Εισαγωγή
Tι θα γίνει με τα μπάνια του λαού ρεεεεεεεεε!!!!
Δεν προλάβαμε να επιστρέψουμε καλά καλά απο τας παραλίας και είδαμε τον χοντρούλη (η εξουσία δεν διαφθείρει μόνο, παχαίνει κιόλας. Ρωτήστε και τον Παγκαλο!) να ζητά νωπό γιαούρτι εεεεεε νωπή λαϊκή εντολή!
Εισαγωγή του Κυρίως Θέματος
Το άρθρο επιχειρει μια περιπου σοβαρη παραθεση σκέψεων σχετικά με τις προκυρηχθείσες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2009 μουχου. Προς το τέλος θα αρχίσουμε τα χιουμοριστικά και θα πιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, να ελάφρύνει λίγο και το κλίμα!
Κυρίως Θέμα
Η μεγάλη ερώτηση είναι "γιατί". Γιατί ο Κώτσος κάνει εκλογές για να τις χάσει; Η μήπως υπάρχει πλάνο και σχεδιο και μελέτη; Η αλήθεια είναι πως αυτή η κυβέρνηση δεν μας έχει συνηθίσει σε πλάνα, ή έστω σε τέτοια που δουλευουν. Διάβασα το εξαιρετικό αρθρίδιο (σε σχέση με τα σεντόνια που βγάζει αμα έχει όρεξη) του hades το οποιο και με μπρίζωσε αρκετά.
Αυτό που γράφει ο φίλτατος Άδης εν πολλοίς είναι πως το σχέδιο (;) του Κώτσου είναι να μην βγει πρώτος μεν, αλλά τα κουκιά να είναι τέτοια ώστε να σκάσει συνεργασία ΝΔ με το ΛΑΟΣ, το οποιο θα έχει ανεβάσει τα ποσοστά του.
Αν γίνει κάτι τέτοιο (και βγαίνουν τα κουκιά) τότε πολύ σωστά (αντιγράφω απο τον hades και παραμβαίνω με μπλε οπου χρειαζεται):
"
α) μάλλον τελειώνει οριστικά το ΠΑΣΟΚ και το όνομα Παπανδρέου, αφού προηγουμένως θα έχει μεσολαβήσει η αναπόφευγκτη σύγκριση ανάμεσα σε Καραμανλή και Σημίτη, αφού ο πρώτος ούτε δακτυλίδι έδωσε, ούτε απέδρασε όπως γράφεται κατά κόρον, αλλά πήρε και προσωπικά την μάχη πάνω του (διότι μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει και Ρουσσόπουλος τώρα). Επίσης, θα δείξει ότι ο Παπανδρέου και πρώτος να βγει, πάντα θα είναι δεύτερος σε επιλογή. Σωστός ο παίχτης! Το χαρτί των cojones θα παιχτεί, ειδικά αν γίνει το λάθος επανεμφάνισης της βρωμοφατσας του Σημίτη.
β) του παρουσιάζεται η χρυσή ευκαιρία να κάνει το εσωκομματικό σφουγγάρισμα που επιβάλλεται (Εδώ κρατάμε χοντρό αστερίσκο για αργότερα.), ξεκινώντας από το μητσοτακέϊκο, το οποίο δεν θα τολμήσει να θέσει θέμα αρχηγίας όταν και δεύτερος που βγήκε έγινε πρωθυπουργός.
γ) θα ανταπαντήσει με το ίδιο νόμισμα στο ΠΑΣΟΚ: όπως λέει ότι ο Καραμανλής υπέκυψε στις πολιτικές πιέσεις, έτσι και ο Καραμανλής θα πει ότι τελικώς το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που απέδρασε και φώναξε πάλι τη ΝΔ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, δείχνοντας ποιο είναι το μόνο σοβαρό κόμμα που υπάρχει στη χώρα.
δ) δεν θα μπορεί κανείς να μιλήσει ότι κυβερνάει το... 20%, αφού θα έχει αποδειχθεί (από μόνο του κιόλας) ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι ικανό να κυβερνήσει.
ε) και το καλύτερο: στο πλαίσιο της εθνικής ενότητας που λάνσαρε χθες, μπορεί να δείξει μεγαλοψυχία προς το ΠΑΣΟΚ τείνωντας χείρα φιλίας για το καλό της χώρας κιόλας, όπου αν το ΠΑΣΟΚ αρνηθεί πολύ απλά θα επιβεβαιώσει όλα όσα θα ακούσουμε από πλευράς Νέας Δημοκρατίας στην παρούσα προεκλογική περίοδο.:
"
Υπάρχουν μερικές ενστάνσεις όμως. Η λογική λέει πως αν ο Κώστας παίξει το χαρτί της ειλικρινειας, εντιμότητας, "δεν με άφηναν τα συμφέροντα να κάνω δουλειά" και τέτοια θα έχει σοβαρα θέματα.
Οπως το βλέπω εγώ ο Κώστας έχει δυο επιλογές.
Πρωτη: θα προσπαθήσει να συσπειρώσει το κόμμα με το "φόβο του ΠΑΣΟΚ" λαϊκίζοντας ασύστολα, δημιουργώντας (μέσα σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα) κλίμα πόλωσης στο παραδοσιακο μοτιβο "αριστερα-δεξια". Για να γίνει αυτό θα πρέπει όμως να μην παει σε αποκλεισμούς στελεχών που έχουν προσωπικό λαό. Στο σενάριο αυτό δημιουργεί μια συσπείρωση της τάξης του 90% και με ένα 38% + σαν τελικό ποσοστό στις εκλογές έχει μια αξιοπρεπή διαχειρίσιμη ήττα. Αν αρχίσει να αποκλείει στελέχη, αυτά λογικά θα τρέξουν προς Καμπότζη εεεεεεε ΛΑΟΣ μεριά, παίρνοντας ουκ ολίγες ψήφους μαζί τους. Ήδη μερικοί άρχισαν να τρέχουν κατά κει. Έτσι και αλλιώς η δεξιά δεν έχει ιδεολογία για να έχει θέματα. Καρεκλολογία έχει. Στο σενάριο αυτό το 38% της ΝΔ με το (ενδεχόμενο) 8%-10% βγάζουν (πιθανον) κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα φτάνει για να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας αργότερα αν ο Γιώργος αποφασίσει αυτήν την φορά να παίξει με τους θεσμους (το προηγούμενο δεν μετράει γιατί μπορούσε να δηλώσει πως η κυβερνηση γι αυτον είχε χάσει το λαϊκο έρεισμα. Δεν μπορεί όμως να το πει σε κυβέρνηση λίγων μηνών)
Το σχέδιο αυτό μπορεί να ΜΗΝ δουλέψει μόνο σε ενδεχόμενη τετρακομματική βουλή (Οικολόγοι και Σύριζα έξω). Τότε το ΠΑΣΟΚ (αν ειναι πρώτο κόμμα) λογικά θα έχει και γαμώ τις αυτοδυναμίες και ο Κώστας ανάλογα με το αποτέλεσμα ή θα μείνει ή θα προκαλέσει εσωκομματικές εκλογές ή θα πάει απευθείας σπίτι του.
Δεύτερη επιλογή: Να προβεί σε χοντρές εκκαθαρίσεις εντός του χώρου του. Δεν φτάνουν οι Βατοπεδινοί. Οι περισσότεροι εκεί μέσα είναι για χοντρές σφαλιάρες. Το πρόβλημα είναι πως τις μεγαλύτερες μαλακίες/υπερβάσεις εξουσίας δεν τις έκαναν τα αποπαίδια αλλά η ομάδα που τον στήριξε, τον ανέδειξε και τον έκανε πρόεδρο της ΝΔ. Το χειρότερο πρόσωπο της κυβέρνησης και της εξουσίας το έδειξαν αυτοί οι οποίοι επαγγέλονταν "νεα ήθη" και "επανίδρυση του κράτους". Είναι απίστευτο το γεγονος πως ο Καραμανλής είχε βγει με (περίπου) λευκή επίταγή να διαλύσει το σύμπαν που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και αντίς αυτού οι κυβερνωντες, και ειδικά και ιδιαίτερα η "δικιά του" ομάδα, έδειξαν σε πολλές περιπτωσεις ενα τελείως αποκρουστικό πρόσωπο πολύ χειρότερο από το πράσινο που ξεραμε. Τσιτουρίδης, Βουλγαράκης, Ζαχόπουλος, Λιάπης, Ρουσόπουλος, Μαγγίνας, Κεφαλογιάννης (μπαμπας τε και γιος) κτλ κτλ είναι όλοι δικά του παιδιά και όλοι πλην Ρουσόπουλου τον στήριζαν απ' όταν υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ πριν 200 χρόνια. Αν τους ξηλώσει όλους κινδυνευει να μείνει χωρίς ομάδα. Εκτός και αν έχει παγκο και δεν το ξέρουμε. Ακόμα και ο σχεδον δελφίνος, αντιμητσοτακικός και ευρωπαίος Σαμαράς τα έκανε ρόιδο τον τελευταίο καιρό. Ο μόνοι μέχρι στιγμής που είναι δικοί του και δεν έχουν κάνει χοντράδες είναι μάλλον ο Αρης και ο Ευρυπίδης (αν και ακομα δεν του έχω συγχωρήσει την όλη ιστορία με το βιβλίο ιστορίας κτλ κτλ, ομολογώ όμως πως ήταν έξυπνη πολιτικά κίνηση). Θα τολμήσει όμως ο Κώστας να ξηλώσει το 60% της βουλευτικής του ομάδας από τα ψηφοδέλτια; Θα βρεί νέους και ικανούς υποψήφιους; Το σύντομο της προεκλογικής εκστρατείας τον βοηθάει, μιας και οι νέοι δεν θα έχουν αρκετο χρόνο να μιλήσουν και θα σηκώσει ο ίδιος όλο το βάρος σε στυλ προσωπικού στοιχήματος. (Μια κίνηση μαγκιάς πχ θα ήταν να ζητήσει από τον Τατούλη να γυρίσει πίσω δείχνοντας πως κατάλαβε πως έκανε λάθη τα οποια ο Αρκας πολιτικός τα είχε υποδείξει απο καιρό). Η πόλωση που μοιραία θα επικρατήσει δεν θα είναι στο παραδοσιακό στυλ αλλά σε επίπεδο "ικανότητας" και "καταλληλότητας". Τώρα πως θα πείσει πως είναι κατάλληλος με το Βατοπεδι, τις φωτιές (x2), τα όψιμα Δεκεμβριανά, τον Μαγγίνα κτλ κτλ στην πλάτη του είναι ένα ζήτημα το οποίο δύσκολα απαντιέται.
Αν ο Κώστας έχει τα cojones, μπορεί να χτυπήσει πάλι το "μεσαίο χώρο" και ακόμα και να βγει πρώτος! Το μειονέκτημα του σχεδίου είναι σαφές. Οι ίδιοι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ δεν είναι μεσαίος χώρος, αλλά καραδεξιά του κερατά. Πατρις θρησκεία οικογένεια και το λουρί της μάνας. Η Ελλαδα έχει ελάχιστους δεξιούς με πολιτική σκέψη. Πιθανόν να έχει μόνο δύο, τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο (δεν είπα πως συμφωνώ, είπα πως εχουν πολιτική σκέψη), άντε και τον Τατούλη. Η σκέψη πχ του Ψωμιάδη, της funny again Πετραλιά, της Κρινιώς, του Βύρωνα, του θειου Καραμανλη κτλ μόνο πολιτική δεν είναι. Δεν είναι τυχαίο που η ρουσφετολογία (λέγεται ότι) έζησε νεες δόξες τα τελευταία χρόνια, αλλά με χαμηλότερο πηχη (τιποτα εποχιακες συμβάσεις κτλ) από τις εποχές του ΠΑΣΟΚ, ας όψεται ο ρημαδοασεπ.
Η επιλογή αυτή θα ήταν η καλύτερη με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μιας και έχανε-κέρδιζε ο Καραμανλής θα μπορούσε σιγά σιγά να φτιάξει ένα σοβαρό κόμμα το οποίο στις επόμενες εκλογές θα κέρδιζε και θα μπορούσε πιθανόν να εργαστεί κιόλας μετά (όλα γίνονται!)
Το πρόβλημα είναι πως ο σκουπιδοντενεκές της πολιτικής μας ζωής, το ΛΑΟΣ ντε, είναι κοντά και ισχυροποιημένο. Όλοι αυτοι οι απορριφθέντες, οι θεούσοι, οι έτσι, αλλιώς, αλλιώτικοι θα πήγαιναν τρέχοντας κατά κει, κόβοντας "παραδοσιακούς δεξιούς" ψήφους απο την ΝΔ η οποία θα αναγκαζόταν να τραβήξει ΠΑΣΟΚικες ψήφους σε εποχές χοντρής πόλωσης και ΠΑΣΟΚικής πείνας (hades: "ως διαπιστώσαμε μέσα σε μόλις μερικές ώρες, οι πασόκοι κυριολεκτικά δεν κρατιούνται. Ούτε τα σάλια τους δεν μπορούν να σκουπίσουν πλέον.") για να βγει.
Λέγει σε μια φάση ο hades " Και επιτέλους, δεν πρέπει ένας σοβαρός άνθρωπος επιτέλους να προαναγγείλει ότι (στο πλαίσιο της όλης ειλικρίνειας) θα βάλει επιτέλους χέρι στην αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία;"
Mακάρι να έβγαινε ο "μεσαίος χώρος" και να το έκανε. Αλλά αν θέλει να κρατήσει τους "παραδοσιακούς" κάτι τέτοιο είναι σαφέστατα οφ και τότες δεν θα έπιανε ούτε 20%. Και για συνεργασία με τους λαοτιανούς ούτε να το κουβεντιάζουμε!
Μένει λοιπόν η ερώτηση: Ο Κώστας θα παίξει εκ του ασφαλούς με λελογισμένους αποκεφαλισμούς ή είναι επιτέλους αποφασισμένος να δουλέψει δια την χώρα σε μια κυβέρνηση - καμικάζι με το ρίσκο όμως να πατώσει στις εκλογές αν δεν του πιάσει;
Ας μην ξεχνάμε πως στην ΝΔ είναι απόλυτος κυρίαρχος, εκτός και αν χάσει με 8-10 μονάδες, οπότε όλα παίζουν, αν και κανένας δελφίνος (ούτε η Ντόρα!) προς το παρον δεν τον κοιτάζει στα μάτια. Αν χάσει η ΝΔ χοντρά είναι πιθανότερο πχ να σκάσει κανένας Ευρυπίδης από το πουθενά (συσπειρώνοντας εκ νεου τους Καραμανλικους) και όχι το Ντοράκι, το οποίο δεν θα λέγαμε πως έλαμψε ως ΥπΕξ. Τουλάχιστον ο Ευριπίδης μας πλήρωνε στην ώρα μας.
Εγώ προβλέπω να διαλέξει (ως συνήθως) την κίνηση με το λιγότερο ρίσκο. Θα ξηλώσει μερικούς κραυγαλέους, θα αρχίσει το παπατζηλίκι, και θα έχουμε πιθανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ και τον Αδωνι υπουργο.... Μάμα μία!!!!!!!
Εκτος και αν δει πως τον παίρνει και "δεν συνεργαστεί με τα άκρα" εεε τις εφεδρειες της παράταξης :)))
Και πριν ρωτήσετε, ναι, τον παίρνει, θεωρητικά τουλάχιστον. Το εκλογικό ταβάνι του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ χαμηλοτερο απ' οτι άλλοτε και οι διαρροες της ΝΔ πανε δεξιοτερα. Αν οι Συριζαίοι (κυρίως) και οι ΚΚΕδες κανουν έστω και στο τέλος λίγη σοβαρή δουλειά και τσιμπήσουν μερικές πράσινες ψήφους η ΝΔ μπορεί να "φάει" το μεσαίο χώρο και να βγεί πρώτη! Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να λένε 6% αλλά τα ίδια έλεγαν και για τας Ευρώπας, οποτε βράστες και άστες
Για να πάρουμε πρέφα τι γίνεται αρκεί να δούμε τι θα κάνει ο Κώστας όταν τεθεί το ερώτημα προεκλογικά. Αν αρχίσει τα των "άκρων" πα να πει πως το έχει το ζήτημα. Αν αρχίσει τα του "καλού της χώρας που προέχει μικροκομματικών συμφερόντων", θα πεί πως δεν το έχει. Αν πει.....και τα δύο σημαίνει πως απλούστατα περιμένει.
Συριζα
Για το θέμα μιλούν διασημότητες απο το χώρο της αριστερας:
* Μαρία Δαμανάκη: "Πασοκ, Γιωργάκης, Πασοκ, αριστερα, Πολυτεχνείο"
* Ν. Κωνσταντόπουλος: "Δεν μου αρέσει ο Αλαβάνος. Εγω είχα φτιάξει σοβαρό κόμμα με το υπερποσοστο του 3,5%. Μποουουουουουου Αλαβανε μπουουουουουουυουυυυ"
* Λ. Κύρκος: "Πρέπει να συνεργαστουμε με το ΠΑΣΟΚ"
* Αλ. Αλαβάνος: "Θέλω μια καρέκλα ισα με το μποι μου. Οχι δεν την θέλω. Τελικά την θέλω. Ασε καλύτερα. Μπα όχι. Οριστικα θα σας πω αργοτερα. Ισως"
* Αλ. Τσίπρας: " Η ρηξικελευθρη προταση της ανατροπης της υφισταμενης αντιπαλοτητας εκ των εσω διατηρώντας αναλλοίωτο το κοινωνικο προτσες μενει να απαντηθει". Αν δεν καταλαβαίνετε είναι που δεν έχετε θητεύσει στην ΚΝΕ
* Φ. Κουβέλης: Τα ιδια με τον Αλεξάκη αλλά με διαφορετική σύνταξη. Σημασία δεν έχει τι θα πεις. Σημασία έχει να είσαι πιο εκνευριστικός από την Αλέκα.
* ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ. Μεγα ερώτημα αν ο Μάρξ έγραψε το Κεφάλαιο (ΣΥΝ) ή το Κεφάλαιο γράφτηκε από το Μαρξ (υπόλοιπες συνιστώσες)
Σοβαρα: Ο λόγος που θα φουντάρει (αν φουντάρει) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε ο Αλαβάνος, ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Κουβέλης. Είναι η ατέρμονη μανία των αριστερών για ομφαλοσκόπηση, "αρχικες συμφωνίες" και τα τοιαύτα. Ο Τσίπρας δεν εκνευρίζει γιατί είναι μικρός, αυτή ήταν η γοητεία του. Όταν όμως αρχίζει να μιλάει σαν νόθο παιδί της Αλέκας και του Φλωράκη, ε όσο να ναι είναι λίγο ξύλινος ο λόγος του, όπως και των υπόλοιπων. Βάλαμε υποτίθεται τον τριαντάρη για να αποδείξουμε πως πάμε μπροστά και πως δεν είμαστε αρτηριοσκληρωτικοί. Και ο τύπος όταν μιλάει με κάνει και βαριέμαι χειρότερα από την Αλέκα! Το μόνο καλό που σίγουρα είχε (και έχει) ο Αλαβάνος ήταν το γεγονός πως ήταν ένας αριστερός που δεν βαριόσουν να τον ακούς.
Μας έχουνε φάει τα αυτιά με τις οπορτούνες και την ιδεολογική καθαρότητα. Πότε ρε είχε ιδεολογική καθαρότητα το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ για να έχετε και σεις; Και τι σημαίνει ιδεολογική καθαρότητα; Σε σχέση με τα κόμματα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έχουν ιδεολογία που φτάνει για πέντε, καθώς κάτι λένε ενώ οι μεγάλοι σκέφτονται μόνο την κουτάλα (ωραία ιδεολογία! Τυλίχτε μου δύο για το σπίτι!)
Τι θα γίνει τελικά με τον Σύριζα; Λέγεται πως είναι κοντά στο εκλογικό όριο. Προσωπικά θεωρώ πως θα μπει στην βουλή διότι:
* οι συν-πασοκοι θυμούνται το κάζο με την Δαμανάκη και δεν νομίζω να πάνε τρέχοντας στο ΠΑΣΟΚ. Αν δουν μάλιστα την διαφορά να φουσκώνεται στα γκάλοπ τότε θα στηρίξουν τα δικά τους παιδιά.
* Πολλοί συριζαίοι ψήφισαν οικολόγους στις ευρωεκλογές ή απλά πήγαν για μπάνιο. Τους βλέπω να επιστρέφουν, αν όχι όλους, τότε κάμποσους
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν τα προφανή. Αρχηγός μεν ο Τσίπρας (αφου δεν αλλάχθηκε το καταστατικο του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Αλαβάνος να "αναλάβει" το σπικάζ όπως στο ΠΑΣΟΚ αρχηγός είναι ο Γιώργος αλλά μιλάνε οι Παπακωνσταντίνου-Ραγκούσης. Αν αρχίσουν δε την ολομέτωπη επίθεση στο δικοματισμό και παρατήσουν την ομφαλοσκόπηση μπορεί να τσιμπήσουν και κάτι από το ΠΑΣΟΚ
Το άσχημο είναι πως αναμένεται χοντρό κλίμα πόλωσης υπέρ των δύο μεγάλων οι οποίοι δεν θέλουν να μοιραστούν την κουτάλα. Τα παπαγαλάκια που θα λένε πως " ψήφο στους μικρούς σημαίνει αυτοδυναμία στον άλλο" λογικά θα έχουν ξεκινήσει το μπλαμπλαρισμα με προφανή στόχο την τριπλέτα Οικολόγοι-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ. Πόσο αυτο θα πιάσει και για πόσο καιρό ακόμα ο Ελληνικός λαός θα πιάνεται κορόιδο επιζητωντας το "μη χειρον" μένει και αυτό να δειχθεί.
Τέλος πάντων, κάπου εδώ κουράστηκα να γράφω. Είναι και το πρώτο μου άρθρο μετά από κανα μήνα και είμαι ντεφορμε! Εδώ είμαστε να ξαναπιάσουμε το λακρεντι αργότερα.....
Update: Ορθώς ο φίλτατος antidrasi+sex επισημαινει πως με τον εκλογικό νόμο που έχουμε και το bonus των 40 εδρών ΔΕΝ γίνεται εύκολα κυβέρνηση απο το 2ο και το 3ο κόμμα. Λογικά θα χρειαστούν και άλλα και εδώ το ζήτημα ζορίζει. Αυτό λογικά δεν πειράζει τον Κώστα. Το στοίχημα είναι να μην βγάλει αυτοδυναμία με την πρώτη το ΠΑΣΟΚ και να δοθεί δεύτερος γύρος. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Άσε που αν το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ πιάσει (όπως δεν έπιασε και στις ευρωεκλογές τις οποίες είχε περίπου βαφτίσει σαν δημοψήφισμα) άνω του 40%-42% τότε πολλοί συνδυασμοί παίζουν, ειδικά σε μια βουλή με πολλά κόμματα.
Η είδηση της ημέρας: Δεν ξέρω αν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα η Εφη Σαρρή, ο Ηλίας Ψινάκης πάντως έβαλε με το ΛΑΟΣ! Λευτεριά στην Μύκονο! Ο Ρουβάς στο Επικρατείας (αν χώρισει όμως πρώτα ε;)! Κάτι πήρε το αυτί μου πως ο μέγιστος διαννοούμενος και στρατευμένος φιλελευθερος συγγραφέας και ρήτορας Γιώργος Ανατολάκης ετοιμάζεται να φορέσει τα Λαοτιανά του. Ολυμπιακάρα ρεεεεεεεεεε!
Update 2. Τελικά στον Συριζα έχουν βαλθεί να αυτοκτονήσουν. Σήμερα συμφώνησαν πως διαφωνούν, αλλά είμαστε "μια ωραία ατμόσφαιρα". Επίσης συμφώνησαν πως ...αύριο θα συμφωνήσουν. Παρεπιπτόντως η πρόταση των ρεστων συνιστωσων για αρχηγία Αλαβάνου και "σε 6 μήνες το ξαναθέτουμε" είναι τουλάχιστον ανόητη. Ή το θέτεις τώρα (μιας και προέκυψε) ή δεν το θέτεις και πας με αυτά που έχεις συμφωνήσει εδω και καιρό (ήτοι πας με ηγεσία Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει δοκιμαστεί σε εθνικές εκλογές. Κατόπιν μπορείς να κρίνεις.)
Κυκλοφορεί μια βρώμα ότι θα ναι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ ο ... Ψινάκης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ευσταθεί, στάνταρ είναι βαλτός απο τον Καραμανλή για να πάρει πίσω το 6% του ΧέριΧέρι.
...
ε ρε γέλια..
Το σενάριο ΝΔ-ΛΑΟΣ συγκυβέρνηση δεν παίζει αν πρώτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα και αν αθροίζουν 50% ποσοστό.
Βλέπεις, το μπόνους των 40 εδρών πάει στο πρώτο κόμμα και μετά μοιράζονται οι 260 έδρες.
Οπερ, 50% ποσοστό χωρίς πρώτο κόμμα μέσα, σημαίνει περίπου 130 έδρες.
οι ελληνες πολιτες πια περιλουζουν ανοιχτα τους ελληνες πολιτικους και αυτο σημαινει οχι μονον απαξιωση της ελληνικης πολιτικης σκηνης αλλα ελλειψη σεβασμου ακομη και σε ελαχιστους που μπορει να εχουν καποια αξια
ΑπάντησηΔιαγραφήτο συστημα δεν χρειαζεται νεους που ειναι ηδη ενταγμενοι στα κομματα και στον μηχανισμο τους
σε ολους τους τομεις χρειαζονται ατομα εκτος συστηματος
απο την αλλη τα εργα που θα επεδεικνυε η κυβερνηση βρισκονται ειτε σε φαση προεργασιας ειτε σε φαση ολοκληρωσης μηνων η χρονων
ας ψηφισουν την κικη δημουλα για προεδρο της δημοκρατιας που ειναι υπερκομματικη αφου ο λογος της ειναι υπερανω κομματων
η την ειρηνη παππα
υπαρχει και ο βασιλης βασιλικος με πολυ μεγαλη μορφωση και παιδεια
θα ειναι και η πρωτη φορα που εκλεγεται προεδρος της δημοκρατιας γυναικα
www.arelis.gr
περιεχει το υπερερωτικο ερωτονομικον που συγκλονισε την ελληνικη κοινη γνωμη με το σκανδαλωδες περιεχομενο του
ακαταλληλο για ηλικιες κατω των 18 ετων
Συνελλ'νίδες συνελλ'νες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖούμε εις καιρούς δυσκόλους και κρισίμους.
Η λύσις είναι Κωστάκης αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ή Γιωργάκης αρχηγός της ΝΔ.
Λετς φέης ιτ:
Εάν δεν βγει αυτοδύναμος Γιωργάκης μετά από 452 μπενάλτια (απανωτές εκλογές) θα γίνομε Γερμανοί για το καλόν της πατρίδος. Το ΝΔ -Λάος είναι αρκετά δύσκολον.
Ο Σύριζας θα ζοριστεί για να μπει στη Βουλή και θα χρειαστεί ξενύχτι για να μπουν τα εκλογικά τμήματα της Κωλαθήνας που δεν είναι πατριώτισσα σαν την Πανικονίκη.
Διάλογο στην Βουλή Κωστάκη / Γιωργάκη vs Ψινάκη να δω και ας μην ξαναπιώ φραπόγαλο!
Που είναι η Εφάρα γμτ; Τζίνα Βαρώνη παίζει;
Ανατολάκης;
Όχι ο Καραμπέ για να δείξουσι μουλτικούλτι... :-P
Είναι καρατσεκαρισμένο αυτό με τον Ολυμπιακάρα;
Τέλος για αυτή την μαλακία με τις πρόωρες εκλογές, αφήνω κοπουπέηστ το σχόλιο που άφησα στον undantag:
"Πφφφ…
Προτείνω παλινόρθωσιν του Βασιλέως (Θα εξηγηθώ παρακάτω).
Εις το Βασίλειον του Κάρολου – Γουσταύου ΙΣΤ’ αι εκλογαί βουλευτικαί – νομαρχιακαί – δημοτικαί, γίνονται την ίδια μέρα κάθε τέσσερα χρόνια (κάθε τρία χρόνια μέχρι το 1994). Τρεις κάλπες (μπλε – λευκή – κίτρινη και τέρμα. μπαμ – μπαμ).
(Σε αυτό το σημείο ο Βασιλεύς αναφωνεί Sverige! Και το πόπολο “Χουρά” τετράκις, αντί τρις όπως πράττουν εις την υπέργηρην Αλβιώναν).
Τι εθνικοί γκαλοπίστικοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και τοκετούς και αηδίες.
Εάν μας χαλούν οι Γλυξβούργοι, προτείνω να ορισθεί ο Κάρολος Παπούλιας Βασιλεύς ως Κάρολος ο Α’ ο Παπουλεύς.
Αι τρεις κάλπαι θα είναι χρώματος κυανού, λευκού και μελιτζανοτυρκουαζπετρόλ.
- Ζητώ η Ελλάς!
- Ζήτωωωω! (εξάκις διότι είμεθα Μεσόγειοι και πληθωρικοί)."
@estarian
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠο ότι ακούω "θα συνεργαστούν" και ο Ψιψιψιψιψινακης κατεβαίνει στην πολιτική!!!
@antidrasi+sex
Σωστός είσαι, αν και εξαρτάται πάρα πολύ απο τα ποσοστά. Αν ο συνολικός δικομματικό πήχης είναι χαμηλά, ποσα κόμματα θα είναι εντός και πόσα εκτός βουλής κτλ. Γενικά όμως η κατάσταση δυσκολεύει για το 2ο κόμμα σε κάθε περίπτωση. Και αν γίνουν επαναληπτικές (νομος Παυλοπουλου) τότε δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.
@ανώνυμος
ΟΚ Κική Δημουλά και διαφήμιση!
@polse
Καρολος ο Παπουλεύς! Έχω λιώσει στα γέλια!
Ζητωωωωωωωωωωωω!
Αν ξαναδώ τον χοντρό Πρωθυπουργό θα μεταναστεύσω!!!Δεν αντέχω άλλο με δαύτους επάνω, όχι πως κι ο άλλος θα σώσει την χώρα αλλά λέμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε που κάτι λεφτά από την περσινή χρονιά δεν τα χω δει ακόμη και σε λίγο ξεκινάει η φετινή...μέχρι να τα πάρω θα χουν χάσει την αξία τους!Κι ήθελα να γράψω και κάτι ακόμη αλλά το ξέχασα...αν το θυμηθώ θα επανέλθω!!! Αυτά και καλώς με βρήκατε!
Περι φράγκων και πάλι καλά να λες....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τους ΠΑΣΟΚους ο συνηθης χρονος αναμονης ήταν 2+ χρόνια!
Στα λοιπά συμφωνούμε, αλλά αφού ο κλασικός ο μαλάκας ο ΈΛληνας αυτους θέλει τι να κανουμε;;;;;
1)Ναι, ναι, και ο Ψινάκης στη βουλή.!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατεβαίνει οριστικά και θα έχουμε σόου και τραγούδια.
@ Zaphod
Απότι βλέπω, προωθείται το δεύτερο σενάριο, αλλά παρέβλεψες κάτι πολύ σημαντικό. Τους αντικαταστάτες...
Θα μπουν στο ψηφοδέλτιο πολλαί γυναίκαι.:)
Ειπωθηκε στην τιβού, θα γίνει ανανέωση και θα πρέπει να έχουμε πολλές γυναίκες!!
Από τ'αλλά κρατάω την εξαιρετική επιστημονική σκέψη και άποψη σου.
"* ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ. Μεγα ερώτημα αν ο Μάρξ έγραψε το Κεφάλαιο (ΣΥΝ) ή το Κεφάλαιο γράφτηκε από το Μαρξ (υπόλοιπες συνιστώσες)
:))
Πρέπει πάραυτα να ερυνηθεί!!!!
* ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ. Μεγα ερώτημα αν ο Μάρξ έγραψε το Κεφάλαιο (ΣΥΝ) ή το Κεφάλαιο γράφτηκε από το Μαρξ (υπόλοιπες συνιστώσες)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!
Εξαιρετική σενδονιάς (παρεμπιπτόντως, που να δεις το επόμενο σεντόνι που έχω έτοιμο εδώ και 10 μέρες περίπου. Θα βαρεθείς να διαβάζεις σου λέω. Αλλά πρόκειται ίσως για ως -ως τώρα- αριστούργημά μου. Αναμονή λίγες μέρες. Πάρε προμήθειες σε ξηρά τροφή.. :):):) ).
Καυστικότατος κιόλας, κατά τα γνωστά. Μία σημαντικότατη διόρθωση (έκανε επίτηδες και απντέτοιο) διότι υπάρχει μια σοβαρόητατη παρανόηση: την πριμοδότηση των 40 εδρών ΔΕΝ τις λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Τις λαμβάνει ο πρώτος ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Τα κόμματα μοιράζονται 260 έδρες. Τις υπόλοιπες 40 τις λαμβάνει το πρώτο κόμμα μόνο αν πιάσει ποσοστό αυτοδυναμίας. Αν δεν πιάσει, τις λαμβάνουν τα κόμματα που θα συνεργαστούν και θα βγάζλουν μαζί ποσοστό αυτοδυναμίας. Έτσι, αν πχ η ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι η μοναδική που βγάζει ποσοστό αυτοδυναμίας, αυτή θα πάρει και τις 40 έδρες.
Τελικά στον Συνασπισμό ούτε τώρα τα κατάφεραν; Εγώ λέω να το αφήσουν για μετά τις εκλογές, να έχουν όλη την τετραετία μπροστά τους να αποφασίσουν με την ησυχία τους... :):):)
Εδώ ακούστηκε μέχρι και Ανατολάκης για ΛΑΟΣ ρε, ποια Μύκονος μου λες... Θεέ βοήθα.. :):):):)
Εντωμεταξύ, μην το ξεχάσω, έχω ακούσει μέχρι και για Στράτο Αποστολάκη στο ΛΑΟΣ. Μιλάμε ότι πάει για ενδεκάδα κιόλας... :):):):):)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαρισθω για τα καλα σας λογια και αναμενω σεντονι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, περι νομου ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ λανθανεις :ΡΡΡΡ
Εκλογικος σχηματισμος κτλ ειναι αυτος που κατατιθεται στα δικαστηρια ΠΡΙΝ τις εκλογες (οπως πχ ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ειναι κομμα αλλα....συμμαχια κομματων).
Μετα τις εκλογες, και αφοτου εχουν μοιραστει οι εδρες τοτε ΔΕΝ ξαναμοιραζονται αναλογα με το ποιοι συνασπιζονται κατοπιν.
Elementary Watson :ΡΡ
A, και το bonus των εδρων τις παιρνει το πρωτο κομμα βρεξει χιονισει
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=79079
Ρε zaph, τα σκέφτηκα κι εγώ αυτά/ Το ξέρω ότι φαίνεται παράλογο. Κοίτα να δεις όμως τι γίνεται. Ο ισχύων νόμος κάνει λόγο για εκλογικό σχηματισμό. Στην αρχή κι εγώ σκέφτηκα το προφανές: εκλογικός σχηματισμός δηλωμένος στο πρωτοδικείο προ εκλογών. Ο νέος νόμος Παυλόπουλου όμως, που ως γνωστόν έχει μία και μόνο μία διαφορά, το μπόνους των 50 εδρών δηλαδή αντί των 40 του ισχύοντος, έχει και μία εκφραστική αλλαγή. Εκεί που ο τωρινός έλεγε "εκλογικός σχηματισμός", τώρα λέει δύο ενδεχόμενα: πρώτον για αυτοτελές κόμμα και δεύτερον για συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων. Από την στιγμή που εννοεί το ίδιο (προ εκλογών δηλαδή) δεν υπήρχε κανένας λόγος για εκφραστική αλλαγή. Συν τοις άλλοις, δεν υπήρχε λόγος για ξεχωριστή μνεία όπως τώρα: θα αρκούσε να έλεγε "για το αυτοτελές κόμμα ή τον συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων...." κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυν τοις άλλοις: γιατί ΚΑΙ συνασπισμό ΚΑΙ συνεργαζομένων; Καλοσκέψου το και δες ότι δεν στέκει. Είτε έγραφε σκέτο συνασπισμό, είτε σκέτο συνεργαζομένων θα ήταν ένα και το αυτό, αφού μιλάμε για προ εκλογών.
Και επιπλέον υπάρχει και το άλλο ενδιαφέρον σημείο: ως γνωστόν απαγορεύεται η ανακατανομή εδρών. Τόσο ο ισχύων, όσο και ο επόμενος νόμος λοιπόν ορίζουν ρητά τον αριθμό: 248 ο ισχύων, 238 ο επόμενος. Αυτό ονομάζεται "παράθυρο". 12 είναι οι επικρατείας, όπου εκεί γίνονται άλλα και μένουμε με τις έδρες πριμοδοτήσεως. Όπως και να'χει, οι καθοριζόμενες έδρες δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση.
Ειλικρινά στο λέω, μακάρι να είναι ακριβώς όπως τα λες, κι όπως τα λέει και το άρθρο του λινκ και προσωπικά να εκτεθώ ανεπανόρθωτα. Δυστυχώς όμως η εμπειρία μας περί νόμων μας δείχνει ότι σε γενικές γραμμές είναι άσχημα διατυπωμένοι και δημιουργούν παράθυρα ένεκα ασάφειας. Κι εδώ έχουμε και το εξής: αν υπήρχε ένας και μόνο ένας νόμος που θα έκαιγε και τους 300 να είναι προσεγμένος μέχρι λεπτομέρειας, αυτός είναι αναμφίβολα ο εκλογικός. Ακόμη λοιπόν κι αν υποθέσουμε ότι είναι σαφής μέχρι τελικής λεπτομέρειας, δες πόσα "ενδιαφέροντα" σημεία σου έχω παραθέσει. Όπου σημειωτέον υπάρχει ένα ακόμη: στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, αν είναι όντως έτσι, τότε για ποιον λόγο να διερευνήσει το δεύτερο ή το τρίτο κόμμα πιθανότητα συνεργασίας με άλλο; Θεωρητικά θα το έχει εξαντλήσει το πρώτο κόμμα. Θέλω να πω, ότι το μποόνους ακόμη και των 40 εδρών παραδημιουργεί μεγάλο χάσμα για να εξετάσει πχ το τρίτο κόμμα μια τέτοια δυνατότητα.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται. Πάντως, κοντός ψαλμός αλληλούηα. Ή που θα γελάσουμε, ή που θα γελάσουμε...
ΥΓ. μα καλά ρε, δεν υπάρχει έστω ένας συνταγματολόγος εδώ πέρα να μας πει τι παίζεται; Αίσχος μιλάμε... :):)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σπαμ απο εδω και μπρος θα κοβονται
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήταν σπαμ. Χακάρισμα ήταν. Κι εγώ γι'αυτόν τον λόγο έβαλα λεκτική επαλήθευση. Συχνό φαινόμενο το τελευταίο δίμηνο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιγράφω και εδώ το σχόλιο που άφησα και στον HADES:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φρασεολογία αλλάζει για το εξής απλό:
Να γίνει η διαφορά ανάμεσα σε Κόμμα και Προσωρινή Εκλογική Συμμαχία.
Με τον "συνασπισμό εκλογικών σχηματισμών" το μπόνους παίρνουν π.χ. και η ΝΔ-ΛΑΟΣ αν κατέβουν ΜΑΖΙ στις εκλογές αλλά σαν "συνεργαζόμενα κόμματα".
Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να συγχωνευτούν και σαν κόμματα.
antidrasi+sex
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδω ειναι φανταζομαι και η ενσταση του hades μιας και οι λεξεις "συνασπισμος κομματων" αρκουν. Μαλλον αλλαχθηκε η εκφραση για
α) να δειξει ο Πακης τι τρελος νομοθετης ειναι
β) ειχαμε μπλεξει τα μπουτια μας με τους αριστερους συνασπισμους (ΣΥΝ->κομμα, ΣΥΡΙΖΑ->ομαδα κομματων) και πήγε να τα ξεμπλεξει κανοντας τα χειροτερα
Αντιγράφω από το δικό μου, επειδή πλέον είναι παράλληλη η κουβέντα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα εδώ ακριβώς είναι το μέγα ζήτημα:
"εφό− σον ο μέσος όρος της δύναμης των Κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτε− λούς Κόμματος, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων."
Αυτό είναι το μέγα εγκάθι. Δεν είναι δυνατόν να λέει "εφόσον". Το εφόσον δείχνει τετελεσμένο γεγονός. Δηλαδή, οι εκλογές έχουν τελειώσει, τα ποσοστά έχουν βγει και ξεκινάμε την ανάλυση: το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδυναμία; Ναι. Έχει καλώς, τελειώνει η ιστορία. Αν όμως δεν βγάζει αυτοδυναμία πάμε σε συνεργαζόμενα κόμματα. Εφόσον λοιπόν υπάρξουν συνεργαζόμενα κόμματα που να βγάζουν μεγαλύτερο ποσοστό από το πρώτο κόμμα. Αν ο νόμος μιλάει προεκλογικά, τότε μιλάμε για ενιαίο ψηφοδέλτιο (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), άρα είναι δύσκολο. Δεν έχει νόημα να λέει για κοινό (προεκλογικώς δηλωθέν) ψηφοδέλτιο και ταυτόχρονα να λέει ότι εφόσον τα συνεργαζόμενα κόμματα βγάζουν μεγαλύτερο ποσοστό. Άρα λογικά πρέπει να μιλάει μετεκλογικά.
Παίδες (όλοι), το ξέρω ότι αυτό που λέω είναι ενάντια στην λογική. Για να ακριβολογώ, είναι ενάντια και στην δική μου λογική. Το θέμα είναι ότι η γραπτή έκφραση του νόμου στο σύνολό του δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια να σκεφτώ βάσει λογικής. ΔΙότι το θέμα δεν είναι τι θεωρώ εγώ λογικό, αλλά τι μου προκύπτει από αυτά που διαβάζω.
...επίσης, τόσο ο νυν όσο κι ο επόμενος εκλογικός νόμος απαγορεύουν προεκλογική συνεργασία κομμάτων σε επίπεδο ψηφοδελτίου...
ΑπάντησηΔιαγραφή