Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Απριλίου 16, 2010

Νενικήκαμεν

Tραβολογιέμαι με κάτι παπαροϊστοριες με τα ταμεία κάτι μέρες. Με την διαδικασία του επειγοντος καταφέραν να βρουν και να στειλουν τον (λαθος συμπληρωμενο) φακελο μου σε αποσταση 15 χιλιομετρων (δεν μπορουσε να το φερει κανεις. Οοοοοχι "επρεπε να έρθει υπηρεσιακά") μόλις και μετα βίας μετά από έναν μήνα.


Επειδη γενικώς τα εργασιακά, ασφαλιστικα και φορολογικά μου απαυτά ειναι λίγο μπουρδελο (εμ αμα κανεις 3-4 δουλειες ταυτοχρονα το πράμα μπερδευεται), εχω και μια λογιστρια για να βάζει τάξη στο χάος. Τελος παντων, το συστημα "καθομαι πανω απο το κεφαλι σου και δεν λέω κουβέντα" έπιασε και τελικά μάλλον ξεμπερδευω απο ταμεία μερια.

(Παρένθεση: Εχω βρει κανα δυο συστήματα που κανουν τις υπηρεσίες να με εξυπηρετούν, το πιο εύκολο ειναι το "καθομαι όρθιος εν μεσω αδειων καρεκλών, πιο κοντά στον υπάλληλο απ΄ότι θα περίμενε, και τον κοιτάω συνέχεια χωρίς να λέω κουβέντα." Μιλάμε σπάει νεύρα. Επισης εχω καταπληκτική επιτυχία σε ψευτομαγκες τυπου "γκαραγκαγκαν" και σε σαραντάρες θείτσες. Μάλλον φαντάζω για καλός γαμπρός για την ανηψιά τους. Ολα αυτά ομως θέλουν μειωμένο κόσμο στο μαγαζί για να δουλέψουν. Δουλεύουν σχεδόν παντού. Όχι στις ΔΟΥ όμως. Τέλος παρένθεσης)

Ενδιαμεσα όμως, έμαθα πως έπρεπε να πάω για μια περιπλοκη πραξη στην ΔΟΥ. Δεν σας το κρύβω, αυτην την υπηρεσία την τρεμω. Μικροτερος πηγα μια φορα να βάλω τα κλαμματα σε μια ΔΟΥ πρωτεύουσας Νομου μετά από βολτες σε 6 γραφεια (δεν ειμαι εγώ ο αρμόδιος, πηγαινετε.....) οπου τελικά κατέληξα στο πρώτο που είχα πάει, αλλά πλέον είχε 20 άτομα ουρά! Τα παράτησα και έφυγα!
Το προσφατο ποστ του Hades γυριζε στο μυαλό μου όλο το προηγούμενο βράδυ.


Εκείνο το πρωί, δεν ξέρω γιατί, είχα τρομερή όρεξη. Και είχε και λιακάδα. Πινω την φραπεδούμπα, βουτάω έναν μεγαλούτσικο φακελο τον οποίο η λογίστρια ειχε γεμίσει σκονάκια (αυτό σε αυτόν, αυτό σε αυτόν και μετά αυτό σε αυτόν κτλ) και αμολιέμαι. Ημανε δηλαδής φουλ οργανωμένος.

Και τελικά τα κατάφερα και σε χρόνο ρεκόρ. Ακόμα και οι ίδιοι οι εφοριακοί εξεπλάγησαν με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της υπόθεσης μου. Δεν είδα το θεϊκό κείμενο "Φίλε φορολογούμενε" που ανάφερε ο hades πάντως :)

Ομολογώ πάντως πως τα πραγματα μπερδευονται. Ο ιδιος ο κρατικός μηχανισμός μιας πολύπλοκης κοινωνίας όπως η δική μας αρχίζει πλεον και φτάνει σε τέτοια όρια πολυπλοκότητας που αναθεμα και αν μπορεί κανείς να βγάλει άκρη. Ενώ για πρωτη φορά πήγα φουλ οργανωμένος, δασκαλεμένος κτλ και δεν συνάντησα κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο, ούτε ουρά είχε, 5 άτομα είμασταν όλοι και όλοι, αναγκάστηκα να παραδεχθω πως αυτό το σύστημα δεν μπορεί να δουλέψει σε βάθος χρόνου. Αν είμασταν 10 οι "πελάτες" μοιραία θα τσακωνόμασταν.

Για μια πραξη που λογικά ειναι απλή, αλλά είχα προειδοποιηθεί πως είναι περιπλοκη, είναι τόσοι οι νόμοι, οι διατάξεις, οι εκκαθαρίσεις και οι βεβαιώσεις που χρειάζονται που έτρεχα γύρω γύρω την ΔΟΥ για μια ώρα.

Πέρασα από 5 γραφεία. 2 φορές από το καθένα! Προσοχή, χωρίς λάθος, αυτή ήταν η σειρά. Πας σε ένα γραφείο, αφήνεις ένα χαρτί, γυρίζεις άλλα 3 γραφεία και αφήνεις αντίστοιχα χαρτιά, μετά πας στο γραφείο του προϊσταμενου για υπογραφή, ξαναπάς στο δεύτερο γραφείο, συμπληρώνεται το χαρτί, προχωράς στο επόμενο και τελικά τελειώνεις στο πρώτο γραφείο απ όπου ξεκίνησες έχοντας επισκεφτει ενδιάμεσα 2 (!) φορές το ταμείο. Εννοείται πως αν υπάρχει κόσμος κάθε φορά πρέπει να περιμένεις στην ουρά.

Πιο πολύ για RPG έμοιαζε η φάση (λύνεις το γρίφο, προχωράς επιπεδο, λύνεις νέο γρίφο, σκοτώνεις τα τερατα, αλλάζεις επίπεδο, σκαει ενα κουλό και επιστρέφεις στην αρχή για να ρωτήσεις κάτι έναν κωλόγερο, τρέχεις πάλι στο τελευταίο επίπεδο, ψαχνεις τρεις ώρες να βρεις έναν κωλομανδύα που σου ανεβάζει το charisma, τον βρίσκεις, τρεχεις πίσω και ξαναρωτάς τον κωλόγερο, επιστρέφεις, λύνεις εναν γρίφο ακόμα κτλ κτλ εχοντας ενδιαμεσα σώσει 2 γκόμενες, ταϊσει 1 σκύλο και έχοντας μεταφέρει σαν ηλίθιος ένα κομμάτι μουχλιασμένο τυρί στο τιγκαρισμενο inventory σου).

Δεν είδα κάποιον υπάλληλο στα γραφεία που ετρεχα να ξύνεται παραπάνω από το αναμενόμενο (και γω θα έπαιζα πασιέντζα αν δεν είχα κοσμο να εξυπηρετήσω), ούτε καμία "ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε" συμπεριφορα (πράγμα περίεργο μιας και στην ιδια ΔΟΥ πολύ πρόσφατα είχα πάει να πνίξω κάποιον). Το έβαλα κάτω και έφτασα στο συμπέρασμα πως εκτός από το δασκάλεμα και την καλή μου διάθεση έπαιξε ρόλο και η συμπεριφορά μου. Τους είχα περίπου γραμμένους, αλλά με χαζοχαρούμενο τρόπο. Ετρεχα σαν τον χαζό από γραφείο σε γραφείο και το είχα δει στο χαβαλέ. Μου έλεγαν πως πρέπει να πάω σε 3 ακόμα γραφεία πριν επιστρέψω (με ανεβοκατάβασμα ορόφων ενδιάμεσα) εγώ χαμογελούσα, έλεγα ευχαριστώ και πήγαινα τρέχοντας! Με έβλεπαν και χαιρόσαντε οι ανθρώποι! Μόνο κουτσό δεν έκανα εκεί μέσα.

Επαναλαμβάνω πάντως πως το σύστημα πλεον ειναι ιδιαζόντως περιπλοκο για να μην πω χαοτικό. Σε άλλες εποχές θα την είχα κοπανήσει και θα είχα αγγαρεψει την λογίστρια να παει αντι εμου (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως). Λυπούμουν το βοσκό δίπλα μου που του μίλαγαν για πληρεξούσια, υπογραφές, βεβαιώσεις κτλ και ο άνθρωπος έδειχνε έτοιμος να το σκάσει (ειχε πάει πριν απο μένα και όταν έφυγα είχε κολλήσει σε ένα γραφείο επειδή δεν είχε φέρει ένα χαρτί). Ισως μια λύση να είναι η μετατροπή μερους του προσωπικού σε μάνατζερς των πολιτών. Να μπαίνεις μέσα σε ένα γραφείο υποδοχής και να σε παίρνει ένας από το χεράκι και να τρέχετε παρέα. Επίσης δεν κατάλαβα πως γντ αυτό το πράγμα με τα δικαιώματα εισόδου στο σύστημα. Κάθε γραφείο έχει το δικό του δικαίωμα το οποίο δεν επεμβαίνει στο δικαίωμα του άλλου με αποτέλεσμα αν θες να κάνεις 3 συνεχόμενες πράξεις στην βάση δεδομένων να πας από το γραφείο Α (πρωτη πράξη) στο Β (δεύτερη πράξη) για να δώσει το Β έγκριση στο Α (τρεξιμο τρεξιμο) να κάνει την τρίτη πράξη κτλ. Δεν θα μπορούσε αραγες να υπάρχεις ένας su ο οποίος, αφού είχες μαζέψει όλη την χαρτούρα, να κάνει όλες τις δουλειές μαζι; Εχω ελάχιστη σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και γι αυτό ρωτάω και μάλιστα μετά από μια πετυχημένη αναμετρηση μου με αυτό η οποία νομίζω πως ανέδειξε την πολυπλοκότητά του. Ιδέα δεν έχω πως οι ίδιοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ θυμούνται την καθορισμένη σειρά των πράξεων που πρέπει να γίνουν.


Όταν τελειωσα πήρα τηλέφωνο περιχαρής την λογίστρια. Καθάρισα, της λέω! Καλός πολίτης, μου απαντά!

Update: Τελικά μόνο εγώ και ο Asterix βγήκαμε αλώβητοι!!! (Thanx Sry!)


19 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοήθειά σου σύντροφε και εις άλλα με υγεία.


    (βλέπεις τώρα τι κάνουμε εμείς καθημερινά για να βγάλουμε το ψωμάκι μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. RPG????????????????
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!
    Πως δεν το'χα σκεφτεί αυτό;;;;; Κορυφαίο!!!!!
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!

    Άξιος! ΆΞΙΟΣ!!!!!!
    Βέβαια μην επαναπαύεσαι και το έχεις σαν δεδομένο και για τυχόν μελλοντικές... πίστες!!! :):):):)
    Μην ξεχνάς ότι οι εφορίες είναι boss και σου τρώνε περισσότερη ενέργεια απ'όση τους τρως εσύ!!! :):):):)
    Αναφορικά με το "ενημερωτικό δελτίο", προφανώς οι εφοριακοί της περιοχής σου είναι πιο ανοργάνωτοι από τους ημέτερους. Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο φυλλάδιο το βρίσκεις προφανώς μόνο σε Αττική και Κυκλάδες, δεν είναι δηλαδή απλώς τυπωμένο από τους εν λόγω αλλά απευθύνεται και στους εν λόγω. Κι εδώ που τα λέμε ρε αδελφέ, γιατί να το λάβετε εσείς; Στην Αθήνα έγιναν οι ΟΑ, με φόρους μόνο των Αθηναίων. Δεν το κατάλαβα δηλαδή... :):):):)

    Πάντως εξεπλάγην από την περιγραφή σου ότι δούλευαν όλοι. Εγώ ρε γαμώτο γιατί δεν μπορώ να πετύχω ΠΟΤΕ ένα τέτοιο σουρεαλιστικό βίωμα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειπαμε, τα τρολ τελος εδω μέσα

    @xasodikis
    Ρε ειχε πολύ γέλιο η δουλειά! Αλλα αν ειχε αλλα 5 ατομα που ήθελαν εξυπηρέτηση δεν θα τελείωνα ούτε του αγίου μπιιιιπ!


    @hades
    Ειλικρινά ήταν η μοναδική φορά που το ακαφχαριστήθηκα!


    Η εφορία ειναι η γουρούνα της πίστας, για όσους έπαιζαν παλιά arcade !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κάπως έτσι είχα νοιώσει κι εγώ όταν πήδηξα ολόκληρη τράπεζα... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η περιγραφή του RPG ήταν φοβερή και ακριβής!Για πιο RPG μιλούσες άραγες?

    (κλαίω από τα γέλιαααα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααααα, και μην το ξεχάσω: άκου έναν τρόπο που επίσης πιάνει, όχι τόσο ως προς το αποτέλεσμα βέβαια, αλλά σίγουρα ως προς το να κάνεις τσατάλια τα νεύρα του άλλου ως πράξη αντεκδίκησης: "Έχετε απόλυτο δίκιο, ΑΛΛΑ...."

    Παράδειγμα:
    -Να πάτε να κάνετε το τάδε, κύριε. Σας είπα, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος.
    -Έχετε απόλυτο δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί. Επειδή σας βλέπω μάστορα στην εξεύρεση λύσεων, μπορείτε να πάτε να το κάνετε εσείς για'μένα;
    -(καπνοί) Τι λέτε τώρα; Δεν μπορώ να λείψω από την εργασία μου για κάτι τέτοιο (η 1στάνταρ απάντηση υπ'αριθμόν 6)
    -Κι εγώ σου (απότομος ενικός) φαίνομαι για άνεργος; Ή μήπως δεν έχασα τη δουλειά μου σήμερα για να πληροφορθώ μετά από 3 ώρες ότι πρέπει να έρθω και αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι αλήθεια ότι το η θετική αντιμετώπιση των - κουλών - υποδείξεων είναι η καλύτερη λύση και από άποψη αποτελέσματος και από άποψη ψυχολογίας - δική μας. Όσο όμως αντέχεις να το κάνεις αυτό, γιατί μερικές φορές είναι τόσο κουλές που μόνο με λοβοτομή αντέχονται.

    Μια άλλη λύση (η οποία εφαρμόζεται μόνο από female roles) - και την οποία ακολουθώ πιστά, αλλά παρακαλώ να μείνει μεταξύ μας - είναι το φοράω ένα αρκούντως στενό και κοντό φόρεμα/φούστα (σημ. όσο καλλίπυγος κι αν είναι η γυνή, το παντελόνι ΔΕΝ πιάνει) και ένα ιλλιγγιώδες ντεκολτέ και κατευθύνομαι στο γκισέ που ο υπάλληλος είναι άντρας. Μειονέκτημα, αν δεν υπάρχει γκισέ με άντρα, την έκατσες (η υπάλληλος είναι τέρας και αυξάνει +10 τη δύναμη της όταν έρχεται αντιμέτωπη με ευπαρουσίαστη δεσποινίδα/κυρία)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @hades
    Εγω δεν απαυρωσα κανενα. Εκανα τη δουλεια μου και ηταν ολη εξυπηρετικοι, και μαλιστα σε περιεργο βαθμο. Πρεπει τελικά να έπαιζε ρόλο και το δασκάλεμα μιας και ήταν η πρώτη φορά που ήξερα τι θα κανω, σε ποιους θα παω και με ποια σειρα

    @oblivion
    Στο μυαλό μου ήταν συνέχεια τα Baldurs Gate και Icewind Dale! Mονο κανα μαγικό φίλτρο με φραπέ δεν βρήκα ρε γαμώτο (αλλά είχα στο inventory του παρκαρισμενου απ έξω αυτοκινήτου!)

    @hades
    Δεν μου πάνε εμένα αυτά. Επειδη εχω ωραία φάτσα μπορώ και το παίζω απογοητευμένο παιδάκι ενώ περιμένω όρθιος μεσα στα πόδια τους. Πάντα κάποια σαραντάρα θείτσα θα με ρωτήσει τι έχω και θα πω δείχνοντας: "αυτος δεν μου κάνει το τάδε!"
    Συνήθως με παίρνουν παραμάσχαλα και καθαρίζω τάχιστα με πολλές ευχαριστίες

    @eskarina
    Αμα ειναι να χρησιμοποιούμε σουπερ premioum items ξέρω και γώ! Πάντως εκεί οι περισσότερες ήταν γυναίκες, οποτε χρησιμοποιησα την διακριτική γοητεία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @hades
    Αντί για "απαυρωσα " βάλε "απαύτωσα" για να βγάζει νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν είχα πάει πρόσφατα στην πρώην ΔΟΥ μου για μεταφορά έδρας, έπρεπε να περάσω από κάθε τμήμα ξεχωριστά για να μαζέψω τζίφρες ότι είμαι φορολογικά οκ σε κάθε κομμάτι (ΚΒΣ, ΦΠΑ, εισόδημα, κλπ). Σαν το στρατό, όταν απολύεσαι ένα πράγμα.

    Όταν ρώτησα τους τύπους στο μητρώο, γιατί δεν ελέγχουν απλά στο σύστημα τα στοιχεία μου για κάθε τμήμα και να μου γλυτώσουν το μισάωρο πάνω-κάτω, είπαν απλά ότι μόνο το κάθε τμήμα έχει πρόσβαση στα σχετικά στοιχεία. Πάρε και κατάλαβε τώρα σκεπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ellinaki
    Τα ίδια και χειρότερα έπαθα και εγώ, αλλά κατάλαβα πως ειναι σύστημα. Μόνο που εγώ πέρασα από κάθε τμήμα 2 φορές!

    Αυτο με την προσβαση καθε τμηματος στα δικά του το είδα και με παραξένεψε και μένα, γι αυτο και αναρωτηθηκα αν μπορει να υπαρξει κάποιος super user που να κανει την δουλειά στην Β.Δ. όταν ξεμπερδεψεις με την χαρτουρα.

    Η εικασια μου ειναι πως επειδη μιλαμε για πολυ ευαισθητα προσωπικα δεδομένα, αυτη η πυραμιδωτη ταλαιπωρία δίνει ασφαλιστικές δικλείδες που προστατεύουν απο κακοβουλους υπαλληλους. Αλλα και παλι δεν ξέρω γι αυτο και αρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω, ρε φίλε, αλλά μάλλον η ιστορία σου μοιάζει με την ιστορία κάθε Έλληνα πολίτη (ακόμα και δημοσίων υπαλλήλων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Zaphod

    Ας μην έχει πρόσβαση ο super user σε όλα τα δεδομένα. Αλλά για τέτοιου είδους διαδικασίες, δηλαδή ότι είσαι φορολογικά ΟΚ από κάθε τμήμα, πιστεύω πως το σύστημα μπορεί να βγάλει μία βεβαίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Zaphod,

    η κατάσταση έχει καταγραφεί με ακρίβεια και ευστοχία σε έναν από τους 12 άθλους των Αστερίξ και Οβελίξ .


    Και σίγουρα τον πιο δύσκολο!

    Κάθε φορά που φεύγουμε από μια τέτοια υπηρεσία έχοντας ξεμπερδέψει μπορούμε (και δικαίως) να αισθανόμαστε ήρωες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιά άλλη, καλή τεχνική, είναι να πηγαίνεις στις ΔΟΥ του κέντρου , μέρες που έχει πορεία το ΠΑΜΕ, και ακόμα καλύτερα , και τα μέσα συγκοινωνίας.
    Θα βρεις ελάχιστους “ανταγωνιστές”, ενώ οι υπάλληλοι που θα βαριούνται ασύστολα, χαίρονται να σε εξυπηρετούν.......
    ΥΓ. Και γω με το χαμόγελο και την ευγένεια καθαρίζω τις περισσότερες φορές.......εντάξει παίζει και η γοητεία, το ομολογώ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Δειμος
    Σαφέστατα, ασε που σε σχέση με τους περισσότερους ήμουν εξαιρετικά αποδοτικός και τυχερός (κατι που τελικά δεν συνεχίστικε στα ταμεία όπου τον ήπιαμαν αλλά αυτό ειναι άλλη ιστορία)

    @ελληνάκι
    Δεν ξεύρω τιποτις περί του ζητήματος και κανένας λογιστής δεν φντ να μας κατατοπίζει. Νομίζω πως λογικά έχεις δίκιο, αλλά ξέρω γω.....

    @sry
    Xαχαχαχαχα!!!

    Σωστός!!

    Εγώ πάντως ένιωσα σαν να ανέβασα 10 level μονομιάς!


    @glam
    Ε αυτο δεν το έχω δοκιμάσει (με διαδηλώσεις ταυτοχρονα κτλ)! Υπερπαραγωγή δικέ μου!!!!


    Τι να κάνουμε που είμεθα γοητευτικότατοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όπως έχω πει πολλάκις, το ισχυρότερο spell, ever, είναι το charm person!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος28/4/14 21:46

    Σίγουρα η δουλειά γενικώς ΔΕΝ είναι ντροπή, παρόλα αυτά βεβαίως ιδού οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν δυστυχώς "δουλειές", οι οποίες ΔΕΝ είναι δουλειές και τούτο ως προς το λειτουργικό τους 'γίγνεσθαι'..., δηλαδή τον εργασιακό τους χαρακτήρα... "Λαμπρόν" παράδειγμα τα... ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ έντυπα τα οποία διοικητικώς απαρτίζονται από άτομα της 'αναξιοπρεπείας' και της 'διαφθοράς', τα οποία εν γνώσει τους 'εκμεταλλεύονται' και σε βαθμό 'κακομεταχειρήσεως' μάλιστα τον "εργαζόμενο" που στην εν λόγω περίπτωση ΔΕΝ είναι εργαζόμενος, είναι αντικειμενικά 'ζητιάνος'... και γι'αυτό το λόγο λοιπόν θεωρείται σούπερ ντροπή κάποιο τίμιο και αξιοπρεπές άτομο να συνεργάζεται με τέτοια κατά κανόνα τελείως αναξιοπρεπή και διεφθαρμένα στοιχεία, όπως προανέφερα και έτσι λοιπόν, την πιο σωστή πράξη που θα μπορούσε να τους κάνει είναι να τους κάνει 'ρόμπα' στη δικαιοσύνη και συνάμα να τους καταστρέψει ολοσκερώς τα ύποπτα στέκια τους(εταιρίες κερδοσκοπικού χαρακτήρος, όπως τα διαφημιστικά φυλλάδια), οι οποίες πράττουν και γενικότερα ενεργούν 'δολιοτρόπως' εις βάρος των "εργαζομένων" αυτών, οι περισσότερες μάλιστα εκ των οποίων - αν όχι όλες - λειτουργούν και άνευ 'νομίμου' αδείας... Οπωσδήποτε και τελείως αυτονόητα όλες οι δουλειές ΔΕΝ είναι ίδιες, γι'αυτό λοιπόν ΜΑΚΡΙΑ από 'κερδοσκοπικού' χαρακτήρος εταιρίες με κίνητρο την εργασιακή απασχόληση_.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir