Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Απριλίου 01, 2010

Πεθαίνοντας απροειδοποίητα στην Ελλάδα

Σήμερα δεν έχει ούτε αναλύσεις ούτε τίποτε. Νομίζω πως το παρακάτω άρθρο με καλύπτει πλήρως.


Πεθαίνοντας απροειδοποίητα στην Ελλάδα

Του Σ.Κούλογλου από το tvxs


Το πρόβλημα με το Χαμί,τον 15χρονο Αφγανό που διαμελίσθηκε την Κυριακή το βράδυ από μια βόμβα είναι ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει. Όπως οι περισσότερες οικογένειες που το σκάνε από το Αφγανιστάν για να μην πεθάνουν, είτε από την πείνα ή από κάποια αδέσποτη αμερικανική βόμβα, έτσι και η δική του χρειάστηκε ίσως να διασχίσει με τα πόδια την απόσταση από την πατρίδα του μέχρι την Τουρκία, όπου έδωσε σε κάποιο σωματέμπορο τα απομεινάρια της περιουσίας της για μια θέση σε ένα καρυδότσουφλο που θα τη μετέφερε στην Ελλάδα.

Φαντάζομαι τη χαρά της οικογένειας, της μητέρας που έχει πάθει σήμερα νευρικό κλονισμό, της αδελφής του που μάλλον τυφλώθηκε από την έκρηξη βόμβας και του ίδιου του διαμελισμένου, όταν κάποια στιγμή πάτησαν το πόδι τους σε αυτό που πίστευαν ότι ήταν η Γη της Επαγγελίας. Σίγουρα η σκηνή θα έμοιαζε με αυτές τις σκηνές του Αμέρικα-Αμέρικα, με τους Έλληνες που πετούσαν από χαρά καθώς έφταναν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στη Νέα Υόρκη. Κανείς όμως δεν είχε προειδοποιήσει το 15χρονο αθώο θύμα και τους οικείους του ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής έχουν ξεχάσει ότι υπήρξαν έθνος μεταναστών.

Κανείς δεν τους είχε πει ότι θα καταλήξουν σε μια χώρα όπου οι βατραχάνθρωποι φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των ξένων μπροστά στα μούτρα της πολιτικής ηγεσίας. Ότι αντί για την προστασία που δικαιούνται ως πολιτικοί πρόσφυγες -και την οποία οι Έλληνες είχαν απολαύσει όχι τόσο πολλά χρόνια πριν- θα κατέληγαν αβοήθητοι σε μια εχθρική συνοικία, γυρεύοντας ρούχα, τροφή αλλά και βόμβες, όπως αποδείχθηκε, μέσα στα σκουπίδια." Ήθελα τα παιδιά μου να μάθουν τη γλώσσα και να ζήσουμε σε μια χώρα που θαυμάζαμε για τον πολιτισμό της", είπε αφοπλιστικά ο πατέρας του Χαμί στην συνέντευξη του. Κανείς δεν του είχε πει ότι ο Έλληνας είναι όπως ο μαλάκας: γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

Δεν είχαν δηλαδή κανέναν να τους πληροφορήσει ότι στη χώρα της γενικευμένης αφασίας κυβερνώντων και κυβερνωμένων, οι τελευταίοι έχουν μπερδέψει την επανάσταση και την κοινωνική αλλαγή με τις στρακαστρούκες και τις δολοφονίες. Ότι τη στιγμή που ακόμη και στην Ουρουγουάη οι πρώην αντάρτες Τουπαμάρος εκλέγονται Πρόεδροι της Δημοκρατίας, η χώρα όπου έφτασαν είναι τόσο καθυστερημένη ώστε μοιάζει με την Ιταλία της «διάχυτης τρομοκρατίας» της δεκαετίας του '70. Ότι πρόκειται για τη μοναδική χώρα, με την εξαίρεση του Πακιστάν και κάποιων εμπόλεμων περιοχών, όπου τα βράδια θλιβερά φαντάσματα της επανάστασης πυροβολούν αστυνομικούς και σπέρνουν βόμβες δεξιά κι αριστερά.

Διότι αντίθετα με όσα έτρεξε θορυβημένη να δηλώσει η οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», τονίζοντας ότι η ίδια πάντα προειδοποιεί και άρα δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, το πρόβλημα εδώ δεν είναι η προειδοποίηση. Η βόμβα έσκασε στα χέρια του Αφγανού, όπως τον Οκτώβρη παραλίγο να σκάσει στα πόδια των συνεργατών του Βούγια που άνοιξαν την πόρτα της ώρα της έκρηξης. 'Η τον Νοέμβριο στα μούτρα της οικιακής βοηθού που ανυποψίαστη, όπως ο 15χρονος Αφγανός, μετέφερε τη βαλίτσα -πάλι με τη βόμβα των Πυρήνων- από το διαμέρισμα του Ανδρουλάκη στην πιλοτή της πολυκατοικίας, απ' όπου παρέλαυναν γείτονες και μικρά παιδιά. Με τόσες βόμβες να τοποθετούνται κάθε εβδομάδα από τόσες διαφορετικές ομάδες, ήταν στατιστικά αναπόφευκτο ότι στο τέλος κάποιος θα την πλήρωνε: η έκρηξη της Κυριακής δεν ήταν παρά η είδηση μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας.

Την επόμενη μέρα της έκρηξης με σταμάτησε κάποιος στον δρόμο και με ρώτησε γιατί δεν έγιναν διαδηλώσεις, όπως όταν δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος. «Είχε άραγε η ζωή ενός συνομήλικου με τον Αλέξη Αφγανού μικρότερη αξία;». Την απάντηση έδωσε ίσως ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε αν ήξερε την οικογένεια από το Αφγανιστάν που γυρνούσε στην περιοχή ψάχνοντας τα σκουπίδια, απάντησε πως όχι, γιατί στη γειτονιά «δεν κοιτιόμαστε μεταξύ μας». Κανείς δηλαδή δεν είχε προειδοποιήσει την άμοιρη οικογένεια ότι έκανε το λάθος να φτάσει σε μια χώρα όπου οι κάτοικοι έχουν πάψει από καιρό να κοιτάζονται -και να κοιτάζουν τον εαυτό στους στον καθρέφτη- στα μάτια.

6 σχόλια:

  1. «δεν κοιτιόμαστε μεταξύ μας» φίλε. Ούτε στην δολοφονία του Αλέξη κοιτιόμασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία είναι η διαφωνία μου: μαλάκας μπορεί να γίνεις κιόλας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η εν λόγω γκάμα είναι ατελείωτη...

    Άντε και καλή Ανάσταση... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/10 01:40

    "Κανείς δεν τους είχε πει ότι θα καταλήξουν σε μια χώρα όπου οι βατραχάνθρωποι φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των ξένων"

    Δεν ήταν εναντιων ξένων. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...Ήταν εναντίων Σκοπιανών και Αλβανών, που διεκδικούν Ελληνικό έδαφος, που με την αλυτρωτική πολιτική τους δημιουργούν προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε. Και στο κάτω κάτω ήταν βαρταχάνθρωποι, αυτοί που κάθε μέρα παλεύουν με τα κύματα για να μαζέψουν λαθρομετανάστες και που όταν θα ρθεί καμια περίεργη "στιγμή Ιμίων" αυτοί θα κληθούν ναυπερασπιστούν ότι εκείνη την ώρα θα ξεπουλάν οι πολιτικοί μαριονέτες...Λίγα λόγια λοιπόν κρατικοδίαιτε Κούλογλου γι'αυτούς...δεν τους φτάνεις ούτε στο μικρό τους δαχλτυλάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρείς δηλαδή ότι εξερράγη κατά λάθος η βόμβα;
    Όπως και να 'χει, πλέον η Ελλάδα είναι μια χρεωκοπημένη χώρα, που -έτσι κι αλλιώς- ήταν και είναι κακή και αποτυχημένη ακόμα και για τους Έλληνες. Εδώ βλέπεις ότι η Ελλλάδα δε μπορεί να βοηθήσει ούτε τον υπουργό Εργασίας της με κάτι τόσο απλό που είχε. Έφαγε τον Κακαουνάκη από ιατρικό λάθος κλπ.
    Απορώ με πιο σκεπτικό έρχονται να μείνουν εδώ.
    Θα μου πεις είναι πέρασμα για την Ευρώπη. Μα και η Ευρώπη σιωπηλά έχει χρεωκοπήσει. Απλά η Ελλάδα φαίνεται.
    Η καλύτερη ζωή είναι πλέον ένας μύθος. Ίσως θα ήταν καλύτερα γι αυτόυς να πάνε πλέον ανατολικά και όχι προς Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μέσα από τον πόνο την διαπάλη και τον οδυρμό
    ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ

    ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΖΟΡΟΟΟΟΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΝΟΘΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @island
    Ενώ μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά περιστατικά, μπορώ να πω πως η υπερβολική εστίαση στην εθνικότητα του θύματος από μερικούς περιείχε και μια δόση ΕΛ "ανωτερότητας"

    @hades
    Εκει διαφωνώ και εγώ. Ελληνας γίνεσαι και μαλάκας γίνεσαι. Και μάλιστα μερικοί το τελευταίο το προσπαθούν με καταπληκτική επιτυχία!!

    @ανώνυμος
    Λεγεις ανοησίες. Με ποιο τρόπο ακριβώς οι Αλβανοί "διεκδικούν Ελληνικό έδαφος, που με την αλυτρωτική πολιτική τους δημιουργούν προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε.";;;;;;

    Το γεγονός πως η χώρα μας απολογήθηκε επίσημα για τις μαλακίες μερικών κατσαπλιάδων δεν σου λέει τίποτε;

    Που κολλάνε τα Ίμια (και τα λοιπά) με τους βατραχανθρώπους του λιμενικού σώματος; Ειναι το λιμενικό σώμα κομμάτι του στρατού και δνε το ήξερα; πως και οι εθνικάρες ξεχάσασι τους Τούρκοι, που όσο να ναι είναι πιο υπαρκτά επικίνδυνοι, αλλά θυμηθήκανε τους...Αλβανοί και τους Φυρομιάτες που ειναι μια φτυσιά χώρες αμφότερες; Μήπως , λέω μήπως, ήταν απλά παπαριές για εσωτερική κατανάλωση;


    Δεν νμζ να χρειάζεται να υπερασπιστώ τον Κούλογλου και τον κάθε Κούλογλου από επιθέσεις σαν τις δικές σου. Ετσι και αλλιώς ο μέσος εθνικαράς στρατοκαβλος φτάνει μέχρι το "α και ου" και το "1+1=2", οποτε δεν θέλω να σου βάλω πιο δύσκολα


    @suncitizen
    ??

    Που κολλάει το εξερράγει κατά λάθος; Αν θες να πιστέψω πως ο στόχος ήταν ο πιτσιρικάς που πέρναγε απο εκει τοτε ναι εξερράγει επίτηδες. Αν θες να πιστέψω πως ο στόχος ήταν η τζαμαρία τότε εξερράγει κατά λάθος. Και στις δυο περιπτώσεις οι επαναστάτες της ...χύτρας ειναι το λιγότερο επικίνδυνοι και το περισσότερο ανόητοι - για να μην πω τπτ πιο χοντρο.

    Κακαουνάκης κτλ: Εχεις μια ταση να αναπαράγεις αστικούς μύθους - στα είπα και στο hoax mail για τον Μπετόβεν, στα είπα και για τον Καραθεοδωρή. Οτι γραφεται και κυκλοφορεί ευρέως δεν ειναι απαραίτητα και αληθές.

    @akrat
    Ναι, αλλα η υπερβολική στρατευση ειναι δικοπο μαχαίρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir