Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2009

Ο Κωτσος η ΔΕΘ και το Σύμπαν

Δεν ξέρω αν ακούσατε την ομιλία του Κώστα στην ΔΕΘ ψες το βράδυ. Εγώ ομολογώ πως ήμουν περίεργος και έμεινα στο πρώτο μέρος (οπου περιέγραφε σε τι παραδεισο ζούσαμε και δεν το ξέραμε) καθώς αργότερα είχα πιο...ευχαριστες δουλείες, οπότε σηκώθηκα πρωι με την αυγουλα και είπα να δώ τι είπε το παλλουκάρι.

Η περιέργεια ήταν κυρίως στο αν μπορούσαμε να δούμε πως θα το έπαιζε με βάση αυτά που έγραψα στο προηγούμενο και αυτά που έγραψε ο hades εδω.
Άσε που θα ήταν αρκετά αστείο να βλέπεις τον Καραμανλή να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του (Κώστας εναντίον Κώστα) και να δηλώνει πως αυτά που δεν έκανε εδώ και 5μιση χρόνια, και ακόμα πιο δύσκολα θα έλεγα, θα τα κάνει στην .....τρίτη του θητεία με το ίδιο κόμμα.

Πως και ποιος ρε παιδιά; Εδώ πήγαν να βάλουν τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης και τα πήραν πίσω. Πήγαν να φορολογήσουν (πολύ ατσούμπαλα ομολογουμένως) τους επιχειρηματίες και το πήραν πίσω. Ενα βιβλίο Ιστορίας που δεν άρεσε στο Λιακόπουλο (οκ οκ και σε άλλους) το πήραν πίσω. Πήγαν να σταματήσουν τις συμβάσεις ομηρίας στο δημόσιο και απ ότι ακούω αυτές πολλαπλασιάστηκαν. Μόνο στα πιτσιρίκια του Δεκέμβρη το έπαιξε βαρυ πεπόνι. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν εμφάνισε το cojones που θέλει να πιστέψουμε πως έχει.

Ας δούμε λοιπόν τι είπε το παλλουκάρι και παράλληλα επετρέψτε μου να σχολιάσω on the fly οπου νομίζω πως χρειάζεται

Πηγή: http://www.tvxs.gr/v19810


Οικονομία

Ο κ. Καραμανλής ανέλυσε σε τρεις άξονες στην πολιτική που προτίθεται να εφαρμόσει για την οικονομία: Πρώτος άξονας είναι ο αυστηρός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες, για τον οποίο προτίθεται να λάβει μεσοπρόθεσμα μέτρα και μέτρα άμεσης εφαρμογής.

Τα μέτρα άμεσης εφαρμογής περιλαμβάνουν:


1ον: Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Οκ, ας το καταπιούμε, παρόλο που σε πολλους τομείς χρειάζονται προσλήψεις (ευκολο πχ η πυροσβεστική)

2ον: Αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία, έτσι ώστε να αναλογεί μια πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις. Το ίδιο με προηγουμένως. Δεν είναι όλος ο δημόσιος τομέας κορεσμένος, απλά κάποια ποστα είναι και φουλ στα φράγκα και υπερκορεσμένα (πχ τα Οικονομικά υπουργεία). Επίσης, παρόλου που οι μισθοί του δημοσίου είναι γενικά χαμηλοί, υπάρχουν ποστα-κομπόστα (να κανουμε και μια αναφορά στον ΕΛ προφήτη) που ΚΑΙ αργόμισθα είναι ΚΑΙ έχουν τρελές αποδοχές μέσω του συστήματος πλασματικές υπερωρίες-επιδόματα που είμαστε καλά παιδιά - πλασματικά εκτός έδρας. Κλασικό τέτοιο παράδειγμα οι ΔΕΚΟ που είναι κυριολεκτικά χαϊδεμένοι από όλες τις κυβερνήσεις. Και τι θα γίνει αλήθεια με το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων που θα έχει σε κάποια φάση περισσότερους συνταξιούχους απ΄οτι εργαζόμενους;;

3ον: Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της χώρας, αλλά και εκείνου της Ευρωζώνης. Η ίδια εισοδηματική πολιτική θα εφαρμοστεί και από τις διοικήσεις των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ. Αυτό πονάει αλλά έτσι και αλλιώς οι μισθοί στο δημόσιο είναι παγωμένοι εδώ και χρόνια, οποτε ΟΚ

4ον: Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

5ον: Περικοπή, για μια διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών. Να το δω και να μην το πιστέψω

6ον: Περικοπή κατά 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτό είναι μαλακία. Αν κάποιος πρέπει να μετακινηθεί για υπηρεσιακούς λόγους δηλαδή θα πληρώνει από τσέπη του;

7ον: Αναδιάρθρωση των δαπανών του Προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, «πράσινη ενέργεια»). Αυτό ειδικά το λένε όλοι και κανείς δεν το κάνει

8ον: Εφαρμογή, από την 1η του χρόνου, της εξαγγελίας για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής αρμόδιας για την καταβολή των αποδοχών όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο. So?

9ον: Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο Υπουργείο, όποια Υπηρεσία κι αν εργάζονται. Αμήν και πότε και σιγά μην το κάνεις!!!

10ον: Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της κυβέρνησης, των νομαρχών και δημάρχων για μια διετία. Ας θυμηθούμε όμως πως οι αποζημιώσεις αυτών ανέβηκαν αρκετά κατά τη θητεία αυτης της κυβέρνησης, αλλά είπαμε Κώστας εναντίον Κώστα είναι η δουλειά.



Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

· Καθιέρωση ρητών αρχών και διαδικασιών, που θα διέπουν την προετοιμασία, την κατάρτιση και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.
· Εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την αξιολόγηση της σκοπιμότητας ορισμένων δαπανών (πχ από μηδενική βάση).
· Κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών.
· Επιτάχυνση της εφαρμογής Προϋπολογισμών Προγραμμάτων, μέσα από τους οποίους επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαφάνεια στη δημοσιονομική διαχείριση και ακριβέστερη απεικόνιση των δαπανών σε κάθε τομέα δράσης (Παιδεία - Υγεία - Περιβάλλον κλπ.).
· Υποχρεωτική κατάρτιση λεπτομερών ετήσιων ισολογισμών από κάθε φορέα και οργανισμό του Δημοσίου. Αυτό μπορεί να έχει και νόημα. Για τα υπόλοιπα επιφυλλάσομαι.
· Καθιέρωση ρητών αριθμητικών δημοσιονομικών κανόνων κατά κατηγορία δαπάνης για το απόλυτο ύψος ή το ύψος σε σχέση με το ΑΕΠ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει θεσπίσει τέτοιους κανόνες. Αμα είναι έτσι τότε ΟΚ. Επίσης η Ελλάδα είναι (μάλλον) η μοναδικη χώρα της Ε.Ε. με "προνομιούχα" εκκλησία, με μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία, με "αγιασμό" σε κάθε έναρξη κάποιας δραστηριότητας, με χαμηλο ποσοστό του ΑΕΠ στην παιδεία, με τόσο υψηλό ποσοστό του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς, με τόσο χαμηλή απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων (αν και απ ότι είπε το Γ' ΚΠΣ το ξεζουμίσαμε πλήρως). Επίσης η Ελλάδα παραμένει από τις χώρες με τους χαμηλότερους μισθούς και τους χειρότερους δρόμους στην Ευρωζώνη ή μήπως λέω μαλακίες;

Φοροδιαφυγή

Ο δεύτερος άξονας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο «πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής». Τα μέτρα που πρόκειται να λάβει για να επιτύχει αυτό το σκοπό είναι:

1ον: Δημιουργία Ενιαίας Βάσης Δεδομένων, για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα για διασταυρώσεις, τόσο ως προς τις ασφαλιστικές, όσο και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

2ον: Ενοποίηση εισπρακτικών μηχανισμών για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Και λοιπόν;

3ον: Δημιουργία βάσης δεδομένων στα πρότυπα του «Τειρεσία». Θα καταγράφονται όλοι όσοι έχουν σοβαρές φορολογικές ή ασφαλιστικές εκκρεμότητες και δεν θα μπορούν να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση ειχε ψηφίσει νόμο που έλεγε πως μπορούν να συναλλάσονται με το Δημόσιο όσοι έχουν τέτοιες εκκρεμότητες. Θα μπορούσε απλά να μην τον είχε ψηφίσει όπως και την ρύθμιση που χαρίζονται οι ασφαλιστικές εκρεμμότητες με την πληρωμή ενός μικρού ποσοστού αυτών (νμζ το 25%)

4ον: Εγκατάσταση συστήματος on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων με το Υπουργείο Οικονομίας, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στο φαινόμενο των πλαστών τιμολογίων και της κλοπής ΦΠΑ. Αυτό και μπορεί να γίνει, και είναι σχετικά απλό σαν υλοποίηση και είναι και μαλακία που δεν το ειχαμε τόσα χρόνια.

5ον: Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων από όλες τις επιχειρήσεις.

6ον: Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εκείνων των οποίων τα δηλούμενα εισοδήματα είναι δυσανάλογα χαμηλά σε σχέση με τον τρόπο που διαβιούν. Δηλαδή θα έχω το τζιπ-αρμα των 50000, με κοστος συντήρησης 5000-10000 ευρώ ανά έτος και δεν θα μπορώ πλέον να δηλώνω αφορολόγητο εισόδημα;; Ουάααααααα! Από την άλλη ήδη έχετε κωλώσει να το εφαρμόσεται μία φορά. Γιατί ρε σεις να πιστέψω πως θα το εφαρμόσετε τώρα;

7ον: Αναμόρφωση του συστήματος αυτοτελούς φορολόγησης. Είναι υποχρέωση ισονομίας. Υποχρέωση κοινωνικής ευθύνης.



Διαρθρωτικές αλλαγές

Τέλος, ο τρίτος άξονας της πολιτικής του κ. Καραμανλή είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Οι πιο επείγουσες και βασικές αλλαγές τις οποίες προτίθεται να ακολουθήσει είναι:

· Άνοιγμα όσων κλειστών επαγγελμάτων θεωρούνται κρίσιμα για την Οικονομία. Νμζ πως είναι ευρωπαϊκή υποχρεωση, αρα ο Κώστας κάμνει την ανάγκη φιλοτιμία.
· Άρση του «καμποτάζ» για να ενισχύσουμε τον Τουρισμό κρουαζιέρας. Δηλαδή αυτό είναι που φταιει και δεν πάει καλά ο τουρισμός μας. Τίποτε για την οικογενειακή/ατομική τουριστική επιχείρηση ρεεεεε! Μα όλα για την tui??
· Νέες ρυθμίσεις για την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Τα στάδια για το ξεκίνημά τους, από 14 έως 18, γίνονται 4. Για να δουμε..... Ο λόγος που δεν έχει ήδη γίνει αυτό είναι....;
· Είναι επίσης σε εξέλιξη μελέτη για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την αντικατάστασή του από ένα απλοποιημένο σύγχρονο σύστημα κανόνων.
· Σε κλάδους που αντιμετωπίζουν έκτακτη κρίση ή σε περιοχές με πολύ αυξημένη ανεργία παρέχεται η δυνατότητα για επιμέρους συμφωνίες περιορισμένου χρόνου, κατ’ εξαίρεση των προβλεπόμενων στη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Και εδώ είναι το ζουμί. Προβλέπω να πονέσουμε όλοι γενικώς και ειδικώς. Μπορεί σε ενα χρόνο όλη η Ελλάδα να αποτελείτε από τέτοιες περιοχές και κλάδους, οποτε οι συλλογικές συμβάσεις θα πάνε de facto και de jure στο διάολο.
· Θεσπίζεται επίσης για συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων, η υποχρεωτική συμμετοχή σε πρόγραμμα επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ, ως προϋπόθεση για την καταβολή επιδόματος ανεργίας. Καμία διαφωνία
· Σε περίπτωση που απορριφθούν δύο διαδοχικές προσφορές θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος. Αυτό νομίζω πως ισχύει ήδη
· Μείωση έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες εργασίας του αριθμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, για τους νέους ασφαλιζόμενους. Χμμμ αυτό μην το παίρνουμε κατ' ανάγκη στραβά διότι εδώ είναι ΕΛλάδα και ως γνωστών στην ΕΛλάδα είμαστε όλοι αντιστασιακοί και ανάπηροι....
· Αυστηρότερη εφαρμογή των κριτηρίων για τη χορήγηση συντάξεων αναπηρίας και σύγκριση των σχετικών ποσοτικών δεδομένων ανά Περιφέρεια. Σωστό. Δεν μπορεί το 60% ενος δήμου να είναι τυφλοί/ανάπηροι.
· Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τη δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής.
· Διαχωρισμός του κλάδου Υγείας και Ασφάλισης στο ΙΚΑ.
· Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος, για να ελέγχεται η συνταγογραφία και η φαρμακευτική δαπάνη. Αυτό είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Αιντε και να δούμε. Η ερώτηση δεν είναι γιατί να το κάνει. Ειναι γιατί δεν έχει γίνει τόσα χρόνια
· Πλήρης εφαρμογή του νέου συστήματος προμηθειών. Δηλαδή θα γίνεται όργιο μεν αλλά με νέο τρόπο δε :Ρ
· Θέσπιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που θα αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία και θα μεταφέρει τις υπηρεσίες υγείας πιο κοντά στον πολίτη. .....επιφυλλάσομαι :)
· Τόνωση της αποκέντρωσης, με τον εκσυγχρονισμό των οργανισμών των Περιφερειών
· Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού, με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει αποφασιστική συμβολή στον προγραμματισμό της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής.
· Περιορισμός των φορέων του Δημοσίου.
· Ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου στις δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΟΤΑ.
· Συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών συμμαχιών. Ολα στο σφυρί! Πάρε πάρε!
· Η πρώτη αφορά στην ψηφιακή εκπαίδευση: Τις αμέσως επόμενες μέρες παρέχονται δωρεάν, σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, προσωπικοί φορητοί Η/Υ με ενσωματωμένα 16 εκπαιδευτικά λογισμικά και ψηφιοποιημένα όλα τα βιβλία και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Δεν είναι κακό, άσε που πέφτει και λίγο χρήμα στην αγορά
· Η δεύτερη αφορά στην αναμόρφωση του Λυκείου και τη θέσπιση ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωχ αμαν αμαν! Ποιος θα κάνει το μαθητευομενο μάγο τώρα;


Δημόσια ασφάλεια

ή αλλιώς πως απλώνουμε φιλική χείρα προς τον Καρατζαφέρη αλλά δεν το λέμε έτσι

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στη δημόσια ασφάλεια, προαναγγέλλοντας περιορισμούς στις διαδηλώσεις, αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο και αυστηροποίηση του πλαισίου για τους μετανάστες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γνώμονάς μας είναι η προστασία της ζωής και βέβαια της ιδιοκτησίας κάθε πολίτη. Αλλά και το δικαίωμά του να βρίσκει ανοιχτούς τους δρόμους, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Σχεδιάζουμε ρυθμίσεις απέναντι σε εκδηλώσεις που παραλύουν τα κέντρα των πόλεων. Σχεδιάζουμε επίσης αλλαγή στο Πανεπιστημιακό Άσυλο, ώστε να προσαρμοστεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων μας προς τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με μια λέξη, για να το κάνουμε καθαρό: Δεν είναι δυνατόν χώροι εκπαίδευσης και Παιδείας να μετατρέπονται σε εστίες ασυδοσίας και εγκληματικότητας. Σε ό,τι αφορά τη μη νόμιμη μετανάστευση, τονίζω: Τέλος στις εστίες της παρανομίας, εντατικοποίηση των ελέγχων, Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική. Η Ελλάδα δεν αντέχει ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμων μεταναστών. Δεν ανέχεται και δεν μπορεί να ανεχτεί σύγχρονους δουλέμπορους».

Βεβαίως το γεγονός παραμένει πως μέχρι πολύ πρόσφατα η δουλεμπορία ΔΕΝ ήταν κακούργημα, σωστά; Όσο για το άσυλο, ας δώσει πρώτα στην παιδεία όσα δίνει η υπόλοιπη Ε.Ε. και μετά ας κάνει και στο άσυλο ότι κάνει και η Ε.Ε.


Εξωτερική πολιτική
Καρατζαφέρη φίλε μου vol 2

Αναφερόμενος στα Σκόπια, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι εναπόκειται στην ηγεσίας τους να καταλάβει ότι η ιστορία ούτε παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται. Στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημείωσε ότι επιζητά τη συνεργασία με την Τουρκία, η οποία έχει όμως την υποχρέωση να συμβάλει στη βιώσιμη λύση του Κυπριακού και να καταλάβει ότι «το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει ούτε με προκλήσεις, ούτε με απειλές».

Τέλος, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη μεταφορά της έξω από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο. Αυτό νομίζω πως το είχε πει και πέρισυ :Ρ


Αυτά από τον Κωστάκη. Τι ΔΕΝ ακούσαμε:
* φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας
* φορολόγηση κερδων τραπεζών
* φορολόγηση μερισμάτων των εισηγμένων και μη εταιρειών. Αρα το φαινόμενο Βουλγαράκης εκτός από νόμιμο θα είναι και ηθικό πλέον μιας και τώρα που το ξέρουμε θα το κάνουμε και μεις :(
* Προστασία ελαχιστου εισοδήματος σε χαμηλά αμοιβόμενες οικογένειες ως ελάχιστη προσπάθεια διαφύλαξης του κοινωνικού ιστού
* Κατάργηση των πολυέξοδων εκδηλώσεων (πχ στρατιωτικές (ειδικά το αεροπορικό σκέλος) παρελάσεις)
* Χαλάρωση των πολυέξοδων εξοπλισμών (μέχρι και ο Καρατζαφέρης το ανέφερε!)

Με αυτά και με τα προηγούμενα που άκουσα (μέχρι στιγμής από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι έξω, και με εθελούσια παρακαλώ, μόνο αυτοί που δεν θα έμπαιναν έτσι και αλλιώς) το συμπέρασμα είναι αβίαστο. Ο Κώστας παρατά το "μεσαίο χώρο" και προσπαθεί απλά να μαζέψει τους δικούς του έχοντας ως στόχο μια "διαχειρίσιμη ήττα". Λογικό είναι μετά να το παίζει σκληρός και άτεγκτος μιας και ο στόχος του δεν είναι να βγει. Σε αυτό περίπου το συμπέρασμα καταλήγει και ο Στελάρας

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/9/09 14:55

    K PREPEI NA KANEI EKLOGES GIA NA TA KANEI OLA AUTA??? OI 163 PROIGOUMENWS KAI OI 151 TWRA DEN TOU FTANOUN??? TI PERIMENE DLD 5MISI XRONIA? NA PANE TA DIDIMA SXOLEIO GIA NA MIN ANAGKAZETAI NA KATHETAI SPITI??? ELEOS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμε Ζαφώνιδα,

    Μήπως είσθε κομμουνιστής;

    Ή στο πιο σουρεάλ, μήπως είσθε ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ.;

    Κατ' αρχήν χαρά στο κουράγιο σας να διαβάσετε αυτή την ακατάσχετη παπαρολογία του Kαταλληλότερου.

    Τώρα αναφορικά με τα υπό του Kαταλληλότερου μη αναφερόμενα:

    Σιγά μην τα αναφέρει ποτέ, πόσο μάλλον να τα κάνει αυτά, πολιτικός της εθνικοφρόνου παρατάξεως.

    Το όλο παιχνίδι για τον Εθνάρχη, είναι να χάσει με λίγα και όχι με πολλά, γι αυτό και η κίνηση καμικάζι.

    Τελικά αυτοδύναμος Γιωργάκης θα βγει, εκτός εάν προκύψει εκ ανάγκης συγκατοίκηση αλά Γερμανικά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω, δεν έχει μελετηθεί αρκετά ο αριθμός των γεννήσεων 9 μήνες μετά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις στην ΔΕΘ και κυρίως, όταν ανακοινώνονται πρόωρες εκλογές. Με τέτοια σύλληψη νοημάτων...
    (Αυτά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, σαν από κλόπυ-ράιτ απόσπασμα από κακογραμμένο τεχνικό δελτίο είναι....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμ άλλη μία ανάρτηση που στρέφεται εναντίον της εκκλησιας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα
    καλό φθινώπορο
    εντάξει παιδί μου μας έπεισες
    δεν θα τον ψηφίσω έτσι και αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος

    Αυτη είναι και η γενικότερη απορία....

    @polsemannen
    Ξυριζικος ως επι το πλειστον ειμαι και γενικα ανένταχτος και απ οτι φντ εχω και κουράγιο!!!

    "Το όλο παιχνίδι για τον Εθνάρχη, είναι να χάσει με λίγα και όχι με πολλά"

    και τελικά αυτό είναι το ρεζουμέ. Το μπλα μπλα περί "νικης" κτλ είναι προς λαϊκή κατανάλωση. Δεν πάει για νίκη, ούτε για "το καλό της χώρας" . Πάει να συσπειρώση την παραδοσιακή δεξιά.


    @sophia
    χεχεχεχε!

    @suncitizen
    Μπορεις να είσαι σίγουρος πως ακόμα και όταν γράφω για την σεξουαλική ζωή της φώκιας, θα βρίσκω μια ευκαιρία να τα χώσω σε όσους θέλουν να μας κάνουν ταλιμπανέζικη θεοκρατία.

    @akrat
    Ενας λιγότερος! Πάμε καλά! Μην μου πέσετε μετά στην μεθαδόνη (βλ Πα-ΣΟΚ) όμως ε; ε; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ zaphod

    Να σε συγχαρώ κι εγώ που έκατσες και τον άκουσες. Και δεν το λέω ισοπεδωτικά του στυλ "σιγά όλο τα ίδια λέει". Απλά όλα αυτά τα καλούδια που ανακοίνωσε, είναι παρόμοια με τα καλούδια του προγράμματος της ΝΔ της προεκλογικής περιόδου του 2004, τα οποία ήταν τόσο σούπερ που το 2007 είπαν ότι απλά ισχύουν τα ίδια.

    Και μία παρατήρηση σχετικά με τα λαπτοπ στα γυμνασιόπαιδα. Ναι είναι ένα θετικό μέτρο. Είναι όμως καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού σε κακό timing. Η ελληνική παιδεία μπάζει από 1002 τρύπες και η ψηφιακή αγραμματοσύνη (που ούτως η άλλως καλύπτεται με τάχιστους ρυθμούς), δεν είναι από τις μεγαλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir