Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαΐου 12, 2015

Τοπ της εβδομάδας**

Αντικειμενικά η προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδος ήταν μια απο τις χειρότερες ποιοτικά απο την εποχή της μεταπολίτευσης και δώθε. Πως σκατά τα καταφεραν οι ψηφοφόροι και έφεραν τέτοια βόδια στην Βουλή ειναι απορίας άξιον. Με την έλευση της νέας κυβέρνησης, και την τοποθέτηση της τυπολάτρισας Ζωής στην θέση του Προέδρου της Βουλής ελπίσαμε πως θα τους φέρει τουλάχιστον σε μία τάξη μιας και η νέα φουρνιά δεν ήταν ακριβώς πολλά υποσχόμενη, ενώ και οι παλιοι άξιοι εκπροσωποι της πανεθνικής μας μαλακίας (Λοβέρδος, Βενιζέλος, Αδωνης, Μιχελογιαννάκης κτλ κτλ) παρέμειναν στις θέσεις τους. Και μπορεί η Ζωή εν ολίγοις να το κατάφερε, εντός της Βουλής, αλλά το θέμα "ποιοτητας" των βουλευτών μας παραμένει. Ταύτα και αρχίζουμε:



* Συνομωσιολόγος της εβδομάδας: " «Είναι τόσο ξεδιάντροποι που δεν διστάζουν να οργανώσουν ανήμερα της αντιφασιστικής νίκης των λαών εκδηλώσεις ναρκοκουλτούρας, διάδοσης των ναρκωτικών, εδώ πιο κάτω στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή μάλιστα του αντίστοιχου τμήματος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κατά τα άλλα αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται εκδήλωση για την ελεύθερη διακίνηση του χασίς»". Κουτσούμπας ρε.


* Γιατρός της εβδοβάδας: Με αφορμή το φεστιβάλ της Κάνναβης γεμισανε τα κανάλια γιατρους με ειδικευση στα ναρκωτικά, οπως πριν ειχαμε γεμίσει με ειδικούς σε θέματα σωφρονισμού και ακόμα πιο πριν με οικονομολόγους ενώ ενδιάμεσα είχαμε ειδικούς στο θέμα οικογενειακης βιας, αποδοσης προσωπικού δικαίου και θανατικής ποινής. Το τι ακουσα δεν περιγράφεται. Πως όλα τα πρεζόνια ξεκινάνε απο την κάνναβη (αρα αμα ειναι νομιμη η κανναβη θα γίνουμε όλοι πρεζόνια), πως το χασις προκαλεί λεει εθισμο, πως προξενεί βλάβες στην υγεία, πως ετσι, πως αλλιώς, πως αλλιωτικα. Χωρίς να διαφωνώ θα ρωτήσω απλά αν το κανονικό τσιγαρο προκαλεί εθισμό, αν τα πρεζόνια ξεκίνησαν απο το κανονικό τσιγάρο ή όχι, και αν το κανονικό τσιγάρο προξενεί βλάβες στην υγεία. Επειδή αυτές οι ερωτήσεις ειναι καπως δύσκολες για την νοημοσύνη ενός Βρούτση πχ τις αφήνω να αιωρούνται.


* Αρχαιολόγος της εβδομάδας: Αντώνης Σαμαράς. Το υποψιαζόμασταν μέχρι σημείου βεβαιότητας. Το να το λέει όμως ένας ειδικός (γ.γ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας και ακαδημαϊκός Βασίλης Πετράτος) είναι όσο να 'ναι μια δικαίωση.
«Σκηνοθετημένη ιστορία η Αμφίπολη για να περάσουν τα οικονομικά μέτρα»



* Γιατρός της εβδομάδας 2: Αδωνης Γεωργιάδης, τώρα και με διαγνώσεις και εντός του τουίτα:


το οτι βγήκε tag #block_adonis δεν το λες εύστοχο, το λες καθυστερημένο


* Kαραγκιόζης της εβδομάδας: Ο Καμμένος και ο Κουρουπλής αυτοδίκαια. Δεν μας έφταναν τα κλαρίνα και οι φαντάροι την 25η Μαρτίου ήρθε και η υποδοχή των οστων (;) της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους να μας αποτελειώσει. Και στο δια ταύτα κάποιος αποφάσισε να κάνει και περιφορά των κοκάλωνε σε νοσοκομείο καρκιναπαθών, όχι για άλλο λόγο αλλά για να δείξουμε προφανώς πόσο ευρωπαίοι είμαστε και πόσο διαφωτισμό περάσαμε. Αλλά γιατί να μείνουμε στον Καμμένο; Σαμπως δεν υπάρχουν άλλοι καραγκιόζηδες;





(συγνώμμη αν δεν τους βρήκα όλους)

Προσέξτε τώρα συγκεντρωτικό και διακομματικό καραγκιοζιλίκι: Σε μια εκπομπή του mega, ο Φίλης παθαίνει λόξυγκα και κάτι σχεδόν έξυπνο, δηλαδή το αυτονόητο: πως αυτά ειναι αναχρονιστικές και μεσαιωνικές πρακτικές. Και τι ακούνε τα ροζ αυτάκια μας;

Από την πλευρά του Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ήταν καλεσμένος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή, είπε ότι ο ίδιος ως γιατρός θα προτιμούσε να μην αγγίζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. (Γιατρός της εβδομάδας 3)

Ο έτερος καλεσμένος, Κώστας Καραγκούνης, από τη Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε ότι: «Να σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών». (Αουτσάιντερ για καραγκιόζης της εβδομάδας)
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Θα πρότεινα στους λατρεις της φούντας (βλ. πιο πάνω) να ενσωματώσουν το χασίς και τη χρήση του στα θρησκευτικά τους πιστεύω, μιας και μόνο έτσι θα κάνουν δουλειά. Οι ρασταφάρι δεν ήταν μαλάκες. Μόνο ως χασικλής ορθόδοξος ενδέχεται να κάνεις δουλειά σου στην Ελλάδα, όπου το επιστημονικό και πολιτικό προσωπικό δεν διστάζει να εκμεταλευτεί την μαλακία του ποπολου προκειμένου μερικοί να βγάλουν λεφτά και μερικοί άλλοι να κονομήσουν πόντους αποδοχής μέσω ενός επαίσχυντου λαϊκισμού.

Τελος πάντων με το συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση έγινε τόσο ρόμπα που ακόμα και το Ποτάμι την τρόλαρε - και μάλιστα πετυχημένα:
«Το Ποτάμι χαιρετίζει την κυβερνητική απόφαση να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας.

» Επίσης θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία.

Μπορεί οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να μην είχαν συμπεριληφθεί (από λάθος;) στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εναρμονίζονται όμως απόλυτα με τις πανθομολογούμενα εύστοχες προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

» Σημείωση: Θεωρούμε βέβαια δεδομένο ότι η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας θα τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προβολής από το κανάλι της Βουλής, εν ανάγκη να διακοπεί για λίγο η μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Τομέας Τελετών και Παρελάσεων»
(εκτενες φωτορεπορτάζ απο το luben εδώ)


* Με τουτα και με κείνα φτάνουμε στην Αγία της εβδομάδας. Την Αγία Βαρβάρα, η οποία διαβάζω πως μαρτύρησε επειδής ήθελε τρίτο παράθυρο στο μπάνιο της. Μιλάμε για ιστορία προχωρημένου σοσιαλιστικού υπερρεαλισμού:
Ο Διόσκορος ή Διόσορος, ο φανατικός εθνικός "ειδωλολάτρης" πατέρας της, την είχε κλεισμένη σε ένα πύργο προκειμένου να τη διαφυλάξει από μνηστήρες. Ωστόσο μυστικά προσηλυτίστηκε (σ. του Ζ: χμμμ μαλλον "αλλού" μυήθηκε, αλλά τρεχα γύρευε τώρα) στο Χριστιανισμό. Ο πατέρας της όταν διέταξε να χτιστεί για αυτή ένα λουτρό, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιεί τα δημόσια λουτρά, και ενώ το σχέδιο για το λουτρό προέβλεπε αρχικά δύο παράθυρα, η Βαρβάρα εγκατέστησε άλλο ένα για να τιμήσει την Αγία Τριάδα (σ. του Ζ: την αγία τριάδα ή τα "τρια" του έτσι που την ...."μύησε"; α;) εκμυστηρευόμενη τον λόγο στον πατέρα της. Τότε ο πατέρας της, βλέποντας αυτή την αλλαγή, εξεμάνη και διέταξε να την παραδώσουν στον Ρωμαίο Έπαρχο κατά τους διωγμούς των Χριστιανών. Ο Έπαρχος θαυμάζοντας την ομορφιά της προσπάθησε στην αρχή να την μεταπείσει, βλέποντας όμως ότι εκείνη ήταν ανένδοτη την υπέβαλε σε μαρτύρια (σ.του Ζ: ! για ένα παράθυρο! ειπαμε ρε να γράφουμε μαλακίες, αλλά όχι και έτσι!), περισσότερο για να την σώσει από την οργή του πατέρα της που ήθελε να φονευθεί. Τελικά ο Έπαρχος διέταξε τον αποκεφαλισμό της, και όρισε την ποινή να εκτελέσει ο ίδιος ο πατέρας της που ήταν και επιθυμία του.
Τωρα, γιατί αυτή η παραθυρογκόμενα (με τις έγκυρες που την τοποθετούν είτε στο 210 είτε στο.... 360!) εγινε προστάτης του ...πυροβολικού, τρέχα γύρευε. Μάλλον επειδή ήταν γκόμενα - κανόνι.



 * Επιστήμονας της εβδομάδας: Γιάννης Πανούσης. Είπε ο μέγας ανήρ:
Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη
Γιάννη, παραιτήσου. Απ όπου και να το πιάσεις αυτό που είπες βρωμάει. Δεν θα το έκανα δεκτό ούτε από την διάννοια Κικίλια, πόσο μάλλον από εσένα που είσαι και σχετικός, τρομάρα σου. Εννοιες οπως κράτος δικαίου, σωφρονιστικό σύστημα, επιβολή δικαιοσύνης φεύγουν απο το παράθυρο. Μας αρκεί ο κώδικας τιμής αυτών ακριβως που κλείσαμε μέσα επειδή δεν μπορούσαν να τηρήσουν τους κώδικες της κοινωνίας μας. Συγχαρητήρια.


Σχολιο: Δεν ξερω αν ειναι τυχαίο αλλά οι ίδιοι που ειναι κατά της αποποινικοποιησης της χρήσης της κάνναβης, ειναι οι ίδιοι που ήταν κατά του πολιτικού γάμου, της καύσης των νεκρών, της αποφασιστοποιησης της αστυνομίας, της εκκοσμίκευσης του κράτους, της αποσυμφόρησης των φυλακών και υπερ της περιφοράς της αγιαβαρβάρας.




* Τρολιά της εβδομάδας. Αυτή:

Προφανώς ειναι μούφα, αλλά μας τα έχει σπάσει, έτσι δεν είναι;
:)


* Γιατρός της εβδομάδας, του μήνα, του χρόνου, του αιώνα, της Ελλάδας, της Γης και του Γαλαξία. Αυτός:

Τετοια συμπύκνωση του συντηρητικού, θεοκρατικού και αμόρφωτου λόγου ειναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων. Σε 2 λεπτά κατάφερε να βάλει μέσα την απαξίωση της ιατρικής έναντι των λειψάνων, να θυμηθεί πως η θεία κοινωνία λειτουργεί κατά του AIDS (!! ντου και ξυλο), να εναντιωθεί στην καύση των νεκρών και να ρίξει και πόντο υπερ του καμένου Καμμένου. Μόνο οι παντούφλες του Παϊσιου γλιτώσανε και αυτό μάλλον επειδή δεν είχε χρόνο.

Δυστυχώς όμως φίλτατε δεν φταίει ο Μιχελογιαννάκης, ο Γεωργιάδης, ο Καραγκούνης, ο Κουρουπλής, ο Γρηγοράκος, ο Καμμένος, η Κουντουρά, ο Σαμαράς και ο Κουτσούμπας. Εσύ φταις ρε γαμημένε, εσύ τους ψήφισες. Και αν περιμένουμε οι υπόλοιποι σωτηρία από κάτι τέτοιους και απο τους ψηφοφόρους τους, μάλλον κάτι έχουμε υπολογίσει λάθος.



** Πιθανότατα έχετε λυσσάξει απο περιέργεια(;) γιατι δεν πολυσχολιαζω τις τρεχουσες εξελιξεις. Τι να σχολιασω; Το ειχα πει πως θα τραβήξουν σε μάκρος, είχα περιγράψει το γενικό πλαίσιοειχα πει πως θα ειναι ζόρικα ασχετως γαματοσύνης (;) του οποιου Τσιπρα, οπότε αναμένω, όπως και όλοι άλλωστε, τις εξελίξεις και το που θα κάτσει η μπιλια, αν και μάλλον όπως λεει ο Τεκης, η μπίλια μάλλον έχει κάτσει και απλα την μαγειρεύουν να την κάνουν εύπεπτη. Οποτε δεν μένουν πολλά πράγματα για σχολιασμό, μέχρι να φτάσουμε σε ένα δια ταύτα τουλάχιστον. Αυτο δεν σημαίνει όμως πως δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτά που βλέπουμε σε επίπεδο σημειολογίας, σωστά;



3 σχόλια:

  1. Εμένα η απορία μου είναι άλλη: ο αείμνηστος Χριστόδουλος τι σκοτεινές ιστορίες συνεκάλυπτε και όταν έφαγε την μετάσταση στο συκώτι έτρεχε σε γιατρούς αντί να πάει να προσκηνήσει στα λείψανα; Τι μας κρύβουν; Ζουν ανάμεσά μας; Η εκκλησία γιατί δεν σχολιάζει;
    Παρεμπιπτόντως, καλές οι ειρωνίες σου αλλά αν δεν διαβάσω την άποψη του Πειραιώς για τα ιατρικά θέματα δεν πιστεύω το παραμικρό.

    ΥΓ. Η περιγραφή για το παράθυρο είναι όλα τα λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχα, αυτό με την ιστορία της Αγίας Βαρβάρας δεν το γνώριζα, αχαχαχα έχω λίωσει από τα γέλια. Παράνοια μιλάμε αχαχαχαχα :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωρες ώρες δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με τα χάλια/ρεζιλίκια μας. Που να ήθελε και δεύτερη πόρτα η Βαρβάρα, ο θηλυκός Χριστός θα ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir