Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2015

Μάχη για τα αυτονόητα, Σύμφωνο Συμβίωσης, ξεφτίλες και παρελκόμενα

Δυστυχώς χτες είχα αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν έπιασα την κουβέντα στην Βουλή από την αρχή. Όσο είδα όμως, και αυτά που διάβασα σχετικά, ήταν ομολογώ απολαυστικά. Για ένα Ν/Σ το οποιο θα έπρεπε υπό Κ.Σ. σε μια φυσιολογική Ευρωπαϊκή χώρα να περαστεί γρήγορα ανώδυνα και χωρίς πολλά πολλά έγινε της καραπουτανάρας. Πριν πάμε στο δια ταύτα να θυμίσουμε ότι:
- Η Ελλάδα έχει φάει καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μιας και σύμφωνα με την απόφασή του δικαστηρίου της 7ης Νοεμβρίου 2013 ο αποκλεισμός των ομοφύλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κοινώς είναι γνωστό πλέον πως όσο δεν το θεσπίζουμε δεν ειμαστε απο νομικής άποψης κανονικό ευρωπαϊκό κράτος.
- Όλα ή σχεδόν όλα τα Ευρωπαϊκά κόμματα στα οποία τα δικά μας  κόμματα ανήκουν το έχουν υποστηρίξει
- Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν σχετική πρόβλεψη στην νομοθεσία τους, πολλές δε έχουν θεσπίσει και τον γάμο για ομόφυλα ζεύγη και έχουν καθαρίσει με αυτό

Τέλος πάντων σε μια χώρα που το 1ο κόμμα το είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα δηλώνουν φιλοευρωπαϊκα, προοδευτικά, φιλελεύθερα και άλλες τέτοιες χαριτωμένες πίπες λεξούλες η όλη ιστορία έπρεπε να τελειώσει γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά, σιγά τα λάχανα άλλωστε, τα δύσκολα ειναι μπροστά μας με το ασφαλιστικό και δεν συμμαζεύεται.


Απαραίτητη παρένθεση.
Ο γάμος, ή τελος πάντων κάτι αντίστοιχο, ειναι πρώτα και κύρια ένα αστικό συμβόλαιο μεταξύ πολιτών που ενώνουν τις οικογενειακές τους μερίδες και προχωρούν σε άτυπο συνεταιρισμό. Τυχόν τέκνα που μπορεί να προκύψουν με οποιονδήποτε τρόπο αποτελούν την συνέχεια του συνεταιρισμού, ο οποιος απολαμβάνει διάφορα νομικά οφέλη, αλλά πληρώνει φόρους κανονικά και με το νόμο στο κράτος. Απο την στιγμή που ο έχων το x, ψ, z "χαρακτηριστικό" ή "κουσούρι" κατ΄ άλλους, πληρώνει κανονικά τους φόρους του και του ζητούνται όλες οι άλλες υποχρεώσεις ενός πολίτη, το να του κόβεις ένα θεσπισμένο δικαίωμα το οποίο απορρέει από την ιδιότητα του ως πολίτη επειδή εσύ δεν γουστάρεις την εικόνα/σεξουαλικό γούστο/ομαδική προτίμηση/πολιτικές θέσεις/άλλο ειναι επιεικώς κρετινισμός και γαϊδουριά. Λες και εσύ και το γούστο σου ειναι το μέτρο του γαμημένου πλανήτη. Αν τώρα το μυαλό του νομοθέτη πριν 247 χρόνια δεν πήγαινε ούτε στο ότι οι γυναίκες θα είχαν δικαιωμα ψήφου (πόσο μάλλον οι πούστηδοι) και ορισε το γάμο ως κάτι που γίνεται "μεταξύ άντρα και γυναίκας" αυτό σε τίποτα δεν μας εμποδίζει να αναθεωρήσουμε τον ορισμό σε αυτόν που έγραψα πιο πάνω ("μεταξύ πολιτών") που ειναι και πιο σωστό ρε αδερφάκι μου.  Έτσι και αλλιώς στις ζωντανές και δημοκρατικές κοινωνίες η νομοθεσία εξελίσσεται. Τα νομικίστικα δεν τα ξέρω λεπτομερώς αλλά μέχρι εκεί νογάω.

Τα ηθικολογικά ζητήματα που έχουν προκύψει τα έχω λύσει προσωπικά εδώ και αρκετό καιρό (λινκ απο 2008: 1, 2) και δεν βλέπω να έχω να προσθέσω κάτι παραπέρα.


 Στο δια ταύτα
Για να καταφέρει ο Σύριζας να το φέρει στην Βουλή και να πάρει και καμια ψήφο αναγκάστηκε να κόψει διάφορα, όπως το δικαίωμα υιοθεσίας τα οποία παραπέμπονται στις καλένδες. Το προκύπτον Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ένα .... "πασοκοποιημένο" (update: Τσεκ δις) Σύμφωνο Συμβίωσης το οποιο ειναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, δίνει τα απολύτως αυτονόητα και τσιγκουνεύεται στα υπόλοιπα.
Νωρίτερα η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να γίνει σαφές στο νομοσχέδιο πως αποκλείεται να υπάρξουν γάμοι ομοφύλων και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αποσαφήνισε ότι «το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», παρότι, όπως είπε, «οι φόβοι που εκφράστηκαν ήταν αβάσιμοι». Tαυτόχρονα, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «γάμος ομοφύλων ούτε έμμεσα ούτε κρυφά δεν εισάγεται στο νομοσχέδιο». (λινκ)

 Από την στιγμή που οι Συριζαίικοι ψήφοι δεν φτάνανε αυτό ειναι λυπηρό μεν, κατανοητό δε. Και πάλι όμως χρειάστηκε την βοήθεια της αντιπολίτευσης για να το περάσει. Ποιες ηταν οι στρατηγικές των κομμάτων;
- Ο Σύριζα είχε την άποψη να το ψηφίσουμε να τελειώνουμε και αργήσαμε και συγνώμη κιόλας για την καθυστέρηση.
- Η ΝΔ εμφανίστηκε χωρισμένη στα 3 (και αν δεις τις επιμέρους ψήφους στα 23) μην μπορώντας να αποφασίσει τελικά αν ειναι φιλελεύθερη, ακροδεξιά ή απλά κομπλεξική
- Το ΚΚΕ ήταν ο ορισμός του άκυρου
- Με την ΧΑ δεν θα ασχοληθούμε
- Το Ποτάμι ειχε την πλέον καθαρή στάση
- Οι ΑΝΕΛ ενώ εμφανίστηκαν επιθετικοί με τον προεδρό τους, διχοτομίστηκαν στην πράξη
- Και το ΠΑΣΟΚ το υπερψήφισε


Επι της διαδικασίας
Ακούσαμε τα γνωστά άκυρα για κτηνοβασίες (ότι να 'ναι), για σχεδια αφελληνισμού, για φυσιολογικότητα και άλλες τέτοιες εκκλησιαστικές πίπες. Το όλο θέμα όμως είχε τελικά αυξημένο ενδιαφέρον μιας και εδώ ειναι Ελλάδα και πρέπει να εξηγούμε συνέχεια τα αυτονόητα.



Επί τη ευκαιρία:
Οσκαρικό τοπ μαλακίας κερδίζει ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος τελικά νομίζει πως είμαστε στο Daesh μιας και κατέθεσε στα πρακτικά του Κοινοβουλίο Ευρωπαϊκής χώρα χωρία από την Αγία Γραφή για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του (!).

Στους σχετικά νορμάλ ανθρώπους, πέρα από
- Το Σύριζα που αξιώθηκε μετά από ένα χρόνο να φέρει κάτι προοδευτικό και φιλελεύθερο στην Βουλή, έστω και κουτσό, αλλά και πάλι μπράβο του, γιατί ακομα και έτσι κάτι έγινε βρε αδερφέ. Λόγους συριζαίων δεν πρόλαβα να ακούσω, αν και έμαθα πως ο Τσακαλώτος κέρδισε τις εντυπώσεις.

Update: Έμαθα τους καλύτερους συριζαίους λόγους.
Καραγιαννίδης. Respect



Κατριβάνου

Τέλος Update.

- Το Ποτάμι είχε την πιο καθαρή στάση, ζήτησε αν θυμάμαι καλά να λυθεί και το θέμα της υιοθεσίας και τα λοιπά και γενικώς βγήκε από αριστερά στον Συριζα και καλά του έκανε. Απολαυστικός ο ημιηλίθιος Αμυράς που κατάφερε να εξοργίσει Κατσίκη, Νικολόπουλο και ΧΑ, κάτι που δείχνει πως ειναι εύκολο να τους ταπώσεις πολιτικά, αρκεί να το θες, κάτι που σημαίνει πως κάποιοι άλλοι δεν το θέλουνε.
- Το ΠΑΣΟΚ το υπερψήφισε αλλά η Πρόεδρος του γενναία απουσίαζε από την Βουλή
- Η Ένωση Κεντρώων το υπερψήφισε με τον Πρόεδρο να είναι φανερά αμήχανος αφου στο βήμα είπε μεν τα αυτονότητα για τα πολιτικά δικαιώματα κτλ αλλά έκανε και μια ομολογία πίστεως να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.


Παραπέρα δεν μπορούμε παρά να χλευάσουμε:
- Το ΚΚΕ που πήρε το μέρος της εκκλησίας και της ακροδεξιάς σε μια διαμάχη που αφορά δικαιώματα. Είναι η πρώτη φορά, απ'όσο γνωρίζω, που το ΚΚΕ καταψηφίζει την επέκταση δικαιωμάτων σε μια κατηγορία πολιτών. Μια ακόμα από τις πολλές μαύρες σελίδες του κόμματος τα τελευταία χρόνια. Σημάδι παρακμής ότι ο Κουτσούμπας και προβεβλημένα στελέχη όπως η Παπαρήγα, ο Παφίλης και η Κανέλλη (!) απουσίαζαν από την ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που πρέπει να είναι αρκετά σπάνιο.


- Κανονικά θα έπρεπε να φάει πολύ κράξιμο για τον κομπλεξικο, ομοφοβικό, μισαλλόδοξο, αντιεπιστημονικο, φασιστικό λόγο της και η ΧΑ, αλλά nothing new to see here, move along.

Επιγραμματικά:

Και φτάνουμε στο χαβαλέ.
- ΑΝΕΛ. Ο Πρόεδρος είχε βγει στα κανάλια λάβρος και Αμβροσιότερος του Αμβροσίου και είχε πει μαζεμένες όσες πίπες πρόλαβε να διαβάσει στα ίντερνετς. Για να περάσει το Ν/Σ στις επιτροπές χρειάστηκε να βάλει πλάτη το Ποτάμι και οι λοιποι. Ειναι αστείο, αλλά ο Καμμένος είχε μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να ξετινάξει την ρετσινιά του ακροδεξιού και να ξεμπροστιάσει την ΝΔ και κυριολεκτικά την πέταξε στα σκουπίδια για μικροπολιτικούς λόγους, αγνοώντας (όπως αποδείχθηκε) και τους βουλευτές του αλλά και το προφανές ψηφοθηρικό κέρδος που θα είχε μιας και δεξιοι gay υπάρχουν θέλουμε δεν θέλουμε. Στον Ζουράρι (μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ αλλά όχι του Κόμματος) ανήκει και ο -κατά κοινή ομολογία- καλύτερος χτεσινός λόγος:




Τέλος πάντων το Ν/Σ το υπερψήφισαν οι 3 από τους 9 Βουλευτές των ΑΝΕΛ (Ζουράρις, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος), δηλαδή οι ΑΝΕΛ το υπερψήφισαν σε ποσοστό 33,3% με τον Καμμένο να απουσιάζει γενναία και αυτός.


Βάλτε τα όργανα
- ΝΔ. Εκει που το πιστέψανε πως ειναι φιλελεύθεροι και προοδευτικοί και τέτοια.....
Είναι ντροπή σε ένα Νομοσχέδιο που δίνει δικαιώματα σε πολίτες που τα στερούνταν για-μη-καλά-εξηγήσιμους-λόγους να απουσιάζουν από την σχετική ψηφοφορία οι δύο πρωην Πρωθυπουργοί του κόμματος (Καραμανλής (!) - Σαμαράς), οι 3 από τους 4 υποψηφίους αρχηγούς να μην ειναι υπέρ (Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης απουσίαζαν, και Βορίδης ως νο 2 του Τζιτζικώστα και άτυπη "φωνή" του στην Βουλή το καταψήφισε) και ο προηγούμενος υπουργός δικαιοσύνης (Αθανασίου) να το καταψηφίζει.
Μοναδικός που διέσωσε τα προσχήματα απο τους wannabe ηγέτες ο Μητσοτάκης αν και πολλά "τρανταχτά" ονόματα του Φιλελευθεράτου (:Ρ) έλαμψαν δια της καταψήφισης ή απουσίας τους, που ας μην κοροϊδευόμαστε ξέρουμε τι σημαίνει (πχ: Βλάχος, Καραμανλή, Βορίδης, Κεφαλογιάννης, Μηταράκης, Σταμάτης, Κικίλιας, Σταϊκούwας, Γεωργιάδης, Καραγκούνης, Καραμανλής, Σαμαράς, Ράπτη, Τσιάρας. Όλα τα ονόματα εδώ). Ειδική μνεία αξίζει στον μέγιστο πολιτικό καραγκιόζη Γεράσιμο Γιακουμάτο που ψήφισε ΝΑΙ επί της Αρχής και ΌΧΙ σε όλα τα σχετικά άρθρα

Τέλος πάντων το νομοσχέδιο το υπερψήφισαν έτσι ή γιουβέτσι 18 βουλευτές της ΝΔ και ένας Γιακουμάτος σε σύνολο 75. Ποσοστό (ας βάλουμε και τον Γιακουμάτο μέσα για το yolo) 25,3% με αυτους που έλειπαν να ειναι περισσότεροι από αυτους που υπερψήφισαν, όπως περισσότεροι ήταν και αυτοί που καταψήφισαν. Και ο Γιακουμάτος μόνος του.



Πάντωες, αν δούμε τα ποσοστά υπερψήφισης μοιραία προκύπτει το ερώτημα: ποιο ειναι περισσότερο ακροδεξιό κομμα η ΝΔ ή οι ΑΝΕΛ;

Συμπέρασμα:

Το συμπέρασμα μένει και δυστυχώς δεν ειναι καλό για το πολιτικό προσωπικό μας:

(με την εξαίρεση του Ποταμιού αναγκάζομαι να συμπληρώσω)


Κάπου εδώ θα ήθελα να πω πως, δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοι οι βουλευτές, οι καταψηφίζοντες ή οι αποντες ειναι τέτοια ομοφοβικά καθίκια. Δεν μπορεί μερικοί εξ αυτών με τόσες νομικές σπουδές, με εξωτερικά, με ευρώπες και τα λοιπά να ειναι τέτοια ντουβάρια. Δεν μπορεί το ΚΚΕ να ξέχασε πως στόχος του ειναι η ισότητα των πολιτών γενικώς και ειδικώς. Απλά, όπως έλεγα και στο προηγούμενο, έχουν μια εικόνα για τον ψηφοφόρο και το εκλογικό σώμα στο κεφάλι τους η οποία δεν ειναι πλεον αντιπροσωπευτική. Αν ο λόγος της εκκλησίας είχε τέτοια βαρύτητα ουτε κυβέρνηση Συριζα θα είχαμε, ούτε το ΟΧΙ θα είχε βγει στο δημοψήφισμα, ουτε ο Μπουτάρης θα ήταν Δήμαρχος. Στην μανία τους για ψηφαλάκια πολλοί εθνικοί μας ταγοί ακούνε αυτούς που κάνουν περισσότερη φασαρία και όχι την κοινωνία και στην τελική τους ψηφοφόρους τους. Μπορεί η γενιά των γονιών μου να μην μπορεί να καταλάβει εύκολα το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ακομα και αυτή η γενιά έχει εμπεδώσει το νομικό ζητημα που εγείρεται οταν δυο άνθρωποι είναι μαζί και δεν τους αναγνωρίζεται νομικά και το δράμα του Χατζησάββα που το έκανε πλατιά γνωστό είχε έρθει στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Στην παρούσα φάση πολλοί εκπρόσωποι μας ξεφτιλίστικαν και σε πολύ λίγα χρόνια που κάποια πράγματα θα είναι πλέον αυτονόητα τα ονόματά τους θα μνημονεύονται ως συνώνυμα του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης. Κακό του κεφαλιού τους


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/12/15 11:10

    Η τελευταία παράγραφος είναι έπος, την κλέβω!

    Τελικά άμα θέλει ο Ζουράρις να γίνει κατανοητός τα καταφέρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς μέ κάποιες δυσκολίες έγινε το βήμα. Και φάνηκε ποιοι μπορούν ή θέλουν τα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν δύο (ή περισσότεροι) άνθρωποι οποιουδήποτε συνδυασμού φύλου αποφασίζουν συναισθηματικά και πρακτικά να συνδέσουν τις ζωές τους, αισθάνονται την ανάγκη να το ανακοινώσουν στους άλλους. Το αν το κάνουν αυτό με θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο, ή σύμφωνο, ή ότι και να το πουν και όπως και να εκδηλώνεται, δεν έχει σημασία.

    Το μόνο που έχει σημασία είναι το κράτος να αποδίδει πλήρη ισότητα ώστε τα νομικά πλαίσια, οικονομικές δομές και δικαιώματα να είναι ακριβώς τα ίδια ότι και να ονομάζεται η δήλωση, «γάμος», «σύμφωνο»… και χωρίς την παραμικρή σημασία στο φύλο του καθενός.

    Και μην ξεχνάμε ότι το μάτι της βελόνας από το οποίο δεν θα πέρναγε ποτέ μαλάκας με την γκαμήλα του, δεν εννοούσε βελόνα αλλά μια συγκεκριμένη πόρτα στο τοίχος της Ιερουσαλήμ που ήταν πολύ μικρή και στενή, ονομαζόταν «Μάτι της Βελόνας», και δεν χωρούσες να περάσεις μαζί με την γκαμήλα σου. Ένα πράμα σαν να προσπαθεί κανείς να περάσει την έννοια της ισότητας από την πύλη του σφιγκτήρα μερικών-μερικών «κοινωνικών» προδιαθέσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτου! Το τελευταίο δεν το είχα ξανακούσει και θα ήτανε καλή προσθήκη εδώ!

      Διαγραφή

aeisixtir