Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012

και έλαβον... (πρώτες σκέψεις)

(αποτελέσματα εκλογών)

Ελαβον:

  • Στυγνοι διαχειριστές δημοσίου χρήματος και διευκόλυνσης ημετέρων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ): 32%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 16,7 %
  • Καμμένος: 10,6%
  • ΚΚΕ: 8,47 %
  • Τσιριμπιμ τσιριμπομ (Χρυση Αυγη) : 7%
  • ΔημΑρ: 6,1%
Ρέστοι:
  • Φιλελευθερα γκρουπουσκουλα/ομιλοι στελεχων: 6,5%
  • Οικολόγοι Πράσινοι 2,9%
  • ΛΑΟΣ: 2,9% (πάντα τέτοια!!!!)
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,19%
Οι υπόλοιποι κάτω από 1% έκαστος. Αν το εκλογικό όριο ήταν στο (πιο φυσιολογικό) όριο του 1% θα είχαμε 13 κόμματα στην βουλή και μια πιο αναλογική εκπροσώπηση του λαού στο κοινοβούλιο. Να είναι καλά οι διαδοχικοί εκλογικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γι αυτό.


Αλλιώς:
  • Δεξιά: 39,35 % (Ιστορικό limit down)
  • Αριστερά: 32,52 % (Ιστορικό limit up)
  • Λουμπεν πασοκοφρονες: 13,19%
  • Φιλελευθερες γκουπες: 6,5%
  • Οικολόγοι: 2,9%
Στην Δεξιά βάζω (προφανώς) και την Χ.Α μέσα άσχετα αν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της είναι απολιτίκ χαζόπαιδα που το παίζουν επανάσταση ή τρομοκρατημένες γριές. Αιτία γι αυτό είναι το σχετικό ποστ του αθεόφοβου το οποίο έθεσε τα πράγματα σε μια πιο πραγματιστική βάση. Ακροδεξιό παρακράτος/συμμορίες/χίτες είχαμε πάντα στην Ελλάδα. Το ίδιο το κράτος τους έτρεφε τακτικά. Μετά τον εμφύλιο κυνηγηθήκαν οι αριστεροί και όχι οι συνεργάτες των γερμανών, μετά την χούντα αποχουντοποίηση δεν είχαμε ποτέ. Αυτοι όλοι έβρισκαν καταφύγιο στο ΠΑΣΟΚ (οι πιο mainstream) ή στην ΝΔ (οι πιο hardcore) και όταν ένιωθαν δυνατοί (ή τους έδιωχναν, όπως πχ έκανε και ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής) έφτιαχναν δικές τους γκρούπες, και όταν αυτές έπεφταν επεστρεφαν στο μεγάλο μαντρί. Η είσοδος της ΧΑ στη Βουλή ειναι "κακό" μόνο σαν προσωπικό γούστο και σαν παροχή βουλευτικής ασυλίας και μισθού σε 21 δυνάμει (και όχι μόνο) ποινικούς εγκληματίες. Παραπέρα είναι άνευ σημασίας και μόλις (αναγκαστικά πλέον) αρχίσουν να μιλάνε σε δημόσιο βήμα θα ξεφουσκώσουν γρήγορα. Η παραμύθα του "αποκλεισμού από τα μέσα της αντισυστημικής δύναμης" (γιατί ήξεραν πως με τέτοια μούτρα/γουστα/ιδεες η δημοσιοτητα θα τους έκανε κακό) έκανε τα μέλη της να ...κρύβονται απο την δημοσιότητα σε μια δημοκρατία παρόλο που (τελικά!) τα κανάλια τους καλουσαν να εκτεθούν στο δημόσιο βήμα.


Ας τα δούμε αναλυτικά:
(bonus: τί είδε ο αντιπρόσωπος σε καμια 15αριά εκλογικά τμήματα από τα οποία πέρασε μια βόλτα)

ΠΑΣΟΚ: Τομπούλο! case study για την "πιο αυτοκαταστροφική προεκλογική εκστρατεία". Τι να πρωτο θυμηθεί κανεις (περα από τις άθλιες πρακτικές της πασοκικής ανάλγητης διακυβέρνησης);
  • Παγκοσμια πατέντα ο 1ος υποψήφιος στο Επικρατείας να παίζει το ρόλο γλάστρας και να μην εμφανίζεται πουθενά.
  • Παγκόσμια πατέντα ο ορισμός της Φωφίτσας σαν chief προεκλογικού αγώνα. Δεν βάζανε τη Μενεγάκη καλύτερα; Ο εγωισμός του Μπένι δείχνει να μην ανέχεται κοντά του ευφυή και ικανά άτομα.
  • Ο μαλακισμός του ψευδεπίγραφου εντυπωσιασμού (δεν γεμίζουμε γήπεδο, αλλά με κατάλληλη σκηνοθεσία και νοικιασμένο κόσμο θα κάνουμε να φαίνεται πως γεμίσαμε το... Σύνταγμα) έδωσε ρέστα.
  • Το είπα και προηγουμένως. Ο Βαγγέλης απωθεί. Οχι γιατι "δεν επικοινωνείται καλώς" αλλά γιατί είναι απωθητικός. Αν είχαμε ακόμα 1 εβδομάδα προεκλογικής περιόδου θα έβγαινε με μονοψήφιο νούμερο. Τα στοιχήματα για το πότε θα του την πέσουν έχουν αρχίσει, αλλά ας μην γελιόμαστε. Ελάχιστα στελέχη του κόμματος είναι καθαρά. Καλύτερα να πεθάνουν (ως κόμμα) τώρα διότι ο κατήφορος προμηνύεται μακρύς (ωπ! αστερίσκο εδώ! Θεωρώ πως όλοι οι απέχοντες είναι πασόκοι, οπότε ποτέ δεν ξέρεις!) 
  • Παρόλο που τα τοπικά στελέχη του είχαν κρυφτεί από το δημόσιο βήμα, εργάζονταν στα μουλωχτά. Οι εικόνες τρομοκράτησης γριων (αν βγει ο Σύριζα θα ...σας κλέψει τις συντάξεις. Δεν είναι αστείο, το είδα με τα μάτια μου) δεν έλειψαν
Στα πλην πως ο Βαγγέλας δεν δείχνει να έχει πάρει χαμπάρι ακόμα τι έγινε.

ΝΔ: Να 'ναι καλά ο Καμμένος (!) που έκαψε την μεσσηνιακή χλαπάτσα. Πάντα τέτοια! Άλλο case study για την "πιο αυτοκαταστροφική προεκλογική εκστρατεία". Κομπλεξισμός, χαζομάρες και χαζομαγκιά απο τον "δεν κυβερνάω, μόνο 5 υπουργούς και ψήφο εμπιστοσύνης έδωσα" Αντώνη ο οποίος έχει βαλθεί να διαλύσει τη ΝΔ. Αν δεν ήταν ο εκλογικός νόμος θα είχε ήδη διαλυθεί. Τώρα που βγαίνουν αρκετοι βολευτές μπορεί να του τη χαρίσουν. Αν η χαζομάρα συνεχιστεί και ο Αντώνης δεν καταφέρει να φτιάξει κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές ο Καμμένος θα τον φάει ζωντανό
Αν ο Αντώνης ήταν εξ'αρχης "υπευθυνος" και μνημονιακος θα είχε τώρα αυτοδυναμία.
Αν ο Αντώνης ήταν συνέχεια αντιμνημονιακός και έριχνε τον ΓΑΠ όταν μπορούσε, θα είχε τώρα αυτοδυναμία.
Αν έστω ο Αντώνης κατάφερνε να εξηγήσει ικανοποιητικά την στάση του με λογικά συνεπή τρόπο, θα είχε τώρα ένα 30%. Ε τι να του κάνω εγώ;
(bonus τα μούτρα-κρεας του Αντώνη στην πρώτη του δήλωση)
Ομολογώ πως στις προβλέψεις μου του είχα δώσει κάτι παραπάνω, (το υπολογιζα γύρω στο 25%-27%) διότι θεώρησα πως
α) οι γριές θα το καλοσκεφτούν μπροστά στην κάλπη.
β) Απέκλεισα το ενδεχόμενο να πέσει ο δικομματισμός κάτω από το 42%. Την πάτησα και καλά  να πάθω.
 Βλέποντας εκ των υστέρων πολλά από τα πρόσωπα που στηρίζει (πχ ο γιατρός (βγηκε;) με τους...τυφλοι στην Ζάκυνθο) και το ύφος του Αντώνη-ανθρωποδιώκτη κατάλαβα πως και εμένα μου έλειπε η ...γείωση στην κοινωνία (βλ παρακάτω), οπότε και την πάτησα.


Εδώ μια σημείωση. Ελέχθη (από κάποιον συριζαίο νμζ) πως για σχεδόν 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν τη χώρα. Χωρίς πόλεμο, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εσωτερική κρίση, με πακέτα να τρέχουν προς τα μέσα, χωρίς εξωτερικό (ουσιαστικό όχι φαντασιακό) κίνδυνο, κατάφεραν να φτιάξουν ένα κράτος που δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα και μια διοίκηση φαυλοκρατίας. Ε, και πολλά πηραν!

Επίσης φάνηκε πως η λογική της ΤΙΝΑΣ δεν πουλάει πια. Ειτε έχουν δίκιο είτε όχι, το φαντασιακό των Ελλήνων δεν παραμυθιάστηκε αυτή τη φορά. Συν το γεγονός πως πλέον είναι εμφανές πως οι ΝΔΣΟΚοι νοιάζονται μόνο για την κουτάλα και όχι για το λαο, τη χώρα, τη ζωή το σύμπαν και τα πάντα. Όσο πιο πολλές φορές χρησιμοποιούν οι ΣαμαροΒενιζελικοι Γαποειδείς τη λέξη "πατρίδα", τόσο τα παίρνει στο κρανίο ο κόσμος. Ρε μαλάκες αν είναι να εξοντώσετε τους πολίτες για να "σώσετε τη χώρα", τί ακριβώς καταφέρατε;

ΣΥΡΙΖΑ:  Ο αναμφισβήτητος νικητής των εκλογών. Μετά από μια πανέξυπνη προεκλογική εκστρατεία, πήρε τα ρέστα από το τραπέζι και άφησε τους άλλους να ψάχνονται. Στα πλην πως (ως γνωρίζουμε όλοι) οι ψηφοι που πήρε δεν είναι "αριστεροι" αλλα.... αχταρμάς. Αλλά στο διάολο πια με τα...αριστερομετρα. Το έλεγα προχτές σε μια παρέα. Τον Ιούνιο έχουμε μια σοβαρή ερώτηση (περικοπές, νεα μετρα, δοσεις δανείου προς και απο εδώ) και χρειάζεται άμεσα μιαν απάντηση. Η απάντηση που έδωσε ο Τσίπρας (στην ουσία κάτι σαν: "θα κάνω ότι ειναι δυνατόν, οχι ουτοπία δηλ, για τον κόσμο μέσα στα πλαίσια αριστερής πολιτικής και δεν θα τα παρατήσω ποτέ". Ειδικά όταν είπε (στην συνέντευξη τύπου νμζ) πως δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε, νομίζω πως εκει κερδισε πολλούς πόντους. Αν άρχιζε το πασοκικού τύπου τάξιμο θα πήγαινε άπατος) έπεισε πολλούς και δικαίως. Από τη στιγμή που ξεφούσκωσε ο Κουβέλης (μα να τα βρίσκει ...θεωρητικά...μόνο με...τους Οικολόγους ενώ έχει το μισό "παλαιο ΠΑΣΟΚ" μέσα;) ήταν αναμενόμενο να περάσει η "αντισταση τώρα" του Συριζα. Μολις οι ....γριες δουν πως δεν θα διαλυθεί ο πλανήτης μετά την ψήφο τους στο Σύριζα και το πάρουν απόφαση, είναι αναμενόμενο ο Συριζας να είναι φαβορί για ενδεχόμενες επαναληπτικες εκλογές. Και οι ΝΔΣΟΚοι το ξέρουν, οποτε αναμένεται λυσσαλέος πολεμος λάσπης από όλους - και απο το ΚΚΕ εννοείται. Μονο που στην παρούσα φάση η λάσπη δείχνει να τον ευνοεί. Αν τωρα (αν λέω αν) καταφέρει σε τουτες ή τις επόμενες εκλογές να βγάλει κυβέρνηση υπάρχει ο υπαρκτός κίνδυνος να καταρρεύσει αν μαλακιστεί έστω και λίγο. Αυτό δεν είναι κακό όμως. Δεν τον παντρευτήκαμε τον Σύριζα. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση - καμικάζι εδώ και 10 (τουλάχιστον) χρόνια. Ας κάνουν 5-10 σωστά πράγματα και ας φάνε μαύρο μετά, who cares.
Στα συν η ομαδική δράση των υποψηφίων, οι "λαϊκές" συνελεύσεις και αναγορεύσεις πολλών υποψηφίων από την τοπική "αριστερή" (και οχι πασοκικη) βάση και η άγνοια κινδύνου και η ελπίδα που έδωσαν σε πολλους. Στα πλην πως και οι ίδιοι πιαστηκαν απροετοίμαστοι (μιλάμε τραβάγανε τα βυζιά τους) με το ποσοστό που πήραν, ακόμα και στην επαρχία οπου κινήθηκαν (πολλές φορές) ελάχιστα μιας και μια ζωή στο 2%-3% ήταν. Θεωρώ πως σε επαναληπτικές εκλογές θα έχουν μεγάλη άνοδο (σε αριθμούς σίγουρα, σε ποσοστό δεν ξέρω)


ΚΚΕ: Τους καταλαβαίνω. Σου λένε δεν θέλουμε ψήφους αχταρμά, αλλα συνειδητοποιημένους. Αν είναι όμως να...πεθάνουμε της πείνας μέχρι να ....συνειδητοποιηθούμε σύμφωνα με τα αλάνθαστα κ-κ-κριτήρια, να σας βράσω κύριοι. Επαναλαμβάνω. Τον Ιούνιο έχουμε μια σοβαρή ερώτηση και η...απάντηση σας είναι..."ας την απαντήσουν οι άλλοι, εκτος και αν μας δώσετε 151 έδρες". Σαν προεκλογική εκστρατεία (όπου το κριτήριο δεν ειναι η ....καθαρότητα αλλά τα κουκιά) βαθμολογείται κάτω από τη βάση, μην πω και τπτ πιο χοντρό. Σαν αντίποδα στην ...καθαρότητα έχω να πω μόνο αυτό
Για το ΚΚΕ, θα μεταφέρω μόνο κάτι που μου εκμυστηρεύτηκε ένας παλιός, καλός μου φίλος που για πρώτη φορά δεν το ψήφισε: “Ψήφιζα ανελλιπώς το ΚΚΕ για να υπάρχει ένα εργατικό κόμμα σε μια ώρα ανάγκης. Η ώρα ανάγκης ήρθε και το ΚΚΕ δεν ήταν εκεί
Στην ουσία αυτό για το οποίο κατηγορούμε συνήθως τα "μεγάλα" κόμματα, η μή γείωση δηλ στην κοινωνία, η αποκοπή τους από τα λαϊκά στρώματα και το "θέλω" τους, δείχνει να έπιασε το ΚΚΕ. Αντε να κανουν κανα νέο συνέδριο να βγάλουν καμια νέα γραμμή γιατί αλλιώς δεν βλέπω να σούρνει το μαγαζί.


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Επισης μεγάλος νικητής. Χωρίς στελέχη, χωρίς πρόγραμμα, με παρωχημένη διαλεκτική κατάφερε να ξεβρακώσει την μεσσηνιακή λέρα, να της φάει την αυτοδυναμία, να φάει τον Καρατζαφέρη και να ανακόψει ελαφρώς την Χρυσή Αυγή. Ειναι τόσο φλου που (θεωρητικά) μελλοντικά μπορεί να φάει την ΝΔ. ή να επιστρέψει ή .........(συμπληρώστε)

Χρυσή Αυγή: Τα έγραψα και πιο πάνω. Ασημαντοι. Θα κάνουν τον ντόρο τους, θα γελάσουμε λιγάκι, θα δείρουν μερικούς παραπάνω και τελείωσε. Στην επαρχία οι ψηφοφόροι τους είναι:
α) χιτες ηλικίας 50+. Γνωρίζω 1-2. Οποιος δεν καταλαβαίνει τι εννοώ, δεν πειράζει
β) Πιτσιρίκια ημιgay που φαντασιώνονται ιδρωμένα μπράτσα και this is sparta και τέτοια. Είδα 1-2 τέτοιους και κόντεψα να πεθάνω απο τα γέλια. Ατομα που αν τους κανουν "μπου" τινάζονται στο ταβάνι δειχνουν να ερεθίζονται σεξουαλικά με τους γκαβλεες με τα ξυρισμένα κεφάλια και τον κενό εγκέφαλο.
γ) Γριες (!) . Πολλές γριές. Τσεκαρισμένο
δ) Τρελοί
ε) Πιτσιρίκια γενικώς που το παίζουν αντίδραση. Μικρά χαζοχαρούμενα ηλικίας έως 18-20 το πολύ που δεν έχουν πάει ποτέ πιο πέρα από το χωριό τους.

Τους διαφήμιζαν τα ΜΜΕ χρόνια τώρα στον Αγιο Παντελεήμονα και αλλού, τους καλόμαθε το ΠΑΣΟΚ, τους έδωσε υλικό και λόγο η στάση των ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ακόμα και οι (εξωκοινοβουλευτικοί) αριστεροί με τη γιούχα τους διαφήμισαν και έπαιξαν το παιχνίδι τους. (Δεν μπορείς να κερδίσεις το βλάκα στο παιχνίδι του. Ας τον να γελοιοποιηθεί μόνος του)



Δημοκρατική Αριστερά. Το προφίλ το "υπεύθυνου ΠΑΣΟΚ" τελικά έπιασε σε λιγότερους απ' ότι περίμεναν. Οι συριζαίοι λογικά νιώθουν δικαιωμένοι, ακόμα και οι πασοκοι ψηφοφόροι τους πήραν χαμπάρι και προτίμησαν να πάνε για μπάνιο αντί να στηρίξουν το ντεμεκ ΠΑΣΟΚ.


ΛΑΟΣ: Δείχνει το δρόμο στην ΧΑ. Σκουπιδοντενεκες της Ιστορίας και ξεφούσκωμα. Αντε και πολύ μας τα έπρηξε η ΕΛ παπαρολογία και η κατά Παπαχελά "υπεύθυνη δύναμη"


Οικολόγοι Πράσινοι: Κρίμα, αλλά ήταν αναμενόμενο, όχι γιατί έκαναν κάτι λάθος, αλλά γιατί δεν πέρασαν ένα πιο δυνατό και τσαμπουκαλεμένο στίγμα.


Φιλελεύθερες γκρούπες: Καλα να παθετε. Αμα πια με τον κατακερματισμό της ελληνικής δεξιάς!! Ενοτητα....σύντροφοι! (εμ μας είχατε σπασει τα παπαρια με τον....αριστερο κατακερματισμο. Παρτε τα τώρα και με τις υγείες σας). 3 κομματα με ιδιο προγραμμα και ιδέες τσακώθηκαν για τα οφίτσια και δεν μόνοιασαν παρά την ....αγωνία μας για την ενότητα του ελληνικού φιλελευθερισμού :)
Νικητής βγήκε ο Καμμένος! Αν έχουν ένα δράμι εγκεφάλου θα ενωθούν υπο τον Τζήμερο, θα κανουν τον Μανο "επιτιμο" και την Ντόρα spokeperson και στην επόμενη θα πάρουν ένα 4%-7%. Προς το παρόν παίρνουν τα τρία μας και αυτοί και τα προγράμματα-εκθέσεις ιδεών τους.


Ανταρσύα: Αν είχαν λίγο μυαλό παραπάνω θα είχαν είτε μπει στο Σύριζα είτε συνασπιστεί με τους άλλους μικρούς (τύπου ΜΛ κετς) για να περάσουν τουλάχιστον το 3%. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές οι αριστογενείς ψηφοφόροι θεωρώ ότι τους φοβήθηκαν, όχι τόσο για τις ιδέες τους, αλλά για το ρίσκο της "χαμένης ψήφου"


Στο δια ταύτα: προβλέπω ενα ψιλοχαμούλη. Αν ο Αντώνης κανει το λάθος και το παίξει εκ νέου τσαμπουκάς θα γελάσουμε με τα χάλια του στις επόμενες. Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει αλλά τις γριές έχουμε μάθει να τις φοβόμαστε, οποτε ερωτηματικό.

Συγκυβέρνηση:
α) Ειναι προφανες πως ο Τσιπρας θα επιχειρήσει να "φαει" ψηφο μεμονομένων βουλευτών απ' όπου μπορει. ΠΑΣΟΚ, Καμμένους, ΝΔ, ΚΚΕ και Δημαρ. Και θα το κάνει με τσαμπουκά χωρίς να αλλάξει πολλά από το προτεινόμενο προγραμμά του. Αν πετυχει, οκ, αν αποτύχει προσπάθησε και δεν χρεώνεται το λάθος. Ειναι πλεον 2ο κόμμα. Δεν γίνεται ουρά του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να γίνει ουρά του. Στα συν πως οσο "δεν διαλύεται η χώρα" με το Συριζα ψηλά, οι γριές θα τον φοβούνται λιγότερο
β) Το ίδιο (προς ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Καμμένο) θα επιχειρήσει και ο Αντωνης. Λυσσαλέα αν έχει μυαλό και με γενναίες παραχωρήσεις. Αλλιώς θα φάει φούμο ή θα τον φανε απο μέσα
γ) ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια με πιο πανω. Ειναι προφανές πως με το "ολον ΠΑΣΟΚ" ο Συριζα δειχνει να μην μοιράζεται ούτε πυρετό, ενώ ο κυρ Φώτης όλος ή εν μέρει (διασπασεις δηλ) ενδεχεται να ψαρώσει. Ο κίνδυνος διαλυσης του ΠΑΣΟΚ ειναι απολυτα υπαρκτος, κατι που από μόνο του είναι το καλύτερο νέο γι αυτές τις εκλογές. Στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας και γρήγορα!!!

10 σχόλια:

  1. Τι όλοι οι απέχοντες πασόκοι ρε ισοπεδωτή? υπάρχει και κόσμος που έχει ξενιτέυτεί και δεν έριξε ποτέ πασοκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μλκ, πολύς κόσμος εξωτερικο...

    Αλλά τη ΧΑ το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις, είναι να την υποτιμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Αλλά στο διάολο πια με τα...αριστερομετρα. Το έλεγα προχτές σε μια παρέα. Τον Ιούνιο έχουμε μια σοβαρή ερώτηση (περικοπές, νεα μετρα, δοσεις δανείου προς και απο εδώ) και χρειάζεται άμεσα μιαν απάντηση."

    Σωστό. Πάμε παρακάτω, οι εκλογές τέλειωσαν. Ήταν αναγκαία δημοκρατική διαδικασία ως ένα μεταβατικό στάδιο και
    ..έδωσε τις παρακάτω δέουσες απαντήσεις

    α) Να ξεκουμπιστούν οι ΝΔΣΟΚ.
    β) Αυτά τα μέτρα δεν περνάνε, είναι ληστρικά και μας δουλεύτε ψιλό γαζί.
    γ) Θέλαμε την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ( καλώς ή κακώς, άλλο θέμα )
    Δεν θέλαμε ούτε Δημοσιονομική Πειθαρχία, ούτε ΔΝΤ.ούτε επιτροπείες,
    Από πότε αποφάσισε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για ΔΝΤκαι μέτρα πάνω από το ευρωπαϊκό σύνταγμα;; Οι Μερκοζί, το αποφάσισαν

    Η αλλάζουν αυτοί ή δεν πάει άλλο. Τέλος εδώ.

    Εμείς;
    Διατηρούμε ψυχραιμία και διεκδικούμε:

    Την υπεράσπιση μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας για ένα δίκαιο κράτος και όχι ένα κράτος που το είχαν για να το χρησιμοποιούν για τα δικά τους παιχνίδια.

    Οι ΝΔΣΟΚ, τόχαν στο τσεπάκι τους. Τέλος σ'αυτό.

    Δεν έκαναν καμμία διαπραγμάτευση για τα δάνεια. Δεν μπορούσαν, δεν ήθελαν, δεν ήταν ικανοί; Τους κρατούσαν στο "χέρι"; Δεν με νοιάζει.

    Τα υποβρύχια γέρνουν, πάντως.Τα δις τα παίρνουν από εμάς δεν μας δίνουν τίποτα.
    Ας αφήσουν τα ψέμματα.

    Θέλουν υπογραφές;
    Αυτοί που υπέγραψαν έπιασαν πάτο στις εκλογές. όσοι και να υπογράψουν, αυτά τα μέτρα δεν προχωράνε με τίποτα. Η κοινωνία τάφτυσε και άρχισε να κλωτσάει άσχημα.

    Μένουμε μουλαρωμένοι ΑΡΙΣΤΕΡΑ και δεν παντρευτήκαμε κανένα κόμμα
    Η αριστερά δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Είναι στάση ζωής

    Εμείς θα κρίνουμε την στάση των κομμάτων και όχι τα κόμματα εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο Αντώνης κανει το λάθος και το παίξει εκ νέου τσαμπουκάς θα γελάσουμε με τα χάλια του στις επόμενες.

    Δε ζητουσες το ΛΟΤΤΟ καλυτερα;

    Ο Antoine ειπε οτι επεστρεψε την προταση του Πρρρρροεδρου Δημοκρατιας. Αντε να δουμε τι θα κανει και η...αντιπολιτευση (νομιζω ουτε οι ιδιοι δε θα το πιστευουν οτι ειναι δευτερο κομμα)!

    Το αρθρο σου σκιζει και παει.

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια και δεν έχω καλές σχέσεις με το facebook για να σου κάνω like εκεί, ας πούμε πως το κάνω εδώ.Είναι μία, αν μη τι άλλο, ψύχραιμη εκτίμηση των αποτελεσμάτων που έβαλε σε κάποια τάξη και τις δικές μου σκέψεις κι επίσης μια καλή κριτική-σχολιασμός για όλα, τα πριν και τα τρέχοντα.Εύχομαι και οι "προβλέψεις" σου για τους χρυσαυγήτες να αποδειχτούν σωστές, αν και ίσως ο prophet estarian να έχει δίκιο:Ας μην τους υποτιμούμε.Ομολογώ ότι το ποσοστό τους με απογοήτευσε και με προβλημάτισε ταυτόχρονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/5/12 10:50

    Ελπίζω να γίνουν ξανά εκλογές, ο ΣΥΝ να κατέβει με ΑΝΤΑΡΣYΑ και Οικολόγους και να πάρουν 20%. Ελπίζω επίσης οι άσχετοι/φοβισμένοι που ψήφισαν χρυσά αυγά να καταλάβουν την μαλακia τους και να μην τους ξαναψηφίσουν.

    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έξοχη ανάλυσις, αλλά εγώ κρατάω το εξής;

    Τις γριές.

    Το διακύβευμα των επαναληπτικών εκλογών ή των επόμενων σε λογικό χρονικό διάστημα, είναι οι γριές.

    Προτείνω να τις βάλουμε στην Αμυγδαλέζα, ώστε:

    α) Να μην ψηφίσουν.

    β) Να δουν χαρά στα σκέλια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου κακή η σκέψη σου. Στη χειρότερη περίπτωση, τις κλειδώνουμε σπίτι και ξεμπερδεύουμε.

      Διαγραφή
  8. Ο βαγγέλας είναι στην πραγματικότητα ο τζάμπα δε χατ, πρόσεχε τι λες γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε στείλει στην κρυονική!
    Όλοι οι απέχοντες δεν είναι ΠΑΣΟΚ, εκτός και αν θεωρείς ότι η Ντόρα θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ!!!
    Ο αντώνης θα έπρεπε να ονομάζεται κλαίουσα ιτιά. Ούτως ή άλλωε είναι μόνιμα σαν να κλαίει, τώρα κλαίει και πραγματικά!
    Ο αλέξης καλά θα κάνει να σχηματίσει όπως όπως κυβέρνηση, με όποια στήριξη και με όποια ανοχή. Αν δεν το κάνει θα ξεφουσκώσει όσο γρήγορα φούσκωσε. Το αν θα καταφέρει να κυβερνήσει είναι άλλο καπέλο. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους μάλλον ούτε θα μπορέσει, ούτε θα τον αφήσουν.
    Η αλέκα (και όχι μόνο) καλό θα ήταν να καταλάβει ότι η ιδεολογική καθαρότητα δεν διαφέρει σαν νοοτροπία από την εθνική καθαρότητα.
    Ο καμένος αν δεν κατεβάσει τη μύτη θα πάθει ασφυξία, ψηλά ο αέρας είναι πιο αραιός.
    Ο μιχαλολιάκος απλά ελπίζει να συνεχίσει η κρίση. Τρίβει τα χέρια του!
    Ο κουβέλης έχει την ευκαιρία να δείξει ότι είναι πολιτικός, άμα τη θέλει.
    Ο καρατζαφέρης κλαίει για το φίδι που έτρεφε στον κόρφο του.
    Οι πράσινοι έχουν ακόμα δρόμο (δυστυχώς) γιατί το NIBY είναι ακόμα καθεστώς.
    Οι «φιλελεύθεροι» είναι η ελπίδα του μιχαλολιάκου.
    Οι αντάρτες πάντα είναι αυτόνομοι, οπότε…

    Εκλογές μυρίζουν και δεν συμφέρουν κανέναν - εκτός της αλέκας που την αφήνουν αδιάφορη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικό άρθρο. Άντε στις επαναληπτικές να δούμε τη ΝΔ να διασπάται και τον Εγγονό Δέλτα, μαζί με τους βολευτές και τους "εξ απορρήτων" παρατρεχάμενούς του (Δίκτυο 21/ΜΑΒΗ/Antinews και το κακό συναπάντημα) να εξαναγκάζονται να δουλέψουν για πρώτη φορά στη ζωή τους (για το αν θα δουλέψουν τίμια δεν παίρνω όρκο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir