Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαΐου 12, 2012

Game of Thrones στην Ελλαδα


Πως μοιάζουν οι ....μονομάχοι της εξουσίας σε σχέση με τους αντίστοιχους μονομάχους στο πολύ πετυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ;

(Προσοχή: spoilers για τις επόμενες 1-2 σεζον. Προειδοποιηθήκατε) 






ΣΥΡΙΖΑ
House Stark
1
1
Ηταν προφανές.
1
Ο Τσίπρας στο ρόλο του Robb που κανεις δεν τον περίμενε και τους έχει τσακίσει στην σφαλιάρα. Παρόλα αυτά ειναι τρομερά ευάλωτος στο εσωτερικό του αλλα και ενδοπαραταξιακά.
Spoiler: Ο Robb το έφαγε το κεφάλι του επειδή ήταν πολύ αθώος, όχι επειδή ήταν λιγότερο ικανός ή καλός διοικητής. Στο ρόλο του μακαρίτη Eddard προφανώς ο Αλαβάνος ο οποίος όπως και ο Ned έφαγε το κεφάλι του εκεί που μπορούσε να γίνει κουμανταδόρος λόγω "κακής εκτίμησης των περιστάσεων".
O Βορράς ειναι μεγάλος αλλά αραιοκατοικημένος, οι κατοικοι του έχουν παλιές έριδες μεταξύ τους που θα θυμηθούν σε....λίγα επεισόδια, και η απολυτη κυριαρχία των Starks θα τεθει εν αμφιβόλω. Ασε που οι Starkαιοι ειναι μια μαουνα σόι και bannermen, κάτι που ταιριάζει στον Συριζα με τις τάσεις, τις συνιστώσες κτλ που σε κάποια φάση ήταν πιο πολλές απ' ότι οι ψηφοφόροι του!

1
O Robb ενώ κέρδισε όλες τις μάχες,  κατάφερε τελικά να χάσει το Βορρά, το κάστρο του και τελικά το κεφάλι του. Ελπίζουμε ο Αλεξης να έχει περισσότερο μυαλό. (απροπο να εξετάσουμε και ...απο τί σόι ειναι η Περιστέρα ε;;)
1




Προφανώς δεν συνεχίζουμε με τις αναλογίες προσώπων - συνιστωσών διότι θα....ξημερώσουμε! Ο Στρατούλης προτείνεται για Hondor παντως!!
1
Ο Ned ειχε την αξιοπρέπεια να πεθάνει μια και έξω ενώ ο Αλαβάνος ενίοτε επιστρέφει ως walker




ΝΔ-Ντόρα - Μάνος





House Lannister


Ηταν επίσης προφανές. Οι Lannisters ως η πιο πλουσια οικογένεια στο westeros ταιριάζουν άνετα με το κόμμα της .... πλουτοκρατίας στην Ελλάδα
Οι Lannisters παραμένουν το κυριότερο στήριγμα των παιδιών της Cersei για το θρόνο, όπως και η ΝΔ στήριξε τα νόθα της παιδιά με το ΠΑΣΟΚ
Πρόσωπα:
Αντώνης Σαμαράς
Cersei Lannister.
Εξαιρετικές ικανότητες στο άρπαγμα της καρέκλας. Πολύ χαμηλές στην διατήρηση της εξουσίας. Χαοτικές κινήσεις που διώχνουν τρομαγμένους τους φίλους και τους οπαδούς
Ντόρα - Μανος - Κυριακος και λοιποί φιλελεύθεροι
Προφανώς ο Tyrion, ο fan favorite της σειράς. Κανείς δεν τον γουστάρει από το σόι του, αλλά ειναι ο πιο ικανός εκεί μέσα! Χωρίς αυτό να μην σημαίνει πως δεν είναι άκρως αυτοκαταστροφικός και τουτος!
Κώνσταντίνος Καραμανλής

Tywin Lannister.
Ειτε ζωντανος είτε νεκρός, τον τρέμουν όλοι. Ακόμα και όταν πεθάνει, η σκιά του θα πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους. Εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, κανει φίλους πολύ εύκολα (follow the money), τον φοβούνται όλοι, βλέπει μπροστά και αμα λάχει είναι  και αδίστακτος του κερατά.
Κώστας Καραμανλής
Jaime Lannister.

Ολοι τον ήθελαν, όλοι τον αγαπούσαν, όλοι τον στήριζαν και αυτός σκεφτόταν με το κάτω κεφάλι. Κορυφαία του στιγμή ο φόνος ενός τρελού βασιλιά, όπως και κορυφαία στιγμή του Κώστα το διώξιμο πολλών ακροδεξιών στοιχείων απο την ΝΔ, κατι το οποίο κατάφερε να ανατρέψει ο Σαμαράς διώχνοντας όλους τους άλλους



ΠΑΣΟΚ
House Baratheon

Πάλι ήταν προφανές. Τα παιδιά της Cersei, που "εμεις" ξέρουμε πως ειναι Lannisterακια ταιριάζουν μια χαρά με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που ειναι τόσο σοσιαλιστική όσο ... και της ΝΔ! Ασε που το ΠΑΣΟΚ όταν χάσει την εξουσία διαλύεται σε 67 κομμάτια, όπως οι Baratheon btw!
Οι Baratheon ηταν κουμανταδοροι στο westeros τα τελευταία ~20 χρόνια. Οταν ο μεγάλος τους, ο Robert εκατσε σαν τον **** να τον φάνε μπαμπέσικα άρχισαν να σφάζονται μεταξύ τους σαν τα σκ'λιά!
Πρόσωπα:
Βαγγέλης Βενιζέλος


Joffrey Baratheon

Μπάσταρδο αποτέλεσμα αιμομιξίας, βασιλιάς από τύχη δικιά του και ατυχία των υπολοίπων. Τα ψωμιά του, μοιραία, είναι λίγα. Θα τον τρώγανε οι ίδιοι οι δικοί του, αν δεν φοβόντουσαν πως μετά οι αντίπαλοι θα τους φάνε ζωντανούς
ΓΑΠ
Robert Baratheon

Καλός στην μάχη για την εξουσία, κακός στην διαχείρισή της εξουσίας της ίδιας. Κατά βάθος καλό παιδί, αλλά λίγο μαλάκας. Ούτε που πήρε χαμπάρι ποιος, ποτε και γιατί τον έφαγε μπαμπέσικα, αλλά στην ουσία το κεφάλι του το έφαγε μόνος του.
Λουκάς Παπαδήμος
Renly Baratheon


Το παιδί που νόμιζε πως θα κάνει τη διαφορά. Μοναδικό προσόν του, το ότι κάποιοι φραγκάτοι νόμιζαν πως του πάει το στέμμα.
ΓιάννηςΡαγκούσης

Stannis Baratheon


Δεν αλλάζει από τον "σωστό δρόμο" ποτέ. Κατά βάθος τον συμπαθούν ελάχιστοι. Για αρκετούς ο δικαιωματικός απόγονος του Robert. Κάνει κακές παρέες.
Φώτης Κουβέλης ο 'Α
(ελα τώρα κυρ' Φώτη που θες να σε βάλω μόνο σου!! Εκτος και αν ...χμμμμ τι να κάνουν οι ...Boltons;)
Davos Seaworth.


Το πιστό σκυλί της ηγεσίας. Και τίμιος μέχρι βλακείας.
Αννα Διαμαντοπούλου

Melissandre

Η κακιά κόκκινη μάγισσα. Απ όπου περνάει αφήνει στάχτη και μπούρμπερη. Σημαντική διαφορά: Η Melissandre ειναι κορμάρα!
Δημοκρατική Αριστερά



Δεν άντεξα και έβαλα τον κυρ Φώτη σε διπλό ρόλο. Μόλις μας εξηγήσει τίποτις παραπάνω, θα τον ...επανακατηγοριοποιήσουμε!
House Bolton




Λαθρεπιβάτες στο Starkέικο, πήραν τα λεφτά της δεξιάς (Lannisters) και στηρίζουν ...ΠΑΣΟΚ. Αλλά επιμένουν πως είναι Stark-αίοι. Go figure!
Φώτης Κουβέλης ο Β'
kouv
Roose Bolton ff
...θα δείτε!!!!

Γρηγόρης Ψαριανός




 
Ramsay Snow Bolton
Ομοίως!

ΚΚΕ
House Greyjoy

Στα μακρινά νησιά τους, μετά την ήττα που έφαγαν πριν απο.... αιώνες, περιμένουν και ετοιμαζουν την δικιά τους επανάσταση. Προφανώς οι πρώτοι που θα την πεσουν ειναι οι stark γειτονες τους, παρόλο που η λογική τους ήθελε σύμμαχους. Αλλη ομοιοτητα: Πως ...πνίγουν τους καινούργιους για να τους δεχθούν στις τάξεις τους. Σημαντική ομοιότητα πως θεωρούνται οι πιο ....αμάσητοι πολεμιστές του westeros, αν και το μυαλό τους το έχουν πιο πολύ στην πειρατεία παρά στην κατάκτηση
Αλέκα Παπαρήγα


Balon Greyjoy

Εγώ πότε θα γίνω βασιλιάς; Δεν ξερω, αλλα ξέρω πως ο τρόπος για να γίνω βασιλιάς είναι τελικά να αφήσω όλους τους αλλους να γίνουν ...πτώματα και στο τέλος να κάνω ντου όπου βρω και να καθαρίσω τους εναπομείναντες αντιπάλους. Προβληματίζει για το μέλλον πως αυτός φαγώθηκε "εσωκομματικά"
Λιάνα Κανέλλη

Theon Greyjoy

Αλλου μεγάλωσε, αλλού έμαθε, αλλού το χρησιμοποιεί. Μπερδεύει τους πάντες και στο τέλος δεν τον γουστάρει κανένας. Το κεφάλι του το έφαγε προσπαθώντας να αποδείξει πόσο "γνήσιος" αμάσητος είναι
Θανάσης Παφίλης

Yara (Asha) Greyjoy

Η πιθανότερη (αχ και να 'ξερε!) διαδοχος του θρόνου των Greyjoys με την σημαντική κυριοτητα 5 βράχων, 8 καβουριών και μισού κάστρου. Εχει 10 καραβια και 2 τσεκούρια και είναι έτοιμη να φάει το σύμπαν. Σημαντική διαφορά: Ο Παφίλης δεν έχει ούτε βάρκα. Νεαρή , ικανή και ελπιδοφόρα την έφαγε στην ιεραρχία η κομματική νομενκλατούρα που πούλαγε φούμαρα κοπανιστά και τρομπετες επανάστασης





 Δημιουργια Ξανα  House Tyrell
Κυριότερες ομοιότητες: Οι Tyrells ειναι και αυτοι εκπρόσωποι της....πλουτοκρατίας, οι λέξεις τους ειναι "growing strong" οπως προσδοκανε και οι δημιουργοξανίτες. Βεβαίως θα λάβουσι ότι και οι Tyrells πιθανοτατα, αλλα μαλλον θα επιβιώσουν της διαδικασίας.
Θάνος Τζήμερος
Margaery Tyrell
 
 
Εδώ γίνεται της πουτάνας και το μόνο που τη νοιάζει τούτη ειναι να τη λένε "μεγαλειοτάτη"! Ειναι η μοναδική γυναίκα που γνωρίζω με 3 γάμους και μηδέν σεξ!
Διάφοροι
Κων/νος Μητσοτάκης

mits
Petyr Baelish
petyr
Τους αγοράζει και τους πουλάει όλους, έχει 100 χιλιάδες άκρες και μεγάλη φιλοδοξία. Σημαντική διαφορά: Ο Petyr πάντα κερδίζει, ο Μητσοτάκης συνήθως απλά περιμένει να πεθάνουν οι υπόλοιποι
Γιώργος Προβόπουλος
prov
Grand Maester Pycelle 
pycelle
Αντι να κοιτάει τη δουλειά του, κοιτάζει πως θα εδραιώσει τους Lannisters στην εξουσία.
ΜΜΕ
Varys
To παίζει υπεράνω, αλλά έχει τη δικιά του ατζέντα. Επίσης ξέρει μέχρι και που κατούρησες πέρσι το καλοκαίρι.
Ανεξάρτητοι Έλληνες
House Martell
Μακριά στην έρημο, κανεις δεν τους λογαριάζει, αλλα αυτοι κανουν τον λογαριασμό τους. Σε μια μάχη που όλοι χανουν, οι Martell κατάφεραν να μην χάσουν ούτε φαντάρο. Και έχουν και κατι θεματάκια με τους Lannisters (βλ ΝΔ).....


Χρυσή Αυγή House Frey
Κοινά σημεία:
* Κανεις δεν τους γουστάρει και όλοι τους φοβούνται. Δεν πρόκειται να κάνουμε εμείς την εξαίρεση. Φωτογραφίες γιοκ λοιπόν.
* Ειναι όλοι απόγονοι ενός. Στην κυριολεξία κρέμονται από τα παπάρια του. Ο μεγάλος Frey εχει καμια 50αρια παιδια, 200 τοσα εγγονια και μην πάμε σε ξαδέρφια και ανίψια!
* Το παίζουν αντισυστημικοί και έτσι (bannermen των Tully που ειναι κολλέγηδες με τους Starks) αλλα τελικά τους κερδίζει το lannisterικο χρήμα! 
* Απο όλο το westeros ειναι αυτοι που περισσότερο απ΄ όλους σκέφτονται αυστηρα και μονο την πάρτη τους. Εθιμα, ηθη, συνθηκες, ιερα, όσια και τέτοια ξεσκίζονται για την πλάκα. Και μετά το ρίχνουν στην τρελη: "ηταν λυκάνθρωποι" και έτσι
  

 Ευρωπαϊκή Ένωση - ΔΝΤ κτλ  House Targaryen
Οι λέξεις "Fire and Blood" αρκουν για να τους περιγράψουν....
 Και πάλι ήταν προφανές.
 Καποιοι που "είχαν" την εξουσία, είναι τώρα κάπου στου διαόλου το κατάστημα, νομίζουν πως εδώ τους αγαπάμε πολύ και έχουν και ένα τρικέφαλο τέρας να μας το κουνάνε στα μούτρα.
Μερκελ, Λαγκαρντ και σία
Daenerys Targaryen



Όξω πούστη που θες και φωτογραφία!!!

Σημαντική διαφορά: Η Daenerys ειναι τουμπανο, γκομενάρα και καλό ατομάκι. Αμα την πιάσει το ανάποδο όμως....
ΔΝΤ Khal Drogo
drogo

Απ' όπου περναγε δεν φύτρωνε ξανά ούτε χόρτο. Συναισθηματικος κατα (πολύ) βάθος όμως. Τον έπιασε μαλάκα μια παλιόγρια, πράγμα που έχει και το ηθικό του δίδαγμα.
Ντομινικ Στρος Καν


Viserys Targaryen

Γεμάτος όνειρα και φιλοδοξία, ούτε που πήρε χαμπάρι πως του την φορέσανε έτσι οι "δικοί" του.
Τροϊκα
Οι τρεις δράκοι. Προφανώς


Εμείς; Που είμαστε εμείς; Στο Μεγάλο Τείχος φίλε μου, να φυλάμε τούτους δω και όλους εμας μαζί!!!

22 σχόλια:

  1. κάποιος έχει υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hodor!
    You know nothing, Jon Snow!
    :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε βγάλε το τεράστιο σπόιλερ που πήρες από το τρίτο βιβλίο, το παράκανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/5/12 15:31

    Αχαχαχαχα!!!
    Εξαιρετικό! Εχω την άδεια να το μεταφράσω και να το ποστάρω σε ένα ξένο σάιτ; Φυσικά θα βάλω από κάτω πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανώνυμος
    Ευχαρίστως
    Απλα δωσε και εδω το λινκ να το..καμαρώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Respect. Ζωγράφισες. (Και συμφωνώ: You know nothing John Snow)

    Αρυα: Σοφία Σακοράφα ή Ηρώ Διώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχαχααχαχαχαχ respect. Τα πιο πολλά ταιριάζουν όντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα με έπιασες τόσο αδιάβαστο, ώστε μόνο μία καλησπέρα μου επιτρέπεται. Δεν ξέρω τίποτα για το παιχνίδι ώστε να συλλάβω την αναλογία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείμε, δεν είναι παιχνίδι, είναι βιβλίο επικής φαντασίας που έγινε και τηλεοπτικό σίριαλ. Το έχω διάβασει (είναι μέρος μιας ολόκληρης σειράς βιβλίων) και δεν κόπηκα, για να πω την αλήθεια μου. Όσο για το σίριαλ, δεν τό'χω δει ποτές μου...

      Διαγραφή
    2. Σκέψου πόσο άσχετος είμαι :)

      Διαγραφή
  9. @all
    Ευχαριστώ πολύ!!
    :)


    @δειμος
    Ειναι σειρα βιβλίων, μετά παιχνίδι (ζζζζζ) και μετά σίριαλ. Για...πετσέτα δεν ξέρω! Απο βαθμολογίες πάντως το σίριαλ σκίζει. Σαν σειρά βιβλίων είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει σε fantasy - και κάνει και μαρξιστική ανάλυση!! :ΡΡΡΡ

    Σιριαλ:
    http://www.imdb.com/title/tt0944947/

    Βιβλία :
    http://en.wikipedia.org/wiki/ASOIAF

    (1ο: http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=1034716 υπάρχουν και στα ελληνικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έπος... Άιντε και να 'δουμ τι θα γίνει με την όλη ιστορία... Ο μικρός (λέμε τώρα) τό'χει μέχρι στιγμής αλλά το κακό είναι πως πολλοί (όσα φτάνουν μέχρι εδώ τουλάχιστον) θεωρούν ότι δεν έχει σχέδιο και κωλώνει να κυβερνήσει. Τι σκατά συνεργασία θα κάνει με αποδεδειγμένους ψεύτες και απατεώνες δε τους περνάει από το μυαλό; Οι άλλοι φυσικά σχέδιο έχουν (Φέρτε φράγκα και βλέπουμε)...

    Τέσπα τα έχεις πει και εσύ και αρκετοί άλλοι... το μόνο γαμώτο μου είναι πως ούτε και σ'αυτές ούτε στις επόμενες δε θα πέσει ψήφος εκ μέρους μου λόγω αποστάσεως. :(

    Για την ιστορία ως Boltons θα έβαζα την ΧΑ από το house sigil να το πάρεις και μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα καλά του διαδικτύου :)
    Aξίζει πολλά κιλά η φαντασία, η ιδέα, το σενάριο και το μοντάρισμα.

    Από το να διαβάζεις ανούσια πολιτικά κείμενα "ειδικών" αρθρογράφων: - P

    Δεν μπορώ να γίνω κριτής, στις πολιτικές συγκρίσεις και στις αποχρώσεις τους, μου είναι αδύνατον, δυστυχώς.

    Μου έφερε στην μνήμη Monty Python, Τέρι Γκίλιαμ. Λίγο τόχεις ;
    Το καλό να λέγεται.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Σημίτης ή η Μάργκαρετ Cersei και ο GAP Joffrey. Γιατί με το που πέθανε ο μπαμπάς του, η Cersei του φυλάει το βασίλειο μέχρι να ενηλικιωθεί να το πάρει στην πλάτη όλο μονος του. Όταν δεν κοιτάει η μαμά, κάνει μαλακίες και τα γαμάει όλα :p
    Σε αυτό το σενάριο δε μου κολλάει ο Βενιζέλος βέβαια αλλά δε γαμείς.
    Στρατούλης για Hodor δαγκωτό πάντως.

    Βάλε και συνιστώσες για Bannermen.. :p άραγε οι Tully-έοι ποιοι να ναι.. έχεις μέλλον ακομα. Umbers κλπ..

    Ξέχασες επίσης Nightwatch.. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/5/12 12:34

    Εχεις συνειδητοποιήσει ότι όταν σύγκρινες γυναίκα με γυναίκα δεν άφησες ούτε μία ασχολίαστη για το πόσο ωραία είναι ή δεν είναι; Εδώ σύγκρινες τον Κωστάκη και τον Παπαδήμο με τα μπιζουδάκια και τίποτα. Μηδέν αναφορά στις πατσές του ενός ή στο κατά πόσο ο άλλος είναι τούμπανο. Τι σε έπιασε και νομίζεις ότι ενδιαφέρει κανέναν τι κάνει το πουλί σου (pardon my french) να τραγουδάει ή να μαραίνεται; Οι συγκρίσεις της Κανέλλη, της Παπαρήγα και του Παφίλη ήταν πανέξυπνες, γαμώτο! Τι τα ήθελες τα άλλα για κορμάρες και τούμπανα;

    Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα μου φάνηκε καταπληκτικό το ποστ. Αυτά τα σχόλια όμως μου έφεραν στο νου ιδρωμένο χοντροπίθηκα στο καφέ της γειτονιάς που κάνει πολιτική ανάλυση με το φραπέ στο χέρι και ρίχνοντας ματιές στον κώλο της σερβιτόρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @eidomen
    Σαν συμπεριφορα εισαι μεσα στους Boltons,αλλα δεν μου έβγαιναν τα σόγια!

    "Τι σκατά συνεργασία θα κάνει με αποδεδειγμένους ψεύτες και απατεώνες δε τους περνάει από το μυαλό; "

    Σωστόόόόός!

    @estarian
    Για Μαργκαρετ κτλ καλο αλλα...δεν βγαίνουν τα σόγια!!

    Στρατουλης ακόμα φαβορι για Hodor

    Umbers -> Ανταρσυα (εξτρεμιστικα... βόρειοι;);
    Tullys -> Δεν το 'χω βρει αλλα η Cat μου κανει για τον ....Δραγασακη:)
    (τρεχει να μαζεψει το μικρο οποτε αυτος ξεφευγει, αλλα εχει και τα δικα της κολλήματα)
    Ισως ομως οι Tullys να ειναι οι ....οικολογοι!

    Arryns - > ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι αναποφασιστοι. Δεν εχουν ηγετη και καθονται στα αυγα τους μακρυα (προς το παρον) απο τις εξελιξεις!



    Τωρα με τις συνιστωσες δεν εχω και μεγάλη ιδέα... βαλτε μικρους βορειους οικους (δεν τους θυμαμαι και βαριεμαι να το ψάξω!) ανα συνιστωσα και δεν θα τα χαλασουμε!!


    @ανώνυμος
    Οχι και για όλες! Αναφερεσαι σε 2 (ΔΥΟ) συγκρισεις στην ουσια, στην Αννουλα του χαβά και στις κυρίες ΔΝΤ.

    Απο την άλλη το blog γραφεται απο αντρα και δεν ειναι ....unisex, οποτε το να πω πχ πως ο Drogo ειναι παιδαρας αλλα ο ...Ντομινικ δεν.. ηταν λιγο περα απο το σκεπτικό μου!! (i am sorry about that). Οποιος/α θελει μπορει να μου δωσει...υλικο και εγω το προσθέτω!


    "Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα μου φάνηκε καταπληκτικό το ποστ."
    Ευχαριστω, για το μερος του που σου άρεσε!

    "Αυτά τα σχόλια όμως μου έφεραν στο νου ιδρωμένο χοντροπίθηκα στο καφέ της γειτονιάς που κάνει πολιτική ανάλυση με το φραπέ στο χέρι και ρίχνοντας ματιές στον κώλο της σερβιτόρας."

    Καλο παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος14/5/12 09:52

    hahahhahahhahha
    fovero! vevaia egw gia XA tha evaza tous white walkers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε μου άρεσε να είμαι ανώνυμη, γιατί παρακολουθώ το μπλογκ και είναι από τα αγαπημένα μου.

    Το υπέθεσα ότι είσαι στρέιτ άντρας, το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το ότι δεν έγραψες για τους άντρες! Αλλά πώς να το πω, τέτοια σχόλια (για την εμφάνιση των γυναικών) είναι σαν να φτηναίνουν όσα λες. Μου άρεσε όταν σύγκρινες άντρα με γυναίκα γιατί μιλούσες για την ουσία, δηλαδή την καριέρα και τη στάση των γυναικών. Όταν σύγκρινες γυναίκες μεταξύ τους, τις σύγκρινες ως γκόμενες. Αυτό με ξένισε.

    Γενικά είναι πάααρα πολύ συνηθισμένο οι άντρες όταν ασχολούνται με γυναίκες να μιλάνε για τα βυζιά και τους κώλους τους ή κατά πόσο είναι ωραίες γκόμενες, είτε μιλάνε για τη Φαρμάκη (μπαρδόν, έχω μείνει κάτι χρονάκια πίσω στο ελληνικό pop culture) είτε μιλάνε για τη Μέρκελ ή την Κλίντον. Ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκες που έχουν κάποια ιστορία πίσω τους, ή όταν έχουν ενδιαφέρον ως προσωπικότητες ή λόγω της θέσης τους, με ενοχλεί να ασχολούμαστε με το κατά πόσο θα τις πήδαγε ο κάθε μπάρμπας. Και όταν το κάνει αυτό κάποιος που τον διαβάζω τακτικά, το λέω, γιατί είναι πιο πιθανό αυτοί να καταλάβουν ότι είναι υποτιμητικό να κρίνεις την πορεία ή τις πράξεις μιας γυναίκας λέγοντάς την "πατσαβούρα" ή "τούμπανο".

    Ναι, το ποστ γράφτηκε για πλάκα, το ξέρω. Αλλά ρε γαμώτο έδειξες με τις υπόλοιπες κυρίες ότι κάνεις πολύ καλύτερο και πολύ πιο έξυπνο χιούμορ από το κατά πόσο είναι ωραίες γκόμενες!

    Συγνώμη για το σεντόνι και για το rant, για μένα είναι σημαντικό θέμα το πώς μιλάμε για τις γυναίκες στο ελλάντα. Ήταν το μόνο πρόβλημα που έχω στο πώς γράφεις και ειλικρινά, αν δε μου άρεσαν γενικά όσα γράφεις και το πώς τα γράφεις δε θα ασχολούμουν καν. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που πρόσεξες όσα είπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα έσπασε!
    Έχω βέβαια κάτι ενστάσεις όπως τη Merkel-Dany και την Διαμαντοπούλου-Melisandre (που είναι από τις αγαπημένες μου ηρωίδες μαζί με την Asha και δεν μπορώ να τις συγκρίνουν με άτομα που αντιπαθώ έως και μισώ) αλλά χαλάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα συμφωνησω με την Βιργιλια απο πανω για Ντανυ, Μελισσανδρα και οικο Ταργκαρυεν ιν τζεναραλ!

    Κατα τα αλλα επικο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir