Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

Ελαβον.....



Μετά από ξενύχτι και με το δεον hangover ηθελα να γράψω το μήνυμα το εκλογών.

Τι έλαβε ο καθένας και ειδικά πως τα πήγαμε αυτή τη φορά ως μάντεις; (τελικά ποσοστά)
Σε παρένθεση το ποσοστό που έδωσα σαν προφητεία εδώ.

ΝΔ (20-25): 22,78% την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Αντικειμενικά, αν μιλάμε για κυβερνόν κόμμα, που εκλεχτηκε προ διετίας με 30% μιλάμε για συντριβή. Αντικειμενικά επίσης αν μιλάμε για το κόμμα του Σαμαρά, την πολιτική που πάραξε και όλα τα σχετικά, ας μην λέμε μαλακίες. Επιβίωσε, ή τουλάχιστον μπορεί να το θεωρήσει επιβίωση μιας και θεωρητικά όλοι οι φυγόκεντροι της ψηφοφόροι δεν ενίσχυσαν τους αντιπάλους της εντος της Δεξιάς παράταξης (ΑνΕλ) αλλά τις φίλα προσκείμενες δεξιές παρατάξεις (ΛΑΟΣ, διαφορα φιλελεύθερα γκρουπουσκουλα) ή τους "φίλους" και συνομιλητές μερικών εκεί μέσα (ΧΑ).

Ειναι ντροπή για ένα κόμμα που στις προπροηγούμενες εκλογές βάραγε 40αρια να είναι "διαχειρίσιμη ήττα" το 22%.

Κατά τα άλλα "έλαβαν το μήνυμα" το οποίο γι αυτούς είναι πως η απώλεια του ~20% των ψηφοφόρων τους, η μείωση κατά 30% των ψηφοφόρων του κυβερνητικού τους εταίρου και η καθαρή διαφορά με την οποία βγήκαν δεύτερο κόμμα, είναι γι αυτούς μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης και οφείλεται στην χαλαρή ψήφο, την οποία ο ίδιος ο Σαμαράς μόλις 24 ώρες πριν απέκλειε σαν πιθανότητα

Ποιοι βγαίνουν: Στην παρούσα φάση οι εκλεκτοί του έξυπνου λαού της ΝΔ είναι: οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, ή αλλιώς μια από τις πιο εντυπωσιακές μαζώξεις ηλιθίων (με την εξαίρεση του Κύρτσου) που μπορούσε να έχει πολιτικό κόμμα. Δυστυχώς δεν βγήκε και η Νατάσα Ράγιου να έχουμε φουλ πάνελ πρωινάδικου στην Ευρωβουλή εκ μέρους της ΝΔ. Παρηγοριά πως η Τζαβέλα λαμβάνει μαζί με το μήνυμα και τον πούλο.
Ειλικρινα, το ότι κάποιοι (πολλοί) από εσάς ψήφισαν Σπυράκη με ξεπερνάει ως  blogger, αναλυτή, Έλληνα και μέλος της ανθρώπινης φυλής.

ΣΥΡΙΖΑ (25-30): 26,51% Χαρμολύπη. Ξέρεις τι είναι να καθιερώνεσαι ως πρώτη εκλογική δύναμη, να πατάς κάτω το κυβερνόν κόμμα, να τσιμπάς την μεγαλύτερη περιφέρεια στην χώρα, και μάλιστα κόντρα σε όλους, αλλά να ξέρεις πως αυτό δεν φτάνει;
Διότι, ναι μεν η κυβερνητική πολιτική αποδοκιμάστηκε ΚΑΘΟΛΙΚΑ στις κάλπες (όσο και να το καμουφλάρει ο κάθε Μουρούτης η πραγματικότητα ειναι αυτή) αλλα επίσης κακά τα ψέμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιούται να ομιλεί για εθνικές εκλογές έπρεπε να πάρει παραπάνω.
Για να έχουμε ζήτημα κυβέρνησης θα έπρεπε τα αποτελέσματα να είναι αποστομωτικά και πέραν των δυνατοτήτων καμουφλαρίσματός τους. Θα έπρεπε είτε ο ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει ποσοστό "καθαρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας" (γύρω στο 35% αν θυμάμαι καλά αν και, ακόμα και με αυτά τα ποσοστά παίζουν ενδιαφέρουσες παραλλαγές), είτε η ΝΔ να πέσει κάτω απο το 20%, είτε το ποσοστό του να είναι πάνω απο το ποσοστό του αθροίσματος του ΝΔΣΟΚ (δες και το θυμωμένο Υ.Γ.3 για σχετική ανάλυση)

Ποιοι βγαίνουν: μέχρι στιγμής οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Κων. Χρυσόγονος , οι οποίες είναι γενικώς ΟΚ επιλογές μιας και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν "γεμάτο", με την προφανή εξαίρεση τον Γλέζο που ήταν ηλίθια ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο και ακόμα μεγαλύτερη ηλιθιότητα του κόσμου να τον ψηφίσει για να μην....τον στεναχωρήσει. Με τόσους βουλευτες, πολιτικούς επιστήμονες, συνδικαλιστές και οικονομολόγους εσείς βάζετε για ευρωβουλή έναν υπέργηρο ο οποίος δεν μπαίνει και σε αεροπλάνα!!!


ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!!


Τέλος πάντων ο θεος της αριστεράς μας φύλαξε και δείχνει να μην βγαίνει ο Κρίτωνας διότι τότε τα μπινελίκια θα ήτανε πολύ σοβαρά.

Τελικό συμπέρασμα: οκ, όχι τόσο οκ όσο θα θέλανε, όχι όμως και τόσο χάλια όσο μπορούσε να πάει.



ΧΑ (8): 9,4%. Δεν θα σχολιάσω πολύ. Αρχικά θα υπενθυμίσω αυτό που έγραψα "Επιτέλους ο γνήσιος ΕΛληνας χίτης, ακροδεξιος, εγκληματίας, μαλάκας του κερατά και όλα τα σχετικά βρήκε την έκφραση του". Μοναδική "παρηγοριά" πως όλοι αυτοί ειναι "αγανακτισμένοι" ΝΔΣτΟΚοι οι οποίοι θα πήγαιναν με την ΝΔ αλλιώς. 
Αυτό που έχω να προσθέσω παραπέρα είναι πως έριξαν πολύ χρήμα στην υπόθεση και αρχίζει και γινεται εκνευριστικό όλο αυτό το μή εξηγήσιμο χρήμα. Το ότι είναι πλεον de facto τρίτο κόμμα οφείλεται κυρίως στην ΝΔ και η πρόβλεψη μου ειναι πως όσο πιο δεξιά εκτρέπεται η ΝΔ του Σαμαρά τόσο θα ανεβαίνει η ΧΑ και θα πέφτει η ΝΔ με τελικό όριο είτε την κυβερνητική συνεργασία, είτε την επιστροφή μαζικά των ψηφοφόρων της στην ΝΔ αν και όταν σφίξουν τα γάλατα (εθνικές εκλογές)

Ποιοι βγαινουν: Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Μίκης ο Κατσαβίδης και ο Τανάσης ο Γκοτζίλας. Θα πέφτει σύννεφο το ευρωφάσκελο και το ευρωγέλιο, τόσο που η λέξη ρόμπα πλέον θα πάρει νέες ερμηνευτικές διαστάσεις.


ΕΛΙΑ (5): 8,04% . Μόνο ο Βενιζέλος από όλο τον πλανήτη θα έπαιρνε ένα κόμμα του 40%, θα το έφερνε στο 8%, με χοντρή πτώση και απο τις τελευταίες εκλογές και θα το χαρακτήριζε επιτυχία και θα τον πίστευαν. Αν και οφείλω να ομολογήσω πως το κλάϋμα Βενιζέλου όταν τα γκάλοπ τον εμφάνιζαν οριακά εντος Ευρωβουλής έπιασε και οι Ελληνες Πασόκοι θυμήθηκαν το γλυκό ψωμί που έχουν φάει, όπως και το πόσο ψυχοπονιάρηδες είναι.

Ποιοι βγαίνουν: Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, ή αλλιώς τα ***** (συμπληρώστε με ό,τι θέλετε) του Βενιζέλου. Μοναδική παρηγοριά πως η Αφροδίτη έμεινε πάλι απο λάστιχο, εκτός απο iq. Μεγάλη απώλεια (λέμε τώρα) η μη εκλογή του Καψή και του Μπίστη ο οποίος αναμένεται να αλλάξει κόμμα σε κανα τέρμινο αλλά προβληματίζεται διότι σιγά σιγά μένει από διαθέσιμα κόμματα

Το Ποτάμι (5-7): 6,59% Το Ποτάμι έχει πολύ πλάκα. Βγήκε να φάει το ΣΥΡΙΖΑ, έκοψε από το ΝΔΣΟΚ και τη ΧΑ (που εμφανιζόταν σε κάποια φάση με χοντρό διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις) και τελικά έβγαλε ποσοστό  ανώτερο του ΚΚΕ που έχει στελέχη, πολιτική, και ιστορία χωρίς να έχει τίποτα από αυτά. Εχει όμως τον Σταύρο, το σακίδιο, 2 σποτ, άφθονο τηλεοπτικό χρόνο και μια χαλαρή στάση που εκτιμήθηκε δεόντως. Κάτι τύπου "πως θα κάνετε πικνικ σε μια ραδιενεργή wasteland μετά τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο" το οποίο τελικά πέρασε σε αρκετούς ψηφοφόρους. Μακάρι να φάει το ΠΑΣΟΚ πάντως και να δουμε ΓΑΠ και Μπένι στην φυλακή για τα χρέη του κόμματος (!).

Ποιοι βγαίνουν: οι Γεώργιος Γραμματικάκης και Νίκος Ορφανός ή Μιλτιάδης Κύρκος. Comme ci, comme ca. Δεν μιλάμε για ουάου επιλογές, αλλά από την άλλη αν είχε να επιλέξω ανάμεσα σε αυτούς και την Σπυράκη....

ΚΚΕ (<6): 6,08%. Έπεσα έξω μεν, αλλά οριακά δε. Τι να πω. Χαιρετίζω τον ηρωισμό των σ. που ανέχονται και ειναι και περήφανοι να τους εκπροσωπεί μια Κανέλλη και ένας Κουτσούμπας. Με μια κάκιστη αντισυριζαίικη προεκλογική εκστρατεία στην οποία τα μνημονια, η κοινωνική κρίση, η ανεργία και όλα τα σχετικά ωχριούσαν μπροστά στο αντισυριζικό μένος, με παντοειδή στήριξη απο τα ΜΜΕ (ειδικά και ιδιαίτερα στο αντισυριζικό κομμάτι) και πάλι μόνο οι "φαντάροι" ψηφοφόροι του το ψήφισαν. Τελικά έχουμε ένα 5-8% (αναλογα με τη συμμετοχή) του εκλογικού σώματος το οποίο πλεον ειναι αναχωρητικό απο την πολιτική και περιμένει το Μεσσία της επαναστασης. Αν αυτος ειναι του ΚΚΕ αλλιώς θα βγει στον ΑΝΤ1, στο Mega και στο Skai να τον κατακεραυνώσει.

Ποιοι βγαίνουν: Δεν έχει σημασία. Βασιζόμαστε σε πολιτικές και όχι σε προσωπικότητες επειδή δεν έχουμε προσωπικότητα (Black Adder ο αθάνατος)


Ανελ (5-10): 3,44% Τελικά δεν υπάρχει αντιμνημονιακή δεξιά. Επίσης δεν μας ψεκάζουν. Αντέχει, αλλά για πόσο ακόμα;

Βγαίνει: Νότης Μαριάς και πάει διακοπές στα εξωτερικά να ηρεμήσει ο άνθρωπος.

ΛΑΟΣ (-): 2,7% Ο Καρατζαχερης έβγαλε βόλτα τα **** του και με το τίποτα πήρε ποσοστό πολλαπλάσιο αυτού της ΔΗΜΑΡ. Αυτο μας λέει πολλά για το ύφος και το ήθος του εκλογικού σώματος - αλλά και της ΔΗΜΑΡ (χεχεχεχε). Αναμένεται συγχώνευση - επιστροφή στην ΝΔ και αν είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω (προδότες, αγορασμένοι, πουλημένοι, λαμόγια κτλ), ψωμί και αλάτι, και όπως είπε και ο Άδωνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δηλαδή πως θα δεχτεί στην ΝΔ αυτόν που τον σκυλόβριζε ως εξαγορασμένο: " ε, καλα, εντάξει".

Βγαίνει: δεν βγαίνει, αλλά παραφυλάει και οσονούπω επιστρέφει διότι οι ιδεολογικές διαφορές ειναι για να έχουμε κάτι να λέμε μεταξύ μας και οι βρισιές ειναι για να ασχολείται το πόπολο. Εδώ ο Σαμαράς δεν επέστρεφε στην ΝΔ ούτε ως αρχηγός της κάποτε.

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες (?): 1,44%. Υπάρχουν τελικά συμπαθείς Έλληνες φιλελεύθεροι, ή έστω όχι τόσο αντιπαθείς όσο οι Τζήμερος και σία. Δυστυχώς για αυτούς πολλοί δεν τους ήξεραν καθόλου (και εγώ είμαι ένας απο αυτούς). Πέρα από αυτά, αφού πέρασαν το 1% και μάλιστα με άνεση, μπορούν πλέον να θεωρούνται κόμμα και αν καταφέρουν να κοινωνήσουν και την πολιτική τους μπορεί να φάνε τελείως τους Τζημεραίους (αμην Παναζίαμ') και ίσως και κανα κομμάτι της ΝΔ. Εύγε και καλή αρχή


ΔΗΜΑΡ (3-4): 1,21% Ποτέ δεν χάρηκα τόσο πέφτοντας έξω σε μια πρόβλεψη. Τον μπούλο στο μπαούλο και στοπ. Απο το να ψηφίζει ο κόσμος ΠΑΣΟΚους με πολιτικά, ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να το σώσει απο την εξαφάνιση και εξαφάνισε τους γυρολόγους των γηπέδων. Στο καλό και να μας γράφετε. Η προσχώρησή τους στο ΠΑΣΟΚεεεεε στην ΕΛΙΑ είναι απλά θέμα χρόνου. Όπως και το τελικό τους ξεβράκωμα.

Ενωση για την Πατρίδα και τον Ψωμιάδη, του Βύρωνα και άλλων (0%): 1,04% διότι αν μη τι άλλο η ελληνική δεξιά έχει καμια τρακοσοπενηνταριά συνιστώσες η μία πιο μουρλή από την άλλη.



Καπου εδώ το μαγαζί σταματάει. Να δηλώσω πως απόλαυσα χαιρέκακα τον καταποντισμό των Τζημεραίων, πως στεναχωρήθηκα για τους Πρασινοι/Πειρατές, αλλα δεν τους φταίω εγώ μιας και το έχουνε κάνει κουλουβάχατο εκεί μέσα και για τα υπόλοιπα επίσης δεν έχω να πω τίποτα διότι δεν πήραν και τίποτα οπότε τι να πω εγώ;


Ταυτα και μένω.


Υ.Γ.1 Τελικά αν θες να βγεις στις ευρωεκλογές πρέπει να έχεις βγει στην τηλεόραση. Πολλές φορές. Ακόμα και με ένα αγγούρι στον κώλο και μια τούρτα στην μάπα. Η γιαγιά θα σε θυμηθεί στην κάλπη. 

Υ.Γ.2. Υπάρχουν χοντρα συμπεράσματα για το τι έγινε στις δημοτικές εκλογές, αλλά αυτά ειναι θέμα άλλου ποστ. 

Υ.Γ.3. Ηθελα να το γράψω στα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μου ξέφυγε. Ο Έλληνας είναι κάργα συντηρητικός. Μπορεί πολλοί να ψήφισαν αριστερά ή αριστερούτσικα αλλά ειναι μή συνειδητές ψήφοι. Ο μέσος, ακόμα και ο μορφωμένος, Έλληνας είναι ένας λούμπεν παρτάκιας ο οποίος προτιμά τις λαμογιές απο την πολιτική. Σε αυτό το ΚΚΕ πιστώνεται ένα δίκιο. Που να πας με αυτους τους χαμένους ρε; Στην πρώτη στραβή θα στην κάνουν γυριστή και θα σε γαμήσουν ασάλιωτα. Όχι μονο οι ψηφοφόροι της "δεξιάς" αλλά και οι δικοί σου. Αντε μου στο διάολο λοιπον που νομίζετε πως μια ζωή θα είστε οι γαμάω και όταν κάνετε, που την κάνετε συνέχεια, την μαλακία σας ψάχνετε για χρήσιμους ηλίθιους να σας σώσουν.






4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/5/14 10:58

    Ρε, λες να ρίξει καμιά φάπα κανά χρυσαύγουλο στην ευρωβουλή όπως με την Κανέλλη να μας πάρουν με τις πέτρες;
    Στον ποταμίσιο ξέχασες τα σπορτέξ και τις μεγάαααααααααααααλες παύσεις....

    Υ.Γ.: Ένας γέρος εδώ κοίταζε τα ψηφοδέλτια και λεει: "ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ίντα 'ναι τουτονέ μωρέ; Όι όι όι, εγώ δεν είμαι αντάρτης!"

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/14 12:10

    Το κκε αντισύριζα αλλα ο σύριζα ενωτικός? Που το είδες αυτό? Και γιατί να επιδιώξει ένα κομμουνιστικό κόμμα ενότητα με ένα "κόμμα" που κάνει αλλαξοκωλίες με ΣΕΒ και έχει κάνει σημαία το αντιμνημόνιο? ΄Για να μην πιάσω τους συσχετισμούς που θα αλλάξει στην Ευρώπη, που παντού βγαίνει η ακροδεξιά. Εκτός από συντηρητικός, ο έλληνας έχει και πολλές (αριστεροδέξιες) αυταπάτες.

    Oblivion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/5/14 19:39

      Τι ακριβώς έκανε με το ΣΕΒ Ο ΣΥΡΙΖΑ?

      Τα εκατομμμμμμμμμμυρια στις Παρθένες νήσους για τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ συχνότητες του 902 θα τα καλύψει το ΚΚΕ με τα γαυγίσματα και τις βρισιές του Κουτσούμπα και της Κανέλλη φίλης του Μπαλτάκου?

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/5/14 22:44

    Ενδιαφέρον και αστείο!
    Προσδωκώ σχολιαμούς και για αυτοδιοικητικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir