Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015

Eκλογές, κομματα...

Τωρα θα μου πεις, ποστ που ξεκινάει με στίχο Ψαριανού πόσο καλό να είναι; Παρόλα αυτά εμείς στεκόμαστε υπεράνω αυτών των σκέψεων καθώς γνωρίζουμε την ανεξαρτησία (πολιτιστικά αλλά και πολιτικά) του δημιουργήματος απέναντι στον καλλιτέχνη και την μεγάλη αλήθεια που κρύβεται στην ρήση "Φοβερός κιθαρίστας, φοβερός συνθέτης και φοβερός μαλάκας" που είχα διαβάσει πριν από πολλά χρόνια σε γράμμα αναγνώστη στο ΜΗ/ΗΜ η οποία και λειτούργησε σαν αποκωδικοποιητής της μουσικής αλλά και της τέχνης γενικότερα και συνέλαβε στην ωρίμανση μου, μέσα από την απομυθοποιηση του χ χλιμίτζουρα ο οποίος μπορεί να ήτο φοβερός καλλιτέχνης (κιθαρίστας κτλ) ή έστω φοβερός οτιδήποτε αλλά αυτό δεν του αφαιρούσε το θεμελιώδες δικαίωματα του να είναι και γαμώ τους μαλάκες γενικώς και μετά από αυτο το ψιλοφιλοσοφημένο λογίδριο - εισαγωγή μπαίνουμε στο δια ταύτα:

Της πουτάνας θα γίνει σε αυτές τις εκλογές. Οπότε εμπνεόμενος από το σχετικό άρθρο του/της techie chan λέω να γράψω και εγώ ενα ποστ που θα αναφέρεται στους βασικούς παίχτες αυτής της εκλογικής διαμάχης. Αν θέλετε σύντομο ποστ, πηγαίνετε εκεί καθώς εμείς θα τηρήσουμε την παράδοση και προβλέπεται να γίνει της καριόλας

Εισαγωγή: Πολλά τα διακυβεύματα αυτών των εκλογών, τα οποία, έτσι για αλλαγή αναμένεται να δώσουν και αρκετά συμπεράσματα για την πολιτική σκέψη (;) των ελλήνων. Ενδεικτικά:

* Το δίλημμα μνημόνιο/αντιμνημόνιο αν και ολίγον τι παραπλανητικό τίθεται στο τραπέζι απ΄όλους. Και προφανώς το λήμμα "αντιμνημόνιο" είναι αχταρμάς αφού δεν ορίζεται παρά ως αντίθεση σε κάτι (ακόμα και οι χιτες της ΧΑ ειναι αντιμνημονιακοι τρομάρα τους), οπότε είναι δύσκολο να οριστεί αλλά και το λήμμα μνημόνιο που κάποτε φιλοξενούσε τις και καλά φιλευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας έχει διολισθήσei στην ευρωφοβική αλλά και ευρωλιγούρικη, αντιδημοκρατική, ρατσιστική, ομοφοβική, κομπλεξική, τελος-παντων-δεν-την-συμπαθώ δράκα που νέμεται την κυβέρνηση και στους απεθυείας μασώντες απ΄αυτήν.
* Πέρα από αυτό τίθεται σοβαρά το ζήτημα ποιο από τα πολλά ΠΑΣΟΚ που πλασάρονται αρέσει στους Έλληνες. Αυτό με τις βούλες ή αυτό με την μωβ φαλάκρα; To χοντρό, το χαζό ή το άοσμο;
* Η πολιτική (ίσως και ποινική) επιβίωση του Βενιζέλου. Σε άμεση συνάρτηση με το παραπάνω, αν και δείχνει να αφορά κυρίως αυτόν και τους μμμεεεεκολλητούς του
* Το αυτό ισχύει και για τον Σαμαρα, αλλά και όλη την ομάδα του που είναι στα κουμάντα στην ΝΔ. Λογικά αν πέσουν, θα πέσουν όλοι και με ντόρο, οπότε ο Αντώνης ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα
* Ενα ζήτημα ειναι πως θα κινηθεί ο μεσαίος χώρος των χαλαρών απολιτικ οι οποίοι δεν ειναι αριστεροί αλλά δεν ειναι και χίτες του κερατά σαν μερικούς μερικούς. Αυτοι γενικά ψηφίζουν .....την κυβέρνηση που θα βγει (δηλ τον πρώτο στα γκάλοπ) αλλά δεν θέλουν και πολλές ακρότητες. Τους τρομάζει και ο Τσίπρας (λόγω αριστεράς) και ο Σαμαράς (λόγω κακών εμπειριών). Σε ενδεχόμενο ντέρμπι ενδέχεται να ψηφίσουν ενστικτωδώς (δηλ ΝΔ) ενώ σε μεγάλα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε μάλλον με το νικητή ή με διαφορα μικρά δεξια κόμματα.
* Ένα άλλο ζήτημα ειναι τι θα κάνει ο χώρος των λοβοτομημένων εθνικιστών οι οποίοι ξαφνικά ανακαλύπτουν πως ειναι πολύφερνες νύφες
* Και ένα τελευταίο ειναι πως θα συμπεριφερθούν εκλογικά οι αριστεροί και αριστερόστροφοι πολίτες, οι οποίοι αν δουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει άνετα θα στηρίξουν τα πιο μικρά κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ) αλλα αν δουν το ματς της πρώτης θέσης να γίνεται ντέρμπι θα τους πιάσει το συναίσθημα και θα πάνε μονοκούκι, μαζί με πολλούς παλιούς πασόκους.
* Τα ίδια μπορεί να ισχύσουν για τους παραδοσιακούς δεξιους ψηφοφόρους. Αν το δούνε ντέρμπι μπορεί να στηρίξουν - με μισή καρδιά - ΝΔ, ενώ αν δούνε την διαφορά μεγάλη και υπερ της αριστεράς ειναι πολύ πιθανό να το πάρουν απόφαση και να στηρίξουν κόμματα πιο κοντά στις αξίες τους απο τον κρετινισμο του Αντωνάκη (οι ΧΑτες ειναι περισσότερο κρετίνοι, οι ΑΝΕΛ ειναι πιο ....χαριτωμένοι και αντιμνημονιακοί, το Ποτάμι ειναι πολιτικός απόγονος του Αβραμόπουλου αλλά και του Καραμανλή, ο Καρατζαφέρης είναι πιο αυθεντικός βλαχοδήμαρχος)

Ας δούμε τα κόμματα και τις προσδοκίες τους ένα ένα. Σε παρένθεση του ποσοστό που πήραν στις εθνικές εκλογές του 2012 και στις ευρωεκλογές. Η σειρά πάει περίπου ανάλογα με το σκορ των εθνικών εκλογών. Όσα κόμματα δεν συμπεριλαμβάνω, είτε συγχωνεύτηκαν είτε κατά τον γράφοντα δεν έχουν προοπτικές να δείξουν κάτι νέο. Θα τους ψηφιζει η ίδια ομάδα μέχρι τέλους και το ποσοστό τους θα είναι πάνω κάτω το ίδιο.


ΝΔ (29,66%, 22,71%): Πάνε για φούντο και το ξέρουν. Το ποσοστό του φουνταρίσματος θα καθορίσει και τις μελλοντικές αλλαγές στο κομμα αν και πρώτα θα γίνει η γή επίπεδη και μετά ο μέσος νεοδημοκράτης μέσος δημοκράτης (καλό ε;) Όταν βλέπεις την μισή βραχύβια προεκλογική εκστρατεία να αναλώνεται σε μια μισαλλόδοξη ρητορική μίσους και κινδυνολογίας ε, κράτα μικρό καλάθι. Όλες οι απερχόμενες κυβερνήσεις του κόσμου κάνουν έναν απολογισμό επιτευγμάτων και δίνουν την προοπτική τους για το μέλλον. Η παρούσα (διοτι ας μην γελιόμαστε, το ΠΑΣΟΚ ήταν καθαρά συνιστώσα της ΝΔ σε αυτό το συνασπισμό) το μόνο που κάνει εδώ και (τουλάχιστον) 6 μήνες ειναι να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση και να λέει διαρκώς πως μας σώζει. Αυτο επαναλαμβάνει στερεοτυπικά και τώρα. Σας έσωσα, ή αλλιώς τα πράγματα ειναι σκατά χάρις σε μένα που δεν τα έκανα απόσκατα. Οι επόμενοι θα είναι χειρότεροι. Αφήνεται στον αναγνώστη η αξιολόγηση της ποιοτητας του επιχειρήματος.

 Τέλος πάντων μετά από δύο χρόνια απαξίωσης της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμου και στην τελική του ίδιου του λαού έρχονται να μας ξανασώσουν. Η λογική λέει πως θα πάνε πιο κάτω από τις ευρωεκλογές αν και με τον κλασικό τον μαλάκα τον Έλληνα ποτέ δεν ξέρεις.

* Target Group ψηφοφόρων: Πλεον η "ξενέρωτη ΝΔ" του Κ. Καραμανλή έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως και η επιδίωξη της να εμφανιστεί σαν ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Αμόρφωτοι, ρατσιστές, θεούσες γριές, ευρωφοβικοί και ταυτόχρονα ευρωλιγούρηδες (Ανθιμος style), χουντικοί και σία εδώ είναι το (μεγάλο) κόμμα σας. Το πως αυτό θεωρείται στην σύγχρονη Ελλάδα τακτική νίκης και όχι φρανξιονισμού / διαχείρισης ήττας ελέγχεται. Η ΝΔ πλεον κοντράρεται στα ίσια με την ΧΑ και το ΛΑΟΣ για να παρουν τα πλεον λούμπεν στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας στις τάξεις τους, ιδανικούς χαχόλους για το κεφάλαιο που αποτελεί αν όχι τον ιθύνοντα νου της (ο νους γενικά σε αυτην την ΝΔ ελέγχεται....γενικώς), τουλάχιστον το βασικό της κυτταρικό DNA
* Τι θέλουν: Επίσημα να ειναι πρώτο κόμμα. Ανεπίσημα η διαφορά που θα χάσουν να είναι διαχειρήσιμη (ήτοι γύρω στις 5-6 μονάδες) έτσι ώστε να ελπίζουν για αριστερή παρένθεση. Επίσης θα ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βγει αυτοδύναμος
* Τι φοβούνται: Μην πάει η διαφορά πάνω από 10 μονάδες οπότε θα αρχίσουν να βαράνε χοντρά νταούλια εκεί μέσα
* Τι τρέμουν: Όχι μόνο την αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ αλλα και την περίπτωση να τα βρει αυτός μετεκλογικά με τους Ευρωπαίοι οπότε αναμένεται να αρχίσει το killing spree εντος.
* Τι αναμένεται: Κανονικα ολική καθίζηση και ποσοστό που ταβανιάζει στο 20%. Αλλά επειδή εδώ ειναι Ελλάς και είμαστε όλοι μοϊκανοί θα πάρουν παραπάνω. Πόσο, κανείς δεν ξέρει, θα εξαρτηθεί από τις ενστικτώδεις αντιδράσεις του μέσου δεξιου ψηφοφόρου ο οποίος, ας το παραδεχθούμε, ψηφίζει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και αν αυτό δεν υπάρχει λόγω ελλείψεως χρημάτων, τότε με το ένστικτο.



ΣΥΡΙΖΑ (26,89%, 26,60%): Φαβορί για νίκη και το ξέρουν. Προβάλλονται ως οι φυσικοί επόμενοι (αφού οι προηγούμενοι τα κάνανε σκατά) ακολουθώντας την ελληνική παράδοση που θέλει να αλλάζουμε ανίκανες κυβερνήσεις μόνο όταν τα σκατώσουν εντελώς. Το βασικό τους πλεονέκτημα το οποίο και έχει εμπεδωθεί στον κόσμο , παρά τις αδωνειες και βορίδειες ανοησίες, είναι πως αυτοί δεν κυβέρνησαν ποτέ. Καθως και ότι έχουν διώξει/χυλοπιτιάσει τον Κουβέλη -πάντα τέτοια.

* Target Group ψηφοφόρων: Επίσημα όσοι μιλάνε ελληνικά και είναι καπως άνθρωποι. Ανεπίσημα η αριστερά έως και το κέντρο τα οποία όμως έχουν πολλούς πελάτες.
* Τι θέλουν: Αυτοδυναμία
* Τι φοβούνται: Μην τους την ξανακάνουν οι γριες και βγουν δεύτερο κόμμα
* Τι τρέμουν: Παραδόξως την βόμβα που θα σκάσει στα χέρια τους όταν γίνουν κυβέρνηση. 31 δις αποπληρωμές δανείων εντος του 2015, ανεργία 30%, χρεος στο Θεό, πρωτογενή ψίχουλα, αυτό δεν είναι γρίφος, είναι game over. Δεν είναι καμμένη γη, είναι το Ναγκασάκι 10 λεπτά μετά την βόμβα.
* Τι αναμένεται: Λογικά ειναι πρώτο κόμμα και με σκορ πάνω απο τις τελευταίες εκλογές. Αρα ο στόχος ειναι το 30% plus. Τώρα ανάλογα με το plus και το τι θα γίνει αναμεσα στα 62 ΠΑΣΟΚ που κατεβαίνουν, εκεί θα παίξει και η αυτοδυναμία.



ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ - Δημοκρατική Παράταξη - Φτυσ' τ' αρχίδια σου (12,28% , 8,02%). Ηλία Ρίχτο! Το παλαί ποτέ κραταιό κόμμα του μεσαίου χώρου αποκαθηλώνεται, κάτι το οποίο, είπαμε, ισοδυναμεί με αρχή εθνικής κάθαρσης. Οταν μοιραία διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη θα μας έχει αφήσει μόνο μιαν άσχημη ανάμνηση (ΑΠΟΛΥΤΩΣ) και πολλά πολλά χρέη και ακόμα πιο πολλά φέσια. Σε εθνικό, κομματικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

* Target Group ψηφοφόρων: Φιλάνθρωποι, ψυχοπονιάρηδες πασόκοι. Ενδοξα λαμόγια του παρελθόντος. Όσοι ακόμα τρώνε από το χέρι του Βενιζέλου (ευκαιρία να τους μετρήσουμε) και δεν είναι τέρμα αχάριστοι
* Τι θέλουν: Επίσημα να ειναι τρίτο κόμμα και υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι του οποιουδήποτε. Κάτι εφικτό μέχρι πριν λίγες μέρες. Πλέον θέλουν απλά να είναι στην Βουλή και να μην χρεοκοπήσουν ως κόμμα.
* Τι φοβούνται: Τον ΓΑΠ και το 2,95%
* Τι αναμένεται: Όλα εδώ πληρώνονται! Ανάλογα με τον ψυχοπονιαρισμό των ΠΑΣΟΚων του παρελθόντος, τις εκδουλεύσεις Βενιζέλου και τις μίζες της τελευταίας στιγμής, θα πάρουν ένα ποσοστό 2%-4%. Το οποίο τους κάνει και ιδρώνουν. Η αποτυχία εκλογής είναι ορατός κίνδυνος, οτιδήποτε πάνω από το 4% θα είναι τεράστια έκπληξη, όπως προφανώς και η επίτευξη της τρίτης θέσης η οποία φαντάζει όχι ως όνειρο αλλά ως κακό ανέκδοτο.



ΑΝΕΛ (7,51%, 3,47%): Πριν την υπόθεση Χαϊκάλη ήταν με το ένα ποδι έξω απο την Βουλή. Τώρα ειναι μέσα με το ενάμισι :) Περί πολιτικής και τα λοιπά φταίνε οι Εβραίοι και ο Σαμαράς

* Target Group ψηφοφόρων: Αριστεροι και δεξιοι λαλημένοι, εβραιοφόβοι, στρατοκαυλίτες και νεοδημοκράτες που δεν είναι τελείως χίτες. Κοινώς αχταρμάς στον οποίο κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η κάπως ....χμμμ....παραλλαγμένη αντίληψη της πραγματικότητας
* Τι θέλουν: Να πέσει ο Σαμαράς. Να πάει φυλακή ο Σαμαράς. Α, και να μπουν στην Βουλή.
* Τι φοβούνται: Τον όρο "εξοκοινοβουλευτική δεξιά" και "ΑΝΕΛ" στην ίδια πρόταση
* Τι τρέμουν: Το να ξαναβγεί πρώτο κόμμα η ΝΔ και οι ίδιοι να είναι εκτος Βουλής μιας και θα είναι το πολιτικό τους τέλος
* Τι αναμένεται: Θα το παλέψουν και μάλλον μπαίνουν μέσα με ποσοστό 3%-4%, παρόλες τις αποχωρήσεις και τις διασπάσεις. 


ΧΑ (6,92%, 9,38%): ΟΥΓΚ!

* Target Group: Ιδιο με της ΝΔ πλέον, στο πιο κάφρικο. Οι γνωρίζοντες ανάγνωση μπορεί να γίνουν και υποψήφιοι Βουλευτές, αρκεί να έχουν στο βιογραφικό τους μερικούς ξυλοδαρμούς ή  έστω προστασία σε 2-3 μαγαζιά
* Τι θέλουν: Αποφυλάκιση και Βουλευτική Ασυλία. Αισόδοξα, την τρίτη διερευνητική εντολή.
* Τι φοβούνται: Τα ισόβια. Την απορρόφηση της πελατείας τους από τον Σαμαρά και τον φράχτη του. Την παθητική φωνή Αορίστου του "δέρνω". Τις κλισεις και τις πτώσεις γενικότερα.
* Τι τρέμουν: Τα να βρεθεί καμία γιάφκα τους ή να μην μπούνε στην Βουλή, πράγμα απίθανο γιατί όσο υπάρχει Ελλάδα από μαλάκες.....
* Τι αναμένεται: Κατι ανάμεσα στα ποσοστά που πήραν στις 2 προηγούμενες αναμετρήσεις. Προς το κάτω. Ελπίζω και ακόμα λιγότερο, φοβάμαι το περισσότερο.


ΔΗΜΑΡ (6,92%, 1,21%): Τον πούλο στο μπαούλο. Η διασπασις της διασπάσεως ώ διάσπασις. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα και όλα τα σχετικά.
Τι άλλο να πούμε για την ΔΗΜΑΡ; Τα είπαμε ήδη και ειναι βαρετά

* Target Group : Κανείς δεν ξέρει.
* Τι θέλουν: Βουλευτική έδρα
* Τι θα πάρουν: Τα @@ μας
* Τι φοβούνται: Την Ιστορία
* Τι τρέμουν: Τις ντομάτες
* Τι αναμένεται: Ιστορικές Ντομάτες. Λάθος μεγάλο των Χρυσογελοοικολόγων να συνεργαστούν μαζί τους διότι θα φάνε και αυτοί τις ντοματιές τους. Το 1,21 % που πήρε μόνη της η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές θα είναι άθλος αν το φτάσουν σαν συνασπισμός.


ΚΚΕ (4,5%, 6,07%): .....
......
Αυτα
.....

* Target Group: Το γνωστό
* Τι θέλουν: Να ειναι στην Βουλή. Και να μην βγει ο Συριζα. Να δεις που θα σιγονταρήσουν και λίγο ΝΔ αν τους παίρνει.
* Τι φοβούνται: Τίποτα. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το να είναι οι ίδιοι εκτός Βουλής, κάτι που δεν προβλέπεται εκτός και αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές.
* Τι αναμένεται: Ποσοστό κοντά στα ιστορικά χαμηλά του κομματος. Οι ίδιοι δεν βάζουν μυαλό, ο κόσμος όμως από κάτω αγωνιά και βιάζεται και δεν μπορεί να περιμένει το πλήρωμα του χρόνου της σοσιαλιστικής επανάστασης όταν ο Σαμαράς τους γαμάει κάθε μέρα.



ΛΑΟΣ (1,58%, 2,70%) Αν δεν είχε μπιφτεκωθεί με τα δικαστήρια ο Γιώργαρος θα φλερτάριζε με το 3% λόγω του ότι παραπαίει η ΝΔ αλλά και του ότι η ίδια η ΝΔ δείχνει να έχει μεταμορφωθεί σε ένα ΛΑΟΣ χωρίς Καρατζαφέρη. Οπότε μπορεί οι γριές να τον στήριζαν για άλλη μια φορά μιας και ο ίδιος δεν πολυφθάρθηκε κυβερνητικά.

* Τι θέλουν: Βουλή
* Τι φοβούνται: Την φυλακή
* Τι αναμένεται: Δοκάρι και έξω. Οσο περνάει ο καιρός οι υπερήλικες ψηφοφόροι του λιγοστεύουν.



ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,33%, 0,72%): Συμπαθής η ομάδα αλλά όλο κάτι γίνεται και δεν προλαβαίνει. Και αυτή τη φορά αναμένεται να κινηθεί χαμηλά μιας και όλοι οι αριστερίζοντες δείχνουν να συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδω που τα λέμε, με το διακύβευμα να ειναι αυτό που ειναι και τον εκλογικο νόμο να είναι αυτός που είναι λίγοι θα το διακινδυνεψουν να τους ψηφίσουν μόνο και μόνο για να δουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι μακρυά από την Βουλή. 

Οι ίδιοι θα έπρεπε είτε να "στηριξουν κριτικά" ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ απέχοντας από τις εκλογές (ανάλογα με τα γούστα)  είτε να μπουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ("κριτικά" πάντα) και να βγάλουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και Βουλευτή. Αυτοκτονικώς δείχνει να επιλέγεται η οδος της αυτόνομης καθόδου.

* Target Group: Σπανια εξωτικά είδη αριστερών που δεν έχουν ταμπουρωθεί γύρω απο ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ
* Τι θέλουν: Επίσημα μάλλον την Βουλή. Ανεπίσημα, να συνεχίσουν να υπάρχουν
* Τι φοβούνται: Μάλλον τίποτα. Ουτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ουτε το Σαμαρά, ούτε το Μνημόνιο, ούτε τη Δραχμή. Καποιος κακός θα έλεγε πως ο φόβος φυλάει τα έρημα αλλά....
* Τι αναμένεται: Αναλογα τα γκάλοπ. Αν ειναι κοντά στο 3% το ποσοστό τους θα ανέβει στις εκλογές. Αν ειναι μακρυά από το 3% να δεις που την τελευταία στιγμή οι οπαδοί τους θα το ρίξουν "κριτικά" στον ΣΥΡΙΖΑ



Πειρατές (0,23% - 0,90%): Μονο και μόνο λογω ονόματος και ευρωπαϊκής ιστορίας ειναι από τις μεγάλες μου συμπαθειες. Μιας και ανήκουν γενικώς γενικα στην αριστερά (ή καλύτερα: ψηφίζονται κυρίως από αριστερόστροφους ψηφοφόρους) αναμένεται να πιεστούν πολύ σε αυτές τις εκλογές. Κατά την γνώμη μου σε αυτες τις εκλογές έπρεπε να κάνουν αυτό που προτείνω και για την Ανταρσύα: είτε "κριτική στήριξη" και είσοδο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είτε "κριτική στήριξη" (χωρις εισοδο ούτε στο ...χωλ) του ΚΚΕ είτε αποχή από τις κάλπες χωρίς στηρίξεις γενικώς. Δεν ξέρω αν τελικά θα κατέβουν στις εκλογες αυτές αλλά αν το κάνουν:

* Target Group: Ο μέσος εργαζόμενος αστος, που έχει μυαλό στο κεφάλι του, είναι κάπως μορφωμένος και αρκετά προχώ. Τι σύμπτωση, τους έχει απορροφήσει σχεδόν όλους, όσοι είναι τελος πάντων, ο ΣΥΡΙΖΑ
* Τι θελουν: Ό,τι θέλει κάθε νέο κόμμα: Να μετρηθούν και να οργανωθούν σαν φορέας. Κάθε εκλογική διαδικασία είναι χρήσιμη εμπειρία
* Τι φοβούνται: Μάλλον τα έξοδα
* Τι θα πάρουν: Πολύ λιγότερα από τις ευρωεκλογές




* Ποτάμι (-, 6,61%): (προ)Τελευταίο μιας και δεν είχε συμμετασχει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Μυστήρια περίπτωση. Ξεκίνησε ως η νέα (πασοκική) αριστερά με φανερό στόχο να φάει το ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις αυτό δεν έδειξε να τσουλάει (ή αλλιως άρχισε ο Θεοδωράκης να μιλάει) άρχισε να βλεφαριάζει να φάει το ΠΑΣΟΚ, κάτι εύκολο μιας και από εκεί τρώνε όλοι. Με το που έκανε κόμμα ο ΓΑΠ, που θα το φαει το ΠΑΣΟΚ και να το δείτε, ο κυρ Ποτάμης μάζεψε όλα τα σαπάκια των Φιλελευθέρων και αποφάσισε να γίνει η νέα, πιο απολιτικ, πιο αμοραλιστική αλλά και πιο ευρωπαία (σαν χασάπη με κοστούμι ένα πράγμα) νέα Νέα Δημοκρατία.
Η ιδεολογία του ειναι ένας αχταρμας Αβροπουλισμού, φιλελεύθερων χαζολογιών και πασοκικών εκθέσεων ιδεων. Με την προσθήκη του Λυκούδη, που αν βγει βουλευτής εγώ θα βγω ξεβράκωτος στην πλατεία με ένα φτερό στον πισινό.
Ξεκίνησε σαν μια νέα, "αδεσμευτη" φωνή και κατάφερε σε χρόνο dt να μαζέψει ότι αποτυχημένο και ανέστιο πολιτικά υπήρχε στην πιάτσα. Εγινε λοιπον ένα γκρουπ πολιτικών γυρολόγων, χωρίς ιδεολογία και χωρίς προσανατολισμό το οποίο θέλει να περάσει για νέο επειδή ο αρχηγός τους δεν ήταν ποτέ πολιτικός.

* Target Group: Απολιτικ δεξιοι πασόκοι όλων των αποχρώσεων. Ατομα που δεν θελουν την ΝΔ αλλά δεν θελουν να ψηφίσουν και αριστερά. Διάφοροι Τζήμεροι.
* Τι θέλουν: Να πάρουν παραπάνω απ' όσο στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Να γίνουν κυβερνητικός εταίρος. Οποιουδήποτε. Έστω, να μπουν στην Βουλή.
* Τι φοβούνται: Την αυτοδυναμία των άλλων. Οποιοι και αν ειναι αυτοι
* Τι τρέμουν: Μην συσπειρωθεί απότομα η ΝΔ και τους παρει τις σοβαροφανείς δεξιές ψήφοι ή μην πάρει τα πανω του ο ΓΑΠ και τους πάρει και τους. ....Σημιτικούς.
* Τι αναμένεται: 6% και βλέπουμε



* ΚιΔηΣο (-,-): Τι να πει κανείς για τον ΓΑΠ που επιστρέφει και η πασοκική γη τρέμει!  Πέρα από τα αστεία ο ΓΑΠ κινήθηκε (ξανα. Το είχε ξανακάνει και στις πασοκικές εκλογές) υποδειγματικά. Έσκαψε το λάκκο του Βενιζέλου πολύ αποδοτικότερα (και πιο τίμια, αν επιτρέπεται) απ΄οτι του το έκανε αυτός και τώρα κάθεται και περιμένει τα πρώτα γκαλοπ για να δει το αποτέλεσμα των προσπαθειών του (και μεις μαζί).

Πολιτικά δεν φέρνει τίποτα εκτός από προσωπικό μίσος και πικρία, πράγματα παρόλα αυτα θεμιτά μιας και αντανακλούν στο κοινό πασοκικο αίσθημα, πως δηλ. ο Βενιζέλος από την μία τους κορόιδεψε και από την άλλη πως πλεον, προκειμένου να σωθεί ο ίδιος, ο Βενιζέλος και οι εναπομείναντες Πασόκοι δεν θα δίστασουν σε τίποτα, όπως δεν δίστασαν να ταυτιστούν με την πλέον αποτρόπαια ΝΔ των τελευταιων ετων.

Περα απο τη δικιά μας σκωπτική (ρε που πάει αυτός ρε) και πολιτική (μα καλά δεν καταψήφισε τίποτα, τώρα το θυμήθηκε πως διαφωνούσε 2,5 χρόνια; Τώρα θυμήθηκε πως τον ρίξανε; Δεν έφυγε οικοιοθελώς απο την πρωθυπουργική θέση δηλαδή; Και γιατί δεν το έλεγε τόσο καιρό;) κριτική πρέπει να πούμε πως τιμούμε τον Γιώργο ο οποίος ανέδειξε την πλάνη του τότε δικομματισμού, εβαλε στο γκεζί την ΝΔ, διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και έβαλε και τους Πασόκους να τρώνε ο ένας τα άντερα του άλλου - πάντα τέτοια και να μην σώνουν, ευχαρισθώ.

* Target Group: Ψυχοπονιάρηδες Πασόκοι. Παπανδρεϊκοί. Καθυστερημένοι. Παρόμοιο ακροατήριο με του κανονικού ΠΑΣΟΚ δηλαδή, αλλά στο πιο τίμιο (αν έχεις το Θεό σου!) μιας και τα λαμόγια δείχνουν να έχουν προσκολληθεί στο ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ ή να έχουν διασκορπιστεί. Ο ρόλος του θυμίζει κάτι ανάμεσα στον Ανδρέα και στον Ξανθόπουλο με μια δόση Βασιλάκη Καϊλα. Αν δεν υπήρχε το Ποτάμι μπορεί να γινόταν και τρίτο κόμμα, τώρα όλα παίζονται.
* Τι θέλουν: Να μπουν στην Βουλή. Να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό απο το ΠΑΣΟΚ. Να μείνει το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής. Να πάει φυλακή ο Βενιζέλος (για οποιοδήποτε λόγο)
* Τι τρέμουν: Ενα σκορ κάτω από το 3% θα διέλυε το ......κίνημα
* Τι αναμένεται: Πάνω από το 3%, πάνω απο το Βενιζέλο. Παραπέρα αναμένουμε και εμείς τα γκάλοπ και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

aeisixtir