Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

To λήμμα και το βλήμα

Το καλοκαίρι, ως γνωστόν συνηθίζω να καααααθομαι κάνοντας την δουλειά του μέρμηγκα από την ανάποδη, δηλαδή να τρώω αυτα που εβγαλα το χειμώνα. Σε μια καλοκαιρινή μου εξόρμηση λοιπόν πήγα και στα μέρη του estarian. Και αραζω επι της παραλίας που είναι γεμάτη με ιθαγενείς περιμένοντας τον κολλητό. Και πίνω και μια μπυριτσα και ειμαι large, αραχτος και ωραίος. Το μβιτς μβαρ όμως ήταν τίγκα στον κόσμο και δεν είχε την μουσική δυνατά, οπότε αναγκαστικά άκουγες κουβέντες των δίπλα. Φιλοσοφούσα που λέτε γύρω απο το αν το πεπόνι παγώνει και το ανάποδο όταν άρχισα να ακούω από γύρω σκόρπιες κουβέντες περί αντιύλης, ενέργειας και άλλα τέτοια. Μιας και είμεθα και κάπως σχετικοί με το θέμα έστρεψα το ένα μου αυτί και την προσοχή μου προς το ένα μέλος της τριάδας του διπλανού τραπεζιού που ανέλυε την αντιύλη με ύφος "ακου να δεις μικρέ" καλοκαιριάτικα και με 40 βαθμούς υπό σκιαν.

Άνθρακες ο θησαυρός κυρίες και κύριοι! Ο περι ου ο λόγος είχε δει την (προ;)τελευταία σμπαντούφλα του νΔαν Βμράουν σε ταινία (Illuminati) και έλεγε την αντικειμενική αποψάρα του περί αντιύλης και πως "είχε μείνει πίσω στας εξελίξας" και ενημερώθηκε απο την ταινία να' ούμε! H όρεξή μου μειώθηκε αυτομάτως (καλώς τα βαρεμένα σκέφτηκα) αλλά δεν μπορούσα να αποφύγω να ακούω την διάλεξη του ξερόλα! Και όχι μόνο περί αντιύλης ΟΚ; Το τι άκουσα σε ένα ημίωρο δεν περιγράφεται!
Ενδεικτικός διάλογος:
..............
-Και το βλέπω και λέω, πότε φτιάξαμε αντιύλη;
- Εεεε τι είναι η αντιύλη;
- Όχι η ύλη
- Δηλαδή ο αέρας;
- Το κενό;
- Όχι ρε παιδιά είναι το αντίθετο της ύλης (ακολουθει ανάλυση που αν την έγραφα θα έτρωγα μετά τα χέρια μου). Και δεν ήξερα πως το είχαμε ανακαλύψει, μέχρι που το είδα στην ταινία και απόρησα: είμαι τόσο πίσω στην ενημέρωση; (γιατρεεεεεεεεεεεεεε)

Αλλά αν έμεναν εκεί θα ηρεμούσα. Εκεί που άρχισα να τρελαίνομαι ήταν όταν η παράθεση γνώσεων με ύφος ξερόλα ξέφυγε από την φυσική και έπιασε του ΕΛ (εμ τι;). Ηταν σαν να ακούω τον Λιακόπουλο στο μίξερ! Κάτι σαν best of ένα πράγμα!

Έμαθα λοιπόν πως

* Οι καινούργιοι υπολογιστες μιλούν αρχαία ελληνικά (μην με ρωτήσετε τι διάλεκτο θα σας γελάσω)
* Η αγγλική γλώσσα ειναι φτωχη και δεν έχει όσες λέξεις χρειάζεται. Ακόμα φτιάχνουν καινούργιες λέξεις, όπως το ρήμα πλέον google (ή στα ελληνικά γουγλίζω) που σημαίνει ψάχνω στο δίκτυο. Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα, αυτό ειναι μειονέκτημα
* (αναμενομενα) Η Ελληνική γλώσσα έχει 700 δισεκατομμύρια λέξεις. Γι αυτό και είμεθα ανώτεροι των επάρατων εσπερίων.
* Κάπου ανάμεσα τις κλασικές παπαριές περί ανωτερότητας της ΕΛ γλωσσας έσκασαν και τα περίεργα με το "σημαίνον" και το "σημαινόμενον" που ανάθεμα και αν ξέρουν οι ίδιοι τι στο καλό είναι.
* Οι μετανάστες είναι εγκληματίες και πρέπει να φύγουν από την χώρα. Οι Αλβανοί είναι όλοι κλέφτες, οι μαύροι πουλάνε ναρκωτικά και οι Ρώσοι είναι όλοι σωματέμποροι. Σχέδια "αφελληνισμου" του ΕΛ κράτους αναφέρθηκαν, αλλά δεν θυμάμαι να κάνω περι-μετα-ανα-κατα-μεταδοση.
* Ο Αϊνστάιν έκλεψε τις σημειώσεις του πωςτονλενε (Καραθεοδωρή!) και από αυτές έφτιαξε την θεωρία της σχετικότητας. Ο ίδιος ο Αϊνστάιν ήταν μετρίας ευφυιας.

Ενδεχόμενα να έπιασαν και την κουφάλα γη αλλά δεν άκουσα/δεν θυμάμαι/δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Και αλλα πολλά τα οποία ευτυχώς ξέχασα! Το περισπούδαστο ύφος δε, με αποψάρες που κανένας σοβαρός (θετικός) επιστήμονας δεν πετάει έτσι (πλην του προφήτη Λιακό που δυστυχώς ειναι συναδελφάκι), αλλά και Λιακοπούλειος-Δαύλειος εκφορά λόγου, με έκανε λαθεμένα να πιστέψω πως...είναι φιλόλογοι, όπως αυτοί που είχα ξεχέσει εδώ όταν και απέρριπταν την θεωρία της σχετικότητας με...ρητά από τον Πρωταγόρα, τον Πλάτωνα και τον Πρόκλο! Εκεί λοιπόν που με είχε πιάσει πονοκέφαλος, αλλά μεταξύ μας το διασκέδαζα κιόλας, ήρθε ο estarian και τον ρώτησα αν τους ξέρει. Δυστυχώς δεν ήταν φιλόλογοι, αλλά οι κλασικοί φραπεδόμαγκες. Ο estarian δεν θυμόταν αν είχαν βγάλει το Λύκειο και όντας πλέον κοντά στα τριάντα ζούσαν είτε με δουλειές του ποδαριού είτε με το χαρτζηλίκι του μπαμπά! Αυτοί είναι οι απόγονοι των ΕΛ, οι ανώτεροι, οι πασαλιμανιώτικοι με το λεξιλόγιο των 500 λέξεων, ενώ η ελληνική έχει 7 δισεκατομμύρια. Με την ξερολιστικη αποψάρα τους για το σύμπαν, βασισμένη σε δύο εκπομπές του Λιακόπουλου και στα βιβλία που εκδίδει. Δεν ενόχλησε και δεν ενοχλεί η λάθος άποψη. Η απόλυτη βεβαιότητα όμως πως ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, πως έχουμε δικιο κιόλας και πως αυτό και μόνο αυτό είναι η πραγματικοτητα είναι που εκνευρίζει.

Παραπέρα τους τα σούρνει ορθώς ο polsemannen σε αυτο το ποστ, το οποίο και σας προτρέπω να διαβάσετε. Εμένα μου θύμησε αυτήν την ιστορία, μπορεί να θυμηθείτε κάτι αντίστοιχο και σεις.


Update , 23/10/2009, 1 μμ. Τελικά η ανώτερη γλώσσα όλων είναι τα.... Εσκιμώικα, μιας και αυτοί έχουν 50 διαφορετικές λέξεις για το χιόνι! Η έστω είναι ανώτερη..... στα Βόρεια!!!!

Όλα άσπρα....

62 σχόλια:

  1. Καλά δε γνώριζες ότι ανήκεις στο μεγάλο φωτισμόσμένο πολιτιμσό πυ ονομάζεται Ελληνικός; Ανθέλληνα, αντιπατριώτη, αντεθνικέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο είναι οι λύσεις. Η μία ειναι οι οτοασπίδες και η άλλη mp3 player.
    Τώρα ξέρετετι θα κάνετε την επόμενη...
    Εκτός και αν...
    α) Υποφέρετε από μαζοχισμό
    β) Έχετε ξεμείνει από θέματα για το μπλογκ σας.
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτάξτε, υπάρχει η ίλη (αρμάτων) και η αντι-ίλη (οι αντιαρματιστές).

    Ειλικρινώς δεν κατανοώ την σύγχισίν σας!

    ΕυχαρισΘώ δια το Ιερόν +λίνκιον+!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, έπεσες και συ στην περιπτωσάρα.. Ήταν ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Ποντικός και ο Μικές ο Ριφιφής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και παρεπιπτόντως, κοιμήσου καλά αυτές τις μέρες γιατί το Σάββατο έχουμε υπερωρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΑΑΑΑΑαααχχχχχχ... τώρα καταλαβαίνετε τον πόνο μου εδώ που μένω???? Και όλα αυτά μάλιστα, τα ακούω με υπόκρουση πανηγυριωτοκλαρινοπισταδοτράγουδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφού άντεξες και άκουσες όλα αυτά... χαράς την υπομονή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο χωριό μου ένας φέτος ισχυριζόταν με πάθος πως δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο για τη δολοφονική γρίππη.
    "Μπα, πως και το σκέφτηκε ο στόκος", απόρησα, σίγουρη πως θα ήταν από τους πρωτους που θα τρέξουν με χαρά.
    Ο τύπος κάπου είχε ακούσει, πιθανότατα στο Λιακό,πως το εμβόλιο γι'αυτή την κατασκευασμένη γρίππη, περιέχει μέσα τη λοβοτομή σε υγρή μορφή...και θα χρησιμοποιηθεί για να μας μαζοποιήσουν όλους.
    Αν πάρει και τη δεύτερη δόση της λοβοτομής λες να τον πειράξει περισσότερο??
    Γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είδες ο Λιακό; Δούλεμα στο δούλεμα, αλλά να τελικά ποιο είναι το target group του. Οι φραπέδες.

    Εύκολη φραπεδο-ανοησία: Η γνώση του μέλλοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/10/09 23:14

    αχά! έπρεπε να προσπαθήσεις να τους αντικρούσεις να δείς τι θα πάθαινες!

    Το έκανα το λάθος σε κάποιο ρεβεγιόν, που ένας δικηγόρος με άφησε μαλάκα, λέγοντας μου πως "δεν μπορείς να κρίνεις εσύ το επίπεδο του Λιακόπουλου, που δεν έχεις ιδέα από φυσική"... καθ' ότι στην Νομική διδάσκουν κβαντική φυσική απ' ότι φαίνεται.
    Το αναφέρω απλά σαν απάντηση στο ellinaki, γιά να μην νομίζεις πως το target group του περιλαμβάνει μονο λοβοτομημένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @δειμος
    ...και αχάριστος συν τοις άλλοις!!

    @Βρομιστεράκι
    Τα αποφεύγω αμφότερα οταν ειμαι σε παραλίες. Προτιμω να επικοινωνω ή απλα να χαλαρώνω. Δυστυχώς μερικές φορές χάνω κιολας :)

    Αλλά έχω μετά έμπνευση!! (βλ επιλογή βου)

    @polsemannen
    Παρακαλώ!

    .....αντιαρματιστές!!! χαχαχαχαχαχαχα!

    @estarian
    Ε αυτοι μου έλαχαν στο δίπλα τραπέζι, αυτούς άκουγα. Το συμπέρασμα που βγαίνει πάντως είναι πως αι μαλακισμέναι απόψεις έχουν ολοένα αυξηνομενο κοινό!

    Περι Σαββατου κτλ κτλ, κανω προπονήσεις. Ελπίζω να μην καώ στο ζέσταμα!

    @sophia
    χεχε.....χαλαρωσε και κοιτα να το απολαύσεις!
    (βλ το βου απο την βρομιστερακι)

    @κλειτωρ
    Ομολογώ πως μερικές φορές αυτοθαυμάζομαι!

    @patsiouri

    "περιέχει μέσα τη λοβοτομή σε υγρή μορφή."

    Δόξα τοις θεοις μια χαρά είμαστε!

    κατω απο τον πάτο υπάρχει πάντα ο απόπατος

    @ellinaki
    Δυστυχως δεν είναι μονο αυτοί. Δες απαντηση στον:

    @exadaktylos
    Μα έτσι ειναι φίλτατε. Μαλάκες με πτυχίο υπάρχουν πολλοί. Τα πρωτεία κατ' ειδικότητα κατέχουν οι φιλόλογοι και οι δασκαλοι, κυρίως λόγω σχολικής αλλεργίας στα 'θετικά' μαθήματα.

    (αν και έχω δει και σε σπίτι πολιτικού μηχάνικου τα άπαντα του Ελ Λιακό και όσο να 'ναι τσιτώθηκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/10/09 00:50

    Ζαφοντάκο ατακτούλικο θα σε κάνο ντά!

    Όταν ακούς για τα πισιά που μιλούν αρχαία να σκύβεις την κεφαλήν σου μετά σεβασμού διότι βρίσκεσαι προ της παρουσίας του παλαιοτέρου μέιντ ιν Γκρίς ούρμπαν λέτζεντ...

    Λεπτομέρειες εδώ ...
    http://www.sarantakos.com/language/lernaio.html
    http://www.sarantakos.com/language/hquest2.html

    Το τι καντήλι κατεβάζω κάθε φορά που ακούω την ατάκα "Εσύ που ξέρεις από υπολογιστές πρέπει να μάθεις αρχαία γιατί... (κασέτα)...

    5 χρόνια σπουδές για να μου κάνει υποδείξεις ο κάθε παπάρας που διάβασε ένα email... (Άεϊ σιχτίρ... συγχύστηκα...)

    Μπάϊ δε γουέι ... πάρτε και τις 70.000.000 λέξεις να γουστάρετε...

    http://www.sarantakos.com/language/ekatom.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χεχε...φιλόλογοι.Ας με συγχωρέσουν όσοι είναι αλλά από τη μικρή μου εμπειρία...είναι ζόρικα τα πράματα.
    Δυστυχώς έχχω ξοδέψει ώρες από τη ζωή μου σε τσακωμούς με φιλολογίνες περί τέτοιων θεμάτων...ούτε έβγαλα άκρη, ούτε προέκυψε ψευδοαναπαραγωγή δι εφαρμογής φραγμού λάτεξ,πολυουρεθάνης,άλλου πολυμερούς ή/και χωρίς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @eidomen
    Βρε εγω τα ξέρω και τα έχω διαβάσει αυτα. Το κειμενο του hellenic quest κυκλοφορει (ζει αναμεσα μας) τουλάχιστον 10 χρόνια, μην σου πω 15!

    Νμζ πως ειχα καπου και το τευχος του Δαυλου που πρωτοεμφανιστηκε αυτη η παντούφλα!

    Το θέμα είναι αυτό.
    "5 χρόνια σπουδές για να μου κάνει υποδείξεις ο κάθε παπάρας που διάβασε ένα email... (Άεϊ σιχτίρ... συγχύστηκα...) "

    Όποιος διαβάζει μια παπαριά στο mailbox του νομίζει πως είναι κοινωνός "μυστικής" γνώσης, απογονος των ΕΛ και δεν ξέρω και γω τι άλλο!!!!


    @biologos

    Ωπ! Φάουλ! Επειδη εσυ δεν εχεις γκομενική επιτυχια στην συμπαθή τάξη των φιλολογων που έχουν συντηρήσει γενιές και γενιές θετικών επιστημόνων σε δύσκολες ώρες και κρύους καιρούς, δεν ειναι λόγος αυτος να κατηγορούμε τους πάντες!!

    :ΡΡΡΡ

    Στατιστικά πάντως αυτοι οι κλάδοι ρέπουν προς την ψευδοεπιστήμη και τον Λιακοπουλισμο κάθε είδους κυρίως λόγω άγνοιας που προέρχεται απο αλλεργία στα "θετικά" μαθήματα, ίσως και στην θετική σκέψη γενικότερα!!
    (ωχ αμαν αμαν, αν το διαβασει το ετερον ημιση με εχει κρεμασει απο τα κοχονες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α, θυμήθηκα!!

    Πετάξανε και την κλασική παπαριά περί της ελληνικής που παραλιγο να γινότανε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ και χάσαμε για μία ψήφο ενός Εβραίου!!!

    Μάμα μία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ατυχία ήταν ότι είχαν σταματήσει όταν έσκασα μύτη εγώ ρε γαμώτο.. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θα σταθω εδω γιατι τα υπολοιπα ειναι απλως βαρετα

    "Κάπου ανάμεσα τις κλασικές παπαριές περί ανωτερότητας της ΕΛ γλωσσας"


    εχεις εσυ υποψη σου για καποια γλωσσα ανωτερη ποιοτικα η ποσοτικα??
    Αν ναι παρακαλω να μας ενημερωσεις επειδη φενεται οτι εχεις ιδεα για αυτα που λες και τα ξερεις καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @estarian
    Ησουν απών ....:Ρ



    @napo
    Μολις μου ορίσεις τα κριτήρια για το τι ειναι "ανωτερο" σε μια γλώσσα, θα σου πω και την γνώμη μου. Και τι έχει να κάνει μια γλώσσα σε επίπεδο λημμάτων με την γλώσσα που χρησιμοποιεί ο καθένας μας. Αν με βρίσκεις βαρετό δεν ειναι ανάγκη να με διαβάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οχι αγαπητε

    εσυ ηδη εξεφρασες γνωμη
    εξεφρασες αποψη
    και κατηγορια
    αν δεν κανω λαθος ανεφερες περι "κλασικές παπαριές"

    επειδη εγω με τις λιγοστες γνωσεις περι ελληνικης δεν εχω ακουσει για τετοιου τυπου παπαριες θα σε παρακαλουσα νε με διαφωτισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δες τα λίνκ του που παραθετει ο eidomen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μαιστα επειδη σε βλεπω να δυσκολευεσαι λιγο να παρουσιασεις με επιχειρηματα τα λεγομενα σου εκανα εγω λιγο ερευνα για λογαριασμο σου

    καταρχας σε παγκοσμιο επιπεδο ολα τα μεγαλα πανεπιστημια συμφωνουν πως τα αρχαια ελληνικα ανερχονται σε ΕΚΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ λεξεις αντι για ΧΙΛΙΑΔΕΣ που ειναι τα αγγλικα

    και σε αυτο δεν εχεις αναγκη να στο πει ουτε η χουντα ουτε η ακροδεξια ουτε ο λιακοπουλος

    δοξα το θεω υπαρχουν και σοβαρα πανεπιστημια ανα τον κοσμο τα οποια αναγνωριζουν την ανωτεροτητα της ελληνικης εναντι της αγγλικης

    αλλα παλι ολοι αυτοι ειναι βλακες αμερικανοι και λενε "κλασσικες παπαριες"
    ενω εσυ ξερεις καλυτερα


    παμε παρακατω λοιπον
    Γνωριζεις μηπως καποια αλλη (ανωτερη) γλωσσα που να μιλιεται περισσοτερο απο 4000 χρονια?


    εχεις υποψη σου πως η γλωσσα που μιλας ειναι η μεγαλυτερη σε ηλικια ΔΙΕΘΝΗς γλωσσα του κοσμου την περιοδο 300πχ-600μχ ?? ηταν μηπως τα αγγλικα τα κινεζικα η τα ρωσσικα?


    εχεις υποψη σου πως ακομα και η γλωσσα των κουμμουνιστων στη σοβιετια καταγεται απο 2 ιερομοναχους ελληνες?

    εχεις υποψη σου πως ο χριστιανισμος σωθηκε 2000 χρονια τωρα λογω των ευαγγελιων που γραφτηκαν στα ελληνικα και οχι στη γλωσσα που μιλαγε ο χριστος?


    να υποθεσω πως το επαγγελμα σου και οι σπουδες σου δεν σου διδαξαν πως η ναυαρχιδα των γλωσσων στην αναγεννηση ηταν τα ελληνικα και οχι τα λατινικα?



    εν πασει περιπτωση και ηλεκτρολογος να ειναι κανεις θα εχει προσεξει πως η ΣΥΝΤΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ των αγγλικων επιστημονικων ορολογιων ειναι ελληνικη ??(και λατινικη)
    να μιλησω για ιατρικη/φυσικη/μαθηματικα/νομικα/κτλ?


    να υποθεσω πως ολα τα παραπανω ειναι εθνικιστικες γραφικες υπερβολες αναξιες απαντησης φυσικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δεν ξερω για τους "κομμουνιστες στην σοβιετία" αλλά το λούμπεν απατεωνάτο (κατά το προλεταριάτο) στην ελλάδα που νομίζει οτι προκειται για αστούς που εχουν την λανθανουσα ψευδαίσθηση του καπιταλιστη μεγαλοαστού,αρχαία ελληνικά ΔΕΝ μιλάνε...ούτε και καταλαβαίνουν

    έχουν δε τοση σχέση με τον Ιησού και τα διδάγματά του όση και με τον Περικλή κ λοιπούς ξενέρωτους αρχαίους (ειδωλολατρες, κομμουνια, χωρις καμπριο, χωρις τραγουδιαρα γκομενα με μινι και 12ποντο, χωρις εναν στοιχειωδη κτηνωδη ατομικισμο ρε παιδι μου) που ισούται ακριβως με την σχεση που έχουν με μια σαλαμανδρα απο τα νησια Γκαλαπάγκος
    (και την αναμφίβολα πλούσια υπαρξιακή της ανάλυση για τη ζωη το συμπαν και τα παντα)

    οποτε...δεν μας χεζεις ρε Νταλαρα;

    Καλα εσύ ρε καμμενε εκανες τοσα χλμ δρομο για να ακουσεις ΑΥΤΟΥΣ;
    ε ρε βοσκικη που σου χρειαζεται...

    μαζεψε 4 νταλικες αντι-υλη να χτισουμε κανα αντι-βιτσ βαρ να ακουμε καμια αντι-ρεγγε γιατι το μελλον προβλεπεται δυσκολο

    ο συνεπης αντι-γαυρος αδερφος σου...love and kisses


    τελικα μηπως εκει στα prophetestarian-ατα τους ριχνουνε τπτ στο νερο?
    οχι, λεω...γιατι κ ο αλλος δεν βγηκε κ πολυ νορμαλ...

    (τωρα με τον Ευριπιδη θα στρωσει...τι?δεν εβαλε υποψηφιότητα ο Ευριπιδης?
    οοοοοοχι...απίστευτο...πόσα χρωστας αλήθεια???)

    τι είναι 2 αποστάτες και μια κόρη αποστάτη?ηγετική ομάδα...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @napo
    Σου ειπα να μου ορισεις τα "κριτηρια" ανωτεροτητας για να αποφανθω. Σου ειπα να διαβασεις τα links του eidomen. Εσυ αντ' αυτου έκανες "ερευνα". Μαλλον ομως τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα, μιας και η λέξη ερευνα είναι λίγο διαφορετικό απο αυτο που παραθέτεις, που ειναι οι sos-απαντήσεις των ΕΛ, για να "ξερετε τι να λετε στους θολοκουλτουριαρηδες". Ας τα δουμε ομως κατ' οικονομιαν.


    * "καταρχας σε παγκοσμιο επιπεδο ολα τα μεγαλα πανεπιστημια συμφωνουν πως τα αρχαια ελληνικα ανερχονται σε ΕΚΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ λεξεις αντι για ΧΙΛΙΑΔΕΣ που ειναι τα αγγλικα".

    Πές μου μερικά από αυτα. Α, το πανεπιστήμιο είναι ίδρυμα και όχι άνθρωπος, άρα το σωστό θα ήταν "το λέει ο τάδε, καθηγητής του δεινα πανεπιστημίου"

    * "δοξα το θεω υπαρχουν και σοβαρα πανεπιστημια ανα τον κοσμο τα οποια αναγνωριζουν την ανωτεροτητα της ελληνικης εναντι της αγγλικης"

    α) τω θεώ
    β) Δες το προηγούμενο *


    * "παμε παρακατω λοιπον
    Γνωριζεις μηπως καποια αλλη (ανωτερη) γλωσσα που να μιλιεται περισσοτερο απο 4000 χρονια?"

    α) δεν γνωρίζω καμία τέτοια γλώσσα. Όχι καμία άλλη, καμία σκέτο. Ούτε εσύ ξέρεις καμία. Οι γλώσσες μεταλλάσονται με το χρόνο. Τα ελληνικά πχ έχουν υποστεί πολλές αλλαγές στην εκφορά των φθογγων/γραμμάτων, έχει αλλάξει η γραμματική τους (ο δυικος αριθμός και η δοτική πτώση έχουν πρακτικά εκλείψει), κάποια γράμματα (πχ το δίγαμμα) έχουν εξαφανιστεί. Μιλάμε με γλωσσα-απόγονο της αρχαίας και όχι την αρχαία την ίδια. Πολύ δύσκολο έως απίθανο θα ήταν να μπορουσες να συνεννοηθείς με κάποιον αρχαίο Έλληνα.

    Αυτό έχουν πάθει και όλες οι γλώσσες. Υποστηρίζεις ότι πχ οι πρόγονοι των σημερινών Σουηδών μίλαγαν με αγκωνιές; Δεν ειχαν μια γλώσσα πρόγονο της τωρινής τότες;

    * "εχεις υποψη σου πως η γλωσσα που μιλας ειναι η μεγαλυτερη σε ηλικια ΔΙΕΘΝΗς γλωσσα του κοσμου την περιοδο 300πχ-600μχ ?? ηταν μηπως τα αγγλικα τα κινεζικα η τα ρωσσικα?"
    Εγώ το έχω, εσύ το έχεις; Αυτο ειναι αποδειξη "ανωτερότητας" της γλώσσας ή μήπως απόδειξη πως οι τότε αυτκρατορίες είχαν έλληνες/ελληνιστές ηγέτες; Κατόπιν έγινε διεθνής γλώσσα η λατινική και πιο πρόσφατα η αγγλική. Ολες για λόγους συμφεροντος της κυρίαρχης αυτοκρατορίας.

    * "εχεις υποψη σου πως ακομα και η γλωσσα των κουμμουνιστων στη σοβιετια καταγεται απο 2 ιερομοναχους ελληνες?"
    α) Περίεργο, νόμιζα πως μίλαγαν ρώσικα
    β) Δεν κολλάει βεβαίως πουθενά με το θέμα "ανωτερότητα", έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. * "εχεις υποψη σου πως ο χριστιανισμος σωθηκε 2000 χρονια τωρα λογω των ευαγγελιων που γραφτηκαν στα ελληνικα και οχι στη γλωσσα που μιλαγε ο χριστος?"

    Αυτό τώρα γιατί είναι ένδειξη ανωτερότητας;

    .....και γιατί είναι καλο που έχουμε ακόμα χριστιανισμό εν τέλει;

    * "να υποθεσω πως το επαγγελμα σου και οι σπουδες σου δεν σου διδαξαν πως η ναυαρχιδα των γλωσσων στην αναγεννηση ηταν τα ελληνικα και οχι τα λατινικα?"
    Τι ήθελες να μιλήσουν κογκολέζικα; Ο διαφωτισμός ήταν αστικό κίνημα ενάντια κυρίως στον δεσποτικό, ελέω Θεού, δημιουργημένου από το χριστιανισμό, Μεσαίωνα. Πολύ λογικά οι διαφωτιστές έψαξαν να βρουν το κατάλληλο πολιτιστικό υπόβαθρο που να αντιπαλεύεται το σκοταδισμό και μοιραία κατέληξαν στους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

    Οχι στα ελληνικά. Στους αρχαίους έλληνες φιλοσοφους. Δεν εχει σημασία η γλώσσα, αλλά αυτό που λές.

    Αυτό δεν είναι απόδειξη ανωτερότητας της γλώσσας. Είναι απόδειξη αντιπαλότητας φιλοσοφίας και επιστήμης με τον χριστιανισμο.


    * "εν πασει περιπτωση και ηλεκτρολογος να ειναι κανεις θα εχει προσεξει πως η ΣΥΝΤΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ των αγγλικων επιστημονικων ορολογιων ειναι ελληνικη ??(και λατινικη)
    να μιλησω για ιατρικη/φυσικη/μαθηματικα/νομικα/κτλ?"

    Λογικό δεν είναι; Η πλειοψηφία των όρων που ασχολούνται με την μετεμψυχωση είναι στην Ινδική. Οι όροι παίρνονται από την όποια πηγή. Η πηγή της σύγχρονης επιστήμης παραμένει η αρχαία Ελλάδα και η Ρώμη, μεσω του Διαφωτισμού. Άσε που αυτά τα κείμενα ήταν ανάθεμα για τους εκκλησιαστικοί πατέρες, άρα είχαν ένα παραπάνω συν για τους διαφωτιστές.

    Η "τάση" αυτή στην επιστήμη παραμένει, με λίγες διαφοροποιήσεις και παρεκτροπές (πχ ένας αστεροϊδής ονομάστηκε.....Ζήνα!). Αυτό δεν έχει να κάνει με ανωτερότητα της γλώσσας. Έχει να κάνει με υιοθέτηση όρων που προϋπήρχαν (αν και το νόημα τους αλλάζει. Το άτομο του Δημόκριτου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βαφτίζουμε σήμερα άτομο)
    * "να υποθεσω πως ολα τα παραπανω ειναι εθνικιστικες γραφικες υπερβολες αναξιες απαντησης φυσικα?"

    Ανάξια απάντησης είναι, αλλά επειδή έχω την υποψία πως θα αισθανόσουν πως με αποστόμωσες, έκανα την καρδιά μου πετρα και απάντησα.


    Επαναλαμβάνω:
    ** Το ότι ένα μεγάλο πνεύμα έγραψε σε μία γλωσσα δεν είναι απόδειξη ανωτερότητας της γλώσσας αλλά του ανθρώπου που τα έγραψε. Δεν "ανωτεροποιηθηκαν" τα γερμανικά επειδή έγραψε σε αυτα ο Νίτσε και ο Ράιχ. Δεν ανωτεροποιήθηκαν τα αγγλικά επειδή έγραψε σε αυτα ο Λοκ και ο Όργουελ. Ομοιως δεν ανωτεροποιήθηκαν τα ελληνικά επειδή έγραψε σε αυτά ο Ηράκλειτος και ο Αναξίμανδρος. Αυτοι ήταν σοφοι, φιλοσοφοι, επιστημονες. Οι αυτοβαυκαλιζομενοι "κατοχοι της ανωτερας γλώσσας" τι ειναι;

    ** Το ότι μιλάγανε πολλοί λαοί μια γλώσσα είναι απόδειξη της δύναμης όπλων ή κουλτούρας ενός κράτους, όχι της γλώσσας της ίδιας

    ** Έρευνα σημαίνει "ψαχνω να βρω τι υπάρχει" και παραθετω αρχες, τρόπο δρασης και πηγές όχι πετάω γνώμες-συνθήματα για να δείξω πως έχω δίκιο



    Κατακλείδα
    **** Διαχρονικά πολλοί ξένοι μαθαίνουν ελληνικά, όχι γιατί είναι "ανώτερη" γλώσσα, αλλά για λόγους λογιοτητας, μιας και μερικά ακόμα αθάνατα συγράμματα έχουν γραφτεί στην γλώσσα αυτή από κορυφαία πνεύματα του καιρού τους. Σε πολλές χώρες μπορεί να είναι τρέντι, όπως πχ ηταν παλιά εδώ τα Γαλλικά.

    **** Περιμένω ακόμα έναν ορισμό του τί είναι ανώτερη γλώσσα και πως αυτο μπορεί να υποβληθεί σε έλεγχο.

    Ασχετο, αλλά μηπως είσαι απο τα μέρη του estarian και έχεις ηλικία ανάμεσα στα 26 και στα 32;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @dion

    "Καλα εσύ ρε καμμενε εκανες τοσα χλμ δρομο για να ακουσεις ΑΥΤΟΥΣ;
    ε ρε βοσκικη που σου χρειαζεται..."

    Ρε εγω για μπάνιο πήγα και έπεσα στην περίπτωση! Σαν να σου κάθεται στο δίπλα τραπέζι ο Γραμπάουλας με τον Σωτηράκη, τον Μηνίτη και τον κουλό και να σου αναλύουν τον Πλάτωνα!


    Το στοίχημα περι Ευρυπίδη ακόμα τρέχει, αλλά μάλλον τα χάνω τα φράγκα, μιας και ο Ευρυπίδης κώλωσε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών (η περιμένει να φάει φόλα ο επόμενος και να τον φάει). Υπενθυμίζω πως επέμενα για Ευρυπίδη αν γινόταν συνέδριο. Τώρα βράστα. Διάβασες το σχετικο ποστ ποταμο;


    Στα υπολοιπα συμφωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @dion

    Α, προσεχε τι λες δια τα μερη του εσταριαν διοτι εκει οι ΕΛ συνυπαρχουν με ισχυρα ποσοστα ΚΚΕδων! Ρε ούτε την λέξη "δεξιά" δεν λένε!!

    (ιστορική οδηγια:
    ζαφοντ: Πως πάω εκεί ρε κουμπάρε;
    ντοπιος αυτοχθων ιθαγενής: αριστερα, ευθεια, μετα αριστερα, στο 1ο στενο αριστερα, μετά αριστερά, προχωράς, κάνεις αριστερά και έφτασες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος23/10/09 14:43

    @napo
    Κινέζικα... πρώτα δείγματα γραφής απο 1123 π.χ.

    Περσικά το 1500 π.χ. κ σε κάποια φάση τα μιλούσαν στον μισό τότε γνωστό κόσμο ( και μάλιστα φαρσί )

    Τσέκαρε τα στην wikipedia δε σου δίνω τα λινκς μπας και μάθεις πως να κάνεις έρευνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το Σ/Κ, έχεις έξοδο με τον Εσταριάν!
    Όχι μέσα και γράψιμο, αλλιώς θα σε πάω στην εκκλησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αχ, έρμε μου, πού πας και μπλέκεις κι εσύ... Μια μόνο σημείωση προς τον υποστηρικτή της ανωτερότητας της ελληνικής γλώσσας. Το Κυριλλικό αλφάβητο -προφανώς αυτό εννοεί ο Napo όταν λέει ότι "ακομα και η γλωσσα των κουμμουνιστων στη σοβιετια καταγεται απο 2 ιερομοναχους ελληνες"-, ναι, αλήθεια δημιουργήθηκε από τους Κύριλλο και Μεθόδιο, οι οποίοι ήταν δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη και ήταν μια προσαρμογή του ελληνικού αλφαβήτου στις γλώσσες των λαών της ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο:
    α)Ακόμα και αυτό το αλφάβητο έχει υποστεί αλλαγές συν των χρόνω, με αποτέλεσμα σήμερα ακόμα και γράμματα/φθόγγοι του να έχουν αλλάξει ή και απαληφθεί.
    β)Το αλφάβητο αυτό είναι προσαρμοσμένο στις ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ. Γι' αυτό και περιέχει γράμματα/φθόγγους που δεν υπάρχουν στα ελληνικά: η ομιλούμενη γλώσσα καθορίζει το αλφάβητο και όχι το ανάποδο. Άσε που, π.χ. οι Σέρβοι χρησιμοποιούν και το λατινικό αλφάβητο για να γράψουν τη γλώσσα τους...
    γ)Υπό το πρίσμα που ο Napo θέτει τα επιχειρήματά του, οι Έλληνες θα πρέπει να ευγνωμονούμε ες αεί τους Φοίνικες, από τους οποίους και δανειστήκαμε κάμποσα -αν όχι όλα- γράμματα. Ειδάλλως, θα χρησιμοποιούσαμε τη Γραμμική Β και άντε μετά να πεις τις παπάρες "παπάρες" σε ξένη γλώσσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ξανα

    ολη η γη συζηταει για την ανωτερωτητα της ελληνικης γλωσσς και της ελλαδας και μονο εσυ ακομα πιστευεις πως ολα αυτα ειναι συνομοσια του λιακοπουλου

    στην δικη σου ερευνα ή καποιοι αλλου ποστερ στο βλογ σου λεει για τα εκαττομμυρια λεξεων του πανεπιστημιου της καλιφορνια οχι εγω

    σε ορθογραφικα λαθη και ονοματα κολλας ακομα...


    απο που να πιαστω απο την ακατασχετη παπαρολογια σου πες μου ειλικρινα?
    ειναι σοβαρο επιχειρημα τωρα οτι και οι σουηδοι ειχαν σοβαρη γλωσσα?
    οταν η αρχαια σουηδηκη εχει ολες και ολες 37,5 λεξεις?
    οταν στο ρινο στη γερμανια χρησιμοποιουσαν 3 λεξεις και ζουσαν σε σπηλιες

    ελεος δηλαδη οταν καποιοι επικοινωνουσαν με νοηματα και φορουσαν τομαρια εμεις ειχαμε τριγλυκεριδια !!
    (δεν το ειπα εγω αυτο η δικη σας η αριστερη η μελινα το ειπε)

    ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    η ιστορια των σουηδων ξεκιναει το 1789 μχ
    η ιστορια των ελληνων ξεκιναει το 1789 μχ


    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ




    μας λες πως δε θα μπορουσαμε να επικοινωνησουμε με εναν αρχαιο ελληνα
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ?
    ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ?
    εδω ουτε με τον δημοσθενη δεν μπορουσε να επικοινωνησει ενας συγχρονος του γιατι αλλο επιπεδο ελληνικων ειχε ο ενας και αλλο ο αλλος τι σημαινει αυτο?

    "Περίεργο, νόμιζα πως μίλαγαν ρώσικα"
    ποιος τα εφερε στην σοβιετια? ο κυριλλος και ο μεθοδιος ησαν σλαβοι?

    "Αυτό τώρα γιατί είναι ένδειξη ανωτερότητας;

    .....και γιατί είναι καλο που έχουμε ακόμα χριστιανισμό εν τέλει;"

    το αν εσυ εισαι αθεος λογω πολιτικης ιδεολογιας δε σημαινει πως η αποψη σου θα ισχυει και για το υπολοιπο 99% της γης που πιστευει στο χριστιανισμο

    ποιοι ειναι περισσοτεροι οι αθεοι η οι χριστιανοι στον κοσμο?


    ποιοι ειναι περισσοτεροι οι αθεοι η οι χριστιανοι στην ελλαδα??
    90% δηλωνουν χριστιανοι
    απο αυτους το 90% δηλωνουν πιστοι χριστιανοι

    αρα μηπως το επιχειρημα ειναι σημαντικο για το 81% του πλυθησμου και οχι για το 19%?

    αρα μηπως επειδη το 81 > 19 τοτε το επιχειρημα ειναι αποδεκτο και σημαντικο
    αφου το οτι εχουμε χριστιανισμο θεωρηται καλο για το 81% ασχετως αν εσυ και γω διαφωνουμε?



    "Τι ήθελες να μιλήσουν κογκολέζικα; Ο διαφωτισμός ήταν αστικό κίνημα ενάντια κυρίως στον δεσποτικό, ελέω Θεού, δημιουργημένου από το χριστιανισμό, Μεσαίωνα. Πολύ λογικά οι διαφωτιστές έψαξαν να βρουν το κατάλληλο πολιτιστικό υπόβαθρο που να αντιπαλεύεται το σκοταδισμό και μοιραία κατέληξαν στους Έλληνες και τους Ρωμαίους."

    συγκρατω "αστικό" "μοιραία"
    μηπως οι παρωπιδες της ιδεολογιας σου εμποδιζουν να δεις το προφανες που μολις εσυ ο ιδιος ανελυσες?


    και τελικα μπορεις να μας εξηγησεις γιατι οι κινεζοι ρωσοι ιαπωνες δεν επεβαλαν διεθνως και επιβαλλαμε εμεις τους κανονες και τις εννοιες??


    μηπως γιατι ο ελληνισμος και τα ελληνικα εδωσαν στην ανθρωποτητα πραγματα αδιανοητα που ειναι απαραιτητα στο σημερινο κοσμο?

    να μιλησω για ολυμπισμο?
    δημοκρατια?
    θεατρο-κινηματογραφο?
    επιστημες?

    γιατι προσπαθεις να μειωσεις με τα κειμενα σου καθετι ελληνικο ?

    μηπως γιατι η αριστερη σου ιδεολογια σου επιβαλλει το διεθνισμο δηλαδη την ιδεολογια πως ολοι τελικα δεν ειμαστε ανωτεροι-κατωτεροι πλουσιοι-φτωχοι ελληνες-βαρβαροι εξυπνοι-χαζοι αλλα μονο εργατες-εργατες εκμεταλευτες-εκμεταλευομενοι?

    ειναι δυνατον ομως εν ετει 2009 να επιβαλλεις προπαγανδα μιας μοδας που ξεκινησε πριν απο 150 χρονια και πεθανε πριν απο 15 ?
    ποιος ειναι τελικα ο σκοπος αυτης της προπαγανδας?
    η μαζοποιηση, η ελλειψη κινιτρων αναπτυξης και προοδου, η ελλειψη ελευθεριας και δημοκρατιας και η τελικη επιβολη της δικτατοριας του προλεταριατου?


    μηπως τελικα ολα τα παραπανω ειναι η λογοι για τους οποιους η χωρα εχει γινει μπανανια και τα τελευταια 50 χρονια παμε απο το κακο στο χειροτερο σαν τις χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ?


    napouser.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπορεί εσύ Ζάφοντ να είχες το παρεάκι δίπλα... εμάς εδώ μας διασκεδάζει για την ώρα ο φίλτατος Napo.
    3-4 ερωτησούλες για σένα Napo υπερήφανε κάτοχε της Ελληνικής.
    Γιατί δεν βάζεις τόνους;
    Γιατί χρησημοποιείς το "?" Αντί για το ";"
    Τα σημεία στίξεως τα γνωρίζεις αλήθεια;
    Οι προτάσεις μήπως ξεκινούν με κεφαλαίο;
    Γιατί χρησιμοποιείς τις λέξεις βλογ ή πόστερ αντί για τις αντίστοιχες ελληνικές αφου τις γνωρίζεις τόσο καλά;
    Και πολλά άλλα βέβαια αλλά σταματάω εδώ και πάω να μιλήσω στη γάτα μου που θα καταλάβει περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Α, αυτός είναι Ελ, πρόγονος Λιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βρομιστεράκι exeis dikio olh moy h epixeirhmatologia molis katastrafike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @σπιθας
    Ρε αυριο φεεεεεεεεευγω!!!!!


    @napo
    Είχες δίκιο. Ηταν τελικα αναξιες απαντησης οι θεσεις σου.

    Μια παρατήρηση. Δεν ειναι μονο οι χριστιανοι πλειοψηφια στην Ελλάδα. Και άλλες ιδιοτητες έχουν πλειοψηφία.

    Σε παρακαλώ επίσης να μην μιλησεις για ολυμπισμο κτλ διοτι τοση περισπουδαστη αναλυση κατοπιν ερευνας δεν την αντεχουμε!

    Μαθε επισης τι σημαινει ερευνα, αναλυση, επιστημη, Ελληνικη (και μη) γλωσσα, φιλοσοφια κτλ κτλ και μετα παιχ' το τιμητης τους. Γεμισαμε μετριους και αμετροεπεις (γρρρρρηγορα στο λεξικο!) παντογνωσιολογους ξερολες που δεν ξερουν που πηγαινουν τα 3+1 και νομιζουν πως ειναι και ειδημονες.

    Αληθεια εχεις ασχοληθει καθολου
    α) με ολες τις γλώσσες, πολιτσιμους και κουλτούρες που a priori και συλληβδην κατηγορεις η θεωρείς "μιασματα";
    β) με τον αρχαιοελληνικο πολιτισμο ή απλα αντιγράφεις ΕΛ ποστάκια;


    Τελικά είσαι απο τα μερη του estarian και ηλικίας 26-32 περίπου άνεργος; Αν ναι, νομίζω πως ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος23/10/09 21:48

    @napo
    Αντί να ευγνωμονούμε τους διαφωτιστές που επιλέξανε (και δεν τους υποχρέωσε κανείς) να χρησιμοποιούσουν την Ελληνική το παίζουμε και περισπούδαστοι...

    Φραπεδομαγκία ούμπερ άλλες...

    Και αντί να κοιτάμε τα χάλια μας που οι περισσότεροι σκεπτόμενοι την έχουν κάνει ή σκέφτονται να την κάνουν από την χώρα κοιτάμε τι κάναν πριν 2000 και βάλε χρόνια αυτοί που μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο σε αυτόν τον πλανήτη.

    Ναι όταν τρώγανε βελανίδια είχαμε χοληστερίνη και αρχίδια καλαβρέζικα.... Αλλά όταν αυτοί πατούσαν στην σελήνη, εμείς βασανίζαμε/εκτοπίζαμε/εκτελούσαμε συμπατριώτες μας.

    Τι να μας πούνε από πολιτισμό ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ti einai ayto to perifimo ΕΛ kai to estarian ??

    επισης τι δουλεια εχουν τα επιχειρηματα μου με τον αν εχω δουλεια η αν ειμαι 28-32...


    εχεις μια ταση να πηγαινεις την κουβεντα αλλου χανοντας την ουσια

    δεν πειραζει τιμα εσυ τις αλλες γλωσσες αυτο αλλωστε κατευθυνει η ιδεολογια σου μηδενοποιηση και διεθνισμος και ανθελληνισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Napo

    1. Δεν έχει σημασία το πόσα λήμματα έχει μια γλώσσα, σημασία έχει τι γράφτηκε και γράφεται σε αυτήν. Κυκλοφορούν διάφορες μπαλαφάρες για το πόσα εκατομμύρια λήμματα έχει η Αγγλική (από αγγλόφωνους) και πόσα εκατομμύρια έχει η Ελληνική (από Ελληνόφωνους).

    Δυο παρατηρήσεις: Η Αγγλική έχει ΠΑΡΑ - ΠΑΡΑ πολλά δάνεια λήμματα από άλλες γλώσσες που καθιστούν τους "πανηγυρισμούς" για το πλήθος των λημμάτων κατά τι άκυρους από άποψης "την έχω πιο μεγάλη από σένα ρε (την γλώσσα)".

    Η Ελληνική είναι πολύ αρχαία γλώσσα και έχει περάσει από πολλές μεταλλάξεις. Όταν μιλάμε για αριθμό λημμάτων θα πρέπει να αναφέρουμε σε ποια ιστορική περίοδο αναφερόμαστε.

    Αν μιλάμε για τα Αρχαία, το λεξικό Λιντλ - Σκοτ που πουλάει και ο Μπουμπούκος από τις εκπομπές του είναι καλός μπούσουλας.

    2. Μια γλώσσα είναι εργαλείο επικοινωνίας και μέσο για την προκοπή των ανθρώπων που την χρησιμοποιούν και του τόπου τους.
    Δεν είναι τσουτσούνι που μετράμε για να δούμε πόσο μήκος έχει, ούτε αποτελεί εργαλείο ομφαλοσκόπησης για να καλύψουμε τα όποια κόμπλεξ κατωτερότητας. Εάν οι σημερινοί Έλληνες είμαστε ανεπρόκοποι (που είμαστε), τότε είμαστε για γιαούρτωμα.

    Είμαστε ΔΥΟ φορές για γιαούρτωμα που είμαστε τόσο ανεπρόκοπο με τέτοια πολιτιστική κληρονομιά.

    3. Αναφέρεις την Σουηδία και το 1789 το έτος της Γαλλικής Επανάστασης. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα. Σαν Ελληνοσουηδός εκ καταγωγής, πιο Έλληνας από τους Έλληνες και πιο Σουηδός από τους Σουηδούς, θα σου πω το εξής απλό:

    Τον μύθο του Αισώπου με τον λαγό και την χελώνα τον ξέρετε; Μαντέψτε ποιος είναι ο λαγός και ποια η χελώνα. (Ο λαγός πήρε 66 κιλά από την ζάχαρη των φραπόγαλων και δεν μπορεί να περπατήσει).

    Τα γοτθικά φύλα που κατοίκησαν την Σκανδιναβία δεν είχαν αλφάβητο το 200 μ.Χ.
    Τώρα φτιάχνουν το κινητό με το οποίο στέλνεις SMS σε αρχαιοπρεπή. Greeklish. Γκέγκε; Ή χρειάζεται να στο κάνω πενηνταράκια;

    Ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ, ή ορθότερα σε ατομικό επίπεδο τελειώνει με το γεγονός του θανάτου και σε επίπεδο ανθρωπότητας θα τελειώσει όταν εκλείψουμε σαν είδος.

    Επειδή κανείς δεν βλέπει το δοκάρι στο μάτι του αλλά βλέπει την αγκίδα στο μάτι του γείτονα, διαβάστε περί Σουηδίας αυτό εδώ. Θα δείτε σε τι μπούρδες οδηγούν οι ομφαλοσκοπικές μπαλαφάρες.

    ΥΓ.
    Φιλική συμβουλή: Ελέγχετε τα κείμενά σας προ της δημοσίευσης με το Word ή τον ορθογράφο του Google. Εκτίθεστε. Μετρητής γλωσσικών λημμάτων άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @eidomen
    Εμεις ειμεθα σουβλακισται. Οταν αυτοι ηταν χορτοφαγοι εμεις ειχαμε 15 κιλα χοληστερινη!

    @napo

    Καλώς τον!

    Αν δεν διαβαζεις τα ποστ μου, αν δεν κοιτας τα λινκς που δίνω, αν δεν διαβαζεις τα σχολια και τα λινκς των αλλων σχολιαστων (οπως πχ του estarian ή του eidomen) σε τι στο καλο απαντας;


    "δεν πειραζει τιμα εσυ τις αλλες γλωσσες αυτο αλλωστε κατευθυνει η ιδεολογια σου μηδενοποιηση και διεθνισμος και ανθελληνισμος"

    Ξερεις αληθεια τι σημαινουν οι λεξεις αυτες; Ειναι ευκολο να πετας ταμπελες και να τσουβαλιαζεις κοσμο και ειδικα λεγοντας πραγματα που δεν ξέρεις. Θα μου πεις αυτο ειναι και το νόημα του "πιστου". Υπάρχουμε "εμείς" και οι "άλλοι". Και όλοι οι άλλοι ειναι ίδιοι. Αριστεροι, κουκουδια, αναρχικοι, μορφωμενοι, διαφωνούντες γενικώς, μη χριστιανοι, μηδενιστές κτλ κτλ μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι....

    Ξερω και εγω μερικες πιο φαντεζι λεξουλες:

    Μισαλλοδοξια, ρατσισμος, μεσσιανικο συνδρομο, ψυχαναγκασμος, αμορφωσιά, ξερολισμός, μανιχαϊσμος, (περιφραστικα, δυστυχως εδώ η ελληνικη γλώσσα ειναι μαλλον φτωχη:) παντελης αδυναμια κατανοησης μιας διαφορετικής άποψης, ποσο μαλλον αποδοχης και βεβαίως ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ!


    Α, διάβασε και το ποστ που δίνει ο polsemannen.....


    @polsemannen

    Ευχαρισθω δια την συνδρομην σας. Το τσεκάρισμα με τον ορθογράφο του Google δεν μου δουλευει πλεον. Εχουτε καμιαν ιδεαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. !!!

    Mήπως βρήκα την λέξη που λείπει:
    παντελης αδυναμια κατανοησης μιας διαφορετικής άποψης, ποσο μαλλον αποδοχης---> Μονολιθικοτητα και αδιαλλαξία!! να το κρατήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @eidomen

    "Αντί να ευγνωμονούμε τους διαφωτιστές που επιλέξανε (και δεν τους υποχρέωσε κανείς) να χρησιμοποιούσουν την Ελληνική το παίζουμε και περισπούδαστοι..."


    κανεις δεν τους υποχρεωσε αυτοι θελησαν να δανειστουν τη μεγαλειωδη γλωσσα μας και μας ευχαριστουνε σε ολο τον κοσμο για αυτο
    και εμεις μεγαλοψυχα τους την δανεισαμε γιατι ακριβως ειμαστε ανωτεροι ανθρωποι


    "Φραπεδομαγκία ούμπερ άλλες... "

    και δεν εχεις δει τιποτα ακομα ξερω και γω απο θολοκουλτουριαρικη προπαγανδα ακομα δεν εχεις δει τιποτα


    "Και αντί να κοιτάμε τα χάλια μας που οι περισσότεροι σκεπτόμενοι την έχουν κάνει ή σκέφτονται να την κάνουν από την χώρα κ"

    πριν 2000 χρονια δυστυχως δεν υπηρχε κουμμουνισμος και αριστερα
    σημερα δυστηχως η παρακμη που εχει η ελλαδα (παρακμη που γενικως παρατηρηται στα πρωην κουμμουνιστικα κρατη) εχει επηρεασει και την ελλαδα
    π/χ ποιος σοβαρος ανθρωπος θα στησει επιχειρηση στην μπανανια οταν τα φασιστομουτρα κλεινουν τους δρομους και κανουν απεργιες για ψηλου πηδημα
    ποιος σοβαροςεπιστημονας θα μπει σε ελληνικο πανεπιστημιο οταν δεν εχει την ελευθερια να πει τις αποψεις του (υποθετουμε π.χ. πως ειναι δεξιος)
    εχεις ακουσει π.χ στην αμερικη να σπανε πανεπιστημια οταν μιλαει ο αριστερος νοαμ τσομσκι?


    "την σελήνη, εμείς βασανίζαμε/εκτοπίζαμε/εκτελούσαμε συμπατριώτες μας."

    οπως και σε καθε σοβαρη μπανανια του κοσμου π.χ. σοβιετια που εκτοπιστηκαν και εκτελεστηκαν 20 εκατομ κουμμουνιστες
    κινα που εχουν εκτελεστει 60 εκατ. κουμμουνιστες
    κουβα που καθημερινα πνιγονται χιλιαδες προσπαθωντας να φυγουν απο την χουντα του καστρο
    ανατολικη γερμανια τειχος του βερολινου κτλ. κτλ

    αυτα δυστηχως εχει η ιδεολογια του μαρξ της παλης της επαναστασης και του του αιματος

    @pølsemannen

    " δεν είχαν αλφάβητο το 200 μ.Χ.
    Τώρα φτιάχνουν το κινητό με το οποίο στέλνεις SMS σε αρχαιοπρεπή. Greeklish.;"

    φυσικα
    γιατι οπως ειπαμε υπαρχουν και σοβαρα κρατη και οχι μπανανιες
    η ελλαδα εχει παθει ανεπανορθοτη ζημια και παρακμη απο τον κουμμουνισμο και την αριστερα τα τελευταια 30-40 χρονια μεγαλυτερη δε και απο την τουρκοκρατια των 400 χρονων οποτε οχι κινητα αλλα ουτε καν λογικη δεν εχει


    "Φιλική συμβουλή: Ελέγχετε τα κείμενά σας προ της δημοσίευσης με το Word ή τον ορθογράφο του Google. Εκτίθεστε. Μετρητής γλωσσικών λημμάτων άνθρωπος"

    το εχω υποψη μου αλλα βαριεμαι να κανω δεξι κλικ σε καθε λεξη για προφανη πραγματα που μεχρι και χειροτεροι κογκολεζοι του πλανητη γνωριζουν


    @Zaphod


    "
    παντελης αδυναμια κατανοησης μιας διαφορετικής άποψης, ποσο μαλλον αποδοχης και βεβαίως ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ!
    Μονολιθικοτητα και αδιαλλαξία!! να το κρατήσω;
    "


    ποια ακριβως ειναι η αλλη αποψη?

    Ο σοσιαλισμος δλδ Ο κουμμουνισμος δλδ Ο διεθνισμος δλδ Ο αριστερισμος?

    μια αποψη που γεννηθηκε πριν απο 2 αιωνες και πεθανε πριν απο 1 αιωνα
    η αποψη που ολα τα σοβαρα κρατη της γης απεφυγαν?
    την ιδεολογια που η ιδια η ευρωπαικη ενωση εναακυρηξε σε μερα κατα του κουμμουνισμου-φασισμου?
    την ιδεολογια που ολα τα κρατη που την εφαρμοσαν (σοβιετια/κινα/αλβανια/ουκρανια/κουβα/μολδαβια/βουλγαρια) αποτιναξαν απο πανω τους μετα βδελυγμιας ή βρισκονται στη φαση αποτιναξης?
    την ιδεολογια που πολεμαει την πιστη και την θρησκεια που συμμεριζεται το 90% της γης?
    την ιδεολογια που καταργει την δημοκρατια και την ελευθερια του ανθρωπου οπως περιγραφεται στο ιδιο το μανιφεστο της?
    την ιδεολογια που δεν παρεχει κανενα κινητρο αναπτυξης και προοδου της κοινωνιας?
    την ιδεολογια που συστηνει το αιμα και την καταστροφη και οχι την ειρηνη ?
    την ιδεολογια που καταργει καθε εννοια ιστοριας και παραδοσης και σαν οδοστροτηρας τα μηδενιζει ολα και ξεκιναει απο την αρχη

    ειτε αυτο ειναι γλωσσα/εθνος/θρησκεια/πατριδα/συνορα/στρατος/αστυνομια/πολιτικη και παει λεγοντας

    οπως ειπα
    συνεχισε ετσι την προπαγανδα σου 90 χρονια η αριστερα ευτυχως παραμενει ακομα εκει

    ...στα λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "το ένα μέλος της τριάδας του διπλανού τραπεζιού που ανέλυε την αντιύλη με ύφος "ακου να δεις μικρέ".."

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑ δεν παλέυεσαι!

    @Zaphod

    Βασικά συμφωνώ στο γεγονός ότι οι της θεωρητικής είναι πιο ευκολόπιστοι σε τέτοια θέματα αλλά και οι τεχνολογικοί/θετικοί δεν πάνε πίσω.Έχω ακούσει ευτράπελα για φαντάσματα,Σείριο, ΕΛ και δεν συμμαζεύεται, από "πολυτεχνίτες" συμφοιτητές μου που πλέον δεν μπαίνω σε διαδικασία διάκρισης των σπουδών.Είναι και τι μυαλά κουβαλάει ο καθένας μας.

    @napo

    Ρε ψηλέ δηλαδή κάτσε λίγο γιατί είναι και ξημερώματα και δεν έχω πιει ακόμα Freddo (τσσσσσσ).Μας λες πως ντε και καλά επειδή η μητρική σου είναι η ΕΛληνική,επειδή μιλάς στοιχειώδη ελληνικά, είσαι και αυτομάτως uber;Δηλαδή οκ το δέχομαι πριν 2500 χρόνια καμία 50αρά μάγκες έδωσαν ρέστα και τους βγάζω το καπέλο.Δέχομαι πως ίσως κάποιοι απο αυτούς να είναι αξεπέραστοι.Τι σημαίνει αυτό;Μήπως πιστεύεις ότι έχεις την παραμικρή σχέση,τόσο από θέμα "γονιδιακής κληρονομιάς" όσο και από πλευράς σκέψης, με αυτούς?Καμία απολύτως φίλε και άσε τον Βελλό να λέει τα δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το χειρότερο θα ήταν οι φραπεδόβιοι σχολιαστές, που αναφέρεις, να ήταν σπουδαγμένοι, που υποτίθεται, ότι έμαθαν και πέντε πράγματα στη σχολή τους (λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ napo

    Πω, πω φίλε, ευτυχώς που έπεσε το τείχος του Βερολίνου και έτσι γκρεμοτσακίστηκε το διεφθαρμένο κομμουνιστικό καθεστώς που είχαν εγκαταστήσει στην Ελλάδα ο Στάλιν και οι κομμουνιστοσυμμορίτες το 1949!

    Μήπως διαβάζετε Τάκη Φύσσα και περάσατε το μυθιστόρημα για αληθινή ιστορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μα κι εσύ τώρα, αφού οι περισσότεροι που διαβάζουν κάτι-στην καλύτερη σε ένθετο τηλεοπτικού περιοδικού, γιατί τα άρθρα στις εφημερίδες τους πέφτουν βαριά-έρχονται μετά να στο παίξουν γνώστες και ξερόλες κι ότι εσύ που έφαγες τα μάτια σου πάνω από τα βιβλία δεν τα ξέρεις καλά και κάτσε να στα εξηγήσω εγώ που τα διάβασα....
    Το θέμα των ΕΛ το προσπερνάω....με τρομάζει το πόσοι άνθρωποι τον πιστεύουν τελικά τον τύπο...ευτυχώς δεν ψηφίζουν όλοι αυτοί ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "κανεις δεν τους υποχρεωσε αυτοι θελησαν να δανειστουν τη μεγαλειωδη γλωσσα μας και μας ευχαριστουνε σε ολο τον κοσμο για αυτο
    και εμεις μεγαλοψυχα τους την δανεισαμε γιατι ακριβως ειμαστε ανωτεροι ανθρωποι"

    Μετά από τέτοια μπαρούφα που ειπώθηκε, εμείς δηλαδή τι να πούμε για να προκαλέσουμε γέλιο;

    Καταθέτω τα όπλα παίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ napo

    Μετά από υπομονετική ανάγνωση της "επιχειρηματολογίας" σου, ανακάλυψα ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν γνωρίζεις Ιστορία.

    Ως εκ τούτου, θα σε συμβούλευα, ειλικρινά, να διαβάσεις την ιστορία του νεοελληνικού κράτους για την περίοδο λίγο πριν τη σύστασή του (δηλαδή τα τέλη του 18ου αιώνα), μέχρι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο (1914).

    Αυτό για δύο λόγους:

    α) Δεν υπήρχε ακόμα κομμουνισμός, με τον οποίο έχεις κολήσει, και δικαίως σε ένα μικρό ποσοστό.

    β) Θα ανακαλύψεις ότι οι νοοτροπίες που ίσχυαν στον ελλαδικό χώρο τότε, είναι ΚΑΡΜΠΟΝ οι ίδιοι που ισχύουν και τώρα.

    γ) Επίσης θα ανακαλύψεις, ότι όπως και σήμερα, έτσι και τότε, οποιαδήποτε προσπάθεια γινόταν για τη σύσταση ενός σοβαρού Κράτους και μίας ευημερεύουσας κοινωνίας, έπεφτε στο βρόντο επειδή διάφοροι μαφιόζοι μάγκες δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους.

    Άρα τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα από τη σημασία της ανωτερότητας μιας γλώσσας, πράγμα το οποίο περιέγραψε πολύ όμορφα ο pølsemannen. Ένας λαός, ή ένα έθνος αν προτιμάς, δεν αξιολογείται βάσει επιτευγμάτων που έκανε ένας λαός πριν 2000 χρόνια και τύχαινε να κατοικεί στο ίδιο μέρος. Αξιολογείται βάσει των πρακτικών επιτευγμάτων του στο παρόν.

    Η διαφορά είναι η εξής: Ο Δυτικός αξιοποίησε κάποια αρχαία ελληνικά στοιχεία για να ξεκολήσει από τον Μεσαίωνα και να προχωρήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό, πολλά βήματα παραπέρα. Ο νεοέλληνας χρησιμοποιεί το σουηδικό κινητό, το γερμανικό αμάξι, το αμερικάνικο PC, το ιταλικό κοστούμι, απλά για να τα ξύνει από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να οργανώσει ένα στοιχειώδες Κράτος και μία στοιχειώδη κοινωνία.

    Αν λοιπόν στην παραπάνω παράγραφο δεν μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά επιπέδου, τότε κρίμα για σένα.

    Υ.Γ. Το 90% του πλανήτη ΔΕΝ είναι χριστιανοί.

    Υ.Υ.Γ. Ούτε το 90% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί. (Το επίσημο ποσοστό είναι 92% παρεπιπτόντως - άντε σε έφτιαξα!). Ο λόγος είναι απλός: Τα στατιστικά για το θρήσκευμα του κάθε Έλληνα πολίτη, βγαίνουν βάσει της αναγραφής στην παλιά ταυτότητά του. Κρίνοντας λοιπόν από το γεγονός ότι από τα 100 άτομα που γνωρίζω εγώ προσωπικά, οι 80 ΔΕΝ είναι Χριστιανοί, μου δημιουργείται η υποψία ότι το πραγματικό ποσοστό των Ελλήνων Χριστιανών είναι αρκετά κάτω του 92%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να παραφράσσεις το λαϊκόν άσμα και να πεις:
    "Θέλεις να φύγεις απ' την ύλη;
    ΑΔΥΥΥΥΝΑΑΑΑΤΟΝ!
    Θελεις να πας στην αντιύλη;
    ΑΔΥΥΥΝΑΤΟΝ! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ellinaki


    "α) Δεν υπήρχε ακόμα κομμουνισμός, με τον οποίο έχεις κολήσει, και δικαίως σε ένα μικρό ποσοστό"

    πραγματι δικιο εχεις γιαυτο και αν προσεξες ειπα τις "παθογενειες που μας παρακμαζουν τα τελευταια 50 χρονια"
    αντιθετα πριν απο τον εμφυλιο και τους παγκοσμιους πολεμους τον 19ο αιωνα τα πραγματα αν και οχι τελεια ηταν σιγουρα σε πολυ καλητερη κατασταση
    Τουλαχιστον οχι σε παρακμη αλλα σε ακμη
    ΠΙστευω πως η περιοδος του βασιλια Γεωργιου απο τα μεσα του 19ου ηταν η καλητερη εποχη αναπτυξης για την ελλαδα μετα την τουρκοκρατια


    "β) Θα ανακαλύψεις ότι οι νοοτροπίες που ίσχυαν στον ελλαδικό χώρο τότε, είναι ΚΑΡΜΠΟΝ οι ίδιοι που ισχύουν και τώρα."

    πραγματι εχεις δικιο και σε αυτο
    Δεν ηταν οι κουμμουνιστες που σκοτωσαν τον καποδιστρια ηταν το ξερο μας το κεφαλι
    Δεν εφταιγε το κκε που και πριν απο 100 χρονια ο τρικουπης απελυε ολους τους δημοσιους υππαλληλους οταν ερχοταν στην εξουσια και εβαζε δικους του
    Ουτε οι κουμμουνιστες εφταιγαν οταν ανεβαινε ο δεληγιαννης και πεταγε τους τρικουπικους για να βαλει τους δικους του
    Αυτο το παιχνιδι και γενικα οι παθογενειες ειναι συμφητες με τον ελληνα 3000 χρονια τωρα

    Ο ιδιος λαος ειμαστε
    Οπως οι αρχαιοι καταφεραν να γεννησουν ενα σωκρατη και σαν βλακες τον σκοτωσαν ετσι και εμεις γεννησαμε ενα καποδιστρια και τον σκωτοσαμε
    Οπως οι αρχαιοι καταφεραν να γεννησουν ενα λεωνιδα και ταυτοχρονα εναν εφιαλτη ετσι και εμεις γεννησαμε εναν βενιζελο για να τον διαολοστηλουμε στο παρισι
    Οπως οι αρχαιοι καταστραφηκαν γιατι σαν βλακες εμπλεξαν στον εμφυλιο πολεμο αθηνας-σπαρτης
    (ή αλλιως καπιταλισμου-κουμμουνισμου της εποχης) ετσι και σημερα εχουμε τον συγχρονο εμφυλιο κουμμουνισμου-καπιταλισμου οταν ΟΛΟΣ ο πλανητης βελτιωνοταν αντι να χειροτερευει

    Ειμαστε οντως ο ιδιος λαος με τα κακα του και τα καλα του
    Το προβλημα μου ειναι πως το αριστεριστικο ρευμα εγινε πραγματικοτητα με τη μοδα που εισηγαγε ο μαρξ και απο τοτε μας εχει κολλησει σα βδελλα και μας πινει το αιμα μεχρι να μας καταστρεψει



    "γ) Επίσης θα ανακαλύψεις, ότι όπως και σήμερα, έτσι και τότε, οποιαδήποτε προσπάθεια γινόταν για τη σύσταση ενός σοβαρού Κράτους και μίας ευημερεύουσας κοινωνίας, έπεφτε στο βρόντο επειδή διάφοροι μαφιόζοι μάγκες δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους."


    δε φταιει κανενας μιαφοζος μαγκας για την καταντια μας δυστηχως
    Εμεις οι καραγκιοζηδες φταιμε που τους ψηφιζουμε
    Ενας λαος που τολμαει να πει πως
    "ε και η εκλογη ομπαμα σιγα μην κανει τη διαφορα"
    και παμε μετα και ψηφιζουμε παλι οικογενεια παπανδρεου ειναι υποκρισια
    ενας λαος που εχασε εδαφη λογω του παγκαλου (οπως μαθαμε απο το προσφατο βιβλιο)
    και αντι να τον στησει στον τοιχο και να τον εκτελεσει αντιθετα τον ψηφιζει για 20η φορα γιατι ειναι λεει πολυ "εξυπνος" ε τοτε καλα να παθουμε
    κανεις βαρδινογιαννης λατσης κηριακου κοντομηνας δε μας το ειπε και ομως το καναμε


    "Άρα τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα από τη σημασία της ανωτερότητας μιας γλώσσας, πράγμα το οποίο περιέγραψε πολύ όμορφα ο pølsemannen.."


    το προβλημα αγαπητε μου ειναι πως η παρακμη εδω και 80 χρονια εχει ονοματεπωνυμο
    "κουμμουνισμος"
    και η ιδεολογια αυτη εχει συγκεκριμενες θεσεις
    διεθνισμος, αταξικο συστημα, καμια αναγνωριση ανωτερωτητων, αλλαγη της ιστοριας

    το πρωτο βημα ειναι μετατροπη της γλωσσας απο καθαρευουσα σε δημοτικη, μετα απο δημοτικη σε "γυφτικη" π.χ. ο ριζοσπαστης γραφει "Ιουνη" και οχι "Ιουνιου"
    Μετα ακολουθει η μειωση της ποιοτητας
    Τα 90.000.000 γινονται 1.500.000 λεξεις
    Μετα τα 1.500.000 γινεται 150.000 και ουτω καθεξης
    Εαν δεν μισουσαν και τα "ιμπεριαλιστικα" αγγλικα θα ειχαμε αγγλοποιησει τα παντα τωρα οπως αλλωστε προτεινει και η υπουργος παιδειας Διαμαντοπουλου

    φυσικα αυτες οι πρακτικες υπηρχαν και πριν απο 150 χρονια αντι ομως να βελτιωθουμε πεφτουμε στο βουρκο ολο και πιο βαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. "χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να οργανώσει ένα στοιχειώδες Κράτος και μία στοιχειώδη κοινωνία."


    το προβλημα του ελληνα τα τελευταια χρονια ειναι πως λογω των 20 χρονων διακυβερνησης σοσιαλισμου του αντρεα παπανδρεου δημιουργηθηκε υπερβολικα "πολυ" κρατος
    Το αποτελεσμα ο γιγαντιζμος του δημοσιου του συνδικαλισμου των μεσων και η δυσκολια της κινησης αυτου του μηχανισμου σταματαει καθε προσπαθεια αναπτυξης

    π.χ ολη η ελλαδα ειναι αυθαιρετη γιατι ειναι τοσο συνθετο το κρατος να κατεδαφισει τα αυθαιρετα λογω της "λαικης" ιδεολογιας διακυβερνησης
    πχ 2: ειναι τοσο δυσκολο να αλλαξουν οι δομες ολων των κρατικων συστηματων οπως πανεπιστημια δημοσιοι οργανισμοι κτλ γιατι ακριβως η εξουσια εχει μεταβει (λογω σοσιαλισμου) στο λαο δηλαδη στα 2εροβαθμια 3οβαθμια οργανα π.χ οι φοιτητες και οι καθαριστριες ψηφιζουν τους πρυτανεις, οι δικαστες διοριζονται μεταξυ τους , συνδικαλισμος σε βαθμο που τιποτα δεν διαχειρiζεται πια...



    Αρα λοιπον το συμπερασμα δεν ειναι οτι το κρατος ειναι σκατα ας το διορθωσουμε
    Γιατι απλα ΔΕΝ διορθωνεται
    ΕΙτε ειναι οι πρασινοι πανω ειτε οι μπλε ειτε οι κοκκινοι το κρατος εχει αποτυχει παταγωδως
    Και αυτο γιατι ο κρατισμος απετυχε παταγωδως
    Αποδειχτηκε τα τελευταια 300 χρονια πως μονο με την ελευθερη αγορα και μειωση του κρατισμου στα ελαχιστα δυνατα επιπεδα μπορει να υπαρξει ταξη, προοδος, αναπτυξη
    Απλα κοιταξε ολα τα πολιτισμενα σοβαρα κρατη του κοσμου σημερα Αγγλια,Γερμανια,αμερικη κτλ
    Αντιθετα κοιτα ολα τα "κρατικοδιαιτα" κρατη τυπου Βουλγαρια,Ρουμανια,Κουβα,Κινα κτλ
    Βεβαια υπαρχουν και εξερεσεις τυπου σουηδια, καναδας αλλα μιλαμε για βορειες χωρες με αλλη ιδιολογια που ποτε δεν θα αποκτισουμε εμεις και φυσικα χωρες που δεν εχουν τα εξωτερικα, αμυντικα, μεταναστευτικα, τοπικα προβληματα που παντοτε θα εχουμε εμεις πχ ο καναδας δεν εχει 10 αεροπλανοφορα να συντηρησει ουτε 100 εκατομμυρια μεταναστες



    "Υ.Γ. Το 90% του πλανήτη ΔΕΝ είναι χριστιανοί."

    οταν λεω το 90% εννοω πιστοι γενικως ειτε χριστιανοι/ινδουιστες/μουσουλμανους κτλ
    αυτο που εννοω ειναι πως η φαινομενικα "σοβαρη" ιδεολογια του αθεισμου που συστηνει η αριστερα την ακολουθει μονο το 10%
    αλλωστε η αριστερα κινηται πολυ πιο μονολιθικα,δογματικα και συντηριτικα με παρωπιδες χειροτερες και απο τους σταυροφορους...!




    "Υ.Υ.Γ. Ούτε το 90% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί. (Το επίσημο ποσοστό είναι 92% παρεπιπτόντως - άντε σε έφτιαξα!). Ο λόγος είναι απλός: Τα στατιστικά για το θρήσκευμα του κάθε Έλληνα πολίτη, βγαίνουν βάσει της αναγραφής στην παλιά ταυτότητά του. Κρίνοντας λοιπόν από το γεγονός ότι από τα 100 άτομα που γνωρίζω εγώ προσωπικά, οι 80 ΔΕΝ είναι Χριστιανοί, μου δημιουργείται η υποψία ότι το πραγματικό ποσοστό των Ελλήνων Χριστιανών είναι αρκετά κάτω του 92%."

    Και ποιος σου ειπε πως οταν εγω μιλαγα για το 90% μιλαγα για τι γραφει η ταυτοτητα τους?
    Εγω μιλαγα με στοιχεια παρμενα απο δημοσκοπηση
    Σε δημοσκοπηση που εγινε σε 1000-2000 ατομα (και οχι 100 φοιτητοκοσμο-επαναστατικου μυαλου) βγηκε αποτελεσμα οτι 90% δηλωνουν χριστιανοι και απο αυτους το 90% δηλωνει ΠΙΣΤΟΙ χριστιανοι

    90% * 90% = 81%
    100% - 81% = 19% αθεοι

    στην ιδια δημοσκοπηση ακομα και το (νομιζω) 60% των ψηφοφορων του ΚΚΕ δηλωνει χρηστιανοι!!!

    Φυσικα το οτι εγω και εσυ ανοικουμε στο 19% δε σημαινει οτι ειμαστε και σωστοι
    Αλλα αυτο ειναι μια αλλη βαθυτερη και σοβαροτερη κουβεντα που εν πασει περιπτωσει δεν θα μας την αναλυσουν οι αριστεροι (οι οποιοι εχουν δικο τους συμφερον λογω δικης τους θρσηκευτικης προσηλωσης στην δικη τους ψευτοθρησκεια-κουλτουρα) αλλα σοβαροι ανθρωποι, σοβαροι μελετητες θρησκειων και αθειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @napo1
    Tα ψηγματα λογικης σκεψης χανονται σε ενα αντικουκουε μενος ασχετο με την πραγματικοτητα, το ποστ και με μενα στην εντελει. Ειπαμε οτι δεν ειναι δικο σου ειναι απλα "κακο" και "κοκκινο" αλλα οχι και ετσι βρε αδερφε.


    @oblivion
    Οπως ειπα και πιο πανω, μαλακες με (θετικα) πτυχια υπαρχουν πολλοι.

    @περιουσιος
    Το χειροτερο ειναι πως οι δογματικες αποψεις, οπως του φιλου napo λχ εχουν "ιση αντιμετωπιση" και πως μερικοι λενε πως "η αληθεια ειναι καπου στην μεση". Ε οχι και στα παντα ρε παιδια!

    @polsemannen
    χχεχεχεχε!


    @ellie
    Δεν χρειαζεται να ψηφιζουν για να του φτιαξουν μια προθυμη να τον (υπ)ακουσει δεξαμενη, με την οποια μπορει μετα να πιεσει καταστασεις

    @eidomen
    Και γω ετοιμαζομαι...

    @ellinaki
    "Δεν γνωρίζεις Ιστορία."
    Ακριβως ετσι ειναι. Το κακο δεν ειναι μονο πως ΔΕΝ γνωριζει ιστορια, αλλα πως δεν θελει να μαθει κιολας. Οποιος του πει κατι καινο, απλα ειναι αθεος, αριστερος, κουκουες, διεθνιστης, ολα αυτα ειναι το ιδιο πραγμα γι αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @suncitizen
    Καλο!!

    @napo2

    Θα σχολιασω λιγα πραγματα.

    * "ΠΙστευω πως η περιοδος του βασιλια Γεωργιου απο τα μεσα του 19ου ηταν η καλητερη εποχη αναπτυξης για την ελλαδα μετα την τουρκοκρατια"

    Εμ, ειχαμε βασιλια τοτες....

    *"Αυτο το παιχνιδι και γενικα οι παθογενειες ειναι συμφητες με τον ελληνα 3000 χρονια τωρα"

    Τι μονο 3000;
    300 000 χρονια και βαλε!


    Βεβαιως ομως ενδιαμεσα πρεπει να θυμηθουμε πως ο πολεμος πχ Αθηνας - Σπαρτης ΔΕΝ ηταν εμφυλιος, με την εννοια πως ηταν δυο τελειως μα τελειως χωριστα κρατη. Εθνικα μορφωματα-κράτη στην Ευρώπη προέκυψαν πολύ πολύ αργότερα


    * "ετσι και εμεις γεννησαμε ενα καποδιστρια και τον σκωτοσαμε"

    α) Ο Καποδιστριας ηταν Ιταλικης καταγωγης
    β) Επισης μεγαλωσε και εκανε σταδιοδρομια στην Ρωσια
    γ) Δεν ειναι τεκνο κανενος ελληνικου κρατους διοτι τοτε δεν υπηρχε ελληνικο κρατος

    Πηγε να φτιαξει κρατος και τον έφαγαν οι παραδοσιακες δυναμεις της χωρας, οι κοτζαμπασηδες και οι καπεταναιοι, οι πολιτικοί πρόγονοι της ΝΔ ένα πράγμα! :))

    Δεν νομιζω να ηταν και αυτοι κομμουνιστες ε;


    *"Το προβλημα μου ειναι πως το αριστεριστικο ρευμα εγινε πραγματικοτητα με τη μοδα που εισηγαγε ο μαρξ και απο τοτε μας εχει κολλησει σα βδελλα και μας πινει το αιμα μεχρι να μας καταστρεψει"

    Για blogger με τεκμηριωμενες αποψεις δεν στεκεις, αλλα για συγγραφέα θα σε διάβαζα με άνεση! Πολύ ωραίο ύφος!


    * "το προβλημα του ελληνα τα τελευταια χρονια ειναι πως λογω των 20 χρονων διακυβερνησης σοσιαλισμου του αντρεα παπανδρεου δημιουργηθηκε υπερβολικα "πολυ" κρατος"

    Το οποιο παραμένει αναλογικά μικρότερο απο αυτο της Αγγλίας λχ. Δεν ειναι το πρόβλημα της Ελλάδας οι πολλοί δημοσιοι υπάλληλοι. Οι πολλοι δημόσιοι κηφήνες ειναι.


    * "η αριστερα κινηται πολυ πιο μονολιθικα,δογματικα και συντηριτικα με παρωπιδες χειροτερες και απο τους σταυροφορους...!"

    Επιτέλους και κάπου συμφωνούμε! Κυρίως δε εκεί που "το κομμα" έγινε καθεστώς...

    Περι ποσοστων: Η πραγματικοτητα και τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν ειναι θεμα πλειοψηφιας. Καποτε η πλειοψηφια πίστευε πως η γη ειναι επιπεδη. Τωρα η πλειοψηφια πιστευει σε καποιον θεο. Δεν βλεπω κανενα λογο να εχει δικιο, και σιγουρα δεν βλέπω κανενα λογο να μου επιβαλει και την αποψη της κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ασε που η πλειοψηφια της πλειοψηφιας θεωρει πως η υπολοιπη πλειοψηφια εχει άδικο!!

    Τι σχεση έχει ο Βουδας με τον Μωάμεθ; Δεχονται οι Χριστιανοι τις Ινδουιστικες θεοτητες ως υπαρκτες (και αναποδα); Οι χριστιανοι λενε πως οι αλλοι κανουν λαθος, οι μουσουλμανοι λενε πως οι αλλοι κανουν λαθος, οι βουδιστες λενε πως οι αλλοι κανουν λαθος και εγω λέω πως έχουν ολοι δικιο και πως κανουν όλοι λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. χμμμ δεν ειναι και ακριβως ετσι
    η θρησκεια δεν ειναι ιστορια ή επιστημη που εγω λεω πως το θεο τον λενε κωστα και εσυ δημητρη

    η θρησκεια εχει να κανει με πιστη και αναγκη καποιου να εξηγησει το ανεξηγητο


    για σενα χρηστιανοι και μουσουλμανοι μπορει να ειναι αντιμαχομενες παραταξεις για μενα πιστευουν στο ιδιο "πραγμα"


    το προβλημα δυστηχως αγαπητε μου ειναι πως καθημερινα βλεπω γυρω μου ανθρωπους (οπως πχ εσυ) να αμφισβητουν τα αναμφισβητητα και γενικα μια χωρα που ακομη ψαχνεται σε πραγματα που ολος ο πολιτισμενος κοσμος εχει κατασταλαξει και αναρωτιεμαι ....

    Α) ειμαστε πραγματι αυτοι που ανακαλυψαμε οτι η γη δεν ειναι επιπεδη και κανεις αλλος στον πλανητη δεν το εχει καταλαβει ακομα??

    Β) η απλως περναμε μια φαση παρακμης προσπαθωντας να εφευρουμε παλι τον τροχο ενω ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει προχωρησει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ napo

    Στο τελευταίο σου ερώτημα, η απάντηση είναι σαφώς Β)

    Και αυτό με φέρνει στην απάντησή μου σχετικά με το τελευταίο σου σχόλιο.

    Το να ασκούμε σκληρή αυτοκριτική στην κοινωνία μας (ή έθνος μας - δεν έχει σημασία), είναι κάτι θετικό και δημιουργικό. Μόνον έτσι μπορούμε να ξεκολήσουμε από αδιέξοδα που βιώνουμε δεκαετίες τώρα.

    Και όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα (γιατί έχω την αίσθηση ότι ξεφύγαμε ελαφρώς), η ανωτερότητα μίας γλώσσας είναι κάτι πολύ υποδεέστερο από τις πρακτικές που εφαρμόζει μία κοινωνία για να προχωρήσει μπροστά.

    Διότι, πες ότι τελικά όντως έχουμε τα περισσότερα λήματα, και όντως έχουμε την πιο πολύπλευρη και πολυσύνθετη γλώσσα στον πλανήτη. So what? Και τί έγινε; Την χρησιμοποιούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλευτούμε τα πλεονεκτήματα μίας τέτοιας γλώσσας σε πρακτικό επίπεδο, ή τα ξύνουμε και κομπάζουμε απλά τί σπουδαία γλώσσα έχουμε; Η πρώτη περίπτωση είναι πρακτική. Η δεύτερη είναι μη-πρακτική και ψωροπερήφανη άνευ ουσίας.

    Δηλαδη οκ. Έχουμε ένδοξη ιστορία, έχουμε ένδοξη γλώσσα, είχαμε και κάποιους σπουδαίους ανθρώπους που πήγαν τον πολιτισμό ένα βήμα παραπέρα πριν 2000 χρόνια... και μετά τι; Τί σχέση έχει αυτό με το νεοελληνικό έκτρωμα; Πώς βοηθάει αυτό να προχωρήσουμε εμείς ως κοινωνία; Ωραία η περηφάνεια και ωραία η ιστορία για να γνωρίζουμε τί πέτυχαν κάποιοι ΑΛΛΟΙ που ζούσαν εδώ πριν από εμάς. Και μετά εμείς τί κάνουμε; Πώς το συνεχίζουμε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @napo

    Δεν υπάρχουν "αναμφισβήτητα" και δεν δεχομαστε κανενος ειδους αυθεντιες. Διαχρονικα ο κοσμος προχωράει κοντρα στις αυθεντιες που θελουν να τον κρατησουν σταθερο, διοτι απλουστατα σε αυτη την φάση είναι "από πάνω"

    Το κοινό που έχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι δεν είναι ο Θεός, είναι η άλογη πίστη σε αυτόν. Είναι η πεποίηθηση (μετά βεβαιότητος) πως και οι δύο έχουν δίκιο, η απόλυτη βεβαιότητα στην αυθεντία των αντιλήψεων τους και το μίσος στο διαφορετικό (και σαφώς το παράλογο του δόγματος και η αδυναμία λογικής τεκμηρίωσής του)

    Ο "κόσμος" δεν έχει "κατασταλλάξει" παρά μονο σε μερικά (για μας) αυτονόητα και σε αυτά μόνο ο "δυτικός" κόσμος (ανεξιθρησκεία, ανοχή, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνισμος, επιστημονική ερμηνεία του κόσμου ασχετως θρησκευτικών πεποιθήσεων) πολλά απο τα οποία εσύ δεν δείχνεις να τα δέχεσαι. Ποτε δεν σταματάει να προχωρεί και να αλλάζει ο κόσμος και ο πολιτισμός.


    "
    Α) ειμαστε πραγματι αυτοι που ανακαλυψαμε οτι η γη δεν ειναι επιπεδη και κανεις αλλος στον πλανητη δεν το εχει καταλαβει ακομα??
    "

    Πλάκα έχει, ας το πουμε κιολας. Οι πρώτοι που μίλησαν περί σφαιρικότητας της γης ήταν οι αρχαίοι Ελληνες. Μόλις όμως έγινε κράτος ο χριστιανισμός, του οποίου το δόγμα απλά δεν δεχόταν την σφαιρικότητα της γης και την ηλιοκεντρικότητα απλά αυτή η γνώση.....εξαφανίστηκε και έπρεπε να περάσουν 1000 χρόνια για να επανέλθει εκ νέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ellinaki

    Δεν θα έδινα αυτον τον ορισμο (παρακμη) μόνο σε τόπικό επίπεδο.

    Παραπέρα θα συμφωνήσω πως το μήκος της γλώσσας, όπως και της τσουστους δεν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, πόσο μάλλον όταν την γλώσσα αυτήν δεν την ξέρεις κιόλας.


    Σαφώς και η γλώσσα που μιλάει ο καθένας (άνθρωπος, όχι λαός) είναι ενδεικτική κάποιου επιπέδου τρέχα γύρευε. Η αρχή παραμένει όμως πως όλοι οι λαοί έχουν ακριβώς όσες λέξεις χρειάζονται (δες το update περί εσκιμώων) και ουδεμία παραπάνω ή παρακάτω. Οσο δεν βρισκομαστε σε μια Οργουελιανη κοινωνία με τεχνητή γλώσσα επιβλεπόμενη και περικοπτώμενη από πάνω, αυτό συνεχίζει να ισχύει κατά την γνώμη μου.

    Περί ενδοξου ιστοριας. Δεν έχουμε ένδοξη ιστορία, με την έννοια πως αυτά που έγιναν στον πλανήτη πριν 2000 χρόνια στην ίδια περιοχή με αυτή που ζούμε (όπως και αλλού) είναι παγκόσμια κληρονομιά. Και οι φιλοσοφοι και το θεατρο και ο εξανδραποδισμός πόλεων και όλα. Το κόμπλεξ που έχουμε με μερικές θεωρούμενες θετικές πλευρές της ιστορίας έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως

    α) δεν την ξέρουμε καλά
    β) δεν έχουμε τίποτε αξιολογο να παρουσιασουμε στο παρόν και ζούμε σαν....παππούδες ενθυμούμενοι τα ένδοξα νιάτα μας, με την διαφορά πως εμείς δεν τα ζήσαμε καν, αλλά τα έχουμε ακουστά. Η περίπτωση μας μπορεί να παραλληλιστεί με αυτήν των Εβραίων σε καιρό αιχμαλωσίας (από τους Πέρσες). Εκεί να δεις τι γινοταν με την προγονολατρεία και την "ιστορία" και αναδημιουργία της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ Zaphod

    Η αναφορά μου στην "ένδοξη ιστορία" ήταν ειρωνική. Μάλλον εγώ δεν το διατύπωσα ξεκάθαρα, καθώς εννοούσα αυτά ακριβώς που έγραψες κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μπα, σε έπιασα και νομίζω πως καλά το είχες θέσει!


    Απλα ηθελα να εστιάσω εκτός απο το "ένδοξη" και στην ειρωνία του "έχουμε" αν και εννοουσαμε σαφώς παρόμοια πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. "Ωραία η περηφάνεια και ωραία η ιστορία για να γνωρίζουμε τί πέτυχαν κάποιοι ΑΛΛΟΙ που ζούσαν εδώ πριν από εμάς. Και μετά εμείς τί κάνουμε; Πώς το συνεχίζουμε αυτό;"


    Ψηφιζουμε ΠΑΣΟΚ και σοσιαλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εδω ψηφίσαμε ΝΔ και επιζήσαμε!!!

    Κατά τα άλλα, κουράγιο! Πα-σοκ ειναι θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μακαρι
    Με βλεπεις οτι μπορω κανω ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir