Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

No comment

Οπου ηταν δασος θα ξαναγ...... εεεεε θα γινει.....τι;


Διαβάστε το λιγο πλιζ:
(http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=83321)


Καταψήφισαν την αναδάσωση των καμένων οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.


Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ

Καταψηφίζοντας, στο σχετικό ψήφισμα για τις πυρκαγιές στη ΝΑ Ευρώπη, που εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σωρεία τροπολογιών, με τις οποίες προβλεπόνταν να μην αξιοποιούνται οι καμένες περιοχές για οιαδήποτε κερδοσκοπικά, πολεοδομικά και τουριστικά σχέδια, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξαν το ενδιαφέρον τους όχι για την αναδάσωση των καμένων περιοχών, αλλά για την αλόγιστη... αξιοποίησή τους.

Καταψηφίζοντας τις συγκεκριμένες τροπολογίες, που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στον «κορμό» τού, κατά τα άλλα, ανώδυνου ψηφίσματος για τις πυρκαγιές, που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν δέχθηκαν να επιστρέφονται τα ποσά της κοινοτικής βοήθειας από τις χώρες που δεν αναδασώνουν πλήρως τις πληγείσες περιοχές και επιτρέπουν αλλαγή της χρήσης της καμένης γης.

Συγκεκριμένα και με βάση τα αποτελέσματα από την ονομαστική ψηφοφορία:

- Ολοι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. (πλην της κυρίας Γιαννάκου, που δεν ψήφισε καθόλου) καταψήφισαν τροπολογία των Πρασίνων που προέβλεπε ότι «καμία αλλαγή στη χρήση γης δεν θα πρέπει να επιτρέπεται μετά από δασικές πυρκαγιές, και ζητεί ως ποινή την επιστροφή της κοινοτικής βοήθειας από όποιο κράτος μέλος δεν αναδασώνει πλήρως την πληγείσα περιοχή ή επιτρέπει αλλαγή της χρήσης γης για οιαδήποτε κερδοσκοπικά, πολεοδομικά και τουριστικά σχέδια».

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και του ΛΑΟΣ.

- Με εξαίρεση την κυρία Γιαννάκου που υπερψήφισε, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Παπαστάμκος, Κράτσα, Παπανικολάου, Πουπάκης, Σκυλακάκης και Τσουκαλάς, καταψήφισαν τροπολογία των Πρασίνων, με βάση την οποία καταδικάζεται «η πρακτική της νομιμοποίησης παράνομων κτισμάτων σε προστατευόμενες και μη εγκεκριμένες περιοχές».

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε απ' όλους τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγους.

- Με εξαίρεση την κυρία Γιαννάκου, τον κ. Παπαστάμκο και όλους τους άλλους Ελληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ, οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές Κράτσα, Παπανικολάου, Πουπάκης, Σκυλακάκης και Τσουκαλά, καταψήφισαν τροπολογία της Ενωτικής Αριστεράς, που προέβλεπε ότι «οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί εάν ορισμένα κράτη-μέλη είχαν αναπτύξει και εφαρμόσει πιο αποτελεσματικές πολιτικές πρόληψης και επαρκή νομοθετικά μέτρα για τη διατήρηση και την καταλληλότερη χρήση της γης».

- Σε αντίθεση με όλους τους Ελληνες ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων, όλοι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν τροπολογία, με βάση την οποία ζητούνταν από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. «να ενεργήσουν δραστήρια για τη βελτίωση και την εφαρμογή των νομοθετικών πλαισίων τους για την προστασία των δασών και να αποφύγουν δραστηριότητες εμπορευματοποίησης, αποχαρακτηρισμού και ιδιωτικοποίησης, ώστε να περιοριστούν οι καταπατήσεις και η κερδοσκοπία».

Κατά τα άλλα, στο Ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες ζητείται η άμεση κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την ενίσχυση των θυμάτων των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι στη Νότια Ευρώπη, και ειδικά στην Ελλάδα, και ζητείται η ενίσχυση της διασυνοριακής δράσης για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

17 σχόλια:

 1. Ρε δε μας χέζετε λέω γω!

  Θεμιστοκλής Δεμεχέζης

  Θολοκουλτουριάρης.

  Περι αναδάσωσης δέστε στον Sfrang

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κρααααα στους ευρωβολευτές της ΝΔ, σήμερα, και ας κρατήσουμε σε μια γωνίτσα της μνήμης ότι οι του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τροπολογία με βάση την οποία "καταδικάζεται η πρακτική της νομιμοποίησης παράνομων κτισμάτων σε προστατευόμενες και μη εγκεκριμένες περιοχές". Θα μας χρειαστεί σύντομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ηρεμήσατε αδελφοί ημών, και μη φοβάσθε!

  Η εθνοπροδότρια τουρκόσπορος Γιαννάκου θα κόψει μαχαίρι τας ανθελληνικάς αποφάσεις της, μόλις ο Γιάγκοναν εισέλθει εις τον ελληνικόν κοινοβούλιον δια του δοξασμένου ΛΑΟΣ.

  Λάβετε μίαν ιδέαν δια τον λαμπρόν τούτο νέον που ως πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός πλέον, θα βάλει στη θέση τους όλους τους ανθέλληνες τουρκόσπορους που θέλουν δάση αντί δια ένδοξον μπετόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι σχόλιο να κάνουμε, τώρα;
  ???
  !!!
  Εξοργιστικό, τουλάχιστον.
  Ανεκδιήγητοι,
  τι να συζητάμε...με τους Νεάτερνταλ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απαράδεκτοι! Αίσχος!! (για άλλη μια φορά)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @polsemannen
  Οι λογοι που εχει κυριαρχησει το πευκο ειναι πολλοι. Απο τους πιο σημαντικους η ελευθερη βοσκη και το γεγονος πως καταφερνει να φυτρωνει σχετικα γρηγορα

  @xasodikis
  Δεν το ξεχναω , γι αυτο και το banneraki "καψαν την Ελλαδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ" μενει στο ιστολογιο, αλλα περα απο τις γενικοτητες ομολογουμενως ΠΡΩΤΑ χτυπαμε τους σημερινους κυβερνωντες. Οι αλλοι να περιμενουν στην ....ουρα για κανενα μηνα ακομα

  @ellinaki
  Tον Γιαγκοναν τον ξερω σαν καλλιτεχνικη φυσιογνωμια απο τα φοιτητικα μου ετη:)

  Εμεις καναμε ηχηρες προτασεις για υποψηφιους για τα ψηφοδελτια του ΛΑΟΣ και σε αυτες παραμενουμε :)

  (ασχετο αλλα εχω λυσσαξει να το γραψω. Εχω γραψει τοσα πετυχημενα, γαματα κτλ κτλ ποστ και έγινα "φιρμα" (macmanus linked blog) για κάτι που μου πηρε ακριβώς 5 λεπτά. Ου γαρ οιδασι τι ποιουσι και τι διαβαζουσι!)

  @σπιθας
  Το κουλο ειναι πως κυβερνησαν ουτοι και πως θελουν να ξανακυβερνησουν!

  Οξωωωωωωωω!

  @slartibartfast
  Για αλλη μια φορα, πολυ καλα το ειπες. Καποιες λεξεις τις εχουμε πλεον συνηθισει και να τις λεμε και να τις ακουμε και να τις βλεπουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Με το καλό να υποδεχτούμε τους νέους μας γείτονες δηλαδή....500μ από το σπίτι μου σταμάτησε η φωτιά....Το βλέπω το καλοκαιρί να ξυπναώ το πρωί από τα κομπρεσέρ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.
  Αν το καταστρέφουμε, εμείς θα πεθάνουμε.
  Τέλος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ρε είστε καλά όλοι; Τα δέντρα μαζεύουν ζωϋφια, φίδια, κουκουβάγιες. Επικίνδυνα πράγματα για τα παιδιά μας. Βίβα λα μπετόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος18/9/09 18:32

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ενα παλιό τραγούδι που τραγούδαγε ο Χαρυ Κλυν λέει...

  δώστε μου μόλυνση και πάρτε την ψυχή μου, ραδιενέργεια γεμίστε το κορμίμου

  κόψτε τα δέντρα που μου κρύβουν τα ντουβάρια ..... παρακάτω δεν θυμάμαι

  αχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. το πεύκο ειναι ενδημικό στα μεσογειακά δάση... εκτός του οτι φυτρώνει και αναγεννάται γρήγορα μετά απο φυσικές καταστροφές βεβαίως βεβαίως...

  η ιδέα της βελανιδιάς δεν ειν κακή αλλα αν αλλάξουμε το οικοσύστημα τι αραγε θα συμβεί?

  δεν ξέρω δεν ειμαι ειδική αλλά θελει προσοχή το οτιδήποτε και από δαύτη δεν εχουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ellie
  Κοιτα να τους κερασεις και τιποτις μην σε πουνε και αφιλοξενη!

  @suncitizen
  Ευκολο να το λεμε, δυσκολο να το καταλαβουμε ολοι μας.

  @hades
  Uber alles!

  @paraxeno
  Τραγουδαρα!!!
  (αχ πως γουσταρω να ρουφάω καυσαεριο κτλ κτλ)


  "η ιδέα της βελανιδιάς δεν ειν κακή αλλα αν αλλάξουμε το οικοσύστημα τι αραγε θα συμβεί?"

  Τιποτε. Η βελανιδια ειναι ντοπιο φυτο, απλα θελει πιο πολλα χρονια για να γινει (εν αντιθεσει με το πευκο), δεν αντεχει στην βοσκη (εν αντιθεση με το πευκο) και προσφερει πολλα στην ντοπια πανιδα απο αποψη βιοποικιλοτητας. Παλαιοτερα ειχαμε πολυ περισσοτερες βελανιδιες και δρυες απ οτι σημερα οπου εχουμε γεμισει πευκα το συμπαν. Τα δε πευκα ειναι μανουλες στο να παιρνουν φωτια με το καλημερα. Η περι βελανιδιας προταση προερχεται απο δασολογους και οχι απο πολιτικους - "τεχνοκρατες"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος19/9/09 23:32

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ακόμα αμφιβάλεις ότι θα ξαναγίνει δάσος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir