Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012

“Καληνύχτα” Μαρίλια…

Το παρον μου το έστειλε ο φίλος Θάνος Αγγελόπουλος και μου ζήτησε να το δημοσιεύσω σαν απάντηση στο “Καληνύχτα” Αλέξη… της Μαρίλιας, Απρίλιας πωστηνλένε. Απολαύστε:


Μαρίλια «καληνύχτα»
Η αλήθεια είναι πως σήμερα 10 Μαΐου, μία μέρα μετά από την Ημέρα της Ευρώπης, θα ήθελα να σου πω «καλημέρα». Όμως λυπάμαι, αλλά μπροστά μου βλέπω μόνο τη νύχτα και το σκοτάδι της με αυτά που μας λες.
Είμαι ένας νέος Έλληνας 22 ετών, με όνειρα για τη ζωή μου, που προσπαθώ να βρω το δρόμο μου μένοντας στην πατρίδα μου έχοντας την δυνατότητα να ζω πλουσιοπάροχα στο εξωτερικό. Αποφάσισα να μείνω εδώ και παλέψω στο πλευρό των ανθρώπων που θέλουν οι μη έχοντες να γίνουν οι έχοντες, στο πλευρό των ανθρώπων που ονειρεύονται να ζουν χωρίς δυνάμεις καταστολής κάθε 3 μέτρα, στο πλευρό των ανθρώπων που δεν φοβούνται να τα βάλουν με οικονομικά συμφέροντα, στο πλευρό των ανθρώπων που ονειρεύονται μια κοινωνία χωρίς οικονομικές ,φυλετικές και κάθε είδους ανισότητες.
Λοιπόν, Μαρίλια, η επιλογή μου να μείνω στα όσα «άσχημα» έχει ο τόπος μου και να παλέψω εδώ ήταν απόλυτα συνειδητή.
Έμεινα στην Ελλάδα όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι σαν εμένα, επιδιώκοντας να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια να υπερβεί η πατρίδα μου τα εμπόδια που της κληροδότησαν οι παλαιότερες γενιές, που η αόριστη φλυαρία σου έδινε άλλοθι σε κάθε κομματόσκυλο να άγει και να φέρεται ως σαν σατράπης μιας και το νεοφιλελεύθερο πνεύμα σου καταλαβαίνει μόνο από στατιστικές με αποτέλεσμα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα να εξαφανίζονται άμεσα με αντισυνταγματικούς νόμους, να συμβάλλω στην αλλαγή της νοοτροπίας της αδράνειας και της απάθειας, να προάγω τους συλλογικούς αγώνες για το καλό των πολλών που έχουν λίγα ενάντια στους λίγους που έχουν πολλά, να δουλέψω έντιμα χωρίς να πατώ επί πτωμάτων, χωρίς να ζητάω ρουσφέτια από κομματάρχες , να αξιώσω και επιδιώξω ένα κράτος αποτελεσματικό, αξιοκρατικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό μα πάνω από όλα βασισμένο στην ιδέα του ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο και όχι το συμφέρον των εκάστοτε οικονομικών ελίτ.
Ύστερα από δύσκολα χρόνια στο τόπο μου, πολύτιμα όμως για τη ζωή μου και τη διαμόρφωση της σημερινής υπόστασής μου, ονειρευόμουν μένοντας μέσα στην κρίση, ότι μαζί με πολλούς άλλους νέους, που είχαν την «ατυχία» όπως εγώ να ζήσουν, σπουδάζοντας και δουλεύοντας στην Ελλάδα, σε ασφυκτικούς και χωρίς ποιότητα ρυθμούς ζωής , θα μας δινόταν η ευκαιρία να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, να δημιουργήσουμε μια άλλη εικόνα για την πατρίδα μας, να αρνηθούμε αυτούς τους κανόνες που στο εξωτερικό θεωρούνται αυτονόητοι, ξεκάθαροι και αναποτελεσματικοί και που οι εκεί πολίτες τους αντιμάχονται γιατί γνωρίζουν ότι συμβάλλουν στην χειροτέρευση της ζωής τους. Στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Γερμανία εκατομμύρια πολίτες γεμίζουν τους δρόμους τα τελευταία χρόνια και διαδηλώνουν ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται. Πχ οι φοιτητικές πορείες στην Αγγλία και την Ιταλία, είτε εργατικές απεργίες σε Γαλλία και Ισπανία νομίζω είναι ένα απλό παράδειγμα που αποδομεί τα όσα λες.
Για να στο πω ξεκάθαρα, θέλω εγώ και η χώρα μου να αποκοπούμε από την οικονομίστικη, αυταρχική και εν τέλει απάνθρωπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω μια Ευρώπη που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες και όχι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανησμοί.
Μαρίλια, μιας και από πολύ νέα έχεις ζήσει στο εξωτερικό που και αυτό έχει χτυπηθεί ανελέητα από την κρίση , δεν ξέρω αν πρόλαβες να δουλέψεις σκληρά μέσα σε μαζικά κινήματα φοιτητών ή εργαζομένων, σε συλλογικούς αγώνες μακριά από την ατομικιστική λογική σου, την συμφεροντολογική κοσμοθεωρία σου, χωρίς το άκρατο νεοφιλελεύθερο αέρα που έχει διαποτίσει το κείμενό σου.
Επειδή εγώ τα έχω ζήσει όλα αυτά, γιατί στην Ελλάδα αγωνίζομαι ενεργά 5 χρόνια επειδή η αξιοκρατία της Ελλάδος με «αγνόησε», όπως και πολλούς άλλους νέους, σου λέω ότι μάλλον ,καλή μου Μαριλία, δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο.
Ήλπιζα ότι θα ήσουν πιο ώριμη, υπεύθυνη και νηφάλια στους συλλογισμούς σου, ότι έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να βάλεις το λιθαράκι σου παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο θα σκεφτόσουν τους συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν για να περάσουν τα «σύγχρονα ευρωπαϊκά » μέτρα που θες, θα σκεφτόσουν όλους εκείνους τους νέους που αγωνιούν για το μέλλον τους.
Αλέξη, η έπαρση είναι θανάσιμο ελάττωμα… έπρεπε να στο είχαν πει και η επιλογή σου οδηγεί μόνο στο σκοτάδι. Εγώ όμως όπως και όλοι εμείς οι νέοι θέλουμε μόνο το φως…
Γι’ αυτό Μαρίλια σου λέω, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!
Θάνος Αγγελόπουλος
Φοιτητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

17 σχόλια:

  1. Καλά ρε μλκ οκ, αφήστε και κανέναν να διαφωνήσει, έλεος πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστον ρε να χαρεί τον άνθρωπο!

      Διαγραφή
    2. Δεν θυμάμαι να απαγόρευσα σε κανέναν να διαφωνεί.

      Διαγραφή
  2. Μμμ , η αρνητική διαφήμιση (στις μ@λ@κιες της μαρίλιας) φοβάμαι πως πάλι διαφήμιση είναι. Τα παρά του άνωθεν προφήτου λεγόμενα αποδείχνουν του λόγου το αληθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Γιώργο, εκνευρίζομαι απίστευτα όταν σε κάθε πιθανή διαφωνία (σωστή/λάθος,αβάσιμη/βάσιμη, δικαιολογημένη/χαζή, δε μας ενδιαφέρει) προτάσσεται με 99% βεβαιότητα επιχείρημα του στυλ "δε νοιάζεσαι για αυτούς που αυτοκτόνησαν", "δε νοιάζεσαι για τους άστεγους" . Ε αυτό αρχίζει και γίνεται ενοχλητικό.
    Ευαισθησιόμετρο βγήκε στην πιάτσα και όποιος διαφωνεί με μια όποια πολιτική, αυτόματα είναι γαϊδούρι και αναίσθητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε μας ρε προφήτουλα με τον κάθε φύτουλα...
    Δε μας λέει ούτε σε ποια χώρα σπούδασε, ούτε τι σκατά σπούδασε ούτε καν τι ψήφισε. Να τον είχε ψηφίσει τουλάστιχον και να έκανε κωλοτούμπα, να του πει και "Καληνύχτα".
    Αλλιώς, δε μας χε ρε Ντουκάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Antidrasex, πέφτεις στην παγίδα του "κριτική δεχόμεθα μόνο από εντός του κύκλου μας και με διαπιστευτήρια".
    Δηλαδή εγώ που δεν είμαι ψηφοφόρος του δε δικαιούμαι να διαφωνώ; Ή πρέπει να στείλω κάπου το cv μου για να εγκριθώ ως διαφωνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Πρόφετ, σόρι κιόλα, αλλά από εκθέσεις επιπέδου έκτης δημοτικού πήξαμε. Διάβασα, διάβασα και ανάθεμα κι αν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα της Μαρίλιας, πέραν από ένα γενικό "θα μας βγάλει από την Ευρώπη, θα γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων, θα τρώμε ακρίδες κι άγριο μέλι και το άιφον μας δεν θα έχει τις πιο φρέσκιες αππς". Αντιθέτως, μάλιστα, βάζει και τρικλοποδιά στον εαυτό της όταν λέει ότι "γιατί στο εξωτερικό δούλεψα τέσσερα χρόνια επειδή η αξιοκρατία της Ελλάδος με «αγνόησε», όπως και πολλούς άλλους νέους", διότι εδώ μπορώ να της απαντήσω ότι η έλλειψη αξιοκρατίας ήταν ακριβώς το βασικό ίδιον των κομμάτων που καταψηφίστηκαν στις εκλογές και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, θα μας πει τι στην ευχή θέλει και πού αυτό που θέλει της το κόβει ο Alexis ή θα πρέπει να το μαντέψουμε; Ή θα αρκεστούμε σε ένα ακόμα νεφελώδες κινδυνολογικό κείμενο και θα το αφήσουμε να περάσει στο ντόυκου επειδή είμεθα πολιτικώς ορθοί και μην το βαράτε το καημένο το κοριτσάκι;... Και να σου πω και κάτι ακόμα: την Κοντοβά δεν την πάω με την καμία, αλλά σήμερα στο Πρόταγκον (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15089) λέει πέντε πραγματάκια τα οποία, αν μη τι άλλο, χρήζουν σοβαρής σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οταν λες μαλακιες Στεφ, θα σε πουνε μαλακα...τι να κανουμε τωρα

    εδω ο κοσμος καιγεται και το Μουνιλια χτενίζεται...

    εχει καταλάβει η συγκεκριμενη δαπιτούλα οτι εδώ υπάρχει κόσμος που ψάχνει στους κάδους;
    που αυτοκτονει;
    που δεν εχει να ταισει τα παιδιά του;
    που δεν μπορει να παρει φάρμακα;
    που δεν έχει να βάλει πετρέλαιο και ψοφάει στο κρύο;

    δεν το πάω καν στην γενικότερη πτώση επιπέδου ζωής (καθότι για τα νεοδεξιά τύπου Τζημερίλια το να κάνει ο άνθρωπος μια εκδρομή, να πάει ένα θέατρο, να μορφώσει τα παιδιά του κλπ είναι προφανώς πολυτέλεια για λίγους και όχι δικαίωμα)

    το έχουμε καταλάβει οτι σε λίγο θα θυμίζουμε Κούβα εποχής εμπάργκο και θα επιζούμε με πατέντες;
    (ήδη έχει αρχίσει και σε λίγο θα κομποστοποιούμε και θα καίμε τα σκατά μας για να ζεσταινόμαστε)

    τι παπάρια μάντολες και αποκοπή απο το πνευματικό γίγνεσθαι και τα @@ του καραμπελα μας λέει το βλαμμένο;

    άμα η επαφή με την ευρωπαική παράδοση, σημαίνει ότι κανα 2αρι εκατομμύρια πρέπει απλά να ψοφήσει, κανα 2 να φύγει μετανάστης, κανα 2 ακόμα να δουλεύει 150 ώρες για ένα πιάτο φαί μέχρι να ψοφήσει στα 45, και κανα εκατομμύρια να βγάζει τα μάτια και τα συκώτια του και να τα πουλάει για να την βγάλει (αλά μπραζίλ), ε ας την χάσουμε την επαφή ρε μεγάλε

    αλήθεια ΠΟΙΑ ακριβώς είναι αυτη η πνευματική ελίτ/παράδοση που χάνουμαι;
    ΠΟΙΟΣ ειναι αυτός ο γαμημένος διανοούμενος που θα χάσουμε και ΓΙΑΤΙ θα τον χάσουμε άμα αλλάξουμε νόμισμα (πχ) ή άμα φύγουμε απο μια νομισματική/πολιτική ένωση;

    είχαμε μετεμφυλιακά τους ανθρώπους τύπου Τόνυ, Μίκι, Σούλη και τα υπόλοιπα κακομαθημένα που ζούσανε στην γυάλα του φραγκάτου κόσμου τους, τωρα έχουμε τις Μοσχαρίλιες

    α στα διάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπερασπίστηκα καμία άποψη και ειδικότερα τη συγκεκριμένη. Και φυσικά και όταν λες μαλακίες θα σε πουν και μαλάκα.
    Αντιτίθεμαι όμως στο γενικότερο πνεύμα της χ "ανταπάντησης" σε σχεδόν οποιαδήποτε διαφωνία.
    Τα χει πει και ο Zaph εδώ μέσα, οτι δεν είναι και θρησκεία ο Αλέξης να έχει το αλάθητο. Αυτό σημαίνει ότι ναι, έχω και εγώ το δικαίωμα να πω "μας λες μαλακίες Αλέξη". Αν αυτό αυτόματα σημαίνει πως είμαι νεοφιλελεύθερος,νεοναζί,βλάκας,γελοίος,ξεφτιλισμένος,βολεμένος κλπ, να χαιρόμαστε το επίπεδό μας. Το ότι εγώ μπορεί να θέλω παρόμοιο αποτέλεσμα με τον χ Τσίπρα, αλλά να διαφωνώ στην υλοποίηση δε με κάνει ούτε ηλίθιο, ούτε ξεφτίλα. Το πολύ πολύ να με κάνει λάθος. Πολιτική είναι, δεν είναι επιστήμη. Μπορεί να είμαστε και οι δύο λάθος και ένας τρίτος σωστός.
    Και ξαναλέω
    Όχι άλλη οικειοποίηση της δυστυχίας.
    Και όχι ad hominem ρητορικές μέσα σε πολιτική διαφωνία. Όχι όταν σου πω εγώ "διαφωνώ γιατί χ και ψ και ζ" ο αντίλογός σου να ναι "είσαι πούστης και πρεζάκιας και δε νοιάζεσαι".

    Πάρε και μια διαφωνία από εντός του χώρου τώρα -πολύ καλύτερα διατυπωμένη απο την άλλη. Αλλά μέσες άκρες υποννοεί τα ίδια -όσο μπορώ να καταλάβω με το μικρό μυαλό μου- : http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Politiki/nikhtas-klint-pros-aleksh-tsipra-kante-sygkyvernhsh-kai-palepste.1769676.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. διαφωνείς σε κάτι που δεν έθεσε κανείς...ποιος (στα) είπε αυτά;

    δλδ δεν θα απολογηθεί η κάθε κότα για την μαλακία ΠΟΥ ΛΕΕΙ, αλλά θα απολογηθούμε οι υπόλοιποι για αυτα ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΜΕ...πάμε καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kαι αυτά τα λέω εγώ που είναι πάγια η θέση μου ότι όλοι οι Ευρωπαιστές (και ο ΣΥΡΙΖΑ) λένε μαλακίες καθότι και μαζί και χώρια δεν γίνεται με τους ευρωνταβατζήδες...και οκ αποψή μου...αλλά απο εκεί μέχρι τις παπαριές μη πάει και φύγουμε απο την ΕΕ και πέσει το μαύρο σκοτάδι, η απόσταση είναι τεράστια

    και απροπό ερωτώ: είμαστε πόσα χρόνια στην ΕΕ; τι ΑΚΡΙΒΩΣ πήραμε απο την "ευρωπαική κουλτούρα";
    τέλειωσαν τα βύσματα;
    οργανώθηκε το κράτος;
    κόπηκαν οι σπατάλες;
    κόπηκαν οι μίζες;
    κόπηκε η πελατολογεία;

    τι ΑΚΡΙΒΩΣ απο αυτά πάει πακέτο με την ΕΕ και γιατί άμα βγούμε θα τα χάσουμε;
    δλδ τόσα χρόνια που ήμασταν τα είχαμε;

    σε ποιον απευθύνεται η κάθε τέτοια κότα;
    ποσο ΜΑΛΑΚΕΣ νομίζουν ότι είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η απάντηση μου άρεσε. Μένει βέβαια στα γνωστά αριστερά τσιτάτα της Αυγής (και ημών θα έλεγα), αλλά στις μαλακίες της τύπισσας, της βαθιάς χαμένης στο φιλελεύθερο ρεύμα του κοσμοπολιτισμού της, κάποιος έπρεπε να απαντήσει... Το σπορ των απαντήσεων το άφησα προ ετών, οπότε χάρηκα αυτή την εκδοχή. Προσωπικά θα ήμουν χειρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/5/12 00:10

    Καλή η απάντηση στις μαλακίες της δαπιτισας αλλά λίγο "ακραία". Δηλαδή, όντως δεν θεωρώ ορθή την αποχώρηση από την ΕΕ αυτή την στιγμή γιατί φαίνεται να αλλάζουν συσχετισμοί. Γιατί αυτή η ένωση του κεφαλαίου να μην εξελιχθεί σε μία ουσιαστική ένωση των Ευρωπαίων πολιτών? Ξέρω ακούγεται ρομαντικό αλλά γιατί να το θεωρήσουμε απίθανο?
    Και στην τελική άμα μας ζορίσουν τα κουβαδάκια μας και σε άλλη παραλία.
    matias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/5/12 06:16

    το καμένο παλικάρι της ΚΝΕ που "5 χρόνια αγωνίζεται", έχει δουλέψει καθόλου; Η οραματίζεται την επανάσταση που θα μακριά από την απάνθρωπη Ευρώπη που θα τον βολέψει το κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/5/12 06:18

    σβήσε το προηγούμενο αν θέλεις.

    το καμένο παλικάρι της ΚΝΕ που "5 χρόνια αγωνίζεται", έχει δουλέψει καθόλου; Η οραματίζεται την επανάσταση μακριά από την απάνθρωπη Ευρώπη που θα τον βολέψει το κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και δε με λες Στεφ, με ατάκες όπως τις παραπάνω που ΠΡΑΓΜΑΤΙ λέγονται (δλδ πόσα χρόνια πρέπει να έχω δουλέψει για να έχω άποψη; να καταθέσω CV;) γιατί δεν εξεγείρεσαι;

    τι περίεργο πράγμα, οι επιλεκτικές ευαισθησίες ε;

    δε με λε ρε ανώνυμε, εγώ δουλεύω μια πενταετία μία με δύο δουλειές ανάλογα την στιγμή...

    εγώ μπορώ να μιλάω; μου επιτρέπεις να ψηφίζω ΚΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir