Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

Ερχεται βροχη, έρχεται μπορα

Εμ τι να πω πως δεν έρχεται;

Εισαγωγή:

Σήμερις ειχαμε ανακατάληψη της Βίλα Αμαλίας και επίσης ανα-σπάσιμο της ανακατάληψης απο τους μπάτσοι. Πληροφορίες λέγουν πως θα βγει ανακοίνωση για το πόσα καπάκια απο άδεια μπουκάλια ευρέθησαν. Εμεις οι κακόπιστοι διερωτώμεθα κατα πόσο θα ανέβει η ....νυχτερινή εγκληματικότητα (μαχαιρώματα, επιθέσεις σε μετανάστες σε τέτοια) στην περιοχή τώρα που ..σωθήκαμε ως νοικοκυραίοι και την σπασαμε την κατάληψη και τέτοια. Δεν ειναι πως "τα παιδια" εκτελουσαν χρεη "citizens on patrol" και τετοια χαζα (θου κύριε), αλλα τους "άλλους" κυριους τους ξέρουμε και ξέρουμε και τι χέστες είναι, και καταλαβαίνουμε πως θα τους ήταν δύσκολο να κάνουν τον Γκιουλέκα όταν στην πιάτσα υπάρχουν και άλλοι. 
(Επίσης να καταγραφεί στα ...πρακτικά πως τα διαφορα περι πηγων πολιτισμου και τετοια ο γραφων τα θεωρει αστεία. Πολιτισμός ειναι τα παντα αμα έχουμε όρεξη να το παίξουμε σημειολογοι και τέτοια (ουστ!), οποτε δεν μπορεί να μας νοιάζει τι καναν τα παιδια κει μέσα αρκει να μην σφαζόσαντε, πουλάγανε πρέζα και τέτοια. Ειδικα αν αληθεύουν οι φήμες πως το δεύτερο μπατσικο ντου έγινε χωρις εντολή και παρουσια εισαγγελέα το όλο θέμα μας προβληματίζει και μάλιστα χοντρα)



Κυρίως Θέμα:

Τελος πάντων δεν ειναι αυτο το θέμα του παρόντος ποστ. Το θεμα ειναι πως είχα παρατηρήσει εκ νέου μια μνημονιακή μεταστροφή των καναλιώνε και των ΜΜΕ γενικώς (εκει που έδειχναν μουδιασμένα προς το τέλος του έτους) και προσπαθούσα να καταλάβω (θυμηθείτε τα πύρινα δημοσιεύματα εφημεριδων (πχ) πως η Ελλας δεν πουλιέται και οι κακοι ευρωπαίοι και τέτοια), τι στο καλό έγινε. Και μάλιστα που τώρα που το πράμα βρωμάει βρωμερά με τις πασοκικες απιθανότητες (κλιτς) που ακούγονται για τους χειρισμούς της λίστας. Πως ο Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε επίσημο έγγραφο, το οποίο όταν το σβέρκωσε ο Βενιζέλος δεν ήταν επίσημο έγγραφο και τέτοια. Και βγαίνει ο κάθε Πρετεντέρης και λοιπά και το παίζει πασοκική υπεράσπιση, εκεί που μέχρι πρότινος (για λίγο, μονο λίγο) έριχνε και κανα μπινελίκι.

Στο δια ταύτα λοιπον έχουμε ζόρικες για το σύστημα μέρες μπροστά μας. Προφανώς δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση (απο που και ως που; Αν παραπεμφθει δηλαδη θα αποσύρει την υποστηριξη στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ; Εκβιάζουμε δηλαδής;) αν ο Μπενι παει σε προανακριτική. Απλα ένας στηριζόμενος και σπρωχνόμενος αστέρας του συστήματος ενδέχεται να κάτσει στο σκαμνι. So what? Και ο Ανδρεας ειχε κάτσει και του έκανε και καλό τελικα. 

Πιο προβληματικές δείχνουν να ειναι οι ακροβασίες λογικής και πολιτικής που ακολουθούνται προκειμένου να μην πειραχθεί η ιερή αγελάδα που λέγεται Βενιζέλος. Και λογικό μου φαίνεται. Τόσες χάρες έχει κάνει ο άνθρωπος, να μην του σταθούν δηλαδή;

Τελος παντων η απορία μου λύθηκε σήμερα το πρωί που διάβασα αυτό

Υπενθυμίζω πως τα κανάλια μας ειναι περίπου...παράνομα και όλα λειτουργούν με προσωρινές άδειες εδώ και x χρόνια. Είχε πει ο Σύριζας πως θα τα κόψει αυτά και πέσανε να τον φάνε. Σε μια φάση μάλιστα πέσανε να φάνε και την κυβέρνηση, όταν (στα πλαίσια του αμοιβαίου εκβιασμού δεν σε κλείνω - δεν με βρίζεις) απείλησε να ...φορολογήσει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, όταν έχει φορολογήσει ακόμα και τον αέρα, αλλα σαν να ηρέμησαν διότι ...τελικά η φορολόγηση των διαφημίσεων υπάρχει και αιωρείται σαν νομοθέτημα (για να σας έχουμε και απο κοντά) αλλά συνεχώς αναβάλλεται!!!

Ο xasodikis δείχνει πως το σχετικό νομοθέτημα υπάρχει απο το ..2010 και η εφαρμογή του έχει αναβληθεί 4 (!) φορές, με τελευταία στα ...τέλη του 2012 (έτσι για να μας μπει καλά η νέα χρονιά). Και ερωτώ. Μετά απο αυτό περιμένετε εσείς τα ... αδέσμευτα και αδέκαστα ΜΜΕ μας να μην στηρίξουν (sic και ....sick και βάλε) τον φίλτατο Ευαγγελο;

(αρα παρτε κράνος για να αντέξετε τις μαλακίες που θα ακούσουμε απο τούδε και στο εξής)

Ο επίλογος στον Χασοδίκη:

Και κάπου εδώ έχουμε ξεμπλέξει το κουβάρι, κι έχουμε φτάσει στη διάταξη της πρώτης παραγράφου της ανάρτησης, η οποία (η διάταξη, όχι η ανάρτηση...) ξαναμαναμεταθέτει την επιβολή του φόρου αυτού, από την πρωτοχρονιά του 2013 στην πρωτοχρονιά του 2014.

Έλα λοπόν τώρα να συζητήσουμε για διαφάνεια και για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, έλα να συζητήσουμε για το πώς θα βάλουμε όλοι πλάτη για να περάσει η χώρα τον κάβο, έλα και μίλα μου για ανάπτυξη, για νέο πολιτικό ήθος, για πολιτικούς με τεχνοκρατική αντίληψη όπως ο Παπακωνσταντίνου και για τεχνοκράτες με πολιτική αντίληψη όπως ο Παπαδήμος και ο Στουρνάρας, έλα να πούμε παραμύθια για τη διαπλοκή, μίλα μου για ανεξάρτητη ενημέρωση, για πολυφωνία, για αντικειμενικότητα, για αμεροληψία. Έλα να κουβεντιάσουμε για την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη να μην γίνει καμιά μαλακία και φορολογηθούν οι μπίζνες των τηλεοπτικών σταθμών που φροντίζουν να υπηρετούν την κοινωνία προσφέροντας το ύψιστο αγαθό της Ενημέρωσης. Φαντάζεσαι να μας βρει καμιά τέτοια συμφορά;

Μην το φαντάζεσαι. Δεν πρόκειται. Έχουν γνώση οι φύλακες.

5 σχόλια:

  1. Ειδικα αν αληθεύουν οι φήμες πως το δεύτερο μπατσικο ντου έγινε χωρις εντολή και παρουσια εισαγγελέα το όλο θέμα μας προβληματίζει και μάλιστα χοντρα

    Δε χρειάζεσαι παρουσία ή εντολη εισαγγελέα για αυτόφωρα πλημμελήματα (και κακουργήματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέγκλα καταστάσεις σε λέω.
    Η χώρα δεν θα περάσει τον κάβο (εκ του capo) Μαλέα, αλλά τον κάβο (αυτό το σχοινί με το οποίο δένουν τα πλοία) γύρω από τον λαιμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροβολές ρε. Εδώ δεν τηρείται το μισό νομοθετικό πλαίσιο και το άλλο μισό είναι τίγκα στο παράθυρο και την μπαλκονόπορτα, μην πω δε για το Σύνταγμα που το έχουν κάνει σαν τα μούτρα του χοντρού. Η παράταση τους μάρανε. Σταδιάλα από 'δώ με τους ξεφτιλισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα κανάλια το παίξανε λίγο αντίσταση όταν βγήκε μια βρώμα ότι θα βάλουν οι ευρωπαίοι ελεγκτές στις τράπεζες ώστε να σταματήσουν τα θαλασσοδάνεια...όταν αυτό αναβλήθηκε/ακυρώθηκε και πήραν και τα δανειάκια τους (βλέπε το πρετεντεροκάναλο), τότε όλα επέστρεψαν στα φυσιολογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το αρθρο τα σπαει ...ολα τα λεφτα ομως ειναι η φωτο με τον παχυ ισκιο στο δεντρο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir