Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2008

ΣΥΝεργαστήτε γιατί χανόμαστε......και δεν πάμε για ψάρεμα καλύτερα;

Αμαν πια!

Μετά τις δημοσκοπήσεις, την περί αυτών χαζομαρολογία, την εξαγωγή συμπερασμάτων της πλάκας έναντι ισχών στατιστικών δεδομένων έχουμε και την συνεργασιολογία! Την αρχίσαμε στο προηγούμενο ποστ, αλλά νομίζω πως χρειάζεται μια ακόμα κατάθεση πνεύματος υπό της ημετέρας μετριότητος (για να είμαι και στο εκκλησιαστικό πνεύμα!)


Ενδιάμεσα, από εθνικό χρέος σκίζουμε (προς το τέλος κοιτάμε!), από δανεισμό (γενικώς) επίσης, η κυβέρνηση κυβερνά δεν κυβερνά έναν χρόνο από τις τελευταίες εκλογές και έχει φαγωθεί το σύμπαν!

Μετά την πρεμούρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων να μας δείξουν πως ντε και καλά το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει (επαναλαμβάνομαι το ξέρω, αλλά η ΝΔ πεφτει. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάνω κάτω στα ίδια. Από την άλλη αν δεν ανέβαινε και τώρα η αντιπολίτευση τί έπρεπε να γίνει, να καεί η Ακρόπολη;), σκάει και η συνεργασιολογία.

Ο γραφων είναι σαφέστατα υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, θεωρώντας πως το δικομματικό εναλασσόμενο μοντέλο που επικράτησε μεταδικτατορικα τα έχει φάει τα ψωμιά του. Ας μην ξεχνάμε όμως πως οι συνεργασίες αυτές δεν προαναγγέλλονται 15 χρόνια πριν διότι τότε η ενδιαμεση πολιτική μπλαμπλαλογία πάει στράφι.

Άσε που για να συνεργαστούν κάποιοι πρέπει να συμφωνούν σε μερικά πράγματα κιόλας, αλλέως δεν είναι συνεργασία, είναι κάτσε να τα φάμε παρεάκι.
Αφήνοντας τα γνωστά και τετριμμένα περί τιμιότητας, ηθικής, κλεφταράδων κτλ ποια κόμματα έχουν παρόμοιες πολιτικές θέσεις;

Κατ' εμέ πιο κοντινές πολιτικές (...τέλος πάντων) έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ γι αυτο και φωνάζουν τόσο ο ένας στον άλλο. Για να μην δουν τα προβ....εεε οι ψοφοφόροι τους πως κατά βάθος είναι ίδιοι.

Από δεξιά μπορεί επίσης να κολλήσει στην ΝΔ και το ΛΑΟΣ, "για να κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα". Έτσι και αλλιώς ο μ.ο. IQ της ελληνοχριστιανικής πατριωτικής δεξιάς δεν πάει και πολύ ψηλά :)
Από την άλλη το ΛΑΟΣ θεωρώ πως θα μπορούσε να συνεργαστεί και με το ΠΑΣΟΚ αν τα έβρισκαν σε μερικές "βασικές" συμφωνίες, κυρίως λαϊκίστικου ("πατριωτικού") περιεχομένου, κάτι στο οποίο έχουν παράδοση και οι δύο αυτοί χώροι, ενώ τα ακροατήριά τους δεν εφάπτονται παρά μόνο στο ελάχιστο.
Για το ΚΚΕ και συνεργασίες δεν μιλάμε. Ευτυχώς που διασπάστηκε η ΕΣΣΔ, γιατί με κάθε αλλαγή στην εκεί εξουσία το εδώ ΚΚΕ έσπαγε στην μέση! Ρεφορμιστές, ρεβιζιονιστές και το λουρί της μάνας!

Και φτάνουμε στα φρούτα της υπόθεσης. Εδώ η συνεργασιολογία δίνει ρέστα! ΣΥΡΙΖΑ! Σύριζα και το λουρί της μάνας. Λες και κυβερνά ο Αλαβάνος και δεν το ξέρει. Συριζομανία και ξερό ψωμί. Συνεργαστείτε έτσι , θα συνεργαστείτε(;) αλλιώς κτλ κτλ... Λες και δεν έχουμε υπαρκτά προβλήματα με τούτη την κυβέρνηση αποκτήσαμε για την επόμενη!

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Ο στόχος (ανομολογητος αλλά υπαρκτός) που έχουν από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ (κυρίως αυτοί οι δυο) αλλά και οι υπόλοιποι είναι να φάνε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό τώρα που μπορούνε. Το είχα γράψει και παλαιότερα, ανάμεσα σε άλλα -πολλά!- χαριτωμένα, και μπράβο μου. Σε όλους είχε φάει την Παναγία στα μακρινα 80's ο Αντρέας και το φυλάνε μανιάτικο.

Από την ΝΔ πήρε την κουτάλα από τα χέρια. Τα παιδιά κόντεψαν να πάθουν αβιταμίνωση τόσα χρόνια μακρυά από την εξουσία!
Στους εθνοσωτήρες έκανε χειρότερα μιας και επέτρεψε στους μέχρι τότε παρακατιανούς να τους κάτσουν στο σβερκο. Αν είχε λίγα cojones ακόμα ο Αντρέας μπορεί να έκανε και τον πολυπόθητο χωρισμό κράτους-εκκλησίας.
Στους αριστερούς έκανε ακόμα χειρότερα μιας και καταλήστεψε απωθημένα, φρασεολογία, στελέχη, κοινό και συνθήματα ενώ στο τέλος εφάρμοσε μια χαρά δεξιόστροφη πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ απ΄το 1985 (πάνω κάτω) και πέρα δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο. Το ΠΑΣΟΚ Σημίτη ήταν πιο φιλελεύθερο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ......;;;;

Απ' ότι φαίνεται απλά δεν υπάρχει, γι αυτό και όλοι θέλουν να το φάνε. Παραμένει όμως μεγάλο μόρφωμα και ξέρει πως μακροπρόθεσμα όποιος συγκυβερνήσει μαζί του απλούστατα θα είναι ο χαμένος της υπόθεσης. Στην ουσία οι ΠΑΣΟΚοι επιδιώκουν την συνεργασία με οποιονδήποτε μπορεί να τους δώσει πολιτικό οξυγόνο, δηλαδή νέα στελέχη, που τα ψιλόξέρει ο κόσμος, δεν έχουν φάει φράγκα, έχουν σταμπαριστεί ως "αριστεροί" και.....τους αρέσει η μάσα :).
Τα παιδιά είναι τόσα χρόνια στο κουρμπέτι που ξέρουν να το χειρίζονται. Η διαφορά τους με την ΝΔ δεν είναι τόσο στο θέμα πολιτικής ικανότητας όσο στο θέμα ικανότητας απόκρυψης της ρεμούλας. Ή όπως μου αρέσει να λέω έχουμε από εδώ τα λαμόγια και από εκεί τους ανίκανους!

Για να το κόψουμε λοιπόν. Κανένα μικρό κόμμα με τα σωστά του δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι συνεργασίας με τους δυο μεγάλους προεκλογικά. Για να μην το παίζει όμως και δύσκολη χαζογκόμενα το πιο πιθανό είναι να μην λέει όχι αλλά να βάζει όρους (αυτό είναι η ουσία της δημοκρατίας, κουβέντα να γίνεται) οι οποίοι όμως θα είναι τόσο καλά μελετημένοι έτσι ώστε να αποκλείουν την συνεργασία διότι τότε το έτερον σκέλος θα έπρεπε να ακυρώσει την μισή πολιτική του, οπότε θα είναι και ο χαμένος της υπόθεσης. Όλα τα μικρά κόμματα (πλην ΚΚΕ που έχει ακροατήριο μπετόν-αρμέ) ξέρουν πως αν επικρατήσει δικομματική πόλωση θα πάνε άπατα, μιας και το σύστημα είναι λίγο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην ΕΛληνική πολιτική σκηνή, με το ΚΚΕ λογικά να κάνει τον ΠΑΟΚ που διαμαρτύρεται για το κατεστημένο της Αθήνας. Αυτό τους έλειπε λοιπόν να δώσουν τροφή στο θηρίο!

Από την άλλη και η επίθεση αγάπης του ΠΑΣΟΚ προκύπτει όντως από την αγάπη της καρέκλας και όχι από κάποια πολιτική σύγκλιση. Γιατί δεν έκαναν τέτοια επίθεση στους Οικολόγους ή στους Φιλελεύθερους; Απλούστατα διότι αυτοί ακόμα δεν έχουν έδρες στην βουλή για να συμψηφιστούν με τις Πασοκικες.

Αν υπάρξει οιαδήποτε μορφή κομματικής συνεργασίας, αυτό θα γίνει μετεκλογικά και υπό την ηχηρή "λαϊκή ετυμηγορία", ή αλλιώς αν ο δικομματισμός πέσει στο 70% (πιθανόν και βγάλε) , και όλοι δούνε πως θα χρειαστούν 15 συνεχόμενες εκλογές για να κάνουμε χαϊρι. Αν γίνει αυτό,και ειδικά αν εχουμε και 6κομματική (Οικολόγοι) ή 7κομματική (Φιλελεύθεροι) βουλή, τότε μην εκπλαγείτε με τίποτε, ακόμα και με την συμμετοχή του ΚΚΕ σε κάποια κυβέρνηση!


love&kisses
zaphod

Υ.Γ. 1. Περί Σύριζα και ποσοστών. Η αριστερά στην Ελλάδα έχει να πάρει συνολικό ποσοστό πάνω από 15%-17% εδώ και κάτι αιώνες. Όπως φουσκωσε ο Σύριζας στα γκάλοπ όταν βγήκε ο Τσίπρας, έτσι είχε φουσκωσει το ΠΑΣΟΚ και όταν πρωτο-(και δευτερο-)βγήκε ο ΓΑΠ. Σε κάθε ομάδα ένας νέος προπονητής μπορεί αρχικά να κάνει νίκες και να φτιάξει ψυχολογία. Δεν μπορεί όμως να κάνει την Ατλέτικο Τανάγρας ίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης γι αυτό και μετά από λίγο κάνει κοιλιά. Ειδικά εμείς οι βάζελοι κάτι παραπάνω ξέρουμε από προπονητές και παραμύθι.... Ακόμα και έτσι τα αθροιστικά ποσοστά της αριστεράς είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα, και ασυνήθιστα υψηλά. Θεωρώ πως αν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, τα δυο αριστερά κόμματα μπορεί να χτύπαγαν κανένα συνολικό 25%. Τώρα όμως, αφού έχει ξενερώσει πολύς κόσμος με την ΝΔ στρέφεται αυτόματα στο ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική λύση άσκησης εξουσίας και όχι στις εναλλακτικές πολιτικές.

Υ.Γ. 2 Μην ξανακούσω περί έλλειψης πολιτικής πρότασης από τους μικρούς. Αν δείτε διαδοχικά τα προγράμματα των μεγάλων (που κυβέρνησαν κιολας!) και τις υλοποιήσεις τους στην συνέχεια, θα σας πιάσουν τα γέλια - η τα κλάμματα

Υ.Γ. 3 Θα πω καλη κουβέντα για τον ΓΑΠ κρατηθείτε! Είπε λοιπόν, και πολύ σωστά, πως "Θέλουμε εκλογές, αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση" (με τα σκάνδαλα κτλ). Πολύ καλά τα είπε, διότι αλλιώς θα γίνει της παραγραφής το κάγκελο!

Υ.Γ. 4. Ρε σεις δεν αναφέρθηκα καθόλου στο πως-το-λένε κόμμα Παπαθεμελή! Γιατί άραγε;;;

23 σχόλια:

  1. Κοίτα κέφια!!! Μπράβο παληκάρι μου..
    Απολύτως σύμφωνος πλην ενός: Στη θεωρία τα κυβερνητικά προγράμματα των μεγάλων είναι αξιόλογα... Στην πράξη γίνονται"καταξιωμένα σκατά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zapxod

    "Για να το κόψουμε λοιπόν. Κανένα μικρό κόμμα με τα σωστά του δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι συνεργασίας με τους δυο μεγάλους προεκλογικά. Για να μην το παίζει όμως και δύσκολη χαζογκόμενα το πιο πιθανό είναι να μην λέει όχι αλλά να βάζει όρους (αυτό είναι η ουσία της δημοκρατίας, κουβέντα να γίνεται) οι οποίοι όμως θα είναι τόσο καλά μελετημένοι έτσι ώστε να αποκλείουν την συνεργασία διότι τότε το έτερον σκέλος θα έπρεπε να ακυρώσει την μισή πολιτική του, οπότε θα είναι και ο χαμένος της υπόθεσης."
    ......................................

    Αυτή είναι η βασική μου διαφωνία Zapxod
    με την σημερινή λογική της αριστεράς και το κειμενό σου.
    Ενώ με βρίσκεις σύμφωνο σ'όλα, εσύ θέλεις να γίνει, ει δυνατόν συνεργασία εκ των υστέρων, λέμε τώρα και γι'αυτό να υπάρχουν μεν "προτάσεις", αλλά αν κατάλαβα καλά, προσχηματικές...

    Αυτό είναι μία αμυντική τακτική που δεν την απορρίπτω, αλλά δεν με ικανοποιεί.
    Δεν επιτρέπει στην αριστερά να προβάλλει νέες προτάσεις, καινοτόμες και ρεαλιστικές ταυτόχρονα που θα της δουν ελευθερία κινήσεων, ενώ ξεμπροστιάζες το άλλο σκέλος.

    Π.Χ
    ΠΑΙΔΕΙΑ
    Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων;
    Υπάρχει κοινοτική οδηγία;
    Καταδικάστηκε η Ελλάδα από το ευρωπαικό δικαστήριο χωρίς καν να τολμήσει να υπερασπίσει τα "κοπανιστά λόγια του αέρα" του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ ;
    - Γιατί ο σύριζας λέει "ΟΧΙ"; Στηρίζει όλη την πολιτική του σ'αυτό;

    Απλή πρόταση.
    Ναι σε νομοθετικό πλαίσιο που έπρεπε να έχει γίνει (και να πίεζε γι'αυτό!!. Τώρα θα γίνει στο πόδι) και αυστηρός έλεγχος με αυστηρά κριτήρια.
    Να ζητήσει εξασφάλιση των διαδικασιών, ώστε να μην δίνονται οι άδειες, έτσι για πλάκα, στο κάθε μαγαζάκι!
    Αυτό θα με έπειθε σαν ρεαλιστική πρόταση.
    Γιατί δεν καλεί 5 καθηγητές διεθνούς κύρους και άλλους πέντε Έλληνες (ονόματα μπορώ να σου πώ εγώ, γνωστοί είναι)
    Αλλά δεν τους αρέσει...
    Για την παιδεία έχουν μιλήσει κορυφαίοι, (Πανούσης..πήρε τα μάτια του κι'έφυγε) και έχουν πεί: "ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ"
    - ΟΧΙ!

    Τι θα πεί ΟΧΙ;
    Δεν θα γίνει; Γιατί τους αφήνεις να καθυστερούν και δεν πιέζεις για να γίνει
    κάτι με ένα τρόπο που θα αφήσει τα κοράκια απ'έξω ;;;

    Έθιξα το παραπάνω σαν μία παράμετρο ενδεικτική. Το ίδιο μπορώ να σου πώ κι για άλλα θέματα ( Ολυμπιακή. ενέργεια, Υγεία..κλπ)

    Υγεία
    Δεν έχουμε ιδιωτικά νοσοκομεία ;
    Τι πλαίσιο υπάρχει;
    Ξεχνάμε ότι τα κανάλια δεν έχουν άδειες ακόμη ;;;

    Όπως στους οικισμούς. Πρώτα χτίζουμε και μετά 50 χρόνια παιρνάμε την περιοχή στο σχέδιο πόλεως..!!
    ..................
    Το ποστ είναι πολύ καλό και ανοίγεις πολλά θέματα ουσιαστικά.

    Είναι και το γήπεδο καλό...))
    Ότι πρέπει για μπάλλα!

    Αλλά θα λείψω λίγο (1-2 μέρες) και έβαλα δύο θεματάκια συνοπτικά- περιληπτικά.

    θα επανέλθω να τα αναλύσω αν άφησα απορίες.

    Την καλησπέρα μου.

    υ.γ.
    Ελπίζω το λιτό και ταπεινό μου σχόλιο να τύχει της δέουσας προσοχής, περικαλώ.
    -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πρόεδρε,

    Ορθώς επισημαίνετε ότι σε πρόπτωση που δικομματισμός < 70-75%, τότε θα πάμε σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΝΔ όπως στη Γερμανία με CDU – SPD.

    Και με πρωθυπουργό Ντόρα Μπακογιάννη μπουαχαχααχαχαχα!!!!!!

    Σαν επιχείρημα θα τεθεί ότι ο μόνος τρόπος ώστε το χρέος μας να μην φτάσει αυτό των ΗΠΑ (We’re #1 baby!), θα είναι να το κάνουμε όπως Γκερμανία.

    Άλλωστε γενικά στον τεχνικό χώρο είναι γνωστό, ότι όπου δεν υπάρχει Ελληνικός ή Ευρωπαϊκός κανονισμός, λαμβάνεται ο αντίστοιχος Γερμανικός DIN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @slarti
    Νομίζω πως το έγραψα....δεν ξέρω αν είναι αξιολογα, είναι σίγουρα παρόμοια αλλά η υλοποίηση μας τα κάνει ρόιδο!

    @σπίθας
    Πωπω δίνω εμπνευση για σεντόνια!

    Πάμε!
    "εκ των υστέρων"
    Είναι αναγκασμένοι όλοι να το παίζουν έτσι, γιατί αλλιώς σου λέει ο πτωχός πλην τίμιος ψηφοφόρος γιατί να ψηφίσω πχ ΠΑΣΟΚ πλάγια και όχι απευθείας; Άσε που πολύ αριστεροί - και γώ μαζί - έχουν σαν χόμπι να βρίζουν το ΠΑΣΟΚ

    "Δεν επιτρέπει στην αριστερά να προβάλλει νέες προτάσεις, καινοτόμες και ρεαλιστικές ταυτόχρονα που θα της δουν ελευθερία κινήσεων, ενώ ξεμπροστιάζες το άλλο σκέλος."

    Αυτην την στιγμή δνε είναι το ζητούμενο οι νέες προτάσεις αλλά η απόρριψη των παλιών. Το ΚΚΕ από την μία έχει κολλήσει λεξιλογικά/ιδεολογικά και ο Σύριζα δεν μπορεί να βγάλει κοινή συνισταμένη. Παλαιοί, νέοι, περίεργοι κτλ φέρνουν από ενδιαφέρουσες έως πανηλίθιες ιδέες. Το ζητούμενο είναι αρχικά να έχει μια παρουσία έντονη έτσι ώστε να μαζέψει κόσμο και να "φαει" την αριστερή μεριά του ΠΑΣΟΚ.

    Από την άλλη πολλά πράγματα είναι αυτονόητα. Δεν χρειάζεσαι πρόταση για να πεις πως ο Αλογοσκούφης τσεπώνει με επιλεκτικά ταξικά κριτήρια και πως αυτό είναι μαλακία.

    ΠΑΙΔΕΙΑ
    "Γιατί ο σύριζας λέει "ΟΧΙ"; Στηρίζει όλη την πολιτική του σ'αυτό; "
    Δυστυχως ένα κομμάτι της ναι.

    Κοίτα εγώ ψηφίζω λευκό, από την άλλη όμως αυτό που γντ με τα κολλέγια είναι ηλίθιο. Άρα πρέπει να αναγνωριστούν. Αυτό θα γίνει de facto αλλά μπορεί ο Σύριζας να πάει κόντρα όσο θέλει για να ισχυροποιησει τα μέσα του. ΤΟ ίδιο έκανε και ο Καρμανλης στις ταυτοτητες. ΑΝτε μετα ο Συριζα να απαιτήσει "αυστηρούς ελέγχους"

    Στα υπόλοιπα το μόνο που χρειάζεται να πει κάποιος είναι πως "δεν θα τα κάνουμε σκατά όπως οι προηγούμενοι"


    "Το ποστ είναι πολύ καλό και ανοίγεις πολλά θέματα ουσιαστικά."

    Ρε γαμώτο εγώ το έγραψα για να τα κλείσω και να ασχοληθώ με άλλα!! :Ρ



    @polsemannen
    Νομίζω πως μοιραία θα το δούμε και αυτό. Το δημόσιο χρέος δεν αφήνει περιθώρια για πολλές και συνεχόμενες εκλογές. Αν το κάνουν σημαίνει πως είναι χειρότερα μοσχάρια απ' ότι νομίζαμε!
    Μία, άντε δύο συνεχόμενες εκλογές. Μετά είτε αυτοδυναμία είτε συνεργασία με το ζόρι. Και εδώ είναι το πως θα το παίξει η αριστερά. Ασχέτως αν μπει μέσα ή όχι, οι χειρισμοί της θα είναι ο μεγάλος τζόγος. Μπορεί να πάει πολύ ψηλά ή να πατώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα από Λεωνίδιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξ-αιρετικότατο κείμενο. Κι αν μου επιτρέπεις μερικές "προσθήκες". Αναφορικά με τα των συνεργασιών, ο μοναδικός που "παρεκκλίνει" είναι ο Καρατζαφέρης. Λογικότατον. Γιατί να μην το κάνει όταν όλοι οι άλλοι λένε "αποκλείεται"; Γενικά θέλει να δείχνει ότι κινείται διαφορετικά από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
    Αναφορικά με τις συνεργασίες, μάλλον από ένστικτο θα πω ότι πιθανότερες (ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους) είναι ΝΔ-ΣΥΝ ή ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣμ παρά ΝΔ-ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ. Αν θες το αναλύω, αν και νομίζ ότι είναι προφανές. :)
    Αν -λέμε αν- καταποντιστούν και τα δυο μεγάλα κόμματα (που δεν το βλέπω αλλά λέμε τώρα) τότε λογικά θα πέσουν και οι μάσκες: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί για το καλό του τόπου (μπρρρρρρρ). Η πουτάνα η καρέκλα δεν αποχωρίζεται με τίποτε μιλάμε. Μετά από κάτι τέτοιο καλό θα είναι να μεταναστεύσουμε μαζικώς.

    "Λες και δεν έχουμε υπαρκτά προβλήματα με τούτη την κυβέρνηση αποκτήσαμε για την επόμενη!"
    Πολύ μεγάλη ατάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. zapxod
    "Αυτην την στιγμή δνε είναι το ζητούμενο οι νέες προτάσεις αλλά η απόρριψη των παλιών."
    .................................

    Το ζητούμενο "Αυτήν την στιγμή.."
    είναι να μην ακούω για εικοστή φορά και βάλε "δεν είναι αυτή η στιγμή", zapxod.

    Πότε θα είναι επιτέλους "αυτή η στιγμή";

    Καμμία πολιτική έκπτωση γιατί δεν βγαίνει. Είμασταν νιοί και...άστο!
    Το έχουμε για ψωμοτύρι και είναι το
    "βασικό επιχείρημα" που τείνει να γίνει, αν δεν έγινε, "σημαία"...!

    Τςπ...
    Τα επιχειρήματά που θέτεις είναι "Πολιτικής τακτικής" και αφού έχεις λάβει υπόψη σου το υλικον της ομάδας (σύριζας..)
    Οι εκτιμήσεις σου για την σύνθεση της είναι σωστή..κόουτς. Αυτήν την ομάδα έχεις, το σύστημα επιλέγεις και είναι θέμα "κρίσης", πλέον..
    Διαφωνούμε στις κινήσεις και στις αλλαγές κατά την διάρκεια του παιγνιδιού.
    ...................
    Η αριστερή μεριά του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει "λογια", έχει μπουχτίσει..!
    Έχει βαρεθεί και θέλει και εντιμότητα αλλά και ρεαλισμό.
    Εκείνο που δεν θέλει είναι το μεσοβέζικο

    Περί Αλογοσκούφη και οικονομίας.

    Δεν τίθεται θέμα. Είναι δεδομένο αλλά δεν τον χτύπησες με τα δυνατά σου όπλα στα αδύνατα σημεία.
    Πόσα κονδύλια δίνει η Ε.Ε και ποιά όργανα θεσμικά τα ελέγχουν ;

    Εχεις την δυνατότητα (αν δεν το κάνεις, λάθος..και δεν το κάνει) να το ψάξεις και να ζητάς παρέμβαση εισαγγελέα.
    Μην μου πείς για ποινικοποίηση της πολιτικής γιατί εσύ είπες "ποιός πολιτικός εκτός του Τσοβόλα έχει πάει μέσα". Λοιπόν, υπάρχουν καραμπινάτες υποθέσεις αλλά δεν βλέπω να ..σπαε αυγά.

    - Τέλος να πείσεις ότι θα ασχοληθείς με τα καθημερινά !
    Αυτό είναι που δεν έχει καει και δεν γίνεται ..παραμονή εκλογών βέβαια.

    Τι να κλείσεις...;;
    ΤΏΡΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ -))

    (ευτυχώς ο hades θα έχει πέσει για ύπνο αλλιώς θα μας έπρηζε ..πάλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γαμάτο!
    Εγώ βάζω ένα στοίχημα πως αν υπάρξει κόμα με την ονομασία "Βασίλης Παλαιοκώστας" την αποφράδα ημέρα, θα πάρει το σταυρό της αρκούδας. Θα ξεπεράσει και τον Κανέναν!

    Ατλέτικο Τανάγρας...έχω λιώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (ευτυχώς ο hades θα έχει πέσει για ύπνο αλλιώς θα μας έπρηζε ..πάλι)

    Ποιος έχει πέσει για ύπνο ρε; :):)

    Νομίζω το σημαντικότερο που είπες Σπίθα -και αυτό κρατάω κατ' αρχήν- είναι αυτό: Πότε θα είναι επιτέλους "αυτή η στιγμή";
    Καμμία πολιτική έκπτωση γιατί δεν βγαίνει. Είμασταν νιοί και...άστο!
    Το έχουμε για ψωμοτύρι και είναι το
    "βασικό επιχείρημα" που τείνει να γίνει, αν δεν έγινε, "σημαία"...!

    Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό: καμάι πολιτική έκπτωση για τα δικά σου δεδομένα. Το πολιτικό μας σύστημα είναι μια διαρκής πολιτική έκπτωση, γι'αυτό και η πτώση δεν έχει τέλος. Από τη στιγμή που ως λαός είμαστε ασοβαροανεύθυνος και ξεχνάμε τα άπαντα άμα των πρώτων παροχών, πως να μην είμαστε σε διαρκείς εκπτώσεις;
    Πρόσεξε. Συμφωνώ απόλυτα με το "πότε θα έρθει επιτέλους αυτή η στιγμή" που λες. Το θέμα είναι ότι δεν την βλέπω να'ρχεται ποτέ. Δεν υπαρχει πολιτικός που να κάνει κάτι τέτοιο, διότι πολύ απλά όχι μόνο δεν θα προλάβει να κλείσει 4ετία, αλλά θα εξαφανισθεί κι από τον πολιτικό χάρτη κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γμτο..δεν κοιμάται!

    -"Για να δράσετε, θα πρέπει να είσστε έοιμοι να πληρώσετε το τίμημα"

    - " Αν αναλάβετε την πρωτοβουλία ν' αλλάξετετην τάξη των πραγμάτων, διακινδυνεύετε να το πληρώσετε πολύ ακριβά"
    ( Ν. Τσόμσκι, Δύο ώρες Διάυγειας,
    ..σελ 162)

    Αυτή είναι η Αριστερά, hades.
    Αν δεν τολμά να μην διεκδικεί αυτό τον τίτλο. Τα υπόλοιπα τ' ακούω βερεσέ.

    "Αν φοβάσαι πέφτεις και κοιμάσαι",
    Για την αριστερά μιλάω.

    Η λέξη σύντροφος να πάψει να λέγεται, έχουν χάσει την ζωή τους άνθρωποι και γι'αυτό ή μπορεί να την σηκώσει ή λιγότερα λόγια.
    Επαναστστική γυμναστική δεν χρειάζεται.

    Αν είναι να τραβάμε των παθών μας και να κοιτάνε οι σύντροφοι αλλού, άσε το κάνω και για την πάρτη μου και καλύτερα, μάλιστα.

    Δεν μ' ενδιαφέρει η αριστερά για άλλοθι του εαυτού μου ή σαν "ζωτικό ψέμα"

    Στο όνομα της συλλογικής δράσης και των κοινωνικών προβλημάτων, χάθηκε σιγά - σιγά η παρακαταθήκη και η προίκα της.
    "Όλοι για έναν και ένας για όλους".

    Άμ δε...
    Οι άλλοι τάζουν και βοηθουν για να πάρουν ψήφους.
    Η αριστερά το μόνο που της έμεινε (άσε τα συνδικάτα ..τέρμα, εε) είναι να συμπαρίσταται στους έντιμους και στα μέλη της, όταν τα κυνηγούν.
    Νομίζω ότι εκεί χάθηκε το παιχνίδι, δυστυχώς...

    Να ανέβει το ποσοστό κι' αν δούμε άσπρη μέρα να το δώ και να με.. πρήξεις -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Καρατζαφέρης έχει και έναν ακόμα λόγο να αποκλίνει. Ξέρει πως αποκλείεται να χάσει τους δικους του μιας και δεν είναι συνδετικός κρίκος οι πολιτικές θέσεις αλλά άλλα πράγματα :)

    "Μετά από κάτι τέτοιο καλό θα είναι να μεταναστεύσουμε μαζικώς."

    Μπα, εγώ νομίζω πως μετά από αυτό νομοτελειακά θα καταποντιστούν και οι δύο ή θα ενωθούν σε ένα κόμμα με μικρότερο ποσοστό από ότι το άθροισμα τους.


    @σπιθας
    Νομίζω πως δεν έγινα κατανοητός.
    Όταν μιλάω περί στιγμης κτλ δεν το κάνω καιροσκοπικά αλλά ρεαλιστικά. Το κακό που έχει η αριστερά είναι το πολύ διάβασμα. Συνήθως όταν μαζεύονται αρκετοί ομοϊδεάτες, ώστε να γεμίσουν τηλεφωνικό θάλαμο, τότε επέρχεται η διάσπασις λόγω διαφορετικών αντιλήψεων.

    Σε ένα κόμμα κολάζ όπως είναι ο Σύριζα σε μερικά πράγματα είναι καλύτερο να μην έχεις θέσεις αλλά αντιθέσεις, μέχρι τουλάχιστον να παγιώσεις κάποια δύναμη.


    Η αριστερή μεριά του ΠΑΣΟΚ είτε πρέπει να αλλάξει κόμμα είτε όνομα (αριστερή;;;;)...

    Εγώ είμαι τρομακτικά υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται με πολύ αυστηρότερους νόμους απ' ότι εμείς οι υπόλοιποι. Δεν είναι τυχαίο που στην αρχαία Αθηναϊκη Δημοκρατία, που όλοι μνημονεύουν αλλά κανείς δεν ξέρει τελικά, όλοι οι μεγάλοι ηγέτες ήρθαν αντιμέτωποι με ποινές που φαντάζουν σήμερα εξωπραγματικές (εξοστρακισμός, ακόμα και θανατική καταδίκη)


    @patsiouri
    Δηλαδή να βγάλουμε και κόμμα "ρομπέν των δασών"; Γιατί όχι, έτσι και αλλιώς ρόμπες είμαστε ήδη! Χμμμμ μήπως "Ρομπεν των ρομπών";;;;

    Που να σου λέω για τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης!

    @hades
    Το έχετε πάρει ανάποδα. Πολιτική είναι (και) η τέχνη του συμβιβασμού με την πραγματικότητα. Θα ήταν αστείο να λέει πχ η Αλέκα πως η κομμουνιστική επανάσταση στην Ελλάδα επικειται ή πως ο καπιταλισμός πνεει τα λοίσθια! Ο καθείς παίζει μπάλα ανάλογα με το υλικό που έχει και ανάλογα με το γήπεδο, το οποίο ενίοτε μπορεί να είναι και ανηφορικό!

    @σπίθας
    "Όλοι για έναν και ένας για όλους".

    Δεν είναι κατ ανάγκη αυτό η αριστερά. Αυτό είναι υλικό για μυθιστόρημα ή για καμιά παρέα. Η πολιτική έγκειται στον τελικό διαμοιρασμό του συνολικώς παραγόμενου πλούτου. Τα ρέστα έπονται. Δεν είναι κατ ανάγκη οι αριστεροί οι "καλοί" της όποιας υπόθεσης.


    Ο πιο "στειρος" λόγος της αριστεράς παραμένει του ΚΚΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει και άδικο. Σου λέει ο άλλος, όσο γίνονται τα ίδια τόσο θα το λέω, τι να γίνει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για τους αιώνες... έχω αμφιβολίες... αγόρι μου μια συμβουλή... ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ...
    μην νομίζεις ότι το σήμερα είναι το παν... μικρά απειροελάχιστα βηματάκια ίσως ένα χιλιοστό στην ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. zapxod
    Το καιροσκόπος το είπες..ασκόπως,
    φίλε zapxod -)
    Σε πολλά από όσα είπες για την κατάσταση της αριστεράς είμαι σύμφωνος.
    Ας πούμε ότι κάνω ή (κάνουμε ;) τον συνήγορο του διαβόλου -)
    Ανοίγεις όμως κι'άλλα θέματα επί της ουσίας και έννοιας της "άριστεράς".

    Θα τα συ-σκεφτώ και τα ματαξαναλέμε..!

    Τις καλημέρες μου -)

    υ.γ.
    (Δεν προλαβαίνω....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζaphod...!

    Μ' έπιασες στον ..ύπνο και άνευ καφέ.!
    (μ'έπρηξε και ο hades (!)..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αγαπητέ...
    Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει επειδή επιτέλους η ΝΔ έπεσε περισσότερο απο αυτο!
    Εννοείτε πως στο τέλος θα πρέπει να συνεργαστουν και να αφήσουν τις μακακιες που λεει και ο Λαζο..

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @akrat
    Δεν διαφωνούμε. Απλά υπενθυμίζω πως εμείς το σήμερα έχουμε και πορευομαστε...

    @σπίθας
    Εδώ είμαστε!

    @_st_
    Ναι, αλλά μόλις το πράξουν το επόμενο βήμα είναι είτε να καταρρεύσουν αμφότεροι είτε να συνενωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. zaphod
    "Εδώ είμαστε.!"
    ........................

    Που "εδώ" zaphod ?

    Mπλέχτηκα στις ..σεντονιάδες σου -)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @σπίθας
    Όταν έχω έμπνευση, έχω έμπνευση. Τι να κάνω να την πνίξω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σουβλόγησον τις εμπνεύσεις σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι εμπνεύσεις δεν είναι κουνέλια!
    Πώς θα τις πνίξεις; Μπορείς;
    Δεν μπορείς, αμαρτωλέ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος14/10/08 21:20

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ" ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ..
    ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ
    ΤΙ ΕΙΠΕΣ;
    "Eδώ δεν θα συμφωνήσω, μιας και πολλές φορές εργαλειοποιεί ("ποιητική αδεία" κτλ) τα αρχαία κείμενα για να περάσει τα δικά του πιστεύω
    ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ;
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ..
    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
    ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ" ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωπ!!

    τώρα το είδα!!

    ποιο σχόλιο έσβησα παρακαλώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir