Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2008

Δημοκρατία

Συνεχίζω την συλλογή λινκ:


Ποιος είμαι; Η απάντηση στο τέλος του ποστ

Τζιμάκος:

"Οι εξεγερμένοι νέοι με τις μολότωφ, ακροατή μου, έχουνε στόχο τις τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα και τα πολυκαταστήματα. Τα μικρομάγαζα και τα αυτοκίνητα των νοικοκυραίων τα καίνε μπάτσοι κουκουλοφόροι για να μην έχει διαρροές η εκλογική πελατεία των αφεντικών τους. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όπως ο Παπαδόπουλος έριχνε ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των τζιπ στην παραμεθόριο, έτσι και ο Προκοπάκης ρίχνει μολότωφ στις περιουσίες των μικρομεσαίων για να τους τρομάξει και να τους πάρει με το μέρος του.
Έχω εμπειρία προσωπική. Όταν έβαλα το σφυροδρέπανο στη θέση του σταυρού στην ελληνική σημαία, ήρθαν να με συλλάβουν στο σπίτι μου τέσσερα άγρια φρικιά με μούσια και μαλλιά μέχρι τον κώλο. Μου έδειξαν αστυνομικές ταυτότητες και μετά από καιρό αναγνώρισα δύο από αυτούς να σπάνε βιτρίνες στην Πανεπιστημίου σε διαδήλωση.
Θα μου πεις τώρα ότι και οι μπάτσοι έχουνε δικαίωμα στην εξέγερση. Και θα συμφωνήσω κρατώντας τις επιφυλάξεις μου."

(απομαγνωτοφώνηση : Niemandrose)
http://downloads.city995.gr/Tzimis%20Panousis/2008.12.09%20DOYREIOS%20HXOS,%20TZIMHS%20PANOYSHS.mp3


Και μερικές φωτο από http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/12/blog-post_8035.html

A far-right supporter, holding a knife, threatens protesters during riots outside the Athens Polytechnic December 10, 2008.
REUTERS/Yiorgos Karahalis






Σαν πολλά μεμονωμένα περιστατικά δεν μαζεύονται;


Διαβάστε και το εξαιρετικό ποστ του Νάσου. Όπωσδήποτε.


Ειλικρινά τρέμω στην σκέψη. Αν με ρωτήσει το παιδί μου μετά από 30 χρόνια τί έκανα εγώ τότε, τί θα του πω, πως διάβαζα;


Outro:

Wizard's First Rule

People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it's true, or because they are afraid it might be true. People’s heads are full of knowledge, facts, and beliefs, and most of it is false, yet they think it all true. People are stupid; they can only rarely tell the difference between a lie and the truth, and yet they are confident they can, and so are all the easier to fool.


Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέροντα άρθρα στο βήμα:
  1. Πως ο Πάκης ήθελε αλλά δεν μπορούσε και στο τέλος....διολίσθησε. Συμφωνώ. Ο κύριος υπέυθυνος για τα χάλια της συμπεριφοράς κάποιων αστυνομικών έχει μικρό όνομα που αρχίζει από "Β"
  2. Ο ξένος τύπος τα βλέπει καθαρά τα πράγματα: πχ1, πχ2, πχ3
Αν η απάντηση στο πρόβλημα είναι περισσότερη καστολή, τότε μοιραία το φαινόμενο θα επαναληφθεί αγριότερο μετά από ένα χρονικό διάστημα.


Y.Γ 2
Δεν μπορώ να μην το γράψω. Θαύμασα την ψυχραιμία, τον αυτοέλεγχο και τον επαγγελματισμό του ΜΑΤατζή που "λούστηκε" από μια μολότοφ, φλεγόταν ολόκληρος και χαλαρά σήκωσε τα χέρια πηγαίνοντας λίγο πίσω για να τον σβύσει κάποιος συνάδελφος. Αν είχαμε πολλούς τέτοιους σήμερα δεν θα συζητάγαμε τα αυτονόητα. Εννοείται πως η πράξη του πιτσιρικά ήταν ακραία. Αλλά ο άλλος έδειξε πως χειριζόμαστε μια κατάσταση χωρίς να γίνουν έκτροπα. Όπως λέει και ο φίλος μου ο J. "δεν με νοιάζει αν φταίω ή αν δεν φταίω, με νοιάζει να μην γίνει μαλακία"


ΥΓ 3 Κυριακή.

Άλλες απορίες; Οπλισμένος ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα μέσα στην πορεία

7 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι ότι αν τα πεις αυτά παραέξω σε κοιτάνε πιο περίεργα απ ότι κοιτάγανε τον ΕΛ ότι ξεκίνησε να λέει για τα Νεφελίμ...Αποκλείεται να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, αποκλείεται να είναι δεξιές οργανώσεις, ο Αλαβάνος τα κάνει όλα αυτά και τώρα κι ο Τσίπρας...Που αν είχε τέτοια δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή θα ήτανε πρώτο κόμμα και με τρελή διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά τους αστυνομικούς, που ήλθαν να το συλλάβουν, από που τους ανεγνώρισε ο κ. Πανούσης να καίνε καταστήματα; Από τη μαλλούρα, που κρεμόταν από την κουκούλα ή το κράνος; Ή από τα μποτάκια με τις χαρακιές (κατά τα πράσινα σταράκια); Ή μήπως οι μόνοι μακρυμάλληδες στις ταραχές είναι οι κρυμμένοι αστυνομικοί; Δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Χώρια, που κου ακούγεται πολύ συνωμοσιολογικό αυτό. Από τη μια έχουμε, λοιπόν, τους ακροδεξιούς και αυριανιστές (με την τωρινή έννοια) συνωμοσιολόγους, που θεωρούν ,ότι κάποια κέντρα έξω από την Ελλάδα απεργάζονται την κατάρρευση της χώρας και την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και από την άλλη τους ανένταχτους συνωμοσιολόγους, που βρίσκουν παντού αστυνομικούς και ακροδεξιούς προβοκάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ellie
    Αν είχε τόση δύναμη ο Σύριζας θα είχε και 230 έδρες!


    @περιούσιος
    Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχω ποστάρει/λινκάρει είναι φαντάζομαι προιον μοντάζ ή παραποίηση της πραγματικότητας. Ο Τζιμάκος προφανώς κάνει πλάκα στο "αναγνώρισα" αλλά στο δια ταύτα (στο τί συμβαίνει δηλ) πολύ δύσκολα διαφωνεί κάποιος μαζί του.

    Δεν σημαίνει για μένα πως "όλοι" οσοι έκαναν ζημιές είναι ασφαλίτες, δεν σημαίνει όμως ούτε και το ανάποδο. Η συνομωσιολογία της παντόφλας είναι για να παραμυθιαζόμαστε. Ο πρώτος νόμος των μάγων νομιζω μας καλύπτει όλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς δεν υποστηρίζεις, ότι όλοι οι κουκουλοφόροι ταραξίες είναι αστυνομικοί. Κα οι φωτογραφίες, που έχεις αναρτήσει, σαφώς και δεν είναι μονταρισμένες, εννοείται ότι δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο.Το "αναγνώρισα" του κ. Πανούση διαβάζεται και ως κατηγορηματική αναγνώριση, εκτός αν κάνω λάθος, άλλωστε δεν επικαλούμαι για τον εαυτό μου κανένα αλάθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως προφανώς ο Τζιμάκος κάνει πλάκα σε αυτο. Στα υπόλοιπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα υπόλοιπα δεν είμαι κατηγορηματικά αρνητικός. Δεν αποκλείω να υπάρχουν αστυνομικοί, που να υποκινούν κάποιους σε καταστροφές. Αυτές, όμως, οι καταστροφές γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια. Και ρωτάω, φίλε μου, γιατί οι υγιώς σκεπτόμενοι διαδηλωτές δεν τους απομονώνουν; Είναι ζήτημα, αν αυτοί οι ταραξίες αποτελούν το 5% του συνόλου των διαδηλωτών.
    Υ.Γ. Εφόσον ο Τζιμάκος κάνει πλάκα, όλα ΟΚ. Αυτό, όμως, που περνάει προς τα έξω, είναι, ότι μιλάει στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην με κάνεις να επαναλαμβάνομαι. Κάνει πλάκα σε ΑΥΤΟ είπα (και είναι μόνο η γνώμη μου ΟΚ;) πως δηλ αναγνώρισε τους ασφαλίτες.


    Στα υπόλοιπα όμως (πως δηλ΄κατά κύριο λόγο ζημίες "παράπλευρες" τις κάνει το παρακράτος) δεν έχει και τόσο άδικο, και δεν πρέπει να μας εκπλήσουν, ειδικά στην Ελλάδα που....έχει και μια άλφα παράδοση σε τέτοιες παρακρατικές τακτικές.


    Στο γιατί δεν απομονώνονται από τους υπόλοιπους η απάντηση νομίζω πως είναι απλή.
    1. Δεν υπάρχει κάποιος φορέας που να είναι "πίσω" (ειδικά στις πρώτες μέρες) και παίζει πολύ αναμπουμπούλα. Οι "παραδοσιακοί" αναρχες ήταν στα επεισόδια μειοψηφία καθώς έσκασε πολύ νέος κόσμος (και όχι μόνο ηλικιακά). Στο ΚΚΕ που γνωρίζονται (χεχεχε...μετριώνται για την ακρίβεια) δεν παίζουν αυτά.
    2. Τα παλουκάρια δεν πάνε μόνα τους αλλά σε ομάδες. Μες στον χαμό κτλ δεν θα κάτσεις να την πεις σε 5-6 γομαρια
    3. Destruction is party time έτσι και αλλιω΄ς για μερικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir