Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Απριλίου 10, 2010

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο τελος πάντων;





Εμ, μπορει να μην έχουμε(;) πλέον οργανωμένο παρακράτος και φιλο"βασιλικές" συμμορίες όπως τότε που ο Καραμανλής senior συνόψισε το τραγελαφικό του πράγματος που λέγεται Ελληνικό κράτος σε μία φράση, αλλά έχουμε ένα παραδοσιακό, οργανωμένο άριστα, προνομιούχο παρακρατικό μαγαζί, το οποίο όχι μόνο κονομάει σαν τρελό αλλά κάνει και τα κουμάντα του, όπως Βυζάντιο και Τουρκοκρατία, ακόμα.

Ας δούμε κάτι ενδιαφέρον. Οι τονισμοί και σχολιασμοί δικοί μου.
(απροπο, πρέπει καποτε στο tvxs να μάθουν να λινκάρουν το σχετικό άρθρο και όχι απλα να αναφέρουν τον ιστότοπο που το περιέχει, κάπως, κάπου, κάποτε. Αμάν πια! )



Την αποκαθήλωση εικόνων από τα δικαστήρια ζητάνε Θεσσαλονικείς δικηγόροι.

Το ζήτημα της ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τριών δικηγόρων από τη Θεσσαλονίκη. Προβάλλοντας το επιχείρημα της θρησκευτικής ουδετερότητας και επικαλούμενοι συντάξεις του Συντάγματος, αλλά και του διεθνούς δικαίου, οι δικηγόροι ζητούν την απομάκρυνση των θρησκευτικών εικόνων από τα δικαστήρια. (ουπς, να το πρώτο αστείο. Δεν επικαλούνται μόνο την ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά το ελληνικό σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο! Ρε τι τρέχει;)

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες, καθώς ο ένας δηλώνει άθεος, η δεύτερη βουδίστρια και ο τρίτος, αν και χριστιανός ορθόδοξος, δεν δέχεται την εμπλοκή συμβόλων πίστης στη δημόσια σφαίρα (ε λοιπόν, αυτόν τον συμπάθησα περισσότερο απ' όλους!) Η ανάρτηση, λοιπόν, των εικόνων στα δικαστήρια παραβιάζει «την ακρογωνιαία λίθο του ανθρωποκεντρικού μας πολιτεύματος, δηλαδή το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας», δηλώνουν, και προσθέτουν ότι «η παρουσία θρησκευτικών συμβόλων της επικρατούσας θρησκείας στον χώρο ενάσκησης της δικαστικής εξουσίας προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας και μας καθιστά πολίτες δεύτερης κατηγορίας στον χώρο εργασίας τους.» Για οποιον δεν κατάλαβε μπορώ να το κάνω και λιανά. Ζούμε σε κοσμικό κράτος. Σε ένα τέτοιο κράτος, όπως πχ είναι τα ευρωπαϊκά ή ακόμη και οι ΗΠΑ το ζήτημα της θρησκείας, της θρησκευτικότητας και των θρησκευτικών συμβόλων είναι και πρέπει να είναι άσχετο με τους κρατικούς χώρους. Δεν πρέπει να συμπλέουν ούτε κατ΄ευφημισμό, ούτε διοτι υπάρχει "επικρατούσα θρησκεία" (ποιος ειπε δηλ πως δεν υπάρχει;), ουτε για κάποιον άλλο λόγο. Το καταλάβαμε; Εναλλακτικές υπάρχουν και τις ξέρετε. Ιράν, Σαουδική Αραβία κτλ κτλ. Δεν έχει να κάνει με "αντιχριστιανισμό" ή αντι-οτιδήποτε έχει να κάνει με την μορφή της κρατικης λειτουργίας που θελουμε να έχουμε και αρμόζει στον νομικό και όχι μόνο πολιτισμό μας.



Ακούστε τώρα και το αστειότερον:

Υποστηρίζουν, επιπλέον, ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, η τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμένου κατά τρόπο σταθερό μέσα στις δικαστικές αίθουσες πρέπει να προσδιορίζεται συγκεκριμένα σε σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. Καθώς, λοιπόν, μέχρι σήμερα, δεν έχει εκδοθεί τέτοια απόφαση, η ανάρτηση των εικόνων στα δικαστήρια πρέπει να θεωρηθεί παράνομη.

(!!!!! ε αυτό δεν το ήξερα!)

Η υπόθεση αυτή θυμίζει έντονα την πρόσφατη υπόθεση στην Ιταλία, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το κράτος είναι υποχρεωμένο να απέχει από την επιβολή, έστω και εμμέσως, θρησκευτικών πεποιθήσεων στους τόπους εκείνους όπου υπάρχουν πρόσωπα εξαρτημένα από το ίδιο ή είναι εκτεθειμένα στην εξουσία του».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό απασχόλησε και τα διοικητικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις αρχές του έτους. Στις 18 Ιανουαρίου 2010 το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ομόφωνα ότι το αίτημά των δικηγόρων αυτών θίγει ένα ευαίσθητο θέμα, που συνδέεται με την ιστορία του ελληνικού έθνους και μόνη αρμόδια να τοποθετηθεί είναι η Πολιτεία, και όχι οι διοικούντες τα δικαστήρια. Εν μέρει μπορώ να συμφωνήσω πως για κάποιους νεφελώδεις λόγους είναι ευαίσθητο. Δεν μπορώ να συμφωνήσω όμως πως οι "φύλακες του νόμου" περιμένουν ... οδηγίες ή διαταγές από την πολιτεία για να δουν αν ο νόμος πρεπει να εφαρμοστεί ή όχι με την δικαιολογία στην ουσία πως η ....παραβίαση αρθρών του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι ....η συνήθειά μας εδώ και χρόνια!


Πάμε τώρα στο κράτος εν κράτει που λέγαμε, ή ακριβέστερα στο παρακράτος εν κράτει:

Όποιος, όμως, και να είναι αρμόδιος να αποφασίσει επί του ζητήματος αυτού, είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Εκκλησία, καθώς σε πρόσφατη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δηλώσει ρητά ότι η Εκκλησία δεν θα δεχθεί αποκαθήλωση των ιερών εικόνων από τα σχολεία και τα δικαστήρια.


Και ερωτούμε εμείς οι αφελείς. Είναι θέμα της εκκλησίας τι γίνεται στα δικαστήρια; Ειναι στις αρμοδιότητες της εκκλησίας τι, πως και σε ποιον χώρο διδάσκεται στα σχολία; Εχουμε δερβίση στο κεφάλι μας και δεν το ξέρουμε; Από που και ως που και σε ποιο ακριβώς θεσμικό πλαίσιο τους πέφτει λόγος σε τέτοια ζητήματα; Μπορεί μερικοί να νοσταλγούν την τουρκοκρατία όπου έκαναν κουμάντα μέχρι και στην είσπραξη φόρων, αλλά πρέπει σιγά σιγά να καταλάβουν πως αυτά πια περάσανε, νομικά τουλάχιστον.



Δεν φτάνει που ενώ πληρώνονται από το κράτος, ενώ έχουν σκανδαλώδεις απαλλαγές που καμία Α.Ε δεν θα ονειρευοταν καν να έχει, χωρίς εν προκειμένω να παράγουν και τίποτε εδώ που τα λέμε, ενώ επίσης όταν τους ζητήθηκαν ψήγματα των υπερκερδών τους θυμήθηκαν τις "παλιές καλές μέρες" μαζί με τον για-πάντα-κωλοτούμπα Καρατζαφέρη ο οποίος προεκλογικά είχε ζητήσει φορολόγηση της εκκλησίας αλλά τώρα μιλάει για "διάλογο". Με εμένα ρε ποιος έκανε διάλογο όταν διπλασίασε (σχεδόν) την τιμή της βενζίνης σε μια μέρα και ταυτόχρονα διπλασίασε σχεδόν όλα τα έξοδα μου; Διάλογος γινεται με τους πολίτες και τις παραγωγικές τάξεις, όχι με καλομαθημένους κηφήνες. Είπα και ελάλησα και οι χριστοπαναγίες δεκτές




Μην ξεχνιόμαστε ε;
Αντιγράφω τα λόγια του ποιητή hades:

"Σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφο 5 του Ελληνικού Συντάγματος "Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους". Η εκκλησία γιατί να μην πληρώνει φόρους; Αν δεν θέλει να πληρώνει, να της αφαιρεθεί η περιουσία. "Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις", άρθρο 4 παράγραφος 2. Η οικονομική κρίση μας πιάνει όλους, ή μόνο κάποιους; Και τότε εγώ γιατί να πληρώνω δηλαδή;"




Update!!! Δεν το είχα πρεφαριάσει αλλά οργανώνεται και 2η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Μητροπόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Λεπτομέρειες στο ποστ που ανέβασε το ελληνάκι και το βρομιστεράκι. Αναμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα κρατάω αυτό:

"Το Κράτος πληρώνει στην Εκκλησία 268.000.000 ευρώ ετησίως για μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων."


Όσοι μένετε Αθήνα-Θεσσαλονίκη κάντε μια βόλτα κατα κει. Δεν ξέρω που βρίσκεται η μητροπολη Θεσσαλονίκης, αλλά στην Αθήνα, ενα τσουπ κάνετε μετά και πίνετε καφεδούμπα πολυτελείας! Αϊντε και καλό γάμπρισμα κατόπιν!





23 σχόλια:

  1. δεν παν να σκανε τα κουμμουνια απο το κακο τους οι εκκλησιες παλι γεμισαν το πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζάφο, ζούμε στο Ιράν της Ε.Ε. και δυστυχώς ούτε η κρίση αγγίζει το κράτος εν κράτει.

    Napo, νόμιζα πως έκανες πλάκα,αλλά μπήκα στο blog σου και κατάλαβα ότι μιλάς σοβαρά. Αν θέλεις να το παίζεις ελληναράς, να μάθεις πρώτα να γράφεις ελληνικά, να βάζεις τόνους και να μη γράφεις ανερμάτιστα και ανελλήνιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λέμε αύριο στην συγκέντρωση(ελπίζω).Καιρός είναι από όλο αυτό το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ελλάντα να χαρούμε και λίγο(αν και δεν το βλέπω).Θα είμαστε από τη μία εμείς οι κουκουλοφόροι του Αλαυνάνου και από την άλλη ο Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών λαός με τσουγκράνες και πυρσούς (σαν καλά peasants) έτοιμοι να προστατέψουν τον οίκο του JC.(αν και αυτοί τώρα αρχίζουν να την πρεφάρουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/4/10 21:08

    @Napo
    ... και τα σκυλαδικα γεμισαν, αρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τοποθέτηση του Napo δεν είναι πρωτόγνωρη. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ατόμου που αντί να διαβάσει κάτι και να τοποθετηθεί επί των θέσεων του κειμένου, προτιμά να κοτσάρει στο κείμενο μία ταμπέλα και να επικρίνει την ταμπέλα, αντί το καθεαυτό κείμενο.

    Διότι, εκτός από τα κλισέ περί κομμουνιστών, θολοκουλτουριάρηδων, διεθνιστών κλπ κλπ, ουδείς έχει εκφράσει έστω και μία άποψη επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Και δυστυχώς, αυτά είναι ζωντανά παραδείγματα που δείχνουν για ποιους λόγους η Ελλάδα συνεχίζει να ζει στον μεσαίωνά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οπως εγραψα και στο προηγουμενο ποστ (αλλα λογοκριθηκε) η εκκλησια καταφερε να αξιοποιησει οπως ο καθενας μεσα στα πλαισια της ελευθερης αγορας αυτο που απετυχε να κανει το κρατος αφηνοντας π.χ. ανεκμεταλευτα 2500 κτιρια του δημοσιου πανεπιστημιου.

    η προταση σου για περισσοτερο ελεγχο της εκκλησιαστικης περιουσιας δεν λυνει το προβλημα αλλα ουσιαστικα το δημιουργει

    αλλα αντι να κατσω να σου αναλυσω ολη την ιδεολογια του γιατι το δημοσιο καταρεει και η ελευθερη αγορα προοδευει απλα σου γραφω ενα τσιτατο που απλα θα πρεπει σε καθε περιπτωση να σου αρκει

    εξαλλου δημοκρατια = πλειοψηφεια αποφασιζει
    η πλειοψηφεια αποφασισε υπερ της εκκλησιας κατα 90% και αυτο το πασχα. εσυ εισαι αντιδημοκρατης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MA AΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟΥ...
    εδώ ο κόσμος καίγετε...

    η εκκλησία τι στο διάσκο μας ενδιαφέρει τώρα???????????????

    τι να πω...

    το ΔΝΤ έρχετε η εκκλησία σας μάρανε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/4/10 12:06

    @Napo
    1. Εννοεις οτι η εκκλησια κατορθωσε να αξοποιησει την περιουσια της ? Απο που προκυπτει αυτο ? Η ιδια η εκκλησια ομολογει οτι δεν γνωριζει ποια ακριβως ειναι η περιουσια της.
    2. Απο ποια προταση προκυπτει ελεγχος της εκκλησιαστικης περιουσιας και με ποιον ακριβως τροπο δημιουργει προβλημα αντι να το λυνει ?
    3. Η πλειοψηφια τι ακριβως αποφασισε και πως το αποφασισε ?
    4. Το 90% απο που προκυπτει ?

    @akrat
    Δεν υπαρχει δηλαδη δυνατοτητα να ασχοληθουμε ΚΑΙ με το ΔΝΤ ΚΑΙ με την εκκλησια ?

    Ι.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @napo
    Ρεαλ - Μπαρτσελόνα 0-2 σημειώσατε 2

    @doc
    Πρωτα θα μας βουλιάξουνε και μετά θα τους φύγει το χούι. Όπως γράφει και ο Jared Diamond καποιοι επιλέγουν το προνόμιο να πεθάνουν τελευταίοι της πείνας αντί να δώσουν ενα boost μπας και αποφευχθει το ολο προβλημα

    Περι του napo διαβασε τις ****** που γραφει εδω και μερικους μηνες που λυμενεται το blog μου. Θα εχεις υλικο να γελας για 9,5 εβδομαδες!

    @oblivion
    Εγω ειμαι επαρχιωτης και τεμπελχανας οποτε δυσκολεύομαι στας μετακινησας αυτάς! Ελπίζω να έχουμε καμία ανταποκριση όμως!

    "Αλαυνάνου"!

    χαχαχαχαχαχαχαχα!!!


    @ελληνακι
    Καλα και συ δικέ μου τα θέλεις και τα λες; Ζήτα του ότι θέλεις, ΜΗΝ του ζητάς να σκεφτεί, μπλοκάρει

    @napo 2
    a.k.a. Η επιστροφη της κοτσάνας. Για ακομα μεγαλύτερες πατατιές. Και χωρίς πιτυρίδα.
    Αγαπημένο μου τρολάκι, ακόμα δεν σου έχω κόψει/λογοκρίνει σχόλιο. Αλλο η απειλη και άλλο η πράξη.

    Υπάρχει moderation για να βλέπω τι γίνεται και word verification διοτι με ειχασι ζαλίσει τα κινέζικα κομμουνιστοκαπιταλιστικά ρομποτάκια. Δεν θυμαμαι να εχω κοψει στο moderation κανα σχολιο (εκτος και αν κανω λαθος) οποτε μάλλον δεν ξέρεις να πληκτρολογείς την λεξούλα που σου λέει η google στο word verification. Σε ποιο ποστ σε "λογόκρινα" τελος πάντων;;

    Α, περι των απόψεων σου: στο Παναθηναϊκός - Ηρακλής προτείνω σταντάρ άσο και όβερ.
    Για να δουμε....


    Περί της ιδεολογίας σου δε που θες να αναλύσεις προτείνω σαν απάντηση αυτά:
    "Πλένετε τα έντερα καλά και με βελόνα πλεξίματος ή μολύβι τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξαναπλένετε. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας.

    Τα βάζετε σε λεκανίτσα με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν.

    Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ. Οταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσετε κενά. Τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες. Τυλίγετε μετά σφιχτά τα έντερα. Αν δεν χήσετε στα κάρβουνα, μπορείτε προσεκτικά να τραβήξετε τη σούβλα και να βάλετε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο. Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά. Αλείφετε συχνά με λάδι ή βούτυρο.

    Σερβίρετε σε πιατέλα με φύλλα μαρουλιού, ντομάκτα και μαϊντανό. "

    Από εδώ μπας και μάθεις και κάτι χρήσιμο τελος πάντων διοτι από μυαλό βράσε όρυζα. Αν και πολιτικά διαφωνώ με την εκτέλεση αυτης της συνταγής, ειδικά στο καθάρισμα και στο μέγεθος των κομματιών των εντοσθίων (sic), αλλά από το ολότελα.....


    @akrat
    Εχετε ενα δικαιον αλλα αν το βάλεις κάτω εχω και εγω ένα δίκαιον. Εις εκ των λόγων που πορευομεθα κατα διαβολου ειναι και ο ρολος των υπηρετων του Κυριου - τρομαρα τους. Αν δεν θεραπεύσεις τις αιτίες το πρόβλημα δεν αίρεται ποτες.

    @ανωνυμος - Ι.Α.

    Μου αρεσετε διοτι παιρνετε το τρολλ μου σοβαρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/4/10 16:37

    @zaphod
    Η αναρτηση μου ομως εχει ενα πλεονεκτημα. Πιθανως, προσπαθωντας να δωσει απαντησεις σε συγκεκριμενα ερωτηματα, αναγκαζεται να σκεφτει και απο την υπερπροσπαθεια, μπλοκαρισε.
    Ι.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ι.Α.

    Mπαααα

    Απλα λογικά θα αποφυγει την σκέψη πετώντας μια απο τις ...."εξυπναδες" (αδωνιδεια εισαγωγικά) του ανεξαντλητου ρεπερτορίου του:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/4/10 17:55

    @zaphod
    Θα δειξει. Ας περιμενουμε...
    Ι.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω πως τελικά κανένας νόμος ποτέ δε θα αγγίξει την εκκλησία.
    Θα γίνει ντου κάποια στιγμή.
    Το πιστεύουν και (αγανακτισμένοι) Χριστιανοί αυτό απ'ότι ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/4/10 19:12

    Και βέβαια εμφανίστηκαν και οι πρώτοι καλοθελητές και άκρως δημοκρατικοί τύποι...

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σύνταγμα της Ελλάδας
    Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος

    ΤΜΗΜΑ Β΄
    Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
    Άρθρο 3

    1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ΄ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
    2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
    3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @patsiouri

    Που είσαι βρε παιδί!!!

    Όλα καλά;

    Το ζητημα ειναι να μην χρειαστει να γινει ντου διοτι τοτε μπορει να εχουμε άλλα...

    @travellirious

    Δεν μπορώ να πω πως πέφτω απ τα σύννεφα!

    @ορθοδοξος
    Απ οτι φντ εχω τον τρολομαγνήτη. Που κολλανε όλα αυτα με τα δικαστήρια και την κοσμικότητα του κράτους; Αλλα αν περιμένω λογική απο ταλιμπανέζους μάλλον θα περιμένω πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμος

    1. Απο το γεγονος πως η εκκλησια και υγιεις επιχειρησεις εχει και τεραστιο κυκλο εργασιων και ενα απο τα μεγαλυτερα μεγεθη περιουσιας που υπαρχουν στην ελλαδα. ειναι απο τους καλητερους επιχειρηματιες πως να το κανουμε
    2. αν παρεις το πλουτο της εκκλησιας και τον δωσεις στο κρατος θα το αξιοποιησει οπως αξιοποιησε την περιουσια του δημοσιου π.χ. 2500 ακινητα πανεπιστημιου μισοκατεστραμμενα / ολυμπιακα ακινητα που κα8ονται
    συνεπως ο πλουτος θα καταστραφει και δεν θα εκμεταλλευτει και δεν θα παρεις ουτε προσοδο ουτε φορους ουτε τιποτα
    αν παλι μιλας για φορο απο οσο ξερω η εκκλησια πληρωνει φορους
    αν παλι μιλας για περισσοτερους φορους οπως αλλωστε ξερει και ενας πρωτοετης οικονομολογος εξτρα φορολογια σημαινει μειωση της ανατπτυξης της αγορας / υφεση / πωληση του πλουτου και ρευστοποιηση του και εξαγωγη του σε offshore επιχειρησεις του εξωτερικου και γενικως επενδυσεις σε αλλες αγορες πιο προσοδοφορες κατι το οποιο θα βαλτωσει την ελλαδα ακομα πιο πολυ

    3.4. η πλειοψηφεια των ελληνων βασει περσινης δημοσκοπησης για μεγαλο καναλι δειχνει 90% του λαου ειναι χριστιανοι και 90% του 90% δηλωνουν πιστοι χριστιανοι

    συνεπως το ερωτημα μου παραμενει εισαι τοσο αντιδημοκρατης που πας εναντια στο 90%?


    @ζαφος

    σορρυ αρχηγε δικο μου λαθος


    @ορθοδοξος

    οπως επανηλλειμενα εχει αποδειχτει και απο το συνταγμα ουδεποτε ειμασταν και ουδεποτε θα γινουμε κοσμικο κρατος
    η συνδεση εκκλησιας κρατους ειναι λιγο πολυ γνωστη και οι λογοι πισω απο αυτην ειναι φανεροι
    η εκκλησια βοηθησε στην συνδεση της κοινωνιας σε καιρους δυσκολους και δυστηχως απο οτι φενεται απο τις ορεξεις των γειτονων μας αλλα και των εγχωριων εχθρων μας η συνδεση αυτη χρειαζεται ακομα

    απο κει και περα καποιοι αριστεροι ονειρευονται οτι ζουν σε αριστερο κρατος μακρια απο εξουσιες που ασκει η πλειοψηφεια
    και με την καθε μειοψηφεια να κανει οτι θελει με ασυδοσια

    αναρωτιεμαι εαν τοσο πολυ οι θολοκουλτουριαρηδες θελουν την ελευθερια της (μη) πιστης τους πως δεν αποδεχονται την ελευθερια του δικαιωματος της ιδιοκτησιας του πλουτου των πλουσιων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/4/10 19:41

    @Napo
    1. Ενα απο τα στοιχεια που χαρακτηριζουν μια επιχειρηση υγιη ειναι η δημοσιευση ισολογισμων. Εχεις δει εσυ τετοιο πραγμα απο επιχειρηση της εκκλησιας? Ποια ειναι η αποδοση αυτης της τεραστιας περιουσιας ? Ποιος ειναι ο κυκλος εργασιων της ? Επισης μια επιχειρηση δεν χαρακτηριζεται υγιης οταν κραταει διπλα βιβλια ( δηλωσεις Αμβροσιου πριν την καταργηση της φορολογησης ), οταν παρανομει πολεοδομικα, οταν ενοικιαζει ακινητα σε εξευτελιστικα χαμηλες τιμες σε ιδιωτες και το κυριωτερο οταν δεν γνωριζει ( κατα δηλωση της ) την ακριβη περιουσια της. Αυτο δεν ειναι υγιης επιχειρηση, ειναι αρπαχτη και βρωμαει λαμογια.

    2. Οσον αφορα την αξιοποιηση της περιουσιας της εκκλησιας απο το κρατος, συμφωνω μαζι σου. Εκεινο στο οποιο δεν συμφωνω ειναι στο θεμα της φορολογησης. Η εκκλησια πρεπει να φορολογειται οπως ολοι. Για την μεν επιχειρηματικη της δραστηριοτητα οπως ολοι οι επιχειρηματιες, για δε την κατοχη περιουσιακων στοιχειων οπως ολοι οι κατεχοντες. Δεν καταλαβαινω για ποιον λογο ενα ακινητο πρεπει να φορολογειται οταν το εχει στην κατοχη του ενας ιδιωτης , ενω οταν η εκκλησια κατεχει το ιδιο ακινητο απαλλασσεται. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγωτερο. Κατα την γνωμη μου δε, η επιχειρηματικη δραστηριοτητα της εκκλησιας θα επρεπε να εχει μηδενικα κερδη, με την εννοια οτι ολα τα κερδη θα επρεπε να χρησιμοποιουνται για φιλανθρωπικες δραστηριοτητες συμφωνα τουλαχιστον με τις διακηρυξεις του ιδρυτη της αλλα και της ιδιας. Φανταζομαι καταλαβαινεις τωρα τον λογο για τον οποιο η εκκλησια δεν γνωριζει ( εντος ή εκτος εισαγωγικων ) την ακριβη περιουσια της καθως επισης και δεν δημοσιευει ισολογισμους για τις επιχειρηματικες της δραστηριοτητες.
    Απο την αλλη πλευρα δεν θα ελεγα οτι καταλαβαινω το πως θα μειωθει η αναπτυξη επειδη η εκκλησια ( στο απιθανο ενδεχομενο της εξτρα φορολογησης της ) θα ρευστοποιησει την περιουσια της και θα την στειλει σε offshore εταιριες. Κατ' αρχας οι offshore εταιριες πλεον φορολογουνται μαλλον αγρια, τις δε επενδυσεις της εκκλησιας θα τις χαρακτηριζα παρασιτικες τα δε κερδη που προκυπτουν ειναι "χωμενα", δεν κινουν και δεν τροφοδοτουν την πραγματικη οικονομια που παραγει χρημα. Γνωριζεις, για παραδειγμα, οτι η παραφινη που εισαγεται για οποιαδηποτε χρηση επιβαρυνεται με φορο υπερ της εκκλησιας ? Δεν νομιζω οτι χρειαζομαστε παρασιτικες επενδυσεις, αλλα επενδυσεις πραγματικες. Στο πλαισιο αυτο δεν γνωριζω, για παραδειγμα, κανενα εργοστασιο που να ανηκει στην εκκλησια.

    3. Και μενα η ταυτοτητα μου γραφει Χ.Ο. αλλα καθως καταλαβαινεις, καμμια σχεση. Η συντριπτικη πλειοψηφια ολων αυτων νομιζουν οτι ειναι χριστιανοι, δεν ειναι. Αν δεν καταλαβαινεις το γιατι πες μου να στο εξηγησω. Οποτε το 90% του 90% το θεωρω ονειρο θερινης νυκτος. Ξερεις ποτε θα μαθουμε ποσοι ειναι πραγματικοι Χ.Ο. ? Οταν το κρατος σταματησει να μισθοδοτει τους παπαδες και να επιδοτει την εκκλησια και η εκκλησια συντηρειται απο πορους που θα συγκεντρωνονται απο τους πιστους της μεσω της φορολογικης τους δηλωσης, οπως Γερμανια. Τοτε θα δουμε ποσα απο τα λαμογια που σημερα δηλωνουν πιστοι και πολυ πιστοι Χ.Ο. θα εξακολουθησουν να το δηλωνουν.Το ελληνικο ειδος λαμογιο-λαμογιο σε ανεξοδες και ακοπες φανφαρονολογιες, απλα δεν παιζεται. Τα δυσκολα ερχονται οταν ζοριστει.
    Οσο για το θεμα της αντιδημοκρατικοτητας θα ξερεις υποθετω οτι η ποιοτητα της δημοκρατιας φαινεται απο τον τροπο που η πλειοψηφια συμπεριφερεται στην μειοψηφια. Αν λοιπον η πλειοψηφια ( εκεινο το υποτιθεμενο κατα την γνωμη μου 90% ) καταπιεζει ( εντος ή εκτος εισαγωγικων και με τον οποιονδηποτε τροπο ) το υπολοιπο 10%, αυτο δεν θα το ελεγα ακριβως δημοκρατια. Μαλλον κατι σε δικτατορια θα εφερνε.

    @zaphod
    Συγγνωμη για την καταχρηση, ελπιζω πως δεν θα επαναληφθει.
    Ι.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "καταπιεζει ( εντος ή εκτος εισαγωγικων και με τον οποιονδηποτε τροπο ) το υπολοιπο 10%, αυτο δεν θα το ελεγα ακριβως δημοκρατια. Μαλλον κατι σε δικτατορια θα εφερνε."


    να υποθεσω τοτε πως και το 90% των φτωχων που πιεζει το 10% των πλουσιων να παραδωσουν τον πλουτο τους στην πλειοψηφεια ειναι κακης ποιοτητας δημοκρατια και "Μαλλον κατι σε δικτατορια του προλεταριατου θα εφερνε" ?



    για τα υπολοιπα να σταθω μονο σε ενα λαθος που επαναλαμβανεται σα καραμελα για τους μισθους

    η συμφωνια λεει πως η εκκλησια παραδιδει γη και παιρνει μισθο σε ανταλλαγμα
    αν αλλαξει η συμφωνια (κατι που δεν εχει προβλημα η εκκλησια) τοτε το κρατος δεν εχει λεφτα ή γη να επιστρεψει στην εκκλησια ουτε σε 10 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @napo
    Αν δεν βρεξει θα χιονισει. Αλλα ειτε βρεξει ειτε χιονισει παλι θα κοτσανολογεις.

    Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-0 σημειώσατε 1 και ο Παναθηναϊκός πήρε πρωτάθλημα!


    Α, περι συμφωνιών, δημοκρατίας και αλλων εσπεριδοειδών θα έλεγα πως το πεπόνι παγώνει, το παγόνι όμως δεν πεπόνι

    @Ι.Α.
    Εμ ειδες τι παθαίνεις αμα τον βάλεις να "σκεφτεί";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος13/4/10 21:51

    @napo

    "να υποθεσω τοτε πως και το 90% των φτωχων που πιεζει το 10% των πλουσιων να παραδωσουν τον πλουτο τους στην πλειοψηφεια ειναι κακης ποιοτητας δημοκρατια και "Μαλλον κατι σε δικτατορια του προλεταριατου θα εφερνε" ?"
    Που εχεις δει να συμβαινει αυτο και απο που προκυπτει? ( το οτι το 90% των φτωχων πιεζει το 10% των πλουσιων ).
    Ακομα και αν συμβαινει, εσυ τι ζορι τραβας ? Εκτος και ανηκεις στο 10%. Aλλα αν ανηκες, φανταζομαι θα ειχες πιο ενδιαφεροντα πραγματα να ασχολhθεις απο το να σχoλιαζεις σε blogs.
    Ομολογω οτι δυσκολευομαι να βρω λογικη στην παραπανω παραγραφο.

    Οσον αφορα το θεμα της συμφωνιας δεν ειναι ουτε λαθος ουτε καραμελα. Η εκκλησια δεν παραδιδει γη συνεχως. Οτι παρεδωσε - παρεδωσε στις αρχες της δεκαετιας του 50 και τελος, συμφωνα με δηλωση του οικονομικου διευθυντη της σε τηλεοπτικο σταθμο.
    Η μισθοδοσια της ομως μας εμεινε αμανατι. Και αναρωτιεμαι, 60 χρονια δεν εφθασαν να ξεπληρωθει αυτη η γη που παρεδωσε ? Και την Ευρωπη σε εκταση να ειχε παραδωσει, τοσα χρονια υποθετω θα αρκουσαν. Μην ανοιξουμε δε συζητηση για την προελευση και την νομιμοτητα κατοχης αυτης της περιουσιας γιατι θα πικραθουμε. Αν εν ετει 2009 συμβαινουν Βατοπεδια, μπορεις ευκολα να φανταστεις τι θα γινοταν τις δεκαετιες 50, 60 και πισω.

    Σε ολα τα υπολοιπα που δεν σχολιαζεις, να υποθεσω οτι συμφωνεις ?

    @zaphod
    Απο μικρος ημουν επιμονος. Η μανα μου ελεγε οτι σκαω γαιδαρο!

    Ι.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμος


    ειναι ιδεα μου ή χρησιμοποιουμε μεθοδο προοεδευτικης φορολογησης?
    ειναι δικαιο αυτο για την μειοψηφεια των πλουσιων?
    "Ακομα και αν συμβαινει, εσυ τι ζορι τραβας ?"
    με πειραζει η κοινωνικη αδικια που ποινικοποιει την δημιουργια πλουτου και κατεπεκταση την προοδη της κοινωνιας


    "Εκτος και ανηκεις στο 10%." οι αξιες δεν ισχυουν μονο οταν σε συμφερουν

    " Η εκκλησια δεν παραδιδει γη συνεχως" οχι αλλα το κεφαλαιο που παρεδωσε τοκιζεται και εχει φτασει σε τιμες που δεν φτανουν οι πενιχροι μισθοι
    εξαλλου εσεις οι αριστεροι δεν ειστε υπερ του δημοσιουπαλληλισμου?? πως διαφωνειτε με την πληρωμη των δημοσιων υπαλληλων? αν με τη λογικη σας οτι δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα του λαου δεν θα επρεπε να θεωρηται δημοσιο ενταξει τοτε γιατι πληρωνουμε την ερτ?


    "Μην ανοιξουμε δε συζητηση για την προελευση και την νομιμοτητα κατοχης αυτης της περιουσιας γιατι θα πικραθουμε"

    η προελευση της περιουσιας της ειναι απλα το ελληνικο κρατος στην τουρκοκρατια. ο επισημος "κρατικος" παραγων της εποχης ηταν η εκκλησια


    "Αν εν ετει 2009 συμβαινουν Βατοπεδια," τα βατοπεδια απο οσο ξερω τα εκαναν οι κυβερνησεις που ψηφιζει ο κοσμος και οχι η εκκλησια



    "Σε ολα τα υπολοιπα που δεν σχολιαζεις, να υποθεσω οτι συμφωνεις ?"


    λιγο πολυ συμφωνουμε στα περισσοτερα
    εξαλλου ο νομος της βαρυτητας εχει ανακαλυφθει προ πολλου δεν υπαρχει λογος να τον ξαναανακαλυψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @napo
    Λες...


    ... η εκκλησια και υγιεις επιχειρησεις ..... ειναι απο τους καλητερους επιχειρηματιες πως να το κανουμε....
    2. αν παρεις το πλουτο της εκκλησιας και τον δωσεις στο κρατος θα το αξιοποιησει οπως αξιοποιησε την περιουσια του δημοσιου ......
    συνεπως ο πλουτος θα καταστραφει...

    Ωραία Σύμφωνα με τη λογική σου δηλ. Γιατί δεν κανουμε την Εκκλησία κράτος... προτιμώ ενα κρατος πολιτών να κακοδιαχειρίζεται την Περιουσία του.. παρά Μια δογματική οργάνωση που θα τη διαχειρίζεται , όπως τώρα, προς όφελος των μαυροντυμένων "Ημετέρων..."
    @ ορθόδοξος
    τι θες να πεις ότι αυτές οι διατάξεις του συντάγματος που αναφέρεις μας τιμουν σαν πολιτεία , σαν πολίτες και, κυρίως σαν ΕΛΛΗΝΕΣ; Εγώ πάντως θλίβομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir