Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

Ζντουπ!

Ακολουθεί παράθεση σκέψεων σε σχέση με τα πολιτικώς τεκταινόμενα χωρίς αυστηρό ειρμό. ΟΚ;



Παράσταση για λαλημένους

* Προ των εκλογωνε, οταν φαινότανε πως ΝΔΣΟΚ θα πιάνανε μαζι γύρω στο 40% και μπορεί και η ΝΔ να είχε αυτοδυναμία μόνη της ή να την έχανε οριακά:

ΝΔ: Αυτοδυναμια ή θάνατος. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα ξαναπάμε σε εκλογές γιατί αυτή ειναι η υπεύθυνη εθνική σταση
ΠΑΣΟΚ: Να βγει κυβερνηση "φιλοευρωπαϊκη" (τα εισαγωγικά σημαίνουν πως αρχίζουμε και παίζουμε με τις λέξεις. Φιλη του ευρω ισως, οχι φίλη της ευρώπης. Φίλη της ΕΚΤ ισως, όχι των ευρωπαίων κτλ κτλ)
ΚΚΕ: Δεν σας μιλάω διότι είστε ***** (είναι). Ο Συριζας περνιέται για καλύτερος αλλα και αυτος είναι **** (μέλλει δείξαι)
ΣΥΡΙΖΑ: Εκτος μνημονιου or death και μετα τα βρίσκουμε
Καμμενος: Θανατος, φυλακή και καρκίνο στο ΝΔΣΟΚ. Bonus: κοκκύτη, τύφο και μαγουλάδες στον Σαμαρά
ΔημΑρ: i love ΠΑΣΟΚ αλλα ειμαστε αριστεροι. Ουουοουοου στον σύριζα
ΧΑ: Ουγκ. ΘΑ ΔΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΙΜΟΝΙΩ. ΕΞΟ Η ΞΕΝΗ (μην μπερδεύεστε, δεν τσακώθηκαν με καμία Ξένη, εκτός ίσως της Ξενι-ας Κουναλάκη)
Φιλελεύθερα γκρουπούσκουλα: Το μνημόνιο ειναι μια κάποια λύσις, αν και είναι ελαφρώς χαλαρό με αυτά που πρέπει να γίνουν.


* Μετά τις εκλογές όταν η ΝΔ δεν εβγαλε ουτε 110 έδρες, το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε, η ΧΑ έγινε "καθεστωτικό κόμμα", ο Συριζας ελαβε ποσοστό αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 19% των ψήφων πήρε τον πούλο.

ΝΔ: Λάβαμε το μήνυμα. το μήνυμα λέει αυτα που λεγαμε (;) δηλαδη σταδιακή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Δεχόμαστε κυβέρνηση συνεργασίας για να είναι και οι διαφωνούντες μέσα (! Ωπα ρε παιδια. Αν διαφωνώ γιατί να συνεργαστώ προκειμένω να κάνω αυτό που ...διαφωνώ;). Ο Λαος ζητεί Τσίπρα στην εξουσία. Το πρόσωπο. Ο λαός δεν θέλει αυτά που λέει το πρόσωπο, απλά μάλλον ο Τσίπρας ειναι ωραίος γκόμενος
ΠΑΣΟΚ: Λάβαμε το μήνυμα. Το μήνυμα λέει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονιου ΚΑΙ κυβερνηση συνεργασιας (ίδια απορία με πιο πάνω). Επίσης ο λαός απαιτεί Τσίπρα. Ο Τσίπρας κακώς απαιτεί πράγματα, είναι ανεύθυνο.
ΚΚΕ: Διορθώστε το μήνυμα, δεν ελήφθη καλώς.
ΣΥΡΙΖΑ: Λαβαμε το μήνυμα. Το μήνυμα λέει πως οι πολίτες δεν θέλουν ΝΔΣΟΚ. Αλλα η ΝΔ ειναι πιο πανω απο μας και εχει και bonus. Οποτε, πάω βόλτα το μήνυμα και λαμβάνω πούλον
ΑνεξΕλλ: Θανατος, φυλακή και καρκίνο στο ΝΔΣΟΚ.
ΔημΑΡ: Λαβαμε το μήνυμα, ο λαος θέλει συγκυβέρνηση ΝΔΣΟΚ-ΔημΑρ-Συριζα για να κάνουμε ότι μας φωτίσουν οι αγορές ο Χριστός και η Παναγία. Ειμαστε αριστεροι, ουουουουο στον Συριζα, τον οποιο όμως θελουμε στην εξουσια για να κανουμε μαζι αυτα που λεει το ΠΑΣΟΚ! (μπερδευτηκατε;)
ΧΑ: ΣΙΚΟ ΠΑΝΟ ΑΛΗΟΣ ΒΓΑΙΣ ΕΚΣΟ



Το πλάνο στις διερευνητικές εντολές ήταν θέατρο του παραλόγου, το οποίο και συνεχίζεται. Διοτι:
* ΟΚ ρε Αλέξη. Ο λαος τους καταδίκασε και ανέβασε εσένα. Αλλά τοσο ψηλά πια δεν σε πήγε. Αν δεν θες λοιπον να κυβερνήσεις με τους ΝΔΣΟΚοι ανευ όρων πες το. Καλή φάση οι επαφες στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής με τους "φορείς", αλλά από τη στιγμή που εντίμως έβαλες πέντε πράγματα (χαζα ή όχι ειναι άλλο καπέλο) στο τραπέζι στους ΝΔΣΟΚους και ελαβες τον πούλον διατί ασχολείσαι παραπέρα;
* ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εν βρασμώ ψυχής. Η επιχειρηματολογία τους ξεφεύγει απο τα πλαίσια πλέον της λογικής και καταφεύγει στο μεταφυσικό. Θαυμάστε επιχειρηματολογία:
  1. Αρχικώς αγαπάμε Αλέξη και Φώτη. Ακούσαμε το μήνυμα που είναι (μπλα μπλα σε μοτίβο να μπούν και οι αριστεροι στην κυβέρνηση). Επειδή βεβαίως η πολιτική δεν ειναι μοντελιν, φαντάζομαι πως "οι αριστεροι στην κυβερνηση" δεν θα ερθουν και μονοι τους, θα φερουν και καποιες ιδεες, αρχες, προγραμματα, ναι;
  2. Όταν λοιπον οι ...επαρατοι αριστεροι, που τους θελουμε και τετοια, φερνουν τις αρχες και τα προγραμματα τους λεμε πως ειναι επικίνδυνα, και θα καταστρεψουν την χωρα, και δεν τα θελουμε τελικα ρε μπαγλαμαδες. 
  3. Μετα τους ξαναζηταμε (τους επικινδυνους, που θα καταστρεψουν τη χωρα κτλ) στην κυβερνηση για να "εχουμε νομιμοποιηση". Βεβαιως χωρις τις αρχες και τις ιδεες τους, αλλα "σε νεα βαση και να το κουβεντιασουμε και μπλα μπλα μπλα" εννοώντας προφανώς τις ...κουβέντες (τύπου "γιαβολ!") που εκαναν όταν επανα-κατα-ανα-διαπραγματευτηκαν το μνημονιο τις τελευταίες 67 φορές
  4. Αν (πολύ λογικά) οι αριστεροι αρνηθούν τους λέμε πως κάνουν ανέξοδη αντιπολίτευση και πως δεν θέλουν να κυβερνήσουν. Το γεγονός πως κατέβασαν (όπως και ο Καμμένος btw) βασικές προτάσεις συνεργασίας επί υπαρκτών θεμάτων και όχι φλου, δεν φαίνεται να αγγίζει κανέναν (δεν ειπα πως ειναι καλές ιδέες - αν και αρκετες συριζαίικες είναι-. Είπα πως τις έφεραν. Αν σ' αρέσουν οκ, αν δεν σ΄αρέσουν παράτα τους). Σημασία έχει το φλού λεξιλόγιο χωρίς δεσμεύσεις: επαναδιαπραγμάτευση, απαγκίστρωση, αναδιάρθωση, ο Αντρέας θα ήταν περήφανος για τους λεκτικούς του απογόνους (βαση της επικειμενης δομικής αντιπαλότητας και τέτοια)
  5. Στα καπάκια λέμε πως ..αυτοι που φοβούνται να κυβερνήσουν πάνε για εκλογές για να παρουν παραπανω ψήφους. Και αυτό βγάζει νόημα. Μάλιστα
  6. Όταν λοιπόν αυτοί που ...φοβούνται να κυβερνήσουν με 52 έδρες (ενώ εμεις με τις 149 τους ζητάμε για παρέα γιατι μονοι μας δεν....) ζητάνε εκλογές για να φοβούνται περισσότερο (;) να κυβερνήσουν, εμείς θυμόμαστε πως οι... κομμουνισταί θα μας πάρουν τα λεφτά, θα μας πάρουν τα σπίτια, θα μας πάρουν τις γυναίκες και καλό θα ήταν να προσέχουμε μην μας πάρουν και το κωλαράκι!
  7. Παράλληλα ακολουθεί συντονισμένη επίθεση είτε παραπληροφόρησης (πχ το γράμμα του Τσίπρα που δεν ειχε μέσα "καταγγελια του Μνημονίου" αλλά "αλλαγή στρατηγικής" και το έκαναν... "αλλαγή του Μνημονίου"! ΕΛΕΟΣ!) είτε παραπληροφόρησης ΚΑΙ τρομοκρατίας μεσω μπλαμπλαρίσματος   το οποίο δεν πατάει που-θε-νά! ( πχ το (οχι παραλογο) σχολιο του Hondor Στρατουλη πως τα αποθεματικά μιας κρατικοποιημένης τράπεζας τα διαχειρίζεται το κράτος το οποίο παράλληλα εγγυάται τις καταθέσεις, που έγινε "θα μας παρουν τα λεφτά" (ποια;) ή την κουβέντα του Γλέζου περί "υποχρεωτικού δανεισμού των πλουσίων" που έγινε "δήμευση περιουσίας". Μερικές φορές οι λέξεις χάνουν το νοημά τους.) 
Όλο το απο πάνω βγάζει νόημα (!;:!;) κατά τα φαινόμενα ως η επισημη ΝΔΣΟΚικη ρητορεία με σιγοντάρισμα απο τον κυρ- Φώτη βεβαίως βεβαίως.

Γιατι τετοια αγάπη/μίσος όμως; μην ειναι το ποσοστο του συριζα; (δεν ειναι). Ή μηπως είναι που ΔΕΝ περίμεναν να μην βγάλουν, εστω ρε πουστη μου, 151 έδρες και οι δυο μαζί; Μηπως ο ίδιος ο Σαμαρας που ζηταγε μετ' επιτάσεως εκλογές μέχρι θανάτου (..ή αυτοδυναμίας) δεν τα μάζεψε αμέσως; Γιατί; Γιατί απλούστατα δεν έχουν πάρει χαμπάρι οι μέχρι πρότινος συνεταιροι στην κυβέρνηση τί έχει συμβεί στη χώρα, δεν έχουν πρεφάρει, καθόλου όμως, τα λογιστικά τους νουμεράκια και οι περικοπές και τα λοιπά, τι έχουν κάνει στην κοινωνία. Ελπιζαν, και ελπίζουν ακόμα πως από τη μία η συνήθεια της γριάς θα τους σώσει και από την άλλη η καταστροφολογία της ΤΙΝΑς: "ψηφίστε μας αλλιώς οι κομμουνισταί θα σας πάρουν τα λεφτά" θα τους σώσει. Το προβλημα δεν ειναι ο συριζας και "η ανευθυνοτητα του να κυβερνησει" (εωλο επιχειρημα απο τη στιγμη που ο συριζας ζητα εκλογές χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τα επιχειρήματα του.... Σαμαρά!) είναι πως η ρητορεία τους, όλως παραδόξως, δεν πιάνει. Η Ελλάδα του 2012 δεν εχει σχέση με αυτήν του 2009, ούτε καν με του 2011!


Να θυμάστε πως ο γράφων θεωρεί πως οι ΝΔΣΟΚοι (και ο κυρ Φώτης ή έστω μια ... μερίδα του) ΔΕΝ έχουν σχέδιο για την κρίση, δεν έχουν πολιτική άποψη για το τι μέλλει πράττειν και σίγουρα δεν τους νοίαζει "τι θα παθει ο κόσμος" εκτός και αν πρόκειται να χάσουν την κουτάλα.








Αριστερή διακυβέρνηση και άλλα τέτοια

Ας το εξετάσουμε λίγο ακόμα το σενάριο "αριστερης διακυβέρνησης" με αυτά τα κουκιά. Ας υποθέσουμε (προς χάριν του φίλου Αντρέα) πως ο Σύριζας έκανε την κουτσουκέλα και έμπαινε εντός χωρίς να του έχουν κάνει τη χάρη με τις υπογραφές κτλ.

* 1η ανεβασιά (ιδιωματισμος κετς) στας Ευρώπας: του κουνάνε το χαρτί με τις υπογραφες Μπενι-Σαμαρα-Καρατζαγιώργη στα μούτρα. Τι μας λες, εδώ αλλα λετε. Ο Αλεξακης γυρνα με τα μουτρα κατω ταπηροκρανιασμενος και εδω τρώει φόλα απο τους ΝΔΣΟΚοι διοτι απετυχε. Πτωση της "αριστερης διακυβερνησης" και επιστρεφουμε στην ΤΙΝΑ μονο που τώρα ειμαστε.. .. ΤΙΝΑκότεροι!

* Εναλλακτικά: του δινουν υπογραφη κτλ (που δεν...γιατι στο εξωτερικο ζοριζονται και δεν τους αφηνουσι. Δεν περνάνε αυτα ετσι ευκολα στην Γερμανια. Θα προτιμήσουν να τους προτείνουν να θυσιαστούν οι ίδιοι ως άτομα). Το σεναριο παραμενει το ιδιο. Παει ο μικρος, ζοριζεται το πραγμα, εδω ξεκινανε οι Πασχοι την καταστροφολογια, φοβεριζει λιγο ο Σόιμπλες, πεφτει η αριστερη διακυβερνηση κτλ κτλ.

Το σχεδιο ηταν και είναι είτε να καει ο Συριζα κανοντας άλλα απο αυτά που έλεγε είτε να καεί φαινόμενος μαλάκας και επικίνδυνος. Οταν ο Σαμαράς και ο καθε Σαμαράς λέγει "ευρώ uber alles" εννοεί πως στην πρώτη στραβη θα βρίσκαμε "κινδυνο εξοδου απο το ευρώ" και θα γύριζε το τιμόνι. Ελπίζω αυτό πλεον να ειναι σαφες. Εδώ και 2μιση χρόνια μολις τα πράγματα ζορίσουν "ετοιμαζονται να μας διώξουν απο το ευρώ" και το σεχ συνεχίζεται!

Εγω έχω να κάνω μόνο μία ερώτηση. Ας υποθέσουμε πως στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται. Και το παίρνει όλο (μαζι με Ντορα κτλ) η ΝΔ και με ποσοστό 36+% βγαζει αυτοδυναμία ή εστω τη βοηθά και το ΠΑΣΟΚ με το ποσοστακι του (και τώρα για 2 έδρες το χάσανε, ψίλλου πήδημα δηλαδή, αν εβγαινε η Ντορα ή/και ο Μάνος θα κλείδωνε το πράγμα!). Στο ίδιο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και άλλο και πάει στο 22%. Θεωρείτε πως τότε η ΝΔ θα του ζητήσει του σύριζα στήριξη για να είναι "νομιμοποιημένη" η νέα κυβέρνηση; Η νομίζετε πως θα θυμηθεί ο Βενιζέλος πως το ζητούμενο ΔΕΝ ειναι τα νούμερα αλλά η νομιμοποιηση της βούλησης του εκλογικού σώματος; Ποιος με τα σωστά του θα σκεφτεί πως τότε όντως θα θελήσουν να μοιραστούν την εξουσία; Ποιος θα πιστέψει πως θα πουνε πως "ακουσαμε το λαο και παμε σε επαναδιαπραγμάτευση;"

Οταν τον κοπάναγαν τον λαό στο Σύνταγμα (και μια και δυο και τρεις και δεκατρεις) δεν...τον ακούγανε;


Ας μην λεμε χαζαμάρες λοιπόν. Το κόλπο ειναι να διατηρηθεί το status quo παση θυσία. Το τι δράκοι θα πετάξουν αυτές τις μέρες δεν περιγράφεται. Ηδη ο Παπούλιας δρα (ξανά) πέρα και πάνω από τα τυπικά του καθήκοντα με "πιέσεις" σε κόμματα, επιλεκτικές διαρροές και απανωτές συσκέψεις που ειναι αμφίβολο αν ειναι εντός - πλεον- των αρμοδιοτήτων του. Και μην θυμηθώ το ...non paper απο τον Πρωθυπουργό που τους πέταξε!

Ο κυρ Φώτης αποφάσισε να γίνει τελείως ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως "Απορρίπτει κάθε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ο, ακόμα και μετά τις ενδεχόμενες νέες εκλογές."
Και μένει η ερώτηση: αν όχι με το ΣΥΡΙΖΑ με ποιον; Δεν μένουν και πολλοι. Απορρίπτοντας ΚΚΕ που δεν θέλει, ΧΑ που δεν τη θέλουν, Καμμένο που δεν φτάνει και δεν τον θέλουν μενει αναγκαστικά ή η συνεργασία με το ΝΔΣΟΚ ή η ...ελπίδα να βγει το ΝΔΣΟΚ και να μην χρειάζεται ο κυρ Φώτης να κάνει το απονενοημένο διάβημα. Γιατί εγώ άλλη λύση δεν βλέπω. Αυτή ειναι η "υπευθυνη αριστερα" της ΔημΑρ! Να θυμόμαστε πως ο Φωτης ηταν Συριζαίος για χρόνια και ζαμάνια αλλά φαίνεται πως ειναι πιο πολύ ... ευρωπαίος (με την εννοια του.... ευρώ) παρά αριστερός. Αυτά και μένω, γιατί αν δεν μείνω θα τα χώσω άσχημα.


Τελος πάντων. Αν δεν τους κάτσει η ΔημΑρ ή οι ΑνΕλ. προβλέπονται εκλογές. Και πρέπει τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν.



Τί πρέπει να καταλάβουμε

* Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η έξοδος απο το ευρώ ειναι υπαρκτή πιθανότητα ασχέτως της κατευθυνσης (μνημονιο η όχι) που θα παρει η χώρα. Μπορούμε να βγούμε απο το ευρω μόνοι μας και θα το κάνουμε αν το κράτος δεν έχει χρήματα. Το τι θα γίνει μετα, τουλάχιστον για κάποιους μήνες, μπορεί να ονομαστεί και λαίλαπα. To ξέρουμε και το έχουμε εμπεδώσει. Για το αν μακροπρόθεσμα θα είναι τελικά καλύτερο δεν το ξέρω αν και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις περί αυτου (απλο πχ πως ο τουρισμός που είναι η κύρια πηγή εισαγωγής συναλλάγματος θα πάρει τα πάνω του)

* Ο Συριζα ισχυρίζεται πως το Μνημόνιο μας πετά εκτός ευρώ. Δείχνει να έχει δίκιο μιας και ακολουθώντας το μνημόνιο μειώνουμε το έλλειμα μεν, αλλά έχουμε έλλειμα και συνεχίζουμε να δανειζόμαστε. Ο κόσμος πλεον εχει στερεψει  φορολογικά και μοιραία πάμε προς καταστάσεις failed state κετς. Οι τόκοι πλέον ειναι περισσότεροι (;) απο τις δαπάνες για μισθούς -συντάξεις και η υπεραξία της εργασίας πηγαίνει κατευθείαν στους πιστωτές. Μαζί με τις δόσεις των δανείων μιας και στο Μνημόνιο 2 όλο το πακέτο πάει σε αποπληρωμές μεγαλώνοντας το χρέος ως νέο δάνειο.

* Οι ΝΔΣΟΚοι ισχυρίζονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας διωξει απο το ευρω διοτι δεν θα έχει λεφτά να πράξει όσα λέγει. Κίνδυνος υπαρκτος αλλά - και εδώ θέλω να δώσετε βάση- όχι νομοτελειακός. Μια άρνηση, στην παρούσα φάση, εισπραξης δόσης και ταυτόχρονα πληρωμής τόκου αυτόματα θα μείωνε το χρέος - έλλειμα της τρέχουσας χρονιας. Οποιος δεν το κατάλαβε ας το ξαναδιαβάσει. Σε κάθε δόση της δανειακής σύμβασης που εισπράττουμε το χρέος και το έλλειμα ανεβαίνει. ΟΚ; Παραπέρα τα λεφτά που απαιτούνται για να βγούμε "ισα βάρκα ίσα νερά" ειναι της τάξεως των 5 δις. Οχι 11 η 14 που προβλέπονται για τον Ιούνιο. Πέντε. Οποτε καντε τα υπόλοιπα μαθηματικά μόνοι σας. Και τα σχόλια περί ικανότητας και πολιτικής βούλησης


* Πρεπει να γινει αντιληπτο πως λεφτα δεν υπάρχουν. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλα για ανακατανομη των βαρων βεβαιως δεν λέει πως θα τρωμε με χρυσα κουτάλια. Βεβαιως δεν λέει πως εσυ δημόσιε υπάλληλε χαραμοφάη εφοριακέ είσαι το πουλέν του. Και αν το λέει (που δεν...) δεν το εννόησες καλώς. Αλλη κουβέντα το δεν σε απολύω για να μην οξύνω το ήδη υπάρχον κοινωνικό πρόβλημα και άλλη κουβέντα το ότι ξηγιέσαι καλά και από πάνω.

* Πολύ καλά κανει ο Συριζα και μιλά για μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο χρήμα, το πολύ χρήμα. Αυτη τη στιγμή το κράτος χρειάζεται χρήματα για να λειτουργήσει. Το χρήμα δεν το γεννάν κότες, το παίρνει από κάποιους. Ή θα επιλεχθούν πάλι οι ίδιοι απο το ΝΔΣΟΚ ή θα χτυπήσουμε και τους αποπάνω. Καπίς;

* Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας είναι αυστηρά υπεύθυνο το σύστημα ΝΔΣΟΚ. Διαχρονικά. Το να ελπίζεις πως διορθώθηκαν και πως έχουν την εμπειρία και πως θα δουλέψουν αυτή τη φορά και τέτοια είναι ίδιο με το να βάζεις τον .... Παλαιοκώστα security σε χρηματαποστολή. Σε πρώτη φάση λοιπόν πρέπει να απαλλαγούμε απο αυτους και μετά βλεπουμε. Το επιχείρημα μένει: ότι και να γίνει μετά, θα είμαστε καλύτερα χωρίς αυτούς.





Μπουουουου τα κομμούνια!


* Στα πλαισια της τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος έχουν πεσει διάφορα επιχειρήματα. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια ανασκευής όσων θεωρεί ο γράφων πως ειναι μυθεύματα:

** Θα μας πάρουν τα κομμούνια τα λεφτά από τις τράπεζες 
α) Ποια λεφτα;
β) Καθε τράπεζα κάνει με τα λεφτά σου ότι γουστάρει εδώ και χρόνια. Υποχρέωση της ειναι να σε καλύπτει.... θεωρητικώς. Κανένας δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό.
γ) Αντε στην χειρότερη να γίνει κάτι τύπου Αργεντινής για ένα διάστημα. Να υπάρχει δηλ όριο ανάληψης για να μην παρουν οι ... πατριώτες δεξιοι τα λεφτά τους και τα πάνε στην Ελβετία. (αυτο ειναι δικό μου ε; δεν το διάβασα κάπου ως θέση.)

Κοινώς το επιχείρημα ειναι μαλακισμένο

** Θα χρεοκοπήσουν οι τράπεζες
Στα παπάρια μας. Όπως έγραψε και κάποιος άλλος "συγνώμη και με το συμπάθιο αλλά όποια τράπεζα δεν αντέχει τον καπιταλισμό, μπορεί να τεθεί υπό πτώχευση." Θυμήθηκα επίσης πως οι καταθέσεις (νμζ μέχρι τουλάχιστον ενός ποσού ή μπορει και εν όλω) κατοχυρώνονται και εγγυώνται από το ελληνικό κράτος. Αν οι μετοχοι των τραπεζικών ΑΕ θέλουν να σώσουν τα σαπάκια τους, καλά θα κάνουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους, έτσι για αλλαγή. Γιατι το αν θα κρατήσει μια τράπεζα τους καταθέτες - πελάτες της είναι και θέμα δικιάς της πολιτικής, σωστά;

** Θα φύγουν οι καταθέσεις για το εξωτερικό
Μα με τις μαλακίες που τους λετε τι περιμένετε να κάνουν; Βλ. λήμμα "αυτοεκπληρούμενη προφητεία" (ok δεν ειναι το καλύτερο, αλλά αυτό βρήκα!)

** Θα φύγουν οι επιχειρήσεις-επενδυτές για το εξωτερικό.
Ποιες; Βιομηχανία βαριά δεν έχουμε, μεγαθήρια πολυεθνικών δεν έχουμε, σκατά μεγάλες επιχειρήσεις έχουμε. Μήπως νομίζατε πως ήμαστε η Γερμανία; Αν κλείσουν τα lidl πχ περιμένετε εσείς να μείνει μια χώρα χωρίς σουπερμάρκετ; Ας ανοιξουμε κανα μπακάλικο λέω εγώ (το μοντέλο του Αρ. Δοξιάδη με τις μικρές επιχειρήσεις) όταν φύγουν οι μεγάλοι και μια χαρά θα είμαστε. Ε, εσυ φιλε μου αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς προσούτο εισαγωγής να πα να γαμηθείς! Τελος πάντων 2μιση χρόνια μόνο κώλο δεν δώσαμε, έκλεισαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, έπεσαν οι μισθοι και ακόμα "επενδυτες" εγώ δεν βλέπω. Αλλά απο την άλλη εγώ είμαι συριζαίος μαλάκας και μπορεί να ήρθαν και να είναι αόρατοι. Αν θέλει τώρα η coca cola (πχ) να σηκωθεί και να  φύγει ας φύγει! (btw να θυμάστε πως αυτοι παιρνουν επιδοτήσεις πολλαπλάσιες των μισθών των εργατών για να μεινουν. Ε, ας τα δίνουμε σε μικρές επιχειρήσεις που κρατάνε το χρήμα στον τόπο!) Αμαν πια!

** Τα κομμούνια θα μας πάρουν τις γυναίκες, θα μας σφάξουν και τέτοια
Ασχολίαστο. Παντως αν ημουν καναλάρχης με παράνομη συχνότητα ή κρατικοδίαιτος εκδότης με γιο βουλευτή που βγήκε λόγω του bonus ε, μια εχθρότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα την είχα. Λέμε τώρα

** Η μείωση των μισθών βοηθά την ανταγωνιστικότητα.
Λαθος. Η μειωση των μισθών βοηθά το δουλεμπόριο. Αν δηλαδή οι Βούλγαροι (πχ) δίνουν και τα ....κοριτσια τους στο αφεντικο θα το κάνουμε και εμείς για να είμαστε ανταγωνιστικοί; Δεν υπάρχει κάποιο όριο πέρα από το οποίο η μείωση μισθού σε κάνει δουλοπάρικο; Αν επιτρέπεται μπορώ να προτείνω και κάτι άλλο: αντι για μειωση μισθού ας κάνουν τα αφεντικα τους εργαζόμενους συμ-μέτοχους για να τους νοιάζει και προσωπικά να έχει κέρδος η επιχείρηση. Την ανταγωνιστικότητα βοηθά ένα καλα ορισμένο νομικό και φορολογικό πλαίσιο και απλες γραφειοκρατικες διαδικασίες. Απο αυτό πάσχουμε και ειναι κατόρθωμα του συστήματος ΝΔΣΟΚ που έκανε τη χώρα ... φέουδα.

** Με το ευρώ είμαστε καλύτερα απ΄ότι ήμασταν με τη δραχμή.
Μπα. Ούτε καλυτερα ούτε χειρότερα. Οι ίδιοι ρεμπεσκέδες είμασταν με ευρώ και δραχμή. Δεν μπήκαμε στο ευρώ για να ...ανακαλύψει η Μαρίλια τον κόσμο, και πως μπορεί να πάει στο Γκστάαντ χωρίς να την καθυστερούν τα τελωνεία, αλλά γιατί ήταν ένα βήμα προς τη νομισματική σταθερότητα. Αυτή εκλήφθη από την ΝΔΣΟΚική καμαρίλα ως σταθερότητα στην. ... ανεση δανεισμού και τα αποτελέσματα τα είδαμε.

** Ευρώ uber alles
Πάλι σκάει η ερώτηση. Ναι θέλουμε το ευρώ, αλλά σε ποιο βαθμό θυσίας του λαού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να το κρατήσουμε και με τους όρους που μας ζητάνε; Πόσο τοις εκατό των ελλήνων είστε πια διατεθειμένοι να θυσιασετε προκειμενου να έχουμε ευρω;

** Για όλα φταίνε οι λαθρομετανάστες.
Αληθές ειναι πως το φτηνό εργατικό δυναμικό χρησιμοποιήθηκε κατά κορον επι εποχης ... ανάπτυξης ως δουλοπάροικοι. Αλήθεια όμως ποιος άνοιξε τα σύνορα; Ποιος υπέγραψε το Δουβλίνο 2(;) που μας κάνει αποθήκη μεταναστών; Ποιος έκανε τον μέσο Ελληνα πολίτη στις εποχές της ...αφθονίας να απαξιώσει πλήρως την χειρωνακτική εργασία αφου "έβαζε έναν Αλβανό να του κάνει τη δουλεια"; Ποιος, με συνεπή και συνεχή πολιτική έκανε γκέτο "φτηνά οικόπεδα" το κέντρο της Αθήνας; Ποιος καταδικάζεται συνέχεια απο τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για καταπάτηση δικαιωμάτων; Και εν τέλει ποιος τεχνηέντως φούσκωσε το πράγμα με υγειονομικές βόμβες και Αμυγδαλέζες και τέτοια; Το αστείο ειναι πως η ΧΑ έχει πλέον μέσα της και ...Αλβανους υποστηρικτές που λένε πως "έρχονται οι 'ξένοι' και μας παίρνουν τις δουλειές"! (μιλάμε να τραβάς τα βυζιά σου!)

** ΕΛ Πετρέλαια, διαμάντια, χρυσός, ΑΟΖ
Παπάρια μάντολες. Το όνειρο του ραντιέρη και ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Είτε είναι υπαρκτά θέματα είτε όχι, είναι το νέο όπιο του αστου (καλό ε;) . Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτε, έχω περιουσια και οι κακοι (ξενοι, τραπεζες, εβραιοι, Νεφελιμ και τέτοια) δεν με αφήνουν. Αλλες δικαιολογίες;



Πόρισμα
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, αυτό που προτείνω τώρα δεν ειναι απλα ψηφος στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν η γνώμη μου στις προηγούμενες εκλογές. Ειναι δαγκωμα ψηφοδελτίου και μπουκαρισμα με αυτό στην καλπη. Οχι τοσο γιατι ειναι καλός ο Σύριζα, αλλά γιατί τους άλλους τους είδαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά έχει αποδείξει πως δεν υποκύπτει εύκολα σε αυτους (όχι σαν καποιους αλλους ε;).  Αλλέως το φθινόπωρο αναμένεται χοντρή κοινωνική έκρηξη και θα λέμε άλλα για άλλα.Η τρομοκράτηση θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα απο τα ΜΜΕ. Θα αρχίσουν να δείχνουν και "τι καλα παιδιά" ειναι εκει στην ΧΑ. Τα πάντα θα γίνουν για να μην αλλάξει η ασκούμενη νεοφεουδαρχική πολιτική. Αλλά σε σχέση με παλαιότερα ειναι λίγα. Παλαιότερα είχαμε
* εμφύλιο
* χούντα
* εκλογές που ψήφιζαν δέντρα
* βομβες στο Γοργοπόταμο
κτλ
όποτε η αριστερά έπαιρνε τα πάνω της. Δεν βλέπω να αλλάζει κάτι, απλά ελπίζω να μην το χοντρύνουν το παιχνίδι και άλλο.

Θα μου πεις εγώ δεν είμαι αριστερός και δεν μου παει ο Συριζας. Τι κάνω;
* Πρώτη εύλογη πρόταση Καμμένος. Όχι γιατί είναι καλός, αλλά γιατί θέλει να διαλύσει τον Αντώνη. Φυλακές, εξορίες, γκιλοτίνες, δημεύσεις και πολύ γουστάρω τον κατά dion "δεξιό νίντζα". Ναι μεν ο Καμμενος ειναι φασίζων ακροδεξιός, αλλά και ο Αντώνης τί είναι;
* 2η πρόταση κάποιο φιλελεύθερο γκρουπούσκουλο. Με τη γνώση όμως πως αν βγουν θα συνεργαστούν μνημονιακά με το ΝΔΣΟΚ
* 3η πρόταση: Οικολόγους-Πειρατές 
* 4η πρόταση: αποχή
* 5η πρόταση: δεξιος; Αυτοκτόνα! Κάνε κάτι καλό για τη χώρα επιτέλους!!! :ΡΡΡ

20 σχόλια:

  1. Κατ'αρχήν αν αυτοκτονήσουν όλοι αυτοί που εσύ λες "δεξιοί", θα μείνεις χωρίς κολλητούς ρε μπαγλαμά! :p
    Δεύτερον, περί ανταγωνιστικότητας : Προσυπογράφω με χέρια και με πόδια. Γιατί ως γνωστόν, οι ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας είναι η Βουλγαρία και η Αλβανία, που ο εργαζόμενος πληρώνεται 4 ξυλόπροκες το μήνα. Ενώ κάτι γύφτοι με ανθρώπινους μισθοί όπως οι Γερμανοί,οι Σουηδοί,οι Νορβηγοί,οι Φινλανδοί κλπ, δε βλέπεις, αρχίδια παράγουν.Δεν εχουν καν βαριά βιομηχανία.

    Περί αριστερής διακυβέρνησης :
    Δεν σας ψηφίζω, δεν σας ψηφίζω που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω. Καλοί και άγιοι 2-3 απο κει μέσα, αλλά μέχρι ο Αλέξης να αποφασίσει αν ηγείται κόμματος ή συνέλευσης σε αμφιθέατρο και να αποφασίσει να πει σε 2-3 συνιστώσες "σκάσε λες μαλακίες", αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι μαι ασυνεννοησία. Άλλα λέει ο Αλέξης, άλλα ο Λαφ, άλλα ο Στρατούλης, βγαίνει και μαζεύει ο Δραγασάκης κλπ. Και συν τοις άλλοις έχεις και έξω μερικές συνιστώσες να συμπεριφέρονται λες και εχουν παρει το 99% των ψήφων. ΔΕ χρεώνω αυτά στον Αλέξη, αλλά πριν γίνεις σωτήρας και ηγέτης κλπ, μάζεψε πρώτα το σπιτι σου, τουλάχιστον ρε αδερφέ να λέτε όλοι τα ίδια.
    Δε με νοιάζει ποιος θα κυβερνήσει, με νοιάζει αυτός που θα κυβερνήσει να έχει καλό σχέδιο, να ξέρει τι θα κάνει είτε πάμε καλά είτε τον πιούμε ασύστολα και πάνω από όλα, αν αρχίσει και γέρνει η βάρκα επικίνδυνα να μη βάλει τον αντίχειρα στο στόμα και αρχίσει να κατηγορεί τα άλλα παιδάκια.
    ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αν είναι "αριστερός" ή "δεξιός" (εξαιρούνται οι προφανείς).

    Α, επίσης πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσει ο δικός σου αυτό που λες για το δημόσιο. Γιατί βλέπω πολύ θάρρος..
    Δεν εχω το λινκ του αλλουνού που ζήταγε πισω τα επιδόματα τις προάλλες γαμώτο..θα το βρω..
    Α πάρε και τη γνώμη του Ανέστη, θα ξενερώσεις βέβαια επειδή υποστηρίζει Κουβέλη, αλλά κοίτα τι λέει και για Αλέξη. Τουλάχιστον το παλλικάρι ειναι απο "μέσα" οπότε η γνώμη του μετράει περισσότερο από τη δική μου που είμαι της "δεξιάς" :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α ναι, πχ σε αυτούς πρέπει κάποιος να πει οτι δεν παίζει :
    http://cassettes.files.wordpress.com/2012/05/560159_332977466774193_197257323679542_796301_877566410_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σορι, δεν εβαλα το λινκ του Ανέστη http://anebala.blogspot.com/2012/05/blog-post.html#.T7Isc2ygzI0.twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ναι..
    Κρά κρά κρά!

    http://www.parapolitiki.com/2011/08/blog-post_7986.html?fb_ref=.T7I7OM_jYUE.like&fb_source=home_multiline

    (μη μου πεις ότι για κάτι τέτοιο δε θα κράζαμε κόσμο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξ' μωρέ έτος φωτός λεπτομέρειες... και τα θέματα των εξετάσεων γνωστά εκ των προτέρων να τολμήσω να υποθέσω; (Όχι ρε, οι φοιτητικές παρατάξεις δεν έκαναν τέτοια πράματα στο ΕΜΠ, τι λες τώρα...)

      Διαγραφή
  5. Πολύ μεγάλο κείμενο, αλλά άξιζε τον κόπο. Μας έχουν γαμήσει σε ερμηνείες κι ερμηνείες. Συμφωνώ περίπου στο 90% (ίσως παραπάνω, αλλά βαρέθηκα τα νούμερα, φιλόλογος είμαι όχι μαθηματικός). Άντε πάμε σε εκλογές να δούμε τι θα γίνει. Ας επιμείνουμε λίγο περισσότερο στην ελπίδα κι είναι θολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/5/12 17:59

    (btw να θυμάστε πως αυτοι παιρνουν επιδοτήσεις πολλαπλάσιες των μισθών των εργατών για να μεινουν. Ε, ας τα δίνουμε σε μικρές επιχειρήσεις που κρατάνε το χρήμα στον τόπο!)
    btw, λες μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως λέει και μια Γιαπωνέζικη παροιμία 三人歌い上げる二人踊る。

    Ελπίζω μόνο να βάλουν μυαλό αυτοί οι μαλάκες του 25% (βγάζω ένα 10% που δε μπορεί να ψηφίσει για σοβαρούς λόγους) και το άλλο το το 7%.

    Καλή υπομονή σε όλους με τις μαλακίες που θα ακούμε εκατέρωθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @estarian
    Ελα ρεσε. Λες και προκειται να δωσει κανενας βαση σε αυτα που λεει ο ... Γιακουματος ή η Φώφη! Αν θες να δωσεις βαση δεν θα πας σε ΓΝΩΜΕΣ αλλα σε κεντρικο επίπεδο. Πχ: http://ecoleft.wordpress.com/2012/05/14/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%8C/

    Περί 100.000 διορισμων. Αν βρουν τα λεφτα (χωρις δανεισμο) ας το κανουν. Δεν ειναι μυστικο πως υγεια-παιδεια πασχουν και μάλιστα σοβαρα.

    Ετος φωτος: μια χαρα το ειπε, ποιητικη αδεία βεβαίως ως αποσταση, ως μακρυα απο εμάς και όχι ως χρόνος. Αμα υιοθετεις τη διαλεκτικη του καραπασοκου του κερατα παραπολιτικου τι να πω...:Ρ

    Περι Ανεστη κτλ. Ομολογώ πως το διάβασα στα πεταχτα. Θυμιζω πως αυτο που σωνει το συριζα απο...το σύστημα (και εχει και νεολαια) ειναι οι συνιστώσες (και ομως ναι!) Μπορει ενίοτε να γίνονται γραφικοί, αλλά αλλιώς πιθανον να είχαμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ εν τη γεννέση του, με ολες τις παθογένειες του μέσα!

    Επιδοματα: καπου το πήρε και μένα το μάτι μου, πως οι παλαιοπασοκοι δημόσιοι ελπίζουν στον Συριζα να τους κάνει πάλι μάγκες. Ελπίζω να κάνουν λάθος. Και λογικά κάνουν λαθος γιατί δεν τους εχει "οφειλες" η αριστερα, οπως ειχε πχ ο Βορίδης με τους ταρίφες ή οι πασοκοι πλην ραγκούση :Ρ

    @δειμος
    Προσοχη πως και εγώ μαλακιες γραφω σαν προβλέψεις έτσι; Αμα δεν μπορούνε να συμφωνήσουνε σε 5 πράγματα οι συνταγματολόγοι και σε 2 οι οικονομολόγοι, ε τι να σου κάνουμε και μεις μετά; Αντιλαμβάνομαι πως τελικά πραγματικότητα ειναι αυτό που κάνουμε τελικά εμείς να ισχύει!

    @ανώνυμος
    btw ΔΕΝ λέω και δεν μιλάω έτσι στον αέρα

    @eidomen
    Και γαμώ τις παροιμίες!
    Καλο ειναι να ψηφίσουν όλοι και μετά υπεύθυνα να λουστούμε τις επιλογές μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμμένο ούτε για πλάκα! Είναι ανίκανος ακόμα και να κάνει τριπλίτσα σε ανοιχτό γήπεδο, δες τελευταίο μου ποστάκιο διά τα περαιτέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά και δεν πρόκειται κανείς να ακούσει τη Φώφη ή το Γιακουμάτο, αν αυτός ο "κανείς" έχει όρεξη να κάτσει να ψάχνει κλπ κλπ. Αν είναι ο κλασσικός παρμένος,απελπισμένος κλπ κλπ κλπ ψηφοφόρος που ψάχνει να βρει μια άκρη και δεν ασχολείται και πολυ με τα ιντερνετς, η μόνη του πιθανότητα ενημέρωσης, είναι αυτά που βλέπει στο χαζοκούτι. Οι δηλώσεις των πολιτικών εκεί είναι το παν. Πως να το κάνουμε. Είναι σαν την Πάτρα: Το πρώτο πράμα που βλέπει ο τουρίστας όταν έρχεται στην Ελλάδα με το πλοίο :p
    Όσο για τον παραπολιτικό, ιδέα δεν έχω ποιος είναι και ούτε τον παρακολουθώ, μου ρθε απλα το λινκ. (οτι είπε μαλακία,είπε, ποιητικές άδειες δίνουμε μόνο στους ποιητές, όχι στους πολυτεχνίτες :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπαρδόν για την άσχετη ερώτηση αλλά τι είναι η ΤΙΝΑ;
    Το γκουγκλ μου δίνει την Μπιρμπίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρα πολύ καλή προσέγγιση αν και δεν συμφωνώ με αρκετά. Ίσως το σημαντικότερο, ο φασίζων ακροδεξιός Καμμένος. Έχεις ένα θεματάκι με τις ταμπέλες; Πάνω-κάτω αντίστοιχη συζήτηση είχαμε κάνει προ ετών και για τον τάχα μου ακροδεξιό Καρατζαφέρη και τώρα που έσκασε μύτη η χρυσή αυγή ο κόσμος νόμιζε ότι κάτι σαν καρατζαφέρης είναι και αυτή. Μην γαμούμε έτσι τις ορολογίες: αν ο Καμμένος είναι φασίζων ακροδεξιός, εγώ είμαι Ισπανός κωλομπαράς που κυκλοφορεί τα βράδυα με γόβα στιλέττο στα σοκάκια του Μεταξουργείου. Ο Καμμένος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο πλέον παραδοσιακός δεξιός της δεκαετίας του 60. Όταν θα σκάσει μύτη λοιπόν κάποιος πραγματικά φασίζων ακροδεξιός και ανάμενέ τον διότι προς τα'κεί πάμε, μην περιμένει κάποιον άλλο Καμμένο ο κόσμος. Αρχίζουμε να καταντάμε σαν το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο.

    Κατά τα λοιπά, υπάρχει πολύ ψωμί για σχόλιο: απο το ότι η μη συνεργασία ήταν εξαρχής ορατή, παρόλο που ταυτόχρονα οι περισσότεροι ΔΕΝ ήθελαν νέες εκλογές μιας και στις επόμενες στάνταρ θα μπουν περισσότεροι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο που σημαίνει κουτσουρεμένες έδρες από όλους.
    Επίσης ο Αντώνης νομίζω ότι έχει πετύχει το παγκοσμίως μοναδικό: έλαβε το νόημα των εκλογών, θ'αλλάξει πολιτική και χαίρεται που η Ευρώπη πλέον αρχίζει να υιοθετεί τις φράσεις που αυτός είχε εισαγάγει και ως εκ τούτου θα παραμείνει πιστός στο μνημόνιο αφού έτσι θέλει ο λαός ως ευρωπαϊστής. Δεν έχω καταλάβει αν εκεί στη Βοστόνη βγάζουν εντελώς ηλιθίους ή αν πρέπει να είσαι ηλίθιος για να εισαχθείς, ή αν τέλος πάντων πρέπει να πείσεις ότι είσαι ο πλέον ηλίθιος για ν'ανελιχθείς. Πάντως ο ηλίθιος είναι το στανταράκι.

    Όσον αφορά τον Τσίπρα, τα λέγαμε ότι θα είχε θέμα διαχείρισης, όπερ και εγένετο. Και φυσικά διαφαίνεται ολοένα και περισσότερο ότι όντως ουδένα κόμμα έχει την παραμικρή αντιπρόταση για την κρίση: ούτε να φιλομνημονιακά ήούτε τα αντιμνημονιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @khlysty
    Αν θυμασαι δεν τον προτεινα "γενικως" αλλα στους δεξιοι ψηφοφοροι. Ειδες τι ευκαμπτοι μπορουν να γινουν Αντωνακηδες, Ντορες, Μανοι και σια. Ο Καμμενος τουλαχιστον μεχρι στιγμης κρατάει αντίσταση (με την εξαιρεση του non paper, αλλα ετσι οπως βγηκε, τώρα οι ΑνΕλ θα ειναι στα κάγκελα)

    Τελος πάντων, ας βάλει και ο δεξιος νερο στο κρασι του και ας ψηφισει Πειρατες - Οικολόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @hades
    Λεγεις χαζαμαρες
    Ο καρατζαφερης ειναι ακροδεξιος
    Ο Καμμενος ειναι ακροδεξιος. Ακομα και ο Αντωνης ειναι ακροδεξιος. Η ΧΑ ειναι φασίστες.

    Και τι εγινε αν δεν ειναι ίδιοι; Και ο Σταλιν ήταν ΚΚ, και ο Μαο και Φιντελ! Ιδιοι ειναι;

    " Ο Καμμένος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο πλέον παραδοσιακός δεξιός της δεκαετίας του 60."
    Δηλαδη, με τα σημερινα σταθμα ακροδεξιουρα του κερατα. Ελλας Ελληνων χριστιανων, κοκκινη μηλια, εαμοβούλγαροι, τραμπουκισμοι σε διαδηλώσεις, εξορίες, λυντσαρίσματα και ίσως και καμια χούντα!!
    :ΡΡΡ

    Στην παρούσα φάση ειναι όντως δύσκολο να έχεις ως χωρα προταση για την κρίση γενικώς γιατί κατάφεραν τα τελευταια χρόνια μερικοι να σε δέσουν χεροπόδαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι Maiden είναι σατανιστές.
      Είπα και μένω: έχεις θέμα με τις ορολογίες (ταμπέλες). :Ρ
      Παρεμπιπτόντως, ακροδεξιός της δεκαετίας του 60 δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον ακροδεξιό των τελευταίων 2-3 δεκαετιών.
      Με τα όσα γράφεις, δεν υπάρχει χώρος για τον λαϊκιστή. :)

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος17/5/12 10:56

    συριζα με χέρια και με πόδια.... ας φύγουν πρώτα τα ζόμπι από πάνω και μετά βλέπουμε....

    Οσο για τους δεξιούς, μια ζωή τον κώλο τους κοιτούσαν....ζήτω η πατρις-θρησκεία- αγορα .....βρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν μη τι άλλο, χάρη στο εκλογικό αποτέλεσμα μπήκε στο τραπέζι και το θέμα της τροποποίησης (χρήσης βαζελίνης) του μνημονίου.

    (Αυτοί ρε θα γίνουσι κομμουνισταί, το διανοείσαι ω Λουδοβίκε; )

    Αν το ΝΔΣΟΚ είχε πάρει 40 - 45% δεν θα είχε καν τεθεί θέμα επαναδιαπραγμάτευσης - επιμήκυνσης. Και με 150,5 βουλευτές να ήταν το ΝΔΣΟΚ θα ήταν τα σκυλιά δεμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @polse
    Αυτη ειναι η μαυρη αλήθεια, αλλά αντε τώρα να τους κάνεις να το παραδεχθουν! Θα πήγαιναν κια πέρα και θα έλεγαν (προβαρισμενο κιολας) "σορι, δοκιμασαμε να επαναδιαπραγματευτούμε, αλλα διακυβεύεται η θέση μας στο ευρώ" και γυρίζοντας θα μείωναν κανα 15% το βασικο μισθό... σε τα μας τώρα!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir