντιστοίχου κράτους. Άρα ακόμη κι όταν ο εφοπλιστής είναι λαμόγιο και δεν πληρώνει επαρκή φορολόγηση, την ίδιαν στιγμή σου λέει (και δυστυχώς λέει αλήθεια) ότι άβντε και πηδήξου μεγάλε γιατί εγώ απασχολώ και τόσον κόσμο ντόπιο. Κι επίσης αν ο πολίτης χάνει αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κερδίζει το κράτος (από το συνάλλαγμα εν προκειμένω). Και το κράτος αποδεδειγμένα ενδιαφέρεται μόνο για το κράτος. Οι πολίτες είναι σαν τη γλάστρα του βασιλικού. Πέραν τούτου όμως, τα πλοία ήταν ένα παράδειγμα. Μήπως θες να αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσες επιχειρήσεις πάνε στα Σκόπια, την Αλβανία και τη Βουλγαρία λόγω της χαμηλότερης φορολογίας; Ξανασκέψου το το στα παπάρια μας λοιπόν, διότι είναι σουρεαλιστικό.

        -περί συνδικαλισμού: διευκρίνισα α λα γκρης. Όχι σκέτο. Θα σου πω το απλό: τράβα βγάλε ένα φιρμάνι να μην πληρώνονται εξτρά μισθό συνδικαλιστού και να ασχολούνται στο περιθώριο της εργασίας τους κι έλα να μου πεις πόσους καπνούς θα βλέπεις σε κάθε... οδόφραγμα. Το α λα γκρης είναι παντού το πρόβλημα και δε νομίζω να διαφωνούμε.

        -Περί "Εμείς στα παρέχαμε, απλά δεν σου άρεσαν"
        Μα αυτό εννοώ. Πάλι το α λα γκρης. Και προσέθεσα πως επειδή δεν είμαστε μαθημένοι στο πως γίνεται διαφορετικά, θα φτάσουμε στο σημείο να απαιτούμε την επιστροφή στην πρότερα κατάσταση με τα φακελάκια και τα φροντιστήρια στο τέλος, τέλος. Εδώ είσαι κι εδώ είμαι, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Άσε, γιατί το'χω πολύ πρόσφατο σου λέω και δεν θέλω ακόμη ν'ανοίξω το στόμα μου.

        -περί ΣΥΡΙΖΑ και ποιος αποκλείεται να τα κάνει κλπ. Δεν διαφνώ ρε ότιο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόσμο που δεν έχει καεί. Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι εξαυτών έχουν ίσως τη δυναμική να μην κάψουν όλον τον τόπο. Για σκέψου τον λαφαζάνη υπουργό ας πούμε ή τον Ρούντι κι έλα πες μου μετά τι πατιρντί έχει να γίνει! :):)
        Στο διά ταύτα, νομίζω ότι και του Τσίπρα τα χέρια είναι παντελώς δεμένα, γι'αυτό και το'χα γράψει εξαρχής, γι'αυτό και βλέπεις ότι δεν του τα χώνω για κωλοτούμπες κι έτσι. Εύχομαι ολόψυχα να πέσω έξω. Και θα συμφωνήσω ότι βρισκόμαστε σε μη χαρτογραφημένη περιοχή, γι'αυτό ακριβώς και έχω γράψει όσα έχω γράψει.

        Το πιο τρομακτικό ξέρεις ποιο είναι; Πως ενόσω ξέρω ότι είμαστε σε άγνωστα νερά, ξέρω και ότι έχουμε τους πλέον ανίκανους καπεταναίους, και ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι περιμένουν εναγωνίως να δούν που θα δ(π)έσουμε στο τέλος διότι ούτε αυτοί έχουν τη συνέχεια του χάρτη και καίγονται να μάθουν τι έχει παρακάτω. Ε, είναι να μην σε λούζει κρύος ιδρώτας μετά;

        Διαγραφή
    8. @Προφήτη : η φορολογία δεν χρειάζεται να είναι δυσβάσταχτη χρειάζεται να είναι προσανατολισμένη. Π.χ. Ο Γ(κ)ΑΠ στο 1ο από τα πολλά φορολογικά νομοσχέδια που κατέθεσε είχε την πρόβλεψη ότι φορολογούνται υψηλότερα μόνο τα κέρδη των ΑΕ που διανέμονται στους μετόχους, ήτοι παντελονάτα. Αν είχες κέρδη και δεν τα μοίραζες ως εταιρεία (ώστε να τα κάνεις αποθεματικό, να έχεις ρευστότητα whatever), η φορολογία ήταν της τάξης του 24%. Αυτό για μένα ήταν καλό και λογικό. Εν ολιγοις εάν η εταιρεία "βγάζει" με την έννοια του αφαιρεί λεφτά για να δώσει στους μετόχους, τότε ναι θα πέφτει πιο σκληρή φορολογία, διότι είναι λεφτά που φεύγουν από τον κύκλο της παραγωγής.

      @ Άδη : έχεις δικιο για αυτό που λες, περί της οπτικής γωνίας της πλέμπας, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο της αριστερής πολιτικής. Ότι βλέπει και ρυθμίζει την κοινωνία/οικονομία από τη μεριά του πολίτη. Και μια και έγινε λόγος για τους εφοπλιστές, θυμίζω το καμποτάζ (που ουσιαστικά τους υποχρέωνε, εάν έχουν καράβι που κάνει δρομολόγιο στην Ελλάδα να έχουν έλληνες σε ένα ποσοστό του πληρώματος / προσωπικού). Αν ισχύει αυτό, μπορούσαμε να πούμε στα παπάρια μας, για τη σημαία. Από την άλλη πλευρά δε, εάν μεγάλε θέλεις σημαία Αγιου Δομίνικου, κομμένες οι φορολογικές εκπτώσεις και απαλλαγές, αυτές ισχύουν μόνο για τα καράβια ΚΑΙ τις εταιρείες που έχουν ελληνική σημαία και ελληνική έδρα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εμ πες τους τα γιατι εμενα δεν με ακούνε γιατι ειμαι κομμούνι!!

        Διαγραφή
    9. Ανώνυμος26/5/12 13:31

      "εδώ όμως και άνω του έτους δεν είναι δυνατόν να προσθέσεις πχ 150 χιλιάδες ψυχές στην ήδη τεράστια (κι αυξανόμενη) ανεργία."

      Δεν έγινε όταν έπρεπε και για αυτό ή τόση ανεργεία. Οριζόντια μέτρα και όποιον πάρει ο χάρος. Το γέλιο θα είναι στην περίπτωση που βγεί ο Τσίπρας να αποδείξει ότι γίνεται και παραγίνεται

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. @eskarina& all
      Αργότερα θα μπει update γύρω απο αυτο
      http://olympia.gr/2012/05/25/multinationals-greece/

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. Πάντως αν κατάλαβα καλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν το διάβασες :)))
      Χωρίς επί της ουσίας να διαφωνώ σε επίπεδο ιδεολογικό, να σου πω ότι αυτά μόνο προγραμματικά θα έμπαιναν ίσως και τούτο σε βάρος 4ετίας (με τα οικονομικά της χώρας, εκτός αν βγει ευρωομόλογο, που θα εξαιρέσουν με κάποιο τροπο).

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Το σκεπτικο μου ειναι, το εχω γραψει και αλλου, πως δεν μπορεις να εισαι "αριστερος" ή "σοσιαλιστης" μονο αμα εχεις λεφτα. Αμα ειναι ετσι ξερω και εγω. Το ζητημα ειναι η εφαρμογη λοιπον της ιδεολογιας/πολιτικής σου σήμερα, και όχι "οταν αλλαξουν τα πραματα". Τετοιες παπαριες περιμένει κανεις απο τη ΝΔ οχι απο την αριστερα. προφανως θα επελθει φτωχια, εσωτερικη υποτιμηση, πτωηση του βιοτικου επιπεδου ετσι και αλλιως, οποιος και να βγει. Το ζητημα και η επιλογη ειναι το ΠΩΣ θα το κανουμε αυτο και τι επιπτώσεις θα προσέξουμε να εχει ή να μην έχει στην κοινωνια.

        "Πάντως αν κατάλαβα καλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν το διάβασες :)))"
        α) του εριξα μια ματια
        β) το ζήτημα ειναι να ....διαβάσουν αυτοι ..εμένα!
        γ) εσυ γιατι το λες αυτο; που βλεπεις διαφωνιες;

        Διαγραφή
      2. Εντόπισα μια σειρά διαφωνιών επί του προγράμματος του 2012, υπό την έννοια ότι εκείνο είναι πολύ γενικό κι εσύ το εξειδίκευσες σε πολλά σημεία αρκετά.

        Διαγραφή
      3. Ειναι επειδή εγώ με τις δικές μου συνιστώσες τα βρίσκουμε εύκολα!

        Αμα λοιπον κουβεντιαζω εγω με εμενα και τον zaphod μπορουμε σχετικα εύκολα να καταλήξουμε (σε ποοσοστό 95% τουλαχιστον. Το 5% γντ όταν υπάρχει και το αλκοολ στην εξίσωση) σε συμφωνια. Τα κομματα και οι συνασπισμοι ειναι αλλιως. Εγω θελω να δω πχ πως θα τα βγαλει περα η ΝΔ με τις συνιστωσες της αν και κατα βαθος δεν ανησυχω διοτι γενικως οι δεξιοι δεν νογάνε και πολλά απο ιδεολογία!

        Διαγραφή
    12. Μακάρι να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση αλλά δεν βλέπω να γίνεται όπως το θέτεις υπάρχει διγλωσσία και μια διαφορετικη αντίληψη στο ΣΥ.ΡΙΖΑ και το αναλύω zaphod στο τελευταίο μου ποστ στο ιστολόγιο μου...
      Εύχομαι να υπάρξει μια οικουμενική κυβέρνηση που θα πάρει τα μέτρα αυτά και δεν με νοιάζει αν είναι μέσα ο Αλέξης ο Αντώνης η ο Βαγγέλης με νοιάζει να παρθούν τα μέτρα εκείνα που θα σώσουν τον απλό πολίτη και δεν θα τον γ...σουν

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. "υπάρχει διγλωσσία και μια διαφορετικη αντίληψη στο ΣΥ.ΡΙΖΑ "
        Οχι. Ολοι συμφωνουμε στο οτι οι ΝΔΣΟΚοι ειναι αχρηστοι. :Ρ

        Απο την αλλη κατσε κουβεντιασε με Αντωνη, Ντορα, Βελοπουλα, Αδωνι, Πολυδωρα κτλ όχι περι γενικων στοχων τυπου "θελετε να μεινουμε στο ευρω; ε; ε; ε;" αλλα "ποιους και ποσο θα φορολογήσετε;" να δεις τι σημαίνει διγλωσία

        Αυτη ειναι μια απο τις κλασικες - ακυρες δηλώσεις τύπου "θα ψήφιζα αριστερά αλλα...". Ναι καλα, ο Αντωνης σε περιμένει!

        Η οικουμενικη δεν ξερω αν ειναι καλη ή κακη ιδέα. Ξεκινά με την ιδεαλιστική αντιληψη πως όλοι θελουν το "καλο μας" και αυτο το "καλο" ειναι ενα και αυταποδεικτο και αρα ειναι ευκολο να τα βρουμε και ολα τα σχετικα. Η πραγματική πραγματικότητα όμως δεν ειναι έτσι.

        Ασε που σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ μερικοι δεν ειναι να τους εμπιστεύεσαι ούτε για να πάνε να σου πάρουν τσιγάρα!

        Διαγραφή
      2. Για να κάνει κυβέρνηση μόνο ο ΣΥ.ΡΙΖΑ πρέπει να πάρει πάνω απο 36% με 8 κόμματα δηλαδή 40% πράγμα κομμάτι δύσκολο αρά και πρώτος να βγεί zaphod μου μια απο τα ίδια...το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με καμία ΔΥΝΑΜΗ και έχει τέραστιο μίσος στον ΣΥΡΙΖΑ το έχει δηλώσει μόνο η ΔΗΜ.ΑΡ και αυτή με κάποιες επιφυλάξεις αλλά δεν θα βγούν τα νούμερο
        ΝΔ και ΠΑ.ΣΟΚ σαφως θα θέλουν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με βάση το δικό τους πρόγραμμα, οπότε είτε πάμε σε τρίτες κάλπες είτε πάμε σε συνεργασία οικουμενική
        Για να είμαστε ρεαλιστές Zaphod κάπως πρέπει να βρεθεί η άκρη αδερφέ τώρα διαφωνώ σε αρκετά πράγματα με τον ΣΥ.ΡΙΖΑ και πιστεύω ότι μπορεί να μην έχει εγκληματίσει όπως η ΝΔ και το ΠΑ.ΣΟΚ αλλά ειναι εντός συστήματος και οπότε ότι και να κάνει δεν με πείθει...Πρέπει απο τώρα να μιλήσει επιτέλους τι διάολο θα κάνει μετά τις 18 Ιουνίου και πως θα στρώσει την κατάσταση με ποιους θα συνεργαστεί και σε περίπτωση που δεν ξαναβγαίνουν τα κουκιά να πάει είτε σε τρίτες εκλογές είτε να αποδεχτεί κάποιον εκτός πολιτικής αρχηγό!!!
        Συμφωνείς η διαφωνείς zaphod?Δηλαδή κακό ειναι να ψάχνεις τα σενάρια για την επόμενη μέρα για την Ελλάδα να δούμε τελικά ποιος και ποιοι και με πιο πρόγραμμα θα μας κυβερνήσουν

        Διαγραφή
    13. Ανώνυμος27/5/12 17:21

      Γιατί άμα τα βρούνε όλες οι συνιστώσες,-P)
      ακόμη και εμείς μεταξύ μας ( λέμε τώρα, λέμε)
      οι "άλλοι" οι απέξω που έχουν χίλιες συνιστώσες της μακροοικονομίας τι λες ότι θα κάνουν;

      Αυτοί ρε συ, έχουν εκατό (τοξικά ) σχέδια για κάθε πιθανή περίπτωση και όλο το εικοστετράωρο, (οταν εμείς "παράγουμε" ιδεολογίες και προγράμματα/ τρόπος του λέγειν..) τζογάρουν και φτιάχνουν σι ντι ες, ασφάλιστρα και μέντολες.

      Μόνο που αυτοί έχουν κάτι τρις και όλη την τεχνογνωσία, ενώ εμείς είμαστε τρεις και ο κούκος.

      Θα ανακαλύψουμε τον τροχό, πάλι από την αρχή;

      υ.γ.

      20 χτυπήματα για να πέσει ένα σχόλιο ( αλήθεια, λέω) Τι θα γίνει;

      Τόση ώρα που κάνω για ένα σχόλιο εδώ, οι ραντιέρηδες θα έχουν υποβαθμίσει ίσα με 20 τράπεζες.!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    aeisixtir